TO MY FUTURE SELF!

Da jeg var 16 år, hadde jeg min fremtidsplan klinkende klar i hodet mitt - jeg skulle gifte meg i en alder av 23 år, og få første barn som 24- åring. Jeg skulle ha to barn med to års mellomrom.. En gutt og en jente. Det var planen.. Helt idiotisk, egentlig, for slike ting som dette kan man faktisk ikke planlegge. Men er det ikke rart hvordan det man ofte ser for seg, aldri blir en realitet? 

Jeg kom over et random blogginnlegg til en ung jente, hvor det stod; "Om 10 år er jeg 26, OMG det er ikke til å tro. 26 år? Såå gammel??".

Tjueseks år.. Om TI år. Akkurat da kjente jeg virkelig på følelsen av å være voksen.. Eldre! Hjelpes så annerledes livet skulle vise seg å bli, enn det jeg trodde som 16- åring. Annerledes, men bedre! Mye bedre..

Da jeg var i LA i september kom jeg over en fiffig liten bok på Urban Outfitters.. "Letters to my future self - Write now. Read later. Treasure Forever". 

Nå vil nok ikke livet ti år frem i tid bli så veldig mye annerledes enn hva jeg i dag ser for meg.. Det skjer liksom så mye mer fra du er seksten til snart tretti, enn fra du er tretti til noen og førti, men man kan jo aldri vite, og det er uvissheten som gjør det så innmari spennende. Spennende og kanskje skummelt.. Men i dag snakker vi ikke om hva som muligens kan gå galt, og hva som kan være skremmende - i dag tar vi for oss det positive, og lar optimismen råde.

Slike ting som dette elsker jeg.. Jeg elsker å ikke vite, men samtidig sette opp noen mål og ønsker for fremtiden. Ta denne deilige bucket-listen, f.eks... Denne listen er jeg stor fan av.. Jeg satt og leste gjennom punktene jeg skrev tidligere i år, og et av punktene er allerede strøket ut - nemlig punktet som innebærer kjøp av egen leilighet. Lite visste jeg da denne listen ble skrevet, at drømmeleiligheten skulle dukke opp noen måneder senere.. 

Er det ikke herlig? Dette med fremtiden, uvissheten og alle tilfeldighetene?  

De ulike brevene i den lille boken, har forskjellige overskrifter, som disse her:

♥ These are my roots... ♥ Where I want to go... ♥ All the things I'd like to try someday... ♥ This is what I live for...
♥ It was an extraordinary day... ♥ I promise to myself... ♥ A pep talk for the future me.. ♥ This is a letter about my love... 
♥ I never want to forget this...

To me, older and wiser. From the me I used to be!

Jeg skal bruke det siste av tyveårene til å skrive disse brevene til meg selv. Jeg skal bruke god tid på dem, og gjemme dem på en lur plass. Og så skal jeg sette meg godt til rette og lese hva jeg skrev til meg selv for noen år siden.. Mange år siden! Kanskje jeg er på et sted i livet hvor jeg trenger en pep talk fra en yngre versjon av meg selv? Hvem vet.. Det er umulig å si.. I like it!

Hvordan er det med dere? 

Har du noen gang sett for deg noe helt annet, enn hva som faktisk endte opp med å bli en realitet? Og hvilket råd ville du gitt til en eldre versjon av deg selv? 

Kjærleik i massevis fra meg ♥

24 kommentarer

Tonje Pettersen

07.12.2015 kl.16:46

Så lurt! :)

Christine S

07.12.2015 kl.17:00

Jeg er 27 år nå og hadde sett for meg både egen leilighet og barn. Jeg har ingen av delene. Jeg har en kjæreste som er 2 år yngere enn meg, så det sier seg selv at det blir litt tidlig med tanke på at han er så ung. Men vi får se hva fremtiden bringer, jeg vil helst ha leilighet først. men jeg kjenner jeg stresser veldig med barn. Noe jeg må slutte med. Jeg vil si til meg selv at jeg må roe ned og ha det bra med meg selv og kjæresten. Alt kommer til sin tid tenker jeg :) Du og Dennis er store forbilder der, da vet jeg at jeg ikke er alene <3 Flott innlegg :)

VILDE

07.12.2015 kl.17:05

Åååå, sånne vil jeg ha!

Jeg er nøyaktig 10 år yngre enn deg, så disse hadde faktisk blitt til meg når jeg er på din alder. Det er ganske kult. Håper på å være like kul og ungdommelig som deg om 10 år, haha.

Stor klem ♥♥

Veronica S

07.12.2015 kl.17:16

Husker når vi fikk igjen de brevene som vi skrev til oss selv i 8 klasse jeg... da vi fikk de i 10 klasse..det var ganske morsomt.

Miriam

07.12.2015 kl.17:35

Åååå, det minner meg om slutten av barneskolen! I 7.klasse fikk jeg et brev i sammen med andre "minner" underveis fra barneskolen. Der stod det mye rart fra en 6-7-årig meg, om hvordan jeg håpte at 12-årige meg var. Haha. Merkelig, men veldig morsomt! Sånn burde man definitivt fortsette med. For det første er det jo morsomt å se tilbake på, men det kan også være svært givende.

Stooor klem

Emma Julie

07.12.2015 kl.17:42

Det er vansklig å vite hva som hender ja, noe peiling har man jo, men det kommer alltid noe luskenes. Håper du får glede av brevene! Jeg blir kjempe glad når jeg leser hva jeg har gjort, hvem jeg har vært sammen med og hvor jeg har vært i gamle bøker. Man kan vel egentlig bare glede seg over hva som er nå og bare håpe på positive ting i fremtiden :)

Karoline E.N

07.12.2015 kl.17:42

God mandag!! Hahha, nå måtte j faktisk le litt. Da jeg var mindre planla j at jeg skulle ha min første unge i en alder av 22, gift i en alder av 24 også skulle j kjøpe meg egen leilighet og ha en jobb som frisør! Sånn ble det altså ikke. Jeg er 22 år, har ingen barn, ingen leilighet, nettopp blitt singel (så barn kan vi se lenge etter) og jobber som helsefagarbeider med psykiskeutviklingshemmede :) planene forandrer seg! Jeg liker og ikke vite jeg, syns det er sykt spennende! Så nei til planer, la livet komme som en overaskelse! Hurra. Jeg husker når vi skrev brev til oss selv i begynnelsen av 7 klasse, og fikk dem igjen i slutten av 7 klasse. Gud så gøy! kanskke skal jeg ta et vanlig ark, skrive til meg selv og legge det i en konforlutt. Hadde hvert artig og sett det brevet igjen om 10 år.

Ønsker deg en super fin mandags kveld <3 klem klem

Caroline

07.12.2015 kl.17:54

Du er virkelig et forbilde selv om ting ikke er som du hadde tenkt!

Iselin HL

07.12.2015 kl.18:12

Hhaha, for en lur liten bok. Det er liksom som en dagbok, til deg selv, om deg selv (skjønner?) x) Tenk å finne den frem igjen etter 20 år, med ditt spennende liv å lese dine tidligere drømmer som ung å blid <3 For alt man vet blir du en skikkelig sur gammel dame som kaster småsten på barna, HAHA, men det skjer jo (forhåpentligvis) ikke.

Bruk tiden godt med den og tenk på det du skriver <3 Ha en fin mandag videre :D

Maj

07.12.2015 kl.18:32

Jag är 19 år gammal och kommer från Finland. När jag var yngre så skulle jag aldrig ha kunnat tänka mig att en dag skulle jag bo i ett annat land än där jag var född i. Nu har jag bott i Spanien över 3 år och idag bor jag i Sverige. Att ha fått chansen att leva i ett annat land än Finland har vart det bästa som har kunnat hända mig då jag har lärt mig så mycket mera om världen och människor än vad jag i vanliga fall hade gjort.

Det ända negativa med det hela är att nu känns det som att jag inte hör någonstans mera...

07.12.2015 kl.18:35

Savner mer bilder av deg på bloggen! Ikke bare magasiner og kaffekopper :) hehe :)

KristineV

07.12.2015 kl.19:08

Da jeg var rundt 10 år ønsket jeg og gifte meg sommeren da jeg ble 20 år, kjøpe hund og etterhvert få barn. Sommeren jeg var 20 år giftet jeg med drømme mannen, kjøpte hus da jeg var 19 og vi har adoptert en hund. Nå mangler bare barn men vil ha de før jeg er 30 men vi får ser har enda 8 år til det. Noen planer går igjennom ;-)

Mari A

07.12.2015 kl.19:10

Å, en sånn bok må jeg også få meg! Regner med det kan bli morsomt å lese om 10 år, haha. En råd til en eldre versjon av meg, eller egentlig alle uansett alder, er å ikke tenke så alt for mye på hva fremtiden vil bringe, men heller fokusere på nåtiden. Selvfølgelig må du jo tenke over hva valgene dine kan føre til, men det er viktig å leve i dag, og ikke bare stresse over fremtiden.

Håper du får en fin kveld ❤️ Klem

Anniken

07.12.2015 kl.19:50

Så stilige brev! Er 23 nå, og siden rett før jeg blei 19 har jeg vært syk. Var ikke akkurat sånn jeg så for meg at livet skulle bli når jeg gikk ut av vgs. Vært sengeliggende i ett og et halvt år nå og det er tungt. Men gir ikke opp, veit jeg blir bra en dag selv om det er en veldig langtekkelig sykdom. Gleder meg til så utrolig mye! Du er så heldig som har mulighet til å reise og oppleve verden. Nyt det :)

Emma Djupevåg

07.12.2015 kl.20:00

So rått! Da gjorde me på skulen i 6.klasse åsso va planen me sku få de tebake i 10.klasse åsso vatt brevene rota vekk😓 Menmen.. Høyres spennande ut ❤️

Kos deg med brevene dine, stor klem😘

07.12.2015 kl.21:46

Hva skjer med søndagsvideoene til deg og Dennis? :(

Silje Wold

07.12.2015 kl.22:08

Åh, Kristin kan du ikke ha en USA give away, med sånne ting mann ikke får kjøpt i Norge:)

Digger bloggen din:) -Kos og klem

StyleConnection

08.12.2015 kl.00:11

Anonym: Har du ikke fått med deg at jeg har vært i Spania i over en uke? Min stefar holdt på å stryke med, så derfor har videoene uteblitt! Neste søndag er vi back on track ;) Klem

TJ

08.12.2015 kl.01:42

Så fett!

Haha, ja alt er veldig anderledes enn jeg trodde det ville bli. Jeg er nå 25 og jeg trodde for ti år siden at nå ville jeg jobbet som sykepleier, kanskje hatt en kjæreste som jeg i så fall sikkert ikke ville bodd med og bare levd livet, reist og festet det jeg kunne. Gifte meg kunne jeg eventuelt gjøre når jeg ble 40, og barn kunne vente så lenge som mulig.

Men jeg ble syk og livet sto på vent, jeg møtte mannen i mitt liv, er nå gift og fullfører vgs og kommer til å gå i en helt annen retning en sykepleien, vi har hund og gleder oss til å få barn om ikke alt for mange år. Haha, men livet smiler og dette føles mye mer riktig ^__^

Så godt å høre at Jon er bedre btw! God tur hjem! ^^

Charlotte O

08.12.2015 kl.10:27

Å herre min hatt. Jeg tørr rett og slett ikke å se så langt fram i tid. Jeg håper jo selvsagt på at jeg er selvstendig, fremdeles sammen med kjæresten og at vi bor i lag sammen. Men mer enn det tørr jeg ikke å se for meg. Ting i livet endrer seg så fort og man skal ikke ta noe for gitt her i livet. Men sette pris på det vi har, og la dem vite det. Det er mine mål for de 10 neste årene, la dem som som betyr mye for meg, få vite det og ivareta det vi har.

Mailinn Hebo

08.12.2015 kl.19:31

AA! Saann skal jaggu meg jeg gjore ogsaa!

Veronica M. Pedersen

08.12.2015 kl.21:48

Det er rart det med alder og tid, altså! Tiden går så alt for fort, og planer for fremtiden endrer seg stadig. Ler litt av meg selv, for jeg skulle også være gift å ha barn når jeg var 25, jeg skulle også bo på en stor gård med mange dyr, helst sammen med mine to bestevenninner. Denne ideen tror jeg er fra da jeg var sånn typ 11-12 år.

Men det har endret seg helt. Det er fortsatt 4 år til jeg blir 25, men jeg tror ikke jeg kommer til å være gift å er ikke helt sikker på det med barn heller. Jeg vil reise å oppleve verden, så jeg og samboern sparer for harde livet til den reisen vi ser for oss om 2,5 år. Hus/leilighet sparer vi også til, men det får bli når det blir.

Liker egentlig å ha et litt casual syn på livet, ta det som det kommer, hakuna matata osv. Jeg orker ikke stresse, liker det ikke og får det egentlig ikke til heller, haha!

Elsker bloggen din Kristin, den er super!

B

09.12.2015 kl.10:22

den boken der altså! den måtte jeg rett på ebay å kjøpe

oda

09.12.2015 kl.11:14

Hei! så søt bok! ville bare tipse deg om at det faktisk går an å sende email til deg selv å få det igjen etter noen år. Jeg gjorde det da jeg var sånn 15 år og fikk det igjen da jeg var 18. Da hadde jeg glemt det helt ut da det havnet i innboxen på hotmailen min! utrolig gøy og morsomt å lese hvordan jeg tenkte på den tiden. Mye forandrer seg på kort tid! husker ikke akkurat nettsiden, men google is your friend hvis du er interessert :) Er foressten sjeldent jeg kommenterer, men leser alltid bloggen din og digger den og ikke minst DEG! stor klem!

Skriv en ny kommentar

hits