BUKSEPROBLEMATIKK!

Good morning, solstråler ♥

Har dere en deilig start på lørdagen?

Her går det rimelig treigt, og vi er helt ødelagt etter en skikkelig festlig kveld i går. Herregud som vi lo. Og drakk. Og danset! Det var jo rene afterskistemningen der vi var, og vi danset så hardt at at jeg ble så svett, at jeg ikke under noen som helst omstenighet klarte å få på meg buksen etter en liten tur på toalettet.

Altså... Sånn skinnbukse som ikke er ekte skinn, puster ikke på noen som helst måte, og når du da stenger svetten inne, oppstår det en sånn uheldig sitiasjon som det gjorde med Ross i Friends, hahaha! Dere vet den episoden hvor han ikke får på seg skinnbuksene, og må dra frem talkum? Akkurat sånn hadde jeg det i går! Og dette øyeblikket har jeg selvsagt delt med dere på Snapchat, haha! 

Vi prøver nå å samle kreftene, og dra de slitne kroppene våre ut av sengen, og videre ut i den friske luften. Litt frokost og en ibux hadde heller ikke vært så dumt, men før vi går blir jeg nødt til å dele en herlig tekst med dere som jeg kom over i går, mens jeg surfet rundt på Facebook. Dette er en tekst alle vi gæmliser kjenner oss veldig godt igjen i, og jeg garanterer et stort smil når dere leser dette. 

Lenge leve de gode gamledagene, ass ♥

Gratulerer til dere som er født i 1930-årene, 40-årene, 50-årene, 60-årene, 70-årene og i begynnelsen av 80-årene.

For det første overlevde dere å bli født av mødre som røykte og/eller drakk mens de bar dere i magen. De knasket Dispril og Globoid, åt blåbuggost, tunfisk på boks og ble sjelden sjekket for diabetes. Etter dette traumet, ble babysengene deres malt med fargesterke blybaserte malinger.

Dere hadde ingen barnesikre lokk på medisinflasker, ingen barnelåser på dører eller skap, og når dere syklet hadde dere mest sannsynlig ikke på dere hjelm. For ikke å snakke om risikoen dere tok når dere haiket?

Som barn, satt dere i biler som verken hadde setebelter eller kollisjonsputer. Å sitte bak i en varebil, uten å være fastspent, var alltid morsomt.

Dere drakk vann rett fra hageslangen, og ikke fra en flaske. Dere drakk alle brus fra den samme flasken, og ingen døde faktisk.

Dere spiste kaker, loff og ekte smør. Dere drakk saft som inneholdt sukker, men dere var ikke overvektige? Rett og slett fordi at dere var ute hele tiden og lekte!

Dere forlot huset om morgenen og lekte hele dagen. Dere kom hjem når gatelysene ble tent. Ingen fikk tak i dere i løpet av dagen, og det var helt ok.

Dere brukte timer på å bygge olabiler av gammelt skrap. Så kjørte dere dem ned bakken, bare for å finne ut at dere hadde glemt å montere på bremser. Etter at dere hadde kjørt inn i buskaset et par ganger, lærte dere å løse problemet.

Dere hadde ikke Playstation, Nintendo, Xbox, ingen videospill i det hele tatt? Ikke 99 kanaler på TV?n, ingen DVD-filmer, ingen mobiltelefoner, ingen SMS, ingen PC, ikke noe internett eller apper for chatting.

Dere hadde likevel venner, og dere gikk ut av huset for å finne dem.

Dere falt ned fra trærene, fikk skrubbsår, brakk bein og tenner uten at noen ble saksøkt. Dere lekte med mark (vel, det var mest guttene som gjorde det) og sølekaker av skitten jord. Og markene levde ikke inni dere til evig tid.

Dere fant opp leker med tennisballer og pinner, og selv om dere ble fortalt at det kom til å skje, stakk dere aldri ut øynene på hverandre.

Dere syklet eller gikk til vennene sine hus. Dere banket på døren, ringte på ringerklokken eller bare ropte på dem.

Idrettslagene hadde uttakninger og ikke alle fikk være med. De som ikke ble med på laget, måtte lære seg å takle skuffelser. Tenk det!

Tanken om at foreldrene deres kom til unnsetning hvis dere brøt loven var uhørt. Foreldrene tok som regel parti med loven.

Disse generasjonene har produsert noen av de beste risikotakerne, problemløserne og oppfinnerne verden har sett.

Årene fra 1930 til 1980 var en eksplosjon av oppfinnelser og nye ideer. Dere har hatt frihet, fiasjoer, suksess, og ansvarlighet. Og dere har lært å takle alt sammen. Og DU er en av dem.

Teksen er hentet fra skuff.no

Herlig, ikke sant? 

Denne teksten fikk meg til å trekke på smilebåndet, og jeg tok meg selv i å være svært enig i mer eller mindre alt. Det var en tid uten bekymringer, og en tid hvor få ting var farlig. I 2016 er til og med bananen blitt noe å bekymre seg for, og når slike idiotiske debatter dukker opp i media, lengter jeg virkelig tilbake til en tid hvor man ikke var så hysterisk. 

Det var en skikkelig fin tid, og for å unngå å gjenta meg selv til det kjedsommelige, kan dere heller lese innleggene jeg linker til under her, hvor jeg skriver litt om den deilige oppveksten på 80- og 90-tallet. 

The Happy 90's
Tankevekker
Back To The Roots

Nyt dagen så lenge, så sees vi litt senere ♥

 

29 kommentarer

Kristine L

09.01.2016 kl.12:55

Hehehe eg lo godt av de snappene dine! Tenkte på Ross da du sikkert bokstavelig talt slet ræven av deg for å få den skinnbuksen.. Gutten din så mer eller mindre frustrert ut da han så deg, hehe!

Geriatriks

09.01.2016 kl.13:00

jeg vokste opp på 70-start 80 tallet.. Kongetid!!

Og ikke nok med at vi overlevde, veldig mange lærte oppdragelse og folkeskikk og..som blant annet jeg tøtsjer (er jo lov å skrive hva som helst nå) innom i dag på blogg. Ta gjerne en titt :)

Marthe

09.01.2016 kl.13:09

Du må jo være verdens søteste og herligste😄❤️

Camilla.

09.01.2016 kl.13:12

Haha, lo godt av snapstoryen din idag! Tror Dennis ble rimelig oppgitt og forvirret når du prøvde å formidle at den buksen IKKE kom på igjen hahhaha. Herlig. :-)

Rebecca vik

09.01.2016 kl.14:25

Haha jeg lo så grein da jeg sjekket my story på snap i dag. Digger dere 2.. Måtte faktisk se den flere ganger siden jeg lo sånn! Haha...

Ingelin Kolltveit

09.01.2016 kl.14:31

Hahah lo godt av snapstoryen din! ❤️ Helt herlig! 😂 Du må kose deg videre 😄 Stor klem ❤️

Miriam

09.01.2016 kl.15:44

Haha, jeg elsker å følge med deg/dere på snap. Alltid like moro.

Ha en fin lørdag. Klem 😘

Emma Djupevåg

09.01.2016 kl.16:19

Lo så eg datt av stolen av dei snappane nær du kje fekk på bokså😂

Du e ein herlig bergensar du Kristin😘 Kos deka i dag :)

Veronica M. Pedersen

09.01.2016 kl.16:41

Haha, lo godt av snappene dine ja! Du er så søt, Kristin :-D

Men ja, jeg er så forbanna enig i den teksten så du har funnet. Husker så godt hvordan det var før. Nå er jeg riktig nok født i 95, men husker at enten så ringte vi vennene våre med hustelefon, eller så bare møtte vi opp på døra å spurte etter de. Vi var ute i mange timer, datt ned fra trær, gikk oss vill i skogen, bygde hytter, lekte boksen går osvosv...

Jeg fikk faktisk husarrest et par ganger, fordi jeg ikke kom hjem til avtalt tid, og det var heller ikke mulig å få tak i oss. Grunnen til det var at vi hadde ikke mobil, og ingen av oss kunne egentlig klokka heller, haha!

Tiden i dag har blitt litt i overkant barnesikret må jeg si.. barn skal klatre i trær å falle ned, de skal få kjeft når de har gjort noe galt. Det er sånn man lærer seg livet.

Emma Julie

09.01.2016 kl.17:00

Haha, ganske artige disse snapchatene ja! Skal ikke alltid være like enkelt. Flott tekst du har hentet! Er glad jeg fikk noen år uten bekymring. Kos dere ute :)

Iselin HL

09.01.2016 kl.18:15

Skinnbukser (sån ish) er di verste.. Trang og klam! Husker i svømminga, det var umulig å få på seg klærne etter man hadde badet, og spesielt dongeri. Der var fuktig og klamt, fuktige føtter og hele pakka😅

Jeg har sakt flere gang at jeg skulle så gjerne ønske at jeg var ungdom på 80-90 tallet... Alle di bandene, konsertene osv. Djeez😍 men men... Smask💋

Mari A

09.01.2016 kl.18:23

Hahah gårsdagens, eller egentlig nattens, story på snap må man jo bare le av😂 Og når Dennis ikke ville hjelpe, haha.

Jeg er født på 90-tallet, men kjenner meg likevel igjen i en del av tingene.

Håper du koser deg i København❤️ Klem

Jentår

09.01.2016 kl.19:56

Køben ass <3 vi er en bergensergjeng her også, da var det riktig at vi så deg i lobbyen! Anbefaler en sær restaurant som heter reef n beef, australsk kjøtt. Kos dere!

Marit Å.

09.01.2016 kl.20:12

EG FÅR IKKJE PÅ MEG BUKSN.

- Kristin Gjelsvik, 2016

Petra R

09.01.2016 kl.20:51

Du hadde en fin snapstory! Haha, måtte le litt..

Renate

09.01.2016 kl.21:01

Holdt på å daue av mystoryen din omg, spesielt da Dennis kom inn😂

ååh jaa, oppveksten på 90 - tallet var en fin tid❤ skummelt å tenke på hvor annerledes oppveksten til barn nå til dags er, der de lærer at absolutt alt er farlig.. men men!

Håper du koser deg gløgg ihjel fine deg😘 klem

09.01.2016 kl.21:38

Hva heiter d på snapchat`?

Tone Inger

09.01.2016 kl.22:18

Heldt på å daua tå snapstoryen din, beste e ha sett på lenge, digge de!

Hilde

09.01.2016 kl.23:15

HAHA! Jeg tenkte på Ross med en gang da du nevnte skinnbukse :p

Lise Lotte

10.01.2016 kl.00:18

Jeg døde litt da jeg så mystorien din!! Haha, beste buksetrøbbelen jeg har sett!!!

10.01.2016 kl.00:58

Hehe denne kommentaren går mer til de før 70tallet, men greit nok de overlevde alt dette medisiner osv, men mange er jo rett og slett inkompetente og klarer ikke å holde kjeft. De som er de verste nettrolla, og dømmer det meste. Syns generasjonene blir bare mer og mer åpne og mindre dømmende. Meeen enig det med lek og ute og hysteriske foreldre:p

VILDE

10.01.2016 kl.01:07

For et herlig innlegg! Er selv født på 90-tallet, men kjente meg igjen i mange av punktene. Håper du har hatt en fin kveld. Etter hva jeg har sett på Snapchat ser det ut som om du har det strålende! Det er kjekt. Klem fra meg

its its

10.01.2016 kl.02:31

Du e nokke for de sjøl i positiv forstand😊 kul dame! Ja,men ka du hete på snap da? E å vil følge 😉

Marlene Nilsen

10.01.2016 kl.02:39

Hahahaha jeg syntes jeg ser det for meg !

Karoline E.N

10.01.2016 kl.10:47

God søndags morgen, kjære Kristin <3 vet jeg er et døgn forsent, men i går gikk det i et! Jeg fikk altså med meg denne snappen om boksene, og j holdte på å le meg ihjel! HAHAHA. Har aldri opplevd dette selv, men jeg har sett frieands episoden. Hahaha! Vet faktisk ikke hva j hadde gjort om j hadde hvert i samme situasjon.

Teksten var herlig! Leste den for mamma, hun digget den! :D vi smilte begge to! Klem klem

Jonas

10.01.2016 kl.11:52

Jeg så snapchaten din, og som jeg lo, Dennis så sikkelig frustrert ut noe jeg syntes var utrolig komisk, tror jeg faktisk spilte den av 4 ganger,dere er gode!,ha en forsatt fin søndag flotte Krisin.

Stina

10.01.2016 kl.14:47

Er helt enig i innlegget, men så må man jo også tenke over kem som e foreldran til de barna som e født og oppvokst i 1990-2010, og det e vel de menneskene som vokste opp mellom 1930-1980? :D

Mari

10.01.2016 kl.20:02

Haha så morsomt! En ting jeg syns manglet: hvis jeg ikke syklet til venner (noe jeg sjeldent gjorde) - LØP jeg. Hvis jeg skulle til noen, ja, da var det bare å løpe da? Løp for livet. Kom frem: "Hei, skal vi leke sammen?" - "Nei, jeg kan ikke nå" - Ok, løpe hjem igjen da.

Elisabeth

10.01.2016 kl.20:04

"Årene fra 1930 til 1980 var en eksplosjon av oppfinnelser og nye ideer."

Er det ikke rart at denne eksplosjonen av oppfinnelser og nye ideer, bare har avlet frem ytterligere eksplosjoner av oppfinnelser og nye ideer? Sammen med problemløserne og oppfinnerne, fikk vitenskapen et skikkelig oppbluss i de ovennevnte årene. Men det den har ført til, er jo bare enda flere ubesvarte spørsmål? Det er vitenskapen som har ført til disse idiotiske debattene om bl.a. bananer, som du nevner. Så jeg synes det hele er ganske ironisk.

Bare en tanke som dukket opp mens jeg leste teksten :)

Skriv en ny kommentar

hits