DA VAR DET AVGJORT... JEG REISER!

God kveld i stuggu, kjære venner ♥

Det begynner å bli en stund siden jeg møtte Martin på byen... Husker dere Martin? Mannen med den sterke historien?

Han reiste ned til Lesvos som frivillig for å hjelpe de stakkars flyktningene, og historen han fortalte gjorde enormt sterkt inntrykk på meg. Såpass sterkt inntrykk, at jeg siden vi den dagen vi snakket sammen, har hatt et vanvittig behov for å bidra i en større grad enn ved å bare formidle en viktig historie. Planen var å reise nedover i november, men da Jon havnet på sykehus, ble planene endret. Endret, men aldri glemt...

Jeg begynte å gjøre mer research, og så at en av mine bekjente på Facebook var nede på Lesvos for å bidra. Hennes oppdateringer var både grusomme, sterke og rørende, og jeg tok umiddelbart kontakt med henne for å få vite mer. En melding ble til to... To meldinger ble til fire, og fire meldinger ble til en lang og god telefonsamtale, hvor hun fortalte at hun planla en ny tur, og at jeg gjerne kunne bli med. Dette var et enormt fint øyeblikk. Planene kokte for en gangs skyld ikke ut i kål, og jeg kunne omsider begynne å forberede meg på en annerledes reise. 

Flybillettene er booket, så nå reiser vi nedover den 2. februar. Vi blir en liten gjeng på fem fine frøkner - alle med samme mål og et godt hjerte!

Jeg vil så inderlig gjerne vise frem en liten del av det helvette disse flyktningene har vært igjennom. Litt av den grufulle, farlige og endeløse reisen de har begitt seg ut på, i håp om en bedre fremtid for seg selv og familien. De rømmer fra krig. Fra bomber. De rømmer fra krigen for å overleve, men altfor mange dør ved å forsøke. Dette tærer meg opp innvendig. Det er ikke en slik verden vi skal leve i. 

De er utslitt, de har reist i flere måneder, de har mistet ALT de har, og prøver i et siste forsøk på å redde seg selv. Når de omsider kommer frem til en slags endestasjon, er mer hat og manglende medmenneskelighet, det siste disse stakkars flyktingene bør føle på, og dessverre noe som har vært altfor synlig i sosiale medier. I flere tilfeller kalles disse stakkars menneskene lykkejegere. De kalles snyltere... Terrorister! Hvor pokker er medmenneskeligheten? 

Fordommer oppstår som et resultat på manglende kunnskap, og nå skal jeg bruke min stemme til å fremme et enormt viktig budskap, og bruke bloggen som en kanal for å dokumentere hvordan det faktisk er der nede. 

A terrified child clings to a rock on the shore as a group of Syrian refugees arrive on the island after travelling by inflatable raft from Turkey. The Eastern Mediterranean route from Turkey to Greece has overtaken the central Mediterranean route, from North Africa to Italy, as the primary one for arrivals by sea. From January to June this year, 68,000 people arrived in Greece, compared with 67,500 in Italy, accounting for nearly all the arrivals in the period.

Flyktningene kan være mennesker som kanskje blir våre nye statsborgere, og jeg ønsker så inderlig at vi skal kunne strekke ut en hånd, og ønske dem hjerteligst velkommen!

Historier fortalt av noen som faktisk har sett det på nært hold, gir en helt annen oppfatning. Det stikker litt dypere. Det er ikke bare nok en sak i media man scroller forbi før saken plutselig er glemt... Historien blir mer personlig, mer ekte, og det var historien til Martin som virkelig fikk meg til å åpne opp øynene, selvom jeg allerede var engasjert i saken. 

Nå skal jeg bruke min posisjon til noe som jeg ser på som ekstremt viktig. En brutal sannhet - men iblant trengs det for at verden skal reagere. Selvsagt skal man ikke stoppe å leve et normalt liv, kose seg og være glad, men det handler om å stoppe opp et lite øyeblikk og trekke pusten. Se seg rundt. Tenke seg om! Sette pris på det livet man har, og samtidig være i stand til å vise kjærlighet, forståelse og ydmykhet! Det handler om å ikke være fordømmende i sine uttalelser - det handler om å være et medmenneske!

Jeg vet at dere er fantastiske, og jeg vet at mange av dere ønsker å bidra. Det kan dere gjøre ved å overføre til konto nr.: 1203.21.75579, eller vippse valgfritt beløp til 932 31 759. Vi trenger så mye midler som det er mulig å skrape sammen. Dere kan også sende det dere måtte ha av ull (gjerne så tynn ull som mulig) til meg, slik at jeg kan ta dette med meg nedover. Send meg en melding på Facebook, så kan vi snakkes nærmere der.

Jeg kommer selvsagt til å dokumentere hva pengene brukes til når vi er der nede, og om vi skulle være så heldig at vi får inn såpass mye at vi ikke får brukt alt på bl.a nye sko, varme klær, bleier, bind, luer, votter, vann, mat og sokker, vil det som står igjen på konto overføres til Dråpen i havet, som gjør en fomidabel innsats! Del gjerne dette videre slik at vi sammen kan skape et viktig engasjement!

God klem til dere alle sammen ♥

//Foto: Newyorker

 

 

129 kommentarer

06.01.2016 kl.20:04

så utrolig bra! Må ha masse lykke til der nede!

charlotte o.

06.01.2016 kl.20:05

Utrolig flott at du faktisk velger å reise nedover dit! Jeg har ikke ord.. Et bevis på at du er et godt medmenneske!

Jeg ser frem til dine egne historier om flyktningskrisen som er dannet av dine opplevelser, følelser og tanker rundt dette! Håper dere får inn masse midler fra oss lesere, alt fra penger, klær og annet nødvendig utstyr!

Stå på videre Kristin.

06.01.2016 kl.20:05

Veldig veldig bra!!!

Ann Sissel

06.01.2016 kl.20:06

Er ikke du bare helt amazing!! Du bidrar med så mye mer enn det så mange bloggere gjør. Selvsagt har vi mange bloggere med hjerter som gull, men du, du skiller deg ut på alle måter Kristin. Du viser oss hvem du virkelig ER. Du prøver ikke å pynte på sannheten - at vi ikke er perfekte noen av oss - og det hyller jeg deg for!! Du er desidert min store favoritt ♡

Gry Sæther

06.01.2016 kl.20:07

Fantastisk Kristin. Skulle ønske jeg hadde helse og økonomi til å bidra. Nok en gang beviser du at du er fjernt fra en tanketom ung kvinne som bare er opptatt av det yttre. Ønsker deg/dere en minnerik tur som helt sikkert blir fylt av mange og tunge inntrykk. Goklem fra Gry💜💜💜👍👍👍

Nina Sprell Levende

06.01.2016 kl.20:09

Så godt å høre, kjære du!

Vi heier på det du gjør <3

Martha

06.01.2016 kl.20:12

Så fantastisk at du reiser ned! Utrolig viktig jobb de frivillige det nede gjør. Jeg er sjokkert over hvilke holdninger mange har til flyktningene som kommer.. ekstra viktig at man viser hvilke mennesker disse er og hvorfor de kommer. Stå på!!

Oda

06.01.2016 kl.20:13

Du er virkelig 100% god, tvers igjennom! Dette viser du gang på gang, og jeg heier på deg<3 Lykke til, Kristin!

Anette

06.01.2016 kl.20:15

Sinnsykt bra :D Gleder meg til å lese om historien din derfra, masse lykke til!!

Stå på, du har et hjerte av gull <3

Sunniva

06.01.2016 kl.20:18

Hei Kristin! Som fattig student, fikk du de siste 4kr på kortet mitt. Jeg vet det ikke er mye, men jeg ville gjerne bidra <3 Du har et fantastisk hjerte Kristin! Du fortjente de 4kr enn at jeg hadde kjøpt meg en kjærlighet på pinne! <3 Lykke til gode deg! <3

Lise Lotte

06.01.2016 kl.20:24

Så spennende og herlig gjort av deg Kristin. Lykke til 😊

Ingelin Kolltveit

06.01.2016 kl.20:24

Du har et hjerte av gull! Jeg synst det er veldig fint å lese at du reiser nedover for å hjelpe. Gleder meg til å lese om dine opplevelser og inntrykk av hvordan det er der. Du må ha masse lykke til når du reiser, jeg heier på deg! :D

Elin

06.01.2016 kl.20:25

Årets mest godhjerta blogger er du Kristin!!! Fantastisk bra at du bruker stemmen du har på noe som er så viktig og som nesten blir glemt for tiden av alle våre "kriser" her hjemme. Ønsker deg virkelig lykke til og grugleder meg til å høre om hvordan det er der nede på ekte. Det er vanskelig å forestille seg hvordan de har det så det blir veldig interessant å lese når DU skriver!! Igjen, du er virkelig flott som bruker stemmen din riktig. Husk at DU er viktig!! :) Masse klemmer fra meg

Julie R

06.01.2016 kl.20:25

Utrolig bra at noen stiller opp og strekker seg litt ekstra! Jeg bryr meg veldig om flyktings-krisen å skulle gjerne hjulpet til mye mere enn det jeg gjør. Er bare 15 år så det er ikke bare å reise, men prøver å stille opp der jeg kan! Ønsker dere lykke til! (:

Christina

06.01.2016 kl.20:27

Wow, dere er fantastiske! Har selv et ønske om å dra ned, men litt vanskelig med et lite barn. Godt det finnes mennesker som dere <3

Julie

06.01.2016 kl.20:28

Så utrolig rørende å lese!

Du er ett så bra menneske, og jeg ønsker deg alt vell på turen!

Du har ett hjerte av gull, flott blogg og en kanon flott dame!

Sine

06.01.2016 kl.20:34

Kristin, du er fantastisk. At du velger å bruke den makten du har til noe positivt, er så utrolig bra. Håper dette åpner øynene til mange! Skal se gjennom alt det ullet jeg har liggende og vippser selvfølgelig over litt!

Elise

06.01.2016 kl.20:38

FY SØREN for et forbilde!!!! <3 må ærlig innrømme at det virkelig ikke er så mange som hadde gjort det du gjør nå! Som jeg sa til mamma så er det ikke mange bloggere som ville ha dratt nedover fordi de har et SÅ stort hjertet... Veit om en del som hadde dratt nedover, men ett av kravene er å bli sponset... Dessverre... Men det du gjør nå er så SINNSYKT stort og godhjerta og jeg er VELDIG STOLT!! <3<3<3

Hedda

06.01.2016 kl.20:38

Utrolig bra jobbet, stå på! Håper flere blir engasjert av deg og ser hvor viktig det er å hjelpe til, ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! Du er et godt eksempel på det og fantastisk forbilde for alle. Sender varme tanker til alle i nød.

Nancy Elin

06.01.2016 kl.20:40

Hjertevarme, gode Kristin! Ønsker dere lykke til der nede, håper dere kan hjelpe mange, mange mennesker <3 Er så enig, vi må være medmennesker. Vi kan ikke stikke alle under en kniv, selv om det er den enkleste løsningen.

Benedicte

06.01.2016 kl.20:40

Fantastisk at du og vennene dine reiser ned for å hjelpe de som trenger det! Jeg har tenkt tanken selv, men har et lite skolebarn her som jeg må ta meg av. Hadde barnet mitt vært eldre kunne jeg også vurdert det mer. Inntil videre prøver jeg å hjelpe til på flyktningmottak i området rundt meg i alle fall.. Stå på!!

Ida

06.01.2016 kl.20:43

Wow, Kristin! Du er virkelig en inspirasjon!

Ragnhild

06.01.2016 kl.20:45

Ååå tusen takk for at du gjør dette fantastiske deg!! Lykke til du gode gode medmenneske <33

Stine S

06.01.2016 kl.20:45

Wow! Kristin du er fanatisk! Dette er utrolig viktig og jeg er så imponert over at du tar denne reisen. Ønsker dere masse lykke til <3

Guro

06.01.2016 kl.20:46

Så fantastisk gjort av deg, Kristin! Jeg har lenge tenkt på å reise selv, men foreløpig har jeg ikke hatt mulighet til å ta fri fra jobb.. Da er det så bra at du og alle andre som har mulighet, faktisk gjør det! Gleder, og gruer meg, til å følge med på reisen og alle historiene, det blir nok endel sterke inntrykk!

Olina

06.01.2016 kl.20:59

Så veldig veldig bra❤️Masse lykke til❤️

Therese

06.01.2016 kl.21:02

På vgtv ligger film fra Lesvos: det kommer båter. En eg kjenner var med der å filmet alt sammen. Verdt å se på. Syntes server flott du gjør dette 😊

charlotte haugen

06.01.2016 kl.21:02

Sitter her og blir heilt lam av å lese ditta innlegget. Fyfaen så utrolig gjort av deg. det verker meg langt inn i hjerteroten å tenke på hvordan de har det der nede og hva som skjer med mennesker, mennesker som like godt kunne vært meg og deg og resten av dere som har kommenter her. Det kunne vært oss hadde ting skjedd andeledes i europa for noen 100 år siden og frem til idag. Hadde ikkje vi tilfledigvis funnet olje når vi gjorde hadde vi aldri hatt det som vi har det i norge idag. Vi burde absolutt som du seier stoppe opp og være så enormt takknemlige for ka vi faktisk har. du er et utrolig fint og oppriktig snilt menneske som gjør noe sånt. og bruker din posisjon til å spre dette gudskapet. Har blitt inponert og inspirert av deg utallige ganger men nå tar jeg av meg hatten for deg! ska ta meg en titt i kleskapet mitt som inneholder mye mer enn det jeg trenger å gi noe til å gi de som trenger det. Takk for en skikkelig øye åpner ❤️ veit ikkje om det e no eg ska si god tur, men igjen ha en strålende tur. tror du vil sitte igjen med den fineste følelsen som fins og det er når du hjelper noen som trenger det. Du er fantastisk! ❤️

Emma Julie

06.01.2016 kl.21:08

Oi, for et godt hjerte du har Kristin! Helt fantastisk. Gleder meg til å følge med og se nærmere på hvordan dette er. Jeg vet alt for lite og jeg er nok ikke alene om det. God klem til deg :)

Amalie

06.01.2016 kl.21:11

Ble veldig rørt her jeg sitter å leser! Masse lykke til, du er flott på både innsiden og utsiden kjære Kristin❤️❤️

Victoria J

06.01.2016 kl.21:12

"Action speaks louder than words". Fantastisk flott av du drar dit. Du føler nok på nervene fremtil du drar, og muligens helt til du kommer deg hjem i tryggere omgivelser. Prøv å føl litt på dette, samtidig som å føle på alle følelsene fra de andre gode menneskene som er der for å bidra. Flott arbeid, men pass på deg selv. Du er GOD og har et hjerte av GULL - end of story.Loveyou <3

Ganske fast, men vanligvis silent leser :)

06.01.2016 kl.21:12

Så bra! Jeg kjenner noen som har dratt ned dit, og de har en facebook side som heter hellas-updates hvor de skriver og legger ut bilder. Folk som dere, som tør å bry seg gjør verden til et bedre sted og med håp. Lykke til.

Rebekka

06.01.2016 kl.21:12

Du er så fantastisk som velger å reise ned! Skulle gjerne gjort det selv om jeg hadde mulighet!

Men tenkte bare å si ifra at vipps har en øvre grense på hvor mye man kan motta (tror den er standard 8000 i året) Så om du trykker på navnet ditt i toppen så kommer du til en side der du kan sjekke beløpsgrense og sette den opp til 100 000 :) tenkte bare det var greit å vite slik at alle som vil får bidratt!

Lisa

06.01.2016 kl.21:12

Og dersom man ikke har vipps?:)

Mari A

06.01.2016 kl.21:18

Har ikke ord.. Har sagt det før, og sier det igjen! Du er et fantastisk menneske, med hjerte av gull! Du er så utrolig godhjerta av deg og det vises så godt. Det at du reiser ned til Hellas for å hjelpe de som kommer i land er så ubeskrivelig fint gjort. Jeg tror at når du deler dette på bloggen din, som når ut til så mange, så er det veldig mange fler som kommer til å hjelpe. Jeg har så utrolig lyst å dra ned dit selv for å hjelpe, men det går desverre ikke pga skole. Men bidrar selvfølgelig med ull og penger!!❤️

Kari

06.01.2016 kl.21:18

Fantastisk, du er en stor inspirasjon! Masse lykke til❤️❤️😊

Røverdatter

06.01.2016 kl.21:21

Jeg beundrer deg som gjør dette! Flott gjort! Håper dere får en tur dere aldri glemmer, og sitter igjen med en følelse av å ha bidratt. Dere er tøffe som faktisk gjør handling ut av tanker og ord. Stå på!

StyleConnection

06.01.2016 kl.21:23

Lisa: Da kan du overføre til kontonummer: 1203.21.75579 <3 Stor klem

StyleConnection

06.01.2016 kl.21:23

Rebekka: Tusen takk for tips <3 Klem

Cathrine Nilsen

06.01.2016 kl.21:31

DETTA e grunn for at du er forbilde mitt!! ❤️ Like fin både på innsida og utsida. Så utrolig flott gjort av deg! ❤️❤️❤️

Ano

06.01.2016 kl.21:43

Lykke til! Jeg har hørt man kan søke om ekstra baggasje gratis på visse flyselskaper dersom det er humanitært arbeid involvert, jeg ville sjekket ut dette om jeg var deg.

Siv

06.01.2016 kl.21:50

Hei! Har vært På Lesvos selv! Da møtte jeg Martin! Fantastisk person! Skal nedover igjen! Det er mye tøffe inntrykk men å få kjenne på å få være ett medmenneske og hvor takknemlig disse menneskene er,det er noe helt spesielt! Barn og voksne gråt da de kom i land men lo og smilte da de dro i fra oss i busser.❤️ Ønsker deg en god reise!❤️

Mathilde Eide

06.01.2016 kl.21:55

Du er utrolig Kristin! Dette er fint gjort og du er en godhjertet person, jeg vil tro du er til god hjelp :) Gleder meg til å følge deg på reisen!

Maria

06.01.2016 kl.21:57

du er god❤️ håper dere får til å hjelpe de mange som trenger det, om det ikke er mer enn ett smil eller en klem. Lykke til og god reise! Donerer gjerne og håper flere vil.

sofie pontecorvo

06.01.2016 kl.22:00

Herregud, for et godt menneske du er! Du burde være stolt over deg sel og de andre jentene som drar. Lykke til på turen!

Klem Sofie

Emma Djupevåg

06.01.2016 kl.22:03

Her sitte eg, på dassen og lese blogg! Og tårene strauma ut! Da e eit so forferdelig men allikavel so enormt viktig emne! Eg syns at da e kjempebra at du bruka bloggen te å få fram nike so viktig! Eg ønske jækla sterkt å bidra, men i og me eg e ei jenta på kun 15 år so kan ikkje eg berre stikka ner heilt uten vidare... Eg gjer so godt eg kan! Har 200kr i måneden som lønn og dei sende eg te et fadderbarn eg har i Niger, vil so gjerna hjelpa te meir men har ikkje ressursa te da...

Du e eit heilt fantastisk menneske Kristin og da at du faktisk ska reisa ned e heilt fantatstisk dint gjort av deg! Eg elska pågangsmotet og dan viljen so du har og misunne deg so sterkt me dan herlige personligheten og dan medmenneskeligheten du har! For ei dama, seie eg berre!😍

Alexandra Lillebø

06.01.2016 kl.22:03

SÅ FANTASTISK!Du har virkelig et godt hjerte, og jeg sippet av både historien til Martin da du publiserte den, og nå når du skriver at du reiser! Det betyr så mye for de du hjelper!

Jeg var selv å sang på et asylmottak før jul, og de setter så enormt stor pris på at vi gjør noe som koster oss 3 kalorier!

Jeg håper du får en fantastisk tuf, og jeg gleder meg til å lese hvordan det er der nede! Stå på, du er fantastisk <3

Veronica H

06.01.2016 kl.22:05

Jeg blir så forferdelig rørt! FANTASTISKE KRISTIN!

Catarina Kippersund

06.01.2016 kl.22:09

Herlig tiltak!

Donerer gjerne penger og håper det er flere som ønsker å bidra!

Har skrevet en mld til deg på fb. ang donering av klær, håper på svar :)

Lykke til Kristin!

Kristin W

06.01.2016 kl.22:13

Kjenner selv noen som har vært der nede. Jeg husker jeg spurte han hvorfor han valgte å dra. Han sa noe sånt som "jeg kan hjelpe, derfor gjør jeg det". Synes det er fantastisk at du har valgt å faktisk dra til Lesvos. Du når ut til så utrolig mange mennesker og jeg tror dette kan være en wake-up call for de fleste, da jeg selv ble både sjokkert og urolig når han fortalte hva han hadde sett og opplevd. Han angret ikke et sekund på at han dro. Ønsker deg masse lykke til! Ser frem til å høre om din opplevelse...

Ida marie

06.01.2016 kl.22:15

Var selv på Chios i november, og det er helt ufattelig givende og lærerikt. Vil tilbake igjen hele tiden, men kan ikke på grunn av studier.. Så gleder meg masse til å lese om dine erfaringer!

Maria Z

06.01.2016 kl.22:16

Kjære gode Kristin,

Reis! Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne ha reist for å hjelpe aelv, men akkurat sånn det er nå har jeg dessverre ikke mulighet. Kanskje når våren nærmer seg kommer jeg meg avgårde. Inntil videre skal jeg gjøre mitt for å hjelpe de som kommer hit. Jeg har startet smått med å hjelpe syrere med å rett og slett snakke norsk med de, så har de noen å øve med. I neste mnd skal jeg invitere de på middagslaging kan være greit å løse en oppgave sammen, da må man snakke sammen da :)

Ære være deg for det du gjør. Du er super! Jeg synes det var tøft nok å snakke med en 20åring som hadde gått i fire mnd. Han hadde pokkern meg gått til Norge. Tenk! Og vi "bærer" de på gullstol liksom.... Han hadde en enkel jobb, snakket kun arabisk men hadde lært seg norsk bra på kort tid. Fin fyr! Sterk historie! En drøss med søsken, ni stk, han er den eneste som er alene i Norge. Heldigvis er en av de han gikk sammen i samme by som han, det hjalp han når det var tøft sa han.

Lykke til! Du gjør en kjempeviktig jobb. Både for de som kommer, men også med å spre info om det som faktisk skjer. Hva som er virkeligheten. Hva folk går igjennom for å få seg et bedre liv. Det er viktig det, å opplyse folk.

Stor klem!

Miriam

06.01.2016 kl.22:16

Jeg blir så rørt, jeg. Herregud så fantastisk du er! Jeg er SÅ glad for at du skal gjøre dette, slik at vi får et litt dypere innblikk i hvordan ting er. Du er dønn ærlig, og kommer ikke til å pynte og fikse på noen ting. Jeg gleder meg til at at du kanskje kan få folk til å skjønne at selv om flyktninger f.eks. har iPhone når dem kommer til Norge, betyr ikke det at dem ikke rømmer fra et like helvete som dem som ikke har noen ting. Dem rømmer fra krig og bomber, ikke fra fattigdom nødvendigvis. Jeg blir så irritert på noen mennesker når det kommer til medmenneskelighet, atte fy..... Jeg skal selvfølgelig støtte dere, men jeg får ikke lønning før i slutten av måneden.

Kan du skrive en påminnelse i hvert innlegg, slik at jeg ikke glemmer å gi et lite bidrag? Selv om det ikke blir store slanten, håper jeg at det kommer til stor help. Stor klem <3

e

06.01.2016 kl.22:21

Fantastisk!! hadde jeg vert noen år eldre selv hadde jeg gjort det samme selv! ting blir ikke bedre av at vi sitter her å sier vi bryr oss, vi må faktisk gjøre noe. 10 kroner hjelper- alt hjelper! takk kristin for at du gjør noe som mange av oss har tenkt på å gjøre. Vær forsiktig, jeg heier på deg mer enn noen gang! jeg blir rørt av dine ord og handlinger. Stå på!

Rebecca

06.01.2016 kl.22:24

Synes det er helt fantastisk at du reiser ned!!!! Biologi læreren min reiste ned på høsten i fjord og det han fortalte når han kom tilbake var ganske sterkt å høre på og gjorde et veldig sterkt inntrykk!! Du er bare et helt fantastisk menneske inn og ut!

Ha en kjempe fin kveld videre😘❤️

Martine S

06.01.2016 kl.22:24

Kristin!! Ååh, jeg blir så vanvittig rørt av hvor godhjerta du er! Jeg kjenner en tåre i øyekroken. Du er virkelig helt helt fantastisk! Du vil ALLE det beste, og det klarer du definitivt være med på å bidra til! Jeg vet seriøst ikke om ei mer snill og god jente som deg! Du sier ikke det bare med ord, men du handler også! Ting blir ikke bare sagt også "forbigått i stillhet", du reiser faktisk ned, og hjelper til! Jeg klarer ikke få fullrost deg godt nok. Skulle så gjerne vært der nede selv, for de trenger virkelig all hjelp de kan få. Men med skole så blir det litt vanskelig, dessverre :/

MEN, kjære vakre deg - jeg ønsker deg en god reise, og denne blir jo litt annerledes og mer følelsesladet reise enn det du vanligvis har reist til før.

DU har ett hjerte av gull, og jeg kjenner jeg har lyst og gi en godholderundtklem!

Love :*

Inger Helene

06.01.2016 kl.22:25

Du er så utrolig god du, Kristin! Hjertet ditt må være laget av gull!❤️ Fantastisk gjort av deg!

Masse lykke til :-*

Iselin HL

06.01.2016 kl.22:44

Åhh Kristin! Dette var så trist og ikke minst GODT å lese. Jeg er så enig med deg. Alle jeg har snakket med om flyktninger snakker bare dritt. Rett og slett! Til og med MAMMA :s hvor er medmenneskene spør jeg meg selv, DU er ihvertfall en av de❤️👊🏼💥 kos deg videre i kveld. Nå er jeg glad! :D

Julia

06.01.2016 kl.22:45

Du er fantastisk, Kristin! Har vippset over en femtilapp, og håper at det vil kunne være til hjelp 💗 Lykke til, du er god!

VILDE

06.01.2016 kl.23:07

Er så utrolig godt å se at vi har sånne fine mennesker som deg i verden. Har vært på foredrag med to flotte damer som hadde vært der nede. Historiene blir så mye sterkere når man hører de fra noen som har sett dette med sine egne øyne, fremfor det vi så alt for lett scroller forbi på nettet... Du beviser gang på gang at du er en knallbra dame som ikke bare bryr deg om deg selv. Det blir utrolig spennende å følge deg på denne turen.

Dette gjorde meg varm langt inn i hjertet! Er ikke bare-bare å legge ut på en sånn tur... Du er sterk og har et hjerte av gull. Eeeekstra stor klem til deg

Tina

06.01.2016 kl.23:20

Jeg digger deg!

Fy fillen du er helt rå som har bestemt deg for å gjennomføre dette!

Jeg kan tenke meg at det blir en veldig sterk men givende tur.

Å se hvor fælt disse folkene har det, kan ikke være lett. Så eg beundrer din medmenneskelighet og din stå-på vilje som tar tak i noe så viktig!

Jeg skal donere penger med glede!

Masse lykke til på reisen :)

Renate

06.01.2016 kl.23:31

Fyy søren, det er så bra gjort av deg! Jeg fikk veldig lyst til å dra å bidra selv nå. Jeg har tenkt på det en stund, men vet ikke hvordan jeg skal gå frem. Jeg kan vertfall begynne med å sende klær til deg og føre over penger! Bilder som spres på nettet av de stakkars flyktningene er helt hjerteskjærende, og absolutt ingen fortjener å leve slik. Og alle burde hjelpe og vise medmenneskelighet, de har jo ikke akkurat valgt å leve slik selv!

Håper du får bidratt så mye du vil menst du er der nede, jeg heier på deg!

Klem ;*

Hope

06.01.2016 kl.23:50

Fantastisk! Nå fikk jeg enda større respekt for deg Kristin; flott at du bruker din stemme og makt til et sånt arbeid. Det er sånne som deg vi trenger her i verden! Masse lykke til med reisen og oppdraget, jeg ser virkelig fram til å følge deg underveis.

God klem.

Finn

06.01.2016 kl.23:56

Det er bare tull å dra ned dit. Jo flere som skal hjelpe de, jo flere får lyst til å reise over den farlige ruta.. Fungerer mot ønsket virkning.

Vibe

07.01.2016 kl.00:13

Så utrolig bra! Har selv veldig lyst til å reise og bidra men har dessverre ikke mulighet akkurat nå, så jeg vil prøve å bidra på andre måter!

Stine

07.01.2016 kl.00:25

Du er så bra, du! ❤️ Jeg blir så glad i hjertet mitt over at det finnes mennesker som deg. Ikke bare gjennom denne handlingen, men for eksempel gjennom ditt generelle engasjement for menneskene rundt deg og dyrevelferd. Du er et stort forbilde for både unge og vi som ikke er fullt så unge lengre som leser bloggen din. Takk for at du bruker stemmen din ❤️

jsi

07.01.2016 kl.00:41

Jeg forstår ikke dette. Dere er 5 stykker som har trommet sammen deres egen hjelpeorganisasjon og trenger penger?

Miriam ting

07.01.2016 kl.00:51

Å helledussen nå blir det spennende å følge med deg framover. Selv synes jeg det er vanskelig å ta stilling til disse tingene på grunn av alt man hører. Men så er det jo akkurat det du sier "medmenneskligheten".. Uansett hvordan andre mennesker er så må man tenke på hvordan man er utad selv.. Stå på.. Kjenner jeg blir skikkelig stolt av deg Kristin <3 Kunne ønske jeg kunne gjort noe slikt selv..

Karoline E.N

07.01.2016 kl.01:35

Igjen Kristin, du er fantastisk! Du viser det gang på gang. Du er er utrolig! Jeg skulle så ønske det var meg som skulle nedover for å hjelpe til. Man får det så mye bedre ved å hjelpe andre. Vite at man har gjort noe for å gjøre hverdagen til andre litt lettere! J skal se om j rekker å se etter om j har noe klær j kan sende til deg! Må bære komme meg hjem først. Tenkte j skulle sette over en sum! Alt hjelper. Det er helt fantastisk gjort <3 ingen er som deg Kristin! Mange klemmer

Maria

07.01.2016 kl.07:47

Gleder meg til å lese innleggene dine om det er sikkert en veldig sterk historie. Du viser at du er et menneske og gjør det alle tenker, det er super bra! Håper noen andre kommer til å følge ditt eksempel ved å hjelpe de som trenger det mest:)

Isabel Torp Borg

07.01.2016 kl.08:17

Så utrolig bra at du vil ned dit å hjelpe!

Mammaen min er der nede nå for tredje gang og skal være der nede 1 mnd. Hun kommer hjem dagen før du drar ned. Følg gjerne reisen hennes og til venninnen på Facebook-arrangementet "Vi reiser til Lesvos - Sammen kan vi hjelpe!". Der kommer det oppdateringer daglig med hvordan situasjonen er og videoer:-)

Lykke til med reisen!

Tess

07.01.2016 kl.08:26

Du er amazing! Jeg skal finne frem ullklær etter barna, og håper å kunne bidra!

Hejfaderittan

07.01.2016 kl.09:26

Etter å ha skumlest kommentarene så jeg at av 72 kommentarer hittil var kun 1 negativ, og denne ene kommentaren var den eneste av de 72 som var lagt ut av et hankjønn. Merkverdig etter min mening.

Hilsen mann, 58 år.

Hannah

07.01.2016 kl.09:32

For et fantastisk tiltak! Masse lykke til, du er så bra!!

Rakel

07.01.2016 kl.09:34

Så utrolig fint gjort!

Anonym

07.01.2016 kl.09:46

Jeg får tårer i øynene når jeg leser at du drar - på en god måte, altså! Det rører meg praktisk talt til tårer... Det er så utrolig bra og SÅ viktig at du vil bruke din stemme til å gjøre enda flere kjent med situasjonen. Jeg skulle veldig gjerne reist selv, men jeg vet jeg ikke har helse eller psyke til det, så mitt bidrag blir heller økonomisk. Ønsker deg alt godt og tar av meg hatten for deg og engasjementet ditt! Grugleder meg til å lese om opplevelsene dine. Du er fantastisk, Kristin! Stor klem fra fast leser

alexandra

07.01.2016 kl.10:45

De burde lage en egen kategori for årets hjerteblogger ❤️ I mine øyne er det den viktigste kategorien og den vinner du. Hver dag.

Takk for at du er den du er. Aldri gi slipp på det.

vitadasogno

07.01.2016 kl.10:48

Hei Kristin.

har dere en adresse der jeg kan sende kl?ær til? Jeg bor ikke i Norge, og det er vel derfor lettere å sende direkte!

Har barneklær 2-3 år!

Linda

07.01.2016 kl.11:35

Fantastisk at du gjør dette, Kristin! Og at du igjen kan bruke stemmen din gjennom bloggen til opplysning om et tema hvor dessverre ganske mange nordmenn er relativt trangsynte! Du er helt topp, og jeg elsker å lese bloggen din. Selv om jeg ikke kommenterer så ofte, så koser jeg meg med innleggene dine. Lykke til, du fine menneske :)

Silje

07.01.2016 kl.12:32

Jsi: Jeg tror nok de reiser ned som frivillige for å hjelpe organisasjonen Dråpen i havet. De frivillige der har allerede gjort mye nytte for seg i en tid hvor greske myndigheter er synlig i liten eller ingen grad.

Heia dere Kristin! Lykke til og pass på hverandre :)

Alexandra Flaa

07.01.2016 kl.12:32

Tusen takk!

Linda J

07.01.2016 kl.12:43

Du fyller så manges liv med glede, omsorg og kjærlighet. Fortsett med det ♡

Martin Kvernbekk

07.01.2016 kl.13:00

Godt å høre at du kommer! Velkommen hit Kristin :)

Maria

07.01.2016 kl.13:36

Fantastisk bra gjort av deg!!❤️

Line

07.01.2016 kl.14:25

Lykke til!

Susanne

07.01.2016 kl.14:47

AMEN!!

martesh

07.01.2016 kl.15:49

Åhh for en tur det må bli, jeg håper du får en lærerik, minnerik og samtidig en flott tur, Kristin! Du er fantastisk

Malin

07.01.2016 kl.15:54

Kjempebra tiltak! Har alltid vatt lyst til å hjelpe men vil så gjerne være 100% sikker på at midlene nummer dit de skal! Det stoler jeg absolutt på at du gjør så vipser gladelig et bidrag! Blir spennende å følge med på reisen din ned.

Sandra

07.01.2016 kl.16:00

Sitte her ordløs, men tårer i øynene og frysninger. For en vakker person du er Kristin! Har alltid likt deg og lest bloggen din, men nå er du virkelig en number one! ENDELIG tar bloggere tak, og gjør noe! All ære til deg Kristin!! Heier på slike medmenneskelige mennesker på denne jorden, for det er tydeligvis ingen selvfølge.

STOR klem!!

Marianne Naustvik

07.01.2016 kl.16:07

WOW! Kristin, for et hjerte du har. Du er virkelig fantastisk som gjør dette. Jeg kjenner meg enormt stolt av deg. Jeg ønsker gjerne å bidra, og vippser deg gjerne noen kroner. Lykke til, du er en fin rollemodell. Godt jobba!

07.01.2016 kl.16:31

Jeg reiser min 2 tur på søndag. Kjekt å se at du skal. Tror det må ligge noe i navnet.

Du kan sjekke ut min Facebook om du vil.

Hilsen hun andre Kristin Gjelsvik:)

Emilie Beck

07.01.2016 kl.16:37

YES Kristin! Så fantastisk bra du reiser ned. For å forberede deg, se filmen vi har laget fra Lesvos som er kjøpt av VG-TV : http://www.vgtv.no/?id=122560

Er på Chios i skrivende stund og skal ta inn en haug med båter i natt mest sannsynlig. Det gjør noe med deg, du blir nok ikke den samme etter du kommer hjem.

Nathalie

07.01.2016 kl.16:39

det er utrolig kult å bra at du gjør dette, Kristin! vet det er mange bloggere som har snakt om det samme som deg, forskjellen er vell bare at du faktisk reiser! stå på og lykke til!

Oda KK

07.01.2016 kl.16:43

Fantastisk Kristin. Helt supert at du gjør dette. Heier på deg <3 klem

Natalia

07.01.2016 kl.16:54

Fantastisk bra gjort, og du kommer ikke til å angre et sekund! Det er tøft, vondt men samtidig ufattelig godt og givende - himmel og helvete på samme plass.

Jeg skulle ønske at overskuddet kanskje kunne gå til å få flere frivillige ned, enn å gå til en organisasjon (enn hvor bra den er) som har veldig mye midler fra før av.

Det er mange som ønsker å bidra ved å reise ned, men som dessverre ikke har råd til det av flere grunner og dermed blir forhindret. De trenger stadig folk der!

Jeg personlig har allerede vært der to ganger tidligere, og blakket meg helt på det - men det er så verdt det. Jeg ønsker så å reise ned igjen en tredje gang, men dessverre stopper student-økonomien min meg for øyeblikket - og jeg vet det er flere som tenker det samme.

Jeg fikk gjort masse der, og to ekstra hender er alfa omega i en nødsituasjon!

Masse lykke til uansett - du er knall tøff!

Ingunn Gjerdbakken

07.01.2016 kl.17:37

Fantastisk at du gjør dette, stå på!!<3

Monika🙊

07.01.2016 kl.17:57

Hei! Jeg er en ny leser, begynte å lese bloggen din i 2016. Har sett alle YouTube videoene dine! De er sykt morsomme😂du og Dennis er helt konge på YouTube beste kanalen ever💖

Synes du er super kul! Elsker stilen din❤️ Jeg føler at vi er like på mange måter, både i stil og oppførsel... Digger bloggen din, beste bloggen jeg har lest (selv om jeg ikke har lest den så lenge😅) digger personligheten din og stilen din😎❤️

Ser veildig opp til deg, spesielt når du legger ut på en sånn reise som du skriver i dette innlegget. Du er 1 av få som gjør noe med problemene i verden, og ikke bare "går forbi"👍🏼😊

Hilsen jente som digge Kristin Gjeldsvik🦄💋💋💋

Anniken Langeland

07.01.2016 kl.17:59

Hei! Fantastisk at du skal dra. Jeg drar selv ned til Lesvos nå på mandag (11.jan). Masse lykke til :)

Klem

hang

07.01.2016 kl.18:10

Wow! Du er bare helt AWESOME! Så utrolig bra at du drar ned dit i egen person, og vil hjelpe. Du er noen av de menneskene i verden som faktisk tar tak i problemene i verden og gjør noe med dem, og jeg ser veldig opp til deg! Og det at du bruker stemmen din gjør at dette når ut til flere, dette som er så viktig. Beundrer deg virkelig. Masse, masse lykke til på reisen, fantastiske deg<3

Lene

07.01.2016 kl.18:41

Fantastisk Kritstin!!

Leila

07.01.2016 kl.19:03

Du er god <3 Trenger sånne som deg i verden!

Kamilla Haaland

07.01.2016 kl.19:12

Du er god som gull <3

Lene Kristine

07.01.2016 kl.19:16

får frysninger av personer som dere!! gleder meg til å se oppdateringer fra når dere er der! Lykke til :)

Siri V. Myre

07.01.2016 kl.19:34

Fantastisk Kristin! Du har ett hjerte av gull og er virkelig et forbilde å sjå opp til. Ditta e en veldig viktig sak som mange ikkje forstår viktigheten i fordi det virka så fjernt for oss. Uansett så håpe eg du vil få ei fantastisk reise og at du sitte igjen med inntrykk, erfaringa og opplevelsa som du kan dele vidare med oss når du kjem heim! Stå på vidare. Eg heia på deg. Lykke til! <3

Marianne

07.01.2016 kl.19:46

Første gang jeg følger en blogg, ever. Og supert at du drar nedover. Via bloggen din vil du nå så mange unge med dine inntrykk, og det er kjempeviktig <3 Vi som ikke drar, kan bidra på mange måter her hjemme. Ikke minst ved å møte alle nyankomne med respekt og hjertevarme <3 Finnes også mange lokalgrupper på FB bl.a https://www.facebook.com/groups/498959500268138/?fref=ts

Kristin S

07.01.2016 kl.19:47

Helt fantastisk at du gjør dette, Kristin. Jeg tenker at engasjementet ditt vil hjelpe dobbelt; både flyktningene du møter der nede og flyktningene i Norge fordi du er med å styrke medmenneskeligheten til det norske folk gjennom bloggen. Tusen takk!

Hilde

07.01.2016 kl.20:18

Så bra at du gjør dette!!! Vet du om det er behov for ull til baby (i hovedsak str 56)? I så fall har jeg en del som jeg godt kan gi bort til dette formålet fremfor å gi det til Fretex :-)

Marte

07.01.2016 kl.21:01

Trenger dere ull til barn?

Frøya B

07.01.2016 kl.21:05

For et forbilde du er altså! Dette er så utrolig bra Kristin! Du har så mange utrolige sider ved deg selv som du stadig vekk viser oss, ceep on goin girl!! Og LYKKE TIL!

Charlotte Lagård

07.01.2016 kl.21:12

Masse lykke til, har vipset penger :D

Maria

07.01.2016 kl.23:21

Utrolig bra at du gjør dette Kristin!! Stor respekt, og lykke til!! Vi i Norge trenger å åpne øynene våre.

Angie

08.01.2016 kl.00:34

Helt fantastisk! Ønsker dere lykke til!

Martine M

08.01.2016 kl.00:51

Stolt, rett å slett! Leste om deg på vg idag😊

Mari

08.01.2016 kl.06:22

Takk Gud for at det finnes mennesker som deg! Jeg har ikke facebook, men lurer allikevel på om det er noe annet enn ull man kunne sendt til deg? Her flyter det over av både det ene og det andre som aldri blir rørt - hadde vært fint å bidratt litt :-)

Ida Emilie

08.01.2016 kl.06:51

Du er helt fantastisk Kristin!

Mariam

08.01.2016 kl.07:56

Kjære deg! En fantastisk innsats, og et velskrevet innlegg om det som faktisk skjer der nede. Vi må vise medmenneskelighet, vi har ikke fått all den rikdommen i Norge for å bruke bare på oss selv.

Jeg overfører penger selvsagt, og skulle inderlig ønske at jeg kunne gjøre det samme som deg.

Masse lykke til!

StyleConnection

08.01.2016 kl.08:16

Mari: Hei kjære deg <3 Mht. at det er så kaldt der nede, er ull det vi foretrekker, og ønkser å bruke plassen i bagasjen til :) Du er ikke rå på å strikke da? ;) I så fall hadde vi hoppet i taket over hjemmestrikket ull som sjal, luer og votter <3 Klem

StyleConnection

08.01.2016 kl.08:18

Marte: Hei Marte :) Ja! Vi trenger masse ull til barn - det ville være fantastisk! Kan du sende meg en melding på Facebook? <3 Klem

08.01.2016 kl.08:34

Hei

Så fantastisk gjort av deg! Har ikke lest alle kommentarene her, så kan være noen har kommet med samme tipset, men: ta med deg en koffert med bleier fra norge. Bleier er ekstremt dyrt der nede! I norge får du en pk med 30 bleier på coop til 20-30kr. Du vil spare på det selv om det blir ekstra kolli! :-) coopbleiene er forresten best i test :)

God tur!

StyleConnection

08.01.2016 kl.09:04

Anonym: Supert tips! Tusen takk <3 Klem

Celine Støa

08.01.2016 kl.09:57

Så bra at du gjør dette, Kristin!! jeg har masse klær som jeg ikke bruker lengre, vurderer å sende de nedover til andre som trenger det bedre enn meg :)

Ingrid :)

08.01.2016 kl.13:42

Fysøren, Kristin - for en dame sier jeg bare! Takk for at du gjør dette, og takk for at du vil dele det på bloggen. Jeg tror nettopp at det er det som skal til. Mange skriver stadig vekk om alt det fæle som skjer, og oppfordrer folk til å støtte - og det er bra. Det som er så synd med nettopp dette er at de kun tar det ut fra nyheter som allerede er publisert, og da funker det muligens til en mindre grad enn dersom man skriver noe nytt! Tungvint forklart, men tror du skjønner det om du vil :)

Uansett da; vet du hvordan man kan være med å dra ned å hjelpe? Liksom hvem kontakter man? Og er det noen kriterier som må oppfylles, f.eks alder?

08.01.2016 kl.17:39

DU ER SÅ GOD, TVERS IGJENNOM!!! Stå på med alt det gode arbeidet ditt, du viser at med et hjerte av gull KAN MAN GJØRE ALT! God tur ned dit og masse ekstremt lykke til!

Jeg har en liten pose med klær som kanskje kunne være med? Ikke ull.

Mari

08.01.2016 kl.19:14

Jeg har ikke store strikkeskills, men vil gjerne sende det jeg har til overs. Men som sagt, har ikke facebook.. Kan du sende meg adressen jeg skal sende til, på mail til meg? :-)

Aylin Gezen

09.01.2016 kl.04:51

Endelig!! Jeg tenkte tanken på om du ikke skulle reise ned da jeg leste innlegget om historien til Martin for noen dager siden, og nå skjer det!! Gleder meg til å følge bloggen din videre, og håper for guds skyld at flere åpner øynene sine og slutter å dømme flyktningene. Det som skjer nå nede i Syria er en katastrofe og massemord av det syriske folk! Håper på fred en dag i alle verdens land <3 MASSE lykke til!

Øyvind

10.01.2016 kl.10:40

Jeg er glad du reiser ned for å hjelpe til, håper du klarer å gjøre en god innsats.

Og ikke hør på trollene, du gjør en fantastisk ting ;) !

Vanja

12.01.2016 kl.12:33

Har sendt deg melding på facebook :) Måtte bare si ifra tilfelle den kommer i "annet". :)

Helene

12.01.2016 kl.23:42

Hei, tenkte på all bagasjen dere skal ha med. Har dere kontaktet flyselskapet for å høre om de evt er villige til å dekke kostnadene på overvekt siden det er humanitær hjelp?

Carine

29.01.2016 kl.04:21

Hei Kristin

Så utrulig bra at du/dere gjør dette. Ønsker dere en tur hvor dere får hjulpet mange. Vippser penger som støtte fra meg!;)

Carine

Skriv en ny kommentar

hits