ER DET FOR TIDLIG?

Hvert år skjer det..

Julestemningen sniker seg innpå meg mye tidligere enn planlagt, og jeg gjør alt jeg kan for å stenge den ute. Jeg er jo så besatt av at julen IKKE skal ringes inn før den 1. desember, men da hender det jo søren meg at den intense julestemningen jeg har nektet å la meg selv føle på gjennom november, ikke kommer tilbake. Er ikke det litt idiotisk? Det er jo en tap tap situasjon det der, for ville det ikke strengt tatt være bedre å faktisk føle på tidlig julestemning i november, enn å ikke føle på den i det hele tatt? 

På fredag klokken 12.00, svitsjet P7 Klem over til julespillelistene, og jeg må innrømme at jeg fyrte opp volumet på full guffe, mens jeg sang for full hals til "Last Christmas".. Da jeg var kommet halvveis fikk jeg ekstremt dårlig samvittighet, og skrudde med det samme over til noe litt mer badass! "NEI, Kristin.. IKKE noe jul før 1. desember"..

Er det for tidlig? 


//Bilder fra Tumblr og egen blogg

Nå er det faktisk 17. november.. Akkurat to uker til desember og førjulstid, og vet dere hva? Hvis julestemningen sniker seg innpå meg igjen i løpet av de neste fjorten dagene, skal jeg søren meg la den få utfolde seg så til de grader. Om jeg får lyst til å finne frem julelysene og pynte hele huset, så skal jeg søren meg bare gjøre det, for jeg nekter enda et år, hvor julestemningen er noe jeg virkelig må jobbe for å få.. Den skal jo bare komme automatisk, og da gjelder det å omfavne den, og ønske den hjertelig velkommen. 

På torsdag er det meldt snø, og hvis det føles riktig, skal jeg spille litt julemusikk her i heimen mens jeg lager gløgg! Det er så yummy, i tillegg til at duften betyr jul. Julen er magisk, det er det ingen tvil om, og jeg gleder meg så vanvittig til denne herlige førjulstiden.. Jeg gleder meg sånn til å handle julegaver i julepyntete gater, til snøen faller, og til vi samler vennegjengen til juleverksted.. Til å bake julekaker, til å fylle kjøleskapet opp med deilig julemat, og til å se på koselige juleprogrammer- og filmer på TV'n. Jeg gleder meg til julemusikk, og i år har jeg skikkelig lyst til å dra på en julekonsert.. Og så gleder jeg meg til planlegging, pynting, og til å tilbringe denne deilige tiden sammen med dem som betyr aller mest. Jeg gleder meg til julebord, til tjukkelabber i sofaen, mens jeg gomler i meg juleknask, og jeg vet allerede at julen i vårt nye hjem, kommer til å bli ekstra spesiell.

Hva ser dere aller mest frem til denne julen? Er det noe som kommer til å bli ekstra kjekt? 

31 kommentarer

Anine Kristin

17.11.2015 kl.19:13

Jul er ikke for tidlig i november! :D Jeg er julenisse og teller ned dager fra august/september, og på kvelden 1.desember (eller første søndag i advent) er hele leiligheten ferdig pyntet :D Julesanger synger jeg på allerede, haha.

Jeg har vært sånn som dette i alle år og har aldri opplevd at julestemningen har forsvunnet ved å være tidlig ute :) GOD JUL A! :D

Martine Skogstrand

17.11.2015 kl.19:17

Denne julen ser eg frem til å kjøpe gaver til familie og venninner og til å lage pepperkaker :)

Jeg prøver selv å vente til desember ved å høre på julesanger o slikt men har starter litt meed julegaveinnkjøpene, slik at jeg ikke trenger å stresse.

Men ser jo det i butikker og slikt at det meste av juletingene er komt allerede.

Silje Marie A

17.11.2015 kl.19:19

Iblant føler jeg meg som et fælt menneske. Som student er det så utrolig vanskelig å få julestemning i eksamensperioden, så i for nesten fire uker siden - i midten av oktober - kom allerede julestemningen krypende. Siden jeg ikke hadde den i fjor i det hele tatt, så bare MÅTTE jeg nyte det. Det betyr at leiligheten allerede er pyntet med julepynt, falskt juletre, pepperkaker og appelsiner. Og julemusikk!

Da samboeren kom hjem senere en av dagene, utbrøt han plutselig "DET ER DU! Du er årsaken! Det er din feil at butikkene pynter så tidlig til jul, for det finnes sånne mennesker som deg som begynner julen aaaltfor tidlig"

Han har vel rett! Julestemningen har gitt seg litt, men åååh - det er så deilig å ha den. At jeg bare MÅ ta den imot med åpne armer uansett hvor tidlig den kommer.

Jeg har likevel klart å spare å smake på julebrus. Dét skjer nemlig ikke før 1. desember ;)

Charlotte O.

17.11.2015 kl.19:21

Jeg gleder meg skikkelig til julen ringer inn ☺️ Har startet med å pakke inn gaver, så håper bare de faller inn :) det er så kjekt når gavene faller i smak 😘

Mina

17.11.2015 kl.19:43

ååååå som jeg gleder meg til julen ringer inn!! sitter selv å spiser pekkepakker nå - men julegavene starter jeg aldri på før uken før jeg trenger hahhah

Silje

17.11.2015 kl.19:47

Bare la det komme! Har kjøpt litt gaver, ny julepynt, julebrus og pepperkaker allerede :-D på grensa til galskap, but hey..... ;)

Silje

17.11.2015 kl.20:03

Jeg er et julemenneske til grader, og gleder meg til jul så fort sommeren er over :) Siden jeg studerer borte og ikke ser familien så ofte, gleder jeg meg ekstra mye til å komme hjem til dem i jula. Og etter en liten jente-tur til København i begynnelsen av Desember regner jeg med julestemningen er kommet for fullt :)

Emma Djupevåg

17.11.2015 kl.20:32

Klara aldri å venta heilt te desember enda opp me null julastemning eg då for da kjeme skjeldent snø i desember på vestlandet, noke du sikkert veit alt om😁

Eg drikke julebrus allerede fyste november istadenfor desember, nyt julå mens ho e tilgjengelig seie eg berre❤️ Jul is love jul is life😂🙌🏼

Håpa den julå vette endå bedre enn tidlegare og at ho vette uforgløymeleg og ikkje minst kvit! 😁 Håpa du får stemningen inn i heimen, klem Emma❤️❤️

hanne

17.11.2015 kl.20:39

wææ, jeg har hatt såå lyst å sette på julemusikk de siste dagene, men nekter meg selv? jeg tenker akkurat som deg, IKKE før 1.desember. fyttigrisen, det er ikke bare bare altså. julen er en helt fantastisk tid, og jeg gleder meg til absolutt til alt<3 forresten, jeg ønsker meg et innlegg hvor du kommer med tips til hva jeg kan ønske meg til jul hihi, klem!!

Karoline E.N

17.11.2015 kl.20:43

Julen kom innom på meg på mandagen, for da kom den første snødetten her i Trysil! Jeg skal la den være hos meg, så den ikke forsvinner! Julestemning i november er innafor :) jeg gleder meg så sinnsykt til og pynte til jul, få inn julestjerner, pakke inn pakker, lage julegløgg, pepperkaker og bake til jul! Hurra. Julen en fantastisk og j gleder meg tll og dra nedover til Oslo og feire med familen til bonuspappaen min! Blir fantasyisk! GLEDER MEG. julen er og blir fantastisk! Den er magisk og skal nytes, før den forsvinner. Hihi! Håper du har hatt en magisk dag og at kvelden din er fin. Klem klem <3

Camilla.

17.11.2015 kl.20:57

Kjenner følelsen! Kjæresten min og jeg hadde skikkelig julestemning for litt over en uke siden. Vi bestemte oss for å bare kjøre på; satt spotifylisten min med julemusikk på høytalerne og sang med. Den gikk og duret nesten hele dagen. Nå er julestemningen litt vekke igjen; men jeg gleder meg til den kommer tilbake! :-D Kjente det kriblet i magen når gatene her i Tromsø var pyntet klar til advent igår.

Rebecca

17.11.2015 kl.21:40

Wæh..kommer du til å være tradisjonell når du pynter juletre i år? Eller blir juletreet ditt like crazy,fargerikt og spennende som resten av cribben?!

Gleder meg til å se!:-D

Veronica H

17.11.2015 kl.21:41

Det er ikke for tidlig å forberede seg til jul på denne tiden i november :-D kom i skikkelig julestemning bare av dette koselige innlegget ditt jeg, av å lese alt som er å glede seg over til jul, hihi. Åh jeg bare elsker julen, nå kan den virkelig komme for fullt <3 det er definitivt min favoritt høytid. Klem til deg, fine Kristin!

Mari A

17.11.2015 kl.21:47

Åh, gleder meg skikkelig til desember og jul! Julen er det beste som finnes❤️ Har for lenge siden begynt å nynne på julesanger, og er på vei inn i julemodus, MEN jeg skal prøve å la være å høre på julemusikk frem til siste helga i november. Spørs om det går da 🙊

Gleder meg til å handle julegaver til venner og familie. Eeeelsker å gi bort gaver ☺️ Gleder meg også til masse førjulskos med pepperkakebaking, juleverksted, julemusikk og forhåpentligvis snø. Og så gleder jeg meg selvsagt til å feire jul sammen med hele familien❤️

Marit

17.11.2015 kl.21:51

Jeg mener så absolutt det er helt lov å utfolde sin julestemning nå, vi har jo tross alt kommet over halvveis i november. Det er jo denne tiden som er så fin, vi gleder oss, ser frem til juleroa senker seg, forbereder oss med pynting og adventskos. Det er jo denne nedtellingen som er så fantastisk, så LA JULESTEMNINGEN KOMME spør du meg :D jeg kommer garantert til å pynte leiligheta rimelig snart, og det med julemusikk, gløgg og KOS på høyt nivå!

Emma Julie

17.11.2015 kl.22:06

Jula er noe av det beste jeg vet! Jeg begynte faktisk med julemusikk i går og har både julestjerna og Rudolf oppe. Det som ikke får skje før 1. desember er pepperkaker, julebrus og andre saker. Jeg har også invitert til julekos med mine venninner når jeg kommer hjem til min hjemby i julen allerede. Jeg skal faktisk på Kurt Nilsen julekonsert i desember. Et lite tips! Ellers gleder jeg meg himla mye til pakkekalenderen, all kosen og stemningen, julemarked, de gode filmene og hele pakka. Nei, gud desember kan du ikke bare komme :)

IselinG

17.11.2015 kl.22:25

Jeg har alt fått det for leeeeenge siden, MEN roomien og jeg har en avtale på at vi ikke får høre på julemusikk før den 15.november. Så ja, jeg har alt sprukket, faktisk sprakk jeg den 14. Da MÅTTE jeg se en julefilm sammen med kusina mi, vi klarte virkelig ikke å vente lenger! Jeg bare ELSKER julen, og det er ekstra stas når jeg har bursdag den 30. november. Da blir det liksom ikke å kjipt å våkne dagen etter på og ikke lenger ha bursdag. Da er det jo desember noe som betyr julekalender, og en gave hver dag frem til 24. Det var stor stas det når jeg var liten (okay, er det fortsatt da). Elsker seriøst alt ved juletiden, og synes det er så vanvittig koselig å gå rundt i gatene med julelysene hengende over. Det blir så stemning av det! Gleder meg så mye til desember at jeg nesten ikke klarer å vente, men dessverre har jeg da alt hatt så julestemning, at det er lite igjen i begeret... Men jaja, jula kommer uansett så jeg får tvinge den fram som alltid

Nikita <3

17.11.2015 kl.22:27

Jula er så herlig :D

Therese

17.11.2015 kl.22:42

Gleder meg til juleverksted, drikke julebrus, spise julesnop, se julefilmer😊 Bli ferdig med eksamen, ta ferie og reise hjem til jul, bake julebakst, julaften, gi vekk julegaver, komme hjem til mamma sitt julepyntede hus, familiebesøk osv 😊

Pernille Caroline

17.11.2015 kl.23:20

Her på Geilo er snøen og minus gradene lagt seg for å bli, så her er julestjernene i vinduene og julemusikken på anlegget! Finnes jo ikke noe koseligere enn det mens snøen daler ned:)

Iben

17.11.2015 kl.23:30

Julen er verdens beste tid, aldri for tidlig :-)

Benedicte

18.11.2015 kl.00:05

Kjenner meg igjen, men er ikke lenge til 1 desember nå - Cant wait <3 håper du har hatt en fin dag :-)

Iselin HL

18.11.2015 kl.00:12

Nesh.. For tidlig? Jeg var ute i dag i "værret" som vi kaller det, og der sto de mannene å hengte opp julelys fra en lyktestolpe til den andre. Pepperkakene er kommet i butikkene. Julebrusa også, men jeg har klart og holdt meg borte fra det. Ingen julespising før 1.desember! Hihi🎅🏼

Det beste jeg vet med julen må kanskje være å bake pepperkaker (men av en eller annan grunn er fremdeles de man kjøper best å spise!), jeg ELSKER jo bare kjøttrull, hjemmelaget kjøttrull! Lukten av grantre i stua, pakkene som tikker inn fra her og dær, og snø... kulde, kalde snøfnugg, glatte veier med juleutsikt og lys fra alle kanter er livet! Åhh som jeg gleder meg 🙆🏼

Nå er det natta! Klem til deg❤️

M

18.11.2015 kl.04:20

Min leilighet er allerede ferdig pyntet.. Handlet julepynt på lørdag, og kunne ikke se vitsen med å rydde det bort for å snart pakke det opp igjen! (God unnskyldning for å pynte). Er sååå koselig med litt ekstra lys når det er så mørke kvelder

Hanna

18.11.2015 kl.06:29

Har hørt på julemusikk i en uke nå, og jeg tørr påstå at det er den koslige stemningen ved julemusikke som holder humøret oppe under eksamensperioden, haha :D Absolutt ikke for tidlig!!

PernilleGrP

18.11.2015 kl.08:46

I love it, Du setter sammen så ekstremt fine collager! Du har sikker fått spørsmålet tusen ganger før, men hvilket program bruker du?

StyleConnection

18.11.2015 kl.09:24

PernilleGrP: Så hyggelig å høre <3 :) Jeg lager både kollasjer og redigerer bilder i PicMonkey :) http://www.picmonkey.com Stor klem

Aurora Eriksen

18.11.2015 kl.11:49

jeg eeeelskerelskerelsker julen, og jeg har latt den komme, haha, julemusikk, lys, julestjerner, og BAAARE kos! Hvorfor skal jeg stenge uten den gode stemningen og pin e meg selv i 2 uker OG bare nyte den herligheten i bare 1 mnd, når jeg kan begynne nå og ha det i 2 uker ekstra? :D

Ingrid

18.11.2015 kl.15:30

Aldri for tidlig for jul! Jeg skjønner hva du mener! Får såååå lyst til å dra fram julepynten og julestjerna, klarer bare ikke vente, spesielt ikke når julemusikken går på radioen all day long! God jul da Kristin!❤️

Christine S

18.11.2015 kl.18:49

Aldri for tidlig :) Men du er ikke alene, det er vanskelig og holde ut til 1. desember når alt jule stæsjet kommer så tidlig :)

Alexandra Flaa

21.11.2015 kl.20:41

Jeg er helt med på å spare jula til Desember!! Derfor blir jeg litt frustrert når venninner har begynt med julesanger, og til min store frustrasjon var det allerede pyntet med nisser på jobben i dag!! Hjerte mitt knuste litt da..

xoxo

Skriv en ny kommentar

hits