STERKE INNTRYKK FRA LESVOS

God fredagskveld, kjære dere ♥

Nå sitter jeg her i sofaen, og slurper i meg en øl mens tårene triller... Jeg har nemlig redigert ferdig en liten video av mine opplevelser på Lesvos, og selvom jeg så gjerne skulle inkludert mer innhold, begrenser YouTube og iMovie meg til 15 minutter. Kanskje like greit, for dette her er triste greier. Jeg håper dere likevel velger å ta en titt. Meg og mine videoer, altså... Det blir jo nesten litt komisk, men sånn blir det når det er en i overkant engasjert bergenser dere har med å gjøre. Alt kommer så mye bedre frem på video!

Situasjonen med flykningene er kritisk, og jeg nekter å bare sitte her på sidelinjen og se på hva som skjer uten å gjøre det jeg kan for å bidra. Aller helst har jeg lyst til å fylle huset med flyktninger, men det er vel ikke lov. Er det vel? 

Jeg ønsker å dele en sterk status som jeg kom over på Facebook. Dette setter virkelig ting i perspektiv!

"Hedmark fylke er tre ganger så stort som Libanon..... og Libanon har snart tatt imot 2 millioner flyktninger. Libanon er selv hardt rammet av mange tiår med krig, og store deler av landets infrastruktur er fortsatt sterkt preget av bomber og kamphandlinger. Dette lille landet hjelper medmennesker som flykter fra krigene så godt de kan, og viser en hjertevarme som er ubeskrivelig inspirerende. Libanesere er så vennlige, så gjestfrie og så inkluderende at man umiddelbart forelsker seg i landet og folket. Kristne og muslimer lever side om side, og overalt er moskèene nabo med kirkebygg. De har så lite, og gir så mye. Dere skulle ha vært her, folkens. Opplevd omsorgen blant flyktningene - solidariteten og medmenneskeligheten. Hørt historiene deres, drukket te med dem, blitt inspirert av livsviljen og fremtidstroen deres..... Hjemme brukes ordet "flyktningskrise" som om det var en krise for OSS at mennesker er på flukt og trenger beskyttelse. Vi lever i et av verdens rikeste land, og er livredde for at noen som har mistet alt de eide skal få dele et godt liv med oss. Menneskene her ville ha gitt deg sitt siste brød for at du ikke skulle gå sulten."

Tenk om vi i Norge kunne være like gjestfrie og inkluderende? Akkurat nå ser det jo ut som vi har en integreringsminister som er imot integrering, men siden det er fredag, drøyer vi de politiske innleggene til en litt kjipere dag i uken. 

Glad i dere... Håper dere har en nydelig kveld ♥

#refugees #refugeeswelcome 

131 kommentarer

Ss

26.02.2016 kl.21:42

!!! Du e fantastisk!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Eg sitter her og gråter !!! Gråter for at eg ikke hr gjort noe ! Det første eg gjorde var å ringe min bestevenninne og sa det at!! Vettuka?? Vi setter våre liv på vent ! Eg vil hjelpe disse flyktningene ! ❤️❤️❤️ Nå skal vi sette oss litt mer inn i det og finne ut hva/hvordan vi skal gjøre dette!!

Amalie

26.02.2016 kl.21:42

Tårene triller. Det er så sykt. Jeg har ikke ord!

Utrolig glad for at det finnes slike gode mennesker som deg, og flere skulle gjort det samme ❤️

Rebecca

26.02.2016 kl.21:43

Eg griner med deg.

Iselin HL

26.02.2016 kl.21:45

Åh det er så alt for forferdelig. Jeg kan ikke sette ord på det engang, hvordan jeg tenker og mine tanker om akkurat det jeg nettopp så (og leste). Jeg fatter heller ikke hvordan man kan hate så mye. Jeg er sikker på at de aller fleske kjenner noen som ikke er så "typisk etisk norsk", har hvit hud osv, MEN som er deres venn! Hvorfor er det slik at man favoriserer bare noen? At noen er verdt mer enn andre? Spør du mer er "white people" de aller verste, på ALLE måter. Det fines faktisk ikke så mange snille stereotypier av oss, noe som er trist, og ikke minst mange stygge mot andre "raser" om man kan kalle forskjellen det. Stå på. Du får satt igang det beste, og folk får øynene opp! <3 Ha en nydelig kveld du også.

Siv Karlsen

26.02.2016 kl.21:46

Kjære gode deg <3 Dette var så sterkt og vondt å se :( Men jeg er så glad for at du finnes! Du har så rett i det du sier og jeg er så enig! Hvordan kan man være så kald og ond? Jeg fatter det heller ikke! Du er god som gull! God klem fra meg som gråter med deg av all ondskapen!

malin

26.02.2016 kl.21:46

Tårene strømmer.. Jeg har så gjerne lyst å gjøre det samme, men er under 25. Jeg hjelper i hvertfall hjemme her ifra og håper det er nok!

Verden er så urettferdig.. og hatet.. når skal det ta slutt?...

Du er utrolig sterk og jeg er veldig glad for at du som er en så fargerik og glad motebevisst jente fortsatt engasjerer deg i ting som dette!

Du er god du, Kristin <3

Estefania

26.02.2016 kl.21:50

Æ grin. Æ e sint. Æ e forbanna!

Takk for at du bruke stemmen din! Det er gull! Har selv venner som er flyktninger pga denne krigen... De er fantastiske mennesker, men ser de sliter og det river meg i hjerte!

Vi må stå sammen, og det har du skjønt!! Å æ e evig takknemlig! <3

26.02.2016 kl.21:50

❤️❤️❤️

Tina

26.02.2016 kl.21:54

du er så fantastisk at jeg ikke har ord, hadde jeg møtt deg så hadde det virkelig vært helt....ja...som å møte mitt største idol.. du er faen meg fantastisk

Lea

26.02.2016 kl.21:58

Sitter her og griner.. Du er helt utrolig fantastisk som gjør dette! Som deler meningene dine og oppfordrer andre til å engasjere seg i flyktningkrisa. Stå på videre Kristin!!

Håper en dag at det blir fred på jord <3

Har veldig lyst til å bli med å hjelpe :-) Hadde vært kjekt om du kunne skrevet et innlegg om hvordan man kan engasjere seg - gjerne for folk under 18 også, hvis det er mulig.

Anonym

26.02.2016 kl.21:59

WOW! For noen ord! Du har helt rett i alt du sier og det er så bra at du gjør en forskjell! Det at du er så ærlig og sterk, settes stor respekt til! Helt forferdelig hvordan situasjonen er! Er bare 16 år, så får ikke hjulpet mer enn å dele innlegg på Facebook... Men derfor er det så bra at vi har mennesker som deg, som faktisk gjør en stor forskjell❤️

26.02.2016 kl.22:07

Kjempe bra video, Kristin. Det du sier er utrolig viktig. Det må virkelig en holdningsendring til i dette landet, folk må forstå at flyktninger er mennesker og ikje gale dyr som kommer for å ødelegge. Desverre er det mange som har en veldig stor fremmedfrykt, og en forferdelig holdning til mennesker i nød. Derfor er sånne som deg, og andre med en stor stemme veldig viktige. Heier på deg!

26.02.2016 kl.22:08

Sett deg ned i bare noen minutter. Tenk det er deg, du er kvinnen eller mannen i huset. Du har 3 barn. 3 nydelige barn du ikke ønsker annet enn en framtid fylt med lykke og glede. Du vil de skal få en utdanning, en framtid, en familie. Og mest av alt du vil de skal være trygge. Du som en far eller mor ville aldri satt barna dine i fare med mindre du virkelig måtte. " Når vannet er tryggere en landet" er det mange som sier. Det er nettopp det. Jeg så bilde av den lille gutten som drukna. Den lille gutten kunne en dag blitt en fantastisk lærer, advokat eller president om han måtte ønske. Det knakk meg. Regjeringen har alltid sagt de ikke kan dra til Syria og gjøre noe. Men når de fra Syria kommer til oss. Da er vi også maktens løse eller hva? Tenk om dette skjedde i Norge? Fantastiske Norge. Landet der alle har det så godt som bare det. En dag inntreffer en katastrofe og vi alle må løpe for våre liv. Syria er vårt eneste håp. Men de står bare å ser på. De ser på mens folket vårt drukner. Når de kunne sendt ut båter, fly hva som helst. " flyktningene kan koste Norge over 150 milliarder". Hva så? Skal man sette en pris på menneskeheten liv nå? Har dere ikke tenkt på hva alle disse menneskene kan gjøre godt for Norge? Hvor mange av dem som kunne blitt advokater, leger, lærere, barnevernspedagoger eller rett og slett vaske personell. De er villig til å integrere seg. Gi Norge en sjanse, men spørsmålet er; Vil Norge gi dem en sjanse? Vil Tyrkia gi dem en sjanse? Vil Hellas? Vil noen av disse velferdsstatene gi dem en sjanse? Eller er vi for gode for sånt. Dette er skrevet av en 15 år gammel jente. Femten år i verden, og jeg forstår mer enn alle dere 40-50 åringer som har all makten til å gjøre en forskjell i deres liv. Men ikke akter å gjøre noe. Føler meg forbannet over dette. Forbannet over Norge, og alle andre land som står og ser på mens folk dør. Vi kan alle gjøre en forskjell. Ta imot flyktningene. Gi dem en bedre framtid, et bedre liv.

Dette er noe jeg selv har skrevet.. Er ikke så ofte man ser så barmhjertig mennesker. Stor respekt til deg

Julianne

26.02.2016 kl.22:10

Dette er det flotteste, vakreste, sterkeste og verste jeg noen gang har sett. Måten du har satt ord på hele situasjonen, og måten du viser dine erfaringer fra reisen er helt ubeskrivelig! Du får oss til å forstå hvor heldige vi er som er født og oppvokst i Norge. Du viser hvor mye kjærlighet som faktisk eksisterer blant mennesker, og samtidig klarer du å sette ord på hvor ondskapsfulle noen kan være. Helt ærlig Kristin - dette er det beste jeg noen gang har sett på bloggen din! Du har gjort et sterkt inntrykk på mange på grunn av dette! <3

Julia

26.02.2016 kl.22:11

Du er virkelig et fantastisk menneske ❤️

Elly

26.02.2016 kl.22:12

Utrolig rørende Kristin! Du er helt fantastisk! Jeg er femten år og ser på deg som et av de beste forbildene noen kan ha! Blir så inspirert av å høre på hva du sier.

Det gjør helt forferdelig vondt å sitte her hjemme, i den gode varme senga mi med både tilgang til masse mat, vann, klær og så videre å vite at så mange mennesker har det helt forjævlig. Jeg klarer nesten ikke å se for meg forholdene der nede og jeg kjenner jeg blir kraftig irritert av flere av nordmennene.

Hvordan kan de, som har ALT! Sitte hjemme i stuene deres og uttale seg om hvordan vi burde prioritere oss selv først, osv.. Nordmenn har det så utrolig bra, mens disse menneskene, de har vært gjennom et rent helvete. Vi må ønske dem velkomne!

Tusen takk for dette, du gjør virkelig en forskjell!

26.02.2016 kl.22:13

Kristin ❤️

Marthe k

26.02.2016 kl.22:13

Vet du hva Kristin, du er et godt menneske! Nå sitter jeg her med øynene våte og klarer bare å tenke på alle tårene som har kommet fra dem. Vi vet ikke hvor godt vi har det! Verden er heldig som har mennesker som deg, og det at andre mennesker skal beskylde deg for å reise ned dit bare for bloggen sin del skremmer meg! Det er desverre sånn at ikke alle har muligheten til å reise nedover, meg selv inkludert, men det finnes så mange andre måter og hjelpe til på! Vi kan alle starte med å ta dem godt imot istede for å bekymre oss over egen økonomi! Vi alle lever på samme jordklode, da må vi klare å ta vare på de som er verdt å ta vare på! Det er på tide at kjærligheten tar over, vi må alle stå sammen! Hvem vet, kanskje det er vår tur senere?

ronja sand

26.02.2016 kl.22:16

omg! trudd alderi at æ sju se sånn på verden. æ satt å grein synes så synd på dæm som ikke har det like bra som oss i Norge. vi må slutt å klad det e vi som bli bert på en gullstol. vi burde hjelp dæm og gi dæm et bedre liv <3 det kan ikke fortsett sånn! æ e bare 15 år og det e kanskje ikke så my æ kan gjør, men æ har sosiale media og dæm ska brukes på nå fornuftig for ein gang skyld. <3 <3 du e tøff og snill som hjelpe te der det trengs stå på kristin <3

Tone

26.02.2016 kl.22:23

Jeg sitter her med min 6 mnd gammel sønn som sover i armene mine og jeg gråter som bare det ! Stakkars mennesker, stakkars barn , jeg skal prøve så godt jeg kan å bidra her ! <3

Sofie

26.02.2016 kl.22:24

Har virkelig ikke ord etter å ha sett denne videoen. Du og alle frivillige er virkelig helt fantastiske og en stor inspirasjon for meg og flere andre. Helt utrolig bra video og engasjemang, GO KRISTIN! ❤️❤️

26.02.2016 kl.22:24

Jeg skjemmes. Jeg skjemmes av å bo i et land hvor fremmedfrykt og kald råskap har tatt overhånd. I hvilken verden er det greit å være så fiendtlig innstilt ovenfor mennesker i nød, som i en siste desperasjon risikerer sitt eget liv i håp om noe bedre?

Du er søren meg fantastisk.

Emma Julie

26.02.2016 kl.22:25

Kjære Kristin! Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg sitter bare å griner og griner fordi det gir et så stort inntrykk. Hva disse har opplevd er en helt uvirkelig verden. Du er en helt fantastisk person! Jeg sitter her egentlig nok en gang stum. Hva om det var oss er noe som gnager inni meg. Helt fantastisk <3

26.02.2016 kl.22:25

Kjære, kjære deg ❤️ Det du har gjort og det du deler med oss nå er VIRKELIG noe man kan se opp til, for det er viktig!! Jeg er enig at vi kan (og bør) hjelpe, men det beste hadde vært om de kunne få hjelp der de er! Altså hjemmene sine! De er jo mye tryggere der, og kjenner flest og har venner/ familie osv... Sier ikke at de ikke får lov å komme inn i Norge (og andre land) men det beste er om Europa/amerika går sammen og samler penger for å få stanse alt vondt som skjer nede i deres hjemland! Tenker at det hadde vært mye tryggere for dem også! Hvis vi hadde fått en stopper, eller hjulpet til med en våpenhvile... Jeg sier ikke at det er galt at de kommer hit og synes det er dumt at de må flykte fra sine trygge hjem, og jeg har lyst til å hjelpe men føler for å hjelpe dem der de er sånn at de kan fortsette å være i hjemmene sine!!

Hedda

26.02.2016 kl.22:28

Har ikke ord! Du er fantastisk!

Tone

26.02.2016 kl.22:30

<3 du er et godt menneske

Mari

26.02.2016 kl.22:30

Kjære, kjære Kristin!

Aldri har jeg kommentert på en blogg før - og aldri blir jeg nok å gjøre det igjen, men dette fortjener virkelig en kommentar. Du, som alltid smiler, alltid ler og er det mest fargeglade og herlige vesenet jeg noen gang har vært borti... Og se deg på denne måten viser virkelig at det som skjer i verden er grusomt. Vi har hørt det på nyhetene, vi har sett det i VG, men jeg tror INGEN kan innse hvordan det virkelig er før man drar slik som du har gjort og opplever det selv. Jeg tørker tårer sammen med deg. Det er grusomt å høre det du sier, men samtidig så fint - det er så fint at noen setter ord på det slik som du gjør. Du gir oss andre noe å tenke på. All respekt til deg❤️❤️

Cathrine Flåtten

26.02.2016 kl.22:34

Du er fantastisk, og jeg er så glad for at du prøver å gjøre en forskjell. Jeg elsker at du ikke er som alle andre, og jeg glemmer at du var en av de paradise hotel deltagerne man tenkte ikke eide noe mellom ørene. Du er unik!

Tusen takk for denne videoen! Frysninger gjennom hvert eneste lem!

Julia

26.02.2016 kl.22:35

Hei! først og fremst- du er fantastisk. Tror aldri jeg har grått så høyt over lengre tid før. Verden trenger fler som deg!

Jeg lurer også på om du vet hva man kan gjøre hvis man vil reise ned til et av disse stedene å hjelpe til selv? Jeg finner ingenting på nett. Bestiller du bare flybilletter selv og drar ned alene, eller melder du deg inn i noe og reiser og jobber med noen? vil så gjerne reise et sted som frivillig i påskeferien!

stor klem fra meg

26.02.2016 kl.22:36

Jeg gråt. Jeg gråt under hele videoen din, Kristin. Du er et fantastisk godt menneske. Og dette er så vondt. Så forferdelig vondt. ❤️❤️❤️❤️

Malin

26.02.2016 kl.22:44

Kristin!! Du er hva bloggverden og Norge trenger. Du retter fokus mot det som er viktig her i verden. Vi trenger det! Her i vår lille velferdsboble. Det er skremmende å se hvor trykt inni denne boblen vi er. Noen mere en andre! Jeg elsker å se folk som deg, folk som ser hele bildet. Verden! Menneskene!

Gode deg! Tusen takk for at du bruker stemmen din til dette. Du gir meg håp om at flere nordmenn skal åpne øynene sine. Fortsett å spre meningene dine, farger og positiv energi Kristin.

Fra et medmenneske til et annet <3

Lene

26.02.2016 kl.22:54

Tusen takk for dette innlegget!

Jeg er så glad for at du finnes der ute i "bloggosfæren", blant alle plastikkdukkene. Vi trenger slike som deg, som lager meningsfylte innlegg, som setter fokus på det som er viktig. Jeg blir så skamfull over fokuset mange bloggere har, synes det er trist å se at mange av de største bloggerne ikke klarer å ta et steg ut av boblen sin. De som har all mulighet til å gjøre en forskjell, til å være gode forbilder, til å sette søkelyset på det som betyr noe. Men rumpetrening, plastisk kirurgi, restylane, dyre klokker og seg selv, seg selv, seg selv, er dessverre det som er viktigst for mange.

Håpløst.

Men heldigvis finnes du! Igjen tusen takk. Stor respekt til deg som har vært på Lesvos. Hjertet mitt blør for alle de menneskene som må oppleve å være på flykt..

26.02.2016 kl.22:56

Du er en fantastisk person Kristin :) De siste dagene har du inspirert mange mennesker!

Stå på videre :)

Therese

26.02.2016 kl.23:08

Du har et hjerte av gull❤️ Helt fantastisk menneske med engasjement og rørende medmenneskelighet! Hadde det bare vært flere som deg! Stå på, Kristin, du er rå!! Store gode klemmer fra ei som skulle ønske jeg hadde like mye mot som deg ❤️

26.02.2016 kl.23:08

<3

Amanda karoline

26.02.2016 kl.23:13

Åååå kristin, du e go tvers igjennom. Satt med tårer I øynene , for detta va så fantastisk å se Koss engaskjert du e! Detta mæ du fortsette med

Malin

26.02.2016 kl.23:16

Du er helt utrolig!! Har virkelig ikke ord.❤️

Sine

26.02.2016 kl.23:17

Kristin, du er så fantastisk! Jeg blir så inspirert av deg. Selv er jeg sykepleiestudent og har mye studier fremover, men jeg har så lyst til å dra ned. Jeg vet du har fortalt litt tidligere, men kan du skrive litt mer om hva man må gjøre eller hvem man skal kontakte for å få dette til?

Fortsett med alt du gjør, du burde være en stor inspirasjon for veldig mange andre bloggere... Fortsett å bruke stemmen din til alt det positive du gjør!

26.02.2016 kl.23:19

Dette fekk meg te å grina. Eg komme te å grina meg i søvn! Du fortjene å vita at du har åpna mine øyner! Ska ver ærlig å sei at eg har vært ein av de med fremmedfrykt.. Det e ikkje lett. Eg ønske såklart at de ska få hjelp, men har våre redde for å ta inn så vanvittig store mengder. Takk uansett, for at du fekk meg te å grina øve någe eg har vært veldig bestemt på at eg ikkje ska endra meining på! Eg blei så engasjerte at eg ikkje ein gang klare å skriva bokmål.. Tårene renne. Kristin, du e et fantastisk medmenneske. Verden trenge flere av deg!!

Caroline

26.02.2016 kl.23:19

Griner med deg! Du har åpnet noe for meg, som jeg ikke har vært åpen for.. Jeg har vert en av de som er skeptisk.. Og har dårlig samvitet for det.. Men nå har jeg og lyst til å reise å hjelpe til.. Takk Kristin, for at du er det mennesket du er ! Du er helt fantastisk !!

Miriam

26.02.2016 kl.23:21

Kristin♡ Dette var så rørende å høre på, jeg kjente at jeg ble både glad, trist og forbannet på samme tid. Glad, fordi du rett og slett er fantastisk, og din barmhjertighet overfor andre rører meg så til de grader. Trist, fordi jeg blir så lei meg for det disse flyktningene står overfor. Og forbannet, pga de trangsynte menneskene der ute, som ikke er i stand til å vise noen som helst form for medmenneskelighet.

Er det så jævla vanskelig? Er en nordmann mer verdt enn en syrisk borger bare fordi vi har samme nasjonalitet? Er vi forskjellige? Nei, vi er jo ikke det! Nå henter jeg litt inspirasjon fra Løvenes Konge 2, og sier "Vi er ett". Vi må hjelpe hverandre. Kjærlighet slår alt.

Jeg beundrer deg og din innsats, Kristin. Makan hvor mye jeg ser opp til deg. Stå på!!!!!

STOR STOR STOR STOR klem til deg

26.02.2016 kl.23:21

Æ grin med dæ.. æ e så enig i mye av det du sir, men æ må bare kommentere en ting:

Di som sitt å fylle kommentarfeltan med hat: di e ikke onde menneska, det e bare mangel på kunnskap.. di e ganske egoistisk å trangsynt, men æ trur nok ikkje di hadde sagt alt det om dæm hadde sett det samme som dæ..

26.02.2016 kl.23:30

Endelig er det en person som sier noe annet og ikke sier dritt om flyktninger og ikke er A4.

Man leser bare hatefulle kommentarer og folk som har virkelig hat i hjertet.

Du er herlig, du er fantastisk og du er rå. Vi trenger flere mennesker som deg i denne verden.

Stå på Kristin. Elsker deg sååååååå myeeeeee❤️❤️❤️

26.02.2016 kl.23:30

<3

Din reisepartner💧💧

26.02.2016 kl.23:33

❤️

26.02.2016 kl.23:41

Det er ikke noe annet å si enn TAKK Kristin! Takk for at du bidrar og inspirerer andre til å bidra. Takk for at du gir oss mer enn bare et ansikt på alle disse menneskene.

Det du gjør er bare helt fantastisk ❤

Cecilie

26.02.2016 kl.23:45

Jeg har ikke ord, jeg griner med deg.

TAKK for det vanvittig nydelige mennesket du er, tusen takk!

Norge trenger fler som deg!

Guro

26.02.2016 kl.23:45

Tårene triller <3 Jeg vet ikke hva jeg skal si, annet enn TAKK! Takk for at du deler og for at du er så fantastisk <3

Karo

26.02.2016 kl.23:46

Hjertet mitt knuser, virkelig. Får lyst til å slippe alt jeg har i hendene å dra nedover selv. Jeg er så sinnsykt glad for at det finnes så fine mennesker som deg Kristin, som har en stemme og som bruker stemmen på det høyeste nivå. Du er et helt fantastisk menneske som gjør så mye bra for samfunnet og for menneskene som lever i denne verden. De er så sinnsykt vondt å se at mennesker har det så vondt, og at de har så stor en reise fremfor seg. før de kan være trygge. Det må vær ekstremt fint for flyktningene å få komme til så fine mennesker som dere, og møte så fine folk. Jeg hadde blitt veldig glad og takknemmelig. Hadde jeg hatt fått et ønske er i verden oppfylt, så er det fred, fred for alle mennesker, samme hvilken religion man kommer fra, hvilken farge, hvilket kjønn, eller hvem man forelsker seg i. Jeg skulle ønske at alle mennesker kunne ha blitt en bedre versjon av seg selv HVER ENESTE DAG, og bygget seg oppover. Om alle kunne ha sett hverandre så har ikke verden vi lever i vært så forferdelig. Jeg er stolt over deg, du er super på alle mulige måter. Ber for at alle fine mennesker kommer seg trygt frem til dit de skal, og at de får et fint og fredfullt liv fremover, det fortjener de. Jeg gråter ut øynene mine av å se dette, hjerteskjærende.. <3

Silje

26.02.2016 kl.23:46

Det du gjør er helt fantastisk, Kristin! Vi trenger flere som deg her i Norge! Jeg er så utrolig rørt og du har gitt meg et helt nytt perspektiv på denne saken, tusen takk for det! Har du klart det med meg, så klarer du det med flere! <3

Margit DF

26.02.2016 kl.23:47

<3 <3 <3!!! Du er fantastisk Kristin! Det handler om medmenneskelighet å det kan vi alle bidra med, enten i den form du har gjort. Men også hjemmefra i så mange forskjellige former. Dette må det opplyses mer om slik at flere vet hva de kan gjøre for å hjelpe. ALLE KAN BIDRA!! *ikke mere hat nå*

stine

26.02.2016 kl.23:47

har ikke ord.

du er et fantastisk og beundringsverdig menneske, Kristin!

Miriam

26.02.2016 kl.23:49

Kristin, du er fantastisk! Du har et STORT hjerte og er et vanvittig godt forbilde for store og små! Trenger flere som deg i denne verden!:)

E.

26.02.2016 kl.23:50

Kjære, kjære Kristin!

Tusen, tusen takk for at du deler. Jeg har ikke ord for å beskrive hvor viktig det er med sånne mennesker som deg, som inspirerer på så mange utrolige måter. Tårene trillet da jeg så denne videoen. Dette er en så viktig sak at vi kan ikke få bidratt nok. Tusen takk for at du åpnet øynene mine enda mer for hva denne forferdelige krisen er, jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å bidra fremover - og jeg starter i morgen.

Du er et fantstisk menneske Kristin, og jeg er så evig takknemmelig for at det finnes bloggere som deg. God klem fra meg

26.02.2016 kl.23:59

Du er så fantastisk, Kristin!💕💕

Kristine

27.02.2016 kl.00:17

Du er en inspirasjonskilde du, Kristin! DU er det man kaller et forbilde. Det er slik et forbilde skal være og fremstå. Du er helt fantastisk! Hadde alle bare hatt den godheten du har. Helt fantastisk, jeg har ikke ord ❤️

Linn L.

27.02.2016 kl.00:21

Hva skal man si... Føler ord blir overflødige etter å ha sett videoen din, samtidig som at den setter i gang så utrolig mange tanker og følelser. Du er så god, Kristin <3

Nina

27.02.2016 kl.00:23

For et fantastik menneske du er, Kristin! ♡ Hva skulle vi gjort uten slike som deg? Jeg sitter og griner så jeg hulker, dette gjorde virkelig inntrykk.

Andrea

27.02.2016 kl.00:26

Så utrolig befriende at noen endelig ser hvor forjævlig det er andre steder i verden. Jeg blir kvalm over hvordan vi i mektige Norge sitter på en gullstol, og ser ned på alle som skraper opp brødsmuler. Vi må hjelpe i stedet for å prøve å tvinge flyktningene inn til andre land som ikke har de mulighetene vi har. Fantastisk flott at du ser dette problemet og tar tak i det i stede for å skyve det bakerst i hodet. Du stepper frem og tar ansvar for ikke bare unge jenter når det gjelder hele plastisk kirurgi-debatten, men nå også resten av trangsynte Norge! #TEAMKRISTIN !!

Natalie

27.02.2016 kl.00:26

veldig sterk historie <3

Silje

27.02.2016 kl.00:41

Åh. Kristin. Tårene renner. Dette var ufattelig sterkt. Når vi fikk se kirkegården av redningsvester brøt jeg helt sammen. Det er helt sjukt. Det er så vondt. TAKK for at du dro på denne reisen og TAKK for at vi har fått et lite innblikk. Måtte denne videoen bli delt så mange ganger som mulig. Det er så mange som trenger å se denne. Denne var viktig.

Takk. <3
Dette fikk meg virkelig til å ty til tårene. Det er så sterke historier der ute. Jeg skulle gjerne ha vært der ute og hjulpet selv. Men jeg kan i alle fall ønske dem velkommen her til lands, og være et godt medmenneske. En venn, rett og slett.

Var forresten på en journalistkonferanse og hørte på en som selv hadde vært der og laget en dokumentar. Man merket at hele rommet ble tynget ned av det han fortalte. Det at de finner flere ganger barn som ligger døde i vannkanten... redningsvester som virkelig IKKE kan kalles det og rett og slett bare.... hele greia er nitrist.

Du er god, Kristin!

Ida

27.02.2016 kl.00:52

Jeg beundrer deg så mye kjære, søte, omsorgsfulle Kristin. Jeg liker deg bare bedre og bedre. Du er virkelig en fantastisk person som alle der ute virkelig bør se opp til! Det gjør i hvert fall jeg. Formidlingsevnen din, tankene dine, hvordan du er som person og hvor bra du gjør det er så bra at jeg ikke har ord for det en gang.

Jeg er igjen svært enig med deg. Man må begynne og åpne øynene og faktisk se hva som skjer ute i verden og ikke bare tenke på seg selv og hvilket fantastisk land vi bor i.

Du er en av få bloggere som faktisk skriver om viktige ting. Andre skriver kanskje noe om det, men du skriver og snakker om det på en så troverdig måte at alle tror deg, og alle mener at du har gode intensjoner. Jeg digger deg! Er helt fan!

<3

Mickaela Sophia

27.02.2016 kl.00:55

Har ikke ord😳 Min mormor har latt en ung gutt på 14 år bo hos henne, hun for sørger han og er som en mor han dro alene fra Syria familien skulle komme etter men det gikk ikke så bra😞 For å gjøre en forskjell så må man også hjelpe en og en. Hvis du vil gjøre en liten forskjell ja no så klart du skulle ønske hvis du var mellom 10-18 år...du vil jo ha en familie! Du og Dennis kunne jo kanskje vurdert å la en persjon bo med dere eller noe sånt😘 Kjempe bra det du har gjort og det er bra du lærer oss unge/vi som leser/abonnerer på bloggen din at den ene t-shorta fra Amercrombe som du kjøpte forrige uke, de pengene kunne latt den ene flyktningen leve videre.

27.02.2016 kl.01:01

Du er best

Cathrine

27.02.2016 kl.01:07

Kjære Kristin.

Først og fremst, takk! Takk for at du tør! Takk for at du setter ord på de tingene du gjør! Jeg er ikke den største blogg entusiasten! Det du har gjort de siste dagene har vist at denne blogg verden ikke bare er full av en viss en. Synes det er skummelt hvordan ting er blitt. Utviklinger er skremmende og ser ut til å bli heller dårligere.

Jeg jobber med enslige mindreårige flyktninger, disse barna bærer på ting som barn overhodet ikke burde bære på. Det er mye ondskap hvor enn vi befinner oss i verden, helt klart. Mange bærer vi på byrder i livet som er tunge å takle. Dog. Hva disse flyktingene går igjennom. Det er ubeskrivelig, man kan virkelig ikke forstå. Tenk følelsen av å måtte sende sitt eget barn, fordi man ikke har råd eller i frykt for å miste liv. Reisen de risikerer å begi seg ut på, som er med livet som innsats.

Verden er skummel og synligere blir det for oss her i lille Norge. Men vi er allikevel så skjermet for alle de følelsene vi verken kan ta eller føle på.

Selv er jeg gift med en utenlandsk mann. Ikke fra et krigsherjet land, men dog fra et land som fremdeles lever. Menneskene lever sammen som vi en gang brukte å gjøre.

Kjære Kristin, takk. Takk for at du setter ord på galskapen. Jeg kjenner det river i hjertet, i kroppen. Flere folk burde vært utenfor komfort sonen. Det setter ting i perpektiv. Vi, her sitter vi. Ser opp til idealer som er langt utenfor gode rollemodeller etter mitt syn. Ræv, mat, vipper, pupper. Så snevert! Så jævlig snevert.

Så langt ifra de verdier som jeg ønsker skal videreføres til mine forhåpentligvis framtidige barn. Kroppsfokuset er vår største fiende blant barm og unge! Det blir ganske kontrast til krig og elendighet.

Takk, Kristin! Jeg kjenner at jeg ville pratet med deg timesvis i pysjamas med noe godt attåt i koppen!

Anna Victoria Andersen

27.02.2016 kl.01:21

Kjære Kristin

Du er en stor inspirasjon. Du viser oss nordmenn hvordan vi skal dele på omsorgen for hverandre, hvor viktig det er å være åpne for dem som ikke har det like godt som oss i Norge. Du viser hvor viktig det er å sette seg selv inn i flyktningenes liv, og ikke tenke egoistisk.

Du er en inspirasjon for den norske blogg verden. Du viser at designer vesker, sminke, trening, plastiske operasjoner ikke er det viktigste i livet. Du viser at det er viktig å bry seg om andre og dem som lider.

Jeg må ærlig få lov til å si tusen takk for at du bruker din stemme, din posisjon i det offentlige og din varm hjertelighet for å dele historier og hjelpe dem nede i Lesvos.

Du fortjener en applaus for det du gjør.

Og ikke minst en applaus for dem som tar den farlige ferden etter søken om ett tryggere og bedre liv.

Renathe

27.02.2016 kl.01:30

Du er så forbanna fantastisk!!! Takk for at du er du og at du deler denne opplevelsen med oss! Du er god!

27.02.2016 kl.01:43

Tårene triller med deg, Kristin. Hadde alle vært som deg!! Takk for at du setter lys på viktige tema og bruker din stemme for det den er verdt. Du er beundringsverdig, virkelig.

malin

27.02.2016 kl.01:50

Det skulle vært flere som deg. Du er enestående. Du gjør verden til et bedre sted.

For et forbilde du er! For noen gode, varme og ydmyke verdier du viser og yter! Jeg ser opp til deg!

Håper videoen og dette innlegget når ut til de mange oge og viktige kanaler,som også kan hjelpe å gjøre en større og BEDRE forskjell i verden. Kontrastene som verden 2016 har, er skremmende, trist, urettferdig og hjerteskjærende

Tonje

27.02.2016 kl.02:23

Har ikke ord. Du er fantastisk 😊 Hadde alle hatt de samme verdiene som deg hadde verden vært et bedre sted. Lykke til med videre hjelp til flyktninger både her hjemme og i utlandet 😊 Tar av meg hatten for sånne som deg 👏🏼

Helle

27.02.2016 kl.02:58

En veldig rørende video som jeg håper mange ser. Tusen takk for at du driver en blogg med mening - et friskt og nødvendig pust i blogg-Norge. Grusomt å tenke på alle små og store som er rammet av krig og elendighet, og samtidig gjør det ekstra vondt når de møtes av hat og fordommer. Jeg syns likevel det er viktig å kunne skille mellom innvandringshat og innvandringsskepsis.

I min verden er ikke disse begrepene synonyme. I min verden handler det om at vi er nødt til å ha flere tanker i hodet samtidig. Vi må forholde oss til både hjertet som banker for flyktningene her og nå, samtidig som vi også må forholde oss til at vi som samfunn har et ansvar også for framtiden. Og sånn som integreringspolitikken føres blir det vanskelig å ha begge tankene i hodet samtidig.

Slik jeg ser det har vi startet i fullstendig feil ende, der integrering nedprioriteres. Hvorfor? Fordi integrering handler om ekstreme kostnader over mange år, med potensielt høye gevinster i en ganske fjern fremtid. Hvilke politikere prioriterer denne typen langsiktighet? For å si det litt brutalt: De fleste tenker dessverre fortsatt bare fire år av gangen. Å vurdere hvordan pengene skal forvaltes og landet skal drives fram til neste valg er ikke særlig lønnsomt på sikt. Så det er der vi feiler, og vi begynner også nå å se mer av konsekvensene av det. Se bare på Sverige og hvordan situasjonen har blitt der. For at min innvandringsskepsis skal elimineres må vi altså inn med ressursene nå. Bare på den måten får vi et samspill mellom begge tankene. Med flere ressurser kan vi tenke med hjertet og ta imot flyktninger, samtidig som vi tenker langsiktig ved å gi dem det som er nødvendig for at de skal kunne etablere seg, integrere seg og bli en ressurs for samfunnet vårt. Dette gir de beste mulighetene til verdiskapningen og gevinst over tid. Jeg kommer aldri til å hate innvandrere eller flyktninger, men jeg kommer til å fortsette å være skeptisk til innvandring til vi har en integreringspolitikk som faktisk fungerer. I mellomtiden gjør jeg det jeg kan for å hjelpe som frivillig, samtidig som jeg forsøker å nyansere den svart/hvitt-tankegangen som ofte dukker opp i flyktningdebattene. Oppfordrer andre til å gjøre det samme.

27.02.2016 kl.03:28

Du e fantastisk❤️

E umulig å ikke grina når en ser videoen, satt her å grein som bare det! Du e et så godt menneske, skulle hatt flere av deg!

Linn

27.02.2016 kl.03:48

For en vanvittig sterk video! Grein meg gjennom hele!

Du setter virkelig fokus på de poengene som er viktig. Du nevnte menneskesmuglere, og en ting som jævlig kvalmt er at det er mer penger i omløp innenfor menneskesmugling enn det er innenfor narkotikahandel. Det er ganske sykt! Og kvalmt av at noen tjener penger på andres elendighet..

Du er en inspirasjon, Kristin! Håper du klarer å åpne øynene til flere nordmenn og vekke litt medmenneskelighet i det norske folk.

C

27.02.2016 kl.07:50

Hadde det ikke vært for at jeg er gravid, hadde jeg reist til Lesvos for lenge siden. Heldigvis er det mye jeg kan gjøre her hjemme. Det er nok av mottak å velge mellom og jeg gleder meg over å kunne bidra.

Denne videoen var utrolig sterk og tårene triller.. Du er god som bruker stemmen din til dette og jeg håper du fortsetter. <3

Martine Bergh

27.02.2016 kl.08:31

http://berghs.blogg.no/1456558067_hva_om.html

Vet ikke hva sjansen for at du vil lese dette innlegget er, men tusen takk Kristin. Du åpnet øynene mine.

Hilsen en jente som er veldig takknemlig for at du hjalp meg å innse.

JF

27.02.2016 kl.08:53

Å herregud. Jeg grein 3 sekunder inn i videoen og griner fortsatt. TAKK for ar du finnes. TAKK for at du engasjerer deg og inspirerer mange til å gjøre det samme. TAKK for din tydelige og viktige stemme oppi dette enorme problemet og fæle situasjonen. Hvor PROBLEMET er selvgode, fremmedhatende, egoistiske og kalde nordmenn og politikere (herregud, kommentarfeltene gjør at det går en kule varmt hos meg) og SITUASJONEN er disse stakkars menneskene som mest av alt dessverre møter stengte grenser og lukkede dører og ikke minst lukkede hjerter. Med alle de frivillige og de som engasjerer seg og hjelper til på den måten de kan som et hederlig unntak.

Bildene og snuttene i videoen var så sterke. Grusomme og fine på samme tid når vi så de barna. Stemmen din som fortalte og satte de som bestemmer her til veggs er som balsam for sjelen og godt for hjertet å høre. At du setter ord på og deler dine opplevelser med oss er så viktig og det viser bare nok en gang hvorfor du er blant de viktigste bloggerne i landet.

Så TAKK for at du er du, du er fantastisk. TAKK for sparket bak og at du åpner så manges øyne.

Folkens, la oss spre denne! Sosiale medier og whatnot!

Kristin, god klem til deg og takk. Tusen takk.

Iselin

27.02.2016 kl.08:58

Kjære Kristin, tusen takk for alt du gjør og tusen takk for at du deler! Jeg gråt meg igjennom videoen til tross for at jeg hører disse historiene hver dag. Hver dag gjør jeg noe for å hjelpe flyktninger, hver dag håndhilser jeg på ett ti talls. Hver dag får jeg et flyktning barn til å smile, og ingen følelse er så god som den!

Etterhvert skal jeg også reise ned til lesvos, det vil jeg for å hjelpe, men også for å kunne sette meg mer inn i det og lære så jeg kan hjelpe enda mer hjemme!

Jeg jobber på mottak, og felles for oss alle er at frivillige settes veldig stor pris på!

Ingrid

27.02.2016 kl.09:02

Du er fantastisk!

Mia

27.02.2016 kl.09:05

Og alle dere som skriver her, sørg for at Norge ikke forblir slik det er nå, slutt å stem på innvandringsfiendtlige politiske parti! Ta Sophie Elise f.eks., hun har skrevet tidligere at hun stemmer Høyre, noen måneder etter skriver hun om flyktningstrømmen, hvordan vi må ta de imot og legger ut en post om at hun fikk besøk av en syrisk familie. Come on, det er ved stortingsvalg du må tenke deg om "Hva er viktigst for meg?" Lavere skatt? Billigere bensin og alkohol? Oljeutborring? Eller at du kan være stolt av at landet ditt er medmenneskelig og hjelper til i verden når det trengs?

Katrine Garen

27.02.2016 kl.10:35

Stå på Kristin for alt det er verdt! <33

Mari

27.02.2016 kl.10:39

Kjære, kjære Kristin. Tusen, TUSEN takk for denne videoen. Takk for at du reiste ned, når vi sitter her i rike føkkings Norge og klør oss i ræva. Takk for at du delte denne videoen, det er så viktig.

Jeg tror at mange i Norge (haterne) ikke VET. De er rett og slett uvitende. De TROR virkelig at de blir båret inn på gullstol.

Også tenker jeg: hva gjør at jeg har så jævlig mye rett til å bo i Norge? At jeg ble født her? At jeg er norsk statsborger? Gjør det meg mer verdt enn andre mennesker? Hva får oss til å tro at vi er så jævlig mye bedre enn alle andre..? Jeg blir så provosert over alle nettrollene som sitter og lirer av seg møkk, når jeg egentlig mye heller vil ha flyktningene her enn dem. Flyktningene er mer berettiget til å bo i et så fantastisk land som Norge enn haterne. De fortjener det ikke. Jeg blir så provosert, og lei meg. Gråt gjennom hele filmen din.

Hjelpe dem der de er? Med hva da? Betale IS for å ikke bombe dem? Nei. Idioter. Vi må ta dem hit, hjelpe dem.

Igjen; takk for at du dro og gjorde en forskjell. Og takk for at du delte denne videoen.

Klem, Mari.

Anniken

27.02.2016 kl.10:44

Du er fantastisk, Kristin! Tusen takk <3

Charlie

27.02.2016 kl.10:46

Steike... Nå sitter jeg med tårer i øynene og klump i halsen..

Fy faen for noen sterke inntrykk! Jeg fulgte nøye med og fikk sett mye mens du delte på snapchat og bloggen derfra, men å se det slik, høre historiene du forteller...

Og tenk at dette bare er en brøkdel av alle som flykter, en brøkdel av forferdelsen, en brøkdel av historiene... jeg blir så trist, men samtidig glad. Glad for at du fins og for at du gjør alt det gode du gjør! Fy søren for et fantastisk menneske du er! Om vi alle bare hadde hatt litt av samme holdningen som du har, da hadde det vært veldig mye hyggeligere rundt oss og rundt flyktingene...

Ingvild F. Falck-Ytter

27.02.2016 kl.10:47

Du er så FIN og flott og bra. Og viktig!

Julie

27.02.2016 kl.11:34

For en utrolig sterk og flott video. Jeg pleier aldri å gråt av ting som dette, men dette var så utrolig rått og ekte at jeg nå sitter med tårer i øynene. Jeg kunne ønsket at jeg bare kunne hjelpe alle, skaffe alle et sted å bo, en jobb og en trygg tilværelse.

Sandra

27.02.2016 kl.11:37

Jeg tror alle har behov for å se videoen din. Du er bare så ufattelig bra! Håper du vekker mange øyner der ute med dette!❤

27.02.2016 kl.11:44

Etter å ha følgt bloggen din en stund har du nå blitt min soleklar favoritt. Du er et helt fantastisk menneske!! Jeg blir virkelig rørt av hva de gjør for flyktningene. Jeg satt her med tårer i øynene. Vi har selv fått utrolig mange flyktninger i byen. Og veldig mange er negativ til det. Noe jeg syns er så utrolig dumt!! Jeg har blitt kjent med flere selv, og de fleste er faktisk veldig greie. Du må bare ta skrittet og ble kjent med de. Jeg brenner virkelig for å dra på en sånn tur og hjelpe til. Men jeg er bare 15 år og har ikke nok penger til det.. Det hadde vært så utrolig bra å føle at man hadde kommet seg ut i verden og virkelig hjelpe til. Stå på, Kristin! Du er utrolig.

Stine S

27.02.2016 kl.13:11

<3 <3

Vilde

27.02.2016 kl.13:52

<3

27.02.2016 kl.14:19

Vel, kom hit for å takke for den fantastiske videoen om unge jenter og utseendefokuset med plastisk kirurgi etc. Du er en viktig stemme her og ville se hva annet du skriver om. Og så er det lesbos, det stedet godhetsposørene drar til. Og hvor ei som var der skrev et viktig innlegg om at det viktigste for hjelperne er å vise i sosiale medier hvor snille de er..www.aftenposten.no/meninger/Hvem-er-det-egentlig-vi-hjelper-Er-det-oss-selv-og-vart-image_-eller-er-det-flyktninger--Louise-Krger-8343544.html?xtatc=INT-36-%5B2%5D

Marte

27.02.2016 kl.14:55

<3

Heidi

27.02.2016 kl.15:29

Hei Kristin. Jeg kunne ikke la være å legge igjen en kommentar.

Jeg er så lei av nordmenn. Jeg er så lei av at vi er redd for at noen skal ødelegge "flotte" Norge. Jeg er så lei av å høre dem klage over at vi skal hjelpe våre egen, som i aller høyeste grad får den hjelpen de trenger. Jeg er så lei av nordmenn som syter over små bagateller som å miste TV Norge eller ikke får nok penger av nav. Jeg er så lei av nordmenn som tror alle muslim er terrorister, når en av de værste terroristene gjennom tidene er en av våre egne. Jeg er så lei av nordmenn som er redd de skal ta jobbene våre, men som ingen nordmenn selv gidder å ta. Jeg er så lei av generasjonen til foreldrene våre, som har skapt denne fremmedfrykten og lært oss opp til at det å snakke med fremmede er farlig og skummelt.

Tenk om det var oss. Tenkt om det var deg og meg. Tenkt om det var ditt barn eller din mor som lå livløs på stranden. Tenk om vi måtte forlatt de varme sengene våre for å legge ut på en flukt som vi ikke visste hvilken ende skulle ta. Tenkt om vi skulle vandre i dagevis eller ukesvis for så å bli møtt med en kald rygg og hat. Uten at vi hadde gjort dem noen ting. Uten at vi hadde sagt noe som helst.

Uten at de hadde noen grunn til det.

Er det slik fordi vi har forskjellig hudfarge? Er det fordi vi snakker forskjellige språk?

Vi lever i 2016. 2016, dere. Jeg blir skremt. Jeg blir redd. Jeg blir sint. Og jeg blir lei meg.

Tenke dere, mine kjære landsmenn. Tenkt den dagen det skjer noe i Norge. For det vil skje noe i Norge, en vakker dag. Det er ikke så trygt som vi tror. Hvor skal vi da gå? Hvordan skal vi få hjelp når vi snur ryggen til de som trenger hjelp nå?

Jeg er flau over å være nordmann. Jeg er flau over bli sett på som en av de som snur ryggen til. Akkurat som vi setter alle muslimer i en og samme bås, som terrorister. Jeg skammer meg. Vi har det for godt i Norge, vi har det alt for bra. Det er ikke bare flyktninger som sliter. Det er mennesker i verden som dør hver dag av sult! SULT! Her i Norge går vi ikke sultne en eneste dag. Vi fråtser i mat, godis, Chanelvesker og klær.

Jeg sier ikke at vi ikke skal leve i Norge. Vi er ikke vandt til å sulte, fryse eller være konstant redde for våre kjære. Alt de ber om er en sjanse, en mulighet og ett åpent sinn. Kjære nordmenn, jeg vet det bor i dere.

Kristin, du gjør en fantastisk jobb!

VILDE

27.02.2016 kl.15:47

♥ Takk!

Jeg vet ikke hva mer jeg skal si. Sitter her helt målløs med tårer i øyekrokene.

Mathilde

27.02.2016 kl.15:49

Jeg gråter. Dette er det sterkeste jeg har sett på lenge. Gleder meg til flere mennesker får øynene opp for dette.

Tuva

27.02.2016 kl.15:54

Du burde se Dokument 2: Norge til salgs.

Kan ses på sumo

Helt sinnsykt bra som tar for seg flyktningkrisen på en litt annen måte

Hege Kristin

27.02.2016 kl.16:00

<3

Emilie

27.02.2016 kl.16:14

Jeg føler jeg blir en av mange som kommenterer nå. Men jeg må bare få sagt det jeg og; HERREGUD. Alle skulle hatt ei Kristin i livet sitt. Takk for at du setter tankene og ordene dine ut i handling. Du er så bra.

Marthe

27.02.2016 kl.16:34

Dette setter nok ting litt i perspektiv for mange, meg inkludert.

For mange er det nok vanskelig å finne ut hvordan man bidrar og om det eventuelle bidraget likevel når frem. Kanskje du kan skrive et innlegg med opptil flere konkrete alternativer for hvordan man kan bidra?

Julie

27.02.2016 kl.16:39

Hjertet mitt blør nå, Kristin. Takk for denne ærlige og sterke videobloggen. Jeg var selv på jentetur i Kos ifjor sommer, og det første vi møtte var 2000 flyktninger på en øy med 7000 innbyggere. Alle lå strødd ut over strandkanten og i gatene. Ingenting har gitt meg ett sterkere inntrykk enn hva jeg var vitne til der og da. Bestevenninnen min og jeg gav en familie på 7 to vesker med mat og drikke dagen vi dro. Det er så utrolig viktig at folk åpner øynene sine, dette er virkeligheten - og virkeligheten er brutal. Takk igjen for motet ditt, og din innsats! Du er sterk, jeg skulle gjerne ha hjulpet så mye jeg kan, men er bare 19 år. På hjemmeplassen min har vi noe som kalles for internasjonal café, der bruker jeg å være for å møte flyktninger og hjelpe dem med å integrere seg. De har også fortalt meg noen rørende historier, og det er så vanskelig å se de inn i øynene, man kan se at de er redd.

Alida

27.02.2016 kl.16:49

DU ER FANTASTISK! Inspirerende, tøff og så godhjertet!

Denne videoen fikk meg bare til å ha lyst å fortsette å kjempe for flyktningene, men samtidig får jeg dårlig smavittighet over å gjøre for lite.

Tusen takk for bloggen din. Du kan endre liv sånn som du blogger. Var så bra både denne videoen og den plastisk kirurgi videoen! Endelig er det noen som står frem og sier slike ting. RESPEKT<333

27.02.2016 kl.17:12

<3<3<3<3

Gina S

27.02.2016 kl.17:35

Ååå jeg elsker at du engasjerer deg så mye som du faktisk gjør. Kanskje siden jeg selv er bergenser og hvis noe fatter min interesse så er det umulig å ikke engasjere seg. Utrolig trist og gripende video, men det verste må være det at det føles som om at det aldri ender. Krig , flyktninger, ufølsomme mennesker osv. Skulle virkelig ønske at krig og fattigdom, uenigheter om religion snart tar slutt. Kan ikke alle bare være venner og medmennesker ? Jeg skjønner det virkelig ikke. Det er bare helt forferdelig!

Stå på videre Kristin! Kanskje ikke ditt engasjement i seg selv vil hjelpe alle, men det vil (forhåpentligvis) at flere får opp øynene og ser at flyktninger er mennesker akkurat som meg og deg. TAKK til deg og dine videoer! :))

Maria

27.02.2016 kl.17:46

Tårene slutter ikkje å renne. Du er fantastisk Kristin. Får så vondt av å sjå desse flotte menneska, og alt det hatet dei opplever. Det er kjærlighet vi må møte dei med. Det treng dei meir enn noken andre no.

Gina

27.02.2016 kl.18:04

Takk, tusen takk Kristin for at du tar til ordet!❤️ La oss vise medmennesklighet og hjertevarme!

27.02.2016 kl.18:50

<3<3 :(:(

27.02.2016 kl.18:50

<3

Kåre

27.02.2016 kl.19:30

takk

27.02.2016 kl.19:39

Jeg skal være helt ærlig å si at flyktningskrisen ikke er noe jeg har tenkt noe særlig på. Eller, jeg har tenkt på det, jeg synes det er trist, men jeg har på en måte aldri klart å sette meg helt inn i situasjonen til disse stakkars menneskene fordi det for meg blir så fjernt. Men i denne videoen fikk du godt frem hva disse menneskene går gjennom, og jeg sitter her nå med en klump i halsen. Det er trist. Vi har det så godt, vi klager på alt og ingenting - mens disse menneskene flykter for livet. Tusen takk, Kristin! Takk for at du er du, og at du bruker din stemme. Du er et GODT menneske. Du satte ting i perspektiv for meg, og jeg ser nå klarer hva som egentlig skjer i verden. Jeg er satt ut. Jeg har lyst til å hjelpe. Slik har jeg aldri tenkt FØR jeg så denne videoen.

Hanna

27.02.2016 kl.21:30

Jeg gråter. Du får meg til å føle så mye. Føle for disse stakkars menneskene på flukt. Som blir møtt med skepsis, men som bare vil i sikkerhet. Jeg har så lyst til å gjøre mer, og du vekker noe i meg.

Takk for at du er et fantastisk forbilde, Kristin. Du gjør virkelig en stor forskjell - og spesielt nå som det er viktigere enn noensinne å endre folks holdninger, mot menneskene som trenger det mest. Takk <3

PS: Er det mulig at du kan skrive om din prosess som frivillig? Informasjon om hvordan du kom i kontakt med byrået som gjorde at du hjalp til?

Siri

27.02.2016 kl.23:47

Så ufattelig trist dette her. Det har pågått for lenge og jeg kunne ønske de fikk litt fred og ro nå :(

28.02.2016 kl.00:09

Men kjære vene, hva skal vi gjøre? Det er et par milliarder i verden som lever under fattigdomsgrensen. 2.000.000.000. Skal vi ta disse til Europa? Da vil hele kontinentet selvsagt bli ødelagt og lutfattig også. Har du/dere noen forslag til løsninger? Selvsagt er det trist at så mange er på vandring for et bedre liv, men det aller tristeste er de fattigste som aldri kommer seg noe sted. Som faktisk blir drept eller sulter i hjel der de er. Som aldri vil få råd eller mulighet til å komme seg ut. Er det ikke bedre å bruke pengene til å hjelpe ti ganger så mange i nærområdene?? Har dere sett de grufulle bildene av radmagre folk som ikke engang har mat? Nå nylig i Syria, det er helt forferdelig! Det er jo disse som virkelig trenger hjelp!!

Hilde

28.02.2016 kl.00:57

<3

mittlivsomninalillestu

28.02.2016 kl.01:25

Jeg er den type person som er veldig følsom, og du tar opp temaer som forhåpentligvis får mennesker til å bruke hodet litt mer. Jeg har selv vært veldig engasjert i dette, og som su sier så er det overhodet ingen som blir båret på gullstol. Du er så ærlig, klar og konkret, og du klarer å formidle budskapet så godt at det gir sterke inntrykk på meg. Jeg blir så provosert, irritert og sint av hvordan vi og andre har behandler flyktninger på. Denne videoen satt en støkk i meg. Takk for at du viser følelser på den måten, og at du er så ærlig <3

Camilla

28.02.2016 kl.03:14

Æ trengte virkelig denna videoen, Kristin. Stemmen din e utrulig viktig, og den e uverderlig i samfunnet i dag. Takk.

Leila

28.02.2016 kl.10:12

Utrolig sterkt, Kristin. Gråter med deg. <3<3

Oda

28.02.2016 kl.10:46

Dette er så utrolig sterkt. Takk for at du inspirerer andre til å gjøre noe med en forferdelig situasjon! Og at du belyser at ikke er kjeltringer som kommer for å islamisere Norge. Hadde de hatt et valg ville de selvfølglig blitt hjemme, men det er kanskje vanskelig for priveligerte nordmenn å forstå. Det setter også hele kroppshysteriet så sykt i perspektiv. Mens andre kjemper for livet sitt, bruker vi alle pengene våre på utseendet.. Du er et fantastisk forbilde. Klem

Marie

28.02.2016 kl.10:52

Herregud. Dagens grinekvote er brukt opp. Du er fantastisk, verden trenger sånne som deg. Så uendelig mange.

Bettina

28.02.2016 kl.11:22

Det går ikke an å sammenligne Libanon med Hedmark. Libanon er et av nabolandene til syria, og libanon og syria har flere av de samme verdiene og kulturene. Selvfølgelig tar de imot flere flyktninger enn Norge da. Det skulle bare mangle.

Det kan sammenlignes med at Norge ville ha tatt imot svenskene om det ble krig i sverige.

Å ta imot 2 milioner flyktinger til Hedmark fylke, er fysisk umulig, skal de bo i skogen da?

Jeg skjønner at du vil hjelpe mennesker som ikke har det like godt som deg selv, men hvorfor i alle dager tror du løsningen er å ta imot flere flyktninger til Nogre?

Økt innvandring til landet medfører flere konsekvenser enn goder. Tenk på hvordan kriminaliteten vil øke, hvordan det blir vanskeligere for norske barn å få en god norskundervisning på skolen, og hvor sinnsykt mye dette vil koste landet.

Problemet med å ta imot for mange flyktinger er at det medfører økt kriminalitet, som følge av kulturkræsj. Først og fremst bør vi fokusere på å integrere invandrerne som allerede har kommet hit, og som virkelig faller utenfor i det norske samfunnet.

Det kommer til å bli 3. verdenskrig snart, om ikke denne flyktingstrømmen til europa avslutter snart.

Charlotte

28.02.2016 kl.13:03

Wow! For noen sterke ord.. Du er så sterk og ikke minst god :)

Verden trenger flere av sånne mennesker som deg. :)

Kimberley

28.02.2016 kl.13:37

Kjære Kristin,

jeg pleier som regel ikke kommentere på blogger, men etter å ha sett denne videoen måtte jeg bare få sagt dette: Det er så utrolig viktig å ha mennesker som deg, som har sjansen til å nå ut til så mange mennesker, som engasjerer seg, som virkelig gjør noe, som inspirerer, og som jobber for å endre synspunktet til nordmenn og åpne øynene deres til hva som skjer i verden. Å reise til Lesvos syns jeg var veldig modig gjort av deg, men også så sinnsykt viktig for å få fram "fra bakken" hva som virkelig foregår, og spesielt å få fram noe som så altfor ofte blir glemt i mediene og politiske diskusjoner: At dette er mennesker, som deg og meg. Altfor ofte blir flyktninger behandlet som noe abstrakt, en slags masse med folk som trenger seg inn i Europa, som alle får påskrevet en slags felles kultur som aldri kan anpasse seg til Europeernes samfunn. Uten et slikt bilde av en sverm som prøver å innvadere Europa og Norge, hadde aldri mennesker klart å behandle flyktninger så dårlig som de gjør. Derfor er det så viktig at folk som deg viser at dette faktisk er unike individer, medmennesker, med samme håp om trygghet og kjærlighet som oss andre. At du engasjerer deg, blir kjent med flyktninger og deler deres historie bidrar til å endre synspunktet til nordmenn fra å betrakte dem som "lykkejegere" til å se dem som mennesker. Tusen takk for at du er et slikt godt menneske!

Karoline E.N

28.02.2016 kl.14:42

Tårene renner!! Ord blir fattige.. Jeg vet ikke hva jeg skal skrive eller si! Du er et flott menneske, Kristin og det skulle helt klart hvert flere som deg!! Masse kjærlighet

Ida

28.02.2016 kl.16:39

Fyfaen du er rå! Dine meninger betyr så mye, du er en

fantastisk person med sykt betydningsfulle meninger,

fortsett med det. Elsker deg<3😉

29.02.2016 kl.00:38

Tusen takk.

Jeg er helt stum, har så lyst til å skrive en lang tekst om hvor fantastik denne videoen var, og hvor fantastik du er, men jeg får virkelig ikke fram et ord. Jeg tror du kommer til å gjøre en forskjell, bare ved å bruke din stemme til å poste denne videoen og vise at du engasjerer deg. Jeg er helt ordløs. Tusen takk

Frida

29.02.2016 kl.12:05

Tårene triller, og jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal si. For en vakker og ærlig, men samtidig brutal video. Det er så bra at du delte dette! Jeg har så lyst til å skrive noe bra tilbake til deg, men jeg er rett og slett ganske målløs. Videoen er delt, og jeg håper den når ut til så mange som mulig. Du er så rå!!! Takk for denne videoen, Kristin. Stå på videre!

Lejla

29.02.2016 kl.13:57

Takk Kristin! Takk for at du e det fantastiske mennesket som du e, og for at du sette søkelyset på denne ufattelig viktige saken... <3

Maria

29.02.2016 kl.21:21

Åh, Kristin, du er fantastisk <3

Hannah

29.02.2016 kl.23:00

Jeg får ikke frem et ord. Det er bare helt fantastisk! Jeg håper at du er stolt av det du har gjort der nede og at du legger ut en sånn video. Du er et fantastisk menneske og et utrolig flott forbilde. Du fikk meg til å se på det på en helt annen måte, og du gjorde at jeg fikk lyst til å virkelig kjempe for flyktningene. Verden trenger fler mennesker som deg! Tusen takk<33

Andrea

01.03.2016 kl.23:38

Gråt skikkelig nå! Utrolig bra video som virkelig viser virkeligheten, og hvor mye kjærlighet mennesker som har så lite kan gi! Creds til deg!

Victoria

12.03.2016 kl.21:35

Jeg må bare si det, fyfaen for en fantastisk person du er, Kristin!!! Bøyer meg i støvet for deg!

HENRIETTE

16.03.2016 kl.19:18

Det er utrolig hvor godt og godhjertet menneske du er, Kristin! Denne videoen gjorde et sterkt inntrykk, og jeg tror at alle haterne som bare bruker energien sin på å kommentere hadde hatt godt av å sitt denne videoen. Du er et fantastisk menneske og et enormt forbilde for mange, blant annet meg. For en sterk og ærlig video, tårene triller.

Creds til deg! du er helt fantastisk.

Skriv en ny kommentar

hits