ET SPØRSMÅL SOM GÅR IGJEN...

//Lokal tid: 21.10

Good morning, darlings 

Håper dere har sovet godt! Her er vi snart klare for å hoppe til køys - klokken nærmer seg jo tross alt halv ti på kvelden, og pensjonisten i meg som enda ikke har kommet inn i riktig døgnrytme, synes at halv ti er en flott leggetid, haha. Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg jaggu ikke dette kommer til å forbedre seg, og vi trenger nok å havne på en real fyllakule for å komme over kneiken én gang for alle, hehe. 

Det er et spørsmål som går igjen her på bloggen, og det er hvilket kamera jeg bruker. Flere av dere liker bildene jeg tar, og mener de er av god kvalitet. Det kan jeg faktisk si meg enig i - jeg synes bildene stort sett er klare og fine, og hemmeligheten ligger i utstyret så vel som redigeringen. Som jeg har nevnt tidligere, er det mye magi som skapes i et redigeringsprogram, men er ikke utgangspunktet bra, blir det ikke akkurat bedre med en runde i PicMonkey.

For meg er det fire viktige ting å se etter ved valg av kamera, og det er at det er lett å ta med seg, at det tar gode bilder uten å måtte være en racer på manuelle innstillinger, at bildene blir fine og klare selvom lyset er dårlig, og at man enkelt kan oppnå den "blurry" bakgrunnen, uten at det går på bekostning av klarheten på motivet/personen/gjenstanden som skal være i fokus.

Canon EOS M3 leverer varene så til de grader, og er mitt soleklare favorittkamera gjennom tidene. Selvom jeg sitter på mer heavy utstyr enn denne lille herlige saken her, merker jeg at jeg så og si ALLTID velger å ta med meg denne i stedet for de kameraene med flere og bedre funksjoner. Jeg forstår jo ikke en dritt av dem uansett, haha, og jeg blir like forvirret hver gang jeg leser om en bloggers anbefaling av et kamera. Det er rett og slett helt gresk for meg, skal jeg fortelle dere. ISO og blender forstår jeg så vidt, men utover det er jeg helt blank.

Jeg tenker at de aller fleste av dere er like lite kjent med manuelle innstillinger som meg, og derfor passer det kanskje bra med forklaringer for "nybegynnere", haha. Jeg føler meg i hvert fall som en, selvom jeg tar bilder hver eneste dag!

I dette innlegget skrev jeg bittelitt om innstillinger, samt hvilke kameraer jeg bruker. Denne samlingen er litt oppdatert siden sist - Canon G1X er byttet ut med EOS M3. Et herlig bytte om jeg skal være helt ærlig, og M3'en er rett og slett bare en oppgradert og forbedret versjon av EOS M, som jeg ble forelsket i ved første blikk.

Canon 100D har dessverre tatt kvelden, men jeg har fått låne en skikkelig badboy av Canon som dekker samme behov, bare på en hundre ganger bedre måte. Vi snakker Canon 5D Mark ll, som er kameraet jeg har brukt til å ta bildene som befinner seg i dette innlegget. Dette kameraet er helt nytt for meg, så jeg tror vi må bli litt bedre kjent før vi kan skape skikkelig feelgood sammen. Jeg håper dette var et enkelt og greit svar på spørsmålet som så mange av dere luer på, og at det jeg skriver faktisk er mulig å forstå seg på, haha. Det skal jaggu ikke være lett, og jeg skjønner at det kan være ekstremt vanskelig å finne ut hvilket kamera man bør velge. Canon EOS M3 er i hvert fall min aller beste anbefaling, og jeg er faktisk 100% sikker på at kameraet kommer til å falle i smak hos de aller fleste av dere ♥

Alright.. Nå sovner jeg sittende med datan på fanget - akkurat sånn jeg gjorde i går, og dagen før det, haha. 

Nyt dagen, vakre venner ♥

17 kommentarer

krist.in

09.09.2015 kl.08:14

det er slike ting alle lurer på :D Canon 5d du - heldige !! Jeg har et 6d, som er litt dårligere enn 5d, men det er helt himmelsk <3 og så bruker jeg et lite olympuskamera i tillegg når jeg ikke gidder drasse på det store !

Ellen

09.09.2015 kl.08:37

Hei :) Kanskje du allerede har skrevet et innlegg om det, men hadde vært gøy å se hvordan du redigerer bildene dine, og kanskje vise oss før og etter redigering slik at vi ser forskjellen :) Kos dere videre på ferie <3

Miriam

09.09.2015 kl.09:30

Veldig ålreit å høre hvilket kamera du bruker ettersom du tar så utrolig fine bilder! Er definitivt noe jeg vil ha i bakhodet om jeg skulle bestemme meg for å kjøpe et nytt en gang i fremtiden. Ha en god natt søvn og kooos dere <3

Til deg over her, hehe: Kristin har skrevet et innlegg tidligere der hun har vist hvordan hun redigerer bildene lysere etc. Jeg synes det var et veldig bra innlegg hvis du vil vite litt mer om redigeringen hennes! Du finner det nok i arkivet :-)

LisaLDN

09.09.2015 kl.09:39

Har nettopp fått meg speilrefleks, so no suger eg til meg all informasjon eg finner, er jo vanskelig! Haha :) Takk!

Aurora

09.09.2015 kl.10:23

Kunne du laget en video eller ett innlegg med tips, triks og metoder for hvordan man kan reise og oppholde seg i utlandet billigst mulig, men likevel fange mange nye opplevelser og kulturer?:)

Frubirkelund

09.09.2015 kl.10:51

Du tar råfine bilder, men mest av alt, jeg digger at du ikke tar deg selv så høytidelig! Der er vi like :)

Håper du får en fantastisk dag videre og at dere koser dere!

Karoline E.N

09.09.2015 kl.11:37

Hallo gode du ❤️ Bildene dine er fantastiske, og det virker som de lever sammtdig som de tar oss med på reisen. Jeg skjønner meg ikke på kamera med alle disse innstillingene, så må selv ha et kamera der det blir fine og klare bilder. Så tusen takk for tipset av kamerat. Jeg skjønner hva du skriver og det er ikke gresk, som veldig mange andre bloggere skriver når de skal forklare både kamera og reddegering. Hehee! Men forklaringene dine er alltid lett og forstå :)

Håper at dere får en super fin dag, når dere våkner. Også håper jeg at dere sover godt! Klem klem

Silje

09.09.2015 kl.11:39

Jeg lurte på om du fortsatt bruker "Haircare" og om det har hjuloet deg? Vet at mange andre bloggere bruker det også, men jeg vil ikke bruke penger på at produkt som rosabloggere får sponset, for jeg vet faktisk ikke om haircare funker. Derfor spør jeg deg, for jeg vet at meningene dine kan man stole på!

Melissa Johansen

09.09.2015 kl.11:53

Hvilke objektiv bruker du? :)

Thale

09.09.2015 kl.12:06

Hei!

Burde ikke dette innlegget vært merket som reklame? Siden du nevner at du låner kameraet av Canon og omtaler kamera?

caropine

09.09.2015 kl.14:26

Du er veldig flink til å ta kule bilder!:)

Maria U

09.09.2015 kl.16:26

5D er sykt bra, men anbefaler faktisk 6D til deg som blogger :-) Det er fortsatt veldig bra, men litt lettere og mindre enn 5D! Perfekt hvis du vil ha speilrefleks-kvalitet, men er mye på farta.

Og ja, er ikke dette reklame?

Emma Julie

09.09.2015 kl.16:45

Spennende å høre og se hvilken effekt forskjellige kameraer har. Får håpe dere kommer inn i en bedre rytme etterhvert eller så er det jo koselig å være litt pernsjonist også da. Ønsker dere en solfylt onsdag :)

Anna

09.09.2015 kl.17:41

Hei!

Dette er til det innlegget som handler om flyktinghjelp!

Jeg er enig i at er viktig å være snill og hjelpe andre!

Men jeg synes i denne saken at det er helt feil det dere driver med her i Norge!

Tenkt at det går an å være så naive i 2015!:(

Det

som skrives i avisene nå, virker nesten om et propaganda. Alt man hører eller

leser om, er disse så kalte flyktningene. Som om det ikke finnes andre

viktige ting å tenke på..

Jeg tenker at noen tjener fett på alle dere som er så snille og naive og villige til å donere litt i ny og ne.

Tenk bare at man skal bare si at pengene skal gå til gode formål, så kan man tjene 100 000 kroner på en dag. Om ikke mer.

Hvem av dere som donerer vet hvordan deres penger blir bruk i etterkant?

Og hva slags hjelp er dette?

Dere

hjelper de nå, men hva skal de gjøre etterpå?? De kommer til å trenge

bare mer og mer, de trenger jo mat og klær og masse mer hver eneste dag,

og med tanke på at de får så mange barn som de igjør uten å gi noe til dem, så

trenges det bare mer og mer hele tiden.

Og når noen får vite

hvor dumsnille dere er her at dere deler pengene deres til høyre og

venstre og bare er så innmari hjelpsomme, så vil mange andre også ha

dere hjelp, ikke sant?

Skal dere hjelpe alle de millionene? Eller blir det bare noen ? I så fall hvordan fungerer det?

Første man til mølla?

Eller den som er den frekkeste, og kom forbi de andre?

Også

er det sikkert vedlig bra for menneskesmuglere at dere bryr dere, de vil jo

gjerne smugle flere og tjene fett på alt dette oppstyret!

For å ikke snakke om at hvis det fortsetter sånn som nå, så er det ikke mange europeere i Europa om ikke så mange år:(

Med

tanke på at mange kvinner i de europeiske land ikke vil ha barn eller velger å ha 1 eller 2 barn

selv om de har god råd, mens mennesker fra Afrika og land som Syria har

3, 4, 5 barn selv om det er krig og de ikke har nok mat til dem.

Hvorfor er det så sikre at alle disse menneskene dere tror dere hjelper nå, skal være takknemlige for det dere gjør for dem nå ???

Jeg

tror nemlig at noen få kommer til å være takknemlige, mens de andre

kommer bare til å le av at dere er så naive og gir penger til de som

dere ikke hvem hvem er, og vil jo ha bare mer og mer

Hvordan kan det ende , mon tro?

meg

09.09.2015 kl.21:01

hei, jeg bare lurte på en ting!

jeg har begynt å blogge for en stund siden, og lurer på om hvordan du kan ta bilder av hele kroppen din uten å få andre til å ta bilder av deg hele tiden? :p

eller får du noen til å ta bilder av deg hver dag?

Frøya B

10.09.2015 kl.00:00

Sikler etter et slikt handy kamera selv, sitter med et jeg fikk for 5 år siden hvertfall, og sikkert da var det noen år gammelt.. Det er ikke store greiene, men stort og avansert nok. Må kanskje løpe å finne meg en ny jobb og spare opp til en ny liten en :-D

Eleanor

10.09.2015 kl.07:49

Åå jaa! Har samme kamera og kunne ikke vært mer fornøyd! Det som er enda kulere er jo at du kan kjøpe eos adaptor og få tilgang til alle Canon sine Eos linser. Jeg synes det er perfekt til å dra med seg, men kan holde sitt eget på f. Eks safari og annet langdistanse fotografering når du enkelt kan skru på de lange linsene! Sjalu du har M3-en, den har de visst ordna litt med den trege automatiske fokuseringen som den gamle ofte opplever!

Skriv en ny kommentar

hits