JEG FORBEREDER MEG MENTALT...

Happy lillelørdag ♥

Beklager at jeg ikke stakk innom i går kveld... Min kjære venn, Morten, fylte hele 30 år i går, og det måtte selvsagt feires i lystig lag. Vi spiste nydelig tapas på Delicatessen, og ble sittende litt for lenge, haha. Jeg skulle nemlig opp klokken seks i dag morges for å rekke en fotoshoot, og de fire usle timene med søvn bidro ikke akkurat til en knall start på dagen, hehe. 

Nå sitter jeg altså her og blir sminket og dullet med, og innimellom dagens gjøremål, forbereder jeg meg mentalt på avreise til Lesvos. For å være ærlig tror jeg faktisk ikke det er mulig å bli helt 100% klar for en slik tur. Jeg vet jo hva som møter meg, men jeg aner ikke hvordan jeg kommer til å reagere... Kommer jeg til å grine meg ihjel? Kommer jeg til å være i stand til å stenge av alt av følelser, bare jobbe på, og heller la alle inntrykk synke synke inn på vei hjem? Vil denne turen forandre meg som person? 

Det er mange spørsmål som går gjennom hodet mitt hver eneste dag, og jeg både gruer og gleder meg på én og samme tid. Jeg gleder meg til å kunne bidra, til å kunne gi en klem til noen som trenger det, til å formidle en sterk historie, og til å gjøre nytte for meg der det trengs aller mest, men så gruer jeg meg noe voldsomt til å faktisk se hvor skadet vår verden er på nært hold. Jeg gruer meg til å se hvor ille så mange uskyldige mennesker har det... Jeg gruer meg til å se gråtende barn... Til å kanskje være vitne til at dyrebare liv går tapt, og til å føle meg fullstendig hjelpeløs i en håpløs situasjon. 

Nå må jeg bare dra, og ta en dag av gangen... Jeg må la inntrykkene få lov til å synke inn, og jeg må la meg selv få lov til å reagere. Jeg er veldig spent!

Jeg ønsker å benytte anledningen til å takke dere som har sendt ull til meg, som jeg kan ta med nedover... Og som jeg skrev på Facebook, så har jeg problemer med innboksen, slik at jeg rett og slett ikke får svart dere på meldinger. Om det er flere av dere som ønsker å sende ull eller fleece, så kan dette sendes til:

Kristin Gjelsvik
Heimdalsgata 12A
0561 Oslo

Det settes enormt stor pris på, vakre venner, og jeg vil også takke alle dere som har vippset over penger til meg på 932 31 759. Takket være dere, har jeg hatt muligheter til å kjøpe nødvendige ting som blir med nedover, og i tillegg får jeg muligheten til å kjøpe det som trengs gjennom oppholdet, som bl.a klær og sko. Jo mer dere vippser dess bedre er det, og jeg kan ikke få takket dere nok ♥ Dere er en gjeng med unike mennesker med et stort hjerte, og jeg er så glad i dere!

Nyt dagen så lenge, så sees vi etterpå. Jeg tar en haug av behind the scenes-bilder, og disse skal dere få se i ettermiddag. 

Stor klem herfra ♥

22 kommentarer

Emma Julie

27.01.2016 kl.11:18

Flott at du slappet av og koste deg i går! Åå, nå ble jeg nysgjerrig på hvordan footoshoot dette er. Gleder meg til å se bilder! Man blir nok aldri helt klar for hva man kommer til å se i en slik situasjon, men samma hvordan man reagerer så hjelper man til! Kos deg masse resten av dagen :)

Frøya B

27.01.2016 kl.12:06

Viktig med litt fri også innimellom, ikke noe å beklage for idetheletatt!

Gleder meg til å se hva slags shoot det er!

Blir veldig spennende å høre om reisen, og hva den har gjort med deg som person. Jeg tviler på at du reiser uforandret fra det.. Husk å gi deg selv en stor klapp på skulderen, er så utrolig bra at du gjør dette!

krist.in

27.01.2016 kl.12:11

åh, det blir så spennende! sikkert litt livsforvandlende! Men det er sikkert vanskelig å vite hvordan man kommer til å reagere når man ikke har opplevd noe slik før !

Vilde

27.01.2016 kl.12:20

Håper det blir en opplevelsesrik tur!:)

Johanne

27.01.2016 kl.12:28

Hei Kristin :)

Jeg har ikke opplevd det du snart møter, men jeg har vært i Nepal, et av verdens fattigste land, for å bygge barnehjem sammen med folkehøyskolen min. I Nepal vokser mange barn opp i rusavhengighet fordi fra de omtrent er nyfødt blir dopet ned av foreldrene sine for at de skal være rolige mens de selv tigger. Det ligger mennesker på gaten som man ikke vet om er levende eller døde. Fattigdommen er så ufattelig stor og forholdene helt forferdelige. Selv om jeg ikke har opplevd det du skal oppleve, så vil jeg gjerne dele mine erfaringer.

Da jeg kom til Nepal fikk jeg sjokk. Kontrastene er så store, inntrykkene er så sterke, og de første dagene jeg var der gråt jeg mye. Etter en tid ble det litt lettere og man blir sterk for dem man skal hjelpe. Det værste var å komme hjem igjen. Det er først når man får alt på avstand at man har tid til å la inntrykkene synke inn. Det er da ting blir vanskelig, og ting kan fort virke litt meningsløst og ubetydelig. Jeg husker at jeg kjeftet på en venninne til jeg stod og gråt fordi hun ønsket seg en veske til nesten 7000. En slik opplevelse setter ting i perspektiv, for jeg vet hvor mange man kan hjelpe for den summen penger. Jeg ble rett og slett kvalm av overfloden vi har her hjemme, og det tok veldig mange måneder før jeg i det hele tatt orket tanken på og kjøpe meg noe nytt. Uansett hvordan du opplever det som kommer, så kommer det nok til å endre deg. Mitt møte med "den andre siden" har endret meg. Man får helt andre prioriteringer og man innser plutselig hva som er viktig i livet. Jeg tror alle har godt av en slik opplevelse fordi man vokser og blir sterkere av det. Ikke minst mer bevisst. Jeg syns det er så flott at du gjør dette! Lykke til, jeg gleder meg masse til å følge med på reisen! :)

Henriette S.

27.01.2016 kl.12:40

Det er så utrolig fint av deg å gjøre dette! Er så utrolig imponert over deg og andre som reiser fra alt de har av forpliktelser og ansvar hjemme, ned til noen ukjente mennesker som trenger all hjelp de kan få. Du er et stor forbilde! Lykke til med forberedelsene, og jeg ser fram til å lese og høre om oppholdet ditt her på bloggen!

Ingelin Kolltveit

27.01.2016 kl.12:56

Fint å høre at du tok deg fri i går kveld, og at du koste deg! :D Viktig å ta seg fri innimellom.

Det kommer nok til å bli en tur med mange inntrykk og opplevelser, men jeg håper du klarer å nyte turen litt, og at du føler at du får bidra så godt du klarer <3

Ønsker deg en forsatt fin dag videre! Klem <3

Iselin HL

27.01.2016 kl.13:16

Det blir utrolig spennende å høre mer om turen og ikke minst da du kommer tilbake. Det er sikkert mange som vil høre mer om det du har gjort og fått oppnådd med turen og den grusomme sannheten bak flyktniner og deres historie. Jeg tror du kommer til å bidra med lignende flere ganger etter turen, tror du ikke? :D <3

Håper at du oppnår alt du ønsker og at turen blir overveldene slik at vi alle får et sant innbikk i hva som faktisk foregår. Kos deg videre! Klem <3

Karoline E.N

27.01.2016 kl.13:55

God onsdag, kjære Kristin <3

Dette prosjektet (om vi kan kalle det for et prosjekt) som du skal gi deg utpå må være alt på en gang. Jeg syns det er så fantastisk av deg å gjøre dette! Hjelpes meg så fantastisk du er! Dette viser igjen hvorfor jeg digger deg som person. Godt og varmt hjerte er det helt klart at du har. Trur det vil være veldig mye følelser på en gang! Blir spennende, trist og alt på en gang, og få være med på denne reisen igjennom bloggen din!

Så spennende med photoshout! Lurer veldig på hva dette dreier seg om! Håper du får en deilig dag. Mange klemmer <3

Nikita <3

27.01.2016 kl.14:03

Du er et herlig menneske du! <3

Miriam

27.01.2016 kl.14:10

Jeg gleder meg til å følge med på reisen deres, og jeg er helt enig med deg. La deg selv kjenne på inntrykk og følelsene dine! Vil du gråte, gråt. Vil du hyle, hyl. Det er så viktig å få det ut.

Men Kristin? Jeg prøver å vippse over penger. Har tastet inn nr ditt og beløp, men jeg får bare teknisk feil. Jeg vet at du har lagt ut kontonr tidligere, men jeg orker ikke å lete frem (hehe), så det hadde vært fint om du kunne lagt det ut i kommentarfeltet eller i innlegget :) Stor klem til deg

Leila

27.01.2016 kl.14:56

Respekt! <3

Jeg fikk også teknisk feil da jeg skulle vipps over penger? Noen annen måte å få gjort dette på?

bridezillasdiaries

27.01.2016 kl.16:00

(Gru)gleder meg til å følge reisen din! Utrolig bra at du som har muligheten til å gjøre dette og dele det gjør det, kanskje du kan bidra til å åpne øynene til folk!

Marte Sofie

27.01.2016 kl.16:21

Er det noen spesiell størrelse du tenker på i klærne? Jeg har nok noe fra 2 - 5/6 år liggende :) Når reiser du? Jeg kan evt. få sendt det i morgen, men usikker på om det når frem i tide...

Carina Doksrød

27.01.2016 kl.17:17

Det kommer helt klart til å bli noen veldig sterke opplevelser, opplevelser som du aldri kommer til å glemme. Men du kommer til å være takknemlig for at du kunne være med å bidra på en slik fantastisk måte. Kanskje du forandrer deg etter dette. Jeg tenker som så at om det ikke forandrer deg er det noe galt. Du reiser fordi du vil gjøre noe mer!! Jeg tror du kommer til å forandre deg en del, men følelsemessig. Du har allerede et stort hjerte, for hadde du ikke hatt det så hadde du ikke dratt ned. Jeg skulle ønske jeg selv hadde samme muligheten. Men jeg tror heller ikke jeg hadde klart det, for jeg er så følelse menneske at jeg tror det hadde knekt. Selv om du vet hva du reiser til så vet en det likevel ikke selv om du prøver å forberede deg på alle mulige måter. Tror du kommer til klare deg veldig fint. Og alle menneskene der nede er takknemlige for at du kom for å hjelpe dem. Jeg ønsker deg masse lykke til!! Du er flink, og jeg tror du kommer til å gjøre en stor forskjell der nede. Det er mange mennesker der som trenger slike som deg. Takk for at du reiser! Sender over en stor klem til deg ;)

Ha en fin onsdag videre ;)

Lise Lotte

27.01.2016 kl.17:57

Håper du kommer til å få en bra reise. Det blir nok tøft både fysisk og psykisk, men så tenker jeg at du får så mye igjen for det! Tenk så mye du betyr for flyktningene. Tror nok at du kommer til å klare deg superbra jeg <3 Ønsker deg masse lykke til! Ta vare på deg selv, og hjelp så mange du klarer!

Linn L.

27.01.2016 kl.18:12

Jeg ser for meg at denne reisen kommer til å påvirke deg mye som person - hvordan kan den ikke det? Det du gjør er så viktig og så bra, og jeg beundrer deg for å ta det valget om å hjelpe. For du kommer garantert til å hjelpe mange der nede! Heia, heia <3

Charlotte O.

27.01.2016 kl.18:21

Det er godt å se at folk sender både penger og klær som kan tas med videre! Hvert liv er verdifullt og det blir nok en stor påkjenning å kanskje måtte se noen forlate denne verden. De ofrer sitt eget liv, i håp om en bedre fremtid. Så jeg håper virkelig at de får en lysere fremtid i et tryggere samfunn en plass på denne kloden. Så stor respekt til deg som reiser ned, som kommer til å se elendighet og glede, håp, sorg og tro.

literallymylife

27.01.2016 kl.18:43

Hei Kristine! Jeg synes det er fantastisk hva du skal gjøre og jeg håper du får en opplevelsesrik og fin tur! Jeg har hjulpet organisasjonen Dråpen i havet fem ganger på lageret deres, det er den innsatsen jeg kan gi! (De samler inn nødvendigheter og tar det med til Lesvos) Jeg lurte på om du gjør det for organisasjonen dråpen i havet?

Mari A

27.01.2016 kl.22:09

Har ikke vipps, men har du et kontonummer det er mulig å overføre til? Hadde også tenkt å sende over noe ull, men tror ikke jeg rekker å sende det slik at det kommer frem før du drar.. Det at du reiser ned dit er helt fantastisk! Tror det kommer til å bli en tøff tur både psykisk og fysisk, men også utrolig lærerikt og fint! Du har et hjerte av gull, Kristin❤️ Gleder meg til å følge deg på reisen din!

Håper du har en fin kveld ❤️ Klem

Carina V.

28.01.2016 kl.01:36

Hei Kristin! Dette er ikke eksakt samme situasjon som du snart skal stå ovenfor, men da jeg var 19 år gammel reiste jeg helt alene til Kenya for å jobbe frivillig på et senter for gatebarn. Jeg som deg var veldig spent på hvilken reaksjon jeg kom til å få, og hvordan jeg ville opptre i disse situasjonene. Mine erfaringer fra den turen er at de første dagene var rett og slett helt for jævlig. Det var så mye inntrykk, og jeg levde plutselig i en verden jeg ikke forsto meg på for fem flate øre. Jeg gråt og bannet og var mye sint, men det gikk ikke mange dagene før jeg endret innstilling totalt. Jeg skjønte at dette handlet om mye mer enn meg selv, og ting gikk litt greiere. Jeg stiftet det som enda i dag er fantastiske vennskap, og jeg bidro til mye glede blant barna jeg jobbet med. Poenget mitt er, man kan aldri forberede seg helt på hva man møter og hvordan man vil reagere, men ut i fra hva jeg har lest på bloggen din i flere år nå så vil du klare deg mer enn bra! Hilsen Carina ☺️❤️

Emilie Sophie

28.01.2016 kl.02:08

<3 <3

Skriv en ny kommentar

hits