SKOLEBALL BACK IN THE DAYS!

Skoleballet skal være en hyggelig greie. Det skal være en fin avslutning på 3 begivenhetsrike år på ungdomsskolen, og da skal det være lov til å pynte seg og gjøre seg litt ekstra fin, men ikke for enhver pris. 

Det har stormet i media de siste dagene - lite sjokkerende da det kommer frem at dagens tiendekassinger kan bruke nærmere 10.000 kroner på skoleballet. I denne anledning har flere av dere ønsket å høre mine meninger om saken, og at jeg forteller litt om hvordan jeg opplevde ballet som fant sted for snart 15 år siden. Åhåj, skrev jeg nettopp femten år? Haha! 

Få ting har faktisk endret seg siden den gang... Ballet var noe vi så frem til - det var årets høydepunkt som krevde en god del planlegging, men som ikke kostet i nærheten av så mye som det tilsynelatende gjør i dag. Det som forundrer meg aller mest, er at limo fortsatt er et tema. Limo? I 2016? Er ikke det litt harry? Jeg skal ærlig innrømme at jeg ble litt sjokkert over å se at dagens ungdom ser på limo som noe kult, men hva vet vel jeg om hva som er hot blant dagens femtenåringer... 

Limo var nemlig noe som var ganske så stilig i år 2001, men det var på ingen måte et vanlig fremkomstmiddel til tiendeklasseballet. Noen ankom ballet i buss, andre ble kjørt av foreldrene. Noen hadde gått sammen om å ta en taxi, og så var det et fåtall som ankom i limo. Jeg var en av dem, haha. En av totalt 8 personer som hadde leid limo for anledningen. Den var hvit, den var sliten, og den var überharry, og før vi kjørte inn foran hotellet hvor ballet fant sted, måtte vi selvsagt ta en obligatorisk cruise-runde ned mot Ole Bulls Plass og Den blå steinen i Bergen. Vi hadde jo tross alt leid limoen for en hel time, og denne timen skulle utnyttes til det fulle. Vinduene ble rullet ned, vi vinket til forbipasserende, og stilte oss stolt opp ved siden av bilen for å bli fotografert. Der stod vi parvis, arm i arm, og jentene holdt selvsagt et hardt grep rundt den røde rosen, som daten for kvelden hadde gått til innkjøp av. Herregud så stolt vi var!

Jeg har letet meg ihjel etter bilder, men dessverre er disse umulig å oppdrive. Vi hadde jo ikke noe digitalkamera på den tiden, og bildene som ble fremkalt i 2001, har dessverre forsvunnet gjennom årenes løp. Kanskje like greit? Haha!

Den hotteste fargen i 2001 var visstnok "Champagne", og 90% av alle jentene stilte i champagnefargete satengkjoler, som de fleste hadde kjøpt på Bik Bok, Vila eller Vero Moda. Det spilte liksom ingen rolle om man stilte i samme antrekk - det viktigste var at vi hadde på oss kjole, og at kjolen var champagnefarget. Og det var heller ikke viktig at kjolen kostet flere tusen kroner. De fleste hadde kjoler til langt under tusenlappen, men det var noen av oss som hadde lagt litt mer penger i herligheten. Jeg hadde deltidsjobb på denne tiden, og tjente gode penger. Penger som jeg ønsket å legge i en unik ballkjole. Vel, unik var den nok ikke, da den tross alt var champagnefarget, men jeg fikk altså en skreddersydd kjole for anledningen, sydd av en sydame som mormor hadde truffet på husmorlaget. Den eneste forskjellen fra kjolene fra Vila, var at min hadde korsettrygg... I tillegg hadde jeg et sjal i silke, som var silkemalt med noe som kunne minne om flammer(!!!), haha! Ikke spør... Kjolen var i hvert fall awesome, og det var håret også... De fleste jentene spanderte nemlig på seg en liten oppsats hos frisøren, og vi følte oss innmari fine på denne store dagen. 

Man kan trekke tydelige paraleller mellom skoleball for 15 år siden, og skoleball i dag... Det er fortsatt en stor begivenhet, det er fortsatt stas å legge litt ekstra energi og penger i forberedelsene, og det er fortsatt et soleklart høydepunkt etter 3 år på ungdomsskolen. Den største forskjellen er riktignok det økonomiske spørsmålet oppi det hele - det har jo søren meg gått sport i å bestille de dyreste kjoler online, og jeg synes det er unødvendig at denne begivenheten skal koste så enormt mye. Man kan få det like moro på ball om man er iført en kjole til noen hundrelapper, og jeg forstår frustrasjonen blant foreldre som må punge ut flere tusen kroner, for å at tenåringen i huset skal på tiendeklasseball.  


//Foto: Dagbladet

Blant de vakre, unge jentene ser jeg at argumentet for å kjøpe svindyre kjoler, er at de ønsker å skille seg ut, men alt jeg ser er identiske bløtkaker, sukkerspinn og glitter. De dyre kjolene strutter av tyll, og har et brystparti kledd i strass og stener. Den eneste forskjellen er fargen, men utover dette er hele gjengen kliss lik. Nett som i 2001 dette her, bare med en litt annen prislapp.

På dagens ball hadde man skilt seg ut i en champagnefarget kjole fra Vila, og man hadde i tillegg spart flere tusen som man kunne brukt på noe litt mer vettugt. Det er bare et ball, men et ball kan bety ganske så mye for en tiendeklassing. Dagens ungdom bør få lov til å glede seg, de bør få lov til å forberede seg, pynte seg og ikle seg flotte kjoler, men det finnes en øvre grense, og denne bør respekteres av ungdommen. Det går faktisk ikke an å forvente at foreldrene skal punge ut nærmere 10.000 kroner for noen timer med gøy i skolens aula...

Kjære herlige ungdom, det kommer til å dukke opp så mye annet gøy dere heller vil bruke penger på, og uansett hvor mye dere legger i skoleballet, så må jeg dessverre meddele at denne begivenheten ikke vil ha noen betydning for fremtiden. Plutselig er dere russ og litt mer voksen, og plustelig står dere på bordet og danser dere ihjel, iført skitne russebukser og en hoodie på halv åtte. I dette øyeblikket er det garantert ingen av dere som kommer til å referere til den gangen dere var kledd i cotton candy og diamanter... Skoleballet er på dette tidspunktet historie, og de pengene dere brukte på limo, vil dere i dette sekund ønske at dere heller brukte på en kasse med øl, og en russebil. 

Peace & Love ♥

42 kommentarer

Emma Julie

20.01.2016 kl.11:32

Så utrolig sant det du sier! Mange som går helt over styr. Det finnes grenser, og for min del er den at en ballkjole ikke bør koste mer enn 3000 kroner. Uansett kunne jeg ikke brydd meg mindre om hvordan kjoler de andre hadde på seg når jeg var på ball. Jeg synes alle var fine og flotte uansett! Det med limo kan jo sikkert være gøy å leie for den kvelden bare for å ha opplevd det, men det er ikke akkurat noe man er nødt til. Nyt dagen Kristin :)

Hanne B

20.01.2016 kl.11:34

Helt enig med deg der! På min skole hadde vi skoleball hvert år, og da ble det fort dyrt i lengden hvis det hadde foregått sånn som det gjør nå. Jeg husker at når jeg gikk i 9ende klasse så var det ei jente som hadde ballkjole. Hun ble sett veldig rart på, fordi dette hadde aldri blitt gjort på skolen min. Men nå når jeg har sett bilder fra fjorårets ball, er det de som ikke har ballkjole som blir sett rart på..

Jeg hadde det helt fantastisk og morsomt på alle de tre juleballene jeg gikk på. Så glad jeg ikke er en del av hvordan det er idag.

Iselin HL

20.01.2016 kl.11:43

Jeg kunne ikke vært mer enig. Og akkurat de ballkjolene man ser på bildet, synes jeg, HELT dønn ærlig, ser ut som noe man kunne fått kjøpt på lekebutikken. Det er sånne kjoler man gikk i da man var 5 år gammel. (SYNES JEG)

Jeg får helt fnatt av dagens samfunn, klær, sminke, og alt og alle skal late som om de er noen kjendiser bare fordi de har klær til flere tusen. Jeg ler, og blir så sint og oppgitt. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor. Jeg klarer det bare ikke, ikke litt engang! Åhhhååhåhå....

Ha en fin dag videre <3

Lene

20.01.2016 kl.11:56

Åhh..leste meg nedover og gledet meg til å se bildet av Kristin på ball i 2001😇 Haha😁😁

Line

20.01.2016 kl.12:10

Er så enig.. 5 år siden jeg var med på ball, og mamma spurte om jeg hadde funnet kjole. Viste henne den med stolthet og bare "Jah, forventer du at du skal få en kjole til sånn ca 5000kr?!" Svarte hu med at "neida den ser sinnsykt dyr ut mamma, men koster bare 200kr på Ebay!" Yes, det stemmer. Jeg gikk i en kjole fra ebay til 200kr og ALLE spurte om hvorfor jeg skulle ha en så dyr kjole.. Hahaha sa ingenting før dagen etter. Og når det kommer til åssen vi sku komme oss dit sååe samla vi 16stk, spleisa på en karaoketaxi, hadde det dritfett på veien dit og betalte 50kr hver.

Så for kjole og taxi - 250kr, og maten som ikke var fult så god - 350kr..

Elisa

20.01.2016 kl.12:17

Jeg kunne ikke vært mer enig i det du skriver her. Spot on! Dagens samfunn er gått over styr. Og ja, limousin er superharry! haha

20.01.2016 kl.12:23

Jeg betalte rundt tusen-lappen for ballkjolen min, og mener at venninnene mine gjorde det samme! Det ligger noen dødsfine kjoler på Nelly til 500 kr!! Vi var en gjeng på ti stk som spleisa på en maxitaxi med musikk så klart. Ballet var gørr kjedelig, det var nachet med joggis som var det beste.

Nikita <3

20.01.2016 kl.12:28

Bra skrevet! :D

Therese

20.01.2016 kl.13:24

Buss, bli kjørt av foreldre/venner eller ta taxi va vår fremkomstmiddel når jeg bar ung, og det er ikke så lenge siden!!! Føler jeg... OK det er snart 7 år siden jeg var på skoleball på ungdomsskolen, men da var det ikke om å ha lengst kjole, tvert imot, da var de fleste i lårkorte kjoler. Eneste man kunne bruke godt med penger på var håret. Måtte planlegge å bestille mange uker/måneder time til frisøren for å time akkurat på den dagen det var skoleball. Da satt så å si alle jentene i frisør stolen. Farget, klippet, tuperte eller krøllet hårete. Trur jeg og de fleste da tenkte ikke så mye på penger eller hva kjolene kostet, men det var om å se mest mulig sexy og fin ut! Komme ut av en taxi, buss eller foreldre sin bil, gå på den røde løperen og bli tatt bilde av var jo stor stas 😅👌

Miriam

20.01.2016 kl.13:37

Amen to that! Jeg valgte selv å legge i litt penger i ballkjole (ca tusenlapp, noe jeg synes var mye penger). Ellers var det heldigvis ikkenoe særlig press på dyre kjoler eller fremkomstmiddel på den tiden, selv om det bare er ca 8 år siden. De fleste ble kjørt av foreldrene sine, haha, inkludert meg. Ballet på sin side var kjempemorsomt.

Klem

Anja

20.01.2016 kl.13:40

Jeg brukte resten av konfirmasjons pengene mine på ballkjole og limo'n blei ikke så dyr når vi var rundt 6-7 stk :) nå er det 10 år siden jeg var på ball, men kjolen henger i skapet fortsatt :) for kusina mi blei ballet billig siden kjolen min passet henne :)

Andrea

20.01.2016 kl.14:12

Så enig med deg. Det er bare 2-3 år til de er russ, og det er så mye bedre å spare pengene til russetiden. Det er så mye mer minneverdig med russetid i over 17 dager, en ett par timer på skoleball!

Malin

20.01.2016 kl.14:23

Jeg hadde en grå kjole som jeg kjøpte på kjøpes selges på Facebook for 500 og sko som jeg lånte av søstra mi. Å i det kom jeg kjørenes i min egen Volvo 240. Fikk mer oppmerksomhet enn de andre jentene som sto der i kjoler som en bløtkake med masse pynt på. 240 var vel litt mer Harry enn en limousin men det var mer meg å komme i en gammal Volvo enn en laaaang bil som Egentlig ikke er så spesiell. Noen dager etter solgte jeg kjolen for 1500 og jaggu tjente jeg penger på skoleballet. Så jeg ler godt av å lese om alle som bruker mætti penger på en ting som ikk betyr så mye egentlig :D

Astrid

20.01.2016 kl.14:30

Tror slike skoleball må være et fenomen blant byer og ikke minst sør i Norge. Jeg kan ikke engang huske at vi hadde skoleball på ungdomsskolen og i alle fall ikke av den typen som det skrives så voldsomt om for tida. Men nå er jeg også oppvokst på bygda og der eksisterer det ikke noe limousin, men Zetor derimot...

20.01.2016 kl.14:46

Er så enig. Kjøpte brukt ballkjole til 500kr og ble kjørt av pappa til ballet for noen år siden. Jeg mener at limo er så harry, og sinnsykt trashy å bli kjørt til skoleballet i. At noen jenter bruker tusenvis av kroner på kjole de skal spise gryterett og danse i gymsal i er for meg helt absurd..

Silje

20.01.2016 kl.15:12

Jeg og tre veninner ble kjørt av pappa sin gamle sjef i hennes rosa og lilla lastebil! interiøret var i rosa skinn og velur..Kosta meg ikke en drue! Det var SÅ morsomt dog kanskje like harry som limo! haha. søk etter Eli Nitteberg, rosa lastebil på google så skjønner'u hva jeg mener. haha

Linn L.

20.01.2016 kl.15:13

Bra innlegg, Kristin! Jeg husker ikke konkret hvilken kjole jeg hadde på mitt 10.klasse-ball (det er altfor lenge siden, haha), men det var garantert en til maks 500 kr. Det var ikke snakk om noe annet i mitt hushold, for å si det sånn :) Men det hadde null å si for hvor moro jeg hadde det, heldigvis!

Karoline E.N

20.01.2016 kl.15:16

Jeg er så enig! Så sant det du skriver her. Nå er det nærmere 7-8 år siden jeg hadde skoleball, og vi brukte heller ikke 10.000 kr på en kjole! Min kjole trur j kostet rundt 600-800 kr + at vi leide limo husker jeg. Helt enig, det er døds Harry! Så en artikkel i en avis der folk hadde godt til skoleballet med lykter i mange minus. Det står det respekt av! Syns det er ganske trist å se at et skoleball skal koste så mye nå! Blir redd for hvordan det er om 10 år ;o ouff. Ønsker deg en flott onsdags kveld, kjære Kristin ❤️

Elin

20.01.2016 kl.15:17

Fy fader Kristin, så bra skrevet!! Sånne innlegg er jeg stor fan av, og jeg blir bare mer og mer glad i deg! På mitt 10. klasseball (som faktisk er overraskende mange år siden) hadde jeg en kjole til 500- 600 kroner og følte meg rålekker!

Margaret

20.01.2016 kl.17:30

Jeg er ikke helt enig med argumentasjonen din her. Den holdningen du har til ballet- at man uansett kommer til å glemme det med tiden og ønske man brukte pengene på noe annet- er en holdning man kan ha til nesten alt i livet. Men da står vi i stor fare for å stoppe opp og nyte det som skjer der og da. Ballet er noe som skjer i 10.klasse. Det er en stor begivenhet som mange gleder seg til. Hvorfor skal denne bagatelliseres.

For øvrig er innfalsvinkelen din litt pussig. Jeg kunne så gjerne ønske at du- med flere lesere som er god til å formidle ting- kunne rette lyset mot det virkelige problemet. Selv gikk jeg på Østerås ungdomskole, det er ungdomskolen som nå har vært i media grunnet avlyst ball. Problemet med denne skolen er desverre ikke bare et ball. Det er mobbing, mobbing mobbing mobbing. Ingen tar tak. De vil ikke se hva som egentlig foregår.

Å fjerne et ball blir for meg en billig og naiv løsning på et langt dypere problem. Et kjolevalg kan neppe være eneste grunn til den angst enkelte kjenner på før ballet.

Etter min mening ser ikke Rektor Ronny på Østerås ungdomskole og andre foreldre, hovedproblemet når han tror pressproblem fjernes ved å avvikle ballet. Nå må vi innse at hovedproblemet er at selve miljøet på flere ungdomskoler ikke er bra, virkelig ikke.

I stedet for å ignorere et dypere problem med å legge skylden på skoleball, bør man i stedet fokusere på at alle elevene har det bra i forkant og etterkant av ballet. Et sikkert skolemiljø vil naturlig redusere presset. Dette må man sikre ved å ta tak.

Derfor kjære Kristin, jeg håper du retter søkelyset i denne retningen. For litt over ett år siden var det er gråtkvalt Norge som leste om Odin og nå har akkurat en ny jente blitt offer for mobbing. Det skjer over alt. Hvor mange flere sliker saker trenger vi før folk våkner opp og innser at dette handler om mer en tyll, diamanter og kakekjoler. Om det viser seg dager før ball, under ballet, ved kjolevalg, eller i hverdagen er ikke det viktigste. Det viktigste er å få folk til å forstå.

Jeg ser jeg drar saken lenger enn det du prøvde å få frem i din tekst, men du som blogger har en gylden mulighet til å påvirke langt fler enn meg. Selv om jeg alt har kontaktet sosialrådgiver på en av skolene.

Nina Therese

20.01.2016 kl.18:01

Jeg kjøpte ikke kjole engang, jeg bare leide en. Var til og med så heldig at jeg fikk prøve kjolene i brudesalongen, og pappa måtte gå ut for han tålte ikke å se meg blandt alle brudekjolene i brudesko osv xD

Marielle

20.01.2016 kl.18:09

For en viktig sak å ta opp, det er helt absurd hvor mye penger som blir lagt ned i disse skoleballene. Det er ikke mer enn 4 år siden jeg selv var på skoleball, men her har vi heldigvis ikke det samme presset på pengebruken.

Det er ikke nøvendig i det hele tatt at de skal bruke flere tusen kroner på ballet som ikke har noen betydning for framtiden.

Mari A

20.01.2016 kl.18:50

Det er jo helt sykt hvor mye penger de legger i dette ballet! Husker jeg bruke under 1000kr til sammen, og da var det kjole, sko og hår. Sykt at foreldrene faktisk lar dem bruke så mye..

Hanna

20.01.2016 kl.19:38

Kan du ikke lage innlegg om russetiden din og hva du synes om dagens russefeiringer?? Du har så mange gode meninger og du skriver så morsomt, hadde vært gøy å lese!!

20.01.2016 kl.20:02

Fikk låne en kjole av kusina mi, hun ordnet også håret mitt. Jeg og venninnene spleiset så klart på limo. Men kom vel på en 200 lapp. Men nå satt vi i limoen i nærmere 3 timer og krusa rundt i Oslo. Haha! Kleint. Men helt enig, man kam finne en prinsesse kjole for noen hundre lapper. Men er sånn det er, du passer vel ikke inn om du ikke har den største ballkjolen med dill dall. Trist men.

20.01.2016 kl.20:17

Savner outfitsbilder og litt mer vanlige hverdagsinnlegg på denne bloggen for tiden.

sofie pontecorvo

20.01.2016 kl.20:37

Vi skal ha "skoleball" som de har valgt og kalle det. Det blir jo mer en klasse fest, jeg går jo bare i 7. klasse. Mye snakk om hva man skal ha på seg og alt det dere maset. jaja, det er jo bare 1 dag, det kan jeg jo leve med.

Klem Sofie<3

Nelly

20.01.2016 kl.20:46

Ballkjolen min var av sukkerspinnslaget med skinnende stener og korsettaktig sløyfe bak, helt lik de på bildet. Eneste forskjellen er at min ble kjøpt på ebay for 200kr hahah

StyleConnection

20.01.2016 kl.21:14

Anonym: Og det skal jeg selvsagt gjøre noe med :) Stor klem

Lene

20.01.2016 kl.23:18

Jeg lurte på om du kunne gi meg noen tips til hva man kan blogge om? Har syykt skrivesperre om dagen :(

Silje k

20.01.2016 kl.23:59

Skoleball ja! Det er plutselig skremmende lenge siden... Mener jeg gikk for en vinrød kjole som egentlig ligner skremmende mye på en nattkjole...

Og så eg spørsmål litt utenom skoleball! Så at du hang opp klesvasken på Snap. Jeg lurer fælt på hvor du har kjøpt tørkestativet! Jeg har er lignende, men det faller snart fra hverandre, så har helst ikke lyst å kjøpe nytt helt likt.

21.01.2016 kl.00:55

Kan ikke du ha en konkurranse der man kan vinne noe fra nettbutikken?

StyleConnection

21.01.2016 kl.08:34

Anonym: Selvfølgelig :)

StyleConnection

21.01.2016 kl.08:35

Silje k: Dette har jeg kjøpt på Clas Ohlson :) Det er ikke av aller beste kvalitet, men det funker greit :) Det viktigste er at man får plass til mye! Klem klem

Emilie Andreassen

21.01.2016 kl.09:26

Jeg er enig i det du sier. Jeg mener da at det ikke er ballet som er problemet i det hele tatt! Pappa satt ei klar grense på at kjolen skulle maks koste 1000kr, og kostet den mer måtte jeg punge ut med de ekstra pengene selv. Jeg synes dette hørtes hundre prosent rett og rimelig ut, og jeg vet mange andre hadde lignende grenser fra foreldrene. Jeg fant imidlertid en kjole til bare halvparten av prisen, og fikk da spandert en clutch og litt penger til å kjøpe evt. drikke. Så betalte de jo for selve ballbilletten også. Jeg var helt ærlig i ekstase, jeg forventet aldri at mamma og pappa skulle punge ut hundrelapp etter hundrelapp, så jeg var kjempetakknemlig. Dette er bare 4 år siden. Ungdommen siden da, har forandret seg ekstremt. De forventer så mye av foreldrene, at de skal kjøpe en ballkjole til flere tusen kroner som de bruker EN gang? Kanskje er foreldrene dumme som blir med på det og da, ikke vet jeg. Men ungdommen er i alle fall mye mer bortskjemte den dag i dag, og de skjønner det ikke selv. Kanskje det ikke er deres feil, men det skremmer meg allikevel. Ball er en fin ting. Det er en fest, en avslutning, noe sosialt og hyggelig. Vi kan pynte oss å få komplimenter en hel kveld, og føle oss fine. Men som du sier, en kjole fra BikBok eller Vila, kan være mer enn godt nok! Akkurat det med Limosin skjønner jeg faktisk litt da, haha! Det er jo ikke så mange "events" der det passer inn, og er det noe en ønsker å prøve i livet, så er jo dette en real mulighet. Men press rundt det håper jeg ikke det er.

Julie

21.01.2016 kl.15:42

Jeg haren bror på 15 år som skal ha skoleball nå til sommern. Her om dagen så sa han at han vurderte å ikke dra, fordi det var så mye press om å kle seg bra og bruke mye penger. Han er gutt, og presset er tydeligvis stort hos gutter også, ikke bare jenter. Jeg syns det er utrolig synd at folk føler det sånn som broren min. At de kanskje ikke vil dra på ball fordi foreldrene ikke har penger nok til en dress/kjole til 5000 kr og limo atpåtil. Jeg håper broren min velger å dra på ballet uansett, og at han får en fin kveld. Og så håper jeg at skoler og foreldre kan begynne å sette ned foten, og forby kjoler, dresser og limoer til 10 000 kr...

Frøya B

21.01.2016 kl.17:49

Jeg er vell en av de få som rett og slett kan si at: skoleball er noe tull hele greia.

Liker ikke slike opplegg, og heller aldri gjort det.. Så det å bruke flere 1000 kroner på noen timer med en haug av skolefolk og lærere er for meg bortkastede penger. Jeg dro frem en kjole fra skapet, snakket med de få jeg likte fra klassen og ungikk å være med daten som jeg så fint var blitt tildelt av lærerne.. Slike "formelle" sammenkomster som arrangeres av skolen er rett og slett bare ikke min greie. Noe koselig opplegg sammen med de nærmeste vennene dine og en date du faktisk har relasjon til er mer aktuelt. Er så mye bedre med noe du velger selv og arrangerer selv. Men nok om hva jeg synes om opplegget.

Når det kommer til bruk av penger generelt, og ikke min personlige mening så synes jeg det er like idiotisk. Skoleball finner sted på ungdosmkolen, hvor du er ung, har lite penger og større ting å feire kommer rett rundt hjørnet. Det å spytte ut alt du har for å ta en harry limo eller kjøpe den dyreste og fineste kjolen i en alder av 16?? Hallo.. Ungdomskolen er virkelig ikke så big deal? Eller er det kanskje bare meg

Martine

21.01.2016 kl.18:53

Jeg er veldig enig i det du skriver. Men jeg skal innrømme det at når man står midt oppi det som en usikker 10.-klassing så reflekterer man ikke rundt disse tingene. Det viktigste er å se så bra ut som mulig, og helst ikke ha lik kjole som noen andre. Koste hva det koste vil! Jeg har tenkt en del på dette etter at jeg så en episode av FML på TV2 Livsstil, hvor det handlet om jenter som skulle på ball. Hun ene jenta forklarte at ballet og alt som hadde med det å gjøre var så viktig, nettopp fordi de ønsket at andre skulle tenke at de så fantastisk ut! Og det er dette som er så trist og vondt for mange. Jeg tror det er her problemet ligger. Når man bruker så mye penger på noe fordi det er viktig at andre synes du er fin, da er presset blitt for stort. Selvfølgelig er det ikke alle som har det sånn eller som føler på dette presset, men jeg tror samtlige har tenkt tanken om hva andre kommer til å mene når de har lett etter den perfekte ballkjolen.

Ingrid

22.01.2016 kl.07:49

Den første kjolen kjøpte jeg på salg på bikbok, den andre lånte jeg, og det tredje skoleballet mitt kjøpte jeg en på HM. Ingen på min skole hadde så lyre kjoler som det diskuteres om i media i dag. Synes egentlig derfor hele dette store oppstyret er ganske meningsløst med mindre du bor i Oslo. Ikke alle plasser i landet der skoleballet er livets begivenhet liksom... Takk for fint innlegg!

Alexandra Flaa

22.01.2016 kl.08:06

Jeg syns i grunn limo burde vært forbudt å bruke som fremkomstmiddel til ball. Det skaper en del press for de som ikke har råd til denne limoen.

Alexandra Lillebø

23.01.2016 kl.15:51

Ja. JAJA! Så bra at du tar opp dette temaet! På vår skole er det ball hvert år, 8., 9., og 10. Totalt har jeg brukt 600 kr på disse to ballene, en kjole vært år. I år har jeg bestemt meg for å bruke en av de kjolene, eller en annen jeg har, som ikke er en typisk ball kjole, den kjøpte jeg for 200 kr av en venninne! Og mamma kjører meg, sminke og hår fikser jeg selv. Null problem!!

Kristine

24.01.2016 kl.12:01

Er helt enig i det du sier og synest det er så bra at personer som deg tar opp slike tema. Personer som ungdom ser opp til og vil lytte til, slik at folk kan få et annet syn på ting.

Skuleball er kjempeflott og gøy, men at det skal bli en arena der de rikeste skal få vise seg frem, og de med litt mindre skal grue seg er veldig synd...

Skriv en ny kommentar

hits