MASSEGRAV

God morgen, herligheter!

I dag startet dagen på verst tenkelig vis... På en gravplass... På en gravplass for redningsvester!

Det er ekstremt vanskelig å finne ord som kan beskrive hvordan jeg følte det, da vi kjørte ned i det som på mange måter kan kalles en massegrav - for redningsvester, riktignok, men det er så vanvittig at hver enkelt vest representerer en flyktning. Jeg har ikke eksakte tall på hvor mange vester som befinner seg her, men ut i fra hva jeg har hørt og hva man kan se for seg, er det nok rundt 800.000 vester som ligger "begravet" her. 

Jeg knakk fullstendig sammen...

Livredde mennesker har vært iført disse vestene. Vester som er av så crappy kvalitet, at de ikke holder deg lenge over vannet. I flere vester kan man finne skumgummi som fyll, og vi vet jo alle hva som skjer med skumgummien når den blir våt. Her tar det ikke lange tiden før vesten trekker deg under vann.

Det verste synet var nok de oppblåsbare barnevestene. "WARNING: NOT FOR USE IN BOATING", står det på dem alle sammen. Man skal være så forbanna desperat om dette er vesten du tar på dine barn, når man skal legge ut på en slik livsfarlig overfart. 

Blant vester og gummibåter, kunne man også finne litt klær og andre personlige genstander som flyktningene har tatt med seg, eller som har blitt skylt i land. Jeg fikk øye på en liten rosa barnesekk med en liten ugle på, og man kan ikke unngå å skape sine egne historier knyttet til de ulike gjenstandene. Hvem var den lille jenten, som hadde tatt med seg det hun kanskje var aller mest stolt av? Lever hun? Måtte hun kaste sekken i sjøen da båten hun satt i begynte å ta inn vann? Druknet hun? Dette er grusomme spørsmål man stiller seg selv, og jeg håper så inderlig at eieren av denne lille søte sekken, har det bra der hun er nå. 

Vi lever i en fucked up verden! Hvordan kan vi bare la dette skje?

En båt er på vei, så nå må jeg løpe...

Glad i dere

42 kommentarer

Marthe!

07.02.2016 kl.08:40

Det e helt sykt! Du e ein fantastisk person, du gjørr det du kan for å hjelpa andre.

Detta e den einaste bloggen eg lese fast, eg digge deg ✌️ Stå på videre

Mari

07.02.2016 kl.08:56

Jeg er så glad du, og alle andre som er der, faktisk er der!

Malin

07.02.2016 kl.09:54

Hadde du vert i nærheten av meg no så skulle eg gitt deg en GOOD KLEM!!! <3<3<3

Du har ett hjerte av gull og er tøffere enn toget som klarer og vil stå oppi alt det fæle der nede!

Takk for at vi har slike som deg!! ;)

07.02.2016 kl.10:07

Du er utrolig god som faktisk reiser ned å gjør dette!

Iselin HL

07.02.2016 kl.10:13

Ofh det er så utrolig grusomt.. Jeg trodde nesten et sekund at de vestene tilhørte de som hadde drukna:0 jeg kan ikke beskrive magefølelsen engang. Helt uggen :c jeg håper alle båtene som er på vei i dag klarer seg.. Ikke bare der, men over alt! Du er magisk <3

VILDE

07.02.2016 kl.10:17

Jeg kommenterer på bloggen din nesten hver eneste dag og har alltid mye på hjertet. Men akkurat nå er jeg helt målløs. Det er så forferdelig mange triste sjebner der ute... Har rett og slett ikke ord.

Stå på, Kristin! Du er blant de bedre. Masse klemmer!!

Ingelin Kolltveit

07.02.2016 kl.10:36

Uff så utrolig grusomt! Virkelig helt forferdelig.. Det er veldig imponerende at du i der hele tatt klarer å fungere der nede <3 Jeg tror jeg hadde brutt sammen visst jeg skulle vert der :/

Skulle ønske jeg kunne være i nærheten av deg nå, og gi deg en god klem <3

Miriam

07.02.2016 kl.10:44

Hjertet mitt gråter.

Amalie

07.02.2016 kl.10:58

Wow :-( så utrolig grusomt.

Tusen takk for at det finnes sånne mennesker som deg, Kristin💗

- Silje

07.02.2016 kl.11:02

Kristin, du er helt fantastisk som tar deg tid til å være med å hjelpe. Det burde vært påbudt for alle å hjelpe til...

Maria

07.02.2016 kl.11:16

Har aldri kommentert på bloggen din før, men Kristin, du er fantastisk! Sitter med frysninger over heile kroppen no, og ein stor klump i halsen. Er så fint av deg at du gjer dette, og at du deler det med oss. Vi har godt av å prøve å forstå realiteten i dette. Du kan vere skikkelig stolt av deg sjølv! stor klem

Lise Lotte

07.02.2016 kl.11:24

Det er så grusomt... Du gjør virkelig en god jobb Kritin. Stå på <3

Carol and Vero

07.02.2016 kl.11:40

I don't understand your blog, but it looks nice.:)

Irene

07.02.2016 kl.11:59

Det du gjør nå -du har ett hjerte av gull❤️

Siri V. Myre

07.02.2016 kl.12:18

wow.. fikk et støkk i meg no. Det e bra vi har sånne fantastiske persona som deg, som faktisk tar et grep og ikkje minst formidla det videre med beste evne. Tusen takk! Og lykke til videre. Heia på deg!!

Veronica H

07.02.2016 kl.12:46

Herregud, ord blir rett og slett fattig.. Noe så ufattelig trist og grusomt! Blir så lei meg, stakkars mennesker.. Eneste jeg føler jeg kan si er at jeg har lyst til å gi deg en STOR GOD VARM klem for å takke deg for det du gjør!! Du aner ikke hvor høyt jeg setter pris på deg og det at du er der nede nå! <3<3

Tone

07.02.2016 kl.12:57

Hei Kristin. Fantastisk jobb du gjør der nede. Kan du ikke få noen av dine bloggvenner til å dele med sine lesere at dem kan vippse over penger til deg? :)

StyleConnection

07.02.2016 kl.13:51

Tone: Så herlig å høre <3 Jeg har prøvd å få noen toppbloggere til å dele, men det er visst ikke så interessant... Klem til deg

Gro

07.02.2016 kl.13:55

Du er god som er der nede og hjelper til! Takk for at du er der, og skriver om det. Klem

07.02.2016 kl.14:15

Helt fantastisk hva du gjør Kristin, ser veldig opp til deg:) Men over til noe helt annet, selv om det kanskje ikke er innafor å spørre om når du er der du er, men jeg spør før jeg glemmer av det.. Til de episodene du og Dennis skal ha, kan dere diskutere ansiktshår på jenter?? Eller med andre ord, er det innafor for jenter å ha bart? Jeg satt og snappet ved siden av vinduet og fikk plutselige komplekser for håret på overleppen.. Så jeg begynte å søke litt på det og kom fram til at nesten alle som har skrevet om temaet syntes det er kvalmt og stygt og til og med grunn nok til å ikke bli sammen med en søt jente.. Hva mener dere om det og vokser du dunet eller lar du det være?

Jeg vet dette er et ekstremt lite viktig tema å snakke om i forhold til det du gjør nå og hva som skjer der, men måtte bare få stilt spørsmålet, spesielt siden det egentlig er et tabu tema å snakke om. Unnskyld for helt usaklig spørsmål, men men.. Fortsett ditt fantastiske arbeid!:)

Karoline E.N

07.02.2016 kl.15:13

Nå sitter jeg med tårer i øynene! Jeg får vondt i hjerte mit.. Jeg sliter med og finne ut hva jeg skal skrive til dette innlegget :( jeg forstår at du brøyt sammen når du så dette, for kan tenke meg at både triste bilder og tanker kommer opp! Det er helt forferdelig den situasjonen dem er i, og det er virkelig trist at mange må oppleve dette. Igjen Kristin! DU HAR ET HJERTE AV GULL ❤️

Emma Julie

07.02.2016 kl.15:16

Shit! Dette er jo bare sjukt! Jeg ble helt stum av det du skrev jeg nå altså. Har ikke ord på dette. Hvordan kunne jeg ikke vite dette liksom? Nei, hva skal man si. Du er en super dame Kristin :)

Charlotte Tunes

07.02.2016 kl.15:29

Åååå, hjerteskjærende!!! For en jobb du gjør altså... Hatten av for deg og at du kan vise oss realiteten slik som den er... Får helt vondt.. :-(

Alva

07.02.2016 kl.17:19

Fyfaen så bra at du gjør dette Kristin ❤️❤️ Vi MÅ få opp øynene!!!

S.

07.02.2016 kl.18:03

Hei Kristin. Hvorfor Vippses det penger til Dennis sin konto? Har forstått det slik at det er du som er på tur, og at det er du som ber om penger i den anledning?

StyleConnection

07.02.2016 kl.19:49

S.:
S.: Hei Stine, jeg så i går at du anklaget meg for at kontoen det vippses penger til ikke er min konto, men jeg var rett og slett for paff til å svare.

1. Telefonen min står i Dennis' navn, da han kjøpte telefoner til oss i fjor. Jeg har ikke endret dette da det ikke har hatt noen betydning.

2. For å kunne bruke Vipps må du tilknytte en konto som tilhører deg, og om du Vippser over et par kroner, vil du se at selve Vippsen min er registrert i mitt navn. Jeg regner med du ikke har sjekket opp i dette, og i stedet søkt nummeret mitt opp på 1881, da du ikke stoler på meg.

3. Hvordan i alle dager skulle jeg hatt muligheten til å handle for over 20.000,- her nede, om jeg ikke hadde brukt pengene som er Vippset over? Jeg har dessverre ikke budsjetter til å bruke så mye penger fra egen lomme, og jeg vet at du vet at jeg ALDRI ville brukt pengene mine lesere har satt over til meg, på "ferier av privat karakter" som du skrev så fint i går.

4. Du har lagt igjen negative kommentarer i flere år nå, og jeg undres fortsatt over hvorfor du fremdeles stikker innom denne bloggen. Hvis alt jeg gjør irriterer deg så hinsides mye, er det superenkelt å finne en annen blogg som inspirerer deg, og som gjør deg glad. Det er jo så mye kjekkere å være blid og fornøyd.

5. Når du ser alle bildene jeg legger ut i disse dager, hvordan kan du da henge deg opp i dette med mistanken din rundt Vipps? Er det virkelig dét du fokuserer på når jeg viser hvordan det er her nede?

Ha en fin søndagskveld :)

Caroline Elida

07.02.2016 kl.18:20

Man blir helt sjokkert her man sitter på andre siden av skjermen, blir helt målløs, og er så vondt å se - så kan ikke tenke meg hvor voldsomt mye inntrykk og vonde følelser det blir når man er der nede selv. Det er veldig, veldig fint og sterkt gjort av deg! Håper du vet hvor bra du er. Stå på!

S.

07.02.2016 kl.20:11

Man skulle tro at det ville være mest riktig av deg å opplyse alle dine lesere om faktiske forhold. De fleste mennesker dd. har egne og personlige referanser i forhold til ulike relasjoner/abonnement osv. At du velger å ha ett av de registrert på din samboer er din privatsak. Da må du imidlertid klare å ta høyde for at der kan bli stilt spørsmål, som for å klare opp slik at noe ikke kan forstås feil.

Kontoen står på Dennis, og det var dette jeg stusset over. Det harmonerte ikke med at det er deg og din blogg som engasjerer lesere, og i dette tilfellet bønn om pengebidrag.

Skal du legge ut regnskap debet/kredit? Må man betale skatt osv.? Betaler du egne utgifter med pengene gitt av lesere?

StyleConnection

07.02.2016 kl.20:50

S.: Stine? Hvordan kan det ha seg at du er den eneste som henger deg opp i dette, av flere hundre mennesker (som faktisk har bidratt økonomisk)?? Hvorfor er det du, du som ikke en gang har bidratt med en krone, som skal stille disse spørsmålene? Er ikke det veldig rart? Jeg betaler selvsagt ikke egne utgifter med penger fra lesere... Både turen ned, leiebil, opphold og mat underveis er betalt av egen lomme, i tillegg til at jeg har bidratt med flere tusen kroner til selve flyktingene. Det burde ikke være nødvendig å måtte forklare meg i denne saken, og det burde heller ikke være nødvendig å måtte si at også jeg bidrar økonomisk til flyktningene. Jeg trodde det er noe som sier seg selv. Som nevnt, så går alle bidrag utelukkende til flyktingene her nede, og om det skulle være penger igjen, vil disse gå til en organisasjon som hjelper flyktninger.

Eirin.

07.02.2016 kl.20:51

Stå på,Kristin! Du er beintøff som er med på det du er med på nå! Jeg kjenner både glede og sorg når jeg ser bildene du legger ut, her og på Snapchat. Glede, fordi du gir så mye av deg selv til andre, som jeg selv skulle ønske jeg også kunne. Sorg for alt det de stakkars menneskene må gå igjennom!

Så selv om du er der nede for å hjelpe andre mennesker. Håper jeg at DU samtidig som du hjelper de stakkars menneskene, ser hvor fantastisk du selv er! Mange varme klemmer Til deg,Kristin! Du er et ekte forbilde!

krist.in

07.02.2016 kl.21:40

for noen grusomme bilder - skikkelig trist å se - man får jo virkelig et inntrykk av hvor mange det er som har det så forferdelig på flukt! igjen takk for at du deler dette med oss, det blir så mye mer virkelig når man faktisk ser at det finnes på ekte !

May-Lise

07.02.2016 kl.22:32

Sender deg all den cred du fortjener for og reise ned og være frivillig midt oppi den enorme flyktningekrisen verden er rammet av! Du skal være stolt av den jobben og det engasjemanget du gjør! Verden trenger flere som deg Kristin :)

Jenny

07.02.2016 kl.22:39

Ble så utrolig trist av dette innlegget at jeg nå sitter med tårer i øynene. Du er utrolig tøff og fantastisk som reiser ned og gjør dette. Jeg beundrer deg.

Stå på videre! Klem i fleng<3

synne

07.02.2016 kl.22:40

Du er et slikt fantastisk menneske kristin. Jeg feller noen tårer når jeg leser gjennom innleggene dine nå. Jeg har lenge lurt på hvor lang tid de må reise i disse gummibåtene? og er det mulig å sende klær?

Linn L.

07.02.2016 kl.23:07

Vet ikke helt hva jeg skal kommentere på dette innlegget, annet enn at det virkelig stikker i hjertet. Slike bilder viser en hverdag som er så utrolig fjern fra hvor bra vi (heldigvis!) har det i Norge. Jeg beundrer deg utrolig masse for det du gjør der nede <3

Helene

07.02.2016 kl.23:16

Synes det er helt fantastisk at du gjør dette, Kristin! Dessverre er jeg student og skal i tillegg ut å reise i Vinterferien, så har ikke akkurat et stort budsjett, men tenker og håper at alle kroner hjelper, selv om jeg så gjerne skulle gitt mer...

Og en annen ting - synes det er rart at folk skal sitte her å klage på at tlf nummeret til vipps kontoen står på kjæresten hennes? Dessuten står det jo at man sender pengene til Kristin. Er det ikke bare bra at vi vet at det faktisk går til henne? Jeg stoler hvertfall 100% på at de pengene da faktisk går til disse flyktningene. Hvorfor skulle hun tatt de pengene selv? Drar man på en tur som denne, altså en tur man må være ganske tøff for å være med på, så er det vel ganske opplagt at man ikke drar dit for å tjene penger på det, men heller for å hjelpe de stakkars flyktningene?

Stå på, dere gjør en fantastisk bra jobb :)

Charlotte O.

07.02.2016 kl.23:18

Alle innleggene dine fra denne turen er lest, til tross for at jeg ikke har fått kommentert alle sammen, så må jeg si at du gjør en god og ikke minst viktig jobb. Du gjør livet for en del flyktninger en smule bedre på denne tøffe veien, og jeg tror du er et ansikt de alltid vil huske :)

Stå på videre!

Et lite spørsmål; Hvor lenge blir du værende der nede?

Hanna

08.02.2016 kl.00:44

æsj, helt motbydlig å bruke slike overskriver for å få klikk.

Frøya B

08.02.2016 kl.10:22

Jeg får så vondt.. For et syn, er det mulig! De må helt klart være desperate ja, som legger ut på en slik reise, med små barn og alt.. Som du sier, for en verden vi lever i.. Det er godt det finnes mennesker som dere som står på for å hjelpe så godt dere kan! Jeg kan ikke huske om jeg har fått det med meg eller ikke, men hvor lenge skal du bli der? Lykke til videre <3

Leila

08.02.2016 kl.17:05

Herregud, for et syn <\3. Rett og slett hjerteskjærende!! Du er tøff som står oppi alt dette. Det må være forferdelig tungt. Det skal ikke akkurat så mange hjerneceller til for å forstå hva pengene vi overfører går til. Keep up the good work, dont care about the shit talk!

<3<3

Missnano

08.02.2016 kl.19:11

Jeg får så vondt i hjertet... Kan ikke forestille meg hvordan det er for deg som faktisk ser alt så nærme...

Har virkelig stor respekt for det du gjør! Du gjør faktisk en forskjell i verden.

Masse lykke til videre! <3

Ida

09.02.2016 kl.01:01

Jeg har rett og slett ikke ord for slike kommentarer som de fra S/ Stine... Er du ikke helt frisk? Er du rett og slett gal? For et fokus du har. Se på alt det Kristin gjør og oppnår. Hvorfor leser du denne bloggen hvis du bare skal være negativ og mistenksom i kommentarfeltet? Jeg blir helt matt.. Stå på, Kristin <3

Skriv en ny kommentar

hits