DET KOSTER SÅ LITE!

Midt i uken, lillelørdag og tåke.. En helt vanlig novemberdag med andre ord!

Jeg kommer fortsatt ikke over at det allerede er 4. november, og under 1 måned til jeg skal fyre på julemusikken på full guffe. 1. desember er dagen hvor jeg skal gå inn i fullstendig julemodus, og jeg gleder meg max.

Men vet dere hva? Jeg syndet i går.. Jeg drakk julebrus. Det er ikke greit! INGEN julekos før desember. I dag har jeg dårlig samvittighet, og føler meg skikkelig crap, haha. Men jeg skal klare å holde meg frem til desember, så det så!

Jeg sitter i skrivende stund ute hos mamsen, og har plassert meg godt i såffan med macen på fanget.. Nå synes jeg det er på tide å snakke litt om hvor lite som egentlig skal til for å glede andre mennesker.

For et par uker siden satt jeg på bussen fra Nydalen.. Jada, livet består tydeligvis av buss om dagen, og jeg HATER det, haha, men på denne turen opplevde jeg noe veldig fint.

Jeg satt for meg selv med musikk i ørene, og håpet at denne turen snart skulle gå mot slutten. Selvom bussen var mer eller mindre tom, valgte likevel en godt voksen dame å sette seg ned ved siden av meg. Hun stinket alkohol og sigg, og så ikke særlig stelt ut, og som nordmenn flest, satt jeg meg litt tettere opp til vinduet, og økte volumet på Spotifyen et lite hakk.. Man må jo for guds skyld ikke snakke med fremmede.. Det er jo helt krise!

Men så.. Så ser jeg at denne damen prøver å si noe, og jeg drar headsettet ut av ørene. «Å, unnskyld.. Jeg så ikke at du hørte på musikk», sa denne damen uskyldig, mens alkoholånden holdt på å ta kbekken på meg. Akkurat da tenkte jeg over hvor idiotisk det er, at vi altfor ofte skal stenge alt og alle ute ved bruk av telefonen og dens mange funksjoner, og bestemte meg for å skru av musikken og høre hva denne damen hadde å si..

«Nei, nei.. Ikke si unnskyld, hva sa du?», sa jeg mens jeg smilte bredt. Det viste seg at det ikke var noe spesielt, bare at hun syntes at telefonen min var fin, og jeg tenkte uiddelbart at dette var en person som bare ønsket å snakke med noen. Om hva som helst..

Vi snakket om telefoner, om NAV, om hennes alkoholproblemer, om kontantkort, om hennes telefon - en gammel Samsung som brukte kontantkort, om hennes venninne som også hadde et alkoholproblem og kontantkort og en gammel Samsung, og at hun var på vei til denne venninnen for å hjelpe henne med å fylle opp kontantkortet. Jeg ble nesten brisen av alkoholånden hennes, men det var bare så godt og fint å kunen være en person som faktisk viste interesse for denne damen, og alt hun ønsket å fortelle. Da hun gikk av bussen, hadde vi for lengst passert stoppet hvor jeg egentlig skulle av, men jeg hadde rett og slett ikke hjerte til å gå av før henne. Jeg så at hun hadde behov for å snakke med noen, og det var rett og slett en glede å kunne være denne personen.

Da hun gikk av bussen gav hun meg en klem mens hun så på meg med et vennlig smil, og sa «tusen takk, det var veldig hyggelig å snakke med deg».. Akkurat det øyeblikket der, var et veldig fint øyeblikk..

Ordtaket; «Den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glad», gav virkelig mening, og i dag oppfordrer jeg dere alle sammen til å være litt ekstra oppmerksom, snill og god.

Det koster så lite å by på et smil, eller lytte til noen som ønsker å prate..

Klem i fleng 

33 kommentarer

Merete Karlsen

04.11.2015 kl.13:10

For et fantastisk menneske du er Kristin! I mitt hodet hadde jeg nok aldri gjort noe sånt, selvom jeg gjerne skulle ønske at jeg gjorde det. Kanskje jeg skal prøve å få snakke med en fremmed denne uken jeg og.

Du er en stor insparasjon.

<3

Geriatriks

04.11.2015 kl.13:16

Bra :) Glitrende gjort :) Det er sånn mange mange flere burde reagere på et smil, et søkende blikk, et nikk... Det koster som du sier så lite å bare være hyggelig.

IselinG

04.11.2015 kl.13:33

Åh, du er så snill og god Kristin! Det der var utrolig hyggelig gjort av deg, og jeg er ganske sikker på at du gjorde dagen hennes! Det er viktig å gjøre andre glade, og det er mange, spesielt eldre, som setter stor pris på å bare kunne slå av en prat med noen ukjente <3 Du er en stor inspirasjon <3

Toppbloggeren

04.11.2015 kl.14:20

Hei Kristin!

Du er god! Jeg har skrevet et innlegg om mammablogging, og så lurer jeg litt på hva du som toppblogger synes om temaet?

Karoline E.N

04.11.2015 kl.14:29

God onsdag <3 du er så god Kristin, virkelig varmhjertet. Jeg er helt sikker på at den damen hadde en fin dag, etter denne gode samtalen sammen med deg! Det er ikke alle som har det så lett, så syns det er så viktig at man smiler til alle. Det koster absolutt ingenting og være høflig, og man får det så mye bedre med seg selv. Når jeg er i Oslo pleier jeg ofte og kjøpe en kafe og en bolle pakke på Narvesen, går bort til en som selger =Oslo og slår av en prat. Nå sist jeg var i Oslo satt jeg på fridays med en venninne og tok en drink etter litt shopping da det kom bort en som selger =Oslo og lurte på om jeg ville kjøpe bladet. Jeg sa at jeg dessverre ikke hadde penger på meg. Da smilte han og sa at man nå kunne kjøpe med mobil, for det var skjeldent folk hadde penger på seg nå fortiden. Jeg smilte brett og sa jeg selvfølgelig ville kjøpe bladet, men at han da måtte vise meg hvordan han gjorde det! Så da fikk jeg kjøpt bladet allikevel, og han fikk et stort smil om munnen! Etter kjøpet smilte han bredt og lurte på om han kunne få kjøpe 1 røyk av meg, men da smilte jeg bredt og ga han 3 røyk og ønsket han en super fin lørdag. Han takket så mye og smilte så bredt der han gikk! Det gjør virkelig noe med en når man kan glede noen andre, for det er så lite som skal til :) det var i hvertfall kjempe flott av deg og legge bort mobilen, og ha denne samtalen med henne. Ser så alt for ofte at folk med musikk i øra som bare overser folk som prøver og få litt kontakt!

Ønsker deg en super deilig onsdag! Snart helg igjen. Jeg må bare si igjen at headeren din er super awesome! Elsker den. Klem klem

04.11.2015 kl.14:39

Herlig historie, Kristin! Bra gjort! Skal prøve å glede noen i dag jeg også :D

Nancy Elin

04.11.2015 kl.14:39

Nok en gang, DU ER ET FORBILDE! Takk for at du inspirerer andre til å være så god <3 Og som du sa, det er jo så enkelt, det koster såå lite!

Ha en fin dag, klem til deg!

Nikita <3

04.11.2015 kl.14:42

Du er et herlig menneske :D

Emma Djupevåg

04.11.2015 kl.14:51

For ein helig person du e! E so mange øvefladiske bloggara dar ute så gjer faen i alt og alle så lange de sjøl og deiras "rosa" liv går veien, du derimot e ein bloggar så lika rosa men e grei me folk føda❤️ For eit fantastisk menneske du e, den damå va heldig så traff på deg og ingen andre😘 klem Emma☺️

Mari A

04.11.2015 kl.14:56

Kristin, du er et fantastisk menneske! Tror det kan være lett og glemme hvor lite som faktisk skal til for å glede noen andre. Bare det å smile og si hei til de du går forbi på gata kan gjøre noens dag litt bedre. Jeg mener det er viktig at noen minner oss på dette, tusen takk.

Stor klem ❤️

Miriam

04.11.2015 kl.14:58

Hvorfor synes "alle" det er så galt å drikke julebrus før Desember? "Nyt det så lenge det varer" er min policy når det kommer til julebrus. Funker fett! Haha!

Synes det er flott du går frem med et sånt eksempel! Selv om førsteinntrykket kan være så som så, kan det ligge så mye mer bak. Alle trenger noen å prate med iblant, og denne damen var veldig heldig som møtte akkurat deg. Klem

Lene

04.11.2015 kl.15:01

ååh, for en fin historie! <3

Silje

04.11.2015 kl.15:36

Hahaha jeg har også hevet meg på julebrusen, men jeg begynte allerede i oktober. Har greid å stoppe meg selv fra å høre på julemusikk å spise pepperkaker, men julebrusen...nei den greier jeg ikke å holde meg borte fra, hahaha!😍

Over til det du gjorde, det viser bare hvor utrolig god du er! Skal ærlig innrømme at jeg er en av dem som sitter meg lengst bort når noen sitter seg ned ved siden av meg, og møter aldri blikkontakt med fremmede. Teit når jeg tenker over det, jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det.. Men det du sier er så sant, så etter jeg leste dette var det med et stort smil jeg hilste på bussjåføren! Du er så god og inspirerende, ha en good dag videre!💗😁

Henriette S.

04.11.2015 kl.15:47

Så fantastisk fint gjort! Ble helt rørt av å lese.

Marte K

04.11.2015 kl.16:13

Du er god, Kristin!

Elisabeth

04.11.2015 kl.16:15

Fint å se andre i samme tankesett som meg idag. Ha en fin dag videre :-)

Ingrid V

04.11.2015 kl.16:58

Å Kristin! Det her er sånne historier jeg blir glad av!

Det å glede andre og gjøre at andre får en fantastisk dag er det beste som finnes :))

Men Kristin Kristin Kristin... Julebrus i november!?

Neineinei... Ikke før desember

Iselin HL

04.11.2015 kl.17:20

Godt å se at andre tenker slik man "skal" å burde! Det skal så lite til for at både du og personen skal få en god dag, å nok en gang ser man at der finnes enda slike herlige mennesker som dere, og ikke minst at du ventet med å gå av bussen... <3

Et så herlig å ekte menneske synes jeg du er!

-smask ;*

Emma Julie

04.11.2015 kl.18:19

Fantastisk Kristin! Veldig fint gjort. Rart hvordan vi mennesker handler. God lillelørdag videre :)

Astrid

04.11.2015 kl.18:48

Åhh, det er så herlig å se at andre også har skjønt det, vi må da for pokker kunne innse at andre hverdagsmennesker ikke er så himla skumle og fremmede som vi skal ha det til.

Hanne

04.11.2015 kl.20:27

Dette høres ut som en veldig fin hendelse! Bare synd at jeg egentlig ikke tror jeg selv kan komme oppi en slik, fordi alle er så opptatte på bussen med å ikke ha kontakt med hverandre... Den dagen det skjer med meg, da tror jeg det er håp for resten også. Hahaha...

Ingebjørg

04.11.2015 kl.20:37

💜

Thomas

04.11.2015 kl.20:57

Super blogg!

Trenger du nytt deksel til din iPhone?

Sjekk ut www.iphone-deksel.no ? alltid billig og alltid gratis frakt!

Vil du ha konkurranse på bloggen din med deksel som giveaway? Kontakt oss på våre sider!

Thomas

Camilla.

04.11.2015 kl.20:58

Fikk helt vann i munnen av bare å lese ordet julebrus.. Gleder meg til desember!

Men for en utrolig skjønn historie. :-)

Kathrine Louise

04.11.2015 kl.22:08

Så koselig! Dagens gode gjerning var absolutt gjort i ditt tilfelle da! Den samtalen gjorde sikkert dagen hennes :) Ha en fin kveld <3

Anja

04.11.2015 kl.23:25

Ble helt rørt av å lese dette innlegget! Du er så fantastisk god <3

Tonje

05.11.2015 kl.00:11

Så utrolig herlig gjort, tommel opp for dagens gode gjerning og fortsett sånn. Er sikker på at personer som denne damen virkelig setter pris på det, og at det gjør noe med dagen deres! :)

silje ML

05.11.2015 kl.01:43

Snille, gode deg <3 Er så sant som du sier; det koster så lite! Men er vel kulturen vi selv har bygget opp i lande vårt med at "jeg har nok med meg selv" holdning. Er dumt, for du kan lære så sinsykt mye av andre mennesker, og du kan også gjøre en stor forandring i en annen person sitt liv bare ved å være deg selv og gi en liten innsats for å være hyggelig:)

Benedicte

05.11.2015 kl.20:57

Hei!

Jeg leser bloggen din hver dag, men er ikke den som kommenterer, men nå må jeg bare gjøre et lite unntak.

Jeg kom nemlig akkurat av bussen, etter å ha hatt en samtale med en dame, som etter alt å dømme kan virke som den samme personen du her skriver om! Alkoholånden var definitivt tilstede, og det var over middels mye fokus på kontantkort. Kontaktkort og det at man blir kaldere når man mister mensen... Jeg er nok skyldig i det å øke volumet på mobilen og stirre litt ekstra hardt ut av vinduet i sånne situasjoner, men denne gangen, etter å ha lest dette innlegget, tok jeg meg selv i nakkeskinnet og tok en liten prat med denne damen.

Om det faktisk er den samme damen, kan det nok glede deg at hun akkurat hadde vært på julemesse og vunnet en, og jeg siterer, "veldig god" parfyme, noe hun virket storfornøyd med!

kristine

05.11.2015 kl.21:52

Hei. Mamman min er alkoholiker og jeg tenker noen ganger på at hun er ute blandt andre folk.. Tenker på hvordan de ser på henne, hva de tenker og at de kanskje plages av hennes oppførsel.. At de ser hun i køen på vinmonopolet og rynker på nesen.. At de tenker æsj eller fy faen for en byrde for samfunnet eller enda verre ting.. Hva vet jeg.. Mamma er akkurat som din, verdens beste mamma.. Når hun er edru.. Alkoholisme er det verste som finnes. Man blir selv ødelagt som menneske av å være med på opp og nedturene.. Jeg er voksen selv og det går jo greit.. Livet går videre liksom. Man tar avstand og fokuserer på de fine tingene i livet.. Jaja. Vet ikke helt hvor jeg ville med dette annet enn å si takk til deg for å være et godt eksempel på et fint medmenneske. Også til de som sliter i vårt tilsynelatende glansede samfunn.. Rusmisbrukere en noens mamma, pappa, bror, søster, datter, sønn.. Det er fint å bry seg <3

Kristina =]

06.11.2015 kl.14:44

For en fin opplevelse! Du er virker utrolig snill og god. Stå på videre!

Klem til deg :)

Alexandra Flaa

06.11.2015 kl.19:12

der ser du hvor god du er! Jeg skulle ønske alle kunne være like bra som deg! <3 Syns det er litt morsomt at du poster Outfit samme dag som jeg gjør det og jeg har skjørtet ditt! Hahaha du er så elsk :**

Xoxo

charlotte o.

06.11.2015 kl.19:24

Godt å se det finnes gode mennesker som deg! Dette var virkelig en tankevekker og takk for det :)

Skriv en ny kommentar

hits