DET BLIR RETT OG SLETT FOR DUMT!

//Annonse

At tidene forandrer seg er det ingen tvil om, og vi kan trygt si at telefonbruk for ti år siden ikke kan sammenlignes med telefonbruken i dag. Vi er mer online enn noen gang tidligere, vi er mer tilgjengelig, og vi er mer eller mindre avhengig av telefonen. 

I mange tilfeller kan man føle at det er en trist utvikling, men samtidig kan man ikke stå på stedet hvil. Vi er i 2016, telefonen er blitt en viktig del av hverdagen, og det må vi bare akseptere. Det er viktig å henge med på den teknologiske utviklingen - i hvert fall bittelitt, sånn for å ikke ende opp fullstendig uvitende i tiden fremover. Det har allerede skjedd så sjukt mye som jeg ikke klarer å forstå meg på når det kommer til teknologi, og jeg blir faktisk flau over hvor lite jeg faktisk har peiling på, haha. Man tweeter og snapper og liker og oppdaterer. Man mailer og blogger og pinner og vlogger og tumbler og logger og FaceTimer, og gudene vet hva, og alt dette kan vi gjøre direkte fra telefonen. Det er jo faktisk ganske utrolig, er dere ikke enig? Litt stressende, men likevel helt fantastisk på mange måter.

Det er flott at det finnes gode muligheter for å holde kontakt med venner, og aldri før har det vært enklere å bevare vennskap. Man kan med hjelp av et tastetrykk se bestisen sin dønn inn i øynene, og telefonenes mange funksjoner gjør avstanden mellom venner og familie mye kortere. Det liker jeg!  

Selvom telefonen er blitt en liten baby vi ikke kan leve uten, er det også svært viktig at telefonen ikke opptar all oppmerksomhet i sosiale sammenhenger. Når man er med vennegjengen eller med familien skal ikke telefonen være i fokus, men jeg synes det blir for dumt at enkelte tvinger gjestene til å legge telefonen fra seg i en kurv gjennom en hel fest, et julebord eller en annen sosial setting. Det bør ikke være nødvendig med en mobilkurv for at man skal kunne holde fokus på det som er viktig, og jeg tror at det for veldig mange, kan være mer stressende om telefonen er i kurven på hemmelig location, enn at telefonen ligger gjemt i vesken ved stolen.

Noen er småbarnsforeldre, andre er midt i en budrunde. Noen venter på en viktig beskjed, og enkelte har en liten SMS eller mail de faktisk er helt nødt til å sende. Da blir det langt fra hyggelig om man stresser seg gjennom en middag, fordi man er usikker på hvordan barna har det hos barnevakten, eller om du nå kommer til å miste drømmeleiligheten fordi Kari tvang deg til å legge telefonen i en kurv.

Jeg har jo nå etter noen opp- og nedturer med Samsung, oppdaget en ny favorittfunksjon... Kan noen gjette hvilken funksjon dette er? 

Vi snakker den magiske funksjonen som gjør det mulig å legge bort mobilen, UTEN å være helt utilgjengelig!

På Samsung-telefonen kan man nemlig se hvem som ringer, selv med displayet liggende ned, og akkurat denne funksjonen synes jeg er midt i blinken. På siden av telefonen lyser altså en bestemt farge som er tildelt en bestemt kontakt, og man kan enkelt se om dette er en telefon man blir nødt til å ta, eller om samtalen kan vente. 

Genialt? Genialt. 

Da blir innkommende anrop, SMS'er eller mails ikke forstyrrende for noen... Du kan fortsatt nye middagen med dine venner, og samtidig være sikker på at du ikke går glipp av en viktig beskjed. Hurra!Dette her kan jeg like, skal jeg fortelle dere... Og vet dere hva? Jeg begynner faktisk å bli skikkelig begeistret for Samsung, noe jeg faktisk ikke trodde jeg kom til å bli. Når det gjelder telefon, er det lett å bli altfor godt vant, og så var det dette med disse vanene da, eller hva? Gammel vane, vond å vende - et ordtak som så og si alltid treffer spikern på hodet, men hjelpes så godt det er når man klarer å bryte disse vanene, for så å bli mottagelig for en helt ny verden! 

Hva synes dere forresten om denne såkalte mobilkurven? Ja, eller ikke pokker?

Nå skal jeg pakke til Lesvos og gjøre unna flere punkter på to do-listen. Jeg har ikke kommet i nærheten av halvveis, og stressnivået er skyhøyt. Litt middag og et glass vin gjør nok susen!

Talk later, babes ♥

29 kommentarer

Camilla.

01.02.2016 kl.20:35

Min kjære er trofast Samsung-bruker og strålende fornøyd :-) Selv er jeg iPhone-addict, men jeg merker jo at telefonen hans er veldig god. Skikkelig bra kamera, skjerm og han har akkurat de samme appene som jeg bruker. Forstår godt at du er fornøyd!

For en gøy funksjon forresten! Skal sjekke om han også har den på sin modell :-D

Hilde

01.02.2016 kl.20:36

Mobilkurv - ikke pokker! Man bør være i stand til å legge fra seg mobilen på sosiale sammenkomster, men samtidig være tilgjengelig dersom det skulle være noe. Så med andre ord: jeg er helt enig! :)

Ronjaed

01.02.2016 kl.20:46

jeg synes mobilkurvene er litt barnslige. Er man på fest så blir det mye bedre om folk ikke sitter med mobilen hele tiden men å ta fra folk muligheten til å sende en melding eller hva nå enn de har lyst til skal man ikke. Som oftest er de voksne folk som selv skal kunne bestemme hva de skal gjøre og vet at man ikke trenger telefonen limt i hånden hele kvelden.

annelicharlott

01.02.2016 kl.20:47

Aldri hatt problemer med mine samsung-telefoner. Alltid veldig fornøyd! I motsetning til iphone kommer det alltid mye nytt ved hver nye telefon, så det er alltid mye å glede seg til når man kjøper ny :)

Den rutete skjorta

01.02.2016 kl.20:49

Jeg hadde samsung i mange år og var super fornøyd, men ville prøve noe nytt, så har nå en sony.

Er både for og i mot disse kurvene - om man skal en slik, kan man ihvertfall la den stå et sted hvor man kan høre at den ringer om det skulle være noe.

Fancy funksjon, flere burde komme på noe sånt :)

Frida

01.02.2016 kl.21:03

Så utrolig festlig! Likevel kommer jeg nok ikke til å bytte telefon for å få samme funksjon, men tøft var det så absolutt! Selv synest jeg mobilkurver ikke burde være nødvendig, for jeg mener at når man er samlet sammen med veninner, familie eller hva som helst, så bør man faktisk klare å ha mobilen i lommen, vesken eller hvor som helst. Det blir nesten for dumt å måtte ta den opp hele tiden, bare for å sjekke at den forsatt er der, og at alle sosiale medier forsatt er oppe og går. Det er selvsagt unntak om man har noe som haster eller lignende, slik du sa, ellers så synest jeg folk bør klare å la mobilen ligge litt i fred :) PS, det blå lyset på telefonen var nydelig! Lykke til med resten av to-do listen din :) Klem

Mari A

01.02.2016 kl.21:40

Syns rett og slett at mobilkurv er unødvendig. Om man har mobil, skal man være voksen nok til å ta ansvar for hvor mye den blir brukt, og vite at i sosiale settinger så er det ikke mobilen som skal være hovedfokuset, men det kan være greit å sjekke en gang i blant. Man vet jo aldri om det faktisk er noe viktig eller alvorlig som kan være grunnen til at folk prøver å få tak i deg, og da er det dumt at man ikke har mulighet til å svare, fordi at mobilen ligger gjemt i en kurv..

Håper du kommer i mål med en del av gjøremålene før avreise. Blir spennende å få høre om reisen og opplevelsen rundt Lesvos fremover❤️ Har endelig fått satt over litt penger som kan brukes der nede :)

Miriam

01.02.2016 kl.21:56

Ikke pokker til kurver! Det burde virkelig ikke være nødvendig når man samles for å være sosial. Vil man sitte på Facebook, Snapchat, VG, you name it, hele kvelden, så bli hjemme. Jeg synes rett og slett det er snakk om sosiale antenner. Hvis en person sitter med nesa i mobilen hele kvelden, uten å inkludere seg i samtaler, må jo vedkommende virkelig ha en misforstått oppfatning om hva det vil si å være sosial?

Samtidig vil jeg si HURRA for hvordan telefonen har utviklet seg. Hvordan hadde vel kontakten vært med kjæresten min ellers? Jeg hyller dem som klarte avstandsforhold før i tiden, når det eneste kommunikasjonsmiddelet som fantes var penn og papir. Ville ikke vært foruten.

Den samme funksjonen hadde jeg på gamletelefonen min, og den var rett og slett genial. Husker jeg hadde alle disse søte fargene. Alltid like morsomt at når f.eks. lilla kom, så visste jeg at det var min kjære. Kjærleiken du liksom! Hoho! Jeg visste derimot ikke at det fantes på de nye Samsung-modellene! Veldig positiv overraskelse! Jeg klarer heller ikke å finne den, så her må du veilede meg Kristin! HVOR HVOR HVOR?

Tenk at du drar til Lesvos snart!!!! Jeg er så spent på dine vegne.

Stor klem til deg <3

Sara S

01.02.2016 kl.22:13

Kjære Kristin, jeg er så enig.

Jeg er veldig enig i at den mobilkruven blir rett og slett litt for dumt. Om vennene dine ikke klarer å legge fra seg telefonen på besøk eller lignende - kanskje man rett og slett skal bare la vær å invitere den personen som ikke klarer å la vær? Eller faktisk SI IFRA at man syntes personen sitter litt for mye på telefonen.

Jeg har gjort det før, jeg skulle ha fest en gang, og da sa jeg tydelig ifra, at jeg driter i at dere sitter på telefonen, men det hadde vært fint å snakke når man først er samlet, så istedet for å sende meldinger på facebook og klage på at vi aldri treffes, så går det an å legge fra seg den telefonen littegrann. Alle var enige, og det ble en KOSELIG kveld, med mobiltelefon tilgjengelig.

OM jeg noen ganger på besøk hos noen, som drar opp en mobilkurv, da skal de få høre. Si heller ifra til meg at jeg sitter for mye å glaner ned i den mobilen, enn å tvinge meg til å legge den ifra.

Frøya B

01.02.2016 kl.22:24

Nei til mobilkurver! Folk klarer da selv å legge vekk mobilen... Og som du sier, noen anrop må en faktisk ta. Med mindre du er meg, da må du ta alle, og så må du sjekke hvert 15 min at mobildata er skrudd av. Nå fikk du vite min lille tvangstanke om du noen gang lurte på det, haha! Genial tlf du har fått deg, I digg it. Også er du jo ganske flink til å gjøre en fresh liten annonse ;)))

Renate

01.02.2016 kl.22:34

For en gøy funksjon, det var jo sjukt genialt! Og jeg er en av dem som blir irritert når hosten tar fra meg mobilen min med en gang jeg har satt foten innenfor døra! Men hver sin smak, jeg liker vertfall å ha babyen min nært meg, haha nørd.

Håper du snart føler deg klar til å reise, bare husk å senk skuldrene! Klem

Lena Pedersen

01.02.2016 kl.22:51

Mulig du ikke har mulighet til å se denne nå, men jeg så den nettopp på TV og den satte en skikkelig vekker i meg! Det er en dokumentar om hvor mye noen kan finne ut om oss gjennom facebook, og ellers på internett, og eksempler på hvordan dette faktisk kan få alvorlige konsekvenser. Noen ganger tenkt over at bakgrunnen på et bilde kan si utrolig mye mer enn hva man ville? Bare bakgrunnen kan gi tyver og andre kriminelle dyrebar informasjon og muligheten til å gjøre skade på mange utenkelige måter.. Forventer ikke at du tar deg tid til dette nå i stresset, men budskapet er så viktig at jeg føler ikke jeg kan unngå å prøve å dele det! :)

http://www.vgtv.no/#!/video/118918/why-i-m-not-on-facebook

Charlotte O

01.02.2016 kl.23:05

Jeg er en av de som syns at telefonen skal holde seg unna måltider. Ikke på bordet, ikke i lommen men langt unna. Jeg syns de idene om å legge telefonen i kurv med sosiale sammenkomster er genial. Men i noen tilfeller er det selvfølgelig genialt med slik lysfunksjon, f.eks dersom man sitter i en forelesning og barnehagen ringer eller du er i et viktig møte med jobben men en viktigere telefon er på tråden. Lykke til med forbedrelsene til avreise imorgen 😃😃

Marte F.

01.02.2016 kl.23:08

Haha. Kjenner meg igjen i de vanene...husker en spørsmålsrunde du svarte på i 2012. Du sa du elsket iPhone og ville aldri byttet telefon for alt i hele verden. Jeg har et dypt kjærlighetsforhold til Sony som startet med en Sony Ericsson i femte klasse. Siden da gikk det i Sony Ericsson frem til smarttelefonene tok over. Jeg merker jeg helt uvitende har bestemt meg for at "samsung suger"...mest pga en elendig samsung flipflap-telefon veninna mi hadde på barneskolen. Det er skikkelig teit. Jeg har aldri eid en samsung x) Det var nok større forskjell på de to før. De har jo til og med samme lader nå.

Rikke

01.02.2016 kl.23:17

Jeg har dessverre opplevd på fester jeg har vært på der ALLE har vært på mobilen. Er på facebook blant annet og snakker med andre og er langt ifra sosial med de som er på festen. Så hos oss har vi mobilkurve, men lov å titte innom innimellom hvis behov men ikke være på den konstant hele tiden.

Som sagt er dette fordi enkelte hos oss blir usosiale med oss andre ;-)

Linn L.

01.02.2016 kl.23:19

Jeg har selv aldri vært på en fest/tilstelning med disse såkalte mobilkurvene, men jeg synes utgangspunktet er bra. Enkelte er dessverre litt for glad i å oppdatere sosiale medier/sende klissete meldinger til flammene sine framfor å være med i nuet. Man kan godt si at man får la være å invitere disse menneskene, men dersom det er en du er close med så er det vitterlig ikke så lett. Dog er jeg enig i at man BURDE være voksen nok til å vite når det er sosialt akseptabelt å dra fram mobilen, og når det ikke er det :)

01.02.2016 kl.23:43

Hva syns du om Pilotfrue og Maria Høili sine siste blogginlegg??!

VILDE

01.02.2016 kl.23:47

Jeg begynner også å bli ganske begeistet for denne telefonen din. Det store spørsmålet er om jeg tør å bytte ut iPhone neste gang jeg skal ha ny telefon. Det blir spennende å se. Men jeg må si jeg har sansen for denne Samsungen din!

Helt ærlig synes jeg det er grusomt hvor avhengige folk er av telefonene sine. Jeg har utrolig nok blitt ganske flink å legge vekk telefonen. Jeg har sluttet å ta den med meg når jeg skal på tur og har blitt mye flinkere å la den ligge i jakkelommen når jeg er på besøk hos venner. Men det er ikke alltid like hyggelig når vennene mine blir sittende på telefonen, haha. Så jeg klarer meg gjerne ikke så lenge av gangen. Men jeg synes det er så utrolig deilig å legge vekk telefonen. Jeg får ikke akkurat så mange viktige telefoner og mailer at jeg trenger å være tilgjengelig hele tiden, så sånn sett går det ganske greit. Hadde vært herlig om alle hadde blitt litt flinkere å legge bort telefonen. Jeg synes det er grusomt når til og med folk sitter gravd ned i telefonen i familiebesøker... Haha, var nesten bedre før. Denne nye teknologien er jo fantastisk, men jeg kan ærlig innrømme at jeg savner litt den tiden hvor vi gikk og ringte på til hverandre og spurte om vi skulle henge, haha.

Karoline E.N

02.02.2016 kl.00:17

Hallo Kristin <3

Ikke pokker til disse kurvene! Det blir faktisk for dumt i mine øyne. Jeg syns hver og en bør kunne klare å være voksen nok til og ikke sitte med mobilen igjennom en hel fest, men sammtdig kunne være tilgjengelig! Plutselig er det noe som skjer med familie, en venn eller en samboer! Nei til mobil kurv. Funksjonen på Samsung var jo genial, så håper denne kommer på iPhone en vakker dag også! Hihi. Masse klemmer til deg :)

Emma Julie

02.02.2016 kl.06:58

Oi så smart! En slik kurv gjør folk bare enda mere stressa. Merker selv hvor avhengig jeg er av telefonen og det å kunne holde kontakten via den. Håper du koste deg med en god middag :)

Kristin

02.02.2016 kl.11:32

JA til mobilkurv. Folk overlevde før mobiltelefonen også. Man behøver ikke å høre fra barnevakten om barna har sovnet eller ikke. Blir gal av all mobiltrykkingen i sosiale sammenkomster. Det er uhøflig å ikke følge med når andre snakker:-)

Nikita <3

02.02.2016 kl.12:19

Smart :)

Christine

02.02.2016 kl.12:30

Vi inviterte til treretters middag en gang, og den skuffelsen over den ene personen som satt med gaffel i den ene hånda og telefonen i den andre var stor. Vi hadde styrt lenge for å samle til god mat og samtaler, men det var så absolutt ikke det vi fikk.

Mobilkurv er litt som å ha med seg barn på besøk til andre. Lar du barna dine hoppe i sofan hjemme, må du også lære dem at de ikke nødvendigvis kan hoppe i sofan til andre. Det handler litt om å respektere andre sine skikker og regler, så får du heller avtale med verten om viktige telefonsamtaler osv. De fleste har forståelese. Jeg derimot, jeg finner sjeldent telefonen min, og den står alltid på prioriterte forstyrrelser. Så for meg er det ikke viktig,jeg bare alutter å invitere de som sitter med nesa i mobilen, de går desverre glipp av utrolig mye god mat :-P :-)

Alexandra Flaa

02.02.2016 kl.13:20

Noen ganger er en sånn kurv OK. Dersom det er bursdager eller noe sånt i tidlig ungdomsårene :)

Catarina Kippersund

02.02.2016 kl.14:32

Jeg syntes kurven er en god idee når det kommer til mine venner. Jeg har utrolig mange venner som sitter og snapper selfier av seg selv til randoms som tidsfordriv..

Eller folk som bare blar igjennom facebook om og om igjen..

jeg mener: DET ER IKKE SKJEDD NOE SIDEN SIST DU BLADDE GJENNOM...

Men jeg er enig med deg om at man burde kunne legge den vekk og bare ta den opp om man venter på beskjed eller at det skjer noe på den. Sjekke hva som er greien og er det ikke viktig, svar senere..

Så mobilkurvven burde være unødvendig, men noen ganger har det fristet skikkelig å dra en fram! haha

Anita

02.02.2016 kl.16:05

Jeg er både litt for og i mot mobilkurv. Folk burde være voksne nok til at de klarer å legge fra seg mobilen når de er i fellesskap med andre, men det er dessverre altfor mange som ikke klarer det. Ei tidligere venninne av meg brukte ca 70-80% av tiden vi brukte sammen til å sende SMS, ta telefoner eller bare sitte og trykke. Følte meg rett og slett lite respektert, og i slike tilfeller kunne den mobilkurven vært fin å ha.

Nora L

02.02.2016 kl.16:11

Angående mobilkurven har jeg veldig delte meninger! På en måte synes jeg det er smart fordi da får man fokuset mer på hverandre, men samtidig er det utrolig teit at man faktisk trenger en kurv for at man skal fokusere på hverandre og gi hverandre oppmerksomhet. Det er flere ganger jeg har invitert til jentekveld og når alle kommer spør de om koden til nettet om de ikke har den allerede og sitter på mobilen resten av kvelden. Da har jeg mest lyst til å be dem legge bort mobilene, fordi de ikke klarer å snakke og surfe på mobilen samtidig. Jeg skjønner ikke helt poenget med å møtes og ha en hyggelig kveld, om du ikke er interessert i å snakke med dem du møter? Regner med du skjønner hva jeg mener!

Bloggen din er forresten helt super, har såå stor respekt for deg

Siri V. Myre

02.02.2016 kl.22:25

God tur Kristin!! Håpe turen din blir vellykka og at du dela tankane og opplevelsane med oss! Ser fram til å høre meir om turen din <3

Elise

09.02.2016 kl.14:58

Ikke pokker spør du meg, du vet aldri når en krise oppstår, og for oss som er frilansere, er det utrolig viktig å ta telefonen når produsenter ringer, og pga. naturen av et film sett, kan dette være sent på kvelden ofte. Men da må man lære seg å ikke kikke på den ellers under selskap, for da blir det så utrolig dårlig stemning.. :) Har en regel til min familie (Som gjerne ringer flere ganger, selv om noe ikke er krise) tekst alltid ett stikkord hva det gjelder hvis man ikke får tak på meg når jeg jobber på sett for å unngå at det går mange timer imellom at jeg tar tid til å svare, slik at jeg kan vurdere om jeg kan ringe tilbake, gjetter det samme kan gjelde i andre situasjoner også, og det funker supert!

Skriv en ny kommentar

hits