FORDELER OG ULEMPER...

//Annonse

Happy ettermiddag, lovelies ♥

Håper dagen har behandlet dere bra så langt!

Min testperiode med Samsung går snart mot slutten, og det er tid for å komme med en aldri så liten oppsummering. Etter et par måneder som Samsung-bruker, har jeg gjort meg opp en del meninger og erfaringer, og nå synes jeg det er på sin plass å samle sammen fordelene og ulempene i ett og samme innlegg. 

+ KAMERA
Som tidligere nevnt, er kameraet på denne telefonen av ypperste kvalitet. Man kan virkelig leke seg med ulike funksjoner, og kameraet er omtrent like bra som diverse systemkameraer.

I dette innlegget kan dere se bilder tatt med selveste Samsung, og det er virkelig et stort pluss for meg at jeg kan ta såpass gode bilder med telefonen. Når jeg skal rundt på tusletur eller rundt på diverse ærend, trives jeg best med å la vesken ligge hjemme, og ta med meg telefon og lommebok i lommene. Da er det godt å vite at telefonen fungerer utmerket som kamera, om jeg skulle få øye på noe jeg ønsker å knipse noen bilder av. 

Det er heller ikke dårlig at kameraet lar deg ta bider med denne herlige "blurry" bakgrunnen! + TEMA

En av de funksjonene jeg liker aller best på Samsung Galaxy S6 Edge, er at man kan endre design og tema på telefonen sin ved et par tastetrykk. Man kan altså gjøre telefonen enda mer spennende enn bare ved bruk av et festlig skjermbilde, og de ulike ikonene er tilpasset ulike design, som finnes lagret på telefonen. Det er et hav av gratis temaer man kan velge mellom, og bare det å bla seg gjennom de ulike uttrykkene er gøy i seg selv. 

Her kan man altså finne noe for enhver smak, for å sette sitt personlige preg på telefonen. Hurra!

+ EMOJIS

Jeg tror nok at jeg er over gjenomsnittet glad i Emojis, og gleden var derfor stor da jeg oppdaget hvor freshe disse Emojisene var på Samsung Galaxy.

Fargene er liksom så mye freshere og sprudlende enn hva jeg er vant til, og de rosa tonene heller mot knæsj neon, YAY! Dette er faktisk noe å rope høyt hurra for - spesielt siden utvalget er så bra, og siden smilefjesene er såpass søte som de er. Å skrive meldinger har aldri vært så kjekt som nå ♥ 

+ TRÅDLØS LADER:

Et tilbehør man kan få til sin Samsung, er den geniale og trådløse ladeplaten, som gjør det enklere enn noen gang å lade telefonen. Denne lille duppeditten er jeg stor fan av, og jeg synes det er helt supert at telefonen kan lades opp akkurat hvor du befinner deg, så lenge du har ladeplaten i nærheten. LED-belysningen viser ladestatus på telefonen, og platen fungerer med samtlige telefoner som har støtte for Qi.

+ KALENDER

En annen funksjon jeg er superbegeistret for, er kalenderen som faktisk kan ligge synlig på fronten. Man trenger altså ikke måtte klikke seg inn selve kalenderen for å se hva som står på planen, og her på hjem-skjermen kan man altså holde godt øye med hvilke aktiviteter eller gjøremål som står for tur. 

Dette er midt i blinken for sånne surrehuer som meg, som ikke er strukturert eller organisert for fem flate øre, haha.

+ SE HVEM SOM RINGER

Samsung har en magisk funksjon, som gjør det mulig å legge bort mobilen, UTEN å være helt utilgjengelig!

Man nemlig se hvem som ringer, selv med displayet liggende ned, og akkurat denne funksjonen synes jeg er midt i blinken. På siden av telefonen lyser altså en bestemt farge som er tildelt en bestemt kontakt, og man kan enkelt se om dette er en telefon man blir nødt til å ta, eller om samtalen kan vente.

Da blir innkommende anrop, SMS'er eller mails ikke forstyrrende for noen... Du kan fortsatt nye middagen med dine venner, og samtidig være sikker på at du ikke går glipp av en viktig beskjed. Hurra!FOR en telefon!!

Når jeg oppsummerer fordelene på denne måten, får jeg en ekstra bekreftelse på at denne telefonen er helt gull, og at den tilfredstiller alle mine behov. Det er ingen tvil om at dette er en telefon som har ALT, men det er jo et par ting som har irritert meg litt. Det er dog ikke mange punkter som er ført opp på listen over ulemper, men det skader ikke å nevne hva jeg ikke har vært like begeistret for...

- NAVIGERING

Det er (som med alt annet som er nytt) vanvittig vanskelig å bryte vaner, og det er ikke alltid like lett å skulle navigere seg rundt på nye devices. Det merker man spesielt om man går fra vanlig PC til Mac, men også når man går fra en hvilken som helst annen telefon til Samsung.

At dobbeltklikken på "hjem-knappen" ikke tar deg "hjem" men til kameraet, har vært vanskelig å venne seg til, og i tillegg har det vært litt vrient å forstå seg på at innstillinger og andre viktige funksjoner ligger under en samlemappe under navnet "apper". Dette er sikker noe man kan justere, men som jeg enda ikke har fått gjort. 

- LAGRE NYE KONTAKTER

Det var heller ingen enkel oppgave å skulle lagre nye kontakter. Disse kan nemlig enten lagres på selve telefonen som en Google-kontakt, men også i en app levert av Telenor som heter "mine kontakter". Her surret jeg noe voldsomt i starten, og appen som sikkert skal gjøre jobben lettere, gjorde i grunn alt mye vanskeligere. Jeg regner med at appen enkelt kan slettes, men dette har jeg heller ikke satt meg så mye inn i. 

- BATTERI

Når telefonen synger på siste verset, og nærmer seg tom for strøm, tillater den deg ikke å ta bilder. 5% batteri betyr altså at du ikke kan ta et eneste bilde, og akkurat den biten der irriterer meg litt. Jeg vet aldri når jeg kommer over noe jeg bare MÅ ta bilder av, og jeg synes ikke batteriet burde avgjøre om jeg skal få lov til å ta bilder eller ikke. 

 

Alt i alt, leverer Samsung varene så til de grader, i tillegg til at den ser superfresh ut. Jeg kan ikke garantere at jeg aldri kommer til å gå tilbake til iPhone, men at Samsung og jeg har blitt gode venner, det er i hvert fall sikkert. Jeg gikk fra å være skeptisk til å bli frelst, og jeg gleder meg til fortsettelsen!

Er det noen Samsung-entusiaster der ute? I så fall blir jeg kjempeglad om dere vil dele noen triks og tips med meg, som får telefonopplevelsen enda bedre enn den allerede er i dag ♥

Nå skal jeg ha en etterlengtet skype-date med Bettyen, og i kveld skal Dennis og jeg på date. Det er så lenge siden vi var ute på date for å pleie kjærligheten, og nå merker vi begge to at det er på høy tid, haha. 

Måtte dere få en vidunderlig tirsdag, skjønninger ♥

27 kommentarer

Hanna

16.02.2016 kl.17:32

Jeg har hatt samsung galaxy s6 edge siden september og er også skikkelig frelst! Digger å ha muligheten til å gjøre mer personlige endringer med tema, plassering av apper osv. Hvis det er noen funksjoner som ligger i samlemappen "apper" som du vil ha på den første (eller andre) sliden, kan du bare holde inne på valgt app, også plassere den dit du vil. Dette har jeg gjort på blant annet instillinger som du nevnte :) Lykke til videre med å bli enda mer kjent med en knall telefon som sikkert har mange funksjoner du fortsatt skal lære :D

Sunniva

16.02.2016 kl.17:47

bare et liter tips så er en god del av de instillingene som du nevnte som negativt ting du kan endre på, som for eksempel dobbelt klikk med hjem kanppen ;)

Karoline E.N

16.02.2016 kl.17:49

God kveld <3

Jeg blir sikkelig fristet til å prøve Samsung etter disse innleggende du har skrevet om Samsung nå, men sammtidig vet jeg at jeg er frelst til iPhone, da j har prøvd og bytte til Samsung før. Det varte i Max 3 mnd, før jeg kjøpte meg iPhone igjen. Jeg klarer ikke gjøre det slutt med min kjære iPhone riktig enda! Evig kjærlighet. Hahaha, men hvem vet? Kanskje j en gang gir Samsung en sjanse! Syns det er helt genialt med den lade stasjonen Samsung har, så sånn skulle iPhone fått også. Samme med den farge greia man kan ha på ulike persone, så man kan velge om samtalen er viktig eller ikke om man skulle være ute på festligheter. At man ikke kan ta bildet når man har 5% igjen er jo helt bak mål :o veldig teit! Jeg er helt enig at emojiene på Samsung er mye freshere en på iPhone, så der roper jeg også høyt hurra. Får vel bare håpe at iPhone også får dem en vakker dag :D Hehe. Syns det er kjempe morsomt at du tester ut forskjellige ting med oss, og deler din opplevelse og erfaring med oss! Jeg ble fristet :) Hehe. Ønsker deg en deilig tirsdags kveld og kos deg med skype date. Masse kjærlighet ❤️

16.02.2016 kl.18:38

et lite tips er å ta bilde med snapchat når du har lite strøm og bare lagre det derifra. det funker hvertfall for meg når jeg har for lite strøm til å bruke det vanlige kameraet :))

Marit

16.02.2016 kl.18:40

Nå kommenterer jeg aldri, men jeg veit hvor sykt irriterende det med hjemknappen er så må bare dele hvordan man gjør det. Nå har ikke jeg Edge, men en Samsung galaxy s6, og det er nok mye like innstillinger. Gå på kamera, så innstillinger (tannhjulet øverst i hjørnet) så hurtigstart der det under står "åpne kamera ved å trykke raskt to ganger på hjem-knappen" så trykker du den av! :)

Trine

16.02.2016 kl.18:41

Hei! jeg er fristet til å prøve denne telefonen jeg! Men er noen ting jeg på.. F.eks iMessage på iPhone, har samsung noe sånt? Eller må man da ha abonnement med mange flere meldinger ettersom man ikke kan sende iMessage lenger?

Hilde

16.02.2016 kl.19:16

Kristin!

Du har klart å legge ut tlfnr til Dennis, vet ikke om dette var bevisst eller ikke, men tenkte å gjøre deg oppmerksom på det.. :)

StyleConnection

16.02.2016 kl.19:19

Hilde: Haha, se der ja ;) Såpass får han tåle, haha! Klem til deg, og takk for heads up :)

Iselin HL

16.02.2016 kl.19:27

æææh nettop klippet neglene å skriver BARE feil. Happy tirsdag vakre du! Akkurat nå skal jeg powernappe som bare rakkern mens mannen er ute med kompiser. Jeg har akkurat null planer annet enn toalettet om 5 x)

Jeg har selv alltid vært en samsung person men har prøvd iphone også... Jeg liker samsung best da, men heldigvis venner man seg fort til noe annet også. Håper du får en fin dag videre:* klem <3

Emma Julie

16.02.2016 kl.19:51

Virker som en veldig bra telefon! Burde kanskje vurdere den ved neste kjøp av telefon. Kos dere på date :)

Ingelin Kolltveit

16.02.2016 kl.20:17

Virker som en bra telefon med mange gode funksjoner. Jeg vurdere sterkt å kjøpe Samsung telefon neste gang jeg skal ha ny telefon :D

Ønsker deg en forsatt fin kveld! Klem <3

Miriam

16.02.2016 kl.21:14

Så bra du liker Samsungen! Likte denne "vesle-guiden" veldig godt, da jeg er litt (veldig) fersk i Samsung-verdenen selv. Jeg er veldig begeistret for emojisene også! Blir dog litt forvirret iblant, da det kan være veldig forskjell på utseende fra f.eks. LG til Samsung. Har skapt litt latter her i gården!

Kos deg på date med Dennis! Er godt å ha litt kjærestetid iblant.

Stor klem

siljepia

16.02.2016 kl.21:53

Her er det samsung gjelder og det har gjeldt i de siste årene.

Hadde Htc før det ble gått over til Samsung,og har aldri angret på det :)

Jeg har ikke noe tips å komme med, enn det som allerede har kommet lenger oppe..

Kos deg med å bli bedre kjent med telefonen , og jeg trur nok at du ikke kommer til å gå tilbake til Iphone med det første :) hee

Kos dere på date :) Er viktig å pleie kjærligheten litt ekstra innimellom :)

Pia

16.02.2016 kl.22:51

Er ikke så fan av Samsung, men det stammer nok fra de første årene jeg hadde mobil. Da var Sony Ericsson den kuleste. Er vant med det oppsettet, så samsung sitt trives jeg mindre med. Så Sony og iPhone er det jeg trives med. Sony sin er utrolig bra, men syns de kan litt for lett knuses.

16.02.2016 kl.23:41

Skaff deg appen camera fv-5, så kan du ta bilder selv med mindre enn 5% strøm :-) og den appen er helt super, mye bedre kvalitet enn snapchat!

Linn L.

16.02.2016 kl.23:46

Jeg er evig Samsungfan <3 Har for tiden en Huawei da budsjettet mitt i høst ikke tillot annet (og er forøvrig superfornøyd med den!), men jeg savner allikevel Samsung. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men det er vel slik at alle finner sin favoritt :) Noen tips og triks har jeg dessverre ikke til deg, da jeg er en sånn en som bare ringer/sender meldinger og bruker typ tre apper :p #gæmlis

Christina

17.02.2016 kl.00:45

KRISTIN, SKJØNNE KRISTIN! Har akkurat kjøpt denne deilige saken sjøl; og lagt til forskjellige kontakter med forskjellige farger. Men det lyser jo ikke når de ringer? Må tlf være på lydløs? Må den ligge med skjermen nede? Har skrudd på sidelys så skulle vært i orden. Håper på svar o vakre menneske!

Herlig pizza-snutt forresten 😂 Tok et par sekund før æ skjønt at d ikke va bare Dennis. Herligste paret😙

Mari A

17.02.2016 kl.00:52

Har alltid sverget til iPhone, men ser jo nå at Samsung virker ganske bra. Ser ut som den har mange morsomme funksjoner, og det at kameraet er så bra er et stort pluss! Kameraet på iPhonen er virkelig ikke noe å skryte av..

Håper dere hadde en fin date <3

Tina

17.02.2016 kl.03:03

Hadde en Samsung selv, for noen år siden. Var veldig fornøyd, og det er noen funksjoner jeg VIRKELIG savner.. Bl.a at den blinket øverst i ulike farger ettersom hvilke notificationer man fikk.. Eneste jeg virkelig mislikte var at den kom med masse programmer fra Samsung jeg ikke fikk gjort noe med. Flere enn hos Apple.. Og at ulike programmer alltid kjørte i bakgrunnen. Var så styr å hele tiden stoppe de. Sånn sett liker jeg Apple bedre. Men var sg3 jeg hadde da, så de har kanskje kommet lengre nå :) Savner forøvrig også bakgrunnen som skiftet med været.. Var så koselig når det snødde :p Haha

Charlotte Tunes

17.02.2016 kl.11:43

Wow - for noen bilder da!! Det er faktisk helt syyyykt bra kvalitet :-D

Katrine Eltvik

17.02.2016 kl.13:42

Vurderer å kjøpe en samsung, men bruker du mac? isåfall, kan du koble telefonen opp med macen for å få bildene overført? :)

charlotte o.

18.02.2016 kl.22:13

Jeg tror alle telefoner har sine fordeler og ulemper, av og til har jeg lyst å kaste iphonen ut vinduet. Det samme gjorde jeg da jeg eide samsung for 3 år siden! Men ettersom jeg har hatt samme telefon i 3 år uten å bytte den ut, så er jeg vel egentlig fornøyd :) en ting som er ganske kijpt når det kommer til får lille venn som alltid er med oss, er batteriet. Batteriet er så dårlig, at jeg har kjøpt både meg og kjæresten hver vår nødlader, så nå har vi ikke lov å si at telefonen gikk tom for batteri :)

Tror Iphone kan stjele noen tips fra samsung!

camilovesalmosteverything

19.02.2016 kl.00:41

mot slutten av 2015 klarte jeg å ødelegge telefonen min. Knuste skjermen,så nå har jeg bare brukt den andre.. Som jeg brukte til sms og samtaler. Jeg tenker på å få meg en Huawei telefon.

Guro

19.02.2016 kl.10:12

Jeg har hatt den samme iphonen i snart tre år nå, og synes kanskje snart det er på tide med en ny selv om jeg strengt tatt ikke trenger det. Jeg har drevet og lekt med tanken på å bytte til samsung, men så vanemenneske som jeg er så tenker jeg liksom at det ikke kommer til å bli noe av. Men nå etter å ha lest dette innlegget så tror jeg faktisk jeg er ett steg nærmere å tørre det byttet!

A

21.02.2016 kl.13:33

kanskje ikke så lurt å vise telefon nummeret

Anette

22.02.2016 kl.20:59

Hei! Jeg har samme telefon, men hvordan får du kalenderen slik du har den på hjem skjermen?

Emilie Andreassen

23.02.2016 kl.08:58

Hei, Kristin!

Vet ikke om du ser denne nå siden det var noen dager siden du la ut innlegget, men anyways.. Nå har jeg ikke S6 Edgde, men dersom du drar ned varselspanelet, og denne "menyen" kommer opp, lurer jeg meg på om det er et tannhjul i hjørnet som fører deg rett til innstillinger!! Eller du kan dra appen slik som noen nevnte! Det me nye kontakter er jeg for øvrig veldig enig i, men batteri-problemet løser seg dersom du tar bilde med snapchat og lagrer det derfra! Da kan du ta bilder selv om strømmen er lav :-) Håper det var til hjelp <3 Klemklem

Skriv en ny kommentar

hits