MINE 8 BESTE REISETIPS!

Hellooooo, god tirsdag ♥

Det er høysesong for å komme seg på ferie, og for booking av reiser. Som dere sikkert har fått med dere, så elsker jeg å reise. Reise er LIVET! "The only thing you buy that makes you richer", og det er ingen tvil om at jeg prioriterer reise fremfor mye annet. Det er så deilig å komme seg ut i verden.. Det er så deilig å oppleve vakre destinasjoner og spennende kulturer, og når jeg planlegger en tur, går jeg iherdig til verks for å finne de beste billettene og de fresheste hotellene, til lavest mulig pris. 

Jeg får ofte spørsmål om hvor jeg finner alle de funky og freshe hotellene jeg har bodd på, og hvor jeg finner de billigste flybillettene. Derfor tenkte jeg at det var på tide å komme med et realt reiseinnlegg, hvor jeg deler mine aller beste luring-tips med dere, hehe. 

1. BRUK GOD TID

Tid, mine venner.. Det er alfa omega når man er på jakt etter de beste hotellene. Det er så uendelig mange hoteller i verden, og det er ikke alle som finnes på Hotels.com. Jeg bruker fort tre uker på å jakte etter de mest unike hotellene, og den tiden jeg legger ned er så verdt det. I løpet av den tiden har jeg vært innom alt som finnes av booking-sider, bare sånn for å være helt sikker på at jeg ikke har gått glipp av noe, haha.

2. GOOGLE

Jeg googler meg ihjel før jeg skal på tur, og starter alltid her på Google før jeg går gjennom Booking.com, Hotels.com, eller Trivago.no. Sistnevnte er forresten min favoritt når det kommer til hotell-booking. Siden er veldig oversiktlig, du får se flere bilder uten å måtte trykke deg inn på hvert enkelt hotell, i tillegg til å få umiddelbar tilgang til anmeldelser og priser hos de forskjellige hotellsøkemotorene. 

Jeg søker alltid etter cool/funky/boutique/design/small/colorful/urban/art hotel i tillegg til destinasjonen, for deretter å velge "bilder". Da får man ofte øye på noe som ser spennende ut, og som man ønsker å se mer av. Deretter besøker jeg hotellets nettside for å se flere bilder, og plutselig har jeg funnet en unik perle ingen andre har hørt om. 

3. HOTELLETS BOOKING-SIDE VS. BOOKING.COM

Det er ikke alltid det skjer, men av og til hender det at oppholdet koster mindre ved å bestille direkte gjennom hotellets nettside. Jeg sammenligner ALLTID prisene, og sjekker prisene på ett og samme hotell, med flere ulike booking-sider. Plutselig sparer du noen hundrelapper per natt, og det er alltid innafor. 

4. INSTAGRAM

Instagram, ass.. Her er det masse inspirasjon å hente - også når det kommer til reise og hoteller.

Noen ganger vet man ikke helt hvor man vil dra på ferie, og da kan kanskje et bestemt hotell inspirere deg til hvor du ønsker å dra. Jeg har ved flere anledninger, funnet reisemål basert på bilder av et hotell som jeg bare MÅ oppleve. Ta gjerne en titt på Instagram-profiler som @myhotels, @design_hotels, @hotelsandresorts, @beautifulhotels, for å finne masse inspo til neste tur.

5. LAVPRISKALENDEREN

Norwegian flyr til en billig penge, til store deler av verden. Er du fleksibel på avreisedato må du aldri glemme å sjekke lavpriskalenderen!! Her får du opp en super oversikt over hele måneder, og akkurat på hvilken dag det er billigst å reise. Lavpriskalenderen har hjulpet meg med å spare masse penger, for noen ganger kan bare så lite som +/- 1 dag spare deg for så mye som en tusenlapp.   

6. SKYSCANNER

Skyscanner.no er også en genial side for å finne de aller rimeligste flybillettene. Her sammenlignes alle flyselskaper som tar deg til ønsket destinasjon, og man blir garantert presentert for det billigste alternativet. 

7. UNGDOMSBILLETTER

Er du under 26 år, kan du reise enda billigere med ungdomsbilletter. Disse finner du både hos SAS og Norwegian, og ungdomsbillettene funker også på enkelte utelandsreiser. Da jeg var noen år yngre fikk jeg faktisk fatt i ungdomsbilletter med SAS til Alicante, MIDT i fellesferien, for 650,- hver vei. Da snakker man valuta for pengene, ass!! 

8. AIRBNB

Om du ønsker en litt annerledes form for overnatting, er Airbnb gull verdt. Spesielt om man reiser til USA. Her koster hotellene ofte en formue, og man kan finne unike leiligheter til en fin pris.

Det som er så positivt med egen leilighet er at du føler deg enda mer hjemme, når du er på ferie. Du kan lage mat på eget kjøkken, og få følelsen av å bo i et annet land. LOVE IT! Da Dennis og jeg var i Cali i fjor, bodde vi i en unik og sjarmerende leilighet i North Hollywood. Prisen var 500,- natten, og utenfor hadde vi et helt eget basseng som vi kunne bruke om vi ville. Helt topp!Sånn.. Husket jeg å få med meg alt nå da?

Jeg tror dette er de aller beste tipsene jeg har på lager, så nå håper jeg at dere har fått svar på noen spørsmål vedrørende reise. Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet om det er noe mer dere lurer på, så skal jeg svare fortløpende! Og hvis dere har enda flere tips som ikke er inkludert her, er det topp om disse deles her på bloggen, hurraaaa! ♥

Og folkens? Sånn helt på tampen..

Husker dere innlegget jeg skrev om de nye og superfreshe etuiene fra Libresse?

Jeg glemte jo å kjøre i gang en konkurranse, hvor en av dere stikker av med en hel eske full av sånne, og siden disse etuiene egner seg så innmari godt på reise, passer det perfekt å kjøre i gang konkurransen i dette innlegget. Ta quizen HER,  fortell hva slags fashionista du har blitt, og gi et lite livstegn i kommentarfeltet for å bli med i trekningen, så annonserer jeg en vinner på min Facebook-side på fredag. YAAAAY!

Talk later, lovelies  ♥

SMASK

66 kommentarer

Camilla.

23.06.2015 kl.11:16

Gode reisetips! Jeg er så dårlig på å legge opp ferien selv og kjøper gjerne hotell, fly og transport i samme pakke hehehhe. MEN neste år skal jeg gjøre ordentlig research og finne noe mer unikt :-)

Åååh! Jeg vil vinne!! :-) :-)

Synnøve R

23.06.2015 kl.11:16

Takk for reisetips! 😃 Holder på å bestille billetter til London, og har drevet med research i 4-5 dager nå. Bruker lavpriskalenderen flittig hver dag, ettersom det endrer seg litt.

Blir gjerne med i trekkningen 😄

iselin F

23.06.2015 kl.11:21

Takk for tipsene! Disse skal jeg prøve ut neste gang jeg skal bestille ferie! Jeg skal til køben i ferien, men ente opp med et hotell jeg var halv fornøyd med. Bare fordi jeg ble lei av letingen.. Nestegang, burde jeg kanskje smøre meg med litt tolmodighet, og lete litt lengre!

Synes alltid du har vært så ekstremt flink til å finne hoteller som er fargerike og inspirerende! Håper du får en kjempe fin sommer <3

Blir med i trekkningen jeg også! Hadde vært kjempe morsomt å vinne! ÆÆ, så spennende! Digger at du har en del konkurranser på bloggen! UÆ, så kult!

Malin Seglem

23.06.2015 kl.11:28

Var på utkikk etter ferie igår, så disse tipsene passet midt i blinken ! 🎉😍 vi fant ikke noe spesielt, fordi vi ønsker ikke å bruke mer enn 4-5000 per pers, meg og kjæresten, men vi ser for oss noe enten på kreta, rhodos eller kanskje Bulgaria , håper vi finner noe bra :)

Bra tips uansett, og kjekt med konkurranse !

Cathrine

23.06.2015 kl.11:30

Her va d mange gode reisetips. E e heilt elendig til å leite etter gode tilbud å unike bo plasser. Å du blr jo på så mange kule hotel!!

Å ja vil gjerne være me på konkurransen også :). Ha en super dag å fin santansfeiring skal du d :)

Hanne Barlund

23.06.2015 kl.11:31

Åh, det skal jeg gjøre neste gang! Har allerede bestilt meg en tur til syden i sommer, men da får jeg bodd veldig billig uansett:) hotellet eller leiligheten har litt å si med oppholdet må jeg si, selv om man ikke er der så masse i løpet av ferien så er det godt å sove et fint sted:)

Nora

23.06.2015 kl.11:38

Supre tips, disse skal jeg bruke til neste reise!❤️✈️✈️

Jeg vil veldig gjerne vinne!😊😊

Maria

23.06.2015 kl.11:40

Tusen takk for så mange, fine og smarte reisetips! De vet jeg kommer godt med til neste booking av reise.

Jeg bare må si at jeg elsker de innleggene som du kommer med tips, de tipsene hjelper så utrolig mye!! Håper du aldri aldri aldri slutter å blogge i fremtiden :-)

Jeg vil gjerne vinne denne konkurransen og legger igjen mail-adressen min her. Marissen_95@hotmail.com 😊 håper du får en flott dag idag og kos deg masse uansett hvordan været blir.

smaaglimt

23.06.2015 kl.11:45

I USA er Yelp-appen helt fantastisk, vi har funnet mang ein perle via Yelp!

Gina

23.06.2015 kl.11:45

Gøy med noen reisetips! Man havner som regel alltid opp med å bruke de samme søkemotorene, men her var det jammen noen jeg ikke visste om. Jeg kan holde på i dagevis med å finne både fly, hotell og reisetips til den destinasjonen jeg skal til😊 Det er jo nesten halve moroa med turen! Jeg har også lest et sted at man kan spare noen kroner på å bestille billetter på natta, da flyselskapene ofte setter ned prisene akkurat da. Vet ikke om det stemmer, men skader ikke å prøve neste gang!?

23.06.2015 kl.11:54

Så kjekt innlegg med gode tips! Jeg elsker å reise og kommer nok til å ta i bruk noen av tipsene dine når jeg starter å reise alene.

Otilie S

23.06.2015 kl.11:55

Åh, dette gjorde meg ikke akkurat mindre keen på å reise!

kristin kf

23.06.2015 kl.11:58

Skal ha friår for å jobbe til høsten og har allerede planlangt ca 100 destinasjoner og reiser, skal definitivt huske på disse tipsene til når jeg skal begynne å booke reisene!

Tonje Thrane

23.06.2015 kl.12:04

gode tips som gir masse inspirasjon!

Er veldig gjerne med i trekningen

Hanne Victoria

23.06.2015 kl.12:07

Helt supre reisetips, som kom akkurat når jeg skulle i gang med å planlegge sommerferien!

Er gjerne med i trekningen :)

Karine

23.06.2015 kl.12:08

Gode tips som jeg allerede har brukt flittig :) Skulle gjerne reist mye mer, men jobb og studier kommer i veien i tillegg til at min reiselyst er MYE større enn vennene mine og har enda ikke turt å reise alene, men vurderer å ta en alenetur neste gang jeg har mulighet. Ellers er ikke bosted det viktigste for meg, men destinasjonen. Har bodd på en del lugubre hosteller, men er jo en opplevelse det også :P viktigste er at det ikke er bedbugs :S

Ida

23.06.2015 kl.12:09

flott med så mange fine tips, å finne en reise til passende pris er vanskelig :)

Guro

23.06.2015 kl.12:30

Tusen takk for geniale reisetips, jeg er så lei av møkkaværet vi har hatt i hele forbanna juni, så nå må jeg snart bestille meg en tur!! Problemet er bare at ingen av mine venner har ferie samtidig som meg! :( vurderer seriøst å reise alene, med en haug med bøker! Klarer ikke 2 uker ferie i regn og 10 grader, da kommer jeg til å dø! Haha :p

Sarah

23.06.2015 kl.12:32

Skal bruke disse tipsene flittig, tusen takk!!

Akkurat kjøpt et slik etui, merker det er kjempe kjekt :D

Charlotte

23.06.2015 kl.12:41

Super gode tips! Tusen takk :D Dette hjalp meg mye :)

Linnea

23.06.2015 kl.12:41

åh reiselyst du reiselyst... Jeg skal ikke på ferie i år, og kjenner det svir litt i sjela. Kanskje blir det ratt en hoppåtur i siste liten!! :-)

Tamira

23.06.2015 kl.12:51

Tusen takk for tips, nå virker det litt lettere å finne den perfekte ferien

kristina SO

23.06.2015 kl.12:53

Ble skikkelig reisesyk nå, haha. Takk for supre tips :)))))

Hannah

23.06.2015 kl.12:59

Takk for supre tips! De skal absolutt brukes 😁👌🏼

Morro med konkurranse å

June

23.06.2015 kl.13:05

Bra reisetips! Gleder meg til å reise i sommer 😊

eirinvaagen

23.06.2015 kl.13:14

Tusen takk for supre tips til hvor vi kan lete! I mitt tilfelle sliter vi veldig med å bestemme oss for hvor vi skal reise, har en veldig kresen kjærest og må gjerne ha et trygt, fint hotell med 4 stjerne ;) Nå skal jeg lete igjennom tipsene du har gitt!

Fanni Markussen

23.06.2015 kl.13:22

Åhh de etuiene er så freshe, jeg er definitivt med! ♥

Anneli Tremyr

23.06.2015 kl.13:49

Supre reisetips, som kommer til god nytte på denne tiden av året!

sminkemamma

23.06.2015 kl.14:04

Takk for flotte reisetips! :D

Karoline E.N

23.06.2015 kl.14:25

Kjempe fins tips, Kristin 😊 liker veldig godt at du kommer med sånne tips, for det gjør det enklere for oss. Jeg skal til Kroatia i august, og kjenner jeg gleder meg Max til og komme ned til varmere strøk. I Trysil er det fremdeles snø på fjellet 😂 og det er ikke mange ukene vi måtte skrape is av ruta! Jeg har selv google som en gal for og gjøre meg litt kjent med Kroatia + at jeg har søkt på stemmningsvideor :) håper du får en super fin dag, måtte den behandle deg super peng <3 klem

Jovana

23.06.2015 kl.14:30

Kjempe bra tips! Jeg fant nettopp ut igår at jeg har to uker fri i juli, så må bestille biletter så fort som mulig, om det ikke skal bli så dyrt! :D

Men jeg lurer på en ting.. hvor er det man finner de ungdomsbillettene på SAS og norwegian? Jeg leiter og leter, men finner det ikke noe sted :O

Anette C

23.06.2015 kl.14:36

Jeg ble Fierce Fashionista med 80% riktig 😋 ren flaks antar jeg 😂 vil gjerne være med på konkurransen 😀

Kristine L

23.06.2015 kl.14:43

Jeg er med i trekningen 😁

Miriam

23.06.2015 kl.16:00

Takk for supre og geniale reisetips! Noen av dem gjør jeg allerede selv, men det var veldig flott å vite hva du gjør for å finne alle de fargeglade og freshe hotellene dine. Du har alltid vært så spot on mtp hoteller!

Et tips jeg har om man reiser mye er å samle på bonuspoeng! Det kommer virkelig til hende ved en senere anledning. Jeg reiser relativt mye i løpet av et år, så da kommer disse bonuspoengene utrolig godt med til tider :) Mange tenker nok på dette fra før, men jeg synes det er veldig lurt!

Martine Skogstrand

23.06.2015 kl.16:48

Det var mange spennende reisetips du har gitt oss. Det er greit ha litt tips til hvordan man kan finne gode hotell og få en bra reise og det er nyttige tips som er grei å bruke når man skal dra utlands.

I testen ble jeg en evolving fashionsista og hadde 40% prosent riktig :)

Vil gjerne være med i konkurransen! :)

ylva

23.06.2015 kl.17:04

HaahAHA utrolig nok fikk jeg 60& på testen, Fully Fledged Fashionista! Ovverraskende mye for meg som ikke bryr meg så mye om hva som er IN, og heller bruker det jeg liker! Hadde vært gøy å vinne! :D

Du er et friskt pust i hverdagen, Kristin! Ha en fin dag!

Linn Solheim

23.06.2015 kl.17:38

ÅÅh, så godt å være tilbake på bloggen din! Har vært uten nett i 1 måned så nå skal jeg kose meg med å lese alle innleggene jeg har gått glipp av. Håper du får en fin sommer, nydeligste Kristin <3

Helga

23.06.2015 kl.17:40

Så herlige tips!! Dette må nok linkes videre til både mamma og pappa - da vi ikke har bestilt årets familie reise enda.. Vi barn venter enda i spenning, og jeg håper vell bare på en ny opplevelse. Jeg kan liksom ikke forstå meg på de som reiser til samme hotell i syden _hvert_ år??? Altså, hva da oppleve??.. Nei, jeg drømmer meg vekk, nye opplevelser og litt sol på kroppen.. Må denne ferien bli den aller beste (❤️). Tusen takk for verdifulle tips - god klem til deg!

Synne

23.06.2015 kl.17:55

Gode tips!! :-D Ble evolving fashonista, haha.. Men vil veldig gjerne vinne :-D

Frida Abelsnes

23.06.2015 kl.18:03

Helt perfekt!😍 Takk for supre tips, skal gi de til mannen, når det er han som skal bestemme reisemål i år, som en bursdagsgave❤️ Hihi

Har også blitt med i konkurransen, hurra!

Lene karlsen

23.06.2015 kl.18:11

Supre tips til neste gang jeg skal ut å reise :)

silje ML

23.06.2015 kl.18:30

Supre tips :D Jeg ELSKER selv å reise, er omtrent det kjekkeste jeg gjør i livet.Må nesten sette meg ned å se på når neste tur blir, ble så reisesyk!!!

Martine

23.06.2015 kl.18:40

Jeg ble en fierce fashionista haha🙈😊

Karina Jørgensen

23.06.2015 kl.18:57

Åh, takk for supre tips! Det ble ingen ferie i år, men nå kan jeg hvertfall planlegge neste års langtur og finne inspirasjon :-)

Jeg er gjerne med i konkurransen og ble en evolving fashionista, det er bare å jobbe seg oppover og tenke positivt :-D

Ha en fin kveld <3

Alexandra Lillebø

23.06.2015 kl.19:59

Disse skal jeg bruke godt i sommer:D

Eline

23.06.2015 kl.20:39

Supre tips, disse skal jeg definitivt bruke når jeg blir eldre og skal bestille reiser selv. Personlig elsker jeg å reise og oppleve nye steder :)

Må bare si at bloggen din er helt super elsker at du bruker så mye farger, og instagramen din er også heldt konge. Alle fargene gjør at jeg blir glad uansett hvor dårlig dag jeg har :) <3

Klem en ny fast leser

Maria S Skiaker

23.06.2015 kl.20:58

Blir gjerne med på konkurransen og ble en fierce fashonista!

Elsket tipsene, så tusen takk for de!

Ha en fin kveld videre :)

Emma Julie

23.06.2015 kl.21:07

Flotte reisetips! Du finner alltid noen gullperler! Stor klem :)

Marte B

23.06.2015 kl.21:40

Ble Fierce Fashionista! :D ❤️

Mia

23.06.2015 kl.22:20

Tusen takk for reisetips!! De kommer til å bli flittig brukt i fremtiden:-)

Åh så sinnsykt kule de etuiene er. Selv er jeg helt betatt av etuiet Butterfly. Kunne vel nesten gjort hva som helst for det, men hadde selvfølgelig ikke skadet om jeg vant det, heheh.

Stor klem

Karianne S

23.06.2015 kl.22:48

Det med å sjekke hotellets nettsider skulle jeg virkelig ha tenkt på da vi bestilte hotell i London sist uke! Ikke mye billigere, men så ut til at vi i alt kunne fått det rundt 200 kr billigere for hele oppholdet om jeg hadde sjekket hotellets egne nettsider. Jaja, takk for at du fikk meg til å tenke på det til neste gang!

Klem

Ingrid-E

23.06.2015 kl.23:03

Masse gode tips, tuden takk! Alltid gøy med litt tips. Elsker å reise, men haater å bestille.. Hehe.. Jeg er litt dårlig på å søke rundt, så dette innlegget kommer til å hjelpe meg :D

Jeg vil også være med i trekningen! Hurra!

Gyda

24.06.2015 kl.00:42

Når det gjelder Airbnb må man huske å sjekke om det faktisk er "lovlig" der man skal reise. I NYC er det for eksempel veldig få leiligheter det er lov å leie ut på den måten.. Bare et lite obs, kjipt å tro at man har bestilt for deretter å sitte med skjegget i postkassa når man ankommer stedet :)

Benedikte Asbjørnsen

24.06.2015 kl.01:17

Herlige tips, som jeg kommer til å få bruk for i nærmeste framtid! Ble btw en evolving fashionista! Vil gjerne være med i trekningen.

superstorklem fra en fast leserrr

Malin G.

24.06.2015 kl.01:31

Digget tipsene i dette innlegget, fikk mye mer reiselyst enn det jeg har hatt før! :)

Er med i trekkningen jeg også!

Hilsen Malin G.

Julie

24.06.2015 kl.18:47

Flotte tips å ta med seg da man skal velge seg både hotell og fly, når man skal ut på reise :- )

Jeg ble "evolving fashionista" og vil veldig gjerne være med i trekningen.

Klem

Thea Kassen

24.06.2015 kl.19:02

Er gjerne med i trekningen! :-)

Tar med meg mange av disse tipsene til høsten/vinteren eller neste sommers ferieplanlegging! Veldig gode tips.

Saija Skoglund

24.06.2015 kl.22:35

fikk 60 % Fully Fledged Fashionista, jeg vil være med i trekkningen! :D

24.06.2015 kl.23:43

Veldig gode reisetips!

Jeg er gjerne med i trekningen 😄

Ann-Helen Torvik

24.06.2015 kl.23:45

Flotte reisetips!

Eg vil vere med i trekninga 😄

Madeleine Øvrum

25.06.2015 kl.17:24

Takk for fine tips, skal virkelig se tilbake på de når jeg skal ut å reise neste gang :)

Også vil jeg bare si at du er virkelig forbildet mitt, og jeg får så utrolig mye inspirasjon fra deg.Takk for alt du gjør for leserne dine, det hjelper mye. Mer en du aner.

Jeg vil også gjerne være med i trekningen!

siri

25.06.2015 kl.17:56

Fully Fledged Fashionista :D

Eirin

25.06.2015 kl.23:29

Haha, ble Fierce Fashionista, utrolig nok! :-D håper på å vinne!

Hannah

26.06.2015 kl.22:48

Hei! Kanskje dumt spørsmål, men husker du hvor, evt. har du linken til leiligheten dere bodde i i North Hollywood? Jeg og typen skal dit i juli, men alt vi kommer over av både hotell og leiligheter er så syyyykt dyrt!!! Hadde vært gøy med noen konkrete tips på akkurat det :)

Julie Nomeland

29.06.2015 kl.01:03

Takk for flotte tips, kristin! Du er god :*

Guri E.K

29.06.2015 kl.20:53

Flotte tips, Kristin! :)

Håper jeg vinner! ;)

Skriv en ny kommentar

hits