SAMMEN FOR Å HJELPE!

//Lokal tid: 04.09

Heia, vakre lesere!

Jeg vet at flere av dere har vært litt nysgjerrige omkring hvordan jeg stiller meg til krigen i Syria og flyktningsituasjonen, og jeg skjønner godt at flere av dere har etterlyst en mening eller et tiltak. 

La meg bare si det sånn at denne grusomme situasjonen river meg opp innvendig.

Det er umulig å forestille seg hvordan denne situasjonen føles for dem som er midt oppi det hele, og det er når man leser om slike katastrofer, at man virkelig innser hvor ekstremt heldig man er som er født og oppvokst i trygge Norge.

Jeg kunne skrevet en hel stil om hva jeg mener, synser og sanser, men i denne omgang ønsker jeg å fatte meg i korthet, og heller fokusere på det tiltaket et knippe bloggere har satt i gang; Forente Bloggere - sammen for å hjelpe!

Med på laget er Pappahjerte, CasaKaos, Ida Wulff, Marthe Borge, Kristina Andersen, og Speiltvillingene, og vi ønsker å stå samlet i kampen om å hjelpe flyktningene!  

Derfor har vi startet en innsamlingsaksjon for Flyktninghjelpens arbeid i Middelhavet, og målet vårt er satt til 100.000 kroner. Med det samlete lesertallet vi har, burde ikke dette være vanskelig å oppnå, så nå håper vi at DERE vil bidra sammen med oss. 

 Støtt aksjonen her!


I tillegg til vår felles innsamlingsaksjon, ønsker jeg å bidra litt ekstra.

Gjennom hele september, vil 20% av all omsetning på www.styleconnection.no gå til Flykninghjelpen, så kanskje dette bidrar til shopping med bedre samvittighet, i en perioden hvor det virkelig brenner. 

Sammen er vi sterke, alle monner drar! Vi håper på å skape noe stort her, så del gjerne saken videre med famiie og venner. Jeg sier som Pappahjerte; Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Sammen for å hjelpe.

Stor klem

24 kommentarer

missmommy.blogg.no

07.09.2015 kl.13:16

Herlig! Jeg er med ;) fantastisk med alle som kan ig vil hjelpe:)

Emma Julie

07.09.2015 kl.13:50

Flott at du bryr deg! Stor klem :)

Henriette Sophia

07.09.2015 kl.14:08

Donert <3

Silje ML

07.09.2015 kl.15:02

Super bra tiltak! Du er en kvinne med hjerte på rett sted <3 Dette hjelper på:)

Så får vi be om at krigen snart tar en slutt... Så forferdelig å tenke på! Er jo kun de rikeste som kan betale 50-100.000 for å flykte som kommer seg til europa og får masse ting. De fattige som ikke har råd flykter rundt i syria med bomber og granater i hælene.. er så vondt å tenke på! Skulle virkelig ønske det aldri var krig i verden...

Stor klem til deg fine Kristin <3

Miriam

07.09.2015 kl.15:18

Flott tiltak!

Stine bakkejordet

07.09.2015 kl.16:45

Åå, så sykt bra! Skal donere penger. Kommer det no nytt på nettbutikken snart? Har planer om å handle, men venter på nyheter 🙈😍❤️

07.09.2015 kl.16:48

Ikke verst!!! Stå på <3 Klem og respekt til deg for dette!

07.09.2015 kl.17:27

Hva med å gi hele året, til sykehjem her hjemme? Til eldre som ikke kommer seg ut fordi bemanningen på sykehjemmene ikke strekker til? Så klart disse flyktningene trenger hjelp. Men å hjelpe våre egne det er vist værre for det norske folk.

Nikita <3

07.09.2015 kl.17:45

<3

Ida

07.09.2015 kl.19:35

Da har jeg bidratt med noen kroner! Helt fantastisk det dere har gått sammen for å ordne dette!

Frøya B

07.09.2015 kl.19:44

Jeg synes det er så bra at du tar deg tid til å skrive om slike ting, og viser engasjement på denne måten! Og ikkeminst når leserne spørr om det. Dette er så vondt, og det er så bra at det kommer slike som dere og hjelper til! Stå på!

Frida

07.09.2015 kl.19:58

Til deg over her. Hva mener du med "våre egne"?! Og WHY er det viktigere å hjelpe "våre egne"??? Jeg skjønner ikke uttrykket engang... Hvorfor er noen mer verdt hjelp enn andre? Jeg hjelper mer enn gjerne de som trenger det UANSETT hvor de er, bor, kommer fra, ser ut osv osv osv... Og ja, selvfølgelig trenger eldreomsorgen å bli bedre, men hvis du skal sette disse to situasjonene opp mot hverandre (som du jo gjør) vil jeg si de eldre i Norge har det 10 ganger bedre enn flyktningene! HVORFOR har det noe å si hvem man er/hvilket land man er i? Er det ikke mer graden av hjelp man trenger som har noe å si????

Karoline E.N

07.09.2015 kl.21:02

Så utrolig bra skrevet, Kristin! Man kan ikke gjøre alt, men sammen kan vi gjøre mye! At du gir 20% er en super tanke fra deg, og det får oss til og shoppe med god samvittighet <3 det er fint og se at dere bloggere bruker deres stemme, og det er rørende! Det som skjer er forferdelig, og det gjør virkelig vondt!! Jeg håper at alle som kan, hjelper til, på en eller annen måte!

Du er en god person tvers igjennom, og igjen viser du hvor høyt du setter alle andre! Jeg er så glad for at du er du. Stor klem ❤️

Kamilla F

07.09.2015 kl.21:12

Fy søren du er bare god! Her på bloggen er det ikke snakk om "Hvordan få den perfekte hudsminken" blabla.. Her er det snakk om SKIKKELIGE ting og det er så viktig! Fortsett slik Kristin og du vil få mye igjen for det senere :)

07.09.2015 kl.21:17

Synd at det ikke er lov å ha andre meninger enn de som er populære eller i vinden...

Jeg satte ikke situasjonene opp mot hverandre, jeg satte det på spissen. Jeg sa heller ikke at flyktningene ikke trenger hjelp, tvert i mot. Det jeg reagerer på er at vi i dette landet har mennesker som lever under kommerslige forhold. Mennesker som har bidratt til det norske samfunnet, men som sitter på sykehjem med bleie på seg og med beskjed om å gjøre fra seg i den. Ikke på grunn av at de ikke er såpass oppegående at de ikke kan gå på do, men fordi de trenger hjelp til å komme seg dit. Men det er det ikke tid til. Det gjøres lite for å hjelpe de som allerede bor her i landet. Personlig synes jeg ikke det er helt rettferdig å skufle bort mennesker som har bidratt til det norske samfunnet (uavhengig av etnisitet, bidrag er bidrag uansett), for så å bli plassert på et sykehjem hvor de får servert ferdigmat, bleie, og kanskje en 15 min tur en gang pr mnd.

Jeg setter det på spissen i et forsøk på å vekke folk, få dem til å skjønne at bistand ikke alltid trenger å skje KUN når det er store kriser, men jevnt. Jeg gir selv fast hver mnd. Ja vi skal ta i mot folk, MEN vi må også være i stand til å hjelpe dem når de er kommet hit. Å det spiller da ingen rolle hvordan man ser ut, kommer fra osv...hvordan du klarte å trekke DET ut av det lille jeg skrev er virkelig å ta hardt i.

Det er flott at givergleden er så stor! Det er dog heller ikke poenget mitt. Poenget mitt var så enkelt som; en krise er ikke nødvendigvis ALLTID stå stor og omfattende som den som pågår nå. En krise kan også være så enkelt som hvordan vi behandler våre egne (og siden du ikke skjønte hva jeg mente med det; våre egne er de som bor her i landet, uavhengig av etnisitet, religion etc)

Men å sette den ene situasjonen opp mot den andre, går ikke. Og det vil alltid være en krise et eller annet sted. Og media gir ofte ikke et helt bilde av situasjonen.

07.09.2015 kl.23:12

fint du engasjerer deg!!:) ELSKER bloggen og personligheten/utstålingen din <3

silje

07.09.2015 kl.23:36

Fantastisk bra å se :)

Skal selv donere min del :)

Håper dere har det supert , g begynner å få kommet dere inn i riktig døgnrytme :) klemmer <3

Vilde S

08.09.2015 kl.00:01

Kjempebra av dere bloggere, og enda bedre av alle som har gitt penger allerede!! :) tar ikke lang tid før dere har nådd 100000 tror jeg :)

Helene

08.09.2015 kl.01:29

Hei!Kjempe fint at dere jobber for å hjelpe. Lurer på hvor mye av pengene som går til flyktningshjelp, og hvem som får pengene dere får? Opplever at det finnes veldig mange organisasjoner som utnytter seg av en stor del av pengene selv å siden jeg har ganske dårlig råd selv å ønsker å hjelpe så vil jeg være sikker på at jeg donerer til en plass der pengene helst 100% går til fyktninger

Helene

08.09.2015 kl.01:31

Elsker forresten at du donerer vekk så mye igjennom shoppen :-) din du er en fantastisk person

Jonas

08.09.2015 kl.08:58

Du er en fantastisk person, du har ett godt hjerte, gjett om jeg skal kjøpe gaver i butikken!
Kjempe flott gjort kristin!Dette viser hvor godt hjerte du har :)

Anna

09.09.2015 kl.17:03

det er viktig å være snill og hjelpe andre!

Men jeg synes at det er helt feil det dere driver med her i Norge! Tenkt at det går an å være så naive i 2015!:(

Det som skrives i avisene nå, virker som et propaganda. Alt man hører eller leser om, er disse så kalte flyktningene. Som om det ikke finnes andre viktige ting å tenke på..

Jeg tenker at noen tjener fett på alle dere som er så snille og naive og villege til å donere litt i ny og ne.

Tenk bare at man skal bare si at pengene skal gå til gode formål, så kan man tjene 100 000 kroner på en dag.

Hvem av dere som donerer vet hvordan deres penger blir bruk i etterkant?

Og hva slags hjelp er dette?

Dere hjelper de nå, men hva skal de gjøre etterpå?? de kommer til å trenge bare mer og mer, de trenger jo mat og klær og masse mer hver eneste dag, og med tanke på at de får så mange barn som de ikke kan gi noe til , så trenges det bare mer og mer hele tiden.

Og når noen får vite hvor dumsnille dere er her at dere deler pengene deres til høyre og venstre og bare er så innmari hjelpsomme, så vil mange andre også ha dere hjelp, ikke sant?

Skal dere hjelpe alle de millionene? eller blir det bare noen ? I så fall hvordan fungerer det?

Første man til mølla?

Eller den som er den frekkeste, og kom forbi de andre?

Også er det vedlig bra for menneskesmuglere at dere bryr dere, de vil jo gjerne smugle flere og tjene fett på alt dette oppstyret!

For å ikke snakke om at hvis det fortsetter sånn som nå, så er det ikke mange europeere i Europa om ikke sp mange år:(

Med tanke på at mange vil ikke ha barn eller velger å ha 1 eller 2 barn selv om de har god råd, mens mennesker fra Afrika og land som Syria har 3, 4, 5 barn selv om det er krig og de ikke har nok mat til de.

Hvorfor er det så sikre at alle disse menneskene dere tror dere hjelper nå, skal være takknemlige ???

Jeg tror nemlig at noen få kommer til å være takknemlige, mens de abdre kommer bare til å le av at dere er så naive og gir penger til de som dere ikke hvem hvem er, og vil jo ha bare mer og mer

Hvordan kan det ende , mon tro?

Weronica

10.09.2015 kl.10:58

Leser i kommentarene både her og i avisinnlegg at det finnes veldig mange nordmenn med fordommer, og mange som er redd for det ukjente, noe som jo er normalt. Men å hjelpe når man ser at noen trenger hjelp så inderlig som i denne saken er for meg en selvfølge. Veldig bra at du engasjerer deg, Kristin! og det er flott at du gir leserne dine en mulighet til å engasjere seg og hjelpe! Slik du skriver viser at du har et stort hjerte, og du motiverer mange til å ville hjelpe! :)

Skriv en ny kommentar

hits