DE ALLER FINESTE BARNDOMSMINNENE!

God morgen, vakre venner ♥

Tusen takk for at dere bidro til å gjøre gårsdagen helt fantastisk. Takk for alle herlige gratulasjoner og fine ord! Dere er så fine ♥ 

I dag har jeg funnet frem hvilepulsen, og sitter nå på den lille kontorplassen på hotellrommet vårt i Rosendal, mens Dennis sover som en stein. Jeg tenkte å la han sove ut i dag, uten å plage han med bilder og fotohjelp. Det er jo standard når vi våkner på hotell.. At han alltid må bidra med noen bilder av meg, iført morgenkåpe med en kopp kaffe i hånden, haha. Jeg regener med at han setter pris på å få litt fri han også!

Gårsdagen gikk med til mange timer i bil.. Vi kjørte fra Voss til Rosendal, og på veien måtte vi selvfølgelig innom Baldersheim. Jeg har lenge ønsket å vise Dennis den plassen som betyr så inderlig mye for meg, for her har jeg tilbrakt alle mine barndoms-somre, og disse somrene var de aller, aller beste. Jeg har så ufattelig mange fine minner herfra, så dette innlegget dedikeres den skjønneste bygden i Norge - Baldersheim..

Baldersheim er knøttlite.. Det er en bitteliten plass med en enorm sjarme og sjel, og jeg fikk like mange sommerfugler i magen av å ankomme denne plassen i går, som jeg gjorde i barndommen.

Jeg husker hvor mye jeg gledet meg til å ankomme dette paradiset, og bilturen på halvannen time, føltes alltid som fire dager. Jeg kunne ikke komme fort nok frem, og begeistringen over å svinge inn mellom trærene som ledet inn til hytten, var enorm. Ekstra stas var det om noen i familien allerede var på plass, for da tutet vi da vi kjørte oppover den siste bakken til hytten (til venstre på bildet under her), for å gi en liten lyd om at vi var noen sekunder unna. Vi kunne nemlig få øye på hytten fra landeveien, og da stod resten av flokken og vinket til oss, før de løp mot bilen for å ønske oss velkommen med en god klem. FOR en glede.. Det var på dette tidspunktet man visste for alvor at sommerferien var i gang. 

Hytten vår var mikroskopisk.. En bitteliten hytte som min kjære morfar hadde bygget selv, med utedass og manglende varmtvann. På tross av størrelse og begrensede fasiliteter, var alle like lykkelige over å være på plass, og vi kunne fint få plass til 12 av familiens medlemmer på de få kvadratmeterne. Der det er hjerterom, er det husrom - er det ikke det man sier? Dette ordtaket fikk virkelig en betydning på hytten, og selvom plassen var knapp, fikk vi på et mirakuløst vis plass til hele bunchen i sofaen eller rundt spisebordet. 

Kveldene gikk med til kortspill og kos, mens min onkel spilte gitar - det er få ting som slår kvelder som dette! Vi satt alle og sang mens kortene ble lagt på bordet, før det var tid for å krype til køys i de små køyesengene. Jeg har aldri sovet så godt som jeg gjorde på hytten.. Det var liksom noe så magisk og søvndyssende over de lyse kveldene, sauene som breket på bondemarken like ved, duften av landet, og fuglene som kvitret. Det var så magisk. 

Vi var alltid oppe tidlig for å få så mye som mulig ut av dagen, og før vi tok fatt på frokosten, fikk alle de voksne hver sin kopp kaffe servert på sengen av min onkel som var oppe før fuglene feis. Klirrelyden av kaffekoppen til den fine mammaen min, som lå i sengen under min køye, var den beste måten å våkne på, før vi tok fatt på frokosten som bestod av ristede skiver, kokt egg, sommermusikk på radioen, solskinn, masse godt pålegg, og nystekt ørret.

Min onkel var nemlig glad i å fiske, og han stod mer enn gjerne opp i fem-draget for å fiske fersk ørret til oss. Dette husker jeg som et av sommerens mange høydepunkter. Etter frokost hoppet vi i badetøyet mens mormor smurte nistepakke til hele gjengen, før vi tuslet nedover til stranden som dere ser under her. Her ble vi værende i flere timer, hvor vi hygget med deilig lunsj, bading, leking og kos i solen. På denne tiden var jeg mer under vann enn over, så jeg skjønner ikke hvor pingle-Kristin kommer fra, som ikke tør å bade i norsk sjø, haha. 

Åh.. 

Alle disse minnene.. Jeg får nesten tårer i øynene her jeg sitter, og jeg kunne nok fortsatt i det uendelige med denne mimringen min. Jeg husker jo søren meg hver eneste sommer gjennom hele barndommen, men jeg skal ikke kjede dere mer med en milelang historie, haha. Det er bare så herlig å dele slike ting og følelser med dere, sånn at dere blir litt ekstra godt kjent med meg. 

Jeg husker somrene i barndommen som noe helt unikt, og at vi aldri dro på ferie til syden, plaget meg aldri. Litt ut på det sene 90-tall var det flere og flere som kom tilbake på skolen med sydenminner i kofferten og rastafletter i håret, men det var aldri noe jeg lengtet etter. Jeg hadde mitt ferieparadis i Baldersheim jeg, med verdens beste mamma og besteforeldre, onkler, tanter og søskenbarn, og vi trengte ikke noe syden for å kose oss ihjel. 

Varme sommerkvelder med grilling og utendørs lek som vippevipp, slåball, sisten, og boksen går gjorde somrene komplett, og syden var bare noe merkelige greier jeg aldri cravet. Jeg var en lykkelig unge! Jeg hadde det jeg trengte rundt meg, og jeg kunne ikke bedt om noe bedre ♥

Du vakre, vakre Norge! 

Det er jaggu ikke dumt å tilbringe noe av ferien her, selvom været ikke er så bra som vi hadde håpet på. Men men.. Vi har hverandre, og det er alt vi trenger.. Og Fokus da, selvfølgelig, haha.. Han er selvfølgelig med på tur!

Nyt dagen, fininger. Måtte den bli like vidunderlig som dere ♥

Stor klem herfra

15 kommentarer

Jack

22.07.2015 kl.11:52

Vakre bilder :-)

Emma Julie

22.07.2015 kl.12:05

For en herlig historie! Virker som du hadde supre sommre på denne plassen. Flotte bilder og en fin plass ser det ut som i alle fall! Kos dere masse videre :)

Kristin

22.07.2015 kl.12:21

FOR et koselig innlegg!:) det høres ut som du hadde en helt super barndom!

Jeg reiste mye til syden når jeg var lita, men jeg husker aller best minnene fra hytta:)

Når jeg en dag får barn skal vi også tilbringe somrene på hytta, og ikkr bare i syden under en parasoll!

Klem:)

silje ML

22.07.2015 kl.12:25

Du tenker kanskje ikke på det når du er liten, men når du blir eldre innser du fort at hytte og båtturer rundt i Norge er hundre ganger bedre en sydenferier og det er virkelig de feriene og sommerminnene du sitter igjen med som er abselutt best! Men alltså syden er jo helt topp det også da, jeg elsker og reise:D Men må også si at mine beste barndomsminner ble skapt på ferie rundt om i norges land :D

Karoline E.N

22.07.2015 kl.12:29

Kjære kjære Kristin ❤️ For en vakker historie, nesten så jeg felte en liten tåre selv mens jeg leste. For denne historien var rørende, og jeg fikk selv opp minner om min barndom. Det høres ut som du har hatt en kjempe fin barndom, og jeg må faktisk få lov til og si, at sånne minner som dette slår alt som heter syden og rastafletter, for det er disse minnene som brenner seg langt inn i hjerte rota. Jeg var heller ikke så mye i syden i min barndom, da vi alltid hadde ferie på stavarn fyr! Gud som jeg savne det stedet, og skulle gjort mye for samle familien ute på det fyret, bare for en natt. Mammaen min jobbet for metrologisk og dem hadde et fyr ute på stavarn, og de fikk dem som jobbet der lov til og bruke som ferie sted, samtid som dem hadde noen målingsapparater der. Så det var det store høydepunkte når sommeren begynte, for fy søren for en plass og jeg har så mange minner derfra! Dessverre tok kommunen det fyret tilbake, da dem så hvor fint det hadde blitt der og dem så de kunne bruke det til noe. Da jobben til mamma tok over det stedet, gikk det ikke Ann og sove der, så dem brukte mange mange timer på dugnads arbeid. Veldig trist, men ingenting man gjøre noe med, selvom det føltes urettferdig for dem! Men ja, sånne minner er så verdt og ta vare på, og disse minnene glemmer jeg aldri <3 vi er heldige som har så fine minner vi kan ta med oss videre og jeg er sikker på at din barndom var fantastisk. Veldig fin historie, takk for at du delere ❤️

Så snill du er som lar dennis hvile seg :) jeg skulle mere en gjerne hvert med som fotohjelp 👍 ønsker deg, dennis og fokus en super fin dag, måtte den behandle dere pent! Stor klem

Anniken

22.07.2015 kl.12:59

Gratulerer på etterskudd! Du er et forbilde :) Er ikke hvem som helst som hadde turt å satse på drømmen sin! Det sier mye om deg og er en av grunnene til at du er en av mine favorittbloggere! *high five*

22.07.2015 kl.13:09

Ja plassen baldersheim og bygda Fusa e sjarmerende :)

Og jeg er så heldig så bor der :)

Fromfat2phat

22.07.2015 kl.13:45

For et fantastisk koselig innlegg!! Åh, dette elsket jeg:D Jeg var der med deg nå og slike somre og barndomsminner er det ingenting som slår <3

Karoline

22.07.2015 kl.14:47

Fikk gåsehud av å lese det jeg, for det minner meg mye om min barndom, som var fantastisk :D

LisaLDN

22.07.2015 kl.18:38

Herregud so fantastisk koselig! Elsker sånne historier! Har vokst opp i ei lita bygd på Vestlandet sjølv, og dette fekk fram so altfor mange gode minner <3 Takk!

Henriette

22.07.2015 kl.19:01

Åh for et herlig innlegg! Jeg kjenner meg så godt igjen. Har også hatt den beste barndomsferien på Vestlandet. To uker på gården hvor pappa vokste opp i Hardager. Jeg husker de somrene som de beste - det var alltid sol (mest sannsynlig ikke, men det er jo det man husker), leking i elven, snekring og hopping i høyet. Jeg hadde garantert ikke vært den personen jeg er i dag hvis ikke det hadde vært for den tiden vi tilbragte der. Og du har så rett: jeg ville ikke byttet det mot tusen turer til syden for slike minner og feriesteder er gull verdt!

maritasta

22.07.2015 kl.23:14

Så fint skrevet! :-)

<3 Kriz.

24.07.2015 kl.04:23

Kjempe fin tekst og bilder :-)

Man blir så glad av og gå inn på din blogg for du skriver utrulig bra og du har kjempe fine bilder og ikke minst du høres kjempe snill ut også er du jo en veldig fin kvinne med en kjempe kul stil :-) <3 Du må bare stå på, alt i livet ditt virker så perfekt og du har Dennis og alt er bare bra :-) Nyt livet ditt for det ser ut som du har mulighet til og leve det på mange mulige måter med masse reiser :-) Digger deg og din blogg :-) Kjempe bra at du fins ❤ Uten deg som blogger hadde det ikke vært noe artig for du gjør humøret mitt så veldig mye bedre om dagene :-) Takk for at du fins 💖

<3 Kriz.

24.07.2015 kl.04:26

❤💖❤💖❤💖❤💖❤💖❤💖❤

❤💖❤💖❤💖❤💖❤💖❤💖

❤💖❤💖❤💖❤💖❤💖❤

❤💖❤💖❤💖❤💖❤💖

❤💖❤💖❤💖❤💖❤

❤💖❤💖❤💖❤💖

❤💖❤💖❤💖❤

❤💖❤💖❤💖

❤💖❤💖❤

❤💖❤💖

❤💖❤

❤💖

24.07.2015 kl.23:21

Jeg bor i Bergen, men har hytte i baldersheim. Et sted som heter russevika, der er det et ganske nytt hyttefelt. Ca. 2km fra jokeren ikke fra den veien med stranden, men fra den veien med sævareid. Og vi har båt der med båtplassene ved stranden. Og jeg liker virkelig å tilbringe somrene min der, er så fint der:)

Skriv en ny kommentar

hits