DET GJØR SÅ INNMARI VONDT

Jeg har ikke ord...

Vi tok nettopp imot en båt her på Lesvos, og i denne båten var det mange svært utslitte mennesker. De var iskalde og redde, og flere av dem hadde ikke på seg jakke. Flere av dem gråt, både barn og voksne var helt fortvilet.

En ung mann var iført en kortermet skjorte, en eldre dame hadde på seg en tynn genser og et langt skjørt, og en gammel mann på rundt 80 år, kom i land uten sko og sokker. Han var så kald, han skalv og var fullstendig nedbrutt, og hadde i tillegg tatt med seg alle sine eiendeler i to store poser, knytt sammen med sterk hyssing, som hang på skulderen hans.

La meg legge til at det var 4 grader da de kom i land...

Man skulle tro han hadde tatt med seg det han hadde av mel eller ris, for disse sekkene var så tunge at jeg nesten ikke klarte å løfte dem av skulderen hans... Tenk at en gammel mann skal leve sånn som dette... Tenk at han skal oppleve noe så fatalt som det her. Vi pakket ham fort inn i pledd før han fikk ullsokker på beina - aldri før har jeg sett en mann så langt nede som dette. Jeg har aldri vært så lei meg. Dette er ikke greit! Det kan ikke fortsette... Tyrkisk politi behandler flyktningene som rotter, og ved flere anledninger har de spylt vann på dem ute på havet, for å prøve å senke gummibåten de sitter i. I tillegg hørte vi nettopp at de er voldelig mot barna, og at sønnen på fem år til en dame som kom i land i femtiden i morges, ble banket opp av politiet i går... Hvordan kan vi la dette skje? Hvordan i helvete kan vi la dette skje???

Nå er alle som nettopp kom i land, kjørt til første stopp før campen i Moria, og her i Moria tilbrakte vi store deler av gårsdagen. Vi ble sittende med en stor og vidunderlig familie, som alle kom med båt natt til i går. 

De snakket ikke veldig godt engelsk, men man trenger ikke forstå samme språk for å kunne vise medmenneskelighet og kjærlighet. Vi lekte med ungene deres og gav dem altfor mye godis, og det var så godt å se at de hadde det fint for et par timer. I følge foreldrene var båtturen forferdelig. Sjøen var urolig, vinden var iskald, og de var alle klar over at de hadde lagt ut på en livsfarlig tur. Heldigvis klarte de å komme seg over!

Vi reagerte på at de aller fleste barna var oppskrapet i ansiktet, og grunnen til dette er at de må gjemme seg i busker og kratt, og være klar til å løpe til båten når kysten er klar. Kan dere tenke dere hvor traumatisk dette må være for både barn og voksne? 

Denne vakre storfamilien skal reise til Tyskland, hvor den ene bestefaren kommer fra. Reisen dit er lang og kostbar, og for å komme til Tyskland må denne familien (blant flere tusenvis av familier) krysse så mange som 7 land på veien fra Athen. SYV!? Det er umulig å sette seg inn i hvor inn i satans tøff denne turen kommer til å bli for denne familien som inkluderer 10 barn, og jeg krysser alt jeg har for at de kommer seg trygt frem, og at de faktisk kommer seg til endestasjonen. 

Tenk om det var oss...

Alle disse flykntingene er akkurat som du og meg. Vanlige mennesker med vanlige jobber og interesser, som plutselig befinner seg midt i krigen. Tenk om det var oss... Tenk om det var vi som måtte flykte fra alt, og at vi ble møtt av fremmedfrykt og hat på veien mot et trygt liv!? Hvordan ville det vært for oss? Hvordan ville vi taklet å bli behandlet som skadedyr på veien mot trygghet!? Hva om vi mistet vår familie på veien? Hva om vi ble vitne til at våre barn druknet eller ble drept rett foran nesene våre!? Hvordan ville vi taklet dette?


Det beste er klemmene...

De gode klemmene vi både gir og får, og det er så godt å føle at den klemmen betyr så innmari mye. Et øyeblikk føles det som at både barn og brått senker pulsen, og at de i et lite øyeblikk føler seg verdsatt, trygg og tatt vare på. 

Alt jeg vil er å ta alle sammen med meg hjem. Bare ta dem med meg hjem til Norge, hvor vi både har penger, plass og ressurser til å ta imot dem med åpne armer. Norge må våkne opp. Vi MÅ gjøre noe, og det starter med å ta et standpunkt. Jeg ønsker i hvert fall flykningene hjertelig velkommen, og kommer til å gjøre alt som står i min makt for å bidra på hjemmebane når jeg er tilbake. Vi har flere mottak hvor det er enkelt å bidra, og dette blir min førsteprioritering når jeg kommer hjem. 

Gud jeg føler så mye... Jeg har så vondt i hjertet! Tenk at vår verden er så forskrudd som den er. Så grusom! 

Ta vare på hverandre og det man har. Vi er så forbanna heldig!

62 kommentarer

Vilde S

09.02.2016 kl.08:42

❤❤❤

Dere gjør en fantastisk jobb! Stå på videre!

EventyrElin

09.02.2016 kl.08:48

Herlighet, jeg gråter sammen med deg. Jeg har fire små her hjemme, men vi har engasjert oss i flyktningene som kom hit til Bodø og på akuttmottak. Det forandret utrolig mye, og vi har fått venner for livet. TAKK for at du er der. TAKK for at du rapporterer og forteller om dine opplevelser. Vi trenger mennesker som deg, og din stemme betyr noe! Forsøk å ta vare på deg selv oppi alt dette <3 Og jeg deler innlegget!

Villemo Marie

09.02.2016 kl.08:51

Flere mennesker skulle vært som deg 💕

Emma Julie

09.02.2016 kl.08:53

Det er jo helt sykt! Nei, vær sterk Kristin. Stor klem til deg :)

B

09.02.2016 kl.08:56

Blei helt satt ut av tyrkisk politi! Politiet er de du skal følge deg trygg rundt, også gjør de sånt??? Har ikke ord!

Dette blir så veldig ekte når jeg leser det på bloggen din. Det har vært så fjernt for meg tidligere! Dere gjør en fantastisk jobb. Hvor lenge blir du?

Maren

09.02.2016 kl.09:01

For et fint menneske du er, Kristin! <3

Håper du kan skrive mer om hvordan vi hjemme i Norge kan være med å bidra, her må vi alle hjelpe til!

Johanne

09.02.2016 kl.09:07

Tyrkisk politi gjør HVA?! Banke små barn og senke båtene?? Hvorfor er det ingen aviser som skriver om dette? Hvorfor får de ikke refs av resten av verden? Ble helt satt ut nå! Jeg skal aldri feriere i Tyrkia etter dette i alle fall, dette er ikke greit!! STÅ PÅ KRISTIN!

Best of You

09.02.2016 kl.09:23

I just cried a little :( Thank you Kristin for sharing this, thank you for giving them a voice and thank you for waking us up! This world we live in can be so cruel, but like you and the rest of the workers, and all the people that have sendt you money has shown; where there is love, there is hope <3

Mari A

09.02.2016 kl.09:41

Herregud så jeg griner.. Jeg blir tom for ord. Det er så innmari vondt å lese, selv om det også er godt å se alle disse herlige barna smile <3 gi dem en stor klem fra meg!!

Alexandra Flaa

09.02.2016 kl.09:53

<3

Katrine

09.02.2016 kl.10:03

Jeg gråter sammen med deg Kristin! Jeg blir så sint og frustrert å skulle virkelig ønske jeg var gammel nok til å bare kunne reise ned til Lesvos selv nå! Det er bare ikke mulig på noen måte nå, dere får snart en pengesum fra meg.

Miriam

09.02.2016 kl.10:15

Dette er umenneskelig, rett og slett. Umenneskelig. Helt forferdelig at dette skal kunne gå ann den dag i dag, spesielt etter hvordan situasjonen var under 2.verdenskrig og jødehatet. Jeg vil si at det flyktningshatet som er idag, kan sammenlignes under flere punkter når det kommer til jødehatet som var under Hitler. Bare at nå er hele verden i mot dem. Vi er nødt til å våkne.

Stor klem til deg Kristin

Lene

09.02.2016 kl.10:28

Dette er så trist! :( Har ikke ord for hvor bra det er at du gjør dette!! Stå på videre! <3

Ingrid

09.02.2016 kl.10:57

Hjerteskjærende å lese dette, Kristin! Er helt utrolig hva mennesker må gå gjennom for å være trygge! Jeg har tatt et standpunkt for lenge siden og det er at vi skal ta dem imot med åpne armer! Vi kan ikke bare se på at dette skjer og late som de ikke er mennesker. Hvorfor tror enkelte at de er mindre verdt enn andre? Har sagt det før, men tusen takk for at du deler dette med oss! Det er så utrolig viktig <3 Klem til deg!

K

09.02.2016 kl.11:03

Utrolig trist å lese om. Du er et flott menneske Kristin, og du gjør en fantastisk jobb både gjennom arbeidet du gjør i Hellas og hvordan du deler forholdene med bloggleserene dine! Stå på!

Karoline E.N

09.02.2016 kl.11:12

Jeg gråter med deg, Kristin! Hjerte mitt vrir seg av å lese dette :( dette er så ufattelig trist. Jeg får et fryktelig sinne i meg, av å lese hvordan Tyrkis politi oppfører seg mot andre mennesker. Jeg har hatt lyst til å besøke Tyrkia en gang i mitt liv, men der mistet jeg den lysten! Makan til oppførsel.. Blir rett og slett kvalm!! Som du sier selv: flyktningene er som deg og meg, og dem fortjener samme respekten som vi får. Dem er i en sårebar situasjon, så å vise litt medfølelse og empati koster ingenting! Som jeg har sagt før: skulle ønske jeg var der nede med dere <3 takk igjen for at du deler dette med oss, Kristin. Takk for at du og de andre frivillige har et så stort hjerte av gull! Dere er unike, hver og en av dere. Gi litt ekstra klemmer og kjærlighet til flyktningene fra meg!

LisaLDN

09.02.2016 kl.11:12

"hvor vi både har penger, plass og ressurser til å ta imot dem med åpne armer." <- JAAA!!! Skjønner ikkje at det skal vera so vanskelig, at alt skal diskuteres og politiseres opp og i mente.

Dette er MENNESKER som trenger hjelp, kvifor kan ikkje verden berre HJELPE?!

Off, blir so rørt av å lese. Er so fantastisk av deg, og i tillegg at du deler det med oss. Stå på <3 Send masse kjærligheit frå Norge <3

Renate Østreng

09.02.2016 kl.11:31

Kristin, du gjør en så sinnsykt bra jobb. Tenker på de barna som møter det blide fjeset ditt. når de kommer til land. :)

Leila

09.02.2016 kl.12:30

Helt syk! Dere gjør en så sinnsykt bra jobb!!! Stå på!! Godt å se barna smile.

Gro

09.02.2016 kl.12:34

Synes det er flott at du gjør dette! For en fabelaktig jobb dere gjør. Helt tydelig at disse menneskene får en opptur når de møter dere og får varme klær og noe å spise på. Følger deg på snapchat og jeg ser at det går inn på deg og at det er tøft å være der nede. Tror ikke vi kan forestille oss det engang. Stå å Kristin! Dere gjør en super jobb =) Klem

VILDE

09.02.2016 kl.12:52

Denne historien traff meg midt i hjertet. Er helt grusomt at mennesker har det sånn som dette. Det er så rart at vi alle er mennesker. For meg virker hele situasjonen så uvirkelig. Jeg har rett og slett hatt litt problemer med å sette meg inn i at folk andre steder i verden har det så vanskelig. Er så takknemlig for at du deler opplevelsen din med oss. Det er veldig mye som er trist å lese, men det er også veldig godt å se at dere faktisk kan gjøre en liten forskjell.

Dere gjør en helt fantastisk jobb. Stå på! Masse klemmer til dere alle!

Monica :)

09.02.2016 kl.13:30

Jeg får så vondt inni meg når jeg leser dette :( Stakkars barn og familiene deres :( Jobben du gjør, Kristin, er så fantastisk bra! Jeg kjenner deg ikke, men jeg er så innmari stolt av deg! <3 Krysser alt jeg har for at alt går bra med alle sammen <3

Nicola

09.02.2016 kl.14:15

Hei, Kristin. Jeg er full av beundring for ditt engasjement i denne saken. Det er utrolig flott at du ønsker å bidra også når du kommer hjem igjen. I den forbindelse tenker jeg bare å dele mine tanker rundt hvordan man kan bidra.

Jeg mener å huske og ha lest at du stemmer høyre?!

Gjennom å stemme på partier som har et restriktivt syn på innvandring, og opphold til asylsøkere er man med på å gjøre situasjonen litt vanskeligere for dem som har flyktet fra krig og nød, til Europa. Jeg vil derfor oppfordre både deg og andre til å tenke litt over hvordan vi kan påvirke vår nåværende regjering i riktig retning, og samtidig vurdere hvilke partier man stemmer på ved neste valg.

Hvis vi ønsker et romslig og inkluderende Norge hvor vi tar vare på hverandre så bør vi alle sammen tenke litt over hvilke mennesker man stemmer inn neste gang.

Fortsett det gode arbeidet, Kristin.

Du er en inspirasjon for oss alle.

Hilsen fra meg

mimi

09.02.2016 kl.14:25

Takk for at du deler med oss Kristin, dette er så viktig. For vi som sitter her I Norge glemmer.... vi glemmer hvor godt vi har det, og at disse mennenskene er som deg og meg. Det kunne vært oss... Det er så viktig at du minner oss på dette. Hjertet mitt blør for disse mennenskene.

09.02.2016 kl.14:27

Her hvor vi har penger til å ta dem imot med åpne armer? Aner du hva det koster norge å ta imot alle flyktningene? Aner du hva det koster UDI å opprettholde alle akuttmottakene? Kjenner jeg irriterer meg grønn hver gang folk argumenterer med at vi har penger til å ta imot alle. Klart, Norge er et rikt land. Men på langt nær ikke så rik som det alle tror hvis vi skal fortsette å ta imot alle flyktningene som kommer. Tenk litt. Det er flere i land i verden, ikke bare Norge. Som du sier selv, de går gjennom 7 land for å komme seg til Tyskland, hvorfor ikke bosette seg i et av de 7 landene da? Hvorfor forventer du at kun Norge skal ta ansvar. Hva med resten av Europa? Hva med Amerika? Asia?

Sissel

09.02.2016 kl.14:31

Flyktningene har det forferdelig, og det er umulig å forestille seg hvordan det er å være i den situasjonen de er i. Når det er sagt. Har du en kilde på det du skriver om tyrkisk politi? For jeg er bosatt i nettopp Tyrkia, hvor vi har 2,7 millioner flyktninger. Hvor det blir brukt mye tid på å hjelpe dem. Tyrkisk politi jobber for å avsløre bakmenn, spesielt de som selger redningsvester som er rene dødsmaskiner. Om en politimann har gjort noe, så kan man ikke si at tyrkisk politi alene banker opp barn eller spyler ned båter. Det er ikke mange dagene siden de plukket opp mange lik etter en båt som sank.

Du gjør en fabelaktig jobb der nede, tar mye bilder og tekstene er bra. Det åpner øyene til langt flere i en målgruppe som kanskje ikke aner omfanget av hva som skjer. Men ikke skjær hele Tyrkias politi over en kam!

Iselin HL

09.02.2016 kl.14:36

Jeg har satt meg litt inn i hvordan alt dette med flykningene vs. Norge... Det er forferdelig alt sammen som skjer, og det er så godt å se at du gjør noe med det <3 jeg velger ingen sider riktig ennå. Ja jeg er kanskje teit, men det er alltid to sider av en sak. Jeg er ikke i mot å ta flykninger inn i vårt land, tvert i mot! MEN... alle kan jo selvfølgelig ikke komme :s det er grusomt alt sammen... offf

Håper du får en lærerik tid der nede og kommer hjem med så mye å fortelle! Jeg heier på deg <3

charlotte

09.02.2016 kl.15:00

du er fantastisk!

Amanda

09.02.2016 kl.15:33

Hei Kristin!

Jeg har ikke mulighet til og donerere penger

men håpte at du kunne gi alle flyktningene en

klem og hilse fra meg? Håper det kan gjøre

litt opp for pengene! Vi burde ha flere som deg!

Hilsen Amanda

Mariell

09.02.2016 kl.15:42

Flott arbeid du gjør.

Men at vi har så mye plass og penger til å ta i mot masse flyktninger er jeg litt uenig i. Plassen her blir jo bare mindre og mindre, vi har jo allerede tatt i mot masse flyktninger allerede. Og Norge er jo et ganske lite land fra før. Og når det kommer til penger og jobb så begynner det også å bli en vanskelig situasjon. Nå er det sånn at det er ganske trangt på jobbmarkedet blant annet fordi flyktninger som kommer også skal ha jobb, og dem blir gjerne faktisk prioritert først. Det sitter faktisk flere allerede i Norge som er norsk som lever tett på fattigdomsgrensen eller under. Selvfølgelig skal vi hjelpe andre, men jeg mener vi må ikke glemme å hjelpe våres egne også.

Padmé Sophie

09.02.2016 kl.15:52

Herlighet, jobben dere gjør er så fantastisk! Jeg er helt sikker på at å møte et menneske som deg kan hjelpe disse stakkars sjelene. Jeg håper virkelig at de kommer seg til Tyskland uten mer trøbbel!

Når det gjelder Norge så er jeg litt enig med Mariell over her (15:42), for jeg vet selv hvordan det er å sitte uten jobb og skole, og absolutt uten penger.. Det er ikke noe bedre for flyktninger med traumer å sitte sånn enn det er for meg som autist med depresjon og angst, så jeg unner virkelig ingen det.. Men selvfølgelig vil jeg hjelpe til!

Martha

09.02.2016 kl.15:54

Gråter litt av å lese dette. Det er en grusom situasjon og det er lett å føle seg maktesløs, det kjenner i hvert fall jeg på. Men alt hjelpe, har også lyst til å gjøre noe frivillig arbeid. Enig i at vi må gjøre alt vi kan, både som enkeltmennesker og som nasjon. Dette er mennesker, akkurat som oss, og det er forferdelig at de skal leve under slike forhold.

Dette engasjerer meg så innmari, og det er fantastisk å lese bloggen din og se hva dere gjør der nede.

Madelen

09.02.2016 kl.16:59

Du er virkelig fantastisk Kristin! Du inspirerer og et stort forbilde.

Eia

09.02.2016 kl.17:17

Så flott at du deler,og så riktig at hele situasjonen opprører deg!Jeg vil tipse deg og å jobbe frivillig gjennom Norsk Folkehjelp når du kommer tilbake til Oslo -de har frivillig aktivitet på flere mottak i Oslo-området,og er en organisasjon som virkelig tar standpunkt i den politiske debatten som foregår nå.De jobber inne i Syria sammen med de modige og demokratiske kreftene som fortsatt finnes der,de bistår flyktninger på flukt gjennom Balkan,hvor de informerer og advarer mot farlige fluktruter hvor det fortsatt finnes landminer,og her i Norge er de den eneste humanitære aktøren som faktisk driver asylmottak,i tillegg til å organisere hundrevis av medlemmer som gjør en innsats både på asylmottak og i lokalsamfunn over hele landet med integreringstiltak. Dette høres ut som en reklame,men jeg synes bare keg må fortelle deg at det finnes et sted hvor du både kan jobbe praktisk OG politisk med positiv endring!Stå på!Du gjør en fantastisk jobb✨

StyleConnection

09.02.2016 kl.19:20

Eia: Tusen takk for knallbra tips! Dette skal jeg sjekke opp i med det samme jeg kommer hjem <3 Stor klem

M

09.02.2016 kl.17:48

For en fantastisk jobb dere gjør. Som jeg har lest over her, så virker det mer ekte når det kommer rett fra deg. Følger deg både her og på snap, hvor du legger ut daglige oppdateringer. Hjerteskjærende og helt forferdelig. Jeg får så vondt langt inni hjerterota av å lese innleggende dine og se på snaps. Dere gjør en så vanvittig viktig jobb! Du er fantastisk, Kristin! Du er et forbilde for mange mennesker. Håper mange mennesker får opp øynene når de ser dette, og hvor viktig jobb dere gjør. Masse masse lykketil videre, stå på! Vi heier på dere alle ❤️

Synne

09.02.2016 kl.18:00

Hei! Jeg overførte penger her om dagen, men har ikke vipps fordi den er ødelagt hos meg hihi, så brukte mobilepay istedenfor. Tror det funker selv om du ikke har appen selv, men kanskje du kan laste den ned slik at hvis flere har samme problem som meg, så kan de bruke mobilepay istedenfor.

Julia

09.02.2016 kl.18:02

Hei,

jeg har lest bloggen din i noen måneder, og må bare si at det er fantastisk det du gjør. Det er så viktig at vi som kan hjelpe, hjelper. Det er helt sant som du sier at Norge må åpne øynene. Dette handler om menneskeliv. Flott at du skaper oppmerksomhet rundt dette på en personlig måte på bloggen! Jeg tror det nytter.

Stine

09.02.2016 kl.18:09

Fyfader så tøff du er som gjør dette! jeg beundrer deg virkelig, og syns så absolutt at vi skulle hatt flere slike som deg <3 ikke bare virker du som en fantastisk sprudlende og morsom dame, men du er så snill og omtenksom også <3

Bente

09.02.2016 kl.18:20

Dette er sterkt,Kristin!

Jeg lurer på hvordan det går med deg oppi all elendigheten du nå står midt oppi? Jeg tenker at det krever en utrolig sterk psyke for og være der du er nå....er det tøffere enn du Hadde sett for deg? Hvordan tror du det blir og komme hjem etter denne reisen? Er du redd for at dette oppholdet kommer til og prege deg negativt etter du kommer hjem? Ble mange spm her nå,kanskje du kunne laget et eget innlegg om dette?

Jeg heier på deg,du er god rett igjennom!

Stor klem fra meg til deg,Kristin! <3

StyleConnection

09.02.2016 kl.19:16

Bente: Jeg lager et eget innlegg, søta <3 Men det er ganske tøft!

Ida

09.02.2016 kl.18:22

Ganske enig med Mariell.. Jeg er så veldig åpen for å hjelpe, og jeg bidrar gjerne. Men at Norge skal ta imot absolutt alle, er det plass til alle? Jeg lever selv med svært lite penger til å klare meg, og leter stadig etter mer jobb, for det er ekstremt vanskelig å få. Jeg ønsker at de som kommer hit skal få hjelp, men håper samtidig at meg selv, og andre som sliter, også kan få jobb/ penger til å klare seg:)

StyleConnection

09.02.2016 kl.19:15

Ida: Jeg har aldri sagt at vi skal ta imot alle ;) Jeg sier bare at vi burde være åpen for å i hvert fall ta imot noen... Vi har en integreringsminister som er mot integrering, og det gir ingen mening. Men det er en helt annen og lang historie som jeg skal komme tilbake til. Stor klem

Charlotte Tunes

09.02.2016 kl.18:41

<3 <3 <3 <3

oda

09.02.2016 kl.19:52

Du er så god Kristin og gjør en fantastisk innsats og jobb, for disse menneskene. Vit det iallefall.

Ingelin Kolltveit

09.02.2016 kl.20:45

Dere gjør en fantastisk jobb! ❤️ Må si du er veldig tøff som står på, og hjelper så mange du klarer! Veldig imponerende ❤️ Du skal være stolt av deg selv, som står på slik som du gjør!

Ønsker deg en fin dag, selv om du sikkert har mange tøffe inntrykk og opplevelser.. Klem ❤️

Rebekka

09.02.2016 kl.20:52

Jeg har ikke ord jeg, virkelig. Det er så hjerteskjærende å se!

:/

Silje katrine

09.02.2016 kl.21:09

har ikke ord, får så vondt inni meg.. skulle ønske jeg kunne gjort det samme!

du er et fantastisk menneske Kristin, digger deg!

sophie

09.02.2016 kl.21:11

Hei!

Kan du si noe om hvem man kontakter for å komme ned og være frivillig? jeg har ledig tid og kunne godt tenke meg å hjelpe til en periode i nær fremtid.

Lykke til videre!

Elise

09.02.2016 kl.21:12

Kristin <3 <3 Takk for skildringene dine, dette gjør meg så utrolig vondt å lese. Men samtidig så viktig! Jeg vil dra, NÅ! Kanskje du kan, når du kommer hjem, skrive hvordan du bodde, hvordan man kan dra ned osv? Jeg har virkelig lyst..

Sara

09.02.2016 kl.21:17

Hjerteskjærende ❤ jeg jobber selv med mindreårige flyktninger her hjemme, å kan ikke tenke meg hvordan det er å stå der å ta de imot. Du kommer nok til å være i minnene dems i lang tid fremover. Stå på Kristin, du fantastiske menneske!

Eia

09.02.2016 kl.21:45

Jeg la inn eposten min her -regner med du ser den? Du kan ta kontakt der når du vil så kan jeg sette deg i kontakt med de du burde snakke med :)

Ida

09.02.2016 kl.22:21

Ja, det er jeg helt enig i:) Jeg har ikke noe til overs for enkelte ministere. Du skal uansett vite at det du gjør, er mye mer enn de fleste andre gjør/ bidrar med, og du er helt fantastisk tøff!:)

photoroad

09.02.2016 kl.23:54

Du e så forbanna rå!

Nå tar jeg en fotoutdanning, denne håper jeg at jeg kan bruke til noe lignende som dette en dag!

Jeg elsker å hjelpe, elsker frivillig innsatts!

Og jeg elsker alle som bruker så mye tid å energi på å hjelpe!

Synes også det er utrolig bra at du dokumenterer alt ifra hva dere gjør, familiene som kommer til hva dere bruker pengene dere får inn på.

Vi har fått sett en ny side av flyktningekrisen igjennom bloggen din som få har sett tidligere!

JEG DIGGER DET OG JEG DIGGER DEG!

Stina Marie

10.02.2016 kl.00:33

Det er så herlig, men samtidig hjerterått å lese bloggen din og følge deg på snapchat for tiden. Jeg beundrer deg for å ha satt livet på vent og reist ned for å jobbe frivillig! Jeg håper mange leser bloggen din, og får se ting i et nytt perspektiv. Kjempebra jobba! Jeg digger deg, Kristin <3

Emilie

10.02.2016 kl.09:27

Dette her er HELT forferdelig. Verden er så ufattelig trist og urettferdig på mange måter. Det du gjør nå er helt utrolig fantastisk flott! Og jeg er så glad du deler dem oss her hjemme, slik at vi også kan få en innsikt av hvordan det egentlig er. Så kanskje mange åpner øynene og innser at dem ikke "bare kommer hit for penga" og "det er bare de som har penger som klarer å komme seg hit, de som virkelig trenger det er igjen dem." Så er utrolig flott dette her altså!❤️

Jeg så på snappen din at du fant noen forlatte valper. Hva gjorde dere med de? Tok de med til flyktningene? :)

10.02.2016 kl.10:22

Hei Kristin! Det er hjerteskjærende å lese det du skriver. Hjertet mitt blør for de stakkars flyktningene som lider. Jeg syns det er fantastisk gjort av det at du er der nede å jobber som frivillig og engasjerer deg - du gjør en stor forskjell! Jeg håper, når du kommer hjem til Norge, også vil bidra frivillig i for eksempel røde kors eller frivillighetssentralen. Det er uendelig mange nordmenn som også har behov for mennesker som deg, men som dessverre blir avglemt som følge av flyktningekrisen. Det finnes ingen prislapp på mennesker, så om man hjelper flyktninger i Lesvos eller nordmenn i Norge, det spiller ingen rolle, all hjelp er god hjelp, og all hjelp er ikke minst nødvendig, så jeg håper du forstår meg rett. Poenget mitt er at mange engasjerer seg i flyktningekrisen, og de som har makt i sosiale medier, som du har, bruker Internett til å engasjere andre. Det er vel og bra, og takk gud for at du som er blogger og når ut til mange bruker din makt til å fortelle, engasjere og hjelpe, men hvorfor bruker dere ikke denne makta dere har til alle de tusen nordmenn som også har det forferdelig? Til de som bor på gata, bor i hjem med alkohol og mishandling, og alle andre grusomme elendigheter. Mange engasjerer seg som aldri før i flyktningekrisen, mens vi faktisk har en pågående krise i Norge og, med mennesker som har behov for sånne som deg, som bryr seg og engasjerer seg. Ha en fin dag❤️

malene fossum

10.02.2016 kl.10:29

Jeg pleier aldri kommentere men nå må jeg bare. Du er virkelig et fantastisk menneske! Og tusen takk for at du viser virkeligheten uten filter. Det er så forbanna trist og jævlig å sitte å se på bildene og lese teksten du skriver. Det blir så nært! Og det gjør meg så vondt av å høre historiene, av å faktisk få se virkeligheten og hvordan de blir behandlet. Det er så hjerteskjærende. Jeg skulle ønske man kunne gjøre så mye mer! Stakkars uskylige mennesker, det er bare helt jævlig!

ida

10.02.2016 kl.11:33

Fantastisk flotte er dere<3

Vilde

10.02.2016 kl.13:25

<3

charlotte o.

10.02.2016 kl.14:21

Tror ikke jeg kan få sagt det nok; dere gjør en fantastisk jobb. Det er trist å lese om alle de forferdelig skjebnene du møter på! Håper de kommer seg trygt frem til endestasjonen, alle mann! De er like mye verdt som meg og deg, de har kanskje bedre utdanning enn meg og deg, men likevel risikerer de sitt eget liv for å komme vekk fra krigen. Det er synd at ikke alle ønsker dem like mye velkommen som deg!

Det du skriver er hjerteskjærende, og jeg prøver så godt som jeg kan å ta det til meg. Du er et flott medmenneske og gjør en glimrende jobb. Masse ros til deg, det virker som du står på :D

mari

18.02.2016 kl.12:11

Hvordan skal jeg starte denne kommentaren..? første gang jeg kommenterer en blogg, men jeg må bare... hjertet mitt skriker etter det du skildrer her. det er nå 4 mnd siden min Lesvos tur, alt du skriver har jeg og opplevd... var der sammen med kameraten min Martin, som du og har blitt kjent med... han fortsatte arbeidet, men jeg var tvunget å reise hjem.. det går faen ikke en dag uten at jeg tenker på di flotte menneskene jeg traff.. jeg er forandret. i etterkant har jeg bidratt på mottak osv her hjemme.. det føles godt, men jeg la igjen hjertet mitt i Hellas... nå håper jeg på å kunne reise til Libanon og hjelpe til der etterhvert.. men måtte bare kommentere, jeg føler med deg og takk for at du dro <3 følelsen å reise fra Lesvos var som å reise fra noen som ventet på deg...helt jævelig!!!

Skriv en ny kommentar

hits