I KAMPENS HETE...

Åhåj!

Jeg er helt svett her jeg sitter... Svett og rørt! Merkelig kombinasjon, men det har kokt over i dag, noe jeg er vanvittig glad for. Jeg hadde håpet at innlegget mitt skulle nå ut til mange, og jeg håpet så inderlig da jeg trykket på "publiser", at dette innlegget ville bidra til en viktig endring. I hvert fall bidra til en mer riktig retning... Responsen har vært overveldende! Jeg er rett og slett helt satt ut over den vanvittige feedbacken, og videoen har tydeligvis fått stor betydning for veldig mange. Jeg har i hele dag bare sittet og svart på mailer og meldinger, og lest gjennom hundrevis av kommentarer. Alle kommentarene nesten utelukkende positive. 

Dere har delt deres historier... Dere har fått bedre selvtillit. Noen av dere har til og med kansellert timer til både silikon og restylane, og jeg heier så innmari på hver og en av dere, som faktisk aksepterer dere selv for den dere er. Dere er spesielle, dere er unik! DU er unik! Jeg nekter å la deg tro noe annet...

Mødre har kontaktet meg. De har delt sine frustrasjoner over at døtre helt ned i 12-års alderen, har bestemt seg for at konfirmasjonspengene skal gå til nose jobs, lip fillers eller silikon, bare fordi bloggeren de ser opp til har det. Når jeg leser noe sånt som dette, ser jeg svart på hvitt hvor vanvittig stor påvirkingskraft vi bloggere har, og det går faktisk ikke an å fraskrive seg ansvaret. Man MÅ være sitt ansvar bevisst! Er det ikke trist at jenter helt ned i 12- års alderen gleder seg til de blir 18 år, og blir gamle nok til å forandre på utseendet?

Kommentarfeltet mitt er fylt til randen av sterke historier... Viktige historier som man må ta seg tid til å lese og reflektere over. Jeg ønsker å trekke frem en av dem, hvor 19- år gamle Kristine forteller hvor stort presset faktisk er i dag.

"Eg sit her med gråten i halsen. Fordi eg er jævli sint, men mest av alt så sjukt letta over at du set ord på den frustrasjonen vi "normale" jenter i dagens samfunn kjenner på. Eit høgst aktuelt tema, som eg synest har kome heilt ut av kontroll. Blogg har eg vert motstander av i ei veldig lang tid, fordi det skapar eit så veldig høgt forventninganivå om korleis livet skal vere, og dei fleste bloggarane på topplista er uoppnåelige "ideal" som så altfor mange jenter ønska å likne på og vere som. Ideal som skapar falske forhåpningar og psykiske plager for unge jenter. 

Det er verkeleg trist å sjå på utviklinga, og som ein 19-åring som lev tett på presset kan eg underskrive på at det er jævli stort. Eg er ei jente som sjølv har slitt masse med utsende og psyken rundt det å måle seg opp mot andre og ikkje kjenne seg bra nok. Fettvalkane på sidene dukka stadig opp, og kvisene poppa ut som bare det og ikkje minst skulle eg vert litt slankare her og der. Eg tenke ofte tanken "kvifor kan ikkje eg sjå ut som dei?", og eg blir ofte sint av å tenke på kvifor dei fine er født med eit slikt utsende og eg med mitt. Men det eg gløymer, og alle andre jenter med dårleg sjølvtillit gløymer, er at dei fleste vi ser på sosiale mediar, er fake. Både utsende, men også gjerne livsstil. Men det er blitt så sinsjukt normalt, at jenter som gjerne har gjort ting med seg sjølv, er blitt dei vi ser opp til. Vi gløymer at dei ikkje er født slik, at det eigentleg ikkje er slik dei ser ut i det heile tatt. Mykje er ei stor løgn. Bilder er fiksa på, kroppane er fiksa på, ansiktene har fått nokre løft her og der og det er jo eit faktum at nokre bloggprofila bruka sikkert tusenvis på hudpleie og andre produkt og timar hos ulike spesialistar, som gjer det enkelt å sjå slik ut. Vi "normale", småfattige studentar som lev på lånekassa året rundt, har verken råd eller mogligheit å sjå slik ut, og naturligvis bryt det ned på sjølvtilliten og det får oss til å tenke: "om eg berre hadde kunna vert slik".  

Men det du seier med å stå i spegelen og sjå seg sjølv i auga, istaden for å ha blikkfanget på ting du er ufornøgd med, og kunne seie: "fy faen, i dag ser du rå ut", er noko alle bør gjere. Det er definitivt noko eg skal gjere i morgon tidleg, og morgonen etter der igjen. For eg trur det kan gjere så mykje bra for en, i staden for å heile tia gå å bekymre seg for at ein ikkje ser ut som alle andre, men heller omfavne det som er vakkert med seg sjølv og sitt liv. Det er det det vil føles rett å ha brukt energien sin på, når du sit på eldreheimen i ein alder av 90, og skal fortelle barnebarn og oldebarn om dine glansdagar som tenåring og ung. Vi skal tross alt oppleve så altfor mykje bra og kult, til å gå å bekymre oss for stakkarslige ting som ein feil i ansiktet eller om man har eit klesskap som spegla siste trend.

Videre kan man lese hva Solveig har å si oppi alt dette...

"Jeg tok meg selv i å lære noe av det du sa. Det føltes egentlig litt rart, i og med at jeg ikke føler jeg tar særlig til meg det syke kroppspresset som opererer rundt meg. Jeg er veldig fornøyd med meg selv, men har selv tenkt at "om noen år må jeg jo fylle inn sinnarynken" og "når jeg får råd bærer det rett til tannlegen for å fikse de stygge tennene mine". Men faen altså, det skal jeg drite så sykt i! Jeg ser dritbra ut, og selv om underbevisstheten min søker bekreftelse for et pent smil med en hvit perlerad, ønsker jeg heller komplimenter for en fantastisk utstråling enn kommentarer som "så fine tennene dine ble etter du fikset på dem". Å legge seg under kniven eller å fikse på seg selv er IKKE normalt, selv om vi unnskylder det med at det blir mer og mer vanlig. Det er bullshit og ikke en excuse for å slenge seg på "trenden". All oppmerksomheten dette får gjør at man finner feil man ikke visste man hadde - fordi du plutselig ble oppmerksom på at det går an å gjøre noe med. Du trenger ikke gjør en dritt med noe! Naturlig glød i kinnene etter en dag i frisk luft kjennes så mye bedre enn likes på et bilde. Jeg ønsker alltid å ligne på mamma, og gleder meg til jeg kjenner igjen mine egne trekk i ansiktet til en fremtidig datter."

Det er så mange historier i dette kommentarfeltet, og det er direkte sterkt å lese hvor mange som sliter, og hvor mange som faktisk lar seg påvirke. Blogg-Norge må få øyene opp! Media må få øyene opp. De er begge med på å fronte falske idealer for unge jenter der ute, og det er mange som absolutt ikke vet hvordan de på best mulig og ikke minst riktig måte, kan bruke den enorme makten de sitter på. 

Takk til alle dere som har engasjert dere og delt videre - dere bidrar til økt fokus rundt en viktig debatt, som forhåpentligvis kan hjelpe mange der ute!

Jeg er så glad i dere, og setter så enormt stor pris på dere. Takk igjen, for at dere er nettopp dere!

63 kommentarer

Miriam

23.02.2016 kl.16:44

<3

Frida Pedersen

23.02.2016 kl.16:48

Stå på videre Kristin, det er så viktig at du (som også har stor makt i bloggverden) engasjerer deg over og setter lys på viktige temaer og verdier det er verdt å blogge om og ikke minst lese om :P

<3 <3 You rock girl

Emma Julie

23.02.2016 kl.16:52

Det er så utrolig bra! Jeg er så glad for at videoen rakk ut til så mange. Jeg blir utrolig glad når jeg leser alle de flotte kommentarene! Stå på Kristin :)

krist.in

23.02.2016 kl.16:53

oh yes - det er såå viktig - og fantastisk at hvertfall noen bloggere med stor leserskare bruker stemmen sin til dette! heier på deg! jeg er så enig !

Knøttet

23.02.2016 kl.16:56

Heia Kristin!! <3 <3

Estefania

23.02.2016 kl.17:03

Du er best <3

23.02.2016 kl.17:06

videoen var utrolig bra! jeg kjente meg så godt igjen i det du sa om å kikke seg i speilet og kun se feilene. å fokusere på det man er fornøyd med gjør under!:) takk for at du er deg! du er så utrolig kul, og jeg er så glad for at du bidrar i denne plastisk kirurgidebatten!

Vibeke

23.02.2016 kl.17:16

Media hadde bitt på om du hadde vært enda tøffere, og satt navn på de du kritiserer, som Anna Rasmussen, Sophie Elise og Isabell. Vi alle "vet" jo det er den planlagte rumpeoperasjonen til Isabell som utløste reaksjonen din.

Jeg synes du skal gjøre det. Det er en viktig sak du tar opp, og det er opp til deg om du skal ta den helt ut. Det er ikke sikkert at du vil være god venninne med disse jentene lengre, men det er verdt å ofre noen blogg-vennskap i denne kampen.

Media elsker en god fight, utnytt dette for klikk, og sett dagsorden.

Cecilie

23.02.2016 kl.17:17

Heia Kristin! :)

Stå på! Det er trist at små barn tenker på silikon, fillers i leppene, operasjoner av diverse slag, Botox å gud vet hva. Hva skjedde med uteleker og andre fritidsaktiviteter som vi holdt på med i oppveksten?? Som du sier så er det tragisk at disse unge jentene ser opp til jenter som har operert seg til det utseende de har. Vi som voksne forstår jo at dette er inngrep, men barn skjønner jo ikke dette.

Jeg skjønner frustrasjonen din så godt. Som du ser, så er vi så mange flere som har de samme synspunktene som du.

Jeg hadde håpet at flere mediehus tok tak i denne saken. Samtidig kunne jeg også ønsket at dere bloggere som har samme synspunkt i denne saken kunne gått sammen med en kampanje eller noe? Dere har utrolig sterke stemmer. Dere har enda sterkere stemmer og påvirkningskraft om dere går sammen ;)

Helt fantastisk at det endelig blir løftet en skikkelig debatt om dette temaet da altfor mye har blitt "forbigått i stillhet".

23.02.2016 kl.17:24

D som er trist er at æ forstå ikke koffo de som har tatt silikon osv, det er de som er på topplista, æ synes ikke at de fortjene plassen, de ødelegg ung jenter som ser opp til de, æ mener og synes at topplista på blogg bør være folk som er seg selv og ekte. du er EN av de folk. æ kunne nevn liste av folk som ikke fortjene å være på topp, men æ ska hold kjæften min :\

Amalie

23.02.2016 kl.17:39

Heia Kristin. Det er så jævli bra at du går ut med dette og sier det som det er. Det er faktisk ikke normalt at en 13 åring gleder seg til den dagen hun fyller 18, bare for å fikse litt på ditt og datt. Håper mange tok dette til seg og ser det er mange som har engasjert seg og delt. Dette er et viktig tema!! Stå på Kristin, du er best❤️❤️❤️

Iselin HL

23.02.2016 kl.17:49

Jeg er enig i noen av kommentarene her! Du skulle nesten nevnt navn for å angripe de "verste" det faktisk gjelder som når ut til de samme folkene som du vil overbevise. Dette er er sårbart tema for så og si alle sammen og jeg mener det når jeg sier, at enkelte skulle faktisk bare ha sletta bloggen helt og forlatt. Jeg blir så frustrert og sint. Det er faktisk HELT forbanna sykt. Jeg blir så... Ofh. Stakkars sjeler, men jeg føler liksom ikke synd på dem heller. Fifeen. Du er så god, å rå! (Høres ut som jeg skal ete deg..) haha! Men helt særiøst. Stå på vennen <3

Mariell

23.02.2016 kl.18:02

Hei Kristin,

Filmen din "NEI, det er faen ikke normalt!" gikk skikkelig inn på meg. Jeg lurer på hva du mener man bør tenke dersom andre rakker ned på ditt utseende, når man liker det selv? Jeg har aldri hatt et problem med mitt utseende, men etter at mine venner og tidligere kjærester har kommentert på hva de misliker med kroppen min har det såret meg veldig. Har du noen tanker om dette?

Klem fra Mariell :)

Nicoline

23.02.2016 kl.18:03

En ting jeg tenker på midt oppi hysteriet med komplekser, selvtillit og selvbilde; hvorfor definerer man seg selv og andre ut fra hvordan man ser ut? Hvorfor er det ikke viktig hvem man er som person? Hvordan man er mot andre mennesker, hva man får til og oppnår, eller hvilke talenter man har? Selv om man kan komme langt med utseendet, så er vel personlige egenskaper myyyye mer verdt? Det virker som om det blir vanskeligere å se verdien av det å kunne utvikle seg som menneske, nå sine mål og utrette noe som er til betydning for enn selv og for samfunnet, og det er så trist. Vi elsker jo ikke familie og venner for hvordan de ser ut, vi liker dem og setter pris på dem pga personlige egenskaper, ikke fordi de har store pupper eller glatt hud i trynet! Man blir ikke morsommere å være sammen med, flinkere i jobben sin, en bedre kjæreste og venn, mer omtenksom og snillere mot andre mennesker om man stapper seg full med silikon og fillers. Det tilfører deg ikke mer verdi som menneske. Og hvis det gir deg bedre selvtillit og selvbilde er det jo uansett på helt feil premisser, for det er jo ikke deg! Det er ikke sånn du er! Ja du er fin, men det er jo ikke din rumpe, eller dine pupper! Jeg synes det er så fantastisk bra at du går mot røkla her, Kristin! Det er så viktig!

LH

23.02.2016 kl.18:28

Jeg ser at noen mente at videoen/innlegget ditt var mobbing mot ei som heter Isabel (?).. Og jeg kjenner at jeg blir provosert. For ei som ble mobbet i 10 år er det jævla irriterende å se ordet "mobbing" bli så misbrukt. Du kommer med kritikk som passer perfekt for hele samfunnet i 2016, du sier aldri et stygt ord om noen og kommer kun med saklig kritikk som fremstår som gjennomtenkt.

Stå på videre, blogg-Norge trenger flere som deg :)

Kristin

23.02.2016 kl.18:51

Jeg håper virkelig media snapper opp både denne og forrige innlegg. For dette budskapet MÅ bare spres videre. Heia deg!

Filippa & Safir

23.02.2016 kl.19:20

Du er det sunneste forbilde noen kan ha! <3 Tusen takk for at du er du og at du er unik og EKTE <3 <3

Alexandra Lillebø

23.02.2016 kl.20:37

TUSEN TAKK KRISTIN! Takk for at du tok et oppgjør med dette i går! Selv har jeg egentlig ikke følt at jeg har slete så veldig mye med dette presset og jeg sier jeg ikke blir påvirket, og det stemmer, til en viss grad. Jeg tar meg selv fra tid til annen i å finne feil med meg selv, men vet du hva jeg sier da? "Ta deg sammen Alexandra, du har fine lår" eller "Skjerp deg! Du e tynn!" Og vet du hva? Jeg er ekstremt stolt over den jeg er, og jeg er stolt over at vi har en blogger i Norge som "skiller seg ut" og er 100% ekte! Jeg digget deg før, men vet du hva? Ikke nå lengre. Jeg beundrer deg så til de grader og håper at du påvirker MANGE jenter til å gjøre som deg! Jeg håper at om jeg noen gang får en kjent blogg eller "makt" på noen som helst måte, at jeg bruker den på samme måte som du gjør, for det er det jeg vil gjøre med livet mitt. Gjøre en forskjell ved å vise livet som det er! Takk for at du inspirerer meg hver dag - spesielt i går!!!! Ha en strålende kveld! Mange klemmer❤️

Eline

23.02.2016 kl.20:42

Jeg synes det er fantastisk at du tar opp dette, endelig noen som kjemper for å være seg selv! Hva er greia med å kun endre utseenet for å bli godtatt av andre? Når den som burde gotda deg, kun er DEG selv! Hvem sitter du igjen med? Er det alle de som du ville se bra ut for, eller er det deg? Det er deg mot verden, bruk det! Vær den unike deg og akkurat deg for du er god nok og skapt til denne verden akkurat som du er! Alle burde se opp til deg Kristin! Du er fantastisk, og viser deg selv fra alle dine vakre sider<3

Siri

23.02.2016 kl.20:55

Takk igjen for ett fantastisk innlegg, er så glad du tok tak i dette viktige temaet :)

23.02.2016 kl.21:03

jeg så videoen først i dag, og det jeg satt igjen med var lettelse. Jeg er så enig med hva du sier i den videoen! Jeg er så lettet og glad over at det er noen gode forbilder som faktisk ser hva som er vanvittig gale med dagens samfunn! Jeg har selv, etter å lest blogger, etter å sett på en haug med jenter som sier at det skal være sånn, og sånn... Jeg er en av de som var fornøyd med utseendet mitt. Mens nå, nå er tydeligvis alt feil. Tusen takk for at du lagte den videoen! Det viser hvor bra forbilde du er, og den informasjonen kommer ut til mange jenter som trenger den! Slike forbilder trenger vi flere av.

Christine

23.02.2016 kl.21:04

WOW! Jeg har lest bloggen din lenge, litt i perioder, men nå ble jeg så sinnsykt glad! SHIT for en fantastisk bra videoblogg. Du sier dette rett ut, og du har en mulighet til å nå ut til mange av de som kanskje trenger en "wake-up-call". Bruk det for alt det er verdt! Håper du får enorm publisitet for dette, og at vi som sitter på andre siden av skjermen tar til oss det du sier. Det at bloggere ikke forstår hvor stor påvirkningskraft de har er skremmende. Skulle ønske man ihvertfall kunne innrømmet at de faktisk påvirker unge mennesker. Noe annet er så forbanna ignorant. Blir veldig engasjert selv kjenner jeg, og skal derfor avslutte.. ;) Har aldri kommentert på noens blogg tidligere, men her fortjener du all skryt i verden! Og ja; du ER helt fab!

Johanna

23.02.2016 kl.21:13

Hei, kanskje dette er helt fel måste å ta kontakt om en ting, men jeg må bare få det sagt. Jeg er egentlig svensk, så jeg beklaga ev. skrivefeil. En venn pusta ett YouTube-klipp der du snakka om å legge seg under kniven. Jeg blei kjempeglad over alle kloke ting du sa... Til du sa at du forstår at jenter som ikke har noe pupper og er helt flate vil operere seg. Der og da satte gav du også mange jenter en dårlig selvfølelse. Hvem har bestemt at ha pupper er det som er kvinnelig? Min mamma har små pupper, jeg har små pupper og min datter har små pupper. Jeg vil at æven min dotter skal kjenne igjen seg i min kropp. Hva med om jeg operert meg, skulle jeg sagt till henne "det, må du også gjøre. Slik kan du ikke se ut". Mor mor er i aller høgste grad kvinnelig og med dotter også. Og jeg føler meg også kvinnelig. Det er alle desse idealene som noen att se opp till finner på. Ikke gjør det misstaget selv, såsom du kritiserer andre bloggere.

23.02.2016 kl.21:21

Jeg har også små pupper johanna. De ble "borte" etter ammingen. Men det jeg skulle kommentere var at det burde være dyrere å få større lepper! Alle har jo rå til det liksom! Det burde kostet mye mere! Digger bloggen din kristin :)

Sara

23.02.2016 kl.21:45

Les denne, Kristin! http://www.bt.no/meninger/kronikk/Jeg-er-sa-lei-av-kropp-3547614.html

Martha

23.02.2016 kl.21:49

Du er rå <3 SÅ bra at du tar opp det her, superviktig!

Faye

23.02.2016 kl.21:55

Så fantastisk flott å få en så bra "motpol" til all galskapen!

Maria

23.02.2016 kl.22:01

❤️❤️❤️❤️❤️

Karoline E.N

23.02.2016 kl.22:03

Tusen tusen takk, kjære KRISTIN <3 dette er en av mange grunnen til at du er mitt forbilde. Ingen er som deg, men flere skulle hvert det! Jeg har sett flere av mine venner som ikke leser blogg, deler videon din. Jeg håper at budskapet ditt når ut til så mange som mulig. Fantastisk bra gjort! Jeg er sååå enig i alt du sier og skriver når det kommer til dette temaet! Du er og blir min helt. Love you ❤️❤️❤️

Maja

23.02.2016 kl.22:21

AMEN!! Du er så jævla rå, Kristin! :):) kunne ikke sagt meg mer enig i videoen i forrige innlegg. Er det en blogger som virkelig er er stort forbilde i denne bloggverdenen, så er det DU! <3 Digger deg! :)

Ane

23.02.2016 kl.22:23

Det var en kjempe bra video! Det er så bra at du har tatt opp dette temaet og at det er så mange som har fått bedre selvtillit og byttet mening!😍 Du er en kjempe god blogger Kristin😍👏🏻👏🏻

Eline

23.02.2016 kl.22:34

Utrolig flott at det også finnes bloggere som deg! You call it as you see it:D

Frøya B

23.02.2016 kl.22:35

Så nettopp videoen da jeg kikket på youtube. Og jeg er så stolt! Jeg er så stolt over å følge en blogger som står for dette, og som sprer dette budskapet! Jeg sliter ikke særlig med meg selv, eller det at bloggere ser unaturlig bra ut, for jeg leser ikke andre blogger enn denne. Og med god grunn! Men jeg ser hver dag hva sosiale medier, da spesielt instagram er fyllt med. Fy flate hvor mange like ansikter skal vi egentlig ha? Jeg er så forbanna lei av at alle skal se like ut, jeg vil spy!

Jeg har hatt et ansikt proppet med kviser og arr siden jeg kom i puberteten. Jeg har meget "kjedelige" former på leppene. Jeg har en pupp som er minst 5 størelser større enn den andre. Jeg har bein som stikker ut overalt på kroppen, fordi jeg har altfor høy forbrenning. Jeg har nesten like stor nese som min bror. Jeg har et gigantsik fødselsmerke under armen. Og etter søndagens ulykke, er jeg full av sår og blåmerker, bøyde fingre og et kne som ikke kan stå rett.

Og jeg eksker meg selv. Jeg ligner på begge mine søsken, og har trekk fra både mor og far. Og ingen jævla blogger, kjendis eller modell skal ta denne stoltheten fra meg. Jeg er så stolt over meg selv, for at jeg fremhever trekkene mine istedefor å forandre på dem eller skjule dem. For det er faktisk sånn det skal være! Og jeg er så jævla stolt av deg også, for at du gjør akkurat det samme! Du er et ekte forbilde! Stakkars de som legger seg under kniven, og som ikke vet hva et liv uten fokus på utseendet er. For det livet, er så forbanna digg!

23.02.2016 kl.22:54

Blir så utrolig glad for at du tar et slag for denne syke syke tankegangen om at det er helt normalt å bare fikse på alt man er misfornøyd med og ikke det en gang, men ti f man allerede er fornøyd med. Det er sykt! Hvordan kommer folk til å se ut til slutt?! Takk Kristin! Dere bloggere påvirker så mange unge. Og heldigvis noen av dere påvirker i riktig retning.

Linn L.

23.02.2016 kl.23:12

Igjen støtter jeg opp om innlegget ditt x tusen! Ingenting å tilføye herfra :)

VILDE

23.02.2016 kl.23:30

Jeg måtte se videoen flere ganger. Du fikk fram så utrolig mange gode poenger. Etter det jeg leste av kommentarer virket det som at du har fått opp øynene til veldig mange folk. Det er fantastisk å se! Du gjør en så utrolig god jobb, Kristin. Du er virkelig et godt forbilde i mine øyne!

23.02.2016 kl.23:44

Amen

24.02.2016 kl.00:06

Så nettopp videoen din, og jeg er så ekstremt enig i alt du sier, ENDELIG noen som kommer med noen kritiske tanker som dessverre burde vært HELT åpenbare for alle. Et annet poeng er at begrunnelsen for disse inngrepene gjerne er at det er så stort skjønnhetspress, at man føler seg så usikker, og at dagens samfunn presser/oppfordrer til slike inngrep pga reklame osv. Skjønner ikke disse bloggerne, eller jentene generelt, som tar slike inngrep at de er med på å fortsette denne destruktive tankegangen, dette presset og denne usikkerheten? De dyrker jo faktisk det skjønnhetsidealet vi har i samfunnet, imens de begrunner valgene sine med det! Det er jo så selvmotsigende at jeg blir helt matt. Jo flere mennesker som tar slike inngrep, jo vanligere blir det, og jo mer unormalt blir det, ironisk nok, å være helt naturlig! Om vi skal få slutt på dette skjønnhetshysteriet så mange klager på må vi jo stå opp for nettopp det at det er helt greit å ha skavanker, vi har det ALLE sammen og det er dette som gjør oss spesielle. Jeg er dødslei av folk som klager på uppnåelige og urealistiske skjønnhetsidealer, som deretter velger å gjøre AKKURAT det samme selv.

Tusen takk for denne videoen, Kristin. Jeg tror den vil skape en forskjell. Jeg håper i hvert fall det, så hjertens mye.

Marthe

24.02.2016 kl.00:13

Jeg har aldri hatt en spesielt godt forhold til moren min, vi har kranglet masse og hver gang noen sa til meg at jeg var så lik henne og ¨ser hvem de er datteren til¨ har sinne komme til meg og tenkt: faen heller, det er jeg vell ikke.

Etter jeg flyttet hjemmefra nå i høst for å gå på skole her i Oslo merker her hvor feil jeg har tatt og hvor god mamma egentlig er. Hver gang jeg er hjemme skjemmer hun meg så bort at det nesten er for godt til å være sant. Og jeg ser også selv at jeg er veldig lik henne. Ikke bare i utseende, men også når det gjelder for eksempel jobb. Vi begge liker når det er mye å gjøre, vi skaper gjerne noen i ræva for å få de til å gjøre det de skal. Og under videoen din, der du sier du er stolt over å være lik mammaen din ble jeg også det. Jeg ser vi er like, og når jeg er i hjembygda til mamma og de sier jeg er så lik henne, til å med hvordan de vi går og løper (hehe!!!) blir jeg veldig glad, jeg ser selv at både jeg og mamma har regner, vi begge har blå ringer rundt øynene og små lepper. Men vi har begge en god latter, en godt smil og et humør jeg tror mange er takknemlige for. Jeg er stolt av mamman min, selvom hun passet så alt for godt på meg når jeg var 14-17 år gammel, tok ¨teite¨ valg som jeg overhodet ikke kunne forstå meg på. Spesielt når det ble snakk på alkohol og den slags. Nå er jeg selv storesøster til en gutt som er 16, men små kviser pannen og i stemmeskifte. Jeg vil ikke at han skal bli utsatt for disse jentene som retter på både det ene og det andre bare for å være den ¨perfekte¨. Jeg vil heller ikke at han skal bli utsatt for det lille kroppspresset som er for guttene. Han er også veldig lik mamma i utseende, kanskje mer enn meg og jeg kjenner jeg setter så pris på det, at eldre folk kan se hvem vi er barna til. Jeg trives kjempe fint i min egen kropp, men i motsetning til mange andre jenter der ute vil jeg legge på meg noen kilo. Å gå opp 5-6 kilo i vekt for min del er virkelig en kamp med en forbrenning uten like. Men jeg er fornøyd, jeg har lange fine bein jeg har fått fra pappa, et lite hode som har godt å klemme rundt, kanskje litt for små pupper som jeg ikke vet hvor kommer fra- men jeg kan hvertfall sove godt på magen som jeg gjør hver natt.

Jeg har stolt av meg selv, og familien min for at vi ser ut som vi gjør. Og der kommer jeg alltid til å gjøre:)

Takk Kristin, for at du har delt denne videoen med meg og mange tusen andre unge usikre jenter og fortvilte mødre. Takk:)

Kristin

24.02.2016 kl.00:17

Jeg er nesten helt satt ut. Etter å ha slitt med lav selvtillit i altfor mange år, fikk denne videoen meg til å føle meg så mye bedre! I julen så ble jeg singel etter et tre år langt forhold, hvor jeg nesten aldri fikk kommentarer om "hvor fin jeg var" eller "hvor glad han var for at han hadde akkurat meg", i denne perioden gikk jeg også mye opp i vekt, noe som førte til at selvtilliten min var lavere enn noen gang. Den har endelig (nå som jeg er singel) begynt å bygge seg opp igjen. Men det som sitter igjen er at jeg bryr meg altfor masse om hva folk sier. En kommentar som "så fin du var i dag" forsvinner fra hodet mitt på et blunk, men en kommentar som "jeg tror du burde passe litt mer på deg selv og hva du spiser" kan sitte igjen i flere år.

Jeg pleier ofte å studere meg selv i speilet, jeg leter altfor mye etter feil. Noe jeg misliker mest med meg selv er nesen min. Når jeg er med folk tenker jeg alltid "åh, jeg ville heller hatt hennes nese", det er jo egentlig helt idiotisk. Jeg begynner endelig å se på meg selv på en ny måte; jeg er god og fin nok som jeg er!

På tross av alt dette her så har det å legge seg under kniven aldri vært et alternativ for meg. Og det at du, som et forbilde for flere jenter enn du aner, bringer dette frem i lyset er bare så ufattelig bra! Jeg har nå enda større respekt for deg enn jeg hadde fra før, fortsett å være den du er!

Elise

24.02.2016 kl.00:39

Du er den beste topp bloggeren Norge har. Punktum.

Marthe

24.02.2016 kl.00:59

Jeg ser at min forrige kommentar hadde mange skrivefeil, men det er sånn jeg er dessverre.. Du har fått meg sånn til å tenke at jeg faktisk har skrevet et langt brev jeg skal sende i posten til mamma. Jeg gleder meg til hun skal leste det, om hvor stolt jeg er av hun.

Christina

24.02.2016 kl.03:04

Jeg og jentegjengen satt og snakket om videobloggen din tidligere en dag. Vi var alle enige om at aldersgrensen for å kunne ta silikon og injeksjoner var alt for lav! 18 år!! Hadde kanskje aldersgrensen gått opp til 23-25, så er jeg sikker på at antall inngrep hadde halvert seg blant unge jenter. Kanskje dette er noe å ta opp?

aurora

24.02.2016 kl.03:42

vil bare si at du e heilt fantastisk! Et stort forbilde for mange, å du fortjener så syykt første plassen på blogg.no! Stå på videre :D

Jente 26 år

24.02.2016 kl.07:47

TAKK for en helt fantastisk video!!!

Det var på tide. Jeg er så SINT på verden og hvordan det har blitt. Jeg er dritt lei av å bli påvirket hver dag av både det ene og det andre - alt fra bloggere som sprøyter inn ditt og datt til bloggere som liksom er sunne forbilder og skal gi tips på hvordan å bli sommerfit. Jeg tenker alltid, hver dag, at jeg ikke er bra nok, jeg kan alltid bli litt bedre. Når det gjelder det ytre. Og det er slitsom skal jeg si deg. Kanskje jeg har latt meg selv påvirker, kanskje jeg alltid har vært mottakelig for sånt. Men come on ? hadde ikke blogg vært så himla stort og hadde ikke bloggere kunnet brukt bloggen sin som sitt eget mediehus, hadde man kanskje kunne skrevet hva man ville uten at det skulle endre så mye hos unge jenter på en negativ måte, på så kort tid. Er jo dumt at man ikke skal kunne skrive hva man mener, vi er jo tross alt et fritt land, fuck janteloven osv. Men det har bare eskalert så ekstremt at det nesten skulle blitt forbudt. Jeg orker ikke mer, å bli mata hver dag med ting som ikke er relevant til å hvordan være en bedre person. Derfor skulle det vært flere som deg. Du er best!!!!

Stine S

24.02.2016 kl.09:24

Du er så bra! Takk for at du sier det mange tenker <3

Saritha

24.02.2016 kl.09:33

Jeg har nå vist videoen din til alle de flotte kvinnene i mitt liv! Tusen takk for at du setter ord på det så mange jenter har følt på! Klem til deg

Victoria

24.02.2016 kl.10:03

Så flott innlegg Kristin! Det er så godt å se hvordan du er et så godt forbilde på så mange måter. Vet at du har nevnt det før, men håper virkelig du snart kan ta tak i khøttproblematikken. Fortsetter vi å spise så mye kjøtt som vi gjør nå, kommer kloden til å gå til helvete om bare få generasjoner. Håper du kan være med på å inspirere og hjelpe folk å få øynene opp for hvor mye klimagassutslipp som kommer av kjøttforbruk og hvor mange mennesker i verden som sulter helt unødvendig fordi vi gir menneskemat til dyra.

Hilde

24.02.2016 kl.10:19

Jeg heier på deg Kristin! Den eneste bloggen jeg digger å lese, er din - fordi du er tøff nok til å si akkurat hva du mener, du er ikke redd for å være den du er og du er en flott person tvers igjennom! Det er slike som deg som burde bli frontet i media, ikke alle de med restylane, botox og gudene vet hva! Du er jo et skikkelig godt forbilde!

Kristine

24.02.2016 kl.10:57

Jeg er helt enig i alt du tar opp på videobloggen, og håper at dette kan bli starten på noe større.. En bevegelse mot denne trenden, mot disse bloggerne som glamoriserer det unaturlige. Hvorfor skal de fortjene all ros fra media, og håve inn millioner på at unge jenter idoliserer dem? I tillegg sier dem at dem ikke annser seg selv som idoler, når dem likevel er klar over hvor stor påvirkningskraft dem har. Her burde alle naturlige jenter snakke ut, snakke høyt og overdøve dem som er i en maktposisjon de ikke burde være i..

Hele mitt liv har jeg blitt fortalt at jeg ligner på faren min. I 2014 døde han av kreft. Å ha hans ansiktstrekk er den viktigste og beste gaven og arvestykket jeg har etter ham.

Elena

24.02.2016 kl.11:29

<3

Marianne M

24.02.2016 kl.11:45

Fantastisk bra at du klarer å sette ord på det mange tenker å føler. Kjempebra at du som blogger setter eksemplet andre veien! Du ser smashing ut, håper jeg ser sånn ut når jeg nærmer meg 30!

B

24.02.2016 kl.12:44

<3<3<3<3<3

Hvis man sitter fem minutter og bare tenker skikkelig på plastiske operasjoner, restylan osv. Vi er født slik, også skal vi liksom operere oss til det bedre? Eller ikke det bedre, til noe som er in nå.

24.02.2016 kl.13:07

Fantastisk å se du ligger over Isabel nå ;) kan ikke alle bare slutte med å lese bloggen hennes, så bedre og ikke desperate bloggere kan ta plassen hennes? Fikk helt sjokk at hun lå på 1 plass! Noe så ufortjent. Stå på Kristin :)

Hilde

24.02.2016 kl.13:30

Alt for mange fikser på seg selv. En fordel med å være syk er at du er glad du bare kommer deg ut. Man får et helt annet syn på ting når man blir syk. Utseendet er plutselig ikke særlig viktig mer bare helsen fungerer litt. Men klart jeg blir også påvirket. Noen dager er puppene mine alt for små, nesen for stor og pannen for høy. Men hva skal man gjøre med det? Fikse på det slik at ingen kjenner meg igjen? Alle er vakre på sin måte!

tokyoblogg

24.02.2016 kl.13:37

Kristin!

Jeg har nettopp sett videoen din og lest innlegget ditt, og jeg må si det er utrolig godt å se en blogger som kan inspirere ungdommen i riktig retning. Jeg har selv lest flere blogger der det stort sett handler om plastiske operasjoner og ditten og datten, til en sånn grad at selv jeg, i en alder av 23 år, har vurdert både det ene og det andre. Ikke operasjoner, men botox osv. Men etter å ha sett videoen din, har jeg bestemt meg for å la være.

Tusen takk.

Karoline

24.02.2016 kl.13:55

Jeg oppererte puppene i en alder av18 grunnet små ikke eksisterende og angrer ikke et sekund,men kunne aldri fått meg til å gjøre noe annet. Må som jeg er gravid så tenker jeg veldig på hva slags forbildet jeg vil være for min fremtidige sønn/datter:) veldig glad jeg ellers er naturlig og trener meg heller til fastere form enn å legge inn falsk rumpe/six pack osv

24.02.2016 kl.14:45

Tusen takk for at du har ropt så høyt. Tusen takk for at du tar ansvar. Tusen takk for at du vanner og elsker dette frøet som tregs å spres til hver bror og hver søster i vårt langstrakte land. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er rørt og lettet.

Anine

24.02.2016 kl.15:31

❤️❤️❤️

Ella 26

24.02.2016 kl.22:03

Det er så BRA det finnes bloggere som deg, Kristin! Du er et friskt pust blant mange av dine med-topplistebloggere. Jeg blir så provosert av bloggere som tror de skal få leve på den rosa skyen der alle leserne (ofte jenter under konfirmasjonsalder) forguder de, tjene mangedoblet av mange andre og samtidig skal INGEN få kritisere de eller gi de motstand. De forventer til og med skryt for å "være ærlige". Vel, gratulerer med det, kjempebragd... Såklart, alle voksne med egne penger skal få velge selv om de vil operere eller trene seg til ei "finere" rompe, men ta nå for faen innover dere at dere påvirker unge jenter. Skal man drive en blogg på denne måten har man et moralsk ansvar i å tenke over makten som ligger i å være toppblogger. Du kan ikke få medaljen uten baksiden.

Til og med jeg som 26-åring tar meg selv i å tenke "hm, leppene mine er jo litt tynne". Heldigvis er jeg fattig student, og vet innerst inne at jeg ikke hadde blitt mer fornøyd med meg selv av den grunn (pluss at det ser jo sjelden naturlig pent ut..)Og heldigvis har jeg en kjæreste som syns jeg er fin som jeg er, trass i litt dvask rompe og ringer under øynene nå og da.

Er så glad jeg var 11 år i år 2000, en tid da man ble sett på som "dristig" hvis man prøvde seg med litt lyseblå øyenskygge på klassefest. Skulle ønske nåtidens unge kunne få være barn litt lengre enn til de er 10-11 år..

Skal titte innom bloggen din oftere, Kristin! Ta til deg all den fine tilbakemeldingen du har fått! :)

T

25.02.2016 kl.10:12

Trodde virkelig ikke videoen din kom til å gjøre noe for meg men det gjorde den sannelig. Jeg har lenge syns at det er helt ok å ta plastiske operasjoner om du sliter med komplekser (og er vel kanskje enda litt det) og har vært veldig for plastisk operasjon. Men i det siste når en viss blogger, i think we know who, har gjort så mange operasjoner i løpet av så kort tid, i en så ung alder og fordi "jeg liker den looken bedre" da går det virkelig for langt. Jeg blir snart 21 år og har siden 6. Klasse ,når jeg først så et bilde av meg selv i profil, villet fjerne humpen på nesen min. Eneste som holdt meg igjen var penger og foreldrene mine. Det du sier om at vi ikke har funnet oss selv enda er så sant. Min tidligere sjef sa til meg at jeg burde revurdere, for når du blir 25 da skjer det et eller annet i hodet. Komplekser og utsende blir liksom ikke så viktig lenger. Jeg tenker fortsatt på å fikse nesen min men thanks to you skal jeg ihvertfall prøve å ikke fokusere så veldig mye på den og heller komme tilbake til det hvis jeg fortsatt sliter med den om 5-7 år. Det var en skikkelig morsom, yet veldig seriøs video, og noe jeg syntes alle burde få med seg. Jeg føler meg nokså fin, og føler ikke presset så mye fra bloggerne, men fra alle de idylliske perfekte Instagram jentene. Jeg får mange kommentarer på gaten at jeg er nydelig, pen og vakker men jeg klarer ikke helt ta det til meg. Hvordan kan de si noe sånn? Jeg har jo høyt hårfeste, skeiv munn, firkant ræv, kort overkropp, og remser opp alle mulige feil jeg kan finne ved meg selv. Jeg har veldig lyst å slutte med disse tankene for det er ikke gøy, men dessverre forsvinner de nok ikke med det første. Som du sier er det egentlig bare å komme seg på trening, putte litt effort i det og si til deg selv at du faktisk er fin. Rumpa mi får bare være litt firkantet så lenge den er spretten og veltrent. Takk for noen fine 12 minutter!

25.02.2016 kl.19:02

Flott å ta avstand til usunne ting.men blir ganske så provosert når foreldre legg skyld på bloggere for datteren sliter med selvbilde sitt!!!nei,no får dei jaggu ta ansvar selv,og se seg selv i speilet,og oppsøk hjelp.foreldre er og blir rollemodeller,skyv ikke ansvar over på andre,fy skam!!!

Tiril

26.02.2016 kl.20:27

Herregud, så rett du har!!!!

Skriv en ny kommentar

hits