UNORMAL SOM NORMAL!

Klokken nærmer seg halv fem om morgenen, og jeg ligger fortsatt lys våken. Jeg grubler og tenker, og grubler litt til. Jeg får ikke sove! Jeg tenker så innmari mye på hva som egentlig foregår i dagenes forskrudde samfunn, og hvorfor jeg føler meg unormal som normal. Jeg hadde helt ærlig aldri trodd at denne dagen ville komme! Hvor ble det av de sunne forbildene? De ekte jentene uten botox og falske vipper? Er vi en utrydningstruet rase, vi "normale"? Holder vi virkelig på å dø ut, uten at noen egentlig bryr seg? Er det dette som er fremtiden? 

Aldri før har jeg sett så mange jenter med vipper som rekker til midt på pannen, med lepper så store at de nesten ikke klarer å smile, med så mye botox sprøytet inn i rynker som enda ikke har meldt sin ankomst, og aldri før har disse jentene vært så unge som nå... Det er ufattelig trist!

Jeg nærmer meg de skumle 30, og noen ganger føler jeg meg litt gammeldags. Jeg har alltid vært en gammel dame fanget i en relativt ung kropp, og har noen sære interesser og meninger, som står mer i stil til dem som har bikket 80, enn dem på min egen alder. Men har jeg blitt gammeldags i tankemåten vedr. plastiske operasjoner og botox? Er det blitt så vanlig og akseptabelt i 2016, at man bare bør akseptere det, og heller fokusere på å henge med på denne utviklingen? 

Dette skremmer meg. Det skremmer meg at vi har kommet dit, at det å gå til innkjøp av noen "lip fillers" er like vanlig som å skifte sokker. Det skremmer meg at silikon er noe som står på ønskelisten til 19-år unge jenter til jul, selvom dem nødvendigvis ikke sliter med eget selvbilde. Som 19-åring har man ikke funnet seg selv. Man er ikke i stand til å vite om kosmetiske inngrep er noe man faktisk kan være interessert i som 25-åring. Det skjer så mye med oss i løpet av tyveårene, både når det gjelder kroppslig utvikling, men også hvordan vi tenker, og hvordan vi utvikler oss som personer. Jeg tror også altfor få unge jenter tenker over konsekvensene, og hvordan man faktisk kommer til å se ut som 30-åring, etter ti år med plastisk påfyll.

Jeg tenker på våre etterkommere...

Hva med dem? Hvordan skal vi lære opp våre barn til å elske seg selv, om vi som foreldre pynter på eget utseende! Hva når våre barn ikke ligner på oss lenger... Hva da? Nesen er ulik, munnen kan ikke sammenlignes... "Mamma? Hvorfor ligner ikke jeg på deg?". "Nei, lille venn. Mamma likte ikke sitt eget utseende, skjønner du. Hun var ikke fin nok, så derfor la mamma seg under kniven. Men du er fin, altså. Du ligner på en tidligere versjon av mamma, men DU er fin. Eh.."

Hvordan skal vi kunne fronte gode verdier for våre barn? Hvordan skal vi kunne få dem til å føle seg bra, og styrke deres selvtillit, om vi kan se en tidligere versjon av oss selv i dem - en versjon vi valgte å endre på. Et av de fineste komplimentene jeg kan få er at jeg ligner på mamma... Og hvis jeg noen gang får en datter eller to, ønsker jeg at man skal kunne se en viss likhet. Jeg håper virkelig at de skal ønske at de ligner på meg. 

Mye av spenningen ved å bli foreldre, kan jeg tenke meg på mange måter er å se hva utfallet blir. Å se hva man som kjærestepar eller mann og kone har skapt, og hvordan det lille nurket som kommer til verden vil se ut. Når smårollingene vokser til ser man klare trekk - noen av dem får mammas nese og pappas munn. Mammas hake og pappas ansiktsfasong. Noen trekk har de etter besteforeldre, og det er jo det som gjør et lite barn så unikt og vakkert - at det er en blanding av to mennesker som elsker hverandre, og som ønsker å sette et kjærlighetsbarn til verden. 

Vil man ikke lengte tilbake til sine naturlige ansiktstrekk, når man ser sin lille, nydelige rakkerunge, løpe rundt en varm sommerdag? Vil det ikke være rart å ikke kunne se en likhet mellom mor og barn?

Sosiale medier florerer med falske idealer. De er operert. De er retusjert. Ta Khloé Karashian f.eks.

Belinda var på en boksignering med henne, og ble sjokkert over det som møtte henne. Jeg siterer: "Det eneste jeg klarer å se på er ansiktet hennes. Jeg har aldri per dags dato sett et menneske med så mye av alt mulig sprøytet inn i ett og samme ansikt før, og jeg ble helt lei meg, for hva får mennesker til å tro at de trenger så mye botox, restylane og whatnot for å se bra ut?". Videre kunne hun formidle at Khloé ikke ville la seg avbilde av Belinda, men at hun hadde med seg en egen fotograf som tok bilder. Disse fikk Belinda to dager etter, retusjerte og pyntet på. Det var ikke samme jente på bildene, som Belinda faktisk møtte to dager tidligere.

Det å retusjere seg i fotoshop er søren meg enklere enn man tror. Har du bittelitt skills, kan du bli et annet menneske ved noen enkle tastetrykk, og det er skremmende enkelt å justere på eget utseende. Bare litt smalere nese... Litt større pupper... Litt smalere lår. Og så, BOOOM! Rett ut på Instagram.

Mange kjendiser og bloggere får sitt selvbilde definert etter antall klikk, som igjen sender ut farlige signaler til unge jenter. Det er jo dessverre et slikt samfunn vi lever i... Et samfunn basert på likes og antall følgere, og mange jenter går så langt at de legger seg under kniven eller sprøytespissen, for å få mer oppmerksomhet, og for å få flere likerklikk. Kan virkelig antall likes ha en større betydning enn å være seg selv - helt uredigert og helt naturlig? 

Jeg lurer på hvor mange "likes" jeg hadde fått på bildet under her... Herregud så sjokkert jeg var da min kjære kompis Erik i Who Dares, viste hvor enkelt han kunne forandre meg så til de grader... Det tok bare noen minutter for pokker. 

Sjokkerende, ikke sant? Jeg får frysninger når jeg ser dette bildet av meg, og not in a good way... Det verste er nok at mange der ute, mener jeg er finere sånn som dette, og det er en trist tanke!

Ja... Det fint at det finnes en mulighet for å endre på et par ting, som gjør at jenter sliter så mye med eget selvbildet, at det går utover psyken... Men det er så forbanna trist at dagens unge ser seg i speilet med en tanke om hva dem kan endre på i dag... Hva dem kan endre på for å bli så "fin" som mulig! Eller hva dem kan endre på, for å ligne på sitt ideal. Et ideal som ikke er "ekte vare".

Jeg mener på ingen som helst måte at det ikke finnes gode og opererte forbilder der ute. Se på Sophie Elise, f.eks. Hun har fikset på det aller meste, men vært ærlig om sine inngrep, som er meget positivt. Hun er et godt forbilde. Kanskje et av norges beste forbilder... Hun har en fantastisk personlighet, gode verdier og en eksepsjonell formidlingsevne. Hun er også grunnen til at mange viktige temaer er satt på dagsorden. Er det fantastisk? Ja! Hadde hun vært et enda sunnere forbilde om hun var helt "ekte"? Ja. Hadde hun nådd ut til like mange mennekser om hun var helt "normal"? Nei... Dessverre!

Sophie Elise uttalte selv for en liten tid tilbake, at hun alltid har hatt de samme meningene og hjertesakene hun har brent så inderlig sterkt for, men at det bare var så synd at ingen gadd å høre på henne før hun la seg under kniven.

Det er mange der ute som mener mye bra, men som ingen gidder å høre på. Som ingen i det hele tatt ser... For hvorfor i alle dager skulle media bruke spalteplass på mennesker med gode meninger, men som ikke sjokkerer nok til å generere klikk. Hadde jeg sett ut slik på bildet over her, kan jeg nesten banne på at jeg hadde vært en mediayndling. Jeg hadde blitt frontet i hue og rævva, men jeg hadde garantert fått mye hat! Ville jeg bli hørt, og hatt en viktigere stemme i dagens samfunn, om jeg var mer provoserene? Ville jeg bli hørt av enda flere, om jeg hadde lagt meg under kniven? Jeg tror dessverre svaret er ja! 

Kosmetisk kirurgi skaper oppmerksomhet og debatt, og noen har ikke like godt av denne oppmerksomheten som andre. Enkelte glemmer å tenke over det enorme ansvaret de faktisk har overfor dagens unge, og man må som blogger eller en hvilken som helst annen kjent person være sitt ansvar besvisst... Så til de grader bevisst! 

Kjære unge pike, du er fin som du er... Helt naturlig! Det finnes bare en av deg i hele verden, og det gjør deg unik! 

121 kommentarer

K.

14.01.2016 kl.06:25

Ååå så fine bilda :-D ♡

Julie

14.01.2016 kl.06:51

Veldig bra innlegg!

Jeg nærmer meg også "de skumle 30" og kjenner meg igjen i det du skriver. Har tenkt mye av de samme tankene selv, så jeg synes det er kjempe flott at du setter fokus på disse tingene i dette innlegget!

For det er virkelig skummelt å se hvor mange, særlig unge, jenter som forandrer på et allerde flott utseende, og at menneskers streben etter perfeksjon får oss til å legge oss under kniven for å oppnå det.

Takk for at dette innlegget! <3

Carina Doksrød

14.01.2016 kl.07:10

Igjen drar du frem et veldig viktig tema! Jeg tror på at det er viktig å være tror mot seg selv. Og vite at man er bra nok akkurat slik man er. Man er skapt som man er.

Du er heller ikke alene om være litt "gammeldags", er sånn selv. haha! Litt for mye til tider kanskje, men så hjelper det når jeg er litt barnslig også ;)

Takk for dette innlegget :D

Vanja

14.01.2016 kl.08:07

Amen for ett drittbra innlegg, Kristin! 👏🏼 selv er jeg 24 år, har ett barn og sliter voldsomt med selvbildet mitt. Har gått frem og tilbake i 2 år om å ta silikon, men har ikke kommet dit enda. Selv tenker jeg på sangen til ole ivars når jeg tenker på hele situasjonen, at man får være som en er når'n ikke vart som en sku. Haha. Men brystene mine har vært ett stort problem siden jeg var 17. Fikk jo datteren når jeg var 17, og etter det ble ting bare verre for hvert år. Samboeren sier jeg er mer enn bra nok som jeg er, og det får meg egentlig til å tenke på at snart har "alle" rundt oss silikon, botox, finere nese osv. Etter innlegget her skal jeg revurdere hele greia, i det minste vente til jeg er ferdig med å få de barna jeg skal ha, så får vi se etterpå.

Du får bestandig frem poengene så utrolig bra! Og det er nettopp det som er så bra med deg. Du er ærlig som dagen er lang, og legger ikke noe i mellom. Du er rå! ❤️👌🏼

tuva

14.01.2016 kl.08:09

Fantastisk 👏👏👏 kunne ikke sagt det bedre selv! Nå må vi snart klare å se mennesker for dem de er, og ikke for utseendet! Kjempe bra at du oppfordrer til dette, du har alltid vært så fantastisk! 😚

Veronica H

14.01.2016 kl.08:17

Oiioi du skriver så utrolig bra, Kristin! Blir så imponert! Kan si meg helt enig i det du skriver, det er godt du viser alle jenter der ute at man ikke må være perfekt for å være vakker!! Alle er nydelige på hver sin unike måte!! Tusen takk for dette innlegget, vi trenger flere som deg!!

Iselin HL

14.01.2016 kl.08:26

God morgen❤️

Jeg kjenner meg så alt for mye igjen i det du skriver. Jeg er ikke en person som blir provosert og slikt, men jeg legger merke til dette. Nesten ALLE kjendiser osv. har tatt operasjoner og slikt.. Det er trist, ja, men samtidig føler jeg at mange med uklare meninger om seg selv er de mest utsatte. Mange på min alder er heldigvis moden nok til å riste på huet 😶 Jeg inkludert. Det er trist dette er blitt den nye trenden for sikkert en lang periode fremover. Jeg har i allefall fremdeles håp for de stakkarene❤️ Ha en fin dag!:*

Karoline L

14.01.2016 kl.08:40

Jeg er bare nødt til å si tusen, tusen takk for at du skriver dette❤️

Rebecca Fjeld

14.01.2016 kl.08:55

Fy satan så bra skrevet! Du får virkelig satt ord på ting, og det her gikk dypere enn som så. Det at en person, som er såpass mye i media som deg utrykker slike meninger håper jeg kan hjelpe mange av dagens usikre jenter, så de slipper å glede seg til å bli 18, så de kan bruke opp konfirmasjonspengene sine på silikon osv. Du er et fantastisk forbilde, og jeg digger deg!

Smask <3

Thea

14.01.2016 kl.09:10

Veldig sant! Hurra for et slikt innlegg! Du ser best ut når du ser ut som deg selv :)

Birgitte

14.01.2016 kl.09:12

TAKK TAKK TAKK <3

Marie

14.01.2016 kl.09:17

JA! Ja, bare ja. Når et så godt innlegg blir skrevet på en av Norges beste blogger, gir det meg en slags trygghet i å vite at veldig mange kommer til å lese nettopp dette. Og jeg håper at disse veldig mange jentene og guttene er mennesker som trengte en liten påminner, som i utgangspunktet ikke er helt enige med deg. For dette var bra, og viktig. Søren heller om barna mine skal se ut annerledes enn meg, på grunn av et inngrep JEG gjorde med meg selv. Jeg sier som deg - å ligne på min egen mamma er noe av det fineste jeg får høre! Og å kunne undre meg om jeg kommer til å se lik ut som henne om noen år, og til og med som min mormor hvis jeg får leve så lenge - ja, det er fint, det.

Isabella

14.01.2016 kl.09:22

Rette ord fra rett kvinne, HURRA!

Du er RÅÅÅ Kristin! Denne bloggen, er så gull verdt <3

jc

14.01.2016 kl.09:25

Jeg er SÅ enig med deg!

Jeg håper virkelig at datteren min aldri vil føle behovet for å fikse på seg selv.

Ikke det, jeg har venninner som har operert pupper o.l. Men de har heldigvis vært såppas oppegående at det fortsatt ser naturlig ut.

Jeg synes naturluge Kristin er myyyye finere enn photoshoppede Kristin.

Håper virkelig denne trenden får en annen vri snart.

Ungdommen i dag har så store utfordringer, skal være så perfekte, ikke bare utseende messig - men også i skole, trening, vennegjeng osv osv.

Hva skjedde med å bare være seg selv, og at det er bra nok?

Huffa meg. Det er trist.

(Vil også tilføye at jeg er stor fan av Sophie Elise, hun kan være så operert hun bare vil - men verdiene og verdensbildet er i det minste på plass!)

Henriette S.

14.01.2016 kl.09:26

Utrolig bra innlegg, Kristin! Jeg er SÅ enig!

E

14.01.2016 kl.09:34

Du skriver det jeg tenker Kristin! Så og si ALLE mine venniner har fikset seg på sett og vis, enten det er Restylane eller brystoperasjon. Jeg blir Mange ganger fristet selv, ikke fordi jeg egentlig önsker det, men fordi ja? Det er jo nesten unormalt å la väre? Utrolig kjipt.. Men uansett så kommer i allefall jeg aldri til å gjöre noe med meg selv på den måte, jeg må stå for mine verdier og jeg föler ikke et voldsomt press for å se ut på en spesiell måte. Ikke forstår jeg heller at andre önsker det!

Anna

14.01.2016 kl.09:36

For ett bra innlegg. Er så enig, det er skummelt hvor vi er på vei! Jeg vil også si at jeg liker å følge deg, du er så naturlig og herlig. Stå på!! :)

Marte

14.01.2016 kl.09:37

Utrolig bra skrevet Kristin! Jeg er så enig... Vil anbefale deg å se på TV2 programmet "Sykt perfekt" som er en dokumentar over seks episoder. Det er en skremmende utvikling og jeg er bekymret for hva som venter dagens 8-åringer. Selv er jeg 24 år, og føler jeg må bare må sitte på sidelinjen og godta at venninne etter venninne legger seg under sprøyten eller kniven.

Det beundrer meg stort at du velger å sette fokus på dette temaet, hvor sikkert 80% av bloggleserene dine er i denne fasen av livet sitt der de blir påvirket av alt og alle..

Ha en fin dag <3

B

14.01.2016 kl.10:09

Fantastisk bra innlegg, Kristin! Og den naturlige Kristin er så sinnsykt mye finere enn den photoshoppede. Det er trist å se bloggere som blir større og større tar restylan og vurderer silikon nå som de har penger til det, OG REKLAMERER for det på bloggen med 10-åringer som leser. Jeg håper virkelig dette snart blir ut. At det naturlige er det som er vakkert, som jeg alltid har ment.

Sara

14.01.2016 kl.10:12

Dette må være et av de beste innleggene du har skrevet noen gang! Selv er jeg 23, og helt enig i det du skriver. Trist at ikke fler på min alder tenker sånn som deg og meg. Mange klemmer ❤️

Anneilen

14.01.2016 kl.10:15

bra skrevet <3 virkelig sanne ord.

Miriam

14.01.2016 kl.10:22

Fantastisk skrevet! Det er synd at samfunnet har blitt som det har blitt. Jeg husker slutten av barneskolen, så var det tynne lepper som var idealet. Jeg er født med naturlig, fyldige lepper, og fikk noen kommentarer pga dette. Jeg tok meg aldri nær av det, fordi jeg liker den delen av meg. Men, andre kunne derimot tatt seg svært nær av det, og ville gjort leppene sine tynnere, liksom. Samfunnet er fucked up. Folk må våkne!

Det normale begynner å bil det unormale. Det høres teit ut, men det er faktisk sant.

Tusen takk til deg for at du bruker stemmen din til et så viktig budskap!

Miriam

14.01.2016 kl.10:29

Bare se på God Morgen Norge, hvor fillers har vært en del av programmet. Jeg må si jeg blir direkte sjokkert over hva hun som bruker det, sier. Jeg siterer (kanskje ikke helt ordrett):

- Programleder: "Og målet ditt er å være så pen som mulig?"

- Damen som bruker fillers: "Mhm"

Er hun noe penere enn andre jenter som ikke bruker fillers? Nei! Herregud, jeg blir helt sjokkert....

Klem

K

14.01.2016 kl.10:35

Det du skriver er så utrolig viktig Kristin! Takk for at du er deg, det betyr mye at du slår et slag for det normale. Jeg kunne trengt ei venninne som deg, som har sunne verdier og possetiv innstilling:-) Stå på, du er flott!

Hilsen stressa 20.åring ;-P

Jeanette

14.01.2016 kl.10:51

Ååå kunne det ikke vært flere som deg ❤️ amen, for et supert innlegg!

Marielle

14.01.2016 kl.10:54

Du er fantastisk som du er Kristin, og jeg mener personlig at du ser mye bedre ut som du er en på bildet over her.

Jeg har selv akkurat passert 20 og alle vennene mine har pyntet på seg selv på en eller annen form. Selv bruker jeg såvidt noe sminke og er fornøyd med det. Har som yngre hele tiden hvert misfornøyd med deler av meg, men så glad for at jeg aldri gjorde noe med det nå.

Ha en flott dag Kristin ❤️

Nancy Elin

14.01.2016 kl.10:54

Du gjør verden til et bedre sted å bo på! SÅ FANTASTISK at du tørr og vil ta opp et tema som dette, det er så utrolig viktig! Tusen takk ❤️

Ha en fin dag videre, tusen klemmer til deg!

Margrethe

14.01.2016 kl.11:02

Du er bare helt fantastisk Kristin! Sminkeløs og jævlig som jeg sitter i sengen akkurat nå, var det akkurat det selvtillitboozt-et jeg trengte! Leserne dine digger deg, aldri tvil på hvor awesome du er! :D

krist.in

14.01.2016 kl.11:07

Så bra at du skriver om ting som dette! Jeg heier på det naturlige - og det er så fint at du bruker stemmen din til å snakke om det ! <3
Takk for et veldig godt innlegg! Jeg er så enig med deg. Det er godt vi også har forbilder som deg, som viser at man kan være fantastisk som man er!

Ønsker deg en fin dag :)

Ann Sissel

14.01.2016 kl.11:57

THANK YOU for og ha skreve detta innlegget!! Eg får frysninga når eg lese - EG E SÅ FORBANNA ENIG!! Eg er 25 sjøl, men når eg va 19 hadde eg alt klart for å ta silikon, men pluttselig en måren var eg ikkje intresert lenger. Koffor fiksa på utseende mitt, når sjølbilde ligger INNI deg? Det nytte ikkje leita på utsio av seg sjøl ette anerkjennelse og sjølbilde, da handle om tankegongen din, noen daga føle me oss bedre enn andre. Sånn er livet. Men eg trur samtlige av dei så lika å legga seg under kniven komme te å angra i voksen alder. Fortsett å engasjer på denna måten vakreste Kristin♡

Anette

14.01.2016 kl.12:01

Viktig tema!

Enig. Amen.

Hannah

14.01.2016 kl.12:33

Du er et sunt forbilde med så mange gode holdninger og verdier! Dagens samfunn har skapt et altfor stort fokus på utseende og press for å "passe inn", se ut som "alle andre". Det hadde vært rart om ingen tok skade av det. Det er synd at fokuset er på det ytre når det er det indre som betyr noe! Du skriver utrolig bra og tar opp mange viktige temaer :)

Amanda

14.01.2016 kl.12:48

Du har så rett i det du skriver! Er selv 19 år gammel, og blir like sjokkert hver gang jeg kjenner noen som velger å legge seg under kniven. Det er jammen meg ikke lett å være ung disse dager, da kroppspress og utseende er utrolig høyt. Det er så bra at det finnes noen som deg, som kan si det slik som det er! Jeg må takke deg for dette innlegget, det fikk meg faktisk til å føle meg utrolig mye bedre.

Hilsen jente som nekter å gi etter kropps- og utseendepresset. <3

Julie

14.01.2016 kl.12:54

Det med å fylle inn leppene er jeg så for! Noe jeg selv har tatt 4 ganger. Må bare si at jeg tar det ikke kun for likes eller andres oppmerksomhet, men for min egen del. Du som har farget håret(ca 90% har gjort) bør forstå fillers. Det er forandring og blir (mesteparten) finere. Samme med hårfarge! Du farger håret, får fint hår, når etterveksten kommer tar du å farger det på nytt. Både å ta fillers og farge håret er også under samme prisklasse. Jeg tar ikke Restylane, men teosyal.

Følte du vinkla det til at du var helt imot fillers, men bare tenk på at DU har faktisk farga håret som er nesten helt det samme.

annelicharlott

14.01.2016 kl.12:59

Applaus til deg! Jeg er også en av de "normale"!

Som om jeg skulle sagt det selv. Hva med barna våre? Og hvorfor vil alle være helt like? Jeg fatter ikke.

Og det er jo ikke bare bare syns jeg å vedlikeholde sunne verdier når alle holder på sånn. Men klapper alltid i trynet mitt tidsnok.

Man må virkelig ha et problem med seg selv når man går så langt at man vil legge seg under en kniv. Det kommer til å gjøre vondt etterpå og man vet ikke om det blir helt bra. Hvorfor ta sjansen når man er like fin som man er???

http://annelicharlott.blogg.no/1448916524_bygg_deg_opp_ikke_ned.html

Agnethe

14.01.2016 kl.13:00

Hurra!! Det du skriver er så viktig å tenke på i denne tiden vi er inne i nå.. Det er så godt og komme inn i din verden, her på bloggen 😄 greier meg ikke uten en dag engang 🙈

Nikita <3

14.01.2016 kl.13:06

Jeg digger deg! Du er så naturlig, ærlig og du skriver bra. You go girl! :D

Lovise

14.01.2016 kl.13:29

<3

Anne Marie

14.01.2016 kl.13:34

Første gang jeg kommenterer!

Jeg er enig i det du sier, det er en fryktelig utvikling. Selv er jeg snart 26, og tok brystforstørrelse for litt over ett år siden. Noe jeg hadde tenkt på i mange år. Brystene mine var små (kirurgen sa faktisk at jeg kunne få problemer med å amme med så små bryster, tro det eller ei) og veldig usymmetriske. Jeg har så langt ikke angret det gram(haha) på at jeg gjorde det, og jeg har faktisk blitt tryggere på meg selv og nakenhet rundt kjæresten. For meg var det en nødvendig prosedyre å gjennomføre, og jeg kommer nok aldri til å ta det ut med mindre det skulle skje noe. Noe annet jeg derimot har lyst til å prøve er å fylle på leppene. Ikke fordi jeg har komplekser for leppene mine egentlig, men fordi jeg leser om det på blogger og synes det hadde vært moro å se potensialet til de små leppene mine. Puppene er en ting, men leppene er kun fordi jeg har lest om at andre gjør det, og det er jo utrollig unødvendig. Jeg hadde et poeng da jeg begynte, men jeg mista det, hehe! Uansett, skulle ønske verden var mer slik den var da vi gikk på barneskolen og livet sirklet rundt det sunne og normale. Ha en fin dag!

Helene

14.01.2016 kl.13:43

AMEN!!!

Martin

14.01.2016 kl.13:43

vær så snill og legg ut originalbildet!

Julia

14.01.2016 kl.14:44

Problemet er at media hyller en kvinnetype og lager en slags trend/ideal kvinne. Dette går i sykluser men akkurat nå er det kvinnelige former med rompe og smal midje som dominerer gjerne med Kylie lepper. Quotes som "real men likes women with curves" finner jeg ekstremt provoserende da det ekskluderer andre kroppstyper. Sammen med at magasiner og blogger trykker bilder av kvinner som passer denne trenden fører det til at jenter streber etter å ligne trenden istedenfor å hylle skjønnheten som ligger i det ulike. Hadde media vist et bredere spekter av ulike fasonger og skjønnhet hadde vi kanskje startet å hylle mangfoldet og innse at det er det unike ved oss som gjerne utgjør vår skjønnhet. Venninnegjengen min tiltrekkes av ulike menn men vi jenter har en tendens til å tro at det motsatte kjønn tiltrekkes av akkurat det samme... Jeg er ikke imot å utføre inngrep men synes det er trist når det er et resultat av at man ønsker å oppnå idealet som dominerer eller å gjøre seg atraktive for menn.

14.01.2016 kl.14:55

TAKKK for at du igjen tar opp noe så viktig!

jeg er 18, har hatt vippeextensions men ALDRI igjen. Er så stygt og unaturlig at hjelp.

Elsker deg Kristin <3

Miriam

14.01.2016 kl.15:05

Hei!!

Første gang jeg kommenterer et innlegg på bloggen din, men dette innlegget syns jeg var så bra at jeg må bare gi deg kudos. Jeg syns ofte at noen av innleggene dine kan være liiiitt på kanten med tanke på at småjenter leser bloggen din(tenker på diverse innlegg med sex og oppfordring til one night stand, noe jeg tenker kan være meget uheldig i og med at man etter min mening, er på noe av sitt mest sårbare under sex), men dette her tenker jeg er utrooolig viktig! Og jeg er så enig! Plastisk kirurgi og småfiksing bidrar til å gjøre det normale til noe unormalt og hva kommuniserer vi som er 25+ til den yngre generasjonen ved å normalisere dette? Det er skremmende, som du sier. Så kjempebra innlegg, og flott at du ytret deg såpass sterkt som du gjør! Tror det er viktig med litt motvekt i en toppbloggliste som er proppet med silikonpupper og restylane ;)

Sara

14.01.2016 kl.15:24

Veldig enig i det du skriver. Skulle fortsatt ønske at du ikke sammenlignet vipper med botox, silikon ol, som om det skal være like hysterisk og overfadisk som det andre. Jeg ville aldri fylt væreken lepper, pupper, rumpe, u name it. Vippen bruker jeg i stedet for maskara, og jeg nekter å bli satt i samme bås som de som gjør alle disse andre inngrepene. Og nei, jeg har ikke vipper helt opp i panna, bare for å ha det sagt ;-)

Ellers er jeg veldig enig i det du skriver, og dette putselige normale unormale samfunnet er sykt.

Sandra

14.01.2016 kl.15:44

Takk! Jeg skrev lignende innlegg selv før, og av ulike grunner har selvfølelsen min rast ned (samtidig som at selvfølelsen har steget). Jeg har de siste måneden glemt alt jeg har skrevet, og kommet inn på tanken om å operere pupper og løfte øyelokkene og sprute inn diverse i trynet. Takk for at du drar meg ned på jorda igjen. Jævlig bra skrevet! Du er et godt forbilde!

Anna

14.01.2016 kl.15:47

Fantastisk innlegg! Amen to that! ❤️

liaa.blogg.no

14.01.2016 kl.16:01

Wow! Du er en inspirasjon, kjempe bra innlegg!

Gabriela

14.01.2016 kl.16:02

Wow for et innlegg! er så utrolig enig med deg, fikk faktisk læreren min til å lese dette innlegget høyt i klassen i norsktimen i dag også snakket vi om plastisk kirurgi og sånne ting hele timen hehehe Stå på Kristin!

14.01.2016 kl.16:04

Fantastisk innlegg! Du er så rå:))

Lise Lotte

14.01.2016 kl.16:07

Utrolig bra innlegg, og jeg må si jeg er veldig enig med deg. Jeg har ikke utsatt kroppen min for noe, og det er jeg veldig glad for. Jeg er fortsatt ung og selv om kroppen har blitt mer voksen, endrer man seg jo alltid. Om noen år så vil man kanskje angre. Du tar opp mange viktige punkter som jeg virkelig syns unge burde tenke bedre over før man tar forskjellige stoffer inn i kroppen!!

Linnea

14.01.2016 kl.16:17

Ikke legg deg under kniven, jeg er glad for at du ser så naturlig ut som du gjør nå, for det der var bare stygt... og takk. Takk, Kristin.

Rikke

14.01.2016 kl.16:31

Wow, kunne ikke vært mer enig! Fikk gåsehud av å lese dette, takk.

14.01.2016 kl.16:38

D her e vel nåt alle må vurdere for seg skjøl egentlig. Du liker det ikke= dont do it.

Noen andre liker d= do it.

Men d e synd vis man skal påvirkes til det, istede for å faktisk være all in for det sjøl fra starten av

Mariell

14.01.2016 kl.17:29

Bravo *klapper i hendene*! Utrolig bra skrevet. Er så glad at det enda finnes noen som holder seg ekte og tar tak i dette. Synes dagens samfunn hvor nesten alt er så falskt er så slitsom å leve i, særlig når man føler selv at man har et ganske greit utseende fra før, men plutselig er ikke det bra nok fordi man ikke har festet på seg falske lange vipper, bleket tennene eller fylt leppene. Jeg har ikke fikset på noe på utseendet mitt og kommer heller ikke til å gjøre det. Jeg skal stå i mot presset og heller jobbe med selvtilliten min innenfra! Skulle ønske det normale kunne fortsette å være det normale så man slipper å måtte føle å nå opp til en enda høyere standard. Og at flere tar et valg med å stå i mot dette presset om det perfekte sånn at man kan føle at det blir et litt enklere samfunn og leve i som ikke er så overfladisk.

Inger

14.01.2016 kl.17:34

TAKK for dette innlegget - du setter ord på noe som har frustrert meg i laaaang tid!

Ingelin Kolltveit

14.01.2016 kl.17:35

Et veldig bra innlegg, der jeg er 100% enig med deg. Du er så rå, og jeg digger at du tørr å komme med slike innlegg som dette <3

Håper du får en fin ettermiddag og kveld, Kristin! Klem <3

Sara

14.01.2016 kl.18:01

Veldig bra innlegg Kristin! :) Jeg er så enig med deg, rett å slett fælt å se hvordan dette med kropp og kropps-press er blitt.

Satt i går kveld og så på "Sykt perfekt", det er noe som virkelig ikke stemmer i samfunnet når det går så langt at jenter (og gutter forsåvidt) føler at de må ha det og det utseende, prestere best i alt de driver med osv...

Bra du tar opp ett så viktig tema! :))

Marie

14.01.2016 kl.18:10

DENNE ELSKET JEG!!! Takk for at du deler det mange føler men kanskje ikke klarer å sette ord på. Du er et så bra forbilde for mange jenter, aldri slutt med å være du!

Lina

14.01.2016 kl.18:11

Jaaaa! Så mange ganger har jeg prøvd å si det til de få jeg kjenner som utfører inngrep. Akkurat det du sier nå! Det er jo helt ufattelig og hele samfunnet er i ferd med å havne langt ute på sykkeltur altså. Poenget er jo ikke at vippeextensions er feil, men hele kombinasjonen av både kirurgi og eskaleringen av utseendefikseringen på alle mulige måter. Ikke et enesteargument synes jeg er godt nok for et kosmetisk inngrep annet enn medisinske årsaker. Det kan være dårlig selvtillit, mobbing eller hva som helst, inngrep fikser ikke det! Behandling i form av terapi og/eller medisiner er et bedre forslag. Terapi koster uansett mindre enn et inngrep og er vitenskapelig utprøvd som en metode som skal lette på psykiske vansker. Blir oppgitt av denne ukulturen som våre etterkommere skal arve.

Emma Julie

14.01.2016 kl.18:26

Så utrolig flott skrevet! Mer har jeg ikke å si etter dine ord :)

bridezillasdiaries

14.01.2016 kl.18:26

For et fantastisk innlegg, jeg er så enig i det du skriver, og synes det er en skummel utvikling når det virker som leppe-fillers og botox er like vanlig blant unge jenter som å klippe håret.. Heldigvis virker det for meg som at dette heldigvis ikke er like ille i virkeligheten som i bloggverdenen. Jeg har mange venninner, men INGEN som har silikon, fylt på lepper, botox eller lignende. Så klart vet jeg om noen, men ingen av de mange jeg omgås. Jeg håper det fortsetter sånn at disse tingene er mest utbredt blant de overfladiske bloggerne og deres likesinnede.

Kristine

14.01.2016 kl.18:47

Jeg kunne ikke vært mer enig i det du sier Kristin! Fantastisk at du tar dette opp 👍 😄

Mari

14.01.2016 kl.18:47

Tusen takk for at du skriver dette! <3

Hege

14.01.2016 kl.18:59

Fantastisk innlegg ! Du er rå 👏

Mari A

14.01.2016 kl.19:07

Fantastisk bra innlegg! Er selv i den alderen hvor mange i min krets snakkes om å "rette" på seg selv. Hvis det er det de ønsker å bruke penger på, så skal jeg ikke nekte dem det, men tror faktisk at mange av dem kommer til å angre om 6-7år.. Håper ikke dette fortsetter med generasjonene, jeg ønsker jo at når jeg en gang skal få barn så skal de være fornøyde med seg selv, og ikke tenke at så fort de får mulighet så må de endre på store deler av kroppen..

14.01.2016 kl.19:33

Jeg leser ikke blogger , men kom over dette innlegge å det slukte meg fullstendig !!! Fantastisk !!!! Godt mulig jeg følger med deg videre på ferden ! Rå dame du! :)

Linn L.

14.01.2016 kl.20:33

Herregud så enig jeg er med deg i dette, Kristin. Nå har jeg såvidt passert "de skumle 30" (som ikke egentlig er så skumle) selv, og føler meg helt utdatert når det gjelder disse tingene. Det hadde aaaldri falt meg inn å sprøyte inn ting i leppene eller kinnene mine. Hadde noen foreslått det for 10-15 år siden da jeg var som mest usikker/på søken etter meg selv, så hadde jeg syntes det var helt hårreisende. Og det synes jeg i grunnen enda. Fokuset burde ligge på å bygge opp selvtilliten til jentene, ikke kroppen.

Espen

14.01.2016 kl.20:37

Du ass <3

Gleder meg til å drikke deg under bordet i morgen. Woop woop

VILDE

14.01.2016 kl.20:43

Du sier mye bra her! Personlig bryr jeg meg ikke så mye om hva andre velger å gjøre med deres eget utseendet. Kan botox gjøre deg lykkelig? Hver så god. Men jeg synes derimot at det er trist at det er blitt så normalt. At ungdommene har nye pupper på ønskelisten til bursdagen synes jeg er ekstremt og ganske trist...

Kardashian-familien er jo et skrekkelig eksempel! Jeg er selv stor fan av Keeping Up With The Kardashians og synes familien lager ekstremt mye liv og morsom underholdning, men de har noen helt ekstreme idealer og har en utrolig stor påvirkelseskraft. Rumpene deres ser jo ut som om de kommer fra en annen planet og samtidig har jo Kim K. verdens mest kjente rumpe. Du har veldig rett i det du skriver. Kim har jo også uttalt at hun har oppfordret sin yngste søster Kylie til å opperere seg så tidlig som mulig, sånn at det finnes færrest mulig "før"-bilder av henne på nettet. Verden er blitt galen når man oppfordrer en 17-åring til noe sånnt...

Igjen, fint innlegg Kristin! Du er god ♥

Veronika Eriksen

14.01.2016 kl.20:58

Amen 👏👏

minimeg

14.01.2016 kl.21:11

TUSEN TAKK!!! du skriver så himmela bra! er så enig, treffer mg så sykt å fordi jeg er i den alderen der det er vanskelig å føle seg bra nok ved mindre man gjør noe mirakler på seg selv.

Igjen takk for at du setter ord på ting og er et fantastisk forbilde.

Kjersti

14.01.2016 kl.21:15

Tusen takk for dette fantastiske innlegget! Jobber selv med en bachelor oppgave som omhandler mye av dette temaet! Det er så viktig budskap du kommer med, og med dine lesertall håper jeg det vil nå ut til mange jenter som vil fikse på utsendet på grunn av press/dårlig selvbilde/selvtillit/mediapress.

Og skal jeg være helt ærlig så er jeg så sykt glad for at jeg ikke er ungdom nå! Det er mer press, flere unge blir psykisk syke, og flere gjør drastiske tiltak men likevel sitter igjen som ulykkeligelig fordi det ikke er nok eller at man bli for avhengig av oppmerksomheter. Flere kjente profiler i media bør fronte dette! Samfunnet vår bruker dobbelt så mye penger på medisiner, behandling og resurrser på generasjon prestasjon som kjører seg helt ned på bånn på grunn av alt presset de går igjennom hver dag!

Du er helt fantastisk Kristin!

Siri V. Myre

14.01.2016 kl.21:25

Så sjukt enig med deg!! Veldig viktig tema å ta opp no til dags istedenfor å lukke øynene å late som ingenting. Skjønna ikkje korleis dinna utviklinga har skjedd.. Alt skal fiksast og forbedrast.. Kordan ende dei neste genrasjonane opp om vi fortsette med dinna utviklinga?? Koffor kan ikkje vi fokusere meir på å bli fornøgd med oss sjølv som er naturlige? Vel, de e litt annerledes for meg kanskje siden eg ikkje føle på botoxpresset siden eg e fra en veldig liten plass. Eg personlig mena og synst de e e mykje finare om en e naturlig. Men på den andre sida må en få lov til å endre på noke om en e veldig misfornøgd..

Frøya B

14.01.2016 kl.21:30

Amen Kristin! Du får virkelig sagt det! Min største inspirasjon akkurat nå er langt ifra medias forvridde skjønnhetsbilde, eller rettelse, de som bak dusenvis av profiler lager et forskrudd bilde.. Min store inspo nå er rett og slett barn. De bryr seg blanke om jakka er knæsj grønn og støvlene skrikende rosa, så lenge de er varme. De bryr seg blanke om brynene er nappet eller vippene er farget, da det kun er litt hår på vår ellers vanlige kropp. Og pupper og rumpe er ikke et tema engang. Lenge leve barnas tankegang, og måtte vi stå på så ikke de ender opp som akkurat det du beskriver! Litt utblåsing av tanker fra meg, haha!

Marte

14.01.2016 kl.21:31

Du er et bra forbilde!

Er helt enig med deg. Jeg synes at det har gått veldig fort over til å bli helt normalt med silikon, restylan, falske øyenvipper og alt det der! Synes ikke det var sånn for bare noen få år siden.. Helt vanvittig faktisk! Når jeg gikk på skolen (24 år blir jeg nå, så er jo ikke så lenge siden?!) så var absolutt ikke dette noe alle gjorde- men nå?! Blir helt sjokkert.

Er så glad at det enda finnes jenter der ute som ikke bruker alle sparepengene sine på å gjøre nesen en cm tynnere, gå gjennom en massiv operasjon for å få større bryster (!!) eller pimpe opp leppene og fjerne sinnarynken.. Skulle ønske at dagens forbilder var normale jenter som deg, slik at jenter helt ned i 13-14 års alderen slipper å se seg i speilet og se alt som "skal" fikses på.

Jeg er faktisk langt fra fornøyd med meg selv. Jeg har små bryster, faktisk litt skeiv nese, har tendenser til sinnarynke og smilerynker, ikke store lepper har jeg heller.. Men har aldri fallt meg inn å fikse på dette! Har da andre ting å bruke pengene mine på. Jeg ser jo ut som jeg gjør, jeg ble skapt av mammaen og pappaen min og er stolt over at jeg ligner på dem! Håper barna mine blir å ligne på meg og mannen min og den dagen de kommer til verden.

KLEM til deg :)

Janne

14.01.2016 kl.21:52

Wow Kristin! Jeg er imponert og helt enig med deg. Trist at verden er blitt slik. Jeg bor på bygda da (ikke så langt unna Bergen faktisk) og her er det heldigvis sjeldent syn med løsvipper og extension og aldri botox, restylan eller silikon omtrent.

Sandra

14.01.2016 kl.22:22

Bra skrevet! Det eneste jeg kan se som er positivt for "oss andre" med at et falsk utseende er in nå, er at det kommer til å være trashy som faen om 5-6 år! Det kommer alltid motreaksjoner på trender, og det er jo jævlig kjipt å ha gjort inngrep som man kommer til å angre på når det plutselig er harry å ha silikon..ikke at det ikke er harry allerede.. litt slemt sagt kanskje, men det er bare min mening :P

men uansett flott at en toppblogger kan være en motvekt til alle de andre toppbloggerne. når man er tenåring er det lett å tro at det bare fins én virkelighet, heldigvis er det MANGE mennesker som synes at naturlig er finest!

Astrid

14.01.2016 kl.23:16

Har tenkt mye på dette selv også. Det er nesten så jeg føler meg litt unormal for at jeg ikke har alt det falske stæsjet som "alle" andre har. Man skjønner at det begynner å bli litt ille når enkelte bloggere også normaliserer det og reklamerer for diverse klinikker. Selv er jeg 23 år og har aldri hatt extensions, vippeextensions, løsnegler, kosmetiske inngrep eller tatt silikon, botox, lip-fillers, spraytan osv. For den del har jeg heller ingen planer om å prøve ut noe. Tenker at folk får gjøre akkurat hva de vil med kroppen sin, men det er trist å se på hvor mye enkelte ødelegger seg selv. Noen ser jo nesten 10 år eldre ut enn det de egentlig er med et veldig "plastikk-aktig" utseende. Men, smaken er vel som baken...

Ranveig

14.01.2016 kl.23:22

Fy flate! D hær må vær d bæste æ har læst på lenge!

Alle ordan du skriv! D e så gått førtælt!

Det e bare å bøye sæ i støve førr dæ! TAKK 😘

Leila

15.01.2016 kl.00:35

Fantastisk skrevet! Så enig med deg, Kristin. Samfunnets utvikling er skummel.

Gina

15.01.2016 kl.07:38

For et utrolig bra, og ikke minst viktig innlegg :)

Jeg er hel enig med deg!

Karoline E.N

15.01.2016 kl.10:17

God fredag, kjære Kristin <3

Fy søren for et bra innlegg! Det er så bra at du tar opp dette temaet her. Jeg er så enig i alt du skriver her, for det er virkelig synd at 19 åringer ønsker å fikse på seg selv i en så ung alder. Det er kjempe trist! Gjør man det i en så ung alder, kan man kanskje angre når man 25 år! Som 18 åring ville jeg ta silikon, men fikk aldri råa til det! Nå som 23 åring ville jeg ALDRI gjort det om jeg fikk behandlingen gratis! Jeg er så glad for at j aldri fikk råa til det. Eller at mamma snakket meg litt i fra det. Man forandrer tanke gangen iløpet av noen år, og det må være veldig trist å angre på en ting! Jeg syns det skulle hvert strengere aldersgrense på sånne ting. Forstår de jentene som legger seg under kniven fordi dem sliter med selvtilitt pgr av dem enten ikke har pupper, eller har en litt skeiv nese dem ikke er fornøyd med. At når dem ser seg i speilet, irriterer seg over det. Men veldig mange som legger seh under kniven, bare for å gjøre det. Veldig veldig trist! Håper at når den dagen j blir mamma, at j klarer å styre mine barn bort fra og legge seg under kniven. Man bør være fornøyd med hvordan man er, mener nå jeg :)

Igjen, kjempe flott innlegg! Mange klemmer til deg ❤️

Charlotte

15.01.2016 kl.11:05

Enig med det du skriver, har vært inne på dette teamet mange ganger selv hvor jeg har ligget og tenkt og fundert. Og det er da jeg sliter med problemstillingen; hvor går grensen? Vi "normale" bruker sminke, farger håret, lakker neglene, piercer ører/navler, farger bryn/vipper etc. Mens de du snakker om har falske vipper i stedet for mascara, restylane i stedet for plump-lipsgloss, botox framfor rynkekrem, extensions i håret framfor å bare farge det, falske negler i stedet for "vanlig neglelakk" osv.

Hvor går egentlig grensa når det gjelder å fikse på seg selv?

Words!!

15.01.2016 kl.11:17

Bra skrevet!!👊🏼 helt enig, vi trenger slike som deg!

Anita

15.01.2016 kl.11:57

Amen Kristin! For et innlegg. Jeg kjenner på akkurat samme følelsene som du gjør, og føler meg litt alene som mener at naturlig og indre skjønnhet er det viktigste. Av og til lurer jeg på hvordan det skal gå med samfunnet videre. Takk for motiverende innlegg, du er et FANTASTISK forbilde! 😍

cassandralysgard

15.01.2016 kl.12:55

Sinnsykt bra innlegg!

Jeg er veldig enig i det du skriver her, jeg gruer meg veldig til hvordan samfunnet er når datteren min er vokst opp. :/ Håper virkelig det har forbedret seg!

Andreea

15.01.2016 kl.18:05

Sliter egentlig med dette selv. Ikke forstå meg feil jeg liker meg selv og mitt utseendet, men det skjer bare når jeg er for meg selv. Med en gang jeg skal ut blant folk så forsvinner selvtilliten min rett i dass... Når jeg leser ditt innlegg så føles det litt greit at man ikke ser fin ut, greit å være seg selv, og jeg er definitivt enig med deg! 100% !!! Kunne du skrive et annet innlegg om akkurat det med utseendet.. tror nok det er for sent å redde meg, men jeg skulle ønske de andre jentene der ute ikke lar seg påvirke av samme situasjon slik som jeg. Det er utrolig tragisk hvor utrolig påvirket man er av slikt... Elsker virkelig det du skriver om, utrolig kult å følge med på!!! stå på videre!:*:*

Ellen Lovise

15.01.2016 kl.19:27

Utrolig bra innlegg Kristin!!

Carina

15.01.2016 kl.21:29

Kjempe bra skrevet 👏👏

Kari

16.01.2016 kl.09:07

Jeg roper HURRA for deg! Du er helt fantastisk.

Det har aldri vært noe tema for meg å endre på utseende, ikke engang vippeextensions. Jeg forsøker å være den beste versjonen av meg selv, jeg trener og spiser sunt og variert, og jeg smiler og ler. Jeg gleder meg til den dagen jeg er over 60 med smilerynker i hele ansiktet, for det synes jeg er vakkert!

Jeg heier på deg, og jeg heier på Sophie Elise. Dere er fantastiske! <3

Vilde

16.01.2016 kl.12:24

Der sa du det! Og du får det fram på en velskrevet og god måte!:)

Siri

16.01.2016 kl.16:25

Dette er et av de beste blogginnleggene jeg har lest noensinne! Kroppshysteriet har gått alt for langt, og jeg håper virkelig at det endrer seg med tiden! Takk for at du tar opp slike temaer, Kristin. Håper dette innlegget når ut til mange!!

God helg, fine deg <3

Sandra Andersen

16.01.2016 kl.18:48

Bra skrevet! :)

Hilde

16.01.2016 kl.18:50

Flott skrevet om det mange tenker. Du skriver utrolig bra!

Ønsker deg en flott kveld i normalverden Kristin 😊👍🏼

Hilsen Hilde, 43 år, bekymret mamma til 15-åring som trenger flere normale forbilder som deg! Stå på, du rocker!

17.01.2016 kl.12:38

Forbilde 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼✨

Stina Marie

17.01.2016 kl.21:11

Takk for at du setter ord på det æ tenker!

Ane

17.01.2016 kl.23:35

Utrolig bra innlegg!

Pernille

18.01.2016 kl.06:31

Utrolig bra skrevet om et helt utrolig viktig tema. Jeg er helt enig i alt du skriver og har også kjent på følelsen av å føle seg unormal som normal og det at jeg ofte kan tenke litt "gammeldags". Takk for dette innlegget. Håper virkelig det når ut til de som trenger det som mest.

Synes du er en klok, modig og sprudlende kvinne. Fortsett slik!❤️

Alexandra Flaa

18.01.2016 kl.09:41

<3

Isidora

18.01.2016 kl.21:31

Fantastisk bra skrevet Kristin! Tenker selv over det samme ofte. I dagens samfunnsbilde blir man satt ovenfor denne problemstilling rett som det er om man er en kvinne. Selv er jeg 18 år og blir ekstremt sjokkert når noen på min alder planlegger å operere seg, og at de snakker om saken like lett som å kjøpe et nytt klesplagg.

HEIA DEG KRISTIN! Det er lett å la seg selge i denne rare, tidvis forskrudde verden vi lever i, siden det tilsynelatende lønner seg. SEX & CONTROVERSY SELLS for alle penga dessverre...

Miriam

18.01.2016 kl.21:48

Fy faen, dette esså bra. har lest innlegget 4 ganger no. takk gud for deg

Nora

18.01.2016 kl.21:59

Fint å høre, mange av toppbloggerene setter bare presset for oss unge enda høyere enn det allerede er.

Tusen takk, jente 20 år

18.01.2016 kl.22:10

Du lignet på Khloe Kardashian 😂

Anna Marie Rabben

18.01.2016 kl.22:19

Kunne ikke vært mere enig i det du sier. Jeg selv blir 21 i år. Har ei datter på 2 og kroppen min har sett bedre dager. Men uansett så er ikke kirurgi, botox osv øverst på lista. Det er så sant det du sier. Jeg føler meg unormalt fordi "normal" har fått en urealistisk standar som består av sjokoladebrun hud, overfyllte lepper, perfekte bryn, struttende pupper og innskrumpa midje. Så mye har forandret seg fra jeg var lita, at jeg er faktisk bekymret på min datters veine når det kommer til fremtiden. Det går jo bare en vei 😂😱

Charlotte o

18.01.2016 kl.22:23

Du har ufattelige mange gode synspunkt ❤️

nina

18.01.2016 kl.23:15

FOR ET FANTASTISK INNLEGG!!!!!!

Maren Hansen

19.01.2016 kl.00:17

Hallelujah! 🙏 Du sier det akkurat som det er Kristin! Guts på videre med slike innlegg!

Nath

19.01.2016 kl.01:02

Mye jeg kunne skrivd, men sier bare: helt enig. Kunne ikke skrivd det bedre.

Julie

19.01.2016 kl.01:42

Blir så provosert!!! Fillers er helt likt som å farge håret!! Du tar det og det går ut.... Du som har farget håret før syns jeg bør tenke på det.

Vivian

19.01.2016 kl.09:58

AMEN !! 🙏🏻

Marthe

19.01.2016 kl.13:34

Tårene triller av dette innlegget, det treffer meg virkelig inn i hjerterota! Du er fantastisk og mitt største forbilde, rett og slett for du tørr å si det så utrolig mange tenker men er redde for å snakke om! Du er helt rå og min respekt for deg er ekstrem! Takk for at du deler tankene dine, stå på girl💪🏼❤️

inga

19.01.2016 kl.13:45

likte veldig godt den "mamma synes hun ikke er fint nok, men du er fin nok ligner på meg".

synes det er veldig dumt slikt det er blitt, bra poengtert og bra skrevet!

Karin

19.01.2016 kl.14:50

Helt enig. Skremende hvordan den flotte ungdommen ødelegger kroppen sin. Og ikke bare med Butox, men også med tatoveringer i alle regnbuens farger.

19.01.2016 kl.18:10

hallelujah!

Silje Kristine

19.01.2016 kl.21:43

Jeg er helt enig med deg om hvordan kroppsfikseringen er et problem, men jeg synes at hvis folk er veldig usikker på en ting med kroppen sin så kan de få fikse det hvis de ønsker. Selv tok jeg brystforstørrelse med brystløft for 1 mnd siden ettersom jeg har noe som heter tuberøse pupper. En forstørret areola, puppene var tubeformet og hang, noe som er lite gøy for jente som lever i en alder der puppene er på sitt mest spretne. Derfor synes jeg det er ok hvis noen har utviklet seg "feil" underveis å ordne på seg. Jeg angrer ikke og føler jeg endelig kan tørre å gå uten bh

20.01.2016 kl.10:26

Flott innlegg Kristin!! Modig og velformulert, og sant.☺️

ingrid

20.01.2016 kl.21:53

tusen takk for at du skrev dette innlegget! jeg har flere venninner som har lagt seg under kniven og fikset på både pupper og lepper. Jeg har ofte tenkt at om puppene mine bare var litt større, eller litt fastere så skulle jeg bli fornøyd. etter å ha lest dette innlegget, og spesielt den biten om barna våre så kan jeg med hånden på hjerte si at jeg aldri kommer til å ta silikon. verken her eller der :) for som du sa, hvordan kan jeg si til min datter at hun er nydelig akkuart sånn som hun er, når jeg har fikset på mitt utseende for å bli "nydelig"

Tante Lene

21.01.2016 kl.17:14

Så glad Dennis har funnet seg ei som deg. Du er sunn, vakker og med begge bena plantet sikkert på bakken. Ditt syn på denne trenden stiller jeg meg absolutt bak. Hadde selv en opplevelse her om dagen da "skrekk og gru" jeg oppdaget at jeg hadde fått en rynke ved munnen O.o I ca fem sekunder syntes jeg dette var dumt. Så gikk det og over. Verdensproblemene er større enn den rynka altså =) Stå på Kristin!

Maja, 15

04.02.2016 kl.19:45

Kan ikke si mer enn tusen takk for dette fantastiske innlegget!! Endelig noen som virkelig sier det som skal sies rett ut på en orgentlig måte. Jeg fikk tårer i øynene av å lese dette.

Wow, bare WOW

Skriv en ny kommentar

hits