PÅ INNSIDEN...

God lørdag, fine venner ♥

Helg og greier..

Her går dagene i surr, og det er lite som minner om helg. Det er i grunn lite som minner om livet slik jeg kjenner det, og det føles både godt og samtidig helt forferdelig å se verden slik den virkelig er.

Vi har vært på post siden klokken syv i dag morges, og da vi nå har et litt rolig øyeblikk, tenkte jeg at det var på tide å stikke innom for å si hei til dere. Macen er med i bilden, så innimellom slaga blir det deling av mobildata og full oppdatering.

De to siste dagene har blitt tilbrakt på Moria, som er transit campen for flyktningene. Her i Moria er det i tillegg til et teltområde, også et fengsel som nå fungerer som et transitmottak. Vi snakker høye gjerder med piggtråd rundt hele området, og det stikker i hjertet når man ser barn bak de høye gjerdene. Det er noe så fullstendig feil med dette bildet!

Vi drar alltid opp hit mellom skiftene våre, for å bidra med alt fra å leke med barna, og levere klær, til å gjøre diverse nødvendige innkjøp. I går kjøpte vi inn mat og flere titalls liter melk til mat-teltet i campen, og jeg vil igjen takke dere så inderlig mye for pengedonasjoner. Dere er med på å gjøre den krevende og lange reisen til flyktningene litt bedre, og dere skal vite at både vi, flyktningene og de som jobber som frivillige i Moria, setter enormt stor pris på dere. I går fikk vi altså takket være dere, kjøpt inn nok melk til 8 dager, og vi kommer til å fortsette å handle inn mat til pengene tar slutt. Dere er fantastiske!

Penger kan vippses til 932 31 759, om det skulle være aktuelt. Ingen beløp er for små ♥

I Moria skal altså flyktningene registrere seg, og her kan det oppstå lange køer. Her blir de som regel værende i ca. 48 timer, og det er først da de kan ta seg videre med ferge fra Mytilene til Athen. Den farligste delen av reisen er nå overstått? Middelhavet er en dødsfelle hvor over 7000 (!!!) liv har gått tapt, og nå blir reisen enda mer krevende.

Med strengere grensekontroller/stengte grenser, samt dårlig organiserte forhold oppover Europa, er det langt fra en enkel oppgave å ta seg frem. De aller fleste har dårlig råd, noen har ingenting, de har solgt alt de eier og har for å i det hele tatt få råd til å ta seg med gummibåt fra Tyrkia, og i tillegg er de aller fleste svært dårlig kledd. De kommer fra gode temperaturer hvor ullundertøy er et ukjent fenomen, og de er langt fra opplyst eller klar over hvor kaldt det faktisk er nordover på denne tiden av året. De har reist fra alt de eier og har, og er som regel iført bomull og tøysko. Det er så forferdelig å se hvor lite forberedt de faktisk er på reisen som venter dem.

  

Vi har møtt på den samme familien ved tre anledninger nå. Den samme herlige familien på seks som kom i land på onsdag, og selvom vi ikke snakker samme språk, har vi rukket å få et så nært forhold man kan få på såpass kort tid. Faren i familien kan bittelitt engelsk, og han er så inderlig takknemlig.

«Thank you, thank you my beautiful sisters, my best friends» har blitt sagt uendelig mange ganger, og det er ingen tvil om at han er overveldet, redd og bekymret. Han har kone og fem barn - alle under 6 år, og minstemann på 9 måneder. Det må være så grusomt for en far i en slik situasjon. Han skal passe på familien sin, og sørge for at de har det bra. Akkurat nå er det ikke et tilfelle.

I går høljet regnet ned, og temperaturene sank ned til 4 grader. Det var hjerteskjærende å se de små barna løpe rundt i klissvåte sokker og tøysko på beina, og heldigvis hadde vi med noen varmere sko og ullsokker, som May Lisbeth fikk kledd dem opp i. På tross av kalde føtter og små barnehender, var smilene likevel på plass - det er helt unikt å se så mye glede blant barn på tross av en grusom situasjon.

Jeg må fortsette her, så da snakkes vi senere, skjønnheter. Jeg er uendelig glad i dere!

Forresten... Om dere har lyst, så kan dere tune inn på radioprogrammet Ukesslutt i dag klokken 13.00. Der skal jeg bl.a. prate litt om situasjonen her nede, og hvorfor det er viktig å bidra.

P.S. Alle bilder er selvfølgelig publisert med tillatelse!

Klem i fleng

38 kommentarer

Emma Julie

06.02.2016 kl.10:28

Utrolig flott! Bildene sier så mye. Du gjør en helt fantastisk jobb :)

Hanne

06.02.2016 kl.10:38

Da har jeg sendt over 250kr! Det er ikke så mye, men i og med at jeg er student, har jeg ikke så mye å tilby - men alle monner drar, er det ikke det de sier?

Jeg har så utrolig stor respekt for deg og det du gjør i disse dager, Kristin! Det er ikke hvem som helst som hadde satt seg på et fly til lesvos slik som du nå har gjort. Du er virkelig god tvers gjennom. Stå på!! Jeg heier på deg ❤️

Rebecka

06.02.2016 kl.10:46

Jeg heier på deg Kristin og alle de andre som bidrar til godhet her i verden.

Edelt er mennesket,

jorden er rik!

Finnes her nød og sult,

skyldes det svik.

Nancy Elin

06.02.2016 kl.11:00

Du er et godt menneske tvers igjennom, Kristin! For en fantastisk innsats du og de andre der nede gjør❤️

Det er så grusomt å tenke på og se at noen mennesker har det så grusomt. Vi utenfor kan virkelige ikke se for oss hvor ubeskrivelig fortvilende det må være å skulle begi seg ut på en slik reise, noe så urettferdig og umenneskelig.

Tenk at barna kan beholde smilet, det er så rørende!

Ønsker dere riktig lykke til med videre innsats! Ps. Gi alle barna en klem fra meg også❤️

Karoline E.N

06.02.2016 kl.11:21

Du er fantastisk, Kristin! Beundrer det du og alle de andre frivillig gjør :D for en innsats! <3 at du har et hjerte av gull, er det ingen tvil om! Det er bare en glede å kunne bidra med litt penger eller andre ting, for å hjelpe til! Det bildet av den lille jenta bak gitteret får hjerte mitt til og felle en tåre. Det blir helt feil, og jeg får virkelig vondt inni meg, av at barn og voksene må oppleve en sånn tid i livet sitt! Ingen fortjener og ha det sånn :( jeg sitter med våte øyne av bildene og opplevelsen du deler med oss. Jeg skulle gjort mye for at det ikke var sånn elendighet her i verden! Men godt er det, at det finnes mennesker som dere. Ønsker dere en best dag som mulig. Klemmer ❤️

Marita

06.02.2016 kl.11:32

For ein jobb du gjer kristin!! No har eg vippsa til deg, eg veit du vil bruke dei med vet! STÅ PÅ :)

VILDE

06.02.2016 kl.11:39

For noen nydelige barn!

Er utrolig spennende å følge bloggen din og Snapchaten din for tiden. Det er forferdelig å se den grusomme virkeligheten som er der nede, men det er veldig interessant og jeg tror de fleste av oss har godt av å se hvordan virkeligheten faktisk er. Igjen, dere gjør en fantastisk jobb der nede! Stå på!

Masse klemmer

Renate Østreng

06.02.2016 kl.11:47

Du er en så sinnsykt stor inspirasjon for meg og andre. Du drar ned og hjelper flyktninger, dette viser hvor godhjertet du er 😊 Forsett med det Kristin, stå på, du har mange i Norge som heier på deg ❤️

Vilde

06.02.2016 kl.11:59

Så godt å se at de får det litt bedre! Nydelige barn!!<3

Stina

06.02.2016 kl.12:07

Jeg har aldri lagt igjen en kommentar her, men nå vil jeg gjøre det. Jeg syntes det er fantastisk at du gjør dette. At du forlater alt hjemme for å hjelpe de som er i nød. Det er så viktig at dere som har så mange unike lesere hver dag bruker bloggen til å opplyse leserene og. Jeg syntes det er et mangel i den store bloggverdenen. Det er tydelig at kunnskap fører til mindre fordommer. Her i Norge har vi det bra, og det vi vet om flyktning katastrofen kommer gjennom internett og nyheter. Desverre er det ikke alle som er like flink til å følge med, og derfor går glipp av det store bildet. Jeg tror du når den gruppen som kanskje ikke er engasjert i samfunnet, men vil oppleve et større angasjement ved å lese det du skriver her! Så takk til deg, og fortsett med dette.

Tina

06.02.2016 kl.12:11

for et fantastisk menneske du er,og dere alle! som står på for andre, det er helt...helt! vanvittig, ord blir så utrolig fattige å jeg er målløs, det er sjeldent jeg ikke vet hva jeg skal si eller skrive, men nå klarer jeg bare å gråte..

Du tar oss med på en uforståelig reise, en reise de fleste av oss ikke vil vite av eller ta del i, og det blir så nært..du gjør det så nært..

Du er et nydelig menneske Kristin <3 håper alle som kjenner deg er stolt, for det er jeg, og vi vet ikke engang av hverandre..

Henriette S.

06.02.2016 kl.13:19

Jeg blir rørt av å lese om oppholdet ditt og det dere gjør for flyktningene. Det både inspirerer og gir et unikt innblikk i hvordan forholdene egentlig er der nede. Stå på! Fantastisk av deg å gjøre dette!

Jeanett

06.02.2016 kl.13:37

Jeg blir så rørt og imponert over bidraget ditt i denne forferdelige situasjonen. Nå har jo "fussen" lagt seg litt i media, og situasjonen slik den er får ikke så mye oppmerksomhet lenger. Da er det jo ekstra viktig at slike som deg dokumenter,tar bilder og forteller om realiteten og grusomheten ,slik at vi ikke glemmer at de fremdeles trenger vår hjelp <3 Jeg har vipset over penger i dag, ikke et stort beløp, men et lite bidrag <3

Stå på videre! Hilsen imponert bergenser :)

siljepia

06.02.2016 kl.13:49

Utrolig flotte bilder , og mye av du deler er sterk lesing. Takk for at du deler :)

Fikk med meg radio sendingen og det var utrolig bra det du snakket om :) <3 Godhjertet og omsorgsfull er du ..

Alle vi som kjenner deg vet at du reiser kun for du selv ønsker å bidra og hjelpe til :) <3

Linn L.

06.02.2016 kl.13:54

Føler jeg bare gjentar det alle andre skriver her nå - men du er så bra, Kristin. Det du gjør betyr mer enn hele verden for de som går i land på Lesvos! Jeg har ikke så mye annet å tilføye egentlig. Stå på <3 <3 <3

Katti

06.02.2016 kl.14:05

Verden er et grusomt sted. Jeg jobber på mottak for enslig mindreårige, og hører daglig om flukten disse ungdommene har hatt. Alt de har sett, blitt utsatt for, familiemedlemmer som blir drept/dør foran øynene på dem, hvor redde de er, selv om de er på et trygt sted nå. Jeg blir så fortvilet, og kan ikke gi dem annet enn en hand og holde i, og en klem. Tenk å ikke vite hvor resten av familien din er, om de lever, om du noen gang får se dem igjen.

Det er vondt å være vitne til.

Takk for innsatsen. Det skulle vært flere som deg. Vesker og sko og trening og livsstil spiller liksom ingen rolle, når man ser hvordan mange har det. Din fortelling, din stemme.

Måtte den nå ut til flere som har en stemme!

Du er gull!

Anne Marie

06.02.2016 kl.14:12

Er så flott å få følge med på dette, du gjør en super jobb!

Jeg lurer likevel på en ting, hvorfor melk? Hadde det vært snakk om morsmelkerstatning til spedbarn hadde du sikkert skrevet det. Er det ikke så stor tilgang på å få kjøpt drikkevann der? Eller er melk billigere enn vann? Bare tenker at melk er jo ikke noe vi TRENGER etter endt amming, så da må det vel være bedre med vann?

Er ikke veggis, drikker melk selv, jeg er bare nysgjerrig. :)

Martheks

06.02.2016 kl.15:07

Jeg har så lyst til å hjelpe disse barnefamiliene, men har dessverre ikke midler til det 😔 Dette er de menneskene jeg unner mest å komme til er trygt land. Et trygt land hvor de kan starte på nytt. Et trygt land hvor de føler seg trygge og får fred. Synes virkelig at vi rike landene i Europa burde hente disse barnefamiliene. Det er de som fortjener hjelpen mest. Det er de som er mest fattige.

For all del.. Så mener jeg ikke at de som har kommet seg til et trygt land i Europa ikke fortjener det. Men de aller fleste som har kommet seg til Norge, Sverige og Tyskland har vært menn. Menn som burde ha hjulpet kvinner og barn. Men dessverre, så er hverken barn eller kvinner vært noe. Så lenge mennene er trygge, så driter de i de andre.

Og tusen takk til deg Kristin. Du og alle de andre gjør en super jobb. Skulle ønsker jeg hadde mulighet til hjelpe til fysisk der nede.

Kamilla

06.02.2016 kl.15:08

Du gjør virkelig en god jobb! Ville bare si det :-D ha en fin dag :-)

Camilla

06.02.2016 kl.15:15

Får så vondt av å se alle disse bildene du ligger ut på bloggen og på snapp, og skriver. Dette er selve virkeligheten og sku aldri trodd den var så ondskapsfull:( men synes virkelig du gjør en god jobb og at du faktisk er så godhjertet og ett godt menneske som melder deg te ein slik frivelig aksjon. Sku gjerne gjordt slik jeg å om eg hadde hatt psyken og helsen te det, men foreløbig blir det bare hjelpe bhg barn her hjemme:) men synes virkelig du er ett utrolig godt menneske Kristin, og samme med de som er der nede og hjelper med deg:) og selv om det er mye hardt og tungt å se og lese, er jeg glad du oppdaterer når du kan:) er no glad en såpass god person som du er der te å hjelpe disse flyktningene litt på veien, skikkelig godt forbilde:) stå på Kristin, du er sterk:) og ikkje faen at folk ska få si dette er PR stunt, eg er 110% sikker på at du gjør dette av den godheten du har i hjertet❤️

Stor klem fra camilla

Ingelin Kolltveit

06.02.2016 kl.15:17

Jeg kjenner jeg blir helt rørt av å lese om oppholdet ditt! Du gjør en fantastisk innsats, Kristin <3 Innsatsen din gjør at jeg har lyst til å reise ned å hjelpe jeg og.. Men jeg har dessverre ikke mulighet til å gjøre det, da jeg er alt for ung, og forsatt går på skole :/

Ønsker deg en fin dag! Stor klem <3

hufselufsa

06.02.2016 kl.15:28

Åh, blir helt rørt her jeg sitter å leser <3 Så fantastiske folk dere er som stille opp på slike tiltak! Åsså for noen hærlige folk de er disse flyktningene, og de barna da <3 Det smilet liksom :D Stå på Kristin!

Miriam

06.02.2016 kl.16:14

Så nydelige barn♡ Det er en stor kombinasjon av glede og tristhet å se på bildene du legger ut på snap/blogg. Jeg kan bare se for meg hvor mye du føler opp i det hele. Woah. Så fantastisk at du bidrar!

Stor klem

S.

06.02.2016 kl.16:27

Er Dennis med deg der nede, og at det er derfor penger Vippses til hans konto?

Kan det stoles på at de pengene som gis blir brukt til formålet, og ikke blir satt av til f. eks. en eksotisk reise av privat karakter?

Jeg stusser over at du publiserer bilder av barn, selv om du sier at det er godkjent. Jeg tror neppe at foreldrene er klar over at bildene blir offentlige gjennom en blogg.

Cecilie

06.02.2016 kl.16:35

For en utrolig fin jobb du gjør.

Jeg lurte på om det er noe mulighet for å sende klær og yttertøy ned?

Jeg har mange poser jeg tenkte gi bort, men vet ikke hvor jeg skal sende det.

Iselin HL

06.02.2016 kl.17:44

Gud så godt å lese at alle er glade selv i grusome omgivelser... Jeg hadde nok gjort det samme om jeg hadde vært igjennom bare halvparten. Jeg kan som sagt ikke få sakt nok hvor bra du er! Hvor bra det er..åh! Det er så modig av deg. Her hjemme er alt normalt. Jeg vurderer å gjøre lekser, får det aldei gjort osv... Kos deg videre vakreste du!

Anja

06.02.2016 kl.17:50

Hils Elsa så mye <3

Alexandra Lillebø

06.02.2016 kl.18:29

ÅÅÅ! Jeg blir så imponert!!! Du er ekstremt gavmild og empatisk! Jeg blir skikkelig rørt av å lese det du skriver!! Når så viktige historier blir skrevet på en så god måte, det er helt utrolig!!!

Håper det går bra der nede!!

Klem <3

Sara S

06.02.2016 kl.20:07

Jeg sitter med tårer her.. Det er ikke ofte jeg gjør, men å se at du gjør ett så flott arbeid for dem som trenger det mest... Off, jeg blir trist over at min økonomi ikke strekker til... Jeg har ikke sjanse. Jeg bor for tiden "hjemme" hos svigerfar fordi min økonomi ikke går rundt.

Hadde jeg bare hatt penger, så skulle jeg sendt i fleng..

STÅ på Kristin, vi heier på deg! <3 <3 <3

anja

06.02.2016 kl.20:59

Jeg får ikke vips til å fungere. Får teknisk feil. Finnes det et kontonummer man kan donere til. (Som går til deg, har donert til andre organisasjoner tidligere)

Mari A

06.02.2016 kl.21:02

Du er virkelig god, Kristin <3 Så utrolig herlige barn! Stå på videre. Klem <3

Alexandra Flaa

06.02.2016 kl.21:59

Kjære vakre, gode og søte Kristin!

Som om jeg ikke hadde mer enn massevis av respekt for deg og gudene vet hvor mye jeg så opptil deg før alt dette.. Du kan gange det med det uendelige! Du er bare tvers igjen om god! Noe sier meg også at denne lille jenta i blått kommer til å sitte litt ekstra i deg <3 Jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne bidra med noen form for penger.. Men dessverre viser kontoen 0kr.. Utrolig vondt, for jeg vil så gjerne hjelpe og den eneste muligheten jeg da har er og motivere deg og fortelle deg hvor fantastisk bra innsats du gjør! Masse lykke til de neste dagene!

Rebekka

06.02.2016 kl.22:44

Uff, det stikker langt inn i mammahjertet mitt! Det er helt grusomt.

Men det er samtidig godt å vite at det finnes personer som deg, og dere som gjør en slik innsats!

Gode deg!

Ida

07.02.2016 kl.00:08

Til "S"; fy faen for en idiot du er. Beklager språket, men igjen; fy faen.. Ta deg en bolle!

Kristin: jeg har en telefon med veldig lite lagringsplass. Har du et kontonummer det er mulig å føre over til? Har ikke plass nok til å laste ned Vipps.

Blir både stolt av rørt av innsatsen dere gjør!

Klem fra meg

Krissy

07.02.2016 kl.03:03

Til S.: Javel, hvorfor står det da Kristins fulle navn på Vipps? Hvor tar du det fra? Tror du virkelig at Dennis sitter hjemme og casher inn bidrag til en "eksotisk ferie av privat karakter"? Det blir bare for dumt.. Må bare si som Ida: Ta deg en bolle!

Amalie

07.02.2016 kl.10:56

Herregud, S. Du dummer deg!

Wow, så fine bilder. Søte barn!

Du er en god person Kristin💗

S.

07.02.2016 kl.16:16

Takk, jeg har spist bolle i dag.

Jeg stiller et spørsmål, det bør være lov uten å bli kalt idiot og dum.

Jeg lurte på hvorfor kontoen det Vippses til er Dennis sin? Relevant spørsmål, siden jeg har forstått at det er bloggeieren som er på tur.

Frøya B

08.02.2016 kl.10:29

Er så utrolig å se disse barna på bilder og snapchat, som smiler så bredt til tross for situasjonen de er i. Her kan man virkelig se håp! Jeg gjentar meg selv for hver kommentar idet siste, men jeg må bare, stå på, dere gjør en helt fantastisk jobb!

Skriv en ny kommentar

hits