WILL YOU MARRY ME?

Hellooooo, rockstars ♥

Har dere hatt en fin dag i dag? 

Jeg kom plutselig til å tenke på at det er skuddår i år, og det er jo sikkert veldig kjekt for alle dere som faktisk har bursdag den 29. februar, hurra! Det som også er litt artig med denne dagen, er at kvinner i følge gamle tradisjoner, faktisk kan fri til en mann. 

Tradisjonelt kan mannen fri til kvinnen når som helst, mens kvinnen ifølge gammel skikk bare kan fri på skuddårsdagen hvert fjerde år. Når en kvinne (i følge Skikk og Bruk) fridde til en mann på skuddårsdagen, var mannen forpliktet til å svare ja. Svarte mannen nei, måtte han ut med en mulkt, som i nyere tid er satt til tolv par hansker, for å skjule kvinnens manglende forlovelsesring. Skuddårsfrieri er fortsatt populært, men i våre dager kan kvinnen fri når som helst.

Det finnes altså en tradisjon som forteller at kvinner kun kan fri til en mann når det er skuddår, i mange tilfeller bare den 29. februar. Vittig? Vittig! Kanskje jeg bare skal ta hele frieriet i egne hender i år? Haha, da tror jeg nok at Dennis hadde blitt ganske oppgitt... Jeg har nemlig en følelse av at dette er noe han selv ønsker å gjøre, men hva tenker dere? Bør et frieri være forbeholdt menn? Er det ikke egentlig bare litt stilig at vi kvinner popper det store spørsmålet?

Pop Art illustration of blue head girl on pink background.Pop Art girl. Party invitation. Birthday greeting card. Advertising poster. Comic woman. Romantic girl hiding her face. Cute girl flirting.

Her er det nok mange ulike synspunkt og meninger, og jeg ble brått så veldig nysgjerrig på hva dere mener er det mest "riktige"... Bør det være mannen som frir til sin utkårede, eller er det faktisk innafor at kvinner setter seg ned på et kne? Er det gammeldags å henge seg opp i at et frieri er en manns oppgave? Finnes det egentlig en fasit, og om det gjør det - bør det egentlig være noen fasit på dette?

Noen menn er jo så treig på avtrekkeren, at det kanskje er like greit at kvinnen får litt fart på sakene, og dessuten er det vel bare helt idiotisk å vente i det uendelige, om begge to faktisk er kalr for å ta forholdet til nye høyder. Noen menn mener nok at det er både koselig og sjarmerende å bli fridd til, mens andre kanskje vil føle seg mindre mandig... Her kommer det nok an på hvordan det gjøres, eller hva? 

Er det noen jenter her som har fridd, eller som tenker på å fri til sin kjære? Hvordan ville dere i så fall valgt å fri? Og hva tenker dere mannfolk om det å bli fridd til? Innafor eller overhode ikke akseptabelt? 

Åhåj...  Her ble det en haug av spørsmål, gitt, men dette temaet har vi jo aldri snakket om før, og jeg er så utrolig spent på hva dere tenker og mener. Kjør debatt, darlings, wuuuhuuuu!

 

Klem i fleng ♥

63 kommentarer

Cecilie

19.01.2016 kl.19:06

Så klart kan en kinne fri til sin mann! :D Det er like romantisk det, som når mannen frir! All respekt! <3

Silje Marie A

19.01.2016 kl.19:11

Jeg er mer glad i tradisjoner, litt sånn at mannen skal fri. Og jeg syntes det er greit å vente litt med forlovelse! Det er så altfor mange mennesker som forlover seg grisetidlig, uten å ha den minste tanke om et bryllup. Jeg innbiller meg at man i det minste bør ha en halvplanlagt idé om når bryllupet skal være, enn å ikke ane. Hvorfor forlove seg da?

Er det ikke meningen å gifte seg innen 2 år etter forlovelse? Eller er jeg heeelt på bærtur? Haha :)

Ha en fin uke videre!

Bruno

19.01.2016 kl.19:13

Min mor fridde til min far på skuddårsdagen! Begge syns det var veldig koslig :-) Selv får jeg ikke lov å fri om en måneds tid... Han sier han har planen klar🙈

Emilie Andreassen

19.01.2016 kl.19:17

Det er ingenting som skal stå i veien for at dama frir, synes jeg! Men jeg kan forstå problemstillingen da! Mange jenter/damer forventer kanskje litt at mannen skal fri, på grunn av tradisjonene, og mannen tenker gjerne ofte at det er hans oppgave, og forventer ikke noe frieri fra kjæresten. Men da er det kanskje enda gøyere å pop-the-question? Når han minst forventer det? Eller faktisk ikke forventer det i det hele tatt? hahah

Charlotte O

19.01.2016 kl.19:25

Personlig har jeg et ønske om å bli fridd til, men jeg ser overhode ikke problemet med at damen frir. Vi er tross alt i 2016 og likestilling er ofte nevnt her og der, så hvorfor ikke likestilling ved frieri også? :) min søster fridde til sin mann, da hun visste hun hadde møtt mannen i sitt liv. I dag er de gift og har barn sammen :)

Miriam

19.01.2016 kl.19:33

Kristin, vet du hva?! I dag har jeg gått rundt og nynnet og sunget på en viss sang i absolutt HELE dag! Og gjett hvilken?! "Don't worry be happy.. nanana". Det er jo moro det, men har sporet av ved noen anledninger. Haha!

Jeg synes at det er kjempekult at kvinner frir, men selv ønsker jeg å bli fridd til. Jeg har sett på for mange frierier på serier/filmer (dagdrømmer!), så den jobben vil jeg veldig gjerne at kjæresten min skal ta. Samtidig synes jeg frieriet i Friends er utrolig søtt, når Monica begynner å fri til Chandler, også tar han over. En god blanding av begge deler;-)

Jeg har bekjente som er forlovet, og som ikke stresser med giftemål, og det synes jeg er helt greit. Dette høres kanskje teit ut, men jeg er veldig klar til å bli forlovet, men ikke til å gifte meg. For noen høres helt sikkert det ut som jeg motsier meg selv, men poenget mitt er at jeg er klar på at jeg vil dele resten av livet mitt med kjæresten min. Men, jeg er ikke i nærheten av å ha livet på stell. Jeg har ikke fullført utdanningen min, jeg har ikke jobb osv. Jeg har faktisk fått "så gå på tinghuset da..." i motsvar, men herregud, jeg vil ha en bryllupsdag med glam og happy tears! Så om kjæresten min f.eks. frir til sommeren, og vi er forlovet i 5 år før vi begynner å tenke på bryllupet, synes jeg det er heeelt OK.

Det er min mening. Hadde vært morsomt å høre hva du synes om utsagnet mitt angående "Jeg er klar til å bli forlovet, men ikke til å gifte meg". Gir det mening for deg?

Morsomt tema du tok opp! Merker jeg blir engasjert, og kan skrive i evigheter. Klem

siljepia

19.01.2016 kl.19:35

Jeg mener det ikke spiller stor rolle , om det er damen eller mannen som frir, selv om det er etter tradisjon oftest menn som frir..

Håper dere blir forlovet i år :) <3 hehe :) Ikke noe å vente på eller ? Dere virker jo så sikker på hverandre nå ,ikke sant ?

Eventuelt gi han et lite hint ,så kanskje han slår på

stortrommen :) hehe

klem :)

Karoline E.N

19.01.2016 kl.19:37

God tirsdags kveld, kjære Kristin :)) så morsomt innlegg. Jeg personlig kunne vel tenke meg å bli fridd tid, men ikke fordi j syns det er feil at damene frir, men alltid hvert en drøm jeg har hatt. Om jeg skulle fridd til en kjæreste, måtte jeg vel kanskje hvert 100% sikker på at han ønsket å være forlovet. Trur jeg hadde død litt innvendig om jeg fridde, også ønsket han ikke å være forlovet med meg! HAHA. Syns det er døds kult av kvinner som tar det store steget :D døds kult er det faktisk! Men, får vel bare fortsette å drømme at noen en dag vil fri til meg. Hvem vet, er det ingen som gjør det til meg, gjør jeg det kanskje selv 😇 Hehe.

Ønsker deg en super fin kveld videre, flotte Kristin! <3 masse kjærlighet!

Caroline

19.01.2016 kl.19:47

Kusinen min fridde til sin kjære på en koslig måte.. De hadde fått tvillinger, to jenter, og de var 1 1/2 år at the time. Dermed sendte hun med jentene en eske med en lapp oppi hvor det sto "Vil du at mamma skal bli kona di?", så de krabbet bort til faren sin med esken med lappen oppi <3

Linn Terese

19.01.2016 kl.19:51

Tommel opp for menn som frir, kvinner som frir og kvinner som ønsker å bli fridd til! Alt er lov. Men det jeg lurer på er, hva syntes dere om dem som ikke ønsker gifte seg?

Jeg forstår veldig godt at det blir mye snakk om bryllup og frierier her på bloggen, tross alt så er det din blogg og noe du ønsker deg:)

Men jeg lurer på hva du syntes om par som ikke ønsker gifte seg? Eller som i så tilfelle bare ønsker en stille sermoni, fest med de nærmeste og bruke masse penger på å reise?

Store klemmer til den beste business bloggen jeg vet om;))

anneilen

19.01.2016 kl.19:52

Jeg synes mannen skal fri liker den gamle tradisjonen. Samt jeg mener at de skal vise at de velger deg som en kone. Synes det er tøft av jenter å fri. Men føler litt på den gamle tradisjonen ja

LJ

19.01.2016 kl.19:58

Jeg er egentlig et skikkelig tradisjonsmenneske, men her tenker jeg at det bare er å kjøre på! Om man ønsker og håper på å leve resten av livet sitt sammen med den personen man elsker, så hvorfor ikke fortelle det og put a ring on it ;) Jeg hadde nok tatt saken i egne hender selv, om ikke min kjære fridde til meg for litt over et år siden :) 7 mnd igjen til jeg står brud <3 :D Heia heia for alle som ønsker å fri og heia heia for de som ikke ønsker å gifte seg også :) Vi er ulike og det er helt greit! :D

Maija

19.01.2016 kl.20:04

Min mor fridde til min far, men det tror jeg ikke jeg selv vil gjøre en dag. Jeg mener det er helt ok at det er jenta som frir, men selv vil jeg at gutten skal fri for det syns jeg blir mer romantisk og mer "rett" for min del. Har hørt om denne tradisjonen med skuddårsfrieri, det er jo litt kult da, men synd at den viktige dagen da bare kan markeres hvert 4. år :P Jeg anbefaler deg å se filmen Leapyear som har dette som tema, det er en veldig fin film <3

Frøya B

19.01.2016 kl.20:08

Altså.. den der ta mannen ut på romantisk restaurant for så å sette meg ned på huk kunne nok ikke jeg tatt.. Tror ikke min kjære hadde følt seg mindre mandig (han ba meg tross alt sette meg ned å fri til ham på fylla) men jeg hadde helt klart følt meg mindre kvinnelig HAHA! Kanskje litt teit.. Men jeg kunne helt klart gjort noe annet kult i form av frieri, så lenge jeg kan stå oppreist idet jeg spørr :-D Synes det er kult når vi kvinner tar det i egne hender, dessuten er de fleste av oss mer kreative enn mennene ;-)

Ingvild

19.01.2016 kl.20:09

Hei! Kan du skrive et innlegg hvor det handler om å tørre, og om å ta intiativ?? Spesielt på guttefronten..

lixil

19.01.2016 kl.20:22

Det er så fint når damene frir! Men jeg har fått beskjed av "min" mann at han vil gjøre det selv. Og det syns jeg er ganske koselig det også 😊

Mari A

19.01.2016 kl.20:26

Selvfølgelig kan kvinner også fri! Men selv ønsker jeg å bli fridd til, hehehe<3

Håper du har en fin kveld, vakre <3 klem

Christine

19.01.2016 kl.20:28

Åh. Det der er en lettvint måte å få tolv par hansker på! :-) Min kjære er veldig på at han vil fri. Vi har vært samboere i snart tre år, og snakket om giftemål siden dag en. Men vi er enige om at vi vil ha en kort forlovelse, så jeg stresser ikke med det, før vi har pengene til et bryllup. Selv om ett frieri hadde vært gøy, så hadde jeg akkurat nå hatt mer bruk for disse hanskene :-D

Eva Mortensen

19.01.2016 kl.20:33

Æ fridde på skuddårsdagen for nån år tilbake,spontan og uromantisk som æ e over en kaffekopp ute i garasjen vårs, da æ plutselig innså at det va skuddår å han sa ja. Så la vi det på hylla nån år før vi gifta oss i Mai i fjord ;)

Eva fra prosjektavslappet.blogg.no

Utradisjonell

19.01.2016 kl.20:39

Trodde virkelig at jeg var av den tradisjonelle typen når det kom til frieri og giftemål. Men så traff jeg mannen som får meg til å sovne og våkne opp med et smil om munnen hver dag, hele året. Og da, da var det gjort. Plutselig tok jeg meg i å planlegge et romantisk frieri. Og når jeg gjennomførte: gud for et rush! Jeg unner alle kvinner å se mannen i sitt liv smile bredere enn noensinne når ringen blir tatt opp og man når klimakset av en følelsesladet tale. Han ble tatt på sengen, og har selv uttalt at han aldri ville ha endret på det; at han skulle ha fridd i stedet. Alt var perfekt!

Maria

19.01.2016 kl.21:00

haha jeg merker at du begynner å hinte litt indirekte til Dennis om at du ønsker han skal fri snart;);)

Rebecca

19.01.2016 kl.21:02

Morsomt tema!!!!!!

jeg ville nok ikke fridd selv, tror jeg :P, jeg vet ikke helt hvorfor, men det er noe med at det er så vanlig at det liksom er guttenes oppgave og fri, mens jentene står for selve bryllups-planlegingen, det er liksom det vanlige, jeg synes det nesten hadde vært litt rart hvis jeg skulle fridd selv. jeg er ennå veldig ung da (17, blir 18 i år ;P) så kanskje jeg skifter mening om et par år når det teamet blir litt mer aktuelt.

selve tanken på at det er kvinnen som frir er jo et veldig intersant tema siden det er så veldig sjeldent, det hadde jo vært litt stilig da. det med at det er mannen sin oppgave å fri er jo en gammel tradisjon så kanskje snu litt på det hadde vært en bra ting.

Ha en kjempe fin dag videre Kristin, du rokker!!<3

Vanja

19.01.2016 kl.21:06

Hjemme hos oss var det mamma som fridde til pappa. Men jeg er ikke typen som frir så her var det mannen som måtte ned på kne om han i det heletatt hadde en plan om det. Jeg har egentlig ingen formening om det 😊 dette synes jeg skal være opp til hver enkelt egentlig. Men jeg synes DU skal gjøre, fyfader det ser jeg for meg blir tidenes frieri 😅

Rebecca

19.01.2016 kl.21:06

Hei igjen xD

lurte bare på en ting: det er veldig mye snakk om skoleball i media nå for tiden, om hva folk bruker til transport til ballet, presset jentene har, leste akkurat på NRK at det var en rektor som hadde avlyst ballet, hadde vært morsomt å høre dine tanker rundt det og kanskje hvordan dine/ditt skoleball var?!

Kristine

19.01.2016 kl.21:07

Jeg syns det er mest rett at mannen skal fri - sånn som i tradisjonen! 😄

Emilie

19.01.2016 kl.21:28

For gjerne et par år siden fikk jeg vite at det var min mor som fridde til far. Jeg har aldri spurt hvordan det frieriet var for jeg har alltid anntatt det var far som fridde. I begynnelsen tenkte jeg at det kansje var noe far burde gjort, men når jeg tenker over det syns jeg bare det var utrolig kult av mor å ta saken i egne hender, være modig å være den som spurte! Foreldrene mine har vært sammen siden di var 19 år, og i dag er di begge 52, så det har vertfall ikke noe dårlig å si på forholdet hehe!

Klem <3

Ingelin Kolltveit

19.01.2016 kl.21:35

Jeg synest ikke det er noe i veien med at en kvinne frir. Jeg synst det er både søtt, stilig, og ikke minst forteller oss om posisjonen til kvinner. Før var det bare menn som kunne fri, men nå står kvinner fritt til å fri de også! Så jeg synst ikke det er noe i veien med at kvinnen frir. Men jeg personlig hadde likevel likt best om mannen fridde til meg, og ikke omvendt.

Ønsker deg en forsatt fin kveld! <33 Klem

Anette

19.01.2016 kl.21:42

Jeg personlig syns ikke det er noe rart ved at en kvinne frir til en mann. Men i mitt tilfelle så tror jeg kjæresten bare hadde begynt å ledd av meg, hadde overhode ikke blitt tatt seriøs, hehe :) Så den jobben skal han få ta seg av!

Jenny

19.01.2016 kl.22:00

Jeg er nok litt der at mannen skal fri, min mann skulle det iallefall haha :D

Vi hadde naturligvis snakket endel om å gifte oss på forhånd, og begynte å planlegge bryllupet nesten umiddelbart, og giftet oss 1 1/2 år etter :)

Syns det er kult at damer frir, men jeg hadde ikke fridd. Er noe med at han har planlagt, valgt ut ring og det hele, det hele var bare veldig stas.

( Spurte forresten mannen, han hadde IKKE likt om jeg hadde fridd til han, haha! )

Lise Lotte

19.01.2016 kl.22:06

Litt usikker jeg faktisk! Tror kanskje jeg ikke hadde turt å spørre. Er litt feig sånn sett, men hadde kanskje hintet til at mannen burde spørre ;)

Camilla.

19.01.2016 kl.22:11

Åhh! Morro tema! :-D Jeg må innrømme at jeg ikke kunne fridd. Både fordi jeg er litt opphengt i tradisjon og fordi jeg gjerne vil bli fridd til. Med opphengt i tradisjon mener jeg for eksempel at jeg er konfirmert i kirken (selv om jeg ikke er kristen).

Det kan godt være at jeg hadde hatt lyst til å fri selv om jeg var sammen med en annen enn min kjære. Det kommer jo veldig an på personen man er i lag med. Jeg vet at jeg vil bli fridd til og at han nesten hadde følt seg mindre maskulin om jeg hadde fridd. Dog må jeg nok vente leenge på å bli fridd til. Vi har vært sammen i mange år allerede og er veldig unge. Ingen av oss tenker på giftemål nå, og da blir det nok til at det blir skjøvet laangt frem i tid ;-)

Jeg synes forresten at det kan vært en like fin historie å høre om en kvinne som frir til en mann (om begge var like kreativ i sitt frieri).

Emma Julie

19.01.2016 kl.22:26

Min mor fridde til min pappa! Jeg synes det er litt rart, men gjør jo ikke akkurat noe. Det er vel egentlig bare litt søtt! Hvorfor jeg vil at min fremtidige kjæreste skal fri til meg er vel fordi jeg ser for meg et sykt flott frieri. Jeg tenker også det at det kanskje har noe med det å la de holde på sitt mannlige. Det er jo liksom tradisjon å gjøre det på denne måten så. God natt :)

19.01.2016 kl.22:45

Det går helt fint an for kvinner å fri til menn i disse moderne tider. Jeg tror heller det er mer opp til hver enkelt. Jeg for eksempel er litt mer tradisjonell i den tankegangen med et ønske om en perfect gentleman (om de i det hele tatt eksisterer i dag), og ville heller likt å bli fridd til, men om man ikke er opptatt av slikt er det helt flott at kvinner står for frieriet.

En grunn til mitt ønske frieri er vel heller fordi jeg får helt angst av å måtte "put myself out there" (beklager dårlig norsk i denne engelske verden vi lever i) på den måten og stå der sårbar og ha en mulighet for å få et nei slengt i fjeset. Men du og Dennis har jo vært i et stabilt forhold i mange år, og dere er jo på sett og vis allerede gift (i USA i hvertfall) så sjansene dine får å få et nei, er ganske små. Og du er jo også et rått kvinnemenneske med baller av stål, så det hadde du fikset helt fint, og i dette moderne samfunnet er det definitivt innafor.

Trine

19.01.2016 kl.22:48

Jeg er en skikkelig tradisjonsjente så jeg mener absolutt at mannen skal fri. Jeg synes også han skal gå til damens far og "be om tillatelse". Synes det er noe sjarmerende og koselig rundt det :)

Det er ingen fasit som du sier, og kvinner kan jo gjerne også fri. Men det er noe med det at det er mannen som skal gjøre det.

Viktig å holde på slike tradisjoner synes jeg :) så får jeg heller vente 5 år da, men da vet jeg at han er sikker hvertfall :)

Christine

19.01.2016 kl.22:49

Diskuterte det akkurat med kjæresten. Han tenker at det er mannens oppgave og at det bare hadde blitt rart om jeg f.eks hadde fridd til han. Jeg tenker egentlig litt av det samme

Hilde Løwer

19.01.2016 kl.23:01

Jeg tror at verden enda henger igjen i gamle tradisjoner. Ting har begynt å løsne, men det finnes fortsatt altfor mange filmer og TV-serier der det blir spikret inn i hodene våre at det er mannens oppgave og planlegge og gjennomføre et romantisk frieri.

Jeg personlig er veldig tradisjonsmenneske når det kommer til frieri og giftemål, men jeg ser ingenting galt med at en kvinne setter seg på kne. Jeg føler at det er mindre forventet, og at det kanskje kommer som en overraskelse på hennes utkårede.

Jeg ønsker meg et frieri av type Kim Kardashian-Kanye West style. Men så lenge man spør den man elsker så tenker jeg at det ikke er nøye om man er kvinne eller mann. Og jeg som gråter for ingenting hadde nok heller ikke klart å få frem et ord av det jeg egentlig ville sagt, så det er kanskje derfor det i utgangspunktet er menn som spør, fordi vi kvinner bare begynner å grine :)

Jeg ser heller ikke mange menn som har forlovelsesring når de er forlovet. Kan det også ha noe med saken å gjøre? Den materialistiske delen av hele greia. Det er jo ikke alle som har ringer heller. Huff dette ble problemstillinger inni problemstillinger!

Kjør på om du føler for det uansett om du er mann eller kvinne :)

Linn L.

19.01.2016 kl.23:11

Jeg har ingen formening om hva som er "riktig" - dersom man har lyst til å fri synes jeg man skal kjøre på :) Dog vet jeg at det fortsatt finnes veldig mange, både kvinner og menn, som fortsatt mener at det er mannen som skal gjøre det. Så det gjelder vel kanskje mest å være "enig" med partneren sin..? :)

krist.in

19.01.2016 kl.23:15

hehe, det er jo gøy - du kunne jo vært typen til å bare ta det i egne hender! ;) Meen så er det jo kanskje sånn at mannen føler det er en ting han skal gjøre.. Men jeg har et par venninner jeg kanskje skal tipse om at de har "lov" til å fri den 29 ;p

Bridezilla

19.01.2016 kl.23:21

Jeg ville aldri fridd, jeg ble fridd til, og det var en helt fantastisk opplevelse jeg ikke ville vært foruten!! I tillegg tror jeg gubben hadde blitt skuffet om jeg hadde "tatt" det fra ham!

Men et spørsmål; er ikke du og Dennis allerede gift?

StyleConnection

19.01.2016 kl.23:28

Bridezilla: Bare i USA ;) Haha!

Silje

19.01.2016 kl.23:56

Det var vel Dennis som fridde til deg når dere giftet dere i USA ? og hvis du slår til denne gangen, så får dere gjort det 1 gang hver . Hehe 😊👍 Ha en flott kveld/natt 😊😘❤

Annabelle

19.01.2016 kl.23:59

Selvfølgelig er det innafor at kvinner frir til menn! Det er 2016 nå, jeg håper da virkelig folk har fått opp øynene litt - likestillinga blir bedre og bedre. Føler kvinnen for å fri til mannen sin skal hun gjøre det, det samme gjelder han.

Malin

20.01.2016 kl.00:16

Det er innafor at kvinner frir til menn skuddår eller ei, selv om jeg personlig ville gitt et fir-fem par tips til samboeren min før jeg tar steget selv! :)

Marna aka Komikerfrue fridde jo til Ørjan på skuddårsdagen i 2012 :)

Marina

20.01.2016 kl.00:19

Smaken er som baken, delt i 2;D

Har ikke noe imot at jenter/damer frir, men her i gården blir det han som må ned på kne iallfall :p

Thea

20.01.2016 kl.00:20

Her i hjemmet har vi vel blitt enige om at det er mannen i huset som skal fri. Så da går jeg bare rundt og venter, da. hehe. Tror han hadde blitt skuffet om jeg fridde. På den annen side føler jeg meg så sykt gifteklar og klarer snart ikke å vente lenger. Vi er bare 21 år, så vi er jo fremdeles veldig unge, men har vært sammen i snart 6 år, og vært samboere i snart 3 år. Er man da fremdeles for ung? Dette lurer jeg veldig mye på, for jeg føler meg så utrolig gifteklar.

Uansett synes jeg det er helt innafor om du frir! Synes egentlig det er ganske kult. Kanskje jeg bare skal kjøre på selv også:)

Karoline

20.01.2016 kl.00:22

Heheh jeg fridde til min da ultimate drømme mann! Hehe keg gikk mot alle regler å normer. Bestilte tur til oss til London på5års dagen vår, betalte alt for den utkårede for at han skulle ikke kunne klage på noe. Jeg hadde forklart hele klassen min på 15 jenter å lærere hva jeg skulle siden jeg kom til å være borte i en uke. Lærerne var helt i ekstase mens noen av jentene var skamsleptiske å spurte hva om han sa nei. Jeg var skråsikker på at det kom til å bli oss til døden osv.. Da 14 februar kom å jeg skulle sette ringen på fingeren hans var han godt inni tv verden.. Jeg krøyp opp i senga til han, dro ringen frem fra puta satt den på fingen, kasta meg i armene hans mens jeg sa'vil du være min for alltid?!' Tårene klarte jeg ikke holde til bake-men de kom ikke unødvendig da han sa nei.. Hahah det var en sykt tam tur de siste dagene for å si det mildt. Å det ble ikke bedre da vi mista flyet å jeg måtte bruke mine siste kroner på nye tog biletet, flybilletter mat å hotell på oss... Var helt jævli kjipt den tiden men nå er det en historie jeg ler meg ihjel av heldigvis. Men jeg sier kjør på for at kvinner kan fri !! Hvorfor skulle vi ikke kunne gjøre det? Klart det er ganske romantisk å koslig for oss jenter at gutten du elsler gjør det til deg, men hvorfor må det være 'regler' for det? Det kan bli like vakkert om jenta frir ❤️ #amen

20.01.2016 kl.01:09

Jeg tøyset med samboeren min flere ganger om at jeg var den som skulle fri, men da fikk jeg alltid streng beskjed om at "nei, da svarer jeg nei", for dette var det han som skulle gjøre. Derfor måtte han da eventuelt svare nei til meg om jeg spurte, for ellers fikk ikke han muligheten til å gjøre det. Helt greit for meg som ønsket at det skulle bli gjort på den måten. Han fridde 00:01 på nyttårsaften da vi stod sammen med et vennepar på en topp og så på fyrverkeri. Morsomt at han faktisk hadde planlagt å gjør det akkurat denne kvelden da vi rett før vi skulle gå til toppen snakket med venneparet vårt om bryllup osv da de skal gifte seg til sommeren.

Monica S M

20.01.2016 kl.05:47

Min mor fridde til min far 29 februar

når jeg var 13-14år gammel & de giftet seg etter 17års forhold 😄 Da fleipet min mor med at nå hadde hun hatt nok betenkningstid & funnet ut av å se på andres skilsmisser/brudd at gresset absolutt ikke var grønnere på andre sia 😂

Min mann har fridd til meg hele 4 ganger faktisk 🙈 Jeg hintet om å fri & da fikk jeg tilbake at han hadde planene klare så jeg fikk bare være tålmodig 😂 Fått ja alle gangene men 2 av de var i fylla da så de regner jeg mer som tull (med alvor bak). Jeg brakk hånda & måtte klippe opp forlovelsesringen & de var uaikre på om den kunne reddes pga diamanten & der ble en fin ring nr 2 kjøpt å ett nytt friere kom da han så hvor mye det betydde for meg å faktisk ha ringen han fridde med til vi ble gift. Men denne gangen kjøpte han tradisjonelle ringer som vi nå har som gifteringer & forlovelsesringen den ble reddet & ligger pent i esken sin 😍

Vi forlovet oss etter 11 mnd & giftet oss etter 5,5år. Vi har vært gift i 1,5år å nå i februar vært sammen i hele 7år & jeg kunne ikke tenkt meg noe annet.

Han er btw halvt bergenser & ikveld etter jobb så sitter vi på flyet til en av Norges vakreste byer Bergen 😄 Tips til restauranter? Hotell for en natt? Tenker å overraske med en natt på hotell på lørdag 😍

Ha en fin dag Kristin 😄

StyleConnection

20.01.2016 kl.08:52

Monica S M: For en herlig historie :) Nå sitter jeg her og smiler fra øre til øre :) God tur til Bergen - verdens vakreste by ;) Anbefaler Clarion Oleana for en natt. Perfekt beliggenhet midt i sentrum (Ole Bulls Plass), i tillegg til at rommene er superfine og sexy. Midt i blinken for kærester på tur ;)

Når det gjelder restauranter, så må jeg ærlig innrømme at jeg har bodd for lenge vekke til å være oppdatert på hva som er best, men Theatro som ligger ved siden av hotellet har en fantastisk meny :) Om dere liker sushi, kan jeg anbefale Sumo. Kos dere max <3

Tanja

20.01.2016 kl.11:02

Skulle så klart ønske at samboern min hadde fridd til meg. Men i år har vi vært sammen o 6 år, har en sønn og venter barn nummer to til våren. Når klokken slår tolv natt til den 29.02 skal jeg fri :) En nydelig, men enkel ring i hvitt gull ligger gjemt i hjemmet og venter på den store dagen ;)

StyleConnection

20.01.2016 kl.11:16

Tanja: Wæææææ! Herregud så spennede, Tanja :) Jeg heier på deg! Gleder meg til å høre mer <3 <3 <3 Hurra for deg, og hurra for kjærligheten!

Iselin HL

20.01.2016 kl.11:52

Jeg aner ikke helt hva jeg synes om kvinner som frir. Det er koselig da, men jeg ville heller fått spørsmålet fra mannen, slik at jeg vet at han virkelig vil ha meg for eviig <3 Jeg vil at Dennis skal fri til deg på en dag der du er helt superstressa, mens dere er på feire en eller annen plass! ÅÅÅ det hadde vært så koselig å lese.. hihi;*

Nina

20.01.2016 kl.16:13

Nå er jeg i mitt 9ende år med sambo, vi har fått 2 barn, hus, katt å stasjonsvogn på disse åra, men fremdeles ikke noe frieri. Ikke tror jeg at det kommer heller. Kansje man skal kline til å fri i år, er lenge å vente i 4 nye år til😍

StyleConnection

20.01.2016 kl.16:14

Nina: Klin til, Nina! :D :D :D

siljepia

20.01.2016 kl.17:55

Nå er vi dine blogg lesere /venner spente på om det blir noe forlovelse i år eller ikke :) <3 Heier på dere :) hehe stor klem :)

Nina

20.01.2016 kl.18:53

Nå er jeg i mitt 9ende år med sambo, vi har fått 2 barn, hus, katt å stasjonsvogn på disse åra, men fremdeles ikke noe frieri. Ikke tror jeg at det kommer heller. Kansje man skal kline til å fri i år, er lenge å vente i 4 nye år til😍

Kari

21.01.2016 kl.00:24

Vi er nok ikke så veldig romantiske av oss her i heimen, så da gubben spurte om vi skulle forlove oss var det dårlig med effekter og minimal romantisk setting. Ikke var det noen som lå på kne heller.. :) Etter litt over et år var utålmodige meg "på hugget" og lurte på om vi skulle gifte oss eller flytte fra hverandre? (Tidenes ultimatum?)

Gift ble vi, og det er vi fortsatt- til tross for at vi forlovet oss i en sliten bil på en bussholdeplass FREDAG DEN TRETTENDE.

Til Thea over her.. Er det riktig så er det riktig, for kjærlighet spør ikke etter alder <3 Jeg var 20 år da vi gifta oss og til sommeren har vi vært gift i 31 år. Still crazy after all these years <3

-klem-

21.01.2016 kl.16:53

hvor får du de animerte bildene fra?? så sykt kule

Silje

21.01.2016 kl.17:51

Å bli fridd til, har alltid vært en drøm for meg så personlig ville jeg nok ønsket å bli fridd til av min fremtidige kjæreste. Men likevel jeg ser absolutt ingen grunn til at kvinnen ikke skal kunne fri! Spør du meg, burde hvem som helst kunne fri når som helst på året! Mann eller kvinne har vel ingenting å si! Synes det er kult av kvinner som står opp mot disse tradisjonene! :-)

Jeanette

22.01.2016 kl.00:41

Nå kom jeg på filmen "Leap year", ganske søt film egentlig :)

For meg er det litt sånn at jeg vil bli fridd til, haha. Men hvis jeg (håper jeg, lol) treffer drømmemannen, alt klaffer og vi har det utrolig bra og han bare aldri får ut fingeren.. vel, det skader vel ikke å ta saken i egne hender? :D Jeg tror helt ærlig ikke at det er noe for meg, herregud så skummelt det må være (stakkars menn, haha)! Men ser ikke problemet med det:-) Har man lyst har man lov!

Alexandra Flaa

22.01.2016 kl.07:59

Haha, jeg venter virkelig på den dagen Dennis frir til deg!

xoxo

Anette

22.01.2016 kl.11:30

Jeg fridde til min kjære den 29. februar for snart 4 år siden! :):):) Ettersom vi hadde vært sammen siden jeg var 14 og han 18, så syns jeg det var på tide å forlove seg! Men etter min mening var mannen i huset alt for treig med å få ut fingeren, så da tok jeg skeia i egen hånd og fridde til han! Heldigvis fikk jeg ja ;) Men det har dessverre ikke stått noe bryllup enda, da vi har kjøpt oss hus og fått to barn de siste 4 åra! Så nå håper jeg han skal få ut fingeren med den siste biten, så det blir ett bryllup også ;)

Linnea

30.01.2016 kl.16:35

Heheh, interessant spørsmål det der. Det er vel ingen tvil om at alle jenter/kvinner som er interessert i menn har en drøm om å bli fridd til av drømmemannen. Personlig vil jeg også det, og kommer til å vente til det skjer. Men jeg ser absolutt ikke på det som noe problem, eller "tabu" at kvinnen kan fri til mannen? Det finnes jo kvinner som frir til kvinner, og menn som frir til menn. Menn må kunne få fri til kvinner, og kvinner må få lov til å fri til menn. Det jeg tenker er; hvorfor er kvinnen så utålmodig når det kommer til det å bli fridd til? What's the hurry? Spesielt hvis kvinnen og mannen har snakket om å gifte seg en eller annen gang i fremtiden. Da kommer spørsmålet, det kommer, ta det rolig - det er ikke noe man bør haste. Det er mange ekteskap som ender i skilsmisse, så er det ikke da egentlig veldig greit å vente til man er 100% sikker, har opplevd halve livet, og er generelt ganske så etablert på alle områder? Hva skjer om noe drastisk gjør at livets hverdag vil endre seg...? Sykdom, eller kanskje bare et nytt arbeidstilbud. Kanskje folk tenker at man står sterkere i en slik situasjon hvis man har papirer som knytter en sammen, men gjør man egentlig det? Er ikke det bare litt overfladisk. Man holder jo sammen uavhengig av om det finnes papirer eller ikke. Hvem har sagt at det er en fasit å skulle gifte seg, spesielt i tidlig alder? Jeg sier; hvem som helst kan fri, det er ikke noe galt i det! Og det er heller ikke noe galt i å ikke gifte seg. Men det er heller ikke noe galt i å være tålmodig å vente.

Skriv en ny kommentar

hits