NESTE HELG...

Mine fine, god kveld i stuggu  ♥

Først og fremst må jeg takke for så mange fantastiske kommentarer på forrige innlegg.. Dere aner ikke hvor mye det betyr for meg, og dere skal vite at jeg setter enormt stor pris på dere alle sammen.. Takk for at dere er så himla magiske!!

Vi har akkurat spist en sen middag, og har inntatt sofaen etter en lang dag. Jeg har vært over alle hauger, og måtte være så effektiv som mulig da jeg hadde tilgang på bilen til mamsen og Jon.

Jeg merker at jeg blir nødt til å skaffe meg en egen bil ass, for det der styret med buss frem og tilbake tar jo vinter og vår. I dag måtte jeg innom fire forskjellige plasser, og på toppen av det hele kjøpe nye puter og en vinterdyne, et svært tørkestativ, en ny støvsuger, og 4 liter maling..  Hvordan gjør man egentlig sånne innkjøp om man ikke har bil!?? Funker det i det hele tatt å få alt dette med seg på en buss? Det må rett og slett være en umulig oppgave, haha.. Bil er LIVET! Jeg MÅ ha en bil ASAP!

Så.. Nå skal det males i det som skal bli en liten walk-in, og mens jeg maler, håper jeg at de av dere som har vært i Amsterdam, vil dele noen gode tips med meg ♥
Neste helg stikker nemlig tre deilige venninner og jeg til Amsterdam, og nå håper jeg at dere som har vært der før har noen punkter på must do-listen.. Sist jeg var i Amsterdam var jeg 18 år, og overhodet ikke interessert i det jeg interesserer meg for i dag, haha, så noen supertips til hva vi bør se/spise/gjøre/shoppe hadde vært helt topp. 

Jeg gleder meg sånn.. Dette blir en helt fantastisk deilig helg!

Nyt resten av kvelden, darlings ♥

44 kommentarer

Alexandra

28.10.2015 kl.20:46

Vært en del i Amsterdam på rave, men aldri opplevd selve Amsterdam! Håper du får en knall tur :)

Caroline

28.10.2015 kl.20:49

Ååh, Amsterdam er helt magisk. Har vært der mange ganger, det er helt umulig å bli lei av den fine byen! Ta dere en tur i kanalbåtene for å virkelig få sett mye av de fine kanalene. Det er milelange shoppinggater som starter ved Dam plassen. Det er koselige spisesteder overalt og det nederlanske folket er hyggelige som få. Gled deg!

Daftojenta

28.10.2015 kl.20:50

madam tussaud og båt tur I kanalene Anbefaller jeg. Jeg var der i sommer, fin by :D God tur! :D

IselinG

28.10.2015 kl.20:51

Har aldri vært der dessverre, så har ingen konkrete tips. Men jeg vet det er en gate der som er omringet av fargerike paraplyer. Det er som en koselig liten gågate hvor det henger mange hundrevis av paraplyer over. Aner dessverre ikke hvor det er eller hva det heter der, men kjenner jeg deg rett så klarer du nok å google deg frem til det.

Kos dere masse på tur, selvom det ikke er før neste helg :D Dere kommer nok til å kose dere gløgg ihjel regner jeg med :)

Ingunn

28.10.2015 kl.20:52

Spis pannekaker! De er helt magiske (nei, ikke sånn "magiske" 😂) i Amsterdam. Anbefaler også en tur på Sex museum, det er helt ufattelig morsomt og kleint.

Og vil dere oppleve noe skikkelig spesielt og rørende burde dere besøke Anne Frank Huis. Ufattelig sterk opplevelse!

God tur ☺️

Mari A

28.10.2015 kl.20:53

Har aldri vært i Amsterdam, utenom på flyplassen der, men har store planer om å dra dit! Så når du kommer hjem igjen, kan du kanskje lage et innlegg om byen der? :)

Ha en nydelig kveld, fina ❤️ løøøv

28.10.2015 kl.21:00

Jeg er fra Nederland, og jeg anbefaler deg absolutt til å ta en sykkeltur i Amsterdam! Også en båttur i kanalene selvfølgelig :)

Marte K

28.10.2015 kl.21:07

Du må på båttur i kanalen, Kristin!! Kos deg massemasse i Amsterdam, gleder meg til å se alle fargene og øyeblikkene du fanger med kameraet ditt!

cec

28.10.2015 kl.21:19

I stedet for å kjøpe bil og bruke evinnelige tider på å finne parkeringsplass i Oslo, anbefaler jeg Bilkollektivet (http://www.bilkollektivet.no/), helt genialt og de har biler overalt så du slipper maset med å flakse langt avgårde for å hente og levere.

Sara S

28.10.2015 kl.21:34

Aah, Amsterdam er verdens beste byy!

Vært der to ganger og jeg har kost meg MAX hver gang!

Red Light District er et must, iallefall vandre igjennom bare for å se, kanaltur, sykkeltur, ja, bare sitte på en benk og se utover en kanal, ååååh - NÅ vil jeg til Amster! haha

Vel, skal en tur dit til sommeren, gleder meg så utrolig mye allerede

Ingrid

28.10.2015 kl.21:35

God kveld!

Her har kvelden blitt brukt på funksjoner...

Heldigvis fikk jeg rævva i gir i stad, og dro med meg faren min på en trimtur, det var rett og slett DEILIG å komme seg ut en tur!

Hvilken farge ble det på malingen?!

Tonje

28.10.2015 kl.21:35

Anbefaler shoppinggaten Kalverstraat, der finner du alle de store kjedebutikkene som Zara, Mango, Bershka, flere sportsbutikker og mange skobutikker :) Anbefaler kanalbåttur, og ellers ta beina fatt - kjempefin by å vandre rundt i! Red Light District var spennende og man må bare se seg litt rundt der! Blomstermarkedet må du også få med deg.

God tur!!

Emma Julie

28.10.2015 kl.21:46

Haha bil er livet! Det var faktisk et ganske godt spørsmål. Åå, jeg har alltid ønsket å dra til Amsterdam så jeg gleder meg til å se bilder der ifra! Kos deg med malingen :)

28.10.2015 kl.21:56

Vil anbefale The pancake bakery! Kjempegode pannekaker og hyggelig atmosfære

det er også kjempekoslig med kanalbåttur:)

Marte

28.10.2015 kl.22:03

red light District bør sees, ganske sjokkerende, men reis dit når det er blitt mørkt. mye folk der.

prøv dere på strop waffel (helst varm)!

ville reist i en av ostekjellerene på blomstermarkede på lørdagen, smaksprøver å kjøp med deg en god gauda hjem!

lei sykkel, et must. finnes til og med sykkelparkeringshus der.

ha gode sko å gå i! ikke en plass man orker høye sko i lengden.

marte

28.10.2015 kl.22:21

Ben & Jerrys sjappen MÅ dere innom for å spise belgisk vaffel med cookie dough-is og brownie-is. Brukte seriøst over tusen spenn på Ben and Jerrys. Worth it!! Jeg var der om sommeren så vi brukte mesteparten av tiden på å chille ved kanalene, og drømme at vi bodde i en av toppleilighetene med takterasse. Life-goals!!!

Emma Djupevåg

28.10.2015 kl.22:25

Utruli fint å sykla i gatene i Amsterdam som Marte nevnte, utrule fin by :) De må kosa deka masse og nyyyta da, fø da fortjene du så jobba så hardt med blogg og nettbutikk og alt anna på agendaen, du e jo ein engel så hjelpe mamsen og Jon med huset i tillegg! Misunne dan energien din altså! Veit korleis du har da, tar buss opp te 5-6 gonga dagleg og da e stress!!! Gonatt, klem Emma <3

Hilde

28.10.2015 kl.22:30

Lei sykkel og sykle rundt en hel dag! Bruk den gjerne som fremkomstmiddel til museer og sånn! Også må dere bare sykle litt "uten mål og mening" :-) Stopp der dere syns det ser koselig ut og bare nyt en øl mens dere ser på folk! Og dra på live sex-show i RedLight!! Det er det morsomste jeg har vært med på!! Det er jo tross alt Amsterdam ;-)

Åshild C

28.10.2015 kl.22:53

Var i Amsterdam med min kjære i fjor høst, det er helt nydelig der nå på høsten!

Spis vafler og gå gatelangs og se!

Og ikke minst gå igjennom red light district, det er en opplevelse! :'D

Kos deg på tur!

Liz

28.10.2015 kl.22:54

Amsterdam ja..hvor skal man begynne?! Fantastisk by! Noe av det jeg likte best var båttur på kanalene..men ikke ta de vanlige turistbåtene. NH Hotels har "luksusbåter" hvor man sitter mye mer comfy, får alkoholservering og personlig guiding. De går fra "Bulldog-gata" i Red Light District, hvertfall gjorde de det i sommer.

Ikke gå på sexshow i RLD med mindre dere vil få dere en god latter..haha, makan til usexy mennesker skal du lete lenge etter. Vi var på Moulin Rouge. Peepshow var også dritpinlig, men det kostet bare 2 euro så det var jo litt gøy å ha gjort.

Hvis dere ikke har bestilt hotell anbefaler jeg Hilton Double Tree ved togstasjonen. Beste frokosten i verden, til og med champagne inkludert. De har også takterrasse med den beste utsikten over Amsterdam, alle er velkommen opp der selv om man ikke bor der. Er endel kule utesteder hvis man går forbi hotellet og videre forbi den flytende Kina-restauranten. Mulig det er litt annerledes nå enn i sommer, vet ikke om stedene fortsatt har uteservering.

Byens beste burger får du på Bar-B-Burger Bar. Man kan komponere sin egen burger ved å fylle ut skjema hvordan man vil ha det. Og de har ølkran på noen av bordene så man kan forsyne seg selv, veldig gøy (og litt skummelt). Dette ligger nærme det fantastiske utstedet Paradiso som er en gammel kirke som nå er omgjort til utested/konsertlokale. Har fortsatt de gamle glassmalerivinduene intakt. Sjekk ut hva som skjer der mens dere er der.

Vil dere unna byens kjas og mas er det fantastisk å gå en tur i Vondelpark. Stoooor park med masse forskjellige fugler og kunstverk overalt, Picasso til og med! Elsket den parken, den ligger nærme Riksmuseet(som også er bra hvis man liker sånt).

Haha, det ble ganske mye tips, håper dere får det GØY!! :D

28.10.2015 kl.23:08

Var i Amsterdam sommeren i fjord!! Kjempe fin plass :) var en liten uke men ønsker meg virkelig tilbake :-) kjempe digg plass :)<3 stor kos deg :)

Karoline E.N

28.10.2015 kl.23:35

Man får omt ikke gjort en dritt uten bil ;o bære seg ihjel og fylle opp en hel buss med shopping varer, ingen sitteplass etter handle turen er helt håpløst. Har prøvd en gang etter at jeg var på IKEA. ALDRI IGJEN! Ler meg ihjel. Hahaha! Gleder meg tll og se ferdig ressultat :D ønsker deg en god natt søvn! Aldri hvert i Amsterdam, men veldig lyst til og reise dit! Klem klem

Kristiane

29.10.2015 kl.00:15

Nei, du bor midt på Løkka. Du trenger ikke bil

Meld dere inn i bilkollektivet så kan dere leie bil rimelig når dere skal kjøpe noe stort og tungt

Cathrine

29.10.2015 kl.00:54

Hei Kristin!

Digger bloggen din, og stilen din :-D har kjøpt mange av antrekkene dine. Men problemet er at jeg ser så sjukk ut i det :( bruker str 44 i bukse, synes du at det er for mye? Hva burde jeg kle meg i for og se tynnere ut og like pen som deg? Kan du lage et innlegg om hvordan man kan kle seg om man er overvektig? Har så lyst til å ha din stil! <3

Når du skal til Amsterdam burde du gå på Anne Frank museum :-D god tur! <3

29.10.2015 kl.00:57

Nederland er jo kjent for de gode, tykke pannekakene sine, og i Amsterdam synes jeg man finner de beste på pannekakehuset De Carrousel! Det er en liten park ved siden av, så det er koselig å sitte ute, og inne er det faktisk en liten karusell (til pynt). Den ligger rett ved to forskjellige trikkestopp, så det er veldig lett å komme seg dit, men den ligger innenfor kanalringen, så man kan fint gå dit og. Ellers anbefaler jeg å kjøpe ett tredagers trikkekort, for det er veldig greit å ta trikkene rundt om kring.

Og hvis dere liker indonesisk mat, bør dere finne en fin indonesisk restaurant (Kantijl & de Tijger er ett eksempel), de har nemlig veldig god indonesisk mat i Nederland! Hvis man bestiller rijstafel, får man litt av hvert :)

Er mye å gjøre, mange museer hvis dere liker det, kanalbåt, gå forbi blomstermarkedet, shopping, uteliv.. Tror dere vil få det bra, god tur!!

PS. I am Amsterdam har faktisk en god del gode tips til det meste, så kan være lurt å se litt der og :) http://www.iamsterdam.com/en/visiting

silje ML

29.10.2015 kl.02:14

Jeg har desverre aldri vært i Amsterdam selv, men har veldig lyst=) Blir nok en ny tur snart! Skulle i begynnelsen av året, men når vi kom til danmark (mellomlanding) var alle fly videre kansellert så vi endte opp med å stå i en 10!! timers lang kø for så å bare bli sendt på hotell i københavn før vi kom tilbake til flyplassen dagen etter å måtte stå i 4 timer til i kø før vi fikk beskjed om at de hadde booket oss tilbake til Norge.. Og alt dette uten bagasje, 4 dager levde jeg meg null sminke og klesskift! Haha verste flymarerittet mitt alltå! Kom på det når du nevnte amster:) Men av ting vi skulle gjøre, så jeg tror eg bra, er red light selvfølgelig (ta en titt), Sex museum, Anne fransk hus og for deg som er glad i øl; Heineken museumet :D Ha en super tur fine deg <3

Nikita <3

29.10.2015 kl.08:24

Fine bilder :)

Susanne

29.10.2015 kl.10:17

Sykt inspirerende å se at dere velger freshe farger i hele leiligheten! Gleder meg stort til jeg får min egen leilighet selv, og kommer da til å stjele noen av ideene dine når det kommer til innreding og fargevalg :)

Har ikke vært i Amsterdam selv, men har veldig lyst dit i nermeste fremtid!

God tur!

Sara Holmberg

29.10.2015 kl.10:18

Åh, så deilig! Jeg skal til Amsterdam selv til nyttårsaften, så gleder meg til å høre om tips og opplevelser du gjør :D

Missylinzy

29.10.2015 kl.10:35

Hei hei...

Vi bare si til deg at du har en suuuper bra blogg :) Ang Amsterdam vil jeg gjerne anbefale deg/ dere å prøve ut KYOTO sushi hvis dere liker det, var også innom De Drie Graefjes cafe med ufattelig gode kaker osv. Belgiske vaffel med nutella er bare et must....Delicious :D God tur når dere reiser :)

Lene

29.10.2015 kl.12:31

Vi var på ikea i trondheim, har ikke bil, så måtte ta buss. Med på lasset hadde vi alt småtteri til en ny leilighet, samt et teppe. Møbler kom hjem til oss i etterkant. Skal love deg at vi var rimelig slitne når vi kom hjem... Bil er luksus 😁

Veronica

29.10.2015 kl.13:54

Hei!

Åh gled deg til du skal til Amsterdam! Jeg flytta til nederland for kun 7 uker siden, og det er så sinnsykt mye og oppleve! Dere burde virkelig ta båtene, bare gå i gatene, dra innom museum, red light district, rett å slett alt dere kan tenke dere!

I en alder av 18 er det skummelt å flytte vekk fra kjære Norge men søren så mye mer gøy jeg har det her! Gleder meg til å lese innlegget om hva dere gjorde der:-)

Annikken

29.10.2015 kl.15:22

Når du er kommet hjem fra Amsterdam, har du kunnet laget en oversikt over hva man bør få med seg? :) Jeg vil dra dit med kjæresten/bestevennen min, men vil først få for meg hva det er å se :)

Katrine

29.10.2015 kl.15:27

Ååh du er vel heldig 😊 Reiser snart til Amsterdam selv,så håper du kommer med tips 😊

Dea og Tora i Amsterdam

29.10.2015 kl.16:43

Hei!

Sjekk ut byens beste burger paa Fritz ved Mercatorplein! Andre kule spisesteder i Amsterdam er Bar Spek, Foodhallen, Bier Fabriek, Pacific Park eller Breakfast Club :)

Shopping i Nine Streets!!

Carina

29.10.2015 kl.20:46

Hei!

Har bodd i Amsterdam de siste 4 årene, og må si at det er en av de beste byene å bare tusle rundt i!

Albert Cyup market har masse boder med mye forskjellig av mat, klær og ting.

Hvis dere vil ha et show til middagen kan jeg anbefale Supper Club, men da må dere bestille bord/seng på forhånd.

En av de bedre restaurantene jeg vet om er Cafe Zurich , på Mercatorplein, det er litt utenfor sentrum, men tar bare 10 minutter med trikk fra Dam plats.

Bruktmarkedet på Waterlooplein ligger omringet av vintage butikker og man kan finne masse gamle skatter der!

Håper dere har en super tur, og jeg gleder meg til å lese om alle sprellene dine i verdens herligste by :D

Benni

29.10.2015 kl.21:24

Jordaan området er Amsters "Løkka". Ta frokosten på den fargerike og supersøte cafeen "Piqnic" , der har dem miniatyrstørrelser på alt, og veldig god mat. Sjekk tripadvisor for bilder som gir vann i munn:) Den beste weeden får du på Barneys;)

30.10.2015 kl.12:15

Amsterdam er helt kanon!

Du kan ha det så gøy du bare vil haha!

Kanalbåt, uteliv, Anne Frank sitt hus, Heiniken bryggeri besøk, shopping, vintage butikker, masse små koselige spisesteder! Kos deg, en av mine favoritt byer i Europa :)

Anja

30.10.2015 kl.14:55

Amsterdam er den beste byen jeg har vært i! Du måå innom den store urban outfitters butikken som ligger i hoved shoppinggata!! I enden av gata har du også new york pizza, som har verdens beste pizza du kan ta med når du går videre. Red light er også verdt og få med seg ;) Skal du se Anne Frank må du møte opp i god tid, det blir sinnsykt fort to timers ventetid. Håper du får en super tur :-D det er så mye fint å se!

Iselin Kvalvik Eliassen

30.10.2015 kl.16:26

Dra i den kjente shoppinggaten "kalverstraat" masse kjente butikker. Jeg anbefaler også å dra til sky lounge for utsikt over Amsterdam. De har gode drinker og mat dær også men det er litt dyrere dær

Mathilde

31.10.2015 kl.10:53

Ah Amsterdam er så fint!! gled deg kjempe mye!

du kan spise himmelske pannekaker (men vedlig mektige!!) på Pancake bakery, mmm!

så var det stilig å vere på dungeoun!

31.10.2015 kl.22:19

madam tussaud var en skuffelse!! Ikke bruk pengene der! Dra heller på sex museet! Helt rått! Måpte mesteparten av tiden! Haha!!!! Så anbefales handlegata kalvestraat (el hva d staves) urban outfitters er en av butikkene der!! Maaaange timer og masse penger ble brukt der! Oi oi.. Ellers er d Nice å gå rundt i byen! God tur!! Klem

Kristine

02.11.2015 kl.12:45

Bra mexicansk restaurant vi var på tidligere i år:

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g188590-d786243-Reviews-Tio_Pepe-Amsterdam_North_Holland_Province.html

Have fun :)

Anette

03.11.2015 kl.19:43

Amsterdam er en skikkelig fin by! anbefaler dette:

- Anne frank museum

- båttur i kanalene

- Heineken experience

- reis på skybar og ta en god dring og se utsikt over hele amsterdam

Skriv en ny kommentar

hits