"DET ER SLITSOMT Å HATE SEG SELV HELE TIDEN"

//Annonse

Endelig!

Endelig var det tid for å skrive det innlegget, som jeg har sett frem til å skrive siden forrige onsdag. I en uke har jeg gått og tenkt og grublet. Undret meg over samfunnsansvar, og hvor vanskelig det må være å finne seg selv, når resten av samfunnet har gitt deg opp for lengst. 

Forrige onsdag fikk skjønningen, Sophie Elise, og jeg gleden av å se en fantastisk gripende og sterk dokumentar med navn; Pøbler! Man kan si mye rart om dokumentarer, men de som griper fatt i deg, griper så hinsides hardt. Pøbler er en slik dokumentar!

Dokumentaren lar deg slippe tett innpå ungdommen som har falt litt utenfor.. Dem som sliter med sitt, og som ikke blir tatt på alvor. Det er ikke er noen som tar tak i situasjonen.. Den farer fritt, og her kommer det tydelig frem hvor mye lærere har å si i skolen! Hvor mye familie har å si, hvor mye venner har å si.. Hva gjør man om man ikke har noen av delene? Når man ikke har en lærer som bryr seg, foreldre som gir faen, og ingen å lene seg til.. "Barn er slemme"

"Jeg prøvde å ta livet mitt som 9-åring"

Man skal ikke høre slikt. Man skal ikke som 9-åring ha et ønske om å begå selvmord. Det skal ikke være sånn! 

1 av 3 dropper ut av videregående skole i Norge, og vi får gjennom blikkene til filmens hovedkarakterer, ny og viktig innsikt i hvorfor så mange ungdommer slutter på skolen.

Jeg tror vi alle sammen kjenner til dem. Kanskje er vi en av dem selv? "Pøbler" får deg til å tenke og reflektere, og dokumentaren tar deg med på reisen til en gruppe unge mennesker, som på veien til en hverdag uten jobb, får muligheten til å snu rundt på livene sine. Jan Olav har dysleksi, og har brukt årene på skolen til å sloss med lærerne. Kelly ble mobbet. Maylén har ADHD og Jakob gjorde mer festing enn skolearbeid. De får en ny sjanse, og det føles så fint å få ta del i dette gjennom filmen. 

"Ræva mi er mer eller mindre gift med sofaen min. Vi har 1-års jubileum i august, liksom"

Jeg tror vi er mange som kjenner oss igjen, og for min del ble "Pøbler" ekstra sterk da jeg har sett slike tilfeller på nært hold. De ulike karakterene var derfor lett å forstå seg på, og bli "kjent" med. 

Gjør deg selv en tjeneste - SE denne filmen! Den kommer til å gjøre noe med deg, og få deg til å få opp øynene. Jeg kan ikke røpe for mye, noe som forøvrig er veldig vanskelig. Jeg vil egentlig bare snakke og skrive om filmen i flere timer, men jeg skal selvfølgelig ikke spolere en sterk kinoopplevelse. Premieren er allerede i morgen, torsdag 20.august, og billetter kan kjøpes HER.  

Helt på tampen har jeg gleden av å informere at 10 vinnere kan stikke av med 2 billetter til "Pøbler", og det gjøres ved å skrive litt om filmens tema på bloggen din. Mer info HER! Har du ikke blogg, kan du dele denne linken på Facebook og legge igjen en kommentar i kommentarfeltet her på bloggen. Lykke til, skjønninger!

Glad i dere 

17 kommentarer

Kamilla F

19.08.2015 kl.19:42

Det så ut som en kjekk, spennende og interessant film! Kanskje jeg må få til å se den etterhvert :-)

Hvordan ble foresten putetrekkene du lagte selv? :-D

19.08.2015 kl.19:55

Den skal jeg se :-) samboeren min var med i pøbelprosjektet med eddie eidsvåg. Utrolig bra opplegg og det har hjulpet masse.

Anne Mette

19.08.2015 kl.20:18

Ditta e en film Ej vil sjå , gripande!

He sjøl slete med depresjoner og angst , så veit kor det e og slite.

Klem ❤️

Martine Skogstrand <3

19.08.2015 kl.20:19

Det så ut som en spennende film og jeg liker å se dokumentarer. Denne filmen kan få oss til å tenke litt på det teamet mobbing.

Helene

19.08.2015 kl.20:23

Helenealvestad@hotmail.com

Denne filmen må jeg se!!!❤️🙌

Har delt linken på facebook!

Karoline E.N

19.08.2015 kl.21:04

Åh, denne høres interresang ut. Denne må j helt klart se og jeg tviler ikke på at det kan komme en tåre eller no under filmen. Skal sjekke ut med en gang når den går i Trysil! Stor klem til deg ❤️

worldofliz

19.08.2015 kl.21:05

Den skal jeg se

Miriam

19.08.2015 kl.22:03

Dette er nok en film alle burde se! Jeg føler det er veldig lett å kalle andre for ditt og datt uten at man egentlig vet hvordan det er. Det kan ligge så mye bak! Kan være en liten wakeup-call for mange der ute.

mariaakselvoll

19.08.2015 kl.22:54

http://mariaakselvoll.blogg.no/1440017430_de_som_str_litt_utenf.html

Jeg har skrevet et innlegg om hvorfor jeg burde vinne.. Jeg ble egentlig ganske fornøyd med dette innlegget, og håper du vil ta en kjapp titt!

Ylva

19.08.2015 kl.23:34

Søsteren min har selv vært en "pøbel", og en del av pøbelprosjektet. Jeg er en del år yngre enn henne, og har da heller aldri forstatt hvordan livet hennes har vært i en periode...

Ved å se denne filmen får jeg kanskje et innblikk og litt mer forståelse.

linken er delt!

ylvae16@gmail.com

Silje ML

20.08.2015 kl.00:31

Gleder meg til å se denne!! Har selv vert oppi masse med venner som har falt utenfor, noen med skulking og gi faen i alt holdning, til andre med rusproblemer! Har virkelig forstått i ettertid hvor mye et vennskap har å si og hva de små tingene jeg gjorde betydde. Tenkte ikke på det der å da, men da jeg ble takket av hele familien til en veninne av meg i bryllupe hennes for å være en av de eneste (nyktern) vennene som støttet henner 100% gjennom er periode der hu gikk fra depresjon til hasj og over til å ta overdoser på gata som 20åring i oslo var virkelig sterkt å fikk meg til å tenke. Jeg er så evig takknemlig for jeg fikk vær der for henner, og vi er fortsatt supergode venner den dag i dag, nå er hu heldigvis rusfri:) Håper mange vil lære av denne filmen, og også få bedre forståelse av at folk som faller utenfor ikke alltid bare gjør det for å være drittsekker, men faktisk har mye som ligger bak. Det er somregelt fantastisk gode og snille mennesker, men som bare kommer litt skjevt ut.

Stine jeanette

20.08.2015 kl.07:59

Dette er nok en slik film ALLE har godt av å se. Jeg skal ihvertfall få den med meg.

Madeleine

20.08.2015 kl.14:42

Det stemmer ikke at 1/3 dropper ut av VGS. Men det stemmer at 1/3 får karakteren 1 eller manglende vurdering, men det blir ikke helt det samme da studieløpet ofte er fullført. Mange som misforstår det og dermed blir det utsagn som vrir litt på sannheten i negativ forstand :- )

Ellers; digger bloggen din og du er en super dyktig jente!

Anna

20.08.2015 kl.15:34

Finnes det et alternativ for de som verken har blogg eller facebook? :)

StyleConnection

20.08.2015 kl.16:46

Anna: Kommentaren din er nok <3 :)

Emma Julie

22.08.2015 kl.18:34

Oi, denne vil jeg så absolutt se! Slike ting griper meg veldig fort. Sterkt innhold med mening! Det er ikke lett å være menneske i dagens samfunn. Klem :)

Melissa

23.08.2015 kl.15:07

Gleder meg til å få sett filmen... passer seg godt til det som skjer i livet mitt akkurat nå.. :/

:)

Skriv en ny kommentar

hits