IT MAKES ME SICK!

Hei igjen, darlings ♥

Jeg fikk mannen med meg ut på vift til slutt, og vi har i dag hygget med deilig lunsj på Renaa. Det som var mindre hyggelig var overfylte Stavangergater med jenter kledd i pels. Er dere klar over at jeg i dag telte så mange som 32 ekte pelskrager? Og dette kun i løpet av et par timer!

Det er tilsynelatende flere pelstilhengere her i Stavanger enn i hovedstaden, og jeg merket at jeg ble både uvel og i svært dårlig humør, av å se en haug av jenter trippe stolt rundt i sine nye jakker fra Canada Goose og Parajumpers. 

Jeg prøver å forstå hvordan det kan være ok for dere jenter (og gutter, det var noen av dem også) å sprade rundt i Canada Goose og PJS. Hvordan kan det føles ok å ha på seg en jakke hvor pelsen kommer fra et dyr som er drept KUN fordi at DU skal se "fin" ut!?!? Føles det bra? Er det virkelig så forbanna enkelt å bare ignorere den grusomme sannheten? Pelskragen på jakker fra bl.a Parajumpers og Canada Goose, kommer ofte fra dyr som er fanget i feller. Disse fangstmetodene er blant de mest grusomme. USA, Canada og Russland tillater bruk av snarer som kan fange pattedyr rundt beina eller halsen. Heldigvis er dette strengt forbudt i Norge, da det anses som dyreplageri. Disse landene tillater også bruk av fotsaks, en fangstfelle som klapper sammen rundt beina på dyret og forårsaker grusomme smerter.

Dyr som fanges i snarer eller fotsakser kan bli liggende og lide lenge før de blir avlivet med en klubbe eller skudd mot hodet. Disse fangstmetodene foretrekkes fordi de ikke skader pelsen til dyret, og det er denne pelsen som pryder jakkene deres. Dere vil gjerne ikke tro det, men dere er faktisk ansvarlige for disse stakkars dyrenes død. Jo flere som går rundt i slike jakker, og som kjøper dem, dess flere dyr blir drept. Og NEI... Det hjelper ikke om jakken allerede er produsert... Går du med pels, viser du fingern til dyrevelferd! Så enkelt er det bare, og jeg blir rett og slett kvalm. 

Vi kan ikke lenger se den andre veien, og jeg oppfordrer dere til å se denne helt forjævlige videoen, som viser fellefangst slik det foregår i bl.a USA og Canada. Jeg sitter her og hylgriner etter å ha sett denne vidoen. Jeg er helt knust, og jeg mister all tro på oss mennesker når jeg ser hva vi kan være i stand til å gjøre, bare for at vi skal se "fresh" ut, og holde oss varme når gradestokken kryper under null.


//Video og fakta hentet fra dyrevern.no

Jeg lurer på om det er mangel på kunnskap som gjør at man kan være så ignorant og samvittighetsløs. Det må jo ha noe med det å gjøre, eller? Eller er enkelte bare så blåøyd, at de på tross av kunnskap om den grusomme pelsdyrnæringen, kan være i stand til å kle seg i ekte pels!? 

Jeg fatter det bare ikke, og jeg vet ikke hva mer jeg kan gjøre enn å skrive gjentatte innlegg om dette temaet, for å i hvert fall prøve å få folk til å forstå. Jeg føler meg så hjelpeløs. Jeg blir så forbanna trist, og jeg makter ikke å se én pelskrage til.

Sees senere ♥

94 kommentarer

charlotte o.

28.12.2015 kl.16:59

Bra å se at du ikke stopper å dele dine meninger om pels. Jeg støtter deg 100% på dette emne! Stå på og kjemp videre for dyrene! De har ikke gjort noe gale, så det er synd de blir drept for pelsen...

28.12.2015 kl.17:01

Jeg støtter deg, men syns samtidig at det er uvesentlig å dra inn merkevesker i denne debatten

28.12.2015 kl.17:05

Bor selv litt utfor Stavanger, og føler at alle jenter har Canada goose eller parajumper. Skal vedde på at minst halvparten av alle jentene på skolen min(med rundt 1500-2000 elever) har sånn jakke, og jeg forstår ikke hva de tenker med.. Kommenterte også det forrige innlegget du skrev om pels, om at hvis jeg sier noe om hvor jævlig mange av disse dyrene har det, mener de at det ikke har noe å si da jakken allerede er produsert. Men HALLO?! Hvis ingen hadde kjøpt de jakkene, ville det heller ikke blitt produsert flere.. Har sett den videoen før, og klarer virkelig ikke se den igjen. Stakkers dyr! Håper folk kan åpne øynene og skjønne hvor jævlig disse dyrene har det!

Håper du slipper å se flere jenter med pels og at du får en fin kveld❤️ klem fra en pelsmotstander

StyleConnection

28.12.2015 kl.17:09

Anonym: Enig med deg.. Jeg ble så sint og revet med, men har tatt bort avsnittet da fokuset bør ligge på pelsdyrdebatten. Takk for engasjementet <3

Mie

28.12.2015 kl.17:09

Tusen tusen takk for at du er så i mot pels, Kristin, og for at du bruker stemmen din til å dele budskapet - du når ut til så mange! Kan du lage et innlegg om noen FINE varme jakker uten pels? Hvilke jakker bruker du når det er minusgrader? Kos deg videre i Stavanger <3

Lise Lotte

28.12.2015 kl.17:09

Blir faktisk litt lei meg av å se at du skriver at du blir uvel av mennesker som går med pels. Det er sikkert mange av dine lesere som går med pels, betyr det at de er fæle mennesker selvom? Betyr det å gå med pels at man hater dyr? Kjøttindustrien er jo like ille. Folk er ikke like klar over det fordi det ikke er like hypet opp i media. Jeg, personlig, syns det ikke er helt greit å skulle hate pels over alt på jord, men spise en billig biff på fredager for 20kr fra Joker. Det er jo like ille. Billig kjøtt -> press på bonden -> raskere oppfostring av dyret = mer fôr -> tvangsfôring -> dårlig dyrevelferd, men billigere kjøtt.

Syns egentlig at folk skal få gå som de vil, man skal ikke dømme noen utifra hvordan man kler seg. Ja, man bør bli mer bevisst om hvor både pelsen og kjøttet kommer fra og ja, absolutt skape dyrevelferd, slik at alle dyr har det bra.

Det at man går med pels, eller spiser kjøtt, gjør ikke noen automatisk til en dyrehater. Jeg er ganske sikker på at mange er klar over hvordan ting virkelig er. Løsningen er vel å kutte ned på alt, vi har et enormt forbruk som ikke ligner grisen.

Det er mine meninger, og folk må gjerne hate meg for det jeg sier. Ikke alle kan være enige. Kanskje noen syns jeg er dum og teit. Kanskje folk blir uvel av å se på meg. Jeg er ikke et dårlig menneske selv om jeg går med pels eller spiser kjøtt.

VILDE

28.12.2015 kl.17:16

Jeg eier selv to jakker med pels og det er ikke noe jeg er særlig stolt over. Er noen år siden jeg kjøpte de nå, men jeg bruker begge to fortsatt. Jeg ville derimot ikke kjøpt meg en jakke med pels igjen, ettersom at jeg i etterkant har blitt mer opplyst over hvordan pelsindustrien foregår. Jeg har fått en del kunnskap fra blant annet blogger, så jeg synes det er veldig fint at du engasjerer deg i dette. Dere bloggere kommer ut til sinnsykt mange mennesker og kan ha en stor påvirkningskraft, så det gjør meg veldig glad å se at du bruker posisjonen din til å få folk til å tenke seg litt om.

Jeg føler meg på en annen side litt dobbelmoralsk som sier at jeg er helt enig i det du skriver og at jeg ikke ville kjøpt ekte pels igjen, ettersom at jeg fortsatt bruker vinterjakkene mine med pels... Men det er tross alt det jeg mener. Det sitter litt langt inne å skulle gå å kjøpe meg en ny vinterjakke og kaste bort de jeg allerede har, men jeg tenker heller fremover og sier at jeg aldri kommer til å kjøpe noe likende igjen. Men jeg kan ærlig talt si at jeg føler meg litt dum når går rundt i en jakke med pels på hetten, for jeg synes jo ikke noe om det. Heldigvis synes jeg det virker som om det er flere som er mot pels nå enn det var for noen år siden, til tross for at Canada Goose og Parajumper har blitt skoleuniform blant dagens fjortiser...

Miriam

28.12.2015 kl.17:18

Jeg er veldig enig i synspunktet ditt, men jeg må si jeg også stusset over at du dro inn Michael Kors. Hva har dette med pels å gjøre, liksom? Jeg eier Michael Kors-effekter selv, og jeg har da alt i mot pels likevel.. Alt negativ må liksom relateres til Michael Kors/designervesker til tider, og det synes jeg er litt merkelig.

Klem til deg

emilie

28.12.2015 kl.17:19

Er så enig med deg. Jeg sitter å griner nå etter å ha sett den. Skjønner ikke hvordan det er fysisk mulig for et menneske å gå med pels når de vet hvordam det er. Blir så kvalm.

StyleConnection

28.12.2015 kl.17:19

Lise Lotte: Heia Lise Lotte <3 Takk for engasjement. Jeg er fullstendig klar over at mange av mine lesere mest sannsynlig går med pels, men selvom de er mine lesere, blir det ikke mer ok av den grunn. Jeg blir faktisk uvel.. Skikkelig dårlig, og det er trist å se at du blir lei deg av å lese dette. Jeg kan ikke la være å uttrykke mine følelser i fare for å såre noen, for dette med pels er bare IKKE ok i mine øyne, uansett hvem som bærer den.

Jeg vet at kjøttindustrien er minst like ille, om ikke verre, og jeg manner meg opp til å ta et dypdykk i denne også. Ved å tilegne meg denne kunnskapen, vet jeg at jeg ikke kommer til å være i stand til å røre verken kyllingfilet eller bacon, og jeg har rett og slett vært feig og ikke klar til å ta dette steget. Snart.. Veldig snart!

Klem til deg

Henriette

28.12.2015 kl.17:19

Skulle til å si det Lise Lotte sier over her. Jeg eier blant annet en nedarvet pelslue fra Russland, og jeg bruker den ofte når det er minus grader ute. Jeg hadde aldri i verden kjøpt en canada goose e.l. men jeg er forferdelig glad i lua mi. Vil du si jeg er et grotesk menneske fordi jeg ikke brenner den?

Miriam

28.12.2015 kl.17:20

Jeg ser selvfølgelig nå, at du har endret på det, og at andre har kommentert. Hadde gått inn på innlegget før det var noe særlig engasjement, og du hadde ikke gjort noen endringer. Beklager!!

Iselin HL

28.12.2015 kl.17:20

Jeg skjønner hva du sier så altfor godt... Hærregud enkelte mennesker og SPESIELT disse småpikene med pappas kredittkort som kjøper disse jakkene, og den attitude'n som sier "Nå er jeg populær og kul for jeg har en jakke som alle andre små f*tte tryner har. Den har ekte pels og kosta over 5k, og pappa kjøpte den til meg, hehehehe" Fak u. Sorry, men jeg oppfatter ALLE med de samme (og disse) klærne som dette. HVOR mange har Michael Kors f.eks? Ja, også Canada Goose og hva faen er det de ikke har?... Hadde jeg fått så mye som en av disse tingene hadde jeg vært direkte flau over å ha gått med noe slikt. ALLE har jo det for pokker. "Skyt mæ i levra" sier jeg bare.

-Pissed nordlænning :*

StyleConnection

28.12.2015 kl.17:21

Miriam: Ingenting å si beklager for, kjære deg... Det er jeg som skal si sorry for at jeg ble litt grepet i øyeblikket. Klem klem

B

28.12.2015 kl.17:24

Hei kristin! Først må jeg si at du er den tøffeste kuleste dama i universet! Å herregud du lyser opp hverdagene med fargerike, artige innlegg å like mye rører det meg å lese de mer seriøse innleggene dine! Du skuffer aldri!! Ikke et innlegg har jeg lest for så å tenke " neeeeh dette var ikke så bra" skjer bare ikke! :D

Å de superfreshe klærne dine har fått kleskapet til å smile! Takk for at du er du :D

Men selv om du er en av mine største inspirasjoner og forbilder er det jo også noe jeg ikke er enig i!

Denne posten gir meg litt delt meninger... Jeg er sykt enig om det at mennesker kjøper pels og jakker bare pågrunn av merker og hva som er "in" er ufattelig flaut og trist. De sjekker ikke opp hvor pelsen kommer fra og hvordan dyrene har hatt det...

Er selv oppvokst på gård å dyr er livet! Tåler ikke å se noen dyr ha det vondt! Men jeg er så heldig å fått oppleve en skikkelig pelsdyrfarm å det er jeg så glad for... Der så jeg at alle dyra var friske, fikk nok mat å tilgang på drikke! Jeg vet at ikke alle steder er sånn men jeg er åpen for at noen folk kjøper pels. Men da skal det være kjøpt fra en farm hvor folk har vært å sett.. Å en pels som er kun din å unik...

Vet jeg sikkert skriver langt å uforståelig. Er bare veldig opptatt av at ikke alle som holder på med pelsdyr er så grufulle som videoer på nett :)

Tilslutt vil jeg sende en stor klem til deg for at du tar opp et viktig tema på en veldig seriøs måte :) ha en fin kveld :)

Johanne Underdal

28.12.2015 kl.17:36

Hei! Jeg er så enig med deg! Ser mange reagerer på at du drar inn Micheal Kors (ikke at jeg kan se hvor du har skrevet det..), men du har uansett helt rett. Micheal Kors, og de fleste andre store designere, blant annet tester på dyr. I tillegg bruker de skinn i sine varer, og den som tror at skinnet kommer fra dyrene vi spiser, tar grundig feil. Dyr dør også for skinn. Kjøp heller derfor Stella McCartney som verken bruker pels eller skinn i sine kolleksjoner!

28.12.2015 kl.17:38

Hva synes du om at dennis driver å kontaktet vilde Emilie Molden hele tiden? Blir du ikke litt nervøs når han driver å skriver til henne at han vil ha henne og om hun vil komme osv?

Lise Lotte

28.12.2015 kl.17:38

Vil bare presisere at jeg ikke på noen måte mente å være ekkel mot deg eller noen andre. Ville bare si litt om hva jeg tenkte. Du er en skikkelig fining Kristin, og det går ikke en dag uten at jeg leser det du poster på bloggen din. Ble bare engasjert. Ikke mente jeg at du skal ta hensyn til alle, ville bare belyse at man ikke trenger å være et dårlig menneske selv om man går med pels eller spiser kjøtt <3 Man skal som sagt få ha sine meninger og det respekterer jeg deg for.

Nora

28.12.2015 kl.17:44

Hei Kristin

Først og fremst vil jeg bare ai at jeg er fullstendig enig med alt du skriver. Selv bor jeg i Stavanger og eier ingenting med pels på. Har lenge vært utrolig motstander av pelsbruk. Det med at du sier at det er flere som bruker pels her enn i Oslo tviler jeg ikke et sekund på. Her går alle etter "moten" og jenter bruker det jenter flest går med. I Oslo vil jeg tro at flere og flere begynner å få sin egen stil. Håper vi gjør det i Stavanger også snart slik at vi kan få en slutt på det grusomme pelsbruket vi har idag. Helt ufattelig og det er kun en liten andel som forstår hvor jakkene deres kommer fra.

Eline

28.12.2015 kl.17:45

Syns det er kjempeflott at du er imot pels! Å bra at du bruker bloggen på å dele et viktig budskap. Men jeg lurer på hva du tenker om skinn? Pelsdiskusjonen har fått utrolig mye oppmerksomhet men føler svært få skjønner at skinn er like galt.

Eline

28.12.2015 kl.17:47

Må bare presisere at jeg ikke mener å hakke på deg for jeg syns du gjør en kjempebra jobb med å ta dette opp. Er utrolig mange som er uvitende å det er viktig å belyse problemet istedenfor å ignorere det.

28.12.2015 kl.18:02

spiser du kjøtt?

Cecilie Engelsen

28.12.2015 kl.18:16

Helt enig med deg! Så flott at du setter fokus på dette! :)

Guro

28.12.2015 kl.18:18

Fullstendig enig! Takk for at du tar opp dette gang på gang! Folk trenger å få høre det, pelsdyrnæringen er avskyelig!! Ser flere skriver at kjøttindustrien er like ille, og uten at jeg har satt meg inn i det, så må jeg si meg uenig! Så lenge vi kjøper norsk kjøtt, produsert i Norge, så tror jeg vi kan føle oss ganske trygg på at dyrene har det ganske bra i forhold til andre steder i verden! Vi har heldigvis ganske strenge lover og regler i Norge når det kommer til matproduksjon :) kjøper vi i tillegg økologisk mat, er det enda bedre ;)

Anonym

28.12.2015 kl.18:36

Pelsindustrien er grusom, ingen tvil. Jeg støtter ikke pelsdyroppdrett, men likevel bærer jeg en jakke med ekte pels på kragen. (Ikke av de merkene du nevnte ovenfor) Hvorfor lurer du sikkert. Jo, jeg fikk den i gave av stemmemormoren min som hadde kjøpt den til seg selv. Hun fant ut at den ikke passet så godt og ga den derfor til meg. Da jeg fikk den så jeg ikke at det var ekte pels. Tro det eller ei, jeg gikk med den lenge før jeg skjønte det. Som student uten jobb og ikke veldig rike foreldre er jeg takknemlig for det jeg får og bruker derfor fortsatt jakken. Jeg har for øyeblikket ikke mulighet til å kjøpe meg en ny. Selvfølgelig er det dumt av meg å gå med denne jakken, det er jeg fullt klar over. Likevel må jeg ha noe som varmer og jeg velger derfor å bruke den. Kall meg gjerne falsk, egostisk og samvittighetsløs, men vit at jeg ikke ønsker det skal være sånn. Hver dag jeg bruker den er jeg redd for å få ekle kommentarer, dritredd faktisk 😏 Neste gang jeg skal kjøpe meg jakke skal den SELVSAGT være uten pels, vær du sikker. Dyr burde ikke lide for at vi skal pynte oss 😢 Ha en fin kveld Kristin og dere andre skjønne der ute ❤️

28.12.2015 kl.18:36

Jeg blir så hinsides provosert av dere som drar inn kjøttindustrien. JA. Kjøttindustrien er grusom. JA. Pelsindustrien er grusom. Det er så mye dyremisshandling i verden at jeg ikke vet hvor jeg skal starte en gang, men kan dere ikke for en gangs skyld være glad ho bryr seg om pelsindustrien? Hvorfor er det sånn at så fort noen kjemper mot en ting, så blir de klaget på fordi de ikke setter fokus på andre ting? Jeg startet med å bry meg om pelsindustrien før jeg gikk videre til å kutte ut kjøtt. Alle må starte et sted og alle har ulike grenser på hvor langt de vil gå. Kan ikke folk for en gangs skyld ta en saklig diskusjon istedetfor å blande inn andre industrier?

Nå er det mange år siden jeg var en av dine engasjerte lesere, Kristin. Men fy søren så lykkelig det gjør meg at du tar opp dette. Jeg blir så stolt.

StyleConnection

28.12.2015 kl.18:44

Anonym: Jeg forstår selvsagt at det ikke er bare-bare å kjøpe ny jakke, men er det ikke mulig å ta av pelsen fra kragen/hetten? Det ville i hvert fall gjort saken litt bedre, og det ville kanskje føles bedre for deg å gå med den. Klem

28.12.2015 kl.18:45

Hva med din knall rosa MARC BY MARC JACOBS veske som er laget i ku skinn , its make no sense???

Josefine Fevang

28.12.2015 kl.18:45

synes pelsindustrien burde bli forbudt i Norge. Dynes det er helt forferdelig.

www.josefine.blogg.no

StyleConnection

28.12.2015 kl.18:53

Anonym: Hadde jeg satt meg inn i kjøttindustrien ville jeg nok hatt et annet syn på bruk av skinn. Som jeg skriver over her, så er dette noe jeg enda ikke har vært tøff nok til å ta fatt på, men noe jeg skal sette meg inn i veldig snart. Når det gjelder bruken av kuskinn, så brukes hele kuen - både til produksjon av klær/inreriør/sko, og mat. Kuen drepes ikke kun for de få hårene på toppen av hodet, skjønner du hvor jeg vil? Det er en viss forskjell, selvom det absolutt ikke er noe alright at dyr under noen som helst omstendigheter skal lide for oss mennesker.

ALLE monner drar.. Jeg velger å tro at jeg gjør en forskjell for hver gang jeg tar et valg som støtter dyrene. Folk flest er så inn i satans opptatt av at man MÅ GJØRE ALT RIKTIG, noe som er helt umulig. Ingen i verden gjør ALT riktig, men alt hjelper.. Hver minste lille ting hjelper.. Klem til deg

Ella

28.12.2015 kl.19:00

Hva syns du om plagg som har pels fra dyr som ikke er blitt mishandlet og drept på en ille måte? Lurer på om du synes det er ille også? Selv bruker jeg ikke pels, men faren min har faktisk en lue laget med revepels, og den er utrolig deilig, fin og har veldig god kvalitet. Bestefaren min lagde den først til seg selv før pappa arvet den. Denne reven led ingenting og ble ikke holdt fanget, før den døde. Hva er din mening om det?

Jeg mener overhodet ingenting vondt mot det du sier og mener, men jeg bare lurer på hvordan du ser på dette med pels på denne måten. (Selv jeg vet at du snakket om disse jakkene)

Ønsker deg en fin kveld, lover at jeg aldri skal skaffe meg en slik jakke:)

Rebecca

28.12.2015 kl.19:01

kan ikke si hvor enig jeg er med deg, og synes det er helt supert at noen tar å skriver om det!!! var med i fakkeltog mot pels her i Trondheim for litt siden, og synes det snart burde bli forbudt med pelsdyr-industri her i Norge, selv om vi kanskje ikke legger ut feller i skogen her i Norge, men det er akkurat ikke så veldig mye bedre for dyrene å sitte i et trangt og skittent bur hele livet sitt!!!! skal ikke dyrene ha et verdig liv, tror ikke at de som går med ekte pels hadde likt å sitte i et lite skittent bur resten av livet sitt!!!!

må bare si igjen at det er helt supert at du skriver om det her og du må ha en kjempe fin kveld Kristin!!!<3

Tone

28.12.2015 kl.19:14

Spiser du Kjøtt ? Spiser du egg ? Drikke du melk ?

Da burde du virkelig sjekke oppi det du spiser og drikker!!

Legger til link

https://www.dyrevern.no/landbruk/dyretransport_slakt

http://m.tonjekvamme.blogg.no/1386349949_kuer_skriker_etter_ka.html

Håper du tar deg tid til å se på disse linkane !!

Benedicte

28.12.2015 kl.19:24

For å svare på spørsmålet ditt: Ja, det er enkelt å holde seg unna sannheten da dette emnet fortsatt er litt lite opplyst. Nå er ikke jeg en person som liker pels noe særlig selv, og jeg går i alle fall ikke med det. Men helt seriøst synes jeg at dette innlegget lukter veldig "jeg må finne på noe å skrive om som kan gi meg mer klikk, helst noe samfunnsengasjerende." Sory, jeg har egentlig sansen for deg vanligvis. Håper ikke jeg blir rangert som et netttroll nå bare fordi jeg er ærlig, du er jo ganske direkte i talen selv. ;)

28.12.2015 kl.19:35

Kunne ikke vært mer enig i hva du skriver her! Bor selv i Stavanger og jeg har sitt det selv! Jeg får vondt i magen av å se på at de kan bære noe sånt og så er de så stolte!

kjempe bra innlegg Kristin!!<3

Birgitte

28.12.2015 kl.19:42

TUSEN TAKK <3 Takk,for ett utrulig viktig innlegg.

Dette er et veldig aktuelt tema og aldri noen gang har så mange prosent av Norges befolkning vært imot pels.

Det er så viktig at mennesker som er så heldig å være i din posisjon, skriver om dette. Dette når ut til mange og spesielt de unge jentene som velger å bruke disse jakkene.

Blir også fysisk dårlig av å se mennesker i ekte pels, det ble jeg senest i dag. Jeg klarer bare ikke å fatte at noen frivillig velger å bære rundt ett dødt dyr.

Denne saken bringer veldig mye diskusjon og krangling. De som ikke ser det jeg og du ser, mener vi bare er noen uvitende, hjernevaskede tullinger. Det har jeg fått slengt etter meg flere ganger på sosiale medier. Dette splitter befolkningen så utrulig mye.

At noen mener at dette ikke er mishandling av dyr, kan ikke være helt rett. De mener de har det bra og at siden de er født i fangenskap så vet de ikke om noe annet. Det kan jo ikke bli mer feil! De har de instinktene de alltid har hatt og de skjønner jo at dette ikke er normalt for dem! Det er ikke normalt for en rev å bo i ett lite nettingbur, med en liten hylle og lekepinne. Den har ingen plasser å gjemme seg, ingen varm plass å ligge på. Rev og mink er skye dyr og er redd mennesker. Hvordan tror dere de har det når mennesker kommer å stikker de stygge trynene deres inntil buret. De har ingen plass å springe! Får helt vondt i meg:(

Ser noen har skrevet at de har vært på det de kaller en bra pelsdyrfarm. Bare fordi dyra ikke er full av sår og skader,betyr ikke at de har det bra! Man kan prøve å tenke hvordan livskvaliteten vår hadde vært om vi hadde blitt spærret inne på denne måten...Det er jo helt jævlig å tenke på!

Når man ser de triste øyene til dyrene blir man helt ødelagt. Det er ikke noe livsgnist der.

Og måten dyra som blir brukt til Canada Goose og Parajumpers er også helt grusomt. Der ligger de fanget, får panikk, prøver alt de kan for å komme seg løs, ligger å pines opptil flere dager og når det først kommer noen mennesker er det noen onde jævler som er der for å drepe dem! Og så må man også husker på den CG er fylt med! Gåsedun fra gås som får nappet av fjerene mens de ennå lever! Så blir såra sydd igjen, så er det samme igjen når fjæra har kommet ut.

Nei, mennesker er rett og slett onde. Ble ett veldig langt innlegg, men dette engasjerer meg så uendelig mye. Ikke bare pels, men også forsøksdyr, dyr innen kjøttindustrien oscv. Men skal jeg skrive om det også nå, så blir jeg aldri ferdig!

TAKK igjen Kristin <3

28.12.2015 kl.19:44

Det er så godt å se bloggere som bruker makten sin til noe! Jeg støtter deg fult ut, jeg har respekt for alle men akkurat disse folkebe forstår jeg meg ikke på. Jeg ser rett og slett på folk som bruker pels for dårligere og ekle mennesker. Liker disse innleggene dine

C

28.12.2015 kl.19:51

Blir nestn komisk over at alle føle sæ sååå troffe å går rett i forsvar når sånnt her nevnes :)

Trur de fleste vet at d e idioti å kjøpe sånnt , innerst inne ! D merkes på måtn dem går i total forsvar og bare sier tilbake "ja men du gjør d , å d, minst like ille"

E d bra å gå me pels? Nei

E d bra å spise kjøtt? Nei

Men man må begynne en plass vertfall

Å man kan iallefall la vær å kjøpe jakke som har pels når alle vet kordan d e med dem !

En vakker dag kansje folk lar vær å spise kjøtt også , men d e enda en del steg å ta!

F

28.12.2015 kl.20:18

Arvet nettopp en fin pelskåpe fra bestemor som er veldig gammel, mener du at jeg skal kaste den? Hadde aldri kjøpt ekte pels selv, men hadde du blitt like "uvel" om jeg gikk med en kåpe jeg hadde arvet?

Veronica H

28.12.2015 kl.20:50

DETTE ER GRUNNEN TIL AT NETTOPP DU ER FORBILDET MITT, KRISTIN! Jeg virkelig elsker at du skriver innlegg på innlegg og setter lys på hvor grusom pelsindustrien er!! Er utrolig mange som MÅ få øyner opp og få mer kunnskap om hva som egentlig skjer med de stakkars dyrene!! Jeg gikk selv i NOAHS fakkeltog mot pels og er ufattelig opptatt av dyrevelferd! TUSEN HJERTELIG TAKK til gode deg som bryr deg og bruker din viktige stemme! INGEN FORTJENER Å DØ FOR MOTE!

Sofie

28.12.2015 kl.20:59

Hei, jeg vil bare minne om at noen pelskrager, f.eks. fra Norrøna(som jeg selv bruker) eller norske Amundsen, kommer med jaktsertifikat, dette er altså bare "rester" fra jakt:)

Beate

28.12.2015 kl.21:08

Jeg har vært fast leser av bloggen din lenge og jeg liker bloggen din godt.. Men, jeg ble ganske provosert og irritert når jeg leste dette innlegget! Snakk om å henge ut folk! Sikkert mange av dine lesere som har Canada Goose og PJ's.. Synes du skal skjerpe deg! Akkurat nå ble jeg kvalm av deg..

28.12.2015 kl.21:10

Helt enig med deg. Vi får aldri nokk fokus rundt dette med pels og skinn. Jeg hadde et lang foredrag til mamma og mormor for et par år siden, da de begge hadde kjøpt seg jakker med pelskrage. De ble mildt sakt rystet da de fikk greie på hvordan denne prosessen egentlig er, og de reagerte helsigvis ikke med "jaja, vi har jo allerede kjøpt dem" som de fleste gjør, men de tok av pelsen da de ikke ville at andre skulle tro at de er for pels.

Syns også at det blir feil å koble kjøtt og pels. Jeg har selv prøvd å bli vegetarianer 3 ganger, men har endt opp med å bli syk av det, selv om jeg har tatt alt av vitaminer og kosttilskudd. Sist gikk jeg ned over 25 kg på 3 mndr, mistet nesten alt håret og besvimte konstant. Var inn og ut av sykehuset å ble tatt masse prøver, men alt pga jeg ikke spiste kjøtt. Så det er ikke alle som kan overleve uten kjøtt og fisk, men jeg holder det til minimalen og handler det på det lokale slakteriet og fiskebutikken, selv om det er litt dyrere!

Men personlig syns jeg det er skammelig at folk går i pels å mister faktisk mye respekt for de menneskene. Og om det er kjendiser/bloggere osv som går med pels mister jeg fullstendig respekt! Det er ikke ok, å det må folk begynne å forstå!

28.12.2015 kl.21:11

TAKKK, TUSEN TAKK for at du tar opp dette. Dette er grunnen til at jeg elsker bloggen din!

28.12.2015 kl.21:18

Helt enig! Stå på!!! <3 :DD

Linn

28.12.2015 kl.22:01

Kjempebra at du står på mot pels! Hva med å reise rundt til skoler og vise frem videoer ala denne du har lagt ut? Og forklare for ungdommer hva de egentlig går med? Ha fokus på ungdom, det er et stort marked for dem, og kanskje lettere og vende de fra pelsen enn gamle "cruela de vil". Jo tidligere folk får inn pelsmotstand i hodet, jo bedre. Kanskje vi en gang i fremtiden kan bli kvitt pelsoppdrett og fæle metoder for å "fange" pels?:)

Til Stylec.

28.12.2015 kl.22:37

Hvis du først skal ta opp dette med pelsindustrien burde du skaffe deg litt bredere kunnskap og informasjon Kristin: I kina slaktes hunder på grusomt vis. Det du ser av pelskrager på billige boblejakker eller andre klær med pels på stammer mye fra denne industrien. Anbefaler å ta en titt på en video som ligger på Aylar Lie sin facebookside eller google omkring temaet. Ser at du først og fremst er irritert på kjøpere av dyre merkevarer PJ og Canada goose hvilket et fåtall mennesker på verdensbasis kjøper, samt at en del av pelsene stammer fra jakt ved rask avliving dvs de blir skutt. Virker lite gjennomtenkt å bare angripe noen fåtall brukere av disse merkejakkene, bare for du tilfeldig la merke til disse i Stavangers gater. Se litt mere videoer hvor de flår hunder levende, så tror jeg kanskje du skjønner at det er mer omfattende enn du først antok

OL

28.12.2015 kl.22:52

Synes det er like ille med vanlige klær uten eller med pels som blir lagd på fabrikker med elendig standard, med arbeidere som tjener så lite at de nesten ikke har råd til mat - for at vi skal få billige klær på feks. HM. Sier ikke at det ikke er galt med pelsindustrien, men synes det er rart at alle skriver om pels og dyr å bryr seg så mye om det, men de stakkars menneskene nede i andre land som sliter ræva av seg 12 timer til dagen for å lage gensere som selges for 150 spenn hører vi ikke mye om..

Mari A

28.12.2015 kl.22:55

Tusen takk Kristin, for at du igjen tar opp dette temaet! Jeg er så enig, og fatter ikke hvordan folk har hjerte til å kjøpe ekte pels. Mange av venninnene mine, og egentlig de fleste på skolen min har jakke med pelshette, og jeg forstår ikke hvordan de kan mene at selv om de kjøpte den ene jakken, så har det ingenting å si, fordi jakken er allerede blitt laget. Hallo? Hvis ingen hadde kjøpt pelsprodukter, ville det heller ikke blitt laget fler av dem.. Forstår de ikke hvor jævlig mange av disse dyrene har det? Jeg skjønner bare ikke hvordan de har samvittighet til å gå rundt i disse jakkene, blir lei meg av å se på det.. En ting er hvertfall helt sikkert, jeg har alltid vært pelsmotstander, og kommer alltid til å være det!

Håper du har en fin kveld <3 Klem fra en som ALDRI går i pels..

28.12.2015 kl.23:08

Har du ikea møbler??? Er det bedre at mennesker i u-land skal sette liv og helse i fare for at du skal ha billige møbler? Se noen dokumentarer om det. Eller om hvordan små unger i India og Bangladesh har det når de sitter på svære lagre og syr singleter til 79,90kr fra HM. Det blir for dumt å bare henge seg opp i en ting. Det er det enkleste i verden å avstå fra pels. Men hvordan er det med dundyner, dunjakker eller biff som kommenteres over. Hvor mye kjøtt selges ikke, og hvor mye kastes igjen? Eller gåselever?? En delikatesse som er grusom for de stakkars gjessene. Pels er en så HIMLA liten ting i forhold til andre mye større produksjoner, og da syns jeg ( er jo et ondt menneske ) at mennesker bør gå først..

Kristine

28.12.2015 kl.23:18

Men.. Jeg syntes at det blir litt urettferdig at det alltid er de med pelskrage som skal henges ut. Se deg rundt... Hvor mange poser fra H&M ser du? Hvor mange personer ser du med en pølse i hånda fra Narvesen? Hvor mange med en chrispy chicken-burger fra Burger King? Alle disse tingene, eller, jeg garanterer deg, minst et plagg eller sminkeprodukt du har på deg NÅ er like uetisk. Likevel får vi som har Parajumper eller CG all dritten. Vanligvis liker jeg deg svært godt, Kristin, men her syns jeg du er dobbeltmoralsk. Du kritiserer at vi som bruker CG ser forbi sannheten, men det gjør du vel selv mtp hva du skriver om din holdning til kjøttindustrien? Slike innlegg er med på å få alle "mot oss" føler jeg, og man blir alltid kritisert for pelsen, + stygge blikk og frekke kommentarer fra fremmede.. Men dere er jo ikke bedre selv. Det er som om morderere skulle kjeftet på voldtektsmenn for at de var så "slemme"

Emma Julie

28.12.2015 kl.23:24

Skjønner meg ikke på dette heller! Nyt kvelden :)

Ida

29.12.2015 kl.00:06

Supert innlegg!

Jeg har selv en jakke fra parajumper med pelskrage, men denne er selvfølgelig ikke av ekte pels. Tror det er en av de få jakkene de har produsert med fake krage. Men når du sier at du telte alle du så med pelskrage, vil det si at du hadde telt med meg om du hadde møtt på meg, eller ser du forskjell på fake/ekte? Det siste jeg vil bli tatt for å være er en av de som bærer ekte pels...

Kristine

29.12.2015 kl.00:10

Liker veldig godt bloggen din, men syns dt blir litt dumt når du henger ut folk som ikkje e enige me deg.. Som person har eg aldri likt dyr eller hatt medfølelse te dyr. Eg forstår dt e någe du brenne for, i likhet me at eg har andre ting igjen eg brenne for. Men eg går ikkje rondt å trykke ned andre av den grunn!

Hilsen en stolt jente fra Stavanger med Canada Goose jakke :-D

Silje ML

29.12.2015 kl.00:18

Så enig me det, trist å se at folk fortsatt kjøper de jakkene! Å sånn som CG er det ikke bare pelsen på hetten som er galen, men også fjærene de bruker inne i jakken! Er bare dyremishandling de bruker for å lage jakkene.. Husker selv jeg ønsket meg en sånn når jeg var ynge, og vi ikke visste noe om hvordan de ble laget. Jeg takker gud nå for at jeg aldri fikk og/eller kjøpte meg en slik jakke!! Fysj og fy

Kristina

29.12.2015 kl.00:36

For å svare på spørsmålet ditt om det er så "forbanna enkelt å se fordi den stygge sannheten?", så er svaret ja. For de som ikke har satt seg inn i det så er det enkelt. For de som ikke vet hva som skjer, ikke har oppsøkt det pga forskjellige interesseområder så er det enkelt.

Birgitte

29.12.2015 kl.01:10

Kristina: Du sier at du aldri har likt dyr og har ingen medfølelse for dyr. Altså,hvordan er det mulig? Anbefaler deg å se en film som heter The Earthlings,så kan du komme tilbake å si om du fikk medfølelse for dyra. Kjenner du ingen følelser for dyra etter det,skjønner jeg ingenting.

Villemo

29.12.2015 kl.01:17

DIGGER at det er bloggere som er oppmerksomme på pels og dyremishandling! Elsker bloggen din, du er herlig <33 klemm<3

Isabel

29.12.2015 kl.01:28

Herregud du er så fantastisk rå. Gleder meg til du sjekker opp i kjøttindustrien <3 du kommer til å angre på at du ikke gjorde det før ;) stooor klem til deg

29.12.2015 kl.02:29

For alt du vet kan det være en vegetarianer som bærer pelsjakke. Du har en veldig dobbeltmoral hvis du er så imot pels, men allikevel spiser kjøtt. Det blir det samme som at en vegetarianer blir kvalm av mennesker som spiser kjøtt, men har klesskapet fullt av pelsklær. Og ja alle starter et sted, men alle starter kanskje ikke samme sted som deg. Noen kan ha blitt vegetarianer, men ikke helt enda klart å kvitte seg med de klærne av pels de har. Er du så mye bedre? Du burde ikke dømme så fort.

.

29.12.2015 kl.02:31

Du er et fantastisk menneske, Kristin! :)

Gudrun

29.12.2015 kl.09:12

OMG. Nok en engang en blogger som må kaste maling på de som bruker pels. Jeg kjenner at jeg blir så provosert når sånne innlegg blir lagt ut. Ikke fordi du er i mot pels, men fordi du rakker ned på de som ikke er det. Du spiser kjøtt, du går med klær fra H&M og du poster dine innlegg med smartphone. Jeg vet ikke om du har fått det med deg, men tror det var en fabrikk i Bangladesh som brant ned.Jeg kan nevne utallige industrier som du støtter som gjør alt for å tjene penger.Selvmord, barnearbeid og ekstremt dårlige arbeidsforhold.Jeg syntes det er kjempeflott at du tar standpunkt og sier at du er i mot pels, det som provoserer meg er at du skriver at de som bruker pels er dumme og blåøyde. #hyklere

Frøya B

29.12.2015 kl.09:56

Kult at du engasjerer deg for dette Kristin! Jeg er veldig enig i at pels er kvalmt og unødvendig. Men skal man tenke på dyret på kragen bør en tenke på fuglen inni jakken også. Dyr som blir drept av fornålet "Å se bra ut" er forkastelig. Og selv om kjøttindustrien i dag er ganske ille føler jeg ikke det kan tas under samme kam. Å se bra ut og å overleve er to ganske forskjellige ting. Jeg har gjort mye research det siste året når det gjelder kjøtt vs veganisme, og er enda ikke overbevist om å ta skrittet over. At dyr blir drept for mat er ikke galt, men det er hvordan de blir drept. Om kjøttindustrien bare ble litt snillere (vell og merke ikke alle som er dårlige) ville ikke dette vært et tema engang..

Kaia

29.12.2015 kl.10:06

Du sier i en kommentar at du ikke har fått satt deg inn i kjøttindustrien enda, og ingen er helt perfekte. Allikevel sitter du og dømmer alle som går forbi deg på gata med pelskrage. Kanskje noen av disse menneskene engasjerer seg stort på andre områder, men at de bare ikke har hatt tid til å sette seg inn i pelsindustrien enda, slik som deg med kjøttindustrien. Allikevel omtaler du dem som dårlige personer. Synes det er litt dobbeltmoralsk. Flott at du setter fokus på pelsindustrien, men synes du fremstår på en dårlig måte når du fordømmer mennesker du ikke vet noe om på den måten du gjør.

StyleConnection

29.12.2015 kl.11:12

Kristine: Leste jeg nettopp dette? Leste jeg nettopp at du aldri har likt dyr, eller har hatt medfølelse for dem????

Karoline E.N

29.12.2015 kl.11:28

Jeg er så vanvittig glad for at du deler sånne innlegg med oss! Er så absolutt enig med deg, Kristin. Nei til pels og mishandling av dyr! Jeg kan ikke se sånne videor som du la ut her på bloggen din! Har ikke sjans. Blir rett og slett så lei meg og kvalm. Får frysninger av tanken :(

J.

29.12.2015 kl.11:41

Ja og amen og hele regla! Det er SÅ viktig at du skriver dette, og jeg er så hjertens enig i det du skriver. Det er motbydelig å se all den pelsen!

Kristine

29.12.2015 kl.12:06

Eg har aldri likt dyr nei, men kan godt forstå at andre gjør dt. Det e jo faktisk ikkje alle i verden som like dyr? På lik linje som at alle ikkje like å se fotball eller spela fifa? Eg har medfølselse for mennesker som ikkje har det bra, og som blir behandlet som drid. Men for meg så e dt forskjell på mennesker og dyr. Selvfølgelig e dt ikkje greit å gå rundt å skada dyr, men me har spist kjøtt så lenge mennesket har levd osv! Nei, der e større problemer i verden enn pelsindustrien. Som f eks krig, barnemishandling, sykdommer osv.. Me har bare ulikt fokus på problemer i verden, mitt fokus e på mennesket og det må jo ver lov :-)

Kristin

29.12.2015 kl.12:09

Synes det er så bra at du bruker bloggen din til å fremme slike saker!

Jeg klarte rett og slett ikke å se ferdig filmen! Den var helt grusom. Kommer til å ha mareritt i flere netter!!

Synd at de aller fleste som ser disse filmene allerede er klar over hvordan det foregår og er imot pels..

Julie Arnesen

29.12.2015 kl.12:23

Jeg syntes det er svært lite profesjonelt av deg å dra alle under en og samme kam. Jeg digger bloggen din, Kristin, men ble nesten litt provosert av dette innlegget. Jeg er absolutt ikke for pels og kunne aldri kjøpe noe med pels DEN DAG IDAG. Likevel har jeg en Canada goose jeg kjøpte brukt som 16-åring for 5 år siden, uvitende om produksjonen og hvordan dyrene hadde det. Hadde selvsagt aldri kjøpt den om den kunnskapen som er tilgjengelig idag var like enkel å få tak i da jeg var 16 år. Det er denne jakken jeg har fremdeles og bruker. Det blir mange minus her i Norge og vi er nødt å ha varme klær, og varme gode klær er som regel dyrt. Som student må jeg nesten bruke den jakken jeg har, da ikke økonomien strekker til for å kjøpe en ny varm vinterjakke. Ikke alle som bruker pels er nødvendig positiv til produksjon og kan likevel bry seg om dyrs beste! Jeg elsker dyr, men jeg må nesten bruke jakken jeg har. Ikke alle som bruker pels er fæle mennesker og heller ikke til å bli kvalm av?

Julie Arnesen

29.12.2015 kl.12:24

PS. Syntes det er veldig fint du skriver om emne så flere blir obs på dette og ikke kjøper pels i fremtiden. Men er mer måten du formulerte deg på i innlegget som ble dumt.

Helene

29.12.2015 kl.12:25

Flott at du belyser dette temaet, pelsindustrien er som du sier, helt grusom. MEN, det er ikke greit at du rakker ned på folk som bruker pels, og kaller de "blåøyde", "ignorante" og "samvittighetsløse". Akkurat som at du velger å overse informasjonen om kjøttindustrien, er det sikkert mange som har det på samme måte med pelsindustrien. Du har helt rett i at alle monner drar, men å snakke nedlatende om folk som bruker pels, er veldig hyklersk. Hadde du ikke gjort dette, hadde ikke den samme dobbelmoralen skint gjennom, og det hele blir litt for dumt. Som du selv sier; ingen er perfekte, og det er bra at man bryr seg om NOE. Akkurat som at du synes det er greit å spise kjøtt, mener mange at det er greit å bruke pels - begge deler er å støtte en industri som har ett formål - å tilfredsstille våre menneskers behov, selv om vi fint hadde klart oss uten både kjøtt og pels.

Det er helt greit å spise kjøtt, og ikke bruke pels, som du jo selv sier. Så stå for det - ikke snakk nedlatende om folk som bare gjør èn av delene, når du faktisk gjør akkurat det samme selv. Jeg er ikke vegetarianer selv, og bruker heller ikke pels, så jeg er akkurat på samme sted som deg. Og bare for orden skyld - jeg mener ikke at du er hyklersk fordi du tar avstand fra pelsindustrien og samtidig spiser kjøtt, det synes jeg er helt greit; alle monner drar. Men, å snakke om de som bruker pels som om du er så mye bedre og smartere enn de, er feil synes jeg.

Lene

29.12.2015 kl.12:54

Hei! Lurer på hva du synes om bruk av fuskepels? Jeg er selv mot bruk av ekte pels. Jeg synes også kjøttproduksjonsindustrien er ganske grusom så jeg spiser ikke kjøtt. Jeg bruker derimot fuskepels, noe jeg får mange negative reaksjoner på. Mine argumenter for å ikke spise kjøtt og bruke fuskepels er at det finnes så gode alternativer at man heller kan benytte seg av dem istedet for å la dyr lide. Synes du det er galt å bruke fuskepels?

Janne

29.12.2015 kl.13:01

😒 nok en blogger som wannabe samfunnskritisk, funker jo for SE, så forstår at du prøver deg...

Nora

29.12.2015 kl.13:10

Alle innlegg mot pels er innlegg jeg liker :-) Jeg hadde selv en jakke med pelskrage, men ble kvitt den da jeg fikk vite mer om pelsindustrien. Ble kvalm av hele jakka! Det er mange andre industrier som er grusomme, men å slutte å bruke pels er så enkelt at hvem som helst kan og bør gjøre det. Som vordende mor blir jeg provosert av barnebutikker som selger parajumpers. Kvalmt spør du meg.

Stå på Kristin og fortsett å skriv slike innlegg!

StyleConnection

29.12.2015 kl.13:14

Janne: Wannabe, faktisk... Det er nok av folk og blogger som engasjerer seg, men som ingen legger merke til da vi ikke er interessante nok for media, vet du ;) Hadde du vært fast leser, hadde du visst hvilke saker jeg engasjerer meg for, og det på tross av hva SE mener og ikke. Er det bare henne som kal få lov til å mene noe, og så skal alle vi andre som ønsker å si noe bli kalt for wannabe?? Guri land for en trist kommentar, Janne.

Otilie S

29.12.2015 kl.13:21

Syns det er fryktelig rart at ingen har tatt opp dyretestet sminke. De er raske med å dra opp kjøttindustrien, men å kutte ut kjøtt er et stort steg. Det påvirker faktisk hverdagen. Men å kutte ut dyretestet sminke og pels er kjempelett! Det er snakk om et kjapt googlesøk når du står i butikken og skal kjøpe ny maskara, og det finnes det ingen som ikke klarer. Jeg syns det er flott at du tar opp dette og sier nei til pels, og jeg håper at du også kan sette deg inn i universet av produkter som er dyretestet og kutte ut å kjøpe det. Jeg skjønner veldig godt dette med å ikke være klar til å kutte ut kjøtt, jeg er selv ikke vegetarianer av ulike grunner, men som sagt er produkter som ikke er testet på dyr et mye mindre steg å ta og helt overkommelig for de fleste. Tenker også litt på fremtoningen din her, jeg støtter det du sier 100%, men syns du har vært litt brå og dømmende i måten du fortalte om saken på. Det er viktig å føre debatt uten og bli usaklig, og jeg syns personangrep mot folk som av ulike grunner eier pels er usaklig. Jeg lurer også på om du bare gikk ut i fra at de pelskragene du så var ekte? Regner med at du ikke gikk opp til hver enkel og spurte. Men ellers, all kreds til deg, du er rå og jeg digger at du bruker stemmen din til noe viktig :)

StyleConnection

29.12.2015 kl.13:28

Otilie S: Veldig godt poeng, Otilie! Jeg klapper i mine hender, for her er det mange som holder kjeft. Du har rett i at det er et større steg å kutte ut kjøtt enn å kutte ut pels og dyretestede produkter, og jeg prøver i mitt innlegg å ta fatt på den grusomme pelsindustrien, og samtidig formidle hvor unødvendig det er å bruke pels. Det er mange industrier som er grusomme, men i dette innlegget tar jeg for meg en av dem, og ikke alle. Det skal jeg heller gjøre ved en senere anledning når jeg har satt meg enda grundigere inn i de ulike industriene.

Det som uansett er sakens kjerne, er at vi trenger ikke pelsen, og at det burde være så enkelt å heller velge et annet alternativ. Jeg kan være enig i at jeg muligens hadde en litt usaklig fremtoning, men dette er min hjertesak, og da tar følelsene fullstendig overhånd når jeg setter meg ned og skriver. Jeg blir fysisk dårlig av å se mennesker kledd i ekte pels, og dette er ikke noe jeg kan kontollere. Og når det gjelder hva som er ekte pels og ikke, så er det svært lett å se forskjell om man er over gjennomsnittet engasjert. Stor klem til deg

Birgitte

29.12.2015 kl.13:38

Kristine: Er du klar over at vi mennesker også er dyr? Greit at man ikke liker eller er redd andre dyr,men det å ha medfølelse for andre levende individer er da helt naturlig?? Engasjerer meg også i det som skjer med barnearbeid osv,så har like mye medfølelse for mennesker som for rev,ulv osv.

Sara

29.12.2015 kl.13:44

Kloke ord! Er helt enig med deg! Ser mennesker med jakker laget av ekte pels hver dag... Skjønner ikke hvordan de klarer å legge den forferdelige virkeligheten bak seg, å gå stolt med et dødt dyr på seg. Blir kvalm. Ekte pels har vi ikke bruk for idag, når vi nå i tillegg kan få varme jakker med falsk pels. pelsindustrien er helt unødvendig...

Blir så glad når jeg ser slike innlegg!

29.12.2015 kl.14:23

Hvem syr/lager tøyet fra styleconnection? Hvordan har de det? Hvilken lønn får de?

Ingrid

29.12.2015 kl.17:05

Hvorfor kan man aldri holde seg til EN sak av gangen? Nå har det seg sånn at innlegget handler om pels! Pels er noe vi IKKE trenger, kjøtt er derimot noe vi lever av, selv om JA, vi kan bli vegeterianere og veganere alle som en. Har dere tenkt på hva vi måtte gjort med alle dyrene som ikke ble brukt til mat? Det er nemlig sånn at jorda har en begrenset kapasitet når det gjelder dyrebestand. Det har noe med økosystemer å gjøre! Jeg er fullstendig inneforstått med at kjøttproduksjonen er grusom flere steder. samtidig jobbes det for bedre forhold. Hvordan tror dere mattilgangen hadde blitt hvis alle levde av planter ol? Det blir ikke nok! Jeg er for at man kan kutte ned på kjøttinntaket, men alt må ha en balanse! Hvis ingen spiser kjøtt må man slakte dyr kun for å holde bestandene i sjakk! Og er det da greit å kaste kjøtt fordi man ikke ønsker å spise det? Er det verdig? Hva med folk i u-land som desperat trenger ku, geiter osv for å overleve? Skal dem sulte ihjel når det tørke og dårlig tilgang på planter osv fordi vi ikke skal spise kjøtt? Nå må dere klare å skille saker! Pels er en unødvendig industri som går ut på å holde dyr fanget og mishandle dyr KUN for pelsens del! Har noen av dere spist mink noen gang? Ikke så mange kan jeg tro. Dyrene blir flått og kastet! Selv om man er imot pels og ikke kjøttindustrien betyr ikke det at man er dobbelmoralsk!

StyleConnection

29.12.2015 kl.17:12

Ingrid: Tusen takk! For en lettelse å lese denne kommentaren, Ingrid! Det skal jaggu ikke være enkelt å holde seg til ETT tema, uten å bli kalt dobbeltmoralsk! Takk for at du forstår hva nettopp dette innlegget handler om! Klem til deg

Gudrun

29.12.2015 kl.18:53

Det er jo ikke derfor folk reagerer. Kjempeflott at du er i mot pels og verner om dyr, da denne industrien stinker. Dobbelt moralen kikker inn der du kaster maling. Jeg tar vel ikke fram peppersprayen kun fordi du stemmer et annet parti enn meg. Reaksjonen her er vel mer hvordan du legger fram saken. Du pisser rett og slett på de som går med pels og den rettigheten syntes jeg du ikke er verdig.

Nora

29.12.2015 kl.18:58

Syns det er helt fantastisk skrevet!

Ved å kjøpe pelsjakker, skinnvesker osv - støtter du dyretortur.

Høres forferdelig ut, men det er sannheten.

Camilla

29.12.2015 kl.22:40

Hei! Synes det er veldig bra du tar denne debatten/saken! Selv var jeg så korttenkt at jeg for 5 år siden kjøpte meg en Canada Goose (for egne penger, min første lønn, 125 kr timen i kassa på rema, hvis det er noen forskjell. Legger til dette da jeg ser mange over sier at det bare er bortskjemte folk osv.). Jeg har valgt å beholde den, selv om jeg ærlig innrømmer at jeg ikke ville kjøpt jakken nå. Derimot, etter ting begynte å komme frem i lyset, har jeg begrenset bruken. Det var alltid en jakke jeg så for meg å ha resten av livet (kanskje den til og med ender opp som arvegods en dag?!), så jeg har enda ikke tatt den i bruk i år (Jeg er på Oppdal, det er med andre ord kaldt, men ikke kaldt nok). Jeg setter grensen på -10 med vind eller -15 uten vind. Jeg skriver ikke dette for å rakke ned på innlegget og saken, da dette støttes fullt ut, men for å bidra med min side (som kanskje andre litt angrende CG-kjøpere kjenner seg igjen i!). Stå på Kristin! : D

Kine

29.12.2015 kl.22:59

Halleluja!!! Endelig noen som tar opp dette temaet! Blir direkte kvalm og uvel av å gå i Stavanger for tiden på grunn av alle med pels på jakkene!

Monica

29.12.2015 kl.23:16

Hei gode Kristin <3

Jeg ser noen reagerer på at du bruker skinn, men dyr som har levd før det ble skinn har det oftest mye enn de som skal blir brukt pels.

F.eks at dyrene blir flådd levende fordi det ikke skal bli "liklukt" av pelsen, mens sånt skjer ikke hvis du bare skal bruke skinnet.

Jeg vet litt lite om å utale meg om det, men jeg har hørt en del ganger at skinn er mere "etisk" enn pels hvertfall..

Agnes

30.12.2015 kl.10:00

Hei!

Er så enig med deg! Pels på jakker er virkelig ikke greit. Jeg er 13år og vill påstå at 2/3 av de på skolen min bruker ekte pels. Det er å se over alt. Jeg tror ikke folk ser på det som livet til dyret men kun en gjenstand. Man lukker øynene når det er så mange som bruker det. Du skriver så bra, og du får nok mange til å ta å tenke over hva de går med! Stor klem

Anette

30.12.2015 kl.14:30

Jeg er veggis og i stand til å kutte hestehalen av dere idioter med pelskrage - dette kan jo brukes til å lage Lady GAGAs nye kjole, ikkesant?

Then again, det at Kristin her velger å ta opp ett så viktig tema - hvorfor er ikke det relevant? Kristin er blogger - men ikke glem at hun også driver sin egen kleskjede og eg engasjert i klær og stil! Det gir full mening at hun skal ta opp noe som pelsindustrien, da pelsindustrien er en stor del av dagens moteverden. Jeg er fult enig i at all dyremisshandling (som ja, OGSÅ innebærer både kjøtt og meieri-industien) burde vært ulovligjort for flere år siden, men ikke hakk på Kristin for at hun viser engasjement innenfor ett tema hun er en stor del av - takk henne for at hun klarte å treffe deg rett i sjela istedenfor, og faktisk fikk noen av dere til å åpne øya.

Izzy

30.12.2015 kl.15:40

Tenke seg til så tok jeg meg tid å lese alle kommentarene selv. Må si at det å ikke ha medfølelse for dyr sier så alt for mye om en person. Det er helt greit å ikke ha veldig sansen for hund, katt, hamster eller hva det nå skulle være... men å ikke ha medfølelse når det kommer til dyremishandling? Wow.

Cecilie

30.12.2015 kl.20:12

Yes! Du er ei klok, bra dame :-) Så glad du tar opp dette.

Elise

31.12.2015 kl.01:31

Jeg vil bare anbefale ALLE å se "Cowspiracy", en dokumentar om kjøttindustrien. Den ligger blant annet på Netflix! Her får dere sannheten servert. Blant annet er det kjøttindustrien som er grunnen til at regnskogen blir maltraktert, i tillegg står kjøttindustrien for 51% av forurensingen! Transport er bare en liten del av dette. Se dokumentaren! Der får dere også sannheten om hvor korrupt industrien er, alt handler om makt og penger. Helt kvalmt! Utenom det, flott at du tar opp pelsindustrien, Kristin! :)

T

31.12.2015 kl.04:52

Så fint innlegg! Blir glad av å lese alle som er engasjert! Men så må jeg jo komme med litt tilbake og. Født og oppvokst på gård med kjøttproduksjon, og jeg har sett gårder inkludert min egen hvor de har det bra. Har fri tilgang på å gå ute, mat og drikke, kos og omsorg og på beite hele sommeren (men innlegget handler jo egentlig ikke om kjøtt heheheh, men må frem), jeg har også vært på et par pelsdyrfarmer for å se, for er det en ting jeg ikke har klart å skjønne meg på så er det altså det... Men jeg ble overrasket: jeg var på en liten pelsfarm hvor dyrene hadde stor plass å boltre seg på, fri tilgang på mat og drikke å de ble stelt veldig godt med, men jeg var også på en annen farm hvor jeg bare ville sette meg ned å grine over tilstandene som var der. Det jeg først og fremst mener er at skal man eie dyr generelt så skal man ta vare på de og faktisk interessere seg for det av hele sitt hjerte og gjøre arbeidet som kommer med å ha dyr deretter. Generelt sett over i Norge så har dyr det bra, men det er alltid noen som ikke klarer å ta vare på dyrene sine, men det største problemet (tenker jeg ihvertfall) er de alt for "løse" lovene, for dårlig tilsyn av farmer og gårder og for mild straff! Det må strammes inn og det betraktelig!

Jeg er ikke for pels selv om jeg ikke kan si at jeg er helt i mot heller (da vi snakker pels fra Norge).

PJOH, skriver jo en novelle her jeg sitter! Blir jo litt engasjert🙈🙈🙈

Skriv en ny kommentar

hits