Å SE DET NEGATIVE I ALT!

Det er faktisk ingenting som overrasker eller sjokkerer meg lenger.. Vi mennesker er et eneste stort mysterium, i hvert fall når det kommer til alt det negative oppgulpet vi klarer å lire fra oss fra tid til annen. 

I går ble det publisert en video av en lærer fra Florida, som viser hvordan han roser sine elever hver eneste dag. 10 minutters ros er altså en del av morgenrutinen, og man kan tydelig se at dette betyr mye for elevene, som i dette tilfellet er elever med særskilte behov. Jeg ble helt rørt over å se hvordan han tok seg tid til å rose hver enkelt elev i plenum, og da jeg scrollet meg nedover for å lese hvilke kommentarer som hadde tikket inn i kommentarfeltet, kunne jeg ikke unngå å riste på hodet. 

"Til og med psykologer advarer mot å rose barn for mye. De får helt feil forhold til virkeligheten når de egentlig ikke vet hvor flinke/dårlige de er på det de utfører. Når de kommer "ut i verden" og møter virkeligheten så faller de sammen, de klarer ikke å takle motbør og motgang i livet, og sliter med det resten av sitt liv."

Javel, så kan det vel hende i noen tilfeller, at for mye ros kan by på utfordringer senere i livet, men sånn seriøst.. Kan man ikke bare klappe i hendene, og si at dette er et flott tiltak? Er det så vanskelig å bare si at noe er flott, uten å måtte kverulere så til de grader? 

Dette er bare ett av de mange tilfellene man er vitne til daglig, hvor det alltid skal komme noe oppgulp fra kverulanter og bedrevitere, som ikke har bedre ting å gjøre, enn å forurense kommentarfelt med negative gloser. Vi som har blogg som jobb er blant dem som får mest tyn, og jeg tror det er mange som bruker kommentarfeltene i saker som omhandler oss, til å få utløpt for, tja.. hva skal man si.. frustrasjon i form av kjipe kommentarer som et resultat av manglende seksuell omgang, kanskje? Noe må det jo være, må det ikke? Det må jo være noe som ulmer på bunnlinjen, som lokker frem en slik trang til å skape kvalme, men som jeg nevnte innledningsvis - det er ingenting som overrasker meg lenger. 

Dagbladet lirte fra seg en artikkel her forleden, hvor det nok en gang stilles kritiske spørsmål til bloggebusinessen.

Selve artikkelen var så som så - det er kommentarene som tikker inn i som jeg stiller spørsmål ved. 

"Noen bør lese boken "Den uproduktive klasse" At en tidligere venstreorientert avis som Dagbladet vier så mye oppmerksomhet mot unyttige antisosialistiske mennesker som vier livet sitt til ego, ugagn og viktigst, lærer oss at å sitte å sminke deg og dele videoer av det på diverse fora for å tjene penger på det, er det alle må strebe etter og ikke mer til de som virkelig skaper våre verdier viser at høyresiden er i ferd med å få strupetak her også. Bloggere er søppel, arbeidsfolk er helter!"

Søppel, faktisk.. Det der var jo en ganske så dramatisk påstand.. Sist jeg sjekket hadde enkelte bloggere en stor stemme, en fantastisk formidlingsevne, og en posisjon til å sette viktige emner på dagsorden. Ta Sophie Elise, f.eks.. Vi kan faktisk ikke være uenig i at den frøkna der, har fått sving i viktige debatter. Hun er beintøff - dette er langt fra søppel, men jeg kan forstå hvor ordet "søppel" er hentet fra.. For ja, det finnes mye ræl der ute, det har opp gjennom tidene vært fryktelig mye søppel på fryktelig mange blogger, men nå har tidene forandret seg litt, og det er på tide å både innse, og ikke minst akseptere at blogg er (i de aller fleste tilfeller) noe helt annet enn det var tidligere. Videre leser man kommentarer som er mer rettet mot publikumet, altså dere lesere..

"Problemet er vel ikke bloggere som tar markedspris fra forlagene for å lyve om bøkene deres. Problemet er vel leserne av bloggene som er så ufattelig korka at de svelger de løgnaktige anmeldelsene rått."

Alle påstander i denne kommentaren er langt under beltestedet. Det er ikke nok med at vi bloggere blir beskyldt for å lyve - personen bak tastaturet går faktisk også til angrep på leserne, som i dette tilfellet fremstilles som korka.

Korka? Fy fader.. Slike kommentarer får meg til å tenne på alle plugger. Mine lesere er for pokker ikke korka. Dere er ikke dumme, dere er heller ikke født i går.. Dere er smarte, og jeg er sikker på at dere har blitt såpass godt "kjent" med de bloggerne dere følger, at dere faktisk vet om bloggeren bare reklamerer for raske cash, eller om bloggeren faktisk skriver anmeldelser og anbefalinger, basert på ærlige meninger. 

Forbrukerne må ikke undervurderes! Verken av de ulike tabloidene, eller av det norske folk som er svært aktiv i ulike forum og kommentarfelt på nett. Forbrukerne er virkelig ikke så uendelig dumme og lite selvtenkende, at de lar seg uhemmet påvirke av produktomtaler, men når man ser på det store bildet - er ikke en produktomtale på favorittbloggen mer innbydende, troverdig og inspirerende, enn en produktomtale på en banner som henger på trikken? 

For å sitere meg selv fra innlegget jeg skrev for en tid tilbake; For meg er et par reklameinnlegg en viktig del av bloggen, det er dette jeg får inntektene min fra, ergo dette som gjør at jeg får muligheten til å faktisk kunne blogge på fulltid, og holde dere oppdatert minimum to ganger hver eneste dag, 365 dager i året. HVER dag! Alltid! Hele tiden! Om det er søndag spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Om jeg er på ferie spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Om jeg er fyllesjuk og ligger med hodet ned i doskålen spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Hver dag skal jeg prestere, inspirere og motivere, og jeg er uendelig glad for at jeg faktisk kan tjene en slant på akkurat det jeg liker best!

Når skal vi finne oss i og akseptere at blogg er en knallgod markedskanal!? Er det ikke snart på tide å innrømme ovenfor oss selv, at blogg i de aller fleste tilfeller er den kanalen hvor man faktisk kan finne de ærligste omtalene og anbefalingene? Det virker som om mange der ute bare ikke klarer å akseptere det.. Det er liksom helt umulig for enkelte å trå ut av boksen, og åpne seg opp for nye ting.

Tro meg.. De fleste toppbloggere reklamerer for produkter de kan stå 100% inne for, og jeg tror faktisk mange der ute ville blitt positivt overrasket over hvor bra mange av disse produktene faktisk er. De fleste av oss bloggere er svært kritiske til det vi reklamerer for, og jeg kan i hvert fall med hånden på hjertet, si at jeg ikke lyver for dere, eller skryter produkter opp i skyene, bare fordi jeg får betalt for det. 

Blogg er blogg, men blogg er ikke hva blogg en gang var. Det er på tide å forstå, det er på tide å akseptere.. Bloggerene har kommet for å bli, det blir bare flere av oss, og de negative minene bidrar ikke til noe positivt verken for oss som blogger, eller dere som ikke klarer å holde dere unna sutringen. Positivitet, folkens.. Det er faktisk en av de viktigste ingrediensene i livet!

Nyt lørdagen! 

 

26 kommentarer

Lene

21.11.2015 kl.12:15

Skjønner at folk kan ha en viss skepsis til at bloggere tjener så mye penger, men det er nok fordi mange ikke klarer å se alt arbeidet som ligger bak. Men hva med fotballspillere, som tjener flere millioner i året, hvilken nytte gjør de for samfunnet? Da synes jeg faktisk bloggere er hakket mer inspirerende :) :)

Mari A

21.11.2015 kl.12:27

Har ikke folk bedre ting å gjøre enn å spre negativitet i kommentarfeltet? Kan på en måte forstå hvorfor de tenker slik om bloggere, men det er jo bare fordi de ikke vet noe om dere bloggere. De aner ikke hvor utrolig mye jobb som faktisk ligger bak hver eneste innlegg! Så utrolig mange timers arbeid ligger bak denne inspirerende, ærlige og åpne bloggen. Disse folka vet ikke hva de snakker om!

Du er helt fantastisk flink Kristin! Ikke nok med bloggen; så har du en egen nettbutikk i tillegg! Du er rett og slett superflink, RÅ!🙌🏽

Ha en fin lørdag ❤️ Loveya

Silje Marie A

21.11.2015 kl.13:19

Hardt og brutalt en lørdag morgen!

Du skriver godt, Kristin. Mange som ikke helt vet hva det vil si å være blogger i det merkelige internett-universet, og det finnes så altfor mange rare bloggere òg! Alt fra "klikk-horene" til de selvstendige og sterke, til de som bare publiserer bilder av katten sin. Kanskje det er derfor det er så lett å dra alle under én kam? Uansett er det veldig få som er i tvil om at det du gjør er bra! Du er fantastisk inspirerende og til stor motivasjon for alle som ønsker å oppnå noe..

Det er en veldig fin video av læreren på nettet. Det gir kanskje en refleksjon til andre mennesker at det er så utrolig lett å glemme å si noe pent. Hvorfor skal det være så spesielt å rose noen? Er ikke det noe man bør gjøre hver dag?

Jeg tror kanskje jeg roser andre mennesker for mye. Jeg sier sjeldent noe negativt om andre, og det kan i noen tilfeller gi inntrykk av at jeg er svak eller at jeg ikke tør å si ifra når noe irriterer meg. Men vet du hva? Om noe irriterer meg, så sier jeg ifra. Og om noen gjør noe galt, er det riktig å vise at de gjør noe galt. Likevel ser jeg ikke den store grunnen til hvorfor man skal kjefte opp noen som garantert allerede har kjeftet på seg selv i hodet sitt mange minutter allerede. Har man en vond følelse, er det sjelden vits i å gjøre vondt verre.

Miriam

21.11.2015 kl.13:42

Kjempegodt innlegg! Du skriver utrolig bra, og jeg er veldig enig. Makan hvor negative folk kan være, det er så utmattende. Det finnes selvfølgelig negative aspekter ved alt, men hvorfor skal det være så vanskelig å fokusere på det positive?

Jeg husker når jeg begynte å utdanne meg innenfor helsesektoren. Var kjempeglad, trivdes godt og var i en kjempeflott periode i livet. Fikk positive tilbakemeldinger, om at "Dette passer du til" osv. Jeg hadde virkelig funnet det jeg ville drive med. Men så er det noen da vet du, som bare kan fokusere på det negative i livet. Denne gangen var det hvor "dårlig" lønn jeg kom til å få, mye jobbing for "ingenting", "tørke rumper".. Litt av en stereotypi må jeg si! Tror folk kunne lært mye av å jobbe med eldreomsorg f.eks. Herregud så utmattet man blir av sånt negativitet! Så dette var mitt eksempel på hvordan negativitet ødelegger. Jeg er SÅ enig, Kristin. Å være optimistisk og positiv skader ingen.

Klem til deg

Cecilie

21.11.2015 kl.14:00

Veldig enig i det du skriver. Er selv utrolig imponert over hvor langt dere har kommet og det er virkelig ikke alle som innser hvor mye tid og jobb det er bak de største bloggene. Fra det jeg selv vet har flere av dere største bloggere holdt på i flere år og jobbet hardt. Blogger har kommet for å bli, som du sier.

Regner med de fleste som har sånne negative tanker ikke tror på arbeidet bak blogging. Blogging kan jo føre til mye mer over tid hvis man legger inn arbeidet som kreves.

Stå på videre, syns dere alle gjør en bra jobb :)

LisaLDN

21.11.2015 kl.14:29

Du har so altfor rett; forbrukere må ikkje undervurderast! Dei aller fleste sitter med litt imellom øyrene, og kan ta sine eigne valg! :)

Geriatriks

21.11.2015 kl.14:54

Det har dessverre grodd frem en hel ny rase i Norge som figurerer kun i kommentarfelt. De klarer forsure ethvert tema som det skrives om og er aldri til å rokke om de først har sagt noe.

Iselin HL

21.11.2015 kl.15:31

Er egentlig helt enig med deg... Er så alt for mange, nesten alle jeg kjenner faktisk, som ikke kan si noe positivt om noe, som bare skal rakke ned eller å finne en eller annen grunn på at noe eller noen er feil. Rett og slett trist. Om man har fått seg ny jakke er den aldri fin, eller man er ikke heldig, man er bortskjemt eller så er den feil fordi ikke alle andre har det samme. Jeg får helt spader ._.

Jeg heier på deg som blogger og setter pris på alt du legger i arbeidet. Jeg kan faktisk ikke forestille meg en gang hvordan det må være å ta bilder av alt engang. Jeg tar bilder typ ett bilde, én gang i uka eller sjeldnere! HAHA

Klem <3

Frøya B

21.11.2015 kl.15:53

Blogg er showbiz. Og akkurat som de fleste andre showbiz jobber, er det godt betalt. Og jeg skjønner ikke hvorfor folk sitter og sutrer og klager på dette? Min kjære ser på fotball for undeholdning, jeg leser blogg for underholdning, andre ser på senkveld for underholdning, and so on. Jeg kan ikke forstå hvorfor bloggerne absoludt er dem som liksom fortjener mest kvalme? Særlig når dere har gjennom tiden gått fra å være underholdning til og bli noen heftige stemmer innenfor viktige saker. Om andre mener jobben deres er så himla mye bedre, viktigere og smartere så bør de bare holde seg til den uten å sutre over andres suksess. Selv blir jeg mektig irritert når jeg scroller gjennom facebook og daglig ser alt dritet folk må slenge ut i kommentarfeltene på saker og ting. Jeg er bare så lei.. Gjør det du gjør, for det er du jammen flink til Kristin!

Emma Julie

21.11.2015 kl.16:15

Okei, dette var bare for bra skrevet! Stor takk til deg Kristin. Det er så sant det du skriver og jeg blir sint på slike kommentarer. Som du skriver så vet leserne hva de leser og hva de skal tro på. Det som skremmer meg er at de som skriver slike kommentarer kan være hvem som helst. Folk du møter på gaten kan være personer som sitter bak dataen og skriver helt heslige ting. Nei, du får sagt det :)

Emzzzy

21.11.2015 kl.17:48

De eneste som ikke liker blogg, er de som ikke leser det. De som skriver disse type kommentarene tar en titt på bildene på bloggen din, scroller litt ned og går ut igjen. Jeg derimot, leser blogg hver dag, jeg blir "kjent" med personen bak og har et positivt syn på det. Det er to helt forskjellige ting, og to helt forskjellige lesere. Og to helt forskjellige målgrupper. Negativitet tjenes på uansett, og det at dere bryr dere så mye om haterne deres begynner vertfall og bli latterlig. NOBODY FUNCKING CARES. Alle vet at dere hater stygge kommentarer, men det er faktisk ikke noe kult for oss lesere som skriver fine kommentarer og leser bloggen din hver dag, skal få mindre oppmerksomhet enn haterne. Hva men et innlegg der du legger ut de positive kommentarene i steden for de stygge? Det er faktisk leserne som liker deg som gjør at du er der du er i dag. Ikke haterne, "haters makes you famous but don't make them. Ikke snakk til dem, ikke gi de oppmerksomhet. Vertfall ikke dediker et helt innlegg om dem, eller opptil fler! Slutt med det. Det er gøy for de som faen - og da kommer de vertfall aldri til å gi seg.

Og hva så om noen skriver i en avis at dere bloggere er dumme eller whatnot. Du vet jo best selv. Skjønner også at du har behov for å "forklare" deg, men hvor mange ganger skal dere gjøre det liksom? Vi lesere forstår uansett. Vi leser jo fortsatt bloggen.

En annen ting: hvor mye at dette merker du irl, altså når du går ut av døra hjemme?? Hvor mange hatere kommer bort å sier ting til deg? Hvor mye dritt får du på gata i forhold til positivitet? Altså en kommentar er en kommentar, men det er en kommentar som er skrevet trygt hjemme i kjellerleiligheten gjennom en skjerm. Tviler på at noen ville sagt det de skriver av negative kommentarer til deg på ekte. (Helt sikkert noen som gjør det også, men hvor mange er det a?)

Greit nok at man vil bli kvitt stygge kommentarer, men da må man for faen slutte å gi det oppmerksomhet på denne måten også!

Emma Djupevåg

21.11.2015 kl.18:28

Da e so bra at du tarvtak i detta Kristin, du e råå! Eg syns at bloggara vettebundervurderte, sant nok at noken blogga e dårligare enn andre, men toppbloggara ligge på topp av ein grunn! Da e føda dei e flinke te å formidla ting dei faktisk trur på! De e flinke syns eg, ein bloggar har ein møkje lengre arbeidsdag enn dei fleste andre yrke! Jopp på FULLTID! Bokstavelig talt!❤️

Elska at du har guts te å sei detta, du e ein sjukt inspirerande person uansett! Elska deg di inspirasjonskjelda!😍 Klem Emma😘

Toppbloggeren

21.11.2015 kl.19:06

Hei! Jeg er enig i en del av det du skriver, og uenig i noe. Jeg har ett spørsmål som det hadde vært interessant om du ville svare på: Føler du deg samfunnsnyttig? Det er ikke ment som kritikk, jeg synes bare det hadde vært interessant å høre dine tanker om det, fordi du er en smart dame som skriver godt.

Silje Arntzen

21.11.2015 kl.20:25

Du er så fantastisk Kristin! Du inspirerer meg så enormt mye og jeg blir så glad av å følge bloggen din og youtube kanalen! Enig i det du sier, det er så mye negative mennesker der ute som kun skal irritere.

Jeg ønsker deg en fantastisk helg!

Karoline E.N

21.11.2015 kl.22:37

Du skriver fantastisk, Kristin! Du innspirerer så til de grader, og jeg digger deg. Jeg leser kunn bloggen din fast, og jeg vet at du ikke reklamerer for en ting om du ikke kan stå 100% for den tingen. Jeg vet hvor mye arbeider du legger i denne bloggen, og jobben du gjør er så gjenomført! Jeg er så enig i alt du skriver <3 jeg håper at du har en fantastisk kveld med jentene i kveld. Klem klem

Sandra Lærum

22.11.2015 kl.00:18

Du er jammen i slaget for tiden Kristin og skriver mange lange innlegg med utrolig gode og innholdsrike tekster! Og jeg er så klart helt enig med deg i denne saken også. Det er veldig inspirerende at du skriver sånne type tekter, du setter liksom ord på det veldig mange tenker men ikke tør å si. Det er en av de tingene som gjør at jeg klikker meg inn på bloggen din hver eneste dag! Stå på Kristin, du er virkelig dyktig i jobben din, ikke glem det :-) KLEM

Annalene

22.11.2015 kl.00:54

Det er virkelig inspirerende å lese bloggen din til tider Kristin. Dette var et veldig flott innlegg. Negativitet er noe forbaska tull haha,

Ragnhild

22.11.2015 kl.01:35

Noen tanker i natten. Tviler ikke et sekund på at du jobber for pengene dine, og vell så det. Men når jeg leste dette innlegget ditt, stakk det litt. Negativitet mot bloggere, du var ganske stygg mot Anna, klikk hore. Skurrer litt. Men liker at du fram snakker Sophie Elise, digger jenta.

Mine tanker.

22.11.2015 kl.02:41

Du er fantastisk!

Eline Nordli -

22.11.2015 kl.10:51

Godt sagt!

Jeg så selv dette kommentarfeltet, dog ikke den kommentaren. Mange sure folk, som ikke kan være fornøyd med at dette var bra. Enten så er det noe feil med klassestørrelser eller lignende. Folk som ser etter problemer fremfor løsninger!

Av mange er vel blogg sett ned på, spesielt når det gjelder å være et yrke man kan tjene gode penger på. Men man får jo betalt ut ifra hvilken markedsverdi den har!

Juni

22.11.2015 kl.11:42

Stå på!

charlotte o.

22.11.2015 kl.12:37

veldig bra skrevet Kristin! :) Stå på videre

Ingrid

22.11.2015 kl.16:27

Noe så synd at negativitet sluker all positiviteten! Utrolig domt at det alltid er sånn! Et veldig viktig tema ble bra skildret i dette innlegget, stå på videre med alle dine flotte innlegg!❤️

Alexandra Flaa

24.11.2015 kl.08:04

AMEN til deg!

inabellee

24.11.2015 kl.16:55

Du skriver så utrolig bra, og jeg bare digger deg!! <3

Elise

07.12.2015 kl.10:40

Er så enig med deg Kristin! Toppbloggere får (som oftest) tilbud om å reklamere for minst det dobbelte av det vi ser, og selv om noen kanskje drar sponsingen litt vel mye over i blogginnholdet ser jeg absolutt ingenting galt i det!

Som en kunst interessert sjekker jeg alltid klairedelys.com sin blogg (engelsk) for å se hva hun har skrevet fordi hun er 100% ærlig og har aldri hatt en dårlig erfaring etter å ha kjøpt noe hun har anbefalt (og det er mye oppover årene!). Så jeg tenker at man må ta alt med en klype salt, men fantastisk om man finner en favoritt blogger som blogger rett fra levra! :)

Skriv en ny kommentar

hits