PÅPEKER DU ANDRES FEIL, UTEN AT DU SELV ER FEILFRI??

 

 

God ettermiddag, fine lesere!

Ingenting er mer urettferdig, dog vanlig, enn å bli anklaget for hykleri, når man har som eneste intensjon å formidle et oppriktig engasjement for en sak. Kan du som slenger med leppen, med hånden på hjerte si at du ikke er en såkalt hykler selv? De av dere som er feilfrie kan værsågod få lov til å påpeke mine feil. 

Det er så mange som ønsker å stikke seg frem i kommentarfletene på ulike blogger her til lands.. Som ønsker å komme med sine sterke meninger, noe som forøvrig er helt topp. Det som ikke er like innafor er naturligvis hetsen og de stygge kommentarene, men også dem som går på det å leke bedreviter. Jeg blir så flau når jeg leser kommentarer som f.eks. "Vet du? Du er en hykler. Du gjør ditt og datt, du er sånn og sånn, men egentlig er du bare sånn". Såpass ja.. Skal si du vet mye om meg og hva jeg står for.

Nå er det ikke mye av dette jeg får slengt i kommentarfeltet, jeg er heldig sånn sett, men innimellom dukker det opp noen gloser som gjør meg litt forundret. Ta innlegget jeg postet i går for eksempel. Innlegget som handlet om den stakkers lille slow lorisen.. Jeg prøver å bruke min posisjon til å spre et viktig budskap, noe de aller fleste av dere ser på som noe positivt. Flott! Vi kjemper sammen for en god sak. Men så har man de derre, tja.. de der som er litt muggen.. Som bare MÅ kverulere på alt mulig.. Som bare MÅ fokusere på det saken egentlig ikke handler om.

Hvorfor!!?!

Hvorfor kverulere og klage, fremfor for å klappe i hendene i stedet, og si; "flotte greier, dette er et godt innlegg med et viktig budskap. Et godt innlegg med en viktig beskjed". Hvorfor blir slike utsagn erstattet med; "du er en hykler.. Du bryr deg ikke om dyrevelferd i det hele tatt. Du gjør sånn og sånn, reklamerer for ditt og datt, og så spiser du kjøtt.. bla, bla, bla".

Jeg blir så oppgitt!


//Bildet er hentet fra landbruk.no

Dette er en gjenganger. Det er så mange som legger ned mer energi i å finne feil i en tilsynelatende god sak, enn å fremme det som er faktisk er positivt. Er det ikke viktig å bry seg om enkeltsakene, på tross av at du stempler formidleren som en hykler eller ikke? Blir budskapet mindre viktig?

Jeg spiser kjøtt, jeg drikker melk, og joda, jeg spiser også egg. Jeg elsker kylling. Jeg elsker en god indrefilét. Jeg elsker fisk, speilegg, bacon, og melk i kaffen, og jeg kommer ikke til å gå all vegan for dyrenes skyld. Unnskyld!

Jeg vet ikke hvor ille kjøtt- og melkeindustrien er, fordi jeg har valgt å holde meg helt utenom. Jeg verken ønsker eller klarer å tilegne meg den kunnskapen på nåværende tidspunkt, da jeg mest sannsynlig hadde blitt forvandlet til veganer på timen, noe jeg faktisk ikke er klar for. Dette er en ærlig sak.. Jeg er så glad i ost. Ost er LIVET! Og det er også en godt stekt pølse.. Jeg er ikke klar for å skille lag. Kanskje en dag.. Kanskje den dagen jeg har tatt utfordringen om å se dokumentarer som Food Inc og Earthlings, for å lære litt om matindustrien i verden generelt.. Akkurat nå orker jeg bare ikke.. Jeg makter det ikke!

Det at jeg spiser kjøtt og fisk betyr likevel ikke, at jeg ikke er opptatt av dyrevelferd. Det gjør meg heller ikke til en hykler!! Ordet; dyrevelferd får tankene til å spinne, og jeg ønsker oppriktig at dyrene skal ha det bra. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å holde meg unna produkter som er testet på dyr, og jeg tar også fullstendig avstand fra pelsdyrnæringen. Jeg blir kvalm når jeg ser pelsjakker, og ble rett og slett forbanna da jeg tidligere i vår fikk invitasjon til et Canada Goose Event! Invitasjonen havnet rett i søppelbøtten, for å si det sånn, og jeg kjenner at jeg blir sint hver eneste vinter, når pelskragene florerer i et hvitkledd landskap. 


//Bildet er hentet fra Afteposten

Tilbake til dette med hykleri.. Det er så enkelt å stemple noen, da spesielt bloggere, uten å ta seg en liten titt i speilet på forhånd. Jeg sier som i første avsnitt; Kan du med hånden på hjertet, si at du ikke er en såkalt hykler selv?

Jeg tror de ferreste faktisk setter seg godt nok inn i dette med f.eks dyretesting, før de slenger med leppen.. Vet dere egentlig hvilke produkter som egentlig er testet på dyr, og hvor mange av disse som befnner seg på badet ditt, på vakserommet eller i sminkevesken?

Jeg tør vedde en hel årslønn på at 80% av de som anklager andre for hykleri, glemmer å tenke over at de vasker klærene sine med OMO.. At de lar seg inspirere av de utallige bloggpostene til sine favorittbloggere, som inkluderer de perfekte bryntipsene i regi av L'Oreal. At de glemmer at de pusset tennene med tannpasta fra Aquafresh, tok med seg en body lotion med pumpe fra Biotherm i tax-free'en, eller at de har på seg parfyme eller neglelakk fra Chanel. Jeg tør også vedde på at de har vasket hendene med såpe fra Dove ved flere anledninger, at de har kjøpt sminke fra MAC, Max Factor eller Maybelline, og at de bruker både q-tips, tamponger fra OB, eller shampo fra Vella..

Det er så lett å glemme.. Jeg har selv brukt såpe fra Dove og vaskemiddel fra OMO. Jeg har i skrivende stund en maskin i full gang, som vaskes med denne merkevaren. Det var den butikken hadde, den som var tilgjengelig, og den jeg valgte å kjøpe. Jeg tenkte meg ikke om et sekund, og hadde null peiling på at OMO tester på dyr. Jeg skriver også innimellom reklameinnlegg for produkter hvor aktøren ikke står på den grønne listen. Dette er dog produkter som er vanskelig å klare seg uten, som f.eks tamponger og barberhøvler, men utover dette er jeg ekstremt streng og nøye på hva jeg velger å skrive om. 


//Bildet er hentet fra Google

Jeg har f.eks fått mange forespørsler fra både L'Oreal og Max Factor, og disse sier jeg alltid nei til uansett hvor mye penger som skulle befinne seg i potten. Etter at det faktisk var en av leserne mine som gjorde meg oppmerksom, har jeg aldri skrevet om produkter fra disse leverandørene. Selvom jeg ikke klarer å holde alt mitt på det rene og holde meg unna absolutt alle produkter på den rød listen, betyr det ikke at jeg ikke bryr meg. Jeg bryr meg så til de grader, og bruker mye tid og energi på samarbeid med de aktørene som faktisk ikke tester på dyr. 

Ta Carmex, f.eks.. Jeg er en stolt ambassadør for Carmex. Det samme gjelder OPI, ingen dyretesting her i gården, og det gjelder også for Nilens Jord, Sterilan og sminke fra Too Faced. At man er litt oppmerksom og bevisst, er bedre enn å gi fullstendig faen, men selvom man ikke klarer å utføre oppgaven 100%, er det ekstremt viktig å vite at litt er bedre enn ingenting.

Hykler eller ikke, alle monner drar.. Jeg velger å tro at jeg gjør en forskjell, for hver gang jeg tar et valg som støtter dyrene. Folk flest er så inn i satans opptatt av at man MÅ GJØRE ALT RIKTIG, noe som er helt umulig. Ingen i verden gjør ALT riktig, men alt hjelper.. Hver minste lille ting hjelper.. 

Og sånn helt på tampen, som kan være fint å ha i bakhodet..

"Du ser splinten i din brors øyne, men du ser ikke bjelken i ditt eget"

K

 

 

67 kommentarer

Marlene

18.06.2015 kl.16:18

Supert innlegg, Kristin! Amen!

Hanne

18.06.2015 kl.16:31

Du er bare helt rå! Utrolig bra innlegg, du fremmer en viktig sak - hvorfor skal man som leser bare se på det negative da?! Stå på med ditt, jeg digger deg!

Frida

18.06.2015 kl.16:35

Hver gang jeg ser ett slikt innlegg, liker jeg å dele denne linken: https://www.youtube.com/watch?v=qFRqBxnKAzc (:

Liker veldig godt poenget ditt, og er veldig enig! Så håper de som er kritiske, ser den, og forhåpentligvis forandrer litt syn! (:

Silje

18.06.2015 kl.16:37

Jeg er selv vegeterianer og passer på at produktene jeg kjøper ikke er testet på dyr. Allikevel hender det at det glipper på vaskemidler/kroppsprodukter osv. Dette gjør meg til et helt vanlig menneske syns jeg! At du velger saker du ønsker å sette søkelyset på og prøver å gjøre en forskjell der du kan syns jeg er kjempeflott. Det er så lett å se på seg selv som en feilfri person fordi man velger å bli vegeterianer, og det vet jeg selv fordi jeg gjør det selv innimellom. Jeg klarer ikke å bli 100% veganer og det er jeg helt ærlig om. Jeg syns det er flott at dere med mange lesere kan fronte forskjellige saker slik at vi til slutt kan få resultater!

Helene

18.06.2015 kl.16:45

Jeg syns vi er flinke sammen, jeg! Og jeg har faktisk merka at du ikke reklamerer for sminkemerker som tester på dyr! Thumbs up! <3

First price tamponger tester ikke på dyr, men OB og Libresse gjør :) Altså ikke selve tampongen (eh), men kjemikalier osv de bruker i selve produksjonen.

Birgitte

18.06.2015 kl.16:47

AMEN!!! Endelig noen som sier det som det er!! Såå mange ganger har man selv blitt og sett andre blitt kalt hykler når man kommenterer om dyr på nettet. Som eks nå er det stor fokus på den grusomme hundespise festivalen i Kina,og da er det mange som mener at siden vi spiser kylling,gris,ku osv så skal man ikke ha noe å si når man engasjerer seg i slike saker! Slike kommentarer irriterer meg!

Det de gjør i Kina er helt jævlig og så klart skal man kunne kjempe for å få lagt ned festivalen selv om man spiser kjøtt!! Jeg bruker ikke dyretestet sminke,parfyme osv,holder meg langt unna pels og skinn og da vil jeg tørre påstå jeg er dyrevenn selv om jeg spiser kjøtt. La folk kjempe for de sakene de selv har valgt å kjempe for og hold kjeft;)

Ett langt innlegg her,men sånn blir det når man er engasjert ^^,

18.06.2015 kl.16:48

Alt hjelper. Og du er en av de beste på hva du reklamerer for, så du burde være stolt av deg selv og jobben du gjør. Og innlegget fra i går, er jo bare fantastisk at du skrev. De som mener noe annet kanmgå å ta seg en bolle...

Karoline E.N

18.06.2015 kl.16:54

God torsdag. <3

Igjen viser du hvorfor bloggen din er verdt og lese, kjempe bra innlegg!! Selvom man spiser/drikker diverse, som kjøtt, ost, melk, kylling, pølser, ælj osv, betyr ikke det at man ikke bryr seg om dyra! Jeg selv spiser alt av det jeg nevnte over her, men jeg bryr meg fortsatt om dyr og at dyre misshandling ikke skal foregå noen steder i verden. Dyre misshandling er noe av det mest grusomme som fins her i verden, og dessverre skjer det. Som du selv sier, det er bedre og være litt ops en og ikke bry seg i det hele tatt. Jeg prøver selv og styre unna ting som er testet på dyr, men som alle adre, failer jeg også. Ingen er perfekte i verden og som du selv sier, kan vedde på at disse som snakker stykt i kommentarfeltet også har godt på en feil. Jeg syns i hvertfall ditt budskap i går var kjempe bra, og syns nesten det er litt trist at noen skal lage oppstyr for en bra ting du deler videre og som også er et kjempe viktig budskap. Jeg er en heste jente, men har faktisk spist svartpølse som er lagd av hest, fordi jeg ikke viste at det inneholdt hest, men føler meg ikke som et dårlig menneske forde, selvom jeg ikke spiser svartpølse lenger. Jeg skjønner at man kan ha ulike meninger, men og slenge med leppa syns jeg folk kan styre unna med, for har dem ikke noe saklig dem skal si, så kan dem la vær og kommentere! Fortsett med viktige innlegg og meninger, Kristin! Det er kjempe bra :) Håper du har hatt en super fin dag og får en enda finere kveld. Klem

18.06.2015 kl.17:05

Supert innlegg! Vil tipse deg om appen "dyretestet" :) Der kan du søke opp merker og få opp om de er på den grønne eller røde siden!

Line Kristin

18.06.2015 kl.17:10

ET STORT HURRA FOR DEG! Flott innlegg.

eirinvaagen

18.06.2015 kl.17:16

Det er flott at du svarer! Veldig trist at folk kan ta seg tida til å plukke på andre mennesker, å kalle di forskjellig selv om di ikke kjenner personen. Jeg synest det er bra at du forsvarer deg selv! Du virker som ei herrlig jente!

Pernille

18.06.2015 kl.17:37

det er bedre å gjøre litt enn å gjøre ingenting. Jeg er imponert.

Lena Pedersen

18.06.2015 kl.17:56

Hehe, antar at det er mye rettet mot mine kommentarer på gårsdagens innlegg. For det første vil jeg si at det ikke var ment som kritikk mot deg, og at du er et dårligere menneske, SELVFØLGELIG ikke!! Og slike "forum" som dette trodde jeg var meningen at skulle skape debatt innimellom uten at det skal gå på personangrep, så beklager hvis du følte deg støtet av kommentarene mine, men jeg er en person som ikke kan la være å si mine meninger :)

Tror også du misforsto poenget mitt litt. Som du sier, man skal ikke kalle andre for hyklere om man er det selv. Jeg har mange feil, har ikke tall på de, så ikke si at jeg tror jeg selv er perfekt! Jeg er klar over de mange områdene jeg gjør feil, og jeg reklamerer ikke for det (var der ordet "hykler" kom inn). Jeg synes bare det var litt motstridende at du protesterer (eller hva jeg skal kalle det) mot en kjøttfestival når du selv spiser kjøtt. Engasjementet mot hundefestivalen er enormt, men det tror jeg (på generell basis) KUN er fordi det er et husdyr. Hvor ofte hører man bloggere eller andre kilder snakke om og reklamere for kampanjer mot kjøttindustrien til kjøttet vi får kjøpt i butikken? Sjeldent, fordi man ikke har noe forhold til disse dyrene, slik som man har med hunder. Skulle selvfølgelig ikke være negativ til at du fremmer dyrevelferd i det hele tatt, var ikke det som var poenget! Jeg synes det er utrolig bra at du bruker din stemme til en slik sak! :D Min kommentar om at du er "hykler" ble mistolket og egentlig ment som en liten filleting for å poengtere at du protesterer mot en industri du selv støtter (for å sette det på spissen!). Var ikke meningen at det skulle bli et stort styr rundt det, så det beklager jeg! :)

Martine

18.06.2015 kl.17:58

Wow, Kristin! Dette innlegget likte jeg kjempegodt, du setter "trollene" på plass samtidig som du er saklig! Det er det ikke alle bloggere som klarer å være.

Er helt enig med deg, holder meg unna ting jeg vet er testet på dyr, men spareribs og indrefilet OG ost, nei det klarer jeg faktisk ikke å holde meg unna😅

Håper du fokuserer på de kommentarene som er hyggelige og ikke tar deg nær av de andre. I kommentarfelt er det alltid sjalusi ute og går.. Håper du har en fin dag, tross regnet.. ☺️

Gina

18.06.2015 kl.18:01

Flott svar på kverrulerende kommentarer. Jeg er helt enig i alt du sier. Litt er bedre enn ingenting, og det å være helt fanatisk på alt er vanskelig i dagens samfunn. Blant annet sier du at det kun var OMO som var tilgjengelig på butikken, og da kjøper vi det.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er særlig bevisst dette med dyretesting o.l., men jeg tar blant annet avstand fra pelsnæringen. Jeg vil på ingen måte si at jeg er et dårligere menneske fordi jeg vasker klærne mine med OMO, spiser bacon til raspballene eller har egg i pannekakerøra.

Sara

18.06.2015 kl.18:10

Når det kommer til denne diskusjonen med dyr og hva man spiser, så føler jeg meg nesten litt fæl. Jeg spiser kjøtt, men hjertet mitt brenner for dyr og deres velferd. Så hver gang dette temaet blir tatt opp får jeg en konstant påminnelse om at jeg er et dårlig menneske, og at jeg da umulig kan tenke på dyrene. Hva er alternativet? Jeg er heller ikke klar for å bli veganer, da jeg er oppvokst med det jeg har. Skal jeg da dra ut og skyte dyret selv? Er det bedre, sånn de gjorde før? Jeg bruker heller ikke sminke eller hudpleie som er testet på dyr, ei heller kjøper jeg klær som har ekte pels på seg. La folk velge sine kamper, og husk at litt er bedre enn ingenting!

Kriselia Konstanse Pedersen

18.06.2015 kl.18:16

Idag er det sånn, du får mene at dyreplageri er feil, men da skal du være 100% vegetarianer, ikke kjøpe sminke eller noe som helst produkter som er tester på dyr, i hvertfall ikke gå i klær som er lagd av pelsen til dyra og hvertfall gi 500kr i måneden til en organisasjon som skal hjelpe disse dyra. Gjør du ikke alt dette får du ikke lov å uttale deg.

Dette er helt feil. Såklart skal det være lov å engasjere seg og gjøre det man selv vil for å hjelpe dyrene. Du med masse lesere bruker tiden til (frivillig) på å skrive ett innlegg for å nå ut leserne du har, for å få de til å også bry seg og skrive under. Selvom du ikke er vegetarianer så har du like mye rett som de å mene at dyreplageri er feil, og du gjør minst like mye når du deler dette med dine masse tusner av lesere!

Anonym

18.06.2015 kl.18:47

Hurra og amen! Enkelte, ass. De kan bare gå å ta seg en bolle. Du er bare den råeste! Du er mye mer bevisst enn de aller fleste, men det får da finnes grenser for hva man kan ta innover seg. Ingen kan gjøre alt, men vi kan alle gjøre noe! Digger deg!

Anna MJ

18.06.2015 kl.18:52

can i get an amen?

Jeanett

18.06.2015 kl.19:07

Hei Kristin! Dette er første kommentaren min her inne, men etter å ha lest dette innlegget så klarte jeg ikke å la være.

Jeg tror disse "hyklerne" som bare mååå kommentere ikke selv faktisk vet hva de snakker om eller har selvinnsikt for den saks skyld! Jeg tror de fleste (med forbehold) tenker på dyrevelferd her til lands, å jeg er helt enig med deg at det er bedre å bidra litt en ingenting, trenger jo ikke bli helt fanatisk fordet! Jeg er absolutt ikke en veganer/vegeterianer å kommer nok aldri til å bli det heller men er jo ikke dermed sagt at jeg driter i hvordan dyr blir behandlet!! My statement for the day!

Ps: Du har en helt fantastisk bra blogg, å jeg har aldri vært noen blogg leser før jeg kom over din blogg etter å ha sett Bloggerne på Tv2!! Du har så mange bra,morsomme,viktige og spennende innlegg hver dag!

Kanskje jeg blir ltt mere aktiv på kommentar fronten framover :)

Lenge leve StyleConnection!! :)

Tonje :)

18.06.2015 kl.20:26

Jeg må bare få sagt noe her. Jeg mener slettes ikke dette som kritikk, men jeg vil bare poengtere noe. OPI selger i Kina, et land som krever at alle produkter blir dyretestet, så i grunn er de ikke dyrevennlige. Desverre...

Alexandra

18.06.2015 kl.20:33

Det er så bra at du står opp for saker som dette! Men mens du var inne på det, så lurte jeg på om du kunne lage et innlegg med sminke som er testa på dyr. Eller merkene som tester på dyr. Jeg vil nemlig ikke støtte noe som har med dyretesting å gjøre, og jeg er ganske sikker på at det er flere jenter i verden som hadde styrt unna disse merkene bare man var klar over det! Kanskje selskapet (forhåpentligvis) taper såpass på det at de slutter å teste på dyr? Det hadde vært noe, sant?

Stå på og ikke gi deg!!

xoxo

Celine Dahle:))

18.06.2015 kl.21:07

Jeg blir så inderlig frustrert over folk som skal kverulere over hver minste lille ting andre gjør!! Bare når noen sier en minste lille ting, så leter de etter noe de kan "ta de på"🚨🚨👿👿 Altså vi er alle mennesklige! Vi gjør alle "feil", viss noen som helst går gjennom livet uten å gjøre noe "galt" så kan ikke de ha hatt et bra liv... Jeg takler ikke folk som klager på andre om alt de gjør!😤😤

Det ortaket på slutten der slo virkelig alt! Den forklarer så sykt bra hva jeg mener om denne saken!🙌🏻🙌🏻

Aldri gi deg Kristin!! Uansett hva folk måtte mene!!😚😚

Juul

18.06.2015 kl.21:08

Første gang jeg kommenterer her faktisk. Akkurat det der støter man så ofte på, i alle sammenhengene. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe er et fint utsagn som flere burde hatt i bakhodet. Syns du har en så fin blogg, og ser at du legger utrolig mye arbeid i det. Skjønner ikke hvordan du får tid til alt, men beundrer det veldig! Stå på med det du bryr deg om, og de rette folkene vil støtte deg. Du er bevisst, det er så mye bedre enn å ikke bry seg! Ha en fin kveld fine Kristin😊

C

18.06.2015 kl.21:35

Jeg brukte tamponger fra OB tidligere, gikk over til first price sine da disse ikke tester på dyr. Alt hjelper ja, det er bare å gidde å bruke energi på det dersom det er viktig for en. Det er jo fullt mulig å bare bruke sminke som IKKE er testet på dyr ! Det gjør jeg, ikke noe problem i det hele tatt. Bra skrevet innlegg! :-)

Kristin

18.06.2015 kl.21:47

Amen🙏🏼

Alex

18.06.2015 kl.21:54

Som en av landets beste poeter, Gabrielle, sier: Eg brukte lupe det eg sku brukt speil ;-)

Helga

18.06.2015 kl.22:12

TAKK, for at du skriver innlegg som dette. Det du skriver er så sant. Jeg synes du gjør en fabelaktig jobb. Vi spiser alle mye kjøtt, det er en del av kosten vår, men det er noe annet å trykke liker på videoer hvor ett dyr blir torturert. Eller kjøpe en maskara testet på dyr, når det finnes så uendelig mange produkter som ikke er det. Å spiser andre dyr er på en måte ikke like ille (føler jeg, uten å ha sittet meg inn i den industrien, nettopp fordi som deg - det er jeg ikke klar for) som å utnytte dyrene for å teste skjønnhets produkter. Altså, de fleste skjønner vell at det er en forskjell... De fleste burde også skjønne at vi ikke alle kan være "perfekt". Og at vi kan være imot dyreplageri, vi kan støtte opp under det vi mener er rett, selvom man kanskje har ett lite avvik på listen for hvordan man skal leve ett liv som fullstendig tar avstand fra dyreplageri... Det viktigste er tross alt att vi gjør en innsats, at man gjør det man kan på de frontene man kan. At du skriver ett innlegg om dyreplageri er på ingen måter galt, og selvom du spiser kjøtt kan du være en "dyrevenn". Man må se på helheten og ikke bare rett fram ;)

iselin F

18.06.2015 kl.22:34

Vi er jo søren meg bare mennesker! Vi er dømt til å gjøre "feil" og å ikke leve et helt perfekt liv som pliser alle! Det er nærmest umulig å engasjere seg i alle saker. Om man er super opptat av dyr, og brenner for at de skal ha det bra, er jo dette supert! Man må velge sine kamper. For man kan uansett ikke være like engasjert på alle arenaer. For om du er veldig imot pelsbruk, hva med human trafficking eller utdanning? Hva med fattigdom? Hva med fedme problemer? Vi idag står overfor mange problemer, men en person kan ikke være talsperson for alle disse! Som jeg sa, man må velge sine kamper! Synes det er kjempe bra det du tok frem i forige innlegg. Du gjorde flere oppmerksome på hva som egentlig er med disse dyrene. Jeg har fortalt det til flere av mine venner, som igjen forteller dette videre, bare ofrdi du gjorde meg oppmerksom på det! Jeg synes det er viktig å vise engasjament! Synes det er veldig bra at du er såpass bevist på produkter som er testet på dyr, noe jeg ikke har tenkt så mye over engang! Tenkte at dyrere merker er "tryggere", men slik er det tydeligvis ikke! Man trenger noen som gjør en oppmerksom på ting! Det er bare da man kan starte å gjøre en forskjell! <3

Miriam

18.06.2015 kl.22:54

Halleluja! Hurra! GO KRISTIN! JEG ER SÅ INN I GRANSKØVVEN forbanna ENIG!! Gud som jeg elsker hvor mye passion du viser i skrivingen din. Er det rart jeg fant bloggen din catchy? En hel haug av mine favoritt ting: farger, lidenskap, morsomheter, mote osv osv OSV. Du er fantastisk når det gjelder sånt som det her, virkelig.

Jeg reagerte veldig på noen av kommentarene du fikk på innlegget du skrev om den videoen. Kjente jeg ble mektig irritert faktisk! Hyklersk fordi man lar være en ting i forhold til en annen? Det viktigste er vel at man gjør noe isteden for nada? Jeg gjør små ting selv i forhold til dyrene. Prøver ihvertfall. Er ikke det godt nok? Jeg prøver å gjøre det best mulig i den grad JEG får til. Det er det viktigste spør du meg.

Herregud jeg kjenner jeg blir helt over styr når det gjelder engasjement ift det temaet her! Jeg vil bare hylle innlegget ditt rett og slett, og si: AMEN!!!!

HALLELUJA

Ida W

18.06.2015 kl.23:09

Så sant, så sant. Det er jo helt umulig at et menneske skal klare å gjøre alt rett, så noe må vel være greit. Jeg bruker alltid å tenke for meg selv at hver gang jeg tar et lite valg, f.eks: hvilken sminke jeg skal kjøpe, så føler jeg at mange små valg blir på en måte til et stor et til slutt. Det er som om hvis jeg tar tre slike valg hver dag, så har jeg i løpet av et helt år tatt 1095 viktige valg, og det kommer jo godt med i lengden. Det er så typisk at mennesker rakker ned på andre mennesker, men er det slik at man da har tenkt over seg selv som person?

Mathilde

18.06.2015 kl.23:13

Wow nå fikk jeg en sånn "openbaring" viste ikke alt dette shit... Nå skal jeg holde meg unna visse produkter

Mari

18.06.2015 kl.23:24

Nå må myten avlives en gang for alle, L'oreal dyretester IKKE!! Ellers veldig enig i det du sier, ingen kan gjøre alt men alle kan gjøre noe:)

Agnethe

18.06.2015 kl.23:33

Kan du være så snill å bytte design ? jeg klarer ikke lese overskriftene dine... :(

Gro

18.06.2015 kl.23:35

Altså, jeg elsker deg! Hahah. Du skriver det så bra! Helt enig i alt du sier her, jeg er som deg på disse punktene. Jeg vil i det lange løp bli vegeterianer, men ser ikke heelt hvordan. Har meatless monday, da! Joine? :)

Trude <3 Foto og min hverdag!

19.06.2015 kl.00:24

Du skriver så bra! Synes det blir helt feil at folk sammenligner testing av sminke ol på dyr og dyrevelferd i matproduksjonen ( iallfall når det er snakk om Norge ) Jeg er selv utdannet agronom og vet hvor bra dyra har det ( iallfall der bøndene gjør jobben sin). Tror faktisk mange bør ta seg en tur i et fjøs og se virkeligheten :) ønsker deg en flott kveld :)

Pernille

19.06.2015 kl.01:07

Drit bra skrevet, Kristin! Veldig enig i det du skriver, og som både du og mange andre over her har skrevet så er det, ikke bare vanskelig, men nesten umulig å gjøre alt på "riktig" måte. Når det kommer til kjøttindustrien og det at vi spiser kjøtt, så ser jeg ikke noe galt i det. Missforstå meg rett! Det her kan jeg ikke så mye om, men dyr som blir drept på brutale og grusomme måter bare så vi får litt kjøtt i suppa er ikke innafor, men det finnes vell noen industrier her i landet som gjør det på en mer human måte? Eller tar jeg helt feil her? Å spise egg fra Gårdshøns er vel bedre enn å kjøpe de det står "Frittgående" på? Og når man kjøper de såkalte Nøkkelproduktene, så skal vel det være bedre enn de andre? Eller er dette også feil?

Til Lena Pedersen her oppe så vil jeg si at jeg mener å spise kjøtt er helt greit, så lenge dyra ikke er torturert før de går med.

Emma Julie

19.06.2015 kl.02:03

Utrolig bra innlegg! Tenker at det er bedre å gjøre noe enn ingenting! Nå fyker jeg avgårde med fly etterpå til Kos med tre venninner, det blir soling og party! Det blir så godt etter så mye stress. Håper du sover godt :)

Vilde

19.06.2015 kl.02:40

Sååå enig med deg!

Jeg er nok litt mer på "svartelisten" enn deg, for ikke bare spiser jeg kjøtt og er relativt uoppmerksom på ting som er dyretestet, og jeg går i canada goose. Det betyr IKKE at jeg liker dyremishandling, eller at jeg ikke er for dyrevelferd. Jeg har satt meg mer inn i å sjekke canada goose HELT objektivt før jeg kjøpte den, enn 90% av folk som skriker dyremishandler etter meg. Men, jeg er også enig i at jeg kunne klart meg uten. Kjøttindustrien er faktisk ofte verre en buisnissen CG driver, men kjøtt er mer nødvendig enn jakken. Derfor er det forsåvidt kanskje også et mer etisk korrekt valg å droppe jakka enn kjøttet.. Men, enn så lenge, er det den varmeste og fineste jakken jeg har funnet, og da har det blitt sånn rett og slett.

TJ

19.06.2015 kl.02:40

Kjempe bra skrevet Kristin, og helt enig!

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe ☺️

Visste forresten ikke at OPI ikke testet på dyr, så skal definitivt sjekke de ut neste gang!

Og kjempe bra at du skriver om disse tingene, alle monner drar!

😘😘

19.06.2015 kl.02:53

Var på Loreal kurs for et halvt år siden! Der var de helt klar på at de ikke dyretestet, de sa de brukte genmodifisert hud som ikke var fra dyr <3 vet ikke om dette er sant, men de kunne love oss 100% at dette var sant.

Jenny

19.06.2015 kl.03:09

Du trenger ikke å forsvare deg, ingen andre har noe å gjøre med hvordan du lever ditt liv!

Stå på, du er unik!

supermamma92

19.06.2015 kl.08:32

Synes ikke folk skal trenge å forsvare seg selv jeg. For vi fleste i landet her spiser kjøtt. Og heldigvis så slaktes dyr på en bra måte her i landet. Har jobbet med flere som har vært hos Nortura f.eks, og de har forklart hvordan dyrene slaktes. I tillegg så fraktes de jo sikkert også. I dyrevernloven står det jo at dyrene skal fraktes slik at de ikke kjenner smerte. Jeg ble litt trukket unna kylling da det gikk så masse i media, men så snakket jeg med slakteri, sjåfører og bønder, og de fortalte at det kunne f.eks være ÈN gård som hadde ett dårlig parti som fort kunne ødelegge for alle. Da brydde jeg meg ikke lengre, for syke dyr kan ikke slaktes og selges i butikk. Men alt media skriver påvirker folk. Jeg ble jo påvirka selv frem til jeg spurte.

Jeg synes du er flink og unik, Kristin! Du fortjener all ros du kan få. Og spis pølsa, baconet og osten din med god samvittighet. Det hadde ikke vært i butikken om det var meningen at vi IKKE skulle spise kjøtt :)

StyleConnection

19.06.2015 kl.09:12

Agnethe: Da tror jeg isåfall at du er den eneste? Jeg har ikke fått noen andre klager, og jeg ser veldig godt hva som står.. Hmm.. Har du testet fra andre devices? Stor klem

Vilde

19.06.2015 kl.09:51

Leste nettopp en bra artikkel som handlet om ca. dette! Er så enig med deg og kjenner meg igjen selv også. Man kan ikke bry seg om en viktig sak, fordi da må man bry seg om alt annet også.

Eksempelvis, jeg kan ikke bry meg om dyretortur i Kina fordi det er så mye fælt som skjer med menneskene i Syria. Og mennesker er mer verdt enn dyr så derfor skal jeg ikke bry seg om dyr. Men hva om dyrene er det viktigste for meg? Det betyr ikke at jeg liker krig eller barnemishandling. Det er også kjempetrist, men det er ikke samme sak.

Man må tydeligvis bry seg om alt samtidig. Nei. Å bry seg om et par saker som en selv har følelser for holder i massevis. Og det er noen triste saker her i verden som får mer oppmerksomhet en andre. Slik er det, og det er bra, for det er umulig å få gjort noe med alt. Det er supert at du støtter slow lorisene! Du syntes det var trist og ville dele det, selvom du spiser kjøtt. Det har da ingen sammenheng? Selvom fjøsdyra fortsatt lider, er det hvertfall et steg frem for slow lorisene. Det er bare noen ting som treffer hjertet mer enn andre, fordi vi har ulike meninger og følelser.

Det er så utrolig frustrerende, og spesielt for deg som skal dele viktige saker for såppas mange bedrevitere. Jeg syntes du gjør en god jobb og tar jevnlig opp masse viktig på bloggen, uansett hvilket tema. Det er derfor jeg klikker meg innom her hver dag.

"Det eksisterer ein slags logikk om at ein aldri kan bry seg om nokon eller noko med mindre ein bryr seg om alle i heile universet, og aller helst samtidig" http://www.nattogdag.no/2015/06/heller-etisk-og-inkonsekvent-enn-konsekvent-likegyldig/

Elise

19.06.2015 kl.10:45

Jeg er enig med deg! Jeg er selv veganer, fordi jeg synest det rett og slett er motbydelig å spise dyr, som spiser kunstig mat. All oppdrettsfisk f.eks, de får i seg alle mulige slags sprøyter og middel for å kunne leve så tett som de gjør, og i tillegg får de mat som er produsert av oss og som er helt unaturlig for de å spise. Dette gjelder også dyr, og dette vil jeg aldri putte i min egen kropp. Men dette er såklart min mening, og ingen må synes det samme som meg. Dyretestet produkter er en som en ukjent villmark for meg, og dette har jeg ikke peiling på. Så jeg er selv ikke feilfri! Da er det uansett veldig bra at jeg klarer å vertfall ha en ting jeg brenner for å engasjerer meg i, som er å ikke spise kjøtt/fisk eller produkt av desse dyrene. En ting jeg har å kommentere på er den hundefestivalen i kina. Det er helt jævlig at de skal torturere hundene før de spiser dem, og jeg er all-in for å få lagt ned den jævlige festivalen som aldri burde finnes. Men, at mennesker spiser hund i Kina eller India, er egentlig der samme som om vi spiser ku i norge, for i India er kua et hellig dyr og der gjør man ikke det. Så sålenge det blir gjort på en skikkelig måte (såklart uten tortur og lignende) kan ikke vi synes det er helt forjævlig å spise hund, men topp å spise ku. Kanskje menneskene der ikke har noe valg, og bare har hund/katt å spise for å holde seg i live.

Monica

19.06.2015 kl.12:06

Ett flott innlegg! Det er jammen super vanskelig å konstant skulle være en bevisst forbruker, og spesielt når man skal gjøre alle bedreviterne fornøyde;) Derfor det er viktig med god merking av produkter slik at valgene i hverdagen blir litt enklere. Samt bør produsentene arbeide for å tilby renest mulig produkter som fortsatt er effektive og gode:)

Oda

19.06.2015 kl.12:32

Hei!

Så flott innlegg :D Jeg kunne aldri blitt vegetarianer heller, er alt for glad i god mat (kjøtt). Jeg er vokst opp på gård, og vet at dyrene på norske gårder har det godt (hvertfall stort sett). Media er veldig flinke til å fremheve de eksemplene som viser det motsatte, noe de gjør i stort sett alle saker. Hvis man kjøper norsk kjøtt, er man nesten garantert at dyrene har det godt. Jeg verdsetter en god biff eller lammelår fordi jeg vet hvor mye kjærlighet og arbeid som ligger bak fra bonden.

Liker godt å lese bloggen din fordi det virker som du er jordnær, og ikke forsøker å være overfladisk for å fremstå "perfekt". Godt forbilde er du :) Ha en fin dag!

19.06.2015 kl.12:52

Ja de som angriper deg er ikke bedre enn deg, jeg er selv veganer men går ikke rundt å angriper de som ikkee er det og tror eg e bedre enn de.. Langt ifra. Det tok lang tid for meg å bli veganer, laang prosess.. Vanskelig å være det i norge, ting er ikke like tilgjengelig som i utlandet. Der får du tom fastfood vegnak lettvint. Tilbake når jeg var kjøtteter hadde jeg blitt forbannet om noen skulle tvinge mg til å slutte å spise kjøtt og da hadde det sikkert tatt enda lenger tid før jeg sluttet med kjøtt på trass! Så dere vær så snill la folk få velge selv, og ja vi er kunnskapsløse på mye som foregår i industrien.. Jeg ble sjokket når jeg satte meg i det og så grusomme dokumentarer og ja det skjer i norge og..dessverre. Men kristin du e et fantastiks menneske du sprer masse kjørlighet rundt deg:)

Monica S

19.06.2015 kl.13:17

Hei Kristin :)

Først vil jeg si at jeg digger bloggen din! Er innom så og si hver eneste dag, og jeg blir i så godt humør av å lese innleggene dine :D Stå på videre!

Da jeg leste dette innlegget ville jeg bare informere deg om noe angående kosmetikk og dyretesting. Jeg jobber selv i et parfymeri, og derfor kan jeg med 100% sikkerhet si at, for ca 2 år siden ble det innført en lov om at ingen av leverandørene får lov å dyreteste produktene som blir solgt i EU. Det vil si at f.eks Chanel, som er en veldig stor leverandør over hele verden, får ikke lov å produsere produkter som er blitt dyretestet, når det skal bli solgt i EU. (Selv om den samme produsenten kan fortsette å selge egne dyretestede produkter i andre land)

FYI :))

Elisabeth

19.06.2015 kl.14:40

Jeg er selv veganer, og synes det er utrolig viktig at befolkningen blir klar over den grusomme kjøttindustrien som foregår. At du velger å "stenge" det ute synes jeg er leit, selv om jeg tildels kan forstå at du gjør det. Jeg gjorde det også tidligere.. Men vet du hva? Etter jeg virkelig satt meg inn i kjøtt og melkeindustrien, og ikke "bare" støttet forbud mot pelsdyrnæringen etc, har jeg fått et HELT annet perspektiv på livet. Jeg føler meg mye mer "opplyst" om hva som faktisk foregår i verden i dag, og i stedet for å stenge alt ute og leve på en "rosa" sky, så velger jeg å gå i mot strømmen. Skal virkelig vi bortskjemte nordmenn velge å innta akkuratt den delen av kunnskap som behager oss mest? Skal vi virkelig fortsette å grille tonn på tonn med kylling og kjøtt BARE fordi det gir oss en midlertidig tilfredsstillelse? Jeg mener det er egoistisk, kvalmt og respektløst. Respektløst for planeten vi lever på, og for dyrene vi jo alle "elsker" (selv om de fleste inntar kjøtt fra ku, sau etc.).

Nei, nordmenn bør komme seg ut av komfort- bobla, og virkelig åpne øynene for hva som foregår i verden i dag. Og ja, det stikker noe helt sykt i kroppen når du faktisk innser hva som skjer bak lukkede dører. Men det er verdt det. Så innmari verdt det.

Og ikke bare får du verdens beste følelse av å kutte ut kjøtt, melk osv. Du kan også vite at du hindrer tusenvis av dyr i å bli torturert og slaktet (og frarøvet sitt eget liv). I tillegg bidrar du til et mer bærekraftig miljø, der sannsynligheten for videre global oppvarming minsker drastisk.

Så Kristin- mitt tips er: kom deg ut av bobla de fleste nordmenn lever i, og jeg lover deg at du ikke kommer til å angre! :) Ikke bare vil du sitte igjen med verdens beste samvittighet, men kroppen din vil takke deg noe vilt mye. Mer energi, finere hud og slankere kropp.. Er det ikke det vi alle ønsker oss?

Ja, her var dagens moralpreken fra meg ;) Ha en fin dag!

:)

19.06.2015 kl.14:51

Kult at du brukte matteus 7:3 på slutten der ;)

19.06.2015 kl.17:48

Sjekk ut denne listen eg fant da..

http://www.dyrevern.no/dyretesting/testet-pa-dyr

Linda

19.06.2015 kl.18:18

Fantastisk innlegg! Jeg er så lei av å høre st jeg er ett forferdelig mennenes fordi jeg ikke er veganer og styrer unna alle produkter som blir dyretestet. Tror folk helt har glemt at man velger sine hjertesaker. Noen brenner for dyrevelferd, noen for flyktninger, krigsofre, medisinsk hjelp internasjonalt, få funksjonshemmede ut i arbeid, forbedre helse og skole, miljøet havet, klima og økosystem. Det fins en million saker hvor noen hsr mistet eller aldri har hatt en stemme og jeg mener det er opp til hver enkelt å velge sine saker. Alle kan ikke bry seg overalt. Flott at noen brenner for dyr, men det er i mine øyne like flott at noen brenner for f.eks eldreomsorgen.

Marlen

19.06.2015 kl.21:24

Utrolig bra innlegg! Jeg er veganer, og opplever ofte "dritt" for dette og. Folk som skal kvelulere: "mennesker er skapt til å spise dyr" er en standard. Så ja, kunnskapsløse folk jeg som regel ikke gidder å ta diskusjonen med engang. Men mest av merker jeg at folk mener at man enten må gjøre alt eller ingenting. Og det er HELT feil! Superjobb av dere som dropper pels, dyretestede produkter. Og kjøttfri mandag hjelper i STOR grad, man er ikke hykler selvom man ikke går all in, stå på Kristin!

19.06.2015 kl.23:11

Har du testet hudpleie og sminke fra Mary Kay? De er i allefall veldig nøye med at ingenting skal være testet på dyr + at de har vunnet priser på sitt veldedighets arbeid :-)

Produktene er også super gode!! :-D

Creeps

20.06.2015 kl.00:07

Takk! Jeg er også i mot dyretesting, pels osv., men spiser kjøtt. Hver lille ting gjør en forskjell.

Vilde

20.06.2015 kl.00:22

How will you know if someone is vegan?

Don´t worry, they´ll fucking tell you

Villemo

20.06.2015 kl.10:02

Godt skrevet Kristin! Når vi lever i denne verdenen som har blitt skal det godt gjøres å utføre alt dette 100%. Likevel synes jeg du gjør en fantastisk jobb, og virker svær bevisst på dine valg. Du trenger ikke bli veganer for å støtte dyrene. Kjøper du norsk kjøtt, melk, egg osv. Er dette som oftest fra bønder som steller svært godt med dyrene sine og ønsker de ikke noe vondt. Dyreholdet i Norge er utrolig bra sammenlignet med andre deler av verdenen! Stå på, du gjør en super jobb!

Maiken

20.06.2015 kl.15:35

Dette er så sinnsykt bra skrevet! Og dette har også et utrolig viktig budskap! jeg er så enig at folk ikke selv tenker over hva de gjør, for de er bare opptatt av å rakke ned og finne feil ved andre.

Det at du spiser kjøtt har ikke noe med om du bryr deg om dyr eller ikke. Samme med ting som er testet på dyr. Du klarer ikke finne alt som er testet på dyr og ikke, men du kan fortsatt bry deg selv om du bruker en shampoo som er testet på dyr. Bare i dette innlegget fikk jeg vite en rekke produkter som er testet på dyr som jeg absolutt ikke visste om.

Blir ganske provosert av mennesker som skal utale seg om absolutt alt og tro de er eksperter. Ja noen er eksperter og kan det, men 90% er ikke det, og de bør tenke seg om!

Nora

21.06.2015 kl.17:25

Dette er en bra sak! og selvfølgelig er det bra du fremmer en bra sak! Selv om man fks spiser kjøtt betyr ikke det at man skal drite i de andre dyrene som lider! Og jeg ser absolutt poenget med innelgget. Jeg spiser dyr, men det betyr ikke at jeg bruker sminke som tester på dyr, fordi det er mye lettere og ikke bruke sminke som tester på dyr en å la være å spise dyr. Og jeg vil ikke si det gjør meg til en hykler, fordi noe er bedre en ingenting. Ble veldig glad for at du med vilje har latt vær å gå i sammarbeid med produkter fra loreal og max factor. Jeg trodde faktsik det var en tilfeldighet at du har OPI og carmex men nå ble jeg glad! <3 Jeg lukker alltid ørene når det er reklame for produkter som tester på dyr! Veldig bra skrevet!

21.06.2015 kl.20:07

blablablablabBLAAA! jo, faktisk så ER man en hykler når man sier man bryr seg om dyr og at de skal ha det bra, men allikevel spiser dyr!! wtf liksom!?

du sier det rett ut, du elsker ost, og du elsker kjøtt, og gidder derfor ikke se filmer/dokumentarer om dette, fordi du mest sannsynlig hadde blitt veganer!! om du allerede tenker såpass langt, så kan du fader meg ikke si at du bryr deg om dyrevelferd!

jeg er veganer, og jeg sjekker nøye ut hva slags kosmetikk osv jeg kjøper for å være den beste utgaven av meg selv som mulig.klart jeg også har gått på en smell, men jeg er ikke dobbeltmoralsk i allefall.

jeg tenkte som deg før også, før jeg ble veganer, men jeg ser jo tilbake på det som sinnyskt korttenkt og uintelligent.

hvordan vi behandler dyr her til lands er en ukultur, og vi lærer våre barn, akkurat som vi ble lært, at noen dyr, som hunder og katter, er mer verdt enn andre som griser, kuer og kyllinger feks.

The greatness of a nation can be judged by the way its animals are treated.

Mahatma Gandhi

er det rart det er krig i verden sier jeg bare, når vi lærer fra barndommen at noen skapninger er mer verdt enn andre?

supert at du tenker litt over hvilken neglelakk du bruker og hvilken maskara du påfører vippene, men ikke klag over at folk kaller deg hykelrisk når er det du er. man kan ikke få i pose og sekk, og for å få til en bedre verden må man ta litt valg her og der, både store og små.

det er ekstremt provoserende for folk som har tatt steget lenger enn andre og virkelig går inn for på alle måter å leve grønnere, og høre at folk griner over at de spiser hunder i kina feks men spiser egg og bacon til frokost hver dag og griller biff til middag.

dyrevelferd handler om alle dyr, at dyr skal ha det bra. man får jo kalle det hundevelferd/kattevelferd om man bare velger ut de dyrene man er glad i og synes synd på.

silje ML

22.06.2015 kl.14:45

AMEN!!!

mariaM

22.06.2015 kl.21:26

Jeg kommenterer stort sett aldri på blogger men her måtte jeg bare skrive: HURRA!!!

Trist

25.06.2015 kl.20:38

Må le av folk som Vilde her oppe jakka med pels er den fineste hun har derfor kjøpte hun den.sikkert god følelse gå i noe en vet er mishandla. Huff mennesker er så lite hjertegode.selvsagt er pels vakkert for dyr er de vakreste men å behøve frarobbe dyret dets pels er horribelt.. Hva om noen kom skrellet av deg huden.og alle andre i pels... Dere er jammen egoistiske ..ondskapen lever blant de fleste DEsverre.

Og ja kjøtt ... Dyr lider det fins ingen fin måte slakte på .død er død,slakt er frata noen livet.noen som ville leve.folk er jo hjernevasket ang ete kjøtt.de tror de må fordi de alltid gjort,er jo reklame hele sommer'n på kjøtt og folk lar seg hjernevaske.de fleste synes kjøtt er godt ja.igjen egoisme.noen er død noen du spiser .hva med tenke litt lengre, og ost? Det går jo an ete ost veganer er jo drastisk om en ikke slutta med kjøtt.men tenk hvor ekkelt at dyr fødes og fødes ,dyr er fødemaskiner kun Pga folk vil ete mer og mer kjøtt.fødes for dø...det gir meg vond smak og mere til.ingen skulle bli født for så ble drept.man synes babyer er vakre ..hva med dyrebabyer.. De drepes og legges på grillen med smil og latter.nei verden er ond.hadde vært unødvendig drepe grisunger og lam kalver i det minste .bare barna.så glade oksekalver på et jorde en dag hoppet rundt neste dag var de vekk... Døde.. Ikke akkurat joy.... Trist... Så korte liv.og stappet i trange biler jaget ut og brukt elstøt på... Nei livet for dyr er enda som slavetiden ... De er vår tida slaver.utnyttet til alt.

Julie Nomeland

29.06.2015 kl.01:16

Flott innlegg, du inspirerer!

AMEN

Susanne

11.07.2015 kl.03:19

Du får sagt det Kristin! Blir så sykt irritert på den "alt eller ingenting-holdningen" som finnes hos så alt for mange. Dessuten blir jeg provosert over uttalelsen lenger oppe i kommentarfeltet ang. festivalen i Kina;

"Engasjementet mot hundefestivalen er enormt, men det tror jeg (på generell basis) KUN er fordi det er et husdyr."

Etter min mening er ikke det sykeste med denne festivalen at det spises hunder, dette kan jeg leve med, på samme måte som jeg kan leve med at det ligger okse på tallerkenen min et par-tre ganger i uka. Det som derimot er helt bak mål er at disse hundene (som i mange tilfeller er tilfeldige folks frastjålede kjærledyr) sitter i bittesmå bur inne i lastebiler, hvor kjøreturen kan ta opptil en uke. På selve festivalen skal de for morro skyld spiddes, flås og kokes LEVENDE, mens publikum hoier og ler og fester??? Det går fint ann å såkalt "støtte" kjøttindustrien, selv om man ikke støtter denne feiringen av tortur, og på samme måte kan man bry seg om dyr, selv om man ikke er veganer. Altså, jeg tipper ekstremt mange i dette kommentarfeltet synes det er trist at vi lever i en urettferdig verden hvor barn ikke får gå på skole, og at hele landsbyer dør av bakteriene i vannet de drikker, samtidig som de lett tar seg en kald brus fra coca-cola company, mens de surfer på mac'en, iført ny bikini fra gina tricot. Gjør det oss til en ondskapsfulle hyklere? Nei, det betyr bare av vi er dødelige alle sammen, og at det er menneskelig å gjøre feil.

Jeg vet at dette begynner å bli et ganske gammelt innlegg nå, men noen ganger må jeg bare få blåst fra meg litt!

You rock Kristin, stå på!

Skriv en ny kommentar

hits