CHRISTMAS TAG

God morgen, darlings 

Jeg er tidlig oppe, og skal etterhvert sette kursen mot Gardermoen og Bergen, men først en aldri så liten christmas tag.

Det passer jo fint i disse deilige juletider, men hvorfor det heter "tag" må jo gudene vite, haha. Jeg føler meg så gammel og utdatert når jeg ikke forstår meg på enkelte ord som flere av dere bruker i flere anledninger, sånn som "haul".. Hahahah, jeg dævver av at det tok meg flere måneder å forstå at det uttaltes "håål" og ikke "haul".. 

Anywhoo.. La oss få gang på denne tagen!

Gløgg eller kakao?

Gløgg.. Uten tvil gløgg! Denne drikken gir mer julestemning enn kakao, og hvis man lager den med rødvin blir stemingen ekstra fin, hihi!

Fargede julelys eller hvite?

Hmmm.. Begge deler, men her i heimen går det for det meste i knallrosa lys hele året. 

Gi eller få gaver?

Gi gaver. Definitivt! Det er så kjekt å glede andre, og det beste er jo å se reaksjonene til dem som åpner gavene som de har ønsket seg så lenge!

Nisser, engler eller snømenn?

Som i pynt, liksom? I så fal må det bli noen stilige snømenn, haha. 

Ekte eller plastikk juletre?

Jeg trodde i fjor at plastikk skulle funke som bare rakkern, men der tok jeg feil gitt. Det er ikke like fint, og det er umulig å få like mye steming som man gjør med et ekte tre. I hvert fall føles det sånn for meg, men så har du jo de dyre plastikkvariantene som er så naturtro at man nesten ikke ser forskjell. 

Julesanger eller julefortellinger?

Det er noe magisk over julefortellinger, men julesanger troner høyest på denne listen.. En jul uten julesanger er en jul uten mening, og jeg tror jeg hadde blitt sprø om det var julefortellinger som hadde gått på repeat på Spotify, haha. 

Rød eller grønn?

Ingen av delene.. Kan jeg velge rosa?

Hvilke lukter minner deg om jul?

Lukten av pinnekjøtt.. Det er få ting som slår denne lukten, som minner om deilig jul og en herlig oppvekst. Når jeg kjente denne duften som liten, visste jeg at det ikke var så mange timene til vi skulle sette oss til bords med hele familien, og virkelig ta fatt på julaften. 

Har du begynt på julegaver/er du ferdig?

Hehe, jeg er alltid sent ute, og i år som i fjor og året før der, har jeg ikke kjøpt en eneste gave.. Jeg liker å gjøre det så sent som mulig - jeg jobber nemlig best under press, haha. 

 

Hva ønsker du deg til jul?

Jeg ønsker meg en hest! Men det kommer aldri til å skje, haha! Og så ønsker jeg meg en stor og myk morgenkåpe som jeg kan pakke meg inn i hver morgen frem til sommeren.. Jeg ønsker meg også noen nye skinnhansker som holder meg varm på hendene gjennom vinteren.Julegavetips?

Digge velværeprodukter er alltid en sikker vinner, kanskje dere finner noe HER!? Det er nesten umulig å bomme på denne - de aller fleste setter pris på noen gode produkter i badehyllen.. 

Hva gleder du deg mest til med julen?

Hele julen er bare så innmari magisk, men jeg gleder meg jo ekstra mye til kvelden før kvelden, hvor mamma, Jon og jeg koser oss med kald ribbe på flatbrød, drikker vin og ser på Grevinnen og Hovmesteren - dette er en så herlig tradisjon.. Og så er det jo noe helt spesielt å våkne opp til julestrømpe ute hos mamsen og Jon, og deretter hygge med julefilmer på TV. Man blir aldri for gammel for strømpe og barne-TV.. 

Favoritt julefilm?

Hmm.. Kanskje det er litt lite kreativt, men Home Alone 1 og 2 er mine soleklare favoritter.. Inegn jul uten! Og Tre Nøtter Til Askepott, selvfølgelig..

Favoritt julegodt?

Mine hjemmelagete marsipankuler med sjokoladetrekk og kokosstrøssel. YUMMY!

Kjøpe eller bake julekaker?

Bake er definitivt det koseligste, og kakene smaker jo best når de er hjemmelaget.. Likevel ender jeg alltid opp med å kjøpe, da jeg som regel aldri har tid til å bake de selv. 

Har du en julebok du leser for øyeblikket?

Nei.. Men kanskje jeg skulle fått fatt i en slik bok?

Ser du på noen julekalendere på tv?

Det er dessverre lenge siden jeg så noen julekalendere på TV, men sånn er det når de gode gamle klassikerne byttes ut med nye og mer fancy julekalendere som jeg ikke er så begeistret for. Jeg vil ha tilbake Jul i Skomakergata, Amalies Jul og Den Gyldne Hale.. Åh! 

 

Nå må jeg hive meg i dusjen, så da sees vi litt senere! 

Hva er det dere gleder dere mest til nå i julen? Og hvilken julefilm står øverst på listen? 

Klem i fleng 

24 kommentarer

Anbjørg

12.12.2015 kl.09:10

Kan du legge ut oppskrift og fremgangsmåte når du lager hjemmelagde marsipankuler?

Camilla.

12.12.2015 kl.09:12

Jeg gleder meg mest til å reise hjem til familien min nå til jul. Det blir utrolig fint :-) Den julefilmen som står øverst på min liste er "The Santa Clause" 1 og 2. De oversettes til 'Nå Er Det Jul, Igjen' og 'Julenissen'. Pleier å gå på tv3 en av de siste dagene før julaften og daa vet jeg det er jul! :-D

Emma Julie

12.12.2015 kl.09:22

Herlig! Åå, nå er snart julaften her. Må bare vente litt til. Mine favoritt julefilmer er Tre nøtter til Askepott og Grinchen! God tur til Bergen :)

Lisa

12.12.2015 kl.09:51

Gleder meg til å se juletreet ferdig! Så mye kul pynt :) skjønner at du ønsker deg hest, jeg har en selv, og han gir så mye glede!

12.12.2015 kl.10:07

For ett herlig innlegg ☺ ble i skikkelig godt humør. Lurer også på fremgangsmåte på marsipankulene 😃

Birgitte

12.12.2015 kl.10:40

For ett koselig innlegg:D Elsker jula og alt som har med det å gjøre <3 Bare fokusere på kos med familie og venner. I dag skal jeg pynte treet,for nå klaree jeg ikke å vente mer ^^, Jeg har veldig mange favoritt filmer,men en av mine absolutte favoritter er Miracle on 34th street <3 Og jeg er så heldig at jeg har Amalies jul,Jul i Skomakergata,Jul i Blåfjell osv på dvd,så det blir en del tv i Desember^^, Men det er bare kos <3

Veronica H

12.12.2015 kl.10:44

Wii er så utrolig glad i disse koselige innleggene du skriver om jul, får jo julestemning bare av å trykke inn på bloggen din :-) hehe! Jeg er selv fan av tre nøtter til askepott såklart, men også gledes jeg fremdeles av jul i blåfjell og jul på månetoppen, de herlige julekalenderne er noe jeg virkelig savner! Kos deg uendelig mye fremover i den beste tiden av året, fiine deg <3

Iselin HL

12.12.2015 kl.11:27

Jeg gleder meg såå, og enig med deg i nesten alle di dær enten-eller spørsmålene :D i dag skal vi ta turen til byen å shoppe litt... Jeg med 189 kr, JADDA. Håper på max-salg x) kos deg massemasse i dag! Smæsk🌹💋

12.12.2015 kl.11:38

JA!!!! Vil ha tilbake Den Gylne Hale...nostalgi :-)

Michelle

12.12.2015 kl.11:49

Hei Kristin! 😊

Vil bare tipse deg om at Jul i Skomakergata,Amalies jul OG Vertshuset-den gylne hale ligger ute på NRK nett-tv🎅Selv har jeg sett en episode av alle disse i hele desember😊

Ingvild

12.12.2015 kl.11:50

Hæ, jeg trodde man sa haul. Haha

Karoline E.N

12.12.2015 kl.12:07

Kjære Kristin <3 dette gjorde meg i sikkelig julestemning! Veldig artig innlegg :) i dag er det siste jobb vakt (natt) før kursen settes mot Oslo til familien. Skal feire jul i Oslo, og siden j har fri settes kursen dit, så j får tid til å møte de herlige vennene mine :)

Ønsker deg en strålende fin dag, god tur til Bergen og kos deg på julebord! Klem klem

Anita

12.12.2015 kl.12:17

Jeg gleder meg mest til å komme hjem til familien min, det er alltid like koselig! Elf står øverst på julefilm-listen min. Den er så morsom og for meg blir det ikke jul uten å ha sett den. :)

VILDE

12.12.2015 kl.14:09

Jeg tror jeg gleder meg aller mest til lille juleaften og julemorgen. På lille julaften er det julegodis og Home Alone på tv-skjermen. Home Alone 1 og 2 er uten tvil mine favoritter også. Også er det jo noe helt magisk med morgenen på selveste julaften. Pyntet tre, god julefrokost og Disneyfilmer på tv. Blir ikke stort bedre enn det. Jeg ser faktisk ikke på Askepott lenger, synes den er alt for kjedelig, haha. Men Reisen Til Julestjernen må jeg også se i løpet av desember. Kjedelig den og, men det er enda mer tradisjon enn Askepott, haha.

Ha en fin dag videre! Stor klem ♥

Maren Cecilie

12.12.2015 kl.14:43

Fikk meg virkelig i julestemning nå🎄 Vet dette ikke har noe med det du skrev å gjøre men, kan du prøve å ta inn XS på de superfreshe t-skjortene dine? Kjøpte i S maaange av de på black friday og håpte de skulle være passelig men da de kom i posten var de litt for store for meg. Lurer derfor på om du i fremtiden kan vurdere å ta in XS slik at de av oss som gjerne er litt mindre i størrelse kan få like gode Feels av klærne dine.

krist.in

12.12.2015 kl.14:53

gøøy innlegg :D Jeg elsker ekte juletre! Det er noe med lukten og alt som bare gir så mye bedre stemning !

Mari A

12.12.2015 kl.15:22

Åh, jul!! Jeg gleder meg mest til å være sammen med hele familien ❤️

Kos deg masse sammen med gode venninner i Bergen. Stor klem❤️

Therese

12.12.2015 kl.15:28

Jul i skomakergata, amalies jul og den gyldne hale ligger alle på YouTube 😊 Gleder meg til å gi gaver og spise pinnekjøtt, og se julefilmer 😊

Miriam

12.12.2015 kl.15:53

Jeg gleder meg mest til all kosen og gleden med mine nære og kjære! Favorittfilm er svært vanskelig, haha. Jeg liker Alene hjemme, Love Actually, Tre nøtter til askepott osv osv osv.... Veldig morsomt innlegg å lese. Sånt liker jeg:-) Klem

StyleConnection

12.12.2015 kl.17:00

Maren Cecilie: Heia snuppa :) Jeg produserer alle klær i str. XS, men da har jeg blitt utsolgt dessverre. Klem

Emma Djupevåg

12.12.2015 kl.20:15

Heiheyyyy, detta vatt da julastemning av! For eit herlig innlegg då!

Eg har sagt da før og seie da igjen, alle dine blogginnlegg e forskjellige! Alle e unike! Ein kan nestem sjå på da som truseinnlegg, elle bind, alle e forskjellige itte dei har tatt å absorbert, for å sei da fint, nett så dine blogginnlegg!! Teit sammenlikning? Eg veit😂 Årrh, men eg ELSKA altså bloggen din og klara kje ein dag uten!😍

Klem i fleng, Emma❤️❤️

Marte F.

13.12.2015 kl.00:36

Åh, så koelig å høre noen andre enn meg nevne Den gyldne hale! Jeg er vel egentlig for ung til å vite hva det er i og med at jeg er født i 1996, men grunnen er rett og slett at morfar hadde tatt det opp på VHS-kasetter da søskenbarna mine var små og jeg så dem gjerne hele året. Morfar var flink sånn. Jeg har VHS'ene enda. Timesvis med opptak av Tom og Jerry, Sesam Stasjon og Den gyldne hale. Har videospiller hjemme så det hender jeg ser på dem fortsatt ❤️ Da jeg nylig fant Den gyldne hale på youtube fikk jeg endelig se noen episoder jeg aldri hadde sett siden morfar hadde glemt å ta opp noen dager. Blant annet selveste julaften. Haha! ❤️

Therese

13.12.2015 kl.02:00

Elsker julepynten din! Når jeg så den fine bilen kom jeg til å tenke på et par filmer som jeg så i barndommen, men hadde glemt helt av! Når jeg er ferdig med eksamensstresset skal jeg ta meg tid til å se disse, for jeg husket at jeg elsket å se storesøsknene mine sine vhs-kassetter når jeg var liten! "Rock a Doodle" og "Hunden Charlie". Ha en fin.. eh, natt! Får håpe du sover godt nå!

Alexandra Flaa

15.12.2015 kl.10:35

Jeg dør av julepynten din! AHahaha rått:D

Skriv en ny kommentar

hits