NOE ALLE BURDE KUNNE!

//Innlegget er ikke kjøpt og betalt

God kveld, fine mennesker ♥

Har dere hatt en bra dag? 

Jeg har akkurat kommet inn døren etter et fire timers førstehjelpskurs, og det samme jeg var da jeg snublet over dørstokken, var å prøve å gjennopplive Dennis, haha. Han og en kompis var midt i fotballkampen da jeg kom hjem, men jeg var liksom bare nødt til å vise frem hva jeg hadde lært, hehe. 

På veien hjemover tenkte jeg over hvor viktig disse timene jeg akkurat hadde lagt bak meg, faktisk var. Nå kan jeg redde liv, eller i hvert fall vite nok til å føle meg sikker i en situasjon hvor en person trenger hjelp. 

May Lisbeth (som jeg reiser nedover til Lesvos med) og jeg, snakket litt om viktigheten ved å ta dette kurset før avreise, og vi fikk heldigvis skvist oss inn på dagens kurs for frivillige, hos Røde Kors. Her fikk alle vi 16 deltakerne praktisk kunnskap i tillegg til viktig info, og det slo meg at dette kanskje var noe av det viktigste jeg har gjort på lenge. Hva pokker visste vel jeg om livredning i går!? Så og si ingenting, og det føles god å ha kursbeviset i hånden. 

I de første og avgjørende minuttene etter at akutt sykdom eller alvorlig skade har oppstått, er vi avhengige av hverandre. På samme måte som andre vil ha behov for din innsats, vil du kunne trenge andres hjelp, og fordi hjelpen må komme umiddelbart, er det bare de som er tilstede som kan være tidlig nok. Dette er er tydelig bevis på at vi alle bør engasjere oss, og jeg både anbefaler og oppfordrer alle til å ta et slikt kurs - man vet aldri når man havner i en situasjon, hvor det er behov for livreddende førstehjelp.Nå vet jeg alt fra å vite hvordan man undersøker en hjelpeløs person, og hvordan utføre hjerte- lungeredning, til å håndtere en situasjon hvor en person har fått noe i halsen, så nå skal jeg lære dette videre til familie og venner, slik at hele gjengen er litt bedre rustet om man skulle havne i en livstruende situasjon. Tommel opp!

På tide å si natta, eller? Jeg er så trøtt, og i morgen skal jeg grytidlig opp for å telle lageret mitt. Jeg har ikke drevet med varetelling siden jeg jobbet i butikk, så i morgen gjelder det å holde tungen rett i munnen, mens jeg teller for harde livet, haha. 

Sees i morgen, darlings ♥

SMASK

18 kommentarer

Knøttet

13.01.2016 kl.23:29

Førstehjelp er viktig :) Jeg har vært på kurs flere ganger, og sist gang fikk vi også lært å bruke hjertestarter :)

Agathe S

13.01.2016 kl.23:41

Hei, Kristin!

Jeg har følgt deg i flere år nå men skriver aldri i kommentarfelt - men nå har jeg tenkt på dette en stund så nå spør jeg :p Jeg leste nettopp gjennom flere innlegg - og må si jeg synes du har en superkul interiørstil hjemme! Men altså - det jeg lurer på er hvordan du klarer å tørke støv? Det må jo ta en evighet med alle småtingene, haha! :) :)

Digger deg!

Agathe S

Malene V

13.01.2016 kl.23:48

Så sinnsykt bra at du gjennomførte førstehjelpskurset!! Håper at mange av dine lesere blir inspirert til å gjøre det samme. Jeg jobber selv i ambulansetjenesten, og ser viktigheten av førstehjelp svært ofte. Ved f.eks en hjertestans synker sjansen for å overleve for hvert minutt som går og hjernen vil ikke "overleve" lenge uten oksygentilførsel, derfor er det ekstremt viktig å starte med hjerte-lunge-redning så fort som mulig! Selv for oss som jobber i ambulansetjenesten, er dette noe vi trener på, slik at vi kan bli enda bedre til neste gang.

Stå på, Kristin!! <3

Silje ML

14.01.2016 kl.00:01

Bra du gikk på førstehjelpskurs, dette er veldig viktig, å har reddet mange liv:) De anbefaler faktisk å gå en gang i året, for å friske opp! Er faktisk ikke dumt å bestemme seg for samme månde hvert år, å dra på et kurs! Alle trenger oppfriskning da dette ikke er noe du bruker ofte med mindre du jobber fast med det:)

Iselin HL

14.01.2016 kl.00:53

Førstehjelp er så alright å kunne. Vi lærte det allerede i 7'ende klasse, med en sån creepy dukke. Det var gøy, men også tungt :o det tror jeg faktisk du får veldig bruk for der nede! Det er godt å se at du virkelig legger arbeid å skaffer deg høyst nødvendig kunnskap før du reiser❤️ Godnatta kjære Kristin!

Carina Doksrød

14.01.2016 kl.07:02

Er så bra at du drar dette frem! Dette er så viktig å kunne. Jeg tror det er mangel på kunnskap innenfor livredning hos mange. Som er utrolig trist, fordi det er så mange som trenger det veldig plutselig. En venn av noen i familien døde pga ingen tok hjerte lunge redning. Han gikk på ski med barnebarnet sitt, og det gikk folk forbi hele tiden. Barnebarnet er bare 6 år og var kun ute med sin bestefar alene. Plutselig får han et hjerte stopp. Folk strømmet til når de så ungen sto der og gråt og bestefar ikke reiste seg igjen. Ingen, INGEN hjalp. De tok kun seg av barnet, noe som er veldig bra, men hadde de tatt hjerte lunge redning så kunne han ha levd den dag i dag. Når ambulanse mannskapet kom, var det for seint. Han døde fordi ingen hjalp til. Ambulanse mannskapet sa at om noen hadde startet så kunne de ha reddet han. Så utrolig trist og hjerte skjærende. Derfor er jeg så takknemlig for at jeg kan dette med livredning.!!

Takk for at du drar frem viktige temaer slik som dette :D Ha en fin dag videre ;)

Susanne Moen Øy

14.01.2016 kl.09:06

Enig med at dette er veldig viktig! Me hadde det faktisk på skulen, noko som dei sa skulle bli innført.. Dette er eg faktisk veldig takknemlig for, i og med at ein ikkje veit når eller kor det kan skje. Heldigvis kan eg førstehjelp, og det ønsker eg andre også skal kunne :-)

Ingelin Kolltveit

14.01.2016 kl.09:52

Enig med at livredning er viktig! Vi hadde det på skolen når jeg var yngre, så har fått litt innføring i dette, men kunne gjerne tenkt meg et nytt kurs. Er veldig greitt å vite hva en skal gjøre viss det oppstår en krisesituasjon. Synst det burde bli en ordning på at ALLE fikk et slik kurs, slik at alle har kunnskap om dette :) Ha en fin dag videre! :D Klem <33

Nikita <3

14.01.2016 kl.13:05

Jeg skal ta kurs i noe lignende på mandag :D

Karoline E.N

14.01.2016 kl.16:17

Hei gode Kristin :) det kurset er absolutt viktig å kunne! det er veldig lærerikt, og det er godt å vite at man kan redde liv også. Plutselig har man bruk for det! Nå er du hvertfall rusta til turen, og skulle det være bruk for det, kan du bidra til å redde noe. Fantastisk! Andbefaler selv alle til å ta det kurset. Alle har noen timer til overs :) klemmer

Emma Julie

14.01.2016 kl.18:19

Så bra! Har lært litt opp i gjennom, men har glemt bort så og si alt. Håper du sov godt i natt :)

Mari A

14.01.2016 kl.19:21

Førstehjelp er viktig å kunne! Tror det er alt for få som faktisk kan det, og jeg er nok en av dem. Jeg har vert på kurs 2 ganger, men har glemt mye av det så tror jeg må på eg kurs igjen snart.

Håper du har en fin kveld ❤️ Klem

Linn L.

14.01.2016 kl.20:23

Superbra at du tok dette kurset, Kristin! Jeg har selv tenkt lenge på å få opplæring i nettopp dette, og nå denne uken ble det endelig gjennomført :) La oss dog håpe at vi får slippe å måtte bruke det noen gang!

Benedicte

14.01.2016 kl.22:18

Det kunne jeg tenke meg også! Mye kostet det og hvor gjorde du det?

Hvor lenge blir du borte i Hellas og hvordan blir det å være så lenge borte fra Dennis?

Alexandra Flaa

15.01.2016 kl.10:01

Fantastisk!

Amalie

15.01.2016 kl.13:03

Hmm, jeg lurer på om du kanskje kunne laget en video om dette? Hvordan man gjør de forskjellige tingene og hvordan man skulle håndtert det om man kom i den situasjonen. For det er jo ikke alle som vet dette.

StyleConnection

15.01.2016 kl.14:02

Amalie: Det kan jeg absolutt :) Veldig god idé!

Ida Olsen

16.01.2016 kl.15:29

Kjempe viktig og kunne førstehjelp! Viktig at bruker stemmen din og setter fokus på dette :)

Skriv en ny kommentar

hits