GUESS WHO'S BACK!??

//Annonse

ÅÅååååå! Jeg sitter her og hopper av glede, for det er nemlig en herlig liten sak som har valgt å komme tilbake for en liten periode, og det gjør meg så GLAD! Nå er jeg fakisk skikkelig giret!!

Barbie Girl, Tekken, Helene og Gutta, Spice Girls, Super Nintendo, Aqua, Levi's 501, TL-klubben, Windows 95, Midt i smørøyet, Tamagotchi, Absolute Music, Playmo, Lykketroll, Choker, Jojo, Sticky hands, Boyband, SFO, Er du mørkredd, Settekasse, Klinkekuler, Brytningspanel, Nokia 3110, Furumøbler, Pokémon, Bjørn Dæhlie, Grunge, Bugg, Sesam stasjon, Buffalo, Barbie, My Little Pony, Brødrene Dahl, Fruit of the Loom, og RAIDER!!

Mine fine?

Nå har jeg oppsummert noen ekstremt deilige gloser fra det glade 90-tallet, og dette tiåret er så magisk at det gjør vondt. Jeg ELSKER det, og jeg tør vedde på at de av dere som er på min alder, satt og nikket og smilte, mens dere leste dere igjennom ordene over her.

De av dere som fikk en god følelse av å lese disse glosene, husker også RAIDER - den magiske sjokkisen som tragisk nok byttet navn til Twix, men som på 90-tallet var den beste sjokoladen man kunne få fatt i. Det mente i hvert fall jeg, og denne inngikk alltid i lørdagsgodtet.

Den dag i dag er dette fortsatt min soleklare favorittsjokolade, og jeg blir rett og slett lykkelig over at retro-Raider er tilbake for en liten stund!!

Kjære vene så mange deilige minner jeg har fra 90-tallet. Jeg har ved flere anlendinger skrevet litt om mine gode minner fra dette fabelaktige tiåret, men i dette innlegget passer det perfekt med en aldri så liten recap.

Jeg er så takknemlig over å ha opplevd å være barn i en tid hvor alt annet enn iPader og andre elektroniske duppedingser er i fokus, og jeg er overbevist om at 80- og 90-tallets barn setter mer pris på ting. Vi måtte være tålmodige, vi måtte spare penger til det vi ønsket oss, vi fikk bare snop én gang i uken, og var tvunget til å bruke både kropp og fantasi i lek. Man satt pris på de små tingene som bl.a figurene i kindereggene, for vi fikk ikke alt vi pekte på. Hvis vi først fikk noe vi virkelig hadde ønsket oss, om det så var klær eller leker, ble det godt brukt. Man hadde ikke en gigantisk garderobe, og de aller fleste av oss fikk kun én Levi's bukse (hvis vi i det hele tatt fikk en). 

Den ene buksen ble brukt omtrent hver dag, rett og slett fordi man var så forbanna stolt. Det var ikke mer som skulle til, og vi ble ikke lei av de samme klærene og lekene på samme måte som nå. Selvom det er mye i 2015 som er hundre ganger bedre enn i 1994, er det er ingen tvil om at man har fått med seg noen av de aller beste minnene og ikke minst verdiene om man er barn av det glade 90-tallet. Vi snakker en helt annen respekt for både mennesker og ting, en tålmodighet av de sjeldne, en større glede over lite, og en evne til å sette større pris på både ting, opplevelser, og de rundt deg. At vi så litt pussig ut i knappebuksene og de store Umbro-gensrene får så være, men at vi hadde en forbanna fin oppvekst er i hvert falll sikkert.

Nå synes jeg at vi skal hylle det glade 90-tallet, og feire at Raider er tilbake ved å kicke i gang en konkurranse. Høres ikke det ut som en god plan?

Del ditt beste minne fra 90-tallet, eller fortell litt om hva du likte så innmari godt med dette tiåret, og bli med i trekningen av en hel eske med så mage som 32 Raider Retro Edition. Juuuhuuuu! Hvem har vel ikke lyst på TRETTITO Raider, hæ? 

Vinneren annonseres om en liten uke, og jeg gleder meg MAX til å lese om deres fineste minner fra 90-tallet!

Klem i fleng 

60 kommentarer

Hege Kristin

04.10.2015 kl.12:07

denne sjokoladen har jeg faktisk ikke smakt!

hvor får du kjøpt den? :)

Nikita <3

04.10.2015 kl.12:21

Herlig :D

Veronica Leirvaag

04.10.2015 kl.12:23

Jeg husker det glade 90 tallet som et evig stort flyttelass! Men oppi all denne flyttingen så traff jeg min beste venninne når jeg var 9 år gammel og nå, 23 år etter så er hun den som står høyest hos meg 💜 Det er mitt aller beste minne fra 90 tallet! Ha en fin søndag og jeg blir alltid så godt humør av å lese bloggen din! Klemmer fra verdens vakreste by!

miriam

04.10.2015 kl.12:43

Mitt aller beste minne fra 90-tallet er en tåkete, men frisk høstdag i 95', da jeg tok mine aller første åndedrag :-)

Ellers husker jeg faktiskt fra 99', da jeg som vanlig var ute å lekte på lekeplassen, og den nye naboen som nettopp var tilflyttet kom ut for å leke. Det tok oss et par dump på dumphuska, så var vi bestevenner, og har vært det siden!

Mathilde

04.10.2015 kl.12:46

Mitt beste minne fra 90-tallet er faktisk fra fjellet, da jeg, storesøster og søskenbarna mine løp rundt på de forskjellige stiene og fisket etter goløyer og lette etter frosker i den fine bekken litt bortenfor hytten vår, mens vi spilte hits for kids på en cd-spiller med batteri i. Haha :D

Marthe

04.10.2015 kl.12:47

Jeg ble født tidlig på 90 tallet og er veldig glad for det. Jeg var 7-8 år i 99 og husker veldig godt sommeren dette året.

Hver eneste sommer siden jeg var født var vi alltid på hytten uten strøm og vann. Jeg var så heldig at jeg hadde 2 søsken som jeg kunne leke mye med og fikk stadig besøk av vår jevngamle kusine. Vi fire var blitt en liten gjeng, som ofte fant på rampestreker.

Ca 1 km fra hytten var det en bro. På denne broen hang vi veldig ofte. En dag stengte vi broen med steiner, mose, kvister, digre stokker og masse annet vi fant i skogen. Da vi hørte det kom biler heiv vi fra oss det vi hadde i hendene og løp til skogs. Har aldri hatt så høy puls og så mye adrenalin i kroppen før. Det kom biler fra begge kanter. De måtte stoppe opp for å fjerne alt det rasket i veien. Vi hørte de banna og uffet seg. Vi kniset og lo så vi nesten ble avslørt der vi gjemte oss i skogen like ved.

Da de hadde ryddet vekk rasket og kjørt videre, så var det pån igjen. Frem med alt av stokker, kviser, steiner og diverse andre ting. Men da det kom bil denne gangen, så gikk ikke ting som planlagt.

Sjåføren av bilen ryddet vekk alt rasket, og deretter så tok han seg en tur rundt for å sjekke om det fantes noe som stod bak denne rampestreken. Vi hørte han rope og hørte han kom nærmere og nærmere der hvor vi sto. Han stoppet opp. Han sto musestille. Han ropte igjen. Ingen av oss turte å svare tilbake eller tilstå. Vi var pissredde og pulsen økte betraktelig. Plutselig snudde han seg og gikk mot bilen. Og da bilen kjørte, kunne vi endelig puste lettet ut. Vel, trodde i alle fall vi. Så vi la på sprang mot hytten og lo av hendelsen. Men han mannen var en luring. Vi hørte at det kom bil, så vi løp fortere. Vi var så redde for at det var samme mannen.

Så vi hoppet bokstavlig talt i grøften, noe mannen så klart fikk med seg. Vi ble kjeftet på av han, før han dro videre. Så hver gang jeg kjører over denne broen, så kommer dette minner frem og jeg drar alltid på smilebåndet da jeg tenker på dette :)

Emma Julie

04.10.2015 kl.12:48

God morgen! Husker endel av de tingene som blir nevnt ovenfor og jeg er også evig takknemlig for å være født på 90-tallet slik at jeg fikk oppleve en verden uten alle dupedittene. Smaker sjokoladen helt likt Twix? I så fall nam! Det jeg likte med å vokse opp på 90-tallet-tidlig 2000-tallet var å måtte finne på selv hva man skulle leke og glede seg over lørdagsgodtet som som regel besto av kinderegg. Jeg husker også hvor mye jeg gledet meg til barne TV og ikke minst jule-og påskemorgen. Husker spesielt serien om de skumle heksene på påskemorgen. Gleden av noe så lite var så himla stor! I dag så tar vi alt så gitt og setter ikke pris på det lille som vi gjorde før. Nei, er glad jeg vokste opp da og ikke nå slik at jeg også fikk oppleve "en annen verden"! Ønsker deg en toppers søndag :)

Stine Åsvestad

04.10.2015 kl.12:50

Jeg ble jo født i 1997, så kan virkelig ikke si at jeg husker særlig mye. Jeg har et svakt minne om en vinter, tror kanskje jeg var to år gammel, og det var så sinnsykt mye snø, jeg ble helt borte under snøkantene på gårdsplassen fordi det rett og slett var over en meter med snø! Satt dessuten oppi snøskuffa til pappa mens han kjørte meg rundt med den på gårdsplassen<3

Karoline E.N

04.10.2015 kl.12:57

God søndag, fine Kristin <3 jeg smilte da jeg leste de herlige glosene fra 90 tallet, og jeg SAVNER 90 tallet. Sjokoladen er nammmmis, og ble selv happy da jeg så den i butikken. Hurra! Når vi snakker om 90 tallet! Jeg er jo og besøker mormor på hytta, og mannen til mormor har med seg barnebarnet. I går satt han og klagde på at han kjedet seg, og at ingenting er morro, så han spurte om og få låne mobilen min til og spille på. Men været var nydelig, så han fikk ikke låne mobilen min, for han kunne pent bruke fantasien til og finne på noe. Jeg fortalte også at da jeg vokste opp som barn, hadde jeg verken mobil eller iPad, så når jeg var med mormor på hytta, måtte jeg finne på leker og ting selv. Så da satte han i gang og snekre seg en båt :D Hehe. Mitt beste minne fra 90 tallet må være de gangene jeg var med mormor oppover til Trysil for og ta opp poteter! Den tradisjonen fins den dag i dag, så i går tok vi opp potetene for høsten :D hihi. Alltid line stas, blir aldri for stor til det.

Håper du hadde en fantastisk kveld i går! Stor klem <3

Charlotte Schei

04.10.2015 kl.13:03

Mitt beste minne fra 90-tallet var nok alle gangene jeg var ute å lekte meg, spesielt på vinteren. På vinteren elsket jeg å bygge snøhester, snømenn, snøhuler, gå på ski og alt. Jeg var ute stort sett hele dagen. Om sommeren var det mye bading og fisking med pappa og tvillingbroren min. Det er nok det jeg setter aller mest pris på, at jeg ikke var avhengig av verken iPad, PC eller dens slags. Og det beste var så klart lørdagene når jeg fikk ukelønn! Da konkurrerte alltid jeg og tvillingbroren min om å få mest mulig for pengene, men samtidig også spare mest mulig. Det var fantastisk. Så det er ikke det jeg fikk som er det viktigste for meg, men alle minnene 😊 For jeg fikk aldri noe mye. Var det noe jeg ønsket meg måtte jeg vente til julaften eller bursdagen min, eller så var alternativet å spare selv 😊

AneL

04.10.2015 kl.13:04

Mitt beste og irriterende minne var å spille Nintendo. Hvor du av og til måtte slå på den gråe kassa og blåse deg av lunga for å kunne få spillene til å funke. Kjempe gøy når det fungerte bra, men irriterende når du måtte slå og blåse :p Men 100% verdt det :-)

Leila UC

04.10.2015 kl.13:05

MINNER! Altså, her er det sååå mange morsomme og gode minner i plukke ut. Men en story som sitter igjen, å som stadig kommer opp som tema i gamle gjengen. Spice girls, høye hæler og danse konkurranser. Vi var 5 jenter, og en "dommer" (barndommskompisen). Buffalo var på toppen sammen med Spice girls. Alle jentene hadde de høyeste Buffalo skoene, mens jeg, jeg hadde de fetaste skate størte buffalo skoene, men de tykkeste lissene du fikk taki, jeg digga di! Brukte de til alt, også i alle dansekonkuranssene. Vi fikk premier av kompisen som koret den beste dansern. Utvalget varierte. Grunnen til at jeg nevnte denne storyen, er fordi RAIDER var stadig en premie vi kunne vinne. Jeg digget hver gang han hadde den på listen. Jeg vant en raider, og kindereggfigur samlingen hans, jeg var i himmelen! :D ps: Dansekonkuranssene hadde vi alltid på lekeplassen i nabolaget :p Kan tro naboene lurte.. loveit

JuliaSofie

04.10.2015 kl.13:16

aaaaa, twix har byttet tilbke til Raiders hehe, digger det:)

annielistic

04.10.2015 kl.13:19

Husker alle de flotte klærne mine på den tiden, chockers og buffalo og det som var. Men, mest av alt husker jeg en sort og hvit rutete kjole jeg hadde på meg ALLTID. Men en dag så tryna jeg i skogen på en blåbærtur og fikk blåbær over hele kjolen.. Jeg var knust! HAHA. Hun ene i spice girls hadde lik kjole, så det var jo super stas.. HAHA!

Maren

04.10.2015 kl.13:22

Oi, hvor skal man begynne. Jeg er født i 93, men likevel har jeg sp mange minner fra glade 90-tallet. Jeg kjøpte min første CD - Aqua, men det romskipet eller hva det var på coveret. Jeg hadde en stusslig CD-spiller (som også ble flittig brukt til kassetter - hvor har det blitt av det forresten - stas!! Alle husker vel at man måtte bruke blyant for å komme på starten av kassetten?!). Søsknene mine er født på 80-tallet og helt siden jeg kan huske så fikk vi kinderegg som lørdagsgodt. På et tidspunkt hadde vi en hel bærepose med leker fra dette egget og som vi lekte med. Casper, magiske leker, minipogs osv!! For ikke å glemme klinkekulene - hadde to bærepose med disse kulene i alle regnbuens farger. Vi lagde våre egne leker hvor de ulike fargene på kulene hadde mye å si. Og en siste ting - disck, vi hadde jo ikke USB!!

Ta meg tilbake til 90-tallet hvor vi virkelig satte pris på de små lekene og tingene i hverdagen!

carina

04.10.2015 kl.13:33

Hvordan er ditt forhold til familien din`? er du ofte på besøk i bergen? prater du mye med famen din på tlf? mor-datter-forhold, etc

Guro

04.10.2015 kl.13:43

Jeg har mange glade minner fra 90-tallet, og spice girls er et av dem! Jeg var så fæn, og jeg hadde skråtaket på rommet mitt dekket av plakater og bilder, og samlet på spice girls kort som jeg og venninner drev å byttet hvis noen av oss hadde fått flere av samme kort! Haha, minner <3

Jeg husker også spesielt de blå kjærlighetene med rosa pinne, som kostet 2 kroner på kiosken :D Hadde vi 2 kroner i lomma kan du banne på at vi noen minutter senere var blå i hele munnen :p lurer på om de hadde vært like god i dag?

Et annet minne er "stjerner i siktet", Jan Teigen som programleder, og jeg som drømte om å være lile flink og tøff som deltagerne! Vi hadde et talentshow på skolen som het Stjerner i siktet, og der var jeg og venninnene med flere ganger, da mimte vi selvfølgelig bare, men vi hadde det så gøy når vi laget dans til musikken og pugget tekst :D haha

Dette var gøy!! Dagen ble litt bedre nå! :D

Nicole

04.10.2015 kl.13:56

Det mest lættis minne jeg har fra nittitallet er den gangen vi skulle ha stafett på skolen. Og så dukker jeg opp i mine nye platåjoggesko, haha! Læreren min ville nekte meg å løpe i stafetten fordi jeg kunne ende opp med å forstue foten, eller i verste fall brekke den, for de var jo ganske høye. Men jeg nektet, og løp med mine "joggesko", haha, så løpe med platåsko på skolestafetten gjorde jeg, og slapp heldigvis unna med forstua eller brukket fot, men jeg må ha vært litt av et syn der jeg løp i mine høye joggesko. Haha, jeg leeeer 😂😂😂

Vestlending

04.10.2015 kl.14:09

Jeg er født i 1978. Var derfor tenåring på det glade 90 tallet. Mitt beste minne er Buffalo skoene! Jeg hadde vært i London og fått tak i den aller høyeste modellen. Jeg følte at de vanlige Buffalo skoene ikke var høye nok, etter å ha sett Spice Girls med noen kjempestore utgaver av den populære skoen. Vel tilbake i Oslo, var jeg stolt ue å luftet mine skyhøye platå sko. Jeg fikk mange blikk og kommentarer etter meg. Fordi disse skoene var virkelig høye! Og det var ikke sko som var til salgs her hjemme. Hørte noen gutter som sa høyt: Sjekk hun på DE HØYE skoa!!! Og det var etter jeg hadde passert de, at jeg også klarte å tryne skikkelig!!! I neste øyeblikk lå jeg faktisk på magen midt på Karl Johan! Jeg trynet pladask i mine superhøye sorte Buffalo sko! Utrolig flaut og pinlig! Og det minnet jeg husker aller best fra 90 tallet, i tillegg til min elsk på Raider sjokolade!

04.10.2015 kl.14:20

Jeg ble jo altså født i 2001 så jeg vet ikke, men mamma har forklart 90-tallet som veldig bra👍🏼

Mia

04.10.2015 kl.14:22

Jeg husker så godt da jeg var mindre, kanskje rundt fire eller fem år, at det var en dame som solgte godteri i kjelleren sin. Hver lørdag fikk vi noen kroner av mor og far, og deretter løp vi opp til "Karo", som denne sjarmende lille kiosken het på den tiden. Det var ikke allverdens med godterier, men hun solgte nemlig UFO-er og svære jawbreakere, eller evighetskuler som jeg sa. Jeg var aldri så glad, som når jeg gikk ut av Karo med et par UFO-er og en svær evighetskule, da var livet virkelig på topp!

Åh, blir så glad av å mimre tilbake til de fantastiske tidene og de små hverdagsgledene. :') Det var noe helt annet enn det er i dag.

jeanette

04.10.2015 kl.14:36

Aaaaaah favoritt❤

Mitt beste minne er da jeg kom glidende ut i verden i den varmeste sommeren i 91. 90-tallet var som en drøm for meg da vi fikk lovt å gjøre alt som vi ikke får lovt til den dag i dag. Sitte en god gjeng i tilhengeren til far mens han kjørte kvister og trær ned til sanktansbålet. Sykle i full fart til verdens koseligste kiosk for å kjøpe is av pengene vi hadde fått for små arbeid hos naboen. Gå i fantastiske gode store snekkerbukser og platåsko. Rart vi ikke knekte føttene på den tiden. Når jeg tenker tilbake på 90-tallet så får jeg bare varme følelser. Bare man kunne skru tiden tilbake. Klem.

Malin

04.10.2015 kl.14:49

Mitt aller beste 90-talls minne var dagen før 9 års dagen min. jeg sto på rommet å danset til Mcmusic 17 og mimet til Spice Girls og ladge danseshow. På bursdagslista mi hadde jeg Furby, datadyr, "mat viskelær" og en plakat av Nsync. Jeg var på det tidspunktet overbevist om at jeg en dag skulle gifte meg med Zac Hanson i bandet Hanson eller Brian fra Backstreet boys. En dag! Jeg skulle også bli like kul som Aqua lene og jobbe som Mr Bean. Det var framtidsplanene. Jeg kan avsløre at jeg ikke giftet meg med Zac eller Brian, jeg ble jordmor i stedet for å bli Mr Bean. Det jeg derimot fikk til min bursdag var en lysebrun Furby som ble oppkaldt etter Ole Gunnar Solskjær, ja siden jeg var litt forelsket i han...også!

Trude H

04.10.2015 kl.14:54

Mitt beste minne fra 90-tallet er når vi hadde alle de gode, gamle disney filmene på VHS! Det beste var å komme hjem fra skolen og kunne sette denne store kassetten vi var så gira over inn i denne enda større kassa slik at vi fikk sett løvenes konge :-) Og når vi måtte dra walkmannen med rundt oss i hånda siden den ikke fikk plass i lomma, ungene nå til dags vet ikke the struggle vi hadde! haha :)

Ingrid

04.10.2015 kl.15:21

Gleden av å kunne leke utendørs i timevis uten å bli lei, fordi vi alltid kom opp med nye leker :)

Camilla W.

04.10.2015 kl.15:21

Krysser virkelig alt for å vinne! Mitt beste minne fra 90-tallet er egentlig at jeg ble storesøster. Jeg husker ikke så mye av det, da jeg var veldig ung, men jeg pyntet meg opp i klassisk 90-tall for å møte ham. Husker jeg følte meg så fin med klistremerkeøredobber og adidasbukse. På bilder ser man at jeg er så utrolig kry over å bli storesøster haha.

Et annet sykt bra minne er de "Lørdagsgodt"-posene som man fikk til barne-tv på lørdagene. Det var så stas! Da fikk jeg og min bror en pose hver også fulgte man nesten mer med på innholdet i posen enn tv-skjermen ;-)

KLEM i fleng :*

Miriam

04.10.2015 kl.15:39

Åh herre min så enig jeg er! Selv om det finnes utrolig mye bedre duppeditter i 2015 enn det gjorde da jeg var liten (90's), er jeg glad for at jeg opplevde min "tid". Jeg ville ikke vært barndommen min foruten, og jeg er nok redd for at de som vokser opp på denne tiden vil f.eks. huske vår kjære venn i rød t-skjorte, Ole Brumm, mer som et iPad-Tv-Lære-Spill, enn den søte Ole Brumm'en med ingen annen bekymring enn å skaffe honning fra den gang JEG var lita! Åh, er så koselig å tenke tilbake på ting :-) Selv om jeg ble født i midten av 90-tallet, føler jeg at jeg fikk opplevd en del av det 90-tallet har å tilby, og jammen meg er jeg glad for det. Er så mye bra du har nevnt, og som bringer tilbake mange gode minner. Go 90's!

Mitt beste minne må være Teletubbies. Dette er nok ikke en av 90's klassikerne, men HERREGUD som jeg elsket Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa og Po. Disse var mine beste venner på tv-skjermen. Dem kom vel i 1997, og jeg kan huske at disse 4 små, inkludert støvsugeren Nu-Nu(?), gjorde barndommen min MORSOM og innholdsrik. Å jada, Teletubbies kan gi mange inntrykk! Det er mange ting jeg elsket med 90'tallet, men Teletubbies har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt!

Raiders derimot, har jeg ALDRI hørt om! Hadde vært spennende å prøve ut :-) Sjokolade slår sjelden an feil, så det er nok en vinner.

Klem til deg!

Anita

04.10.2015 kl.15:41

Mitt beste minne fra 90-tallet er turen vi hadde til Sør-Afrika for å besøk morfar og kona. Vi var der hele desember måned, feiret jul i Durban hvor de bodde. Vi kjørte fra Johannesburg via Swaziland til Durban. I Swaziland fikk vi se ekstrem fattigdom, hvor barn måtte jobbe for at familien skulle klare å overleve. Sterk kontrast til Durban som var storby og milevis med strand. Vi var på safari i Krüger nasjonalpark, i åpen bil på kvelden hvor vi avbrøt en flokk med løver som var på jakt og ble gående rundt bilen vår i 10-15 minutter etterpå. En løve 2 meter foran bilen, flere i grasskanten på siden og en 5 meter bak bilen. Det var en opplevelse utenom det vanlige, der jeg satt 8 år gammel, bakerst i en åpen bil med en løve gående 5 meter bak.

Gro

04.10.2015 kl.15:43

Hege Kristin: Man får kjøpt den på Narvesen! :)

emmajk

04.10.2015 kl.15:45

Så kul konkurranse! Den sjokoladen lignet veldig på Twix :-)

Benedikte Hågensen Svendsen

04.10.2015 kl.15:51

Vel, jeg er fortsatt den laveste i gjengen, men en historie som er en gjenganger i familien er denne:

Jeg var ei skikkelig guttejente når jeg var lita, snakkerbukse og donaldcaps. MEN jeg hadde fått meg lakksko. Disse fikk jeg egentlig ikke lov til å bruke siden de bare var til pynt. Ei helg hadde jeg søskenbarnet mitt på besøk, hun var litt eldre såvi brukte bestandig å være med de eldre ungdommene. Vel, jeg var ikke vanskelig å overtale, og ville selvsagt imponere de eldste, så lakkskoa ble med på eventyr..

Vi dro i den lokale barnehagen, jeg husker ikke hva vi gjorde der, men når vi skulle skyndte oss tilbake til middag hoppet alle over gjerdet i barnehagen. Jeg var selvfølgelig for lav så kom meg ikke over uten å klatre. Når jeg endelig trodde jeg var over hang jeg fast i en av trestolpene med snekkerbuksa mi, og der hand jeg...

En av de eldre ungdommene hjalp meg løs, men jeg havner selvfølgelig med de mye fine lakkskoa i hundebæsj. Du kan tro jeg fikk kjeft når jeg kom hjem!

Benedikte

04.10.2015 kl.16:41

Året var 1997, Jeg var 12 år og satt barnevakt for en ung alenemamma i blokka mi på Oslos beste østkant. Når hun skulle betale meg hadde hun ikke cash, så istedet fikk jeg et par sko hun hadde fått i London (hun jobbet som modell) som hun lovte kom til å bli drit populære i Norge snart. Det var et par beige og hvite Buffalo. Så når Spice Girls ble populære et par mnd senere hadde jeg allerede rocka Buffalo i skolegården en god stund. Ga meg greit med creds foråsidetsånn... Hilsen trendsettern

04.10.2015 kl.16:57

Eit av mine beste minner frå 90-tallet må vera dei Kinderegg-figurene som bestod av skilpadder og pingviner. Eg såg dei på ei Facebook-sida no i dag der nokon skulle selga dei no, og har lagt inn bud på dei. Håper sjølvsagt på det beste. Anyway. Eg har budd i Etiopia i fleire år som born, og då me flytta heim til Norge på 90-tallet fekk eg og søskena mine ein heil pakke med kinderegg kvar. Me er tre søsken, så me var vant med å måtta dela på desse, så det var ein stor opplevelse!

Silje O

04.10.2015 kl.17:34

Åhååii, det glade, deilige 90-tallet. Det minnet jeg husker best er Buffalo skoene mine. Jeg bare elsket de. Jeg var 170 cm når jeg var 10 år, så du kan tenke deg hvor høy jeg ble. Noe jeg gav beng i. Jeg elsket de skoene over alt jeg hadde! Brukte de da jeg bygde snøhuler, lagde snømenn (haha), tror til og meg jeg akte med de. De var vel også med meg når jeg danset etter Spice Girls. Så de har vel vært med på det meste av alle minnene jeg har fra 90 tallet <3

Jeg blir så GLAD av å prate om 90-tallet!

Klemmer fra Silje

Ceciliek

04.10.2015 kl.18:12

Lenge leve 90-tallet!! Jeg er sååå enig i det du skriver, ville aldri byttet bort barndommen på 90-tallet mot å være 10 år yngre nå! Mine beste minner er til soundtracket Spice Girls - vi sang, danset, samlet bilder i album og jeg tok opp ALT på VHS av Spice Girls; musikkvideoer (ya know, den gangen MTV spilte musik!), nyhetssaker osv. Spice Girls ga oss girl power og ingen gutter turde yppe seg på oss i knappebukse fra Adidas, plastplatåsko og genser fra Fruit of the Loom. Det aller beste minnet må være å delta i skolens Stjerner i sikte-konkurranse med jentegjengen, utkledd som hver vår Spicejente og synge 2 become 1 av full hals foran alle foreldre og søsken. Vi ville synge Wannabe, men den sang en annen gruppe. Vi ville så synge Say You'll Be There men den sangen var også tatt. Så da ble det 2 Become 1 på dårlig engelsk men med en sinnsyk innlevelse. For en kveld!!

Meeeen.... å så vite hva 2 Become 1 faktisk handler om flere år etterpå, og tenke på at man sang foran alle ofreldre... FACEPALM :D:D Hurra!

Tina

04.10.2015 kl.18:12

OMG - 90-tallet<3

Miss sixty, fornarina bukser (VERDENS diggeste bukse) og tvgodt.. Husker du den posen med godteri som het barnetv godteri til lørdager? Haha. Husker det SÅ godt. Og å leie film.. Eelsket å leie film når jeg var liten. Og disc man og mini disc. Og hvor mye styr det var å fylle på sanger på disse mini diskettene:p Fyfader!

Flere som husker poppit og mumseby?!! Og alle barnefilmene.. De var mye bedre før.

Og.. La oss ikke glemme; BLINKESKO. Jada, de er fortsatt en greie - men jeg elsket blinkeskoene mine.

Og tamahotchi.. De originale. De som kom etterpå sugde hardt :(

Det er så mye bra med 90tallet! Ble helt nostalgisk jeg nå :)

Silje

04.10.2015 kl.18:46

Haha, åå gode minner!

Mitt beste minne fra the 90´s må være discmanen! Haha, det var så kult men det var egentlig helt forferdelig å bruke, da det hakket i CDen hver gang vi gjorde noen fete dancemovers haha!

Silje ML

04.10.2015 kl.19:49

Åå 90 tallet alltså, det var tider det:D Uten internett og mobiltelefoner til oss unger. Når mor måtte rope ut på lekeplassen at nå var det middag, vi måtte gå den lange veien til folk vi ville være med, uten å vite om de var hjemme eller hadde tid. Kunne ikke den første var det videre til neste hus. haha faktisk sprøtt å tenke på den dag i dag, nå er det ingen som kommer på døren for å besøke deg uten at du vet det på forhånd omtrent:p Alle de kjekke lekene vi fant på ute i skolegården/ute i gata. Boksen av, gi et lite vink, forskjellige ballspill osv, var jo kjempekjekt. For ikke å snakke om klærne, snopet, musikken og datidens underholdning. Vi viste jo ikke bedre, så det var jo kjempekjekt og tipptopp på den tiden. Og jeg tror enda jeg syns underholdningen for oss unger på 90-tallet der vi faktisk måtte bruke litt fantasi selv, en den dagens unge bedriver. Men de vil nok desverre aldri forstå det:/ syns nesten det er litt trist. MEN er også bra tiden går videre da:) ÅÅ Raider husker jeg, den sjokoladen er bare FANTASTISK god <3 nomnom!

Marie

04.10.2015 kl.20:29

jeg er født i 98, men i 1999 flyttet vi inn der hvor vi fortsatt bor. Min gamle nabo (hun har desverre flyttet) ble bestevennen min da, og den dag i dag 16 år senere er vi fortsatt bestevenner. Etter 16 år er vi fortsatt uadskillige, og hun er den personen som jeg vet jeg kan stole på. Vi ble venner på 90 tallet, og det er det flotteste vennskapet eg har, for når vi ble kjent hadde vi ikke alle de elektriske dupedittene.

Tina

04.10.2015 kl.20:55

Ååh, jeg slenger meg med ift både Spice Girls, knappebukser, klinkekuler, Buffalo sko og boksen går :)

Men mitt største minne fra 90-tallet er OL på Lillehammer i 94, da jeg som en liten, lubben 5 åring hoppet opp og ned til "OL-floka" i 30- grader og heiet på Bjørn Dæhlie. Etter rennet var ferdig tok faren min meg med ned til målområdet, der jeg fikk klem av Bjørn Dæhlie og autograf på Kristin-dukka mi :)

Hanne

04.10.2015 kl.22:24

Ææææhh! 90-tallet <3 Her går det ikke å bare velge et minne! Men det som først dukket opp i hjernen min når jeg leste 90-tallet var Pog, Pokèmon kort og Dracco Heads! Guuu så mye gøy vi hadde det med desse spilla! Sitter å gliser for meg selv mens jeg tenker tilbake på det. Jeg har forsatt en hel haug med Pog og Dracco Heads gjemt på loftet hos foreldra mine. Det går jo virkelig ikke an å hive noe såå verdifullt, eller hva? Nei, de skal jeg gjemme godt til mine barn, og barnebarn for å vise de hva vi lekte med når vi var barn. Jeg kan ikke noe annet enn å synes litt synd i barna som vokser opp nå for tiden.. Men hvem vet, kanskje alt kommer tilbake en dag? Vi får rett og slett krysse fingrene for det!

Marita

04.10.2015 kl.23:35

Min favoritting fra det o fine 90-talet må vere klesstilen. Hugsa den dag i dag kor glad eg var då eg ENDELEG hadde spart nok penga til å kjøpe mine første Buffalo sko! Eg hadde spart alt av godispengar lenge, ja til og med gått å samla inn panteflasker for å få spart dei 999kronene. Mamma blei med på butikken, og der såg me det fantastiske - butikken hadde 50% på Buffalo skoa!! Du kan tenke deg kjensla av å ha råd te skoa ein ha ynskja seg evig lenge, i tillegg til å kunne kjøpe lørdagsgodt for første gong på lenge! Det gjorde absolutt ingenting at skoa var nummeret for stort, for gliset den dagen (og månadane seinare) var stort :) Må nett nemne at den fantastiske spygrøne Spice Girls gensaren min var ein favoritt i garderoben og! For eit syn :)

Mari

05.10.2015 kl.09:44

Man kan skrive om minner fra 90-tallet i all evighet... Men noe av det koseligste jeg tenker tilbake på er når jeg og nabovenninba lekte Amalie's jul oppe på loftet hos mamma ❤️ Opp og ned med loftsluka, på med nisseklærne mammaen til venninna mi hadde strikket til oss. Vi hadde til og med en liten lekeponny nede på rommet mitt hvor vi var og fletta halen på hesten.

I dag har jeg ei lita jente på 5 mnd som heter Amalie :-D

MonicaR

05.10.2015 kl.10:33

Mitt beste sommerminne er fra tidlig 90tallet. Med bugg til 50øre og lørdagskos hjemme foran tv'en med midt i smørøyet, fredriksons fabrikk og annet lett underholdning som fikk oss samlet med en diger hjemmelaga pizza som alle nøt! :# og seff, livet var uten bekymringer #tror jeg# :) Det beste jeg husker var campingturene til lyndal, der alle sto i kø for å kjøpe kule-is #Sjokolade og pistasj takk) og dytte på smågodis-boksene for å fylle en papirpose med digg. Og samlingspunktet til barn og ungdom, Kulpen som var en elv der vi kunne slenge oss i et tau ned i vannet, og svømme langt ut til fossen for å rutsje ned de glatte steinene. Alt virket så mye enklere på den tiden, og jeg har bare Gode minner fra 90tallet! Og jeg får VELDIG vann i munnnen av Raider sjokoladene, for Den var favoritten min! Trist med navnebytte, men det fikk heller gå når jeg nå var gravid og fikk Helt dilla på denne herlige sjokoladen! Den gikk ned på Høykant! Faktisk en hel eske :P Så uansett hvem som får de her godisene av deg, så Skal den sjokoladen i min munn!! <3 :)

Elfrid

05.10.2015 kl.13:03

Jeg var født i 1990, og jeg har aldri sett den typen sjokolade før! :-O

Mine beste minner fra 90-tallet:

KLÆR: Jeg og søsteren min som er 4 år eldre enn meg fikk ofte samme type klær både når vi skulle handle inn til feks sommeren og til jul. Jeg husker veldig godt tøyskoene! Jeg hadde blå tøysko, mens søsteren min hadde røde.

GODTERI: Hubba-bubba er jo i butikkene ennå, men de er ikke så populære i dag som på 90 tallet! Jeg og søsteren min måtte alltid dele opp en stk tyggegummi, for de var altfor store til å ha i munnen, i følge min mor. Også BUGG-tyggisen da.. Jeg husker godt de Disney-sjokoladene, der figuren var i hvit sjokolade og det rundt var i melkesjokolade, mmmh!

MUSIKK: For meg gikk det mye i Hits for Kids! Aqua, Nsync, A*Teens, Backstreet Boys, A1, Aaron Carter, S-club 7 +++.

TV: S-Club 7 kom sent på 90-tallet. Så jeg er litt usikker på når TV-serien kom. Men det var ihvertfall gode minner! Også fulgte jeg med på Ocean Girl som gikk på ettermiddagen etter skoletid eller noe sånt. Flere som så på den tv-serien der en jente bodde under vann? :-P

Dette var det jeg kom på i farta! :-D

Malin

05.10.2015 kl.15:14

Det er min favoritt også:) mitt beste minne på 90 tallet var når jeg og alle venninnene mine lagde egne realityserier med et videokamera! for eksempel 68 grader øst(parodi på 71 grader nord) og fangene på fortet. Da var vi ute hele dagen! Fantastisk morsomt å se tilbake på filmene i dag:)

Marte

05.10.2015 kl.16:13

Mitt beste minne må være følelsen av å åpne en helt fersk pakke Spice Girls kort. Vet ikke hvor mange timer som ble brukt til å beundre, sette inn i samleboken, og planlegge hvilke jeg ville bytte med vennene mine. :)

Julie

05.10.2015 kl.20:51

Mitt beste minne er en høstdag i 95, da møtte jeg min aller beste venninne for første gang! Et vennskap som kommer til å holde seg helt til neste 99 ;)

Julie

05.10.2015 kl.20:51

Mitt beste minne er en høstdag i 95, da møtte jeg min aller beste venninne for første gang! Et vennskap som kommer til å holde seg helt til neste 95 ;)

Anja

06.10.2015 kl.01:13

?Jeg husker vi måtte leie VHS-spiller på kiosken, hvis vi en sjelden gang skulle se en film.

?Husker vi plukket blomster og ga til damen i kiosken, så fikk vi en BUGG hver. (Den gule var jo best)

?Hver gang jeg kom først hjem fra skolen, tyvlånte jeg nintendoen til brodern, spilte mario, og skøyt med en tilhørende pistol-greie(?)

?Vi syklet opp,ned, og rundtomkring og latet som at syklene våre var hester.

?Gikk med miss sixty bukse, buffalosko og magekort topp. Og etterhvert kom slengbuksene med splitt bak, som dekket hele buffaloskoen.

?Vi spilte boksen går og slåball i rundkjøringa

?Lekte ringpigg

?Vi samlet på plastiksmukker som vi hadde på en lang snor

?Fikk en gang en jo-jo som blinket rødt og blått, selvom det ikke var bursdag eller jul

?Arvet alltid klærne etter broren min

?Hørte på alle Jannike-kassettene på min helt egen kassettspiller.

?min aller første CD var Absolute music 21

?Måtte pent rydde rommet mitt helt selv, uten hjelp.

?Kunne alle hustlf til venninnene mine. De kan jeg forsåvidt enda.

Solveig A

06.10.2015 kl.04:04

Raider <3 den må jeg få kjøpt.

90-tallet for meg er alle de tingene du skriver, og -nintendo er nevnt - når man blåste inn i spillet. haha.

-Jeg brukte alle komf-pengene mine på stereo med 3 CD'er. herregud. det var fantastisk. Spesielt når man kjøpte kun singel, haha. da hadde man 3 sanger da. (med 5 forskjellige versjoner selvsagt)

- og det ble veldig populært med hjemmefarging av håret. striper og farger.

- og hustelefoner - vi måtte bytte retningsnummer og det var helt krise for da fikk alle nytt nummer! men det var jo bare de 3 første som ble byttet ut da.

I <3 THE 90'S

Hanne

06.10.2015 kl.13:38

Ah raider det er sååå godt!! Jeg husker jeg alltid brukte balsamspray i håret og lukten av det minner meg om gymtimene på barneskolen. Der hvor også lærerne fant frem overheaden for å vise teksten til sangene vi skulle synge. Gameboy var det feteste av duppeditter vi hadde, i tillegg til at det var om å gjøre å få kabalen til å gå opp på de tjukkeste datamaskinene man kan tenke seg. Skulle du lagre et dokument måtte du frem med disketten. Vi suttet på fløyte-kjærligheten hver fredagskveld, og hapå var det beste pålegget. For å ikke glemme UFO-lampene, chockers-halskjedene, pulearmbånd, VHS-filmer, discman, nedlastning av sanger via limewire, diddl-produkter, og folk spilte på spillmaskiner.

TJ

06.10.2015 kl.16:59

Haha, nesten hver eneste kveld vi jentene skal på byen her i Bergen er historier fra 90'tallet og barndommen det som nevnes hyppigst på vors. Vi er alle studenter og fra forskjellige steder i landet, og det er alltid kjekt å høre hvor mye forskjellig, samtidig hvor mye likt vi holdte på med!

Mitt beste minne må være da jeg var rundt to år og skulle gå til barnehagen på Grorud med mamma. Det var høst, og luften og bakken var full av røde, gule og oransje lønneblad. Vi gikk langs den lille bekken med alle endene, og mamma måtte alltid pakke med to matpakker - en til å gi endene og en til selve barnehagen, haha. Hun hadde på seg en gul regnjakke med blå hette og lommeklaffer, og røde knapper. Hun døde to år senere, og dette er det fineste minnet jeg har :) Ellers må det være bekymringsløsheten - alt var liksom ok så lenge du var hjemme til barnetv (og spesielt på fredager når Asgeir og vaske var på skjermen. Som ginger var det stort at vår barnetvhelt hadde KNALL rødt hår, haha!). Lange dager ute med alle barna hvor vi spilte langball, boksen går og sisten. Klatre høyt, høyt i trærne og bygge trehytter i skogen. Og ikke minst; ringstikk! Vi må ha vært nabolagets mest irriterende kids en periode, der vi løp kveld etter kveld fra dør til dør. På gamlefeltet var det spesielt en eldre mann som virkelig hatet barn, og det var alltid en stor spenning om vi skulle tørre og ringe på hos han. Han kom nemlig som regel ut med balltre eller spade, og nølte ikke med å kjøre etter oss eller bruke kvelden selv på å "ta" oss. Haha, herregud. Gleder meg til jeg skal lære barna ringstikk en gang i tiden :)

Veronica S

06.10.2015 kl.19:20

Da vi unger i alle aldere hang sammen UTE i gaten og fant på mye spikk. Enten om det var ring på spring, bomgjemsel eller bare hang sammen og hadde det moro. Ikke minst de gangene vi kunne få lov til å ta ut cdspilleren (boomblasteren..hvem husker ikke den..) og øvde inn stegene til dansene til Spice Girls eller BSB og jaggu satt de. Og ja, torsdagene på travparken i knappebukse og umbrogensere der man spiste pom fritt til middag og RAIDER til dessert, for de het jo tross alt RAIDER og uttales jo RIDER og det er jo en hver hestejente sin sjokolade :P

Rannveig

06.10.2015 kl.19:59

Åh, største minne er sommeren jeg ble storesøster! Satt hjemme med mammas venninne på kvelden mens mamma og pappa var på sykehuset. Yndlingsantrekket var på plass - mørkegrønn Spice Girls-joggedress og rosa svømmeføtter - vill kombo. Da telefonen kom om at knøttet var født var det ikke tid til å skifte eller tenke på fornuftig skotøy. Det var mer 'haters gonna hate, I'm about to see my sister and I don't wanna be late'.

Dette oppsummerer 90-tallet for meg i grove trekk, dødskule(eh, dødsfæle?) antrekk og møtet med verdens kuleste menneske.

Susanne S

06.10.2015 kl.20:11

Mitt beste minne må vel være at jeg ble født i 95 og er derfor så heldig å være 20åring dette året! Wooohooo. Mine første (5år) og eneste av 90 tallet var gode. Mamma fant seg en ny parter og de fikk den nydelige lillesøsteren min i 98! Hele 8 dager senere får jeg en ny søster! Dobbelykke! Dette var dog min biologiske far sin datter. Så da hadde jeg plutselug en lillesøster på begge sider, som jeg kunne være med å se vokse opp, sjefe litt over og ikke minst vise min enorme kjærlighet til!! Så allerbeste med 90 tallet må være to lillesøstre født med 8 dagers mellonrom i 98! (02/04-98 og 10/04-98) En på mors siden og en på farssiden. Har et fantastisk bånd til dem begge enda!! De er best!!! Slapp å være alene med bare voksne 24/7. Det var fab. Aldri vært så stolt før!

nina

06.10.2015 kl.21:47

Lykkelig 84 modell, oppvokst med barnetv kun kl 1730 hver dag, Midt i Smørøyet hadde de kjekkeste gutta, MTV var sååååå hipt, Albin på radioen som loste oss igjennom ukas høydepunker innen musikk ( som vi forøverig tok opp på kassett), stroganoff og loff (med kinakål som salat,KUN kinakål) på lørdagene, spark på boks sammen med ungene i gata, piiiiiiiizzafyll som verdens kuleste tvreklame, hårmascara, husker hvor stort det var da vi fikk oss en CD spiller (som jeg og brodern sloss om, Backstreet Boys mot Nirvana), brus kun på lørdag, pommfri va mat man spiste i utlandet og Airwalk genseren var den jeg ønskte meg mest og aldri fikk!!! Fantastisk tid, heftig morsom musikk og er så glad for at den tiden formet meg som person idag, litt harry, fremdeles nysgjerrig på verden og har enda litt angst for alt det nye innen teknologien. Er jo tross alt vokst opp med treigt modem, mirc og telefonbokser ;)

anniken

07.10.2015 kl.22:51

Hits for kids!!!!

Maiken

08.10.2015 kl.09:51

Nå ble jo jeg født veldig i slutten på 90-tallet, men husker godt både discman med hits for kids og absolute musick veldig godt. også har jeg og vennene mine kledd oss ut som spice girl og danset og sunget wannabe utallige ganger!

Velia

10.10.2015 kl.10:50

Det at man hadde mer tid til familien sin. Det var en tid der man brukte mer tid med familien fordi man ikke hadde mange gjenstander som stjal oppmerksomheten din. Jeg husker at jeg lekte ute med barna i nabolaget fra morgen til kveld, eller tilbragte tid med familien min. Jeg føler nå at vi lever i en tid der alle føler de har begrenset med timer så de gjerne ikke har tid til familie.

Jeg elsket også godteriet på den tiden. Masse av godteriet har uheldigvis forsvunnet, men jeg må si godteriet på den tiden smakte bedre. Jeg hadde absolutt ikke hatt noe i mot å få masse av det tilbake. Det slår masse av godteriet vi har i dag.

Musikken er noe som er verdt å minnes også. Jeg hører ofte på sanger fra den tiden for å bringe tilbake minner, men også fordi sangene hadde betydninger i seg som oftest. De hadde også en god rytme.

Skriv en ny kommentar

hits