DEN VILLESTE DOKUMENTARSERIEN NOEN SINNE!

God morgen, mine fine!

Døgnet er litt snudd på hodet som dere vet... Det er vanskelig å legge seg til "normal" tid, og i går var det vanskeligere enn noen gang. Dennis og jeg skulle nemlig starte på en ny serie mens vi hygget med sushi, og valget falt på Netflix sin egen serie; «Making a Murderer»

Er det noen av dere som har sett denne sjokkerende dokumentarserien? 

Det er vanskelig å finne riktige og gode nok ord som kan beskrive vår vanvittige begeistring for denne dokumentaren, for det der er noe av det villeste vi noen gang har sett. Det var umulig å stoppe opp etter endte episodene, og vi ble sittende med store øyne og høy puls gjennom alle de 8 av 10 episodene vi så i går. Det var ca. 8 oppslukte timer, det der, og enhver episode fikk oss så engasjert og forbanna at vi til tider satt og ristet og hylte mot TV'n. I dag måtte vi til og med snakke på tlf om det vi hadde sett, så det sier seg selv at dette er min absolutte nummer 1 anbefaling til alle dere der ute.

Jeg setter rettferdig behandling av andre svært høyt - dette er nok en av mine viktigste verdier, og derfor går denne dokumentaren så vanvittig sterkt inn på meg. 

«Making a murderer» er Netflix's første originale krim fra virkeligheten, som handler om Steven Averys sjokkerende møte med det amerikanske rettsvesenet. Dokumentaren er laget over så mange som 10 år, og både Dennis og jeg ble helt satt ut over at det vi så på skjermen foran oss, ikke bare var en knallbra thriller, men faktisk virkelige hendelser og reelle opptak. Opptak fra virkeligheten! 

For å fortelle kort hva serien handler om, så er det altså denne joviale mannen Steven Avery, som i 1985 ble dømt for en brutal overfallsvoldtekt han ikke hadde begått. Til tross for at Steven ble satt bak lås og slå på en del sviktende grunnlag, dømmes han likevel til så mange som 26 år i fengsel, om jeg ikke husker helt feil. Sheriffen i byen hadde sett seg ut en Steven som gjerningsmann, han likte han ikke, og han skulle bures inne uansett hvilke ande beviser som evt. ville dukke opp. Det var faktisk ikke ett eneste fysisk bevis som knyttet Steven til denne voldtekten, og det villeste er at sheriffen ble fortalt av politiet at han hadde tatt feil fyr. 

Altså... Phew! Jeg blir forbanna bare av å skrive dette, så dere kan jo tenke dere hvor mye det kokte inni meg i går...

Avery sitter i fengsel i så mange som 18 år. Han nekter å tilstå noe han aldri har gjort, og tenker at systemet ikke skal få knekke han under noen som helst omstendighet. "Sannheten vil komme for en dag", hører vi han si, og 18 år senere avslører DNA-prøver at de har satt feil mann bak murene. Steven blir frikjent, han kan endelig få livet sitt tilbake, og selve frikjennelsen utløser store strafferettslige reformer innen lovverket i USA.

Steven jobber opp et søksmål for å avsløre det lokale politiets korrupsjon, noe som ville satt mange prominente medlemmer av lokalsamfunnet i dårlig lys, og som ville bety en erstatningsutbetaling til Avery på hele 36 millioner dollar. Er det ikke da litt merkelig at Steven plutselig blir hovedmistenkt i en ny sak? En kvinne blir drept, og Steven er faktisk eneste mistenkt. En vanlig prosedyre i slike drapssaker er å avhøre de menneskene som faktisk står drapsofferet aller nærmest, da det som oftest er noen av disse som har begått drapet. Ikke en eneste i offerets omgangskrets blir tatt inn til avhør av politiet. 

Nå bør jeg vel ikke skrive mer i fare for å avsløre for mye, men denne dokumentaren er så ubeskrivelig viktig, og jeg håper de av dere som ikke har sett den enda, kommer til å benke seg foran Netflix i løpet av nærmeste fremtid. Dette er virkelig det villeste jeg har sett! «Making a murderer» forteller Averys historie, som ble et offer for det juridiske systemet, og som følger han gjennom rettsaken hvor han står ovenfor en drapsdom. Jeg garanterer at du både blir rørt, forbanna og hysterisk av å se denne.

«Making a murderer» er virkelig en fantastisk god, og ikke minst viktig dokumentar! 

Hvem har sett serien, og hvem av dere er like begeisret og grepet som meg? 

SMASK

61 kommentarer

Verona Tore'sdotter

05.01.2016 kl.12:00

dette er en helt rå serie omg !!!

Nina

05.01.2016 kl.12:04

Vi ser også på den! Har igjen siste episoden, er jo så sykt spennende. Aldri blitt så engasjert av noe på TV før. Er jo så innmari provoserende!

Annie

05.01.2016 kl.12:07

DEN skal jeg se når jeg kommer hjem fra skolen idag! Har vurdert den lenge, men nå vet jeg jo at den er bra :D Tusen takk!

Mita

05.01.2016 kl.12:07

Den skal absolutt settes på listen! Takk for tips! ☺ Men Kristin, du skriver "han tilstår aldri drapet". Var det ovetfallsvoldtekt og drap, eller gikk det litt fort i svingene da du skrev?

StyleConnection

05.01.2016 kl.12:08

Mita: Oj! Takk for rettelse, her gikk det fort i svingene ;) Klem!

Maiken

05.01.2016 kl.12:11

Helt vilt serie! Ble helt sjokkert jeg!

Trina

05.01.2016 kl.12:12

Så denne i romjula og ble helt satt ut. Er enda ikke kommet over denne dokumentaren. Googler news vær eneste dag! Haha.. Ble helt besatt! Denne MÅ bare alle se!

Susanne Moen Øy

05.01.2016 kl.12:28

Denne må eg sjå!! Passar perfekt i dag som eg er sjuk og heime fra skulen <3 Tusen takk for annbefalingen!

Miriam

05.01.2016 kl.12:36

Jeg elsker sånne serier! Denne skal jeg definitivt sjekke ut. Er det en blanding av bilder fra virkeligheten og skuespillere?

Stor klem

StyleConnection

05.01.2016 kl.12:38

Miriam: Vet du? Alt er ekte.. Det er ingen skuespillere, noe som gjør dokumentaren enda mer gripende. Helt sjukt, skal jeg fortelle deg! Stor klem

Sara E. A.

05.01.2016 kl.12:46

Så denne serien i romjulen, og det er en utrolig bra og gripende serie! Vil anbefale alle å se den. Det er helt sykt hvor urettferdig verden er..

Ann Sissel

05.01.2016 kl.12:46

Ååååh tusentakk for tips!! Jeg elsker dlike dokumentarer - samt serier/filmer basert på ekte historier. Har du sett Johan Falk? Svensk serie basert på ekte historie, klarte ikke bare se en episode av den heller.. haha.. Ha en strålende dag, nå skal strax netflix på 😀

Victoria J

05.01.2016 kl.12:55

Jeg startet å se denne med mamma for noen dager siden, på den store flatskjermen i stua... og gjett hva? Vi hylte og skreik til TVen vi også, nesten så vi ble røde i ansiktet v frustrasjon av at folkene på TV ikke hørte på oss!! Men fantastisk bra serie det er veldig lett å bli opphengt i...nesten FOR opphengt.. Gled deg til de neste episodene, WOW sier jeg bare :-D

Ha en superduper dag Kristin, loveyou <3

Mari

05.01.2016 kl.13:14

fy faen jeg blir så provosert jeg at jeg klikker når jeg leser dette....18 år er kastet vekk av hans liv fordi det er EN sheriff som ikke liker han, dette her viser HVOR MYE MAKT POLITI OG SHERRIFER I USA HAR!! DE burde sitte inne og mure... omg jeg kunne skrevet, og skrevet og skrevet om dette men takk for du minnte meg på denne dokuemtaren. jeg må bare ha pause pga jeg blir så provosert at jeg får vondt langt inni hjerterota:((

Miriam

05.01.2016 kl.13:16

Kristin: Det hørtes ENDA bedre ut. Gleder meg til å sjekke ut!!!! Takk for tips

Mamma som 16

05.01.2016 kl.13:23

Har akkurat sett den ferdig selv og ble helt lamslått!! Fy søren for en viktig dokumentar. Utrolig fint at du tipser videre om den! :-)

Tone

05.01.2016 kl.13:27

Denne må jeg jo se! Jeg og kjæresten har lett litt intet siste etter nye serier og følge med på, så da må vi jo begynne på denne:-D Jeg kan også anbefale The americans (om det er slik det skrives), som også går på Netflix. Den var også veldig bra:-) Den handler om et russisk ektepar som er spioner i USA under den kalde krigen. Var i Berlin en helg før jul,så ble jeg så interessert i 2 verdens krig og denne makt krigen mellom USA og Sovjetunionen. Veldig bra serie det også:-) Når du er ferdig me how to make av murder da selvfølgelig;-)

Julie Nesheim Svendsen

05.01.2016 kl.13:42

Jeg har også just sett denne, og er så fullstendig enig. Jeg satt også å ropte til skjermen og holdt på å rive av meg håret.. Stakkars, stakkars mann. Det er faktisk helt vilt!

Oda KK

05.01.2016 kl.13:47

og nå vet jeg hva jeg skal se på!! Takk Kristin :-D

Karoline E.N

05.01.2016 kl.13:55

Hello <3 altså! Denne serien må jeg bare sjekke ut. Netflixen på tven her har klikka, macen min er ødelagt, men fikser opp i problemet nå :) så da skal j banke meg forran tven og sjekke ut denne serien bare dette er fikset. Takk for at du andbefaler serier som du blir engasjert av!

Ønsker deg en fantastisk tirsdag! Klem klem <3

Emma Julie

05.01.2016 kl.14:14

Oi, det er ganske sjukt! Hvor skummel er serien i forhold til hva som vises? Synes den høres spennende ut, men takler ikke skumle ting :)

Åse

05.01.2016 kl.14:14

Knallbra dokumentar! Jeg ble selv engasjert og forbannet, MEN jeg syns det er viktig å huske at det som blir presentert i dokumentaren er satt sammen av de som har lagd den. Blant annet er det flere tekniske bevis som ikke nevnes, og som gjør at skepsisen (ihvertfall hos meg), blir litt større.

Misforstå meg rett, i den første rettsaken skulle han aldri vært dømt, og det viser hvor sykt det amerikanske rettsystemet er, men denne dokumentaren har et innhold som er valgt ut og satt sammen, og det betyr at en god del ikke er tatt med. Nå skal ikke jeg spoile noe for deg, men når du har sett hele, bør du lese om selve saken :)

Og, helt på tampen vil jeg tipse deg om podcasten "Serial". Samme gate som Making a murderer, absolutt å anbefale!

Hedda Emilie

05.01.2016 kl.14:51

åå den så spennende ut! Tør egentlig ikke å begynne på den, for da blir det nok lite søvn og produktivitet på meg og. Jeg leste nettopp at man enklest kan endre døgnrytmen ved å stå opp én time tidligere for hver dag, og så stoppe når man har kommet så tidlig som man ønsker. Og så holde det sånn hver dag da, haha! Og for å holde det sånn burde man ikke sove mer enn én time lengre enn man gjør i hverdagen, i helgene. Begynte for to dager siden, og det funker faktisk bra. Min døgnrytme har også blitt heeelt ødelagt i ferien, og da føles det ikke godt å plutselig stå opp fem timer tidligere når hverdagen kommer.

Siden du kom med et serietips, så kommer jeg likegodt med et tilbake. Kan ikke huske at du har skrevet om Broen før. Vel, broen er det som har ødelagt min døgnrytme. Er så spennende at jeg ikke klarer å skru av den og haha!

Oi, dette er rart, tror det er første gang jeg legger igjen en kommentar på bloggen din, selv om jeg har vært fast leser i flere år. Jeg leser så (altfor) mange blogger, men din er og blir den desiderte favoritten. Du fortjener all skryten du kan få, Kristin! Takk for at du holder det ekte hver dag, og gir glede til så mange mennesker du ikke kjenner engang. Håper du forstår hvor mye du bidrar til å glede og inspirere andre:) du er i alle fall dødsflink til det du driver med!

Ønsker deg en super tirsdag videre Kristin! Stor klem:)

Maria M.

05.01.2016 kl.15:38

Blir redd av å høre hvordan ett menneskes hat kam slå ut på den andre parten så hardt, håper han blir frikjent og sheriffen blir dømt jeg? den serien må jeg bare se!

madde

05.01.2016 kl.15:51

høres og ser spennende ut. kommer til å sjekke den ut! =)

Bettina

05.01.2016 kl.16:03

Skal se ASAP!!

Renate

05.01.2016 kl.16:15

Shiiit😮 synes det er helt sykt hvordan det er mulig å ødelegge livet til en annen person så mye.. ufattelig trist! Takk for god anbefaling, skal starte å se i kveld! 😊

VILDE

05.01.2016 kl.16:24

Wow... En venninne fortalte meg om denne serien i går!!!! Har planer om å se den når jeg er ferdig med den jeg holder på med nå. Høres sinnsykt spennende ut. Denne må jeg absolutt se.

Er nesten skummelt hvor hektet man kan bli på serier. Det tar opp alt for mye tid, men det er jo så gøy! Håper du får en fin, fin dag. Stor klem

Marianne

05.01.2016 kl.16:33

åhooi, skjønner hva du mener.. Jeg sitter her og roper til skjermen, mens jeg rister av fortvilelse! Blir så forbanna og oppgitt at jeg har ikke ord, herlighet altså.

God klem!

Linda Kristin Lie

05.01.2016 kl.16:40

Den serien skal jeg jammen meg begynne å se på!

sofie pontecorvo

05.01.2016 kl.16:57

Oh shit! Den serien skal jeg begynne og se på!

Mari A

05.01.2016 kl.17:52

Denne serien skal jeg definitivt begynne å se så fort jeg er ferdig med den serien jeg ser nå. Har hørt så mye bra om den!

Trine

05.01.2016 kl.18:18

Om jeg ble hektet? Yes! Provoserende og utrolig fascinerende!

Thilde

05.01.2016 kl.18:57

Jovial fyr? Really? Dyremishandling, drapstrusler og trakassering er stikkord for denne mannen. Ja, urettferdig behandling og et rævva rettssystem, men han er IKKE en jovial og hyggelig mann.

Caroline

05.01.2016 kl.19:02

Er den skummel? Får man se skummle/ekkle ting feks?

Jeg er livredd skrekkfilmer,mmen denne hørtes jo så bra ut! :) vil bare ikke sitte å være livredd for at det skal dukke opp ekkle bilder når det er fra virkeligheten liksom :s

Noen som kan svare på det? :)

Martine M

05.01.2016 kl.19:13

Så den på vg her om dagen, virkelig noe jeg vil begynne å se på etter jeg er ferdig med serien jeg ser på nå. Virker utrolig interessant og spennende. Akkurat slik jeg liker det😎Kan anbefale den jeg ser på nå; homeland(kan ses på tv2sumo hvertfall). Super spennende, mange sesonger! Veldig bra serie. Tror flere sesonger skal komme nå i 2016😄Fant denne serien når jeg hadde sett absolutt det meste av serier. Hvis du ikke har sett prison break så er det bare å slå på netflix ASAP.

Ha en fin dag!

Gina S

05.01.2016 kl.19:26

Holder på å se den nå! Kjenner det KOKE inni meg...Vil egentlig bare hoppe inn i TV'n å slå ned mange av de folkene. Fy faen

Maja L

05.01.2016 kl.19:55

Tusen takk for tips, høres ut som en spennende dokumentar! Her har vi sett hele modern family minst 5 ganger. Blir ofte et par timer seriekos på kveldene, men det er alltid vanskelig å bestemme hva man skal se. Så tips trengtes sårt! Ha en fin kveld :)

Røverdatter

05.01.2016 kl.21:04

Skal absolutt sees. Takk for tips!

Hedda

05.01.2016 kl.21:33

UNDERSKRIFTSKAMPANJE!!!!

https://www.change.org/p/president-of-the-united-states-free-steven-avery#petition-letter

Andreea

05.01.2016 kl.22:15

Denne må jeg absolutt se! Evig takknemlig!!

Oda Gundersen

05.01.2016 kl.22:20

Hei! Jeg har prøvd å kontakte deg flere steder, men ville bare vise deg denne siden - http://www.blueboxshop.no/ sååå mange søte interiør ting ! Håper du ser dette

Sofie

05.01.2016 kl.22:59

Hvis du finner denne serien svært interessant, vil jeg tipse deg om boken som tar for seg det groveste doble justismordet som har blitt begått i Norge og kanskje i Europa; "overgrepet, justismordene på Fritz Moen". Skrevet av privat etterforsker Tore Sandberg. Saken er like sjokkerende, frustrerende og sår som justismordene på Steven Arvey.

Kristine Prestrud

05.01.2016 kl.23:50

Har ikke sett serien, men skal definitivt sjekke den ut!

Ellers kan jeg anbefale medlemskap i Amnesty (https://www.amnesty.no/støtt-oss/bli-medlem) om du ønsker å bidra til en mer rettferdig verden. Er en utrolig viktig jobb de gjør ved å legge press på statsledere og nasjoner over hele verden for brudd på menneskerettighetene, omgjøring av korrupte domfellelser på svært tynt eller ikke-eksisterende bevisgrunnlag, og kamp mot dødsstraff og tortur.

Iselin HL

06.01.2016 kl.00:13

Whaat, den høres jo spennende ut! Jeg trenger særiøst nye serier.. Og jeg liker sånne ting som liksom faktisk seems legit! Ikke sånn overnaturlig gossip/trylle/vampyr-opplegg. Blir for dumt, SÅ denne blir en must-see :D takk for tips og god andmeldelse :*

I dag kom jeg ENDELIG hjem.. Etter 14 lange dager uten typen og mamma er tortur. Haha! Jeg er en råforelska mammadalt x) går det ann?

SMASK💋😆

Helena Mæland

06.01.2016 kl.00:31

Så spennende innlegg! :-) Jeg satt å så igjenom en av dine eldre videoer her for leden dag, og i New York Shopping haulet så snakket du om en bok, der fargen beskriver den personen spot on osv, så sa du at du skulle skrive hver dag nederst i innlegget hva fargen sa. Dette synes jeg var kjempekult, kan være du allerede har skrevet om at du har sluttet eller noe sånn. Men om du bare har glemt det, hadde det vært skikkelig stilig om du hadde fortsatt med det! Har lyst å se hva fargen min sier om meg hehe! Digger bloggen din:)

Ida

06.01.2016 kl.01:02

Denne skal jeg definitivt sjekke ut. Elsker dokumentar og denne så og hørtes spennende ut.

Helena

06.01.2016 kl.01:15

Anbefaler deg å høre på podcastet Serial, er kjempefan av MAM og Serial er i samme slaget.

Marlene Nilsen

06.01.2016 kl.01:24

Har ikke sett den, men hørt fra flere at den er must see, så da må jeg vel se den !

Siren

06.01.2016 kl.03:30

TAKK KRISTIN! Jeg leste innlegget ditt nå klokken 03:28 og nå må jeg vel se på den serien hele natta da! (går fint får ikke sove uansett for hoster så mye :p) haha. Men synes det er veldig mye bra på netflix for tiden :D En serie jeg akkurat så alle episodene av heter Black Mirror, veldig merkelig serie men er forskjellige episoder som handler om teknologi og hvordan det påvirker menneskene som bruker teknologien (ok hørtes utrolig nørd ut men det er en dramaserie altså! ganske spennende) :)

A

06.01.2016 kl.06:51

Hei,

Takk for tipset, skal se. Ville bare legge igjen en kommentar her, og anbefale deg å se dokumentarene klat "Paradise Lost". Dette handler om en veldig kjent sak, West Memphis Three, i USA, veldig lik på den du fortalte om. To gutter på 17 får livstid i fengsel, og en gutt på 18 får dødsstraff for mord på tre unge gutter, selv om ingen bevis peker mot de( de har bla alibi) Jeg ble så engasjert og sint da jeg så den.

Hvis du googler litt om det vil du se at det ble en veldig stor sak som engasjerte mange, bla johnny depp, Tom Waits og Marilyn Manson.

Det mest irriterende av alt er at de kun slapp ut etter 18 år, dersom de skrev under på at de var skyldige slik at staten slapp å betale erstatning til de.

Emilie Andreassen

06.01.2016 kl.09:28

Når jeg er ferdig med alle seriene jeg holder på med, er denne først på listen!! Takk for tipset :)

Marthe G

06.01.2016 kl.11:00

Begynte å se denne dokumentarserien igår kveld! Skulle se 1 episode før jeg tok kveld, endte opp med å se 3 episoder... Den som var veldig trøtt når hun sto opp og skulle på jobb idag var meg, haha :-D

Helt hekta!

Frøya B

06.01.2016 kl.14:01

Hørtes spennende ut, må kanskje få sjekket ut den serien snart. Har vurdert den veldig mange ganger, men aldri begynt på den. Men det får bli når jeg er ferdig med Jane the virgin, jeg er helt oppslukt haha! Sitter og er forbanna nå siden Netflix brukeren er okkupert av andre personer, og jeg som skulle nyte serien min den siste fridagen... Får vell heller ta meg til vaskinga, som EGENTLIG var planen :-/

Anders

06.01.2016 kl.23:04

Hey Kristin, anbefaler sterkt å se "the jinx" også hvis du ikke har sett den. Så den etter denne dokumentaren, like gripende og spennende og se på den og!

Caroline

07.01.2016 kl.00:53

Spoiler much???:(

StyleConnection

07.01.2016 kl.07:52

Caroline: På ingen som helst måte :)

08.01.2016 kl.11:37

Jeg blir så irritert av den dokumentaren!!! At de kan være så idiotiske og skal vri og vende på alt. Den dag i dag sitter han enda i fengsel. Den største grunnen som irriterer meg er:

Blod i bilen hennes, MEN ikke noen fingeravtrykk eller dna spor?! Hvordan i elv er det mulig >:((((((( folk med makt ødelegger as

siljepia

08.01.2016 kl.22:02

Tusen takk for tips. jeg måtte bare se den etter du anbefalte den :) Har igjen 2 episoder i kveld som jeg skal se.. Blir som

de fleste irritert og sur.. Stakkars mann .

klem :)

Petra R

09.01.2016 kl.20:48

Endelig har telefonen min stoppet å være en dust, jeg har slitet med å overleve uten å lese bloggen din! Den har klikka i mange dager, så plagsomt. Derfor sier jeg sorry for så sein komentar..

Jeg har ikke sett serien, men den høres spennende ut! Kanskje når jeg er ferdig med de jeg holder på med så kan jeg se den:)

Marte F.

10.01.2016 kl.01:03

Du har ikke spoilet i det hele tatt! Jeg og kjæresten har to episoder igjen og vi er så utrolig provoserte og irriterte og ikke minst supernysjerrige på hvordan alt faktisk henger sammen! Flere ganger har vi følt at ting begynner å falle på plass, men så dukker det opp nok et sinnsykt faktum som forandrer alt! De floker seg inn i løgner og bullshit! "Sannheten kommer alltid frem". Kan ikke vente med å finne ut hva den er!

Ellers håper jeg du har det veldig fint, Kristin! Love you 💋

Skriv en ny kommentar

hits