ALTERSEX TIL KVELDS!

Fader vår..
Du som er i himmelen.
La ditt navn holdes hellig. 
La ditt rike komme. La meg skampule presten i din alterring. . .

Nei vent litt, det var ikke akkurat sånn den bønnen gikk..

Hva i alle dager skjedde i går egentlig?

Jeg kan ikke la være å kaste meg inn i debatten, vedr. Tooji sin nye musikkvideo; The Father Project! Jeg er i tillegg veldig interessert i å høre hva dere mener om hele seansen, og jeg har gått et par runder meg meg selv, for å faktisk finne ut hva jeg egentlig mener om det hele. 

Jeg heier på homofili. Flere som står meg nær er homofile, og jeg har aldri sett på homofili som noe annet enn helt naturlig og vakkert. Det handler ikke om kjønn, det som betyr noe, er hvem som faktisk vekker de gode følelsene - følelsene av å elske noen, uansett om dem vekkes av det samme kjønn eller ikke. 

Tooji har kommet ut av skapet. Han er endelig fri, og ønsker å støtte kampen for de homofiles rettigheter. Vi kan vel alle være enige i at kirken på mange måter skylder de homofile kirkens velsignelse, en dasj raushet og noen spiseskjeer tollerense, men jeg mener likevel at det et par ting som skurrer.. 

At Tooji velger å ri en prest på alteret for å bringe frem et budskap, ser jeg på som en anelse feil og respektøst. Jeg ser ikke noe som helst poeng i å bringe sex på banen, for hvorfor i alle dager skal homofil kjærlighet gjøres synonymt med sex? Hvorfor må det sex til for å skape et poeng? Og med tilskuere til stede på toppen av det hele?

Det er feil med hetero sex på et alter, det er feil med homofil sex på et alter. Man har ikke sex på alteret, sex kan man ha hjemme!

Jeg mener at hele videoen hadde fått en mye bedre effekt og ikke minst respekt, om han faktisk valgte å gifte seg med presten, fremfor å skampule han. Det hadde vært vakkert! Et homofilt bryllup i en vakker kirke.. DA snakker man budskap, men det ville nok kanskje ikke fått like mye blest og PR som i dette tilfellet. Sånn sett har han truffet spikeren på hodet, men jeg stiller spørsmål ved om all PR faktisk er god PR. Hva synes dere?

Jeg roper et høyt HURRA og sier meg enig i Tooji's utsagn; Human rights above religion, og jeg synes han fortjener trampeklapp for både innsats og engasjement. Han er jo tøff, det er det ingen tvil om.. Det krever et greit sett baller for å gi ut noe slikt som dette, men på den andre siden blir jeg sittende å tenke litt..

Vi er i 2015, trenger man virkelig å profosere for å få frem noen tanker rundt homofili? Det er enklere å komme ut av skapet nå, enn det var for tjue år siden.. Dette sier jeg riktignok på sterkt sviktende grunnlag, da jeg som hetero ikke har noen som helst rett til å uttale meg. Følelsene rundt det å komme ut av skapet er nok svært individuelt. Det kan ikke bare være enkelt å stå frem, og jeg er faktisk litt redd for at denne videoen bidrar til å gjøre det enda vanskeligere for de homofile å komme ut av skapet. Ønsker man liksom bli sammenlignet med "han der som pulte presten i alterringen"? Kan dette skape problemer for den yngre garde, som kanskje skjemmes av dette på en anne måte, enn dem som har opparbeidet en del livserfaring og selvtillit gjennom årenes løp?

Det er mange tanker som surrer rundt denne musikkvideoen.. Tooji er flink, han, men den videoen kan jeg ikke si at jeg er så innmari begeistret for. 

Hva mener dere?

Kjærleik i fleng ♥

89 kommentarer

Lisa

09.06.2015 kl.19:59

Enig med deg, Kristin! Budskapet Tooji prøver å formidle er absolutt viktig- diskriminering er og forblir styggedom, likevel mener jeg hadde kunne oppnådd målet på andre måter... og kanskje også blitt tatt mer seriøst i samme slengen?

(men som du sier ville neppe en video uten sex skapt like mye blest *knis*)

Miriam

09.06.2015 kl.20:04

Jeg er litt splitta ang hva jeg skal synes når det kommer til denne videoen. På den ene siden er det utrolig flott at han står frem som homofil og viser at han er fullstendig komfortabel og elsker livet og seg selv som HAN er. På en annen side er det utrolig respektløs å vise det på den måten han gjør. Hvis han hadde fått frem ekteskapet mellom homofile i kirka, som du sier, hadde det vært vakkert! Hadde vært litt spot on også mtp debatten angående ekteskap mellom homofile. Synes det er litt på kanten det han gjorde. Kanskje det var et lite stikk og "Fuck you haters" til de som ikke vil gifte homofile? Hvem vet?...

Marita

09.06.2015 kl.20:09

Videoen han laget er veldig respektløs for kirken! Jeg har ingenting imot homofili og jeg syns kirken godt kan vie homofile på lik linje med heterofile, men det å ha sex i kirken er IKKE greit! Uansett om dette hadde vært om to heterofile personer hadde denne videoen vert sykt respektløs, så jeg er enig med deg om at denne musikkvideoen ikke var den beste måten å komme ut av skapet på. Om det er respekt fra kirken han ønsker, så er ikke dette måten å gjøre det på. Dette gjør bare at enkelte misliker homofile enda mer.

Kari-Anne

09.06.2015 kl.20:15

Eg er veldig enig med deg, Gjelsvik!

Homofili burde vera like naturlig og vanlig som hetrofili, og då forstår eg ikkje heilt koffor han må laga så mykje "styr" ut av det? Skulle eg som hetrofil gått ut i VG og fortalt at "ja, eg er forelska i ein gutt"?

Det som irriterar meg mest i denne saken er at Tooji er så opptatt av at homofile ikkje skal krenkast av kyrkja, at han ikkje tenker på alle dei kristne som blir krenkt av musikkvideoen.

Etter min meining burde ikkje religion og legning blandast eller målast opp mot kvarandre. La folk vera forelska i den dei vil, og la dei tru på ka dei vil! :)

Klem i fleng <3

Marita Malmgren

09.06.2015 kl.20:15

Min personlige mening angående dette er helt klart at dette er så respektløst som overhode mulig! Greit nok at han er homofil (noe jeg egentlig visste fra før, jeg mener, hvem visste ikke det?), men å stå frem på denne måten er svært respektløst, spesielt ovenfor kristne, som da blant annet gjelder meg. Hvis Tooji mener at han får så lite respekt fra kirken av å være homofil, så hjalp dette i hvertfall ikke på å få mer respekt. Jeg er rett og slett sjokkert og utrolig lei meg over dette. Jeg mener at Gud skapte kvinner og menn forskjellige for en grunn, og ser derfor ikke på homofili som noe Gud har skapt, men noe oss mennesker med fri vilje har skapt. Håper virkelig fler ser at dette er respektløst, og feil, spesielt med tanke på at han faktisk lyvde om hva som skulle skje under innspillingen av denne musikkvideoen.

09.06.2015 kl.20:17

Mener akuratt det samme aom Marita over her.

Man skal respektere alles religioner. Man skal ikke ha sex i en kirke, moské, synagoge eller hva slags hellig sted det er for en religion. Det syns jeg ikke er så vanskelig å skulle respektere..

Renée

09.06.2015 kl.20:20

Helt enig, budskapet er viktig og vakkert! Men for meg ble filmen litt feil, og det hadde den også blitt om han pulte ei dame der.. Så for min del va det å dra det litt langt, men jeg kan vell også forstå hvorfor han kanskje følte for å lage nettopp en film som var så på kanten. Nettopp for å skape all PR rundt den, og forsåvidt så er det vell like ille hvordan kirken har behandlet de homofile opp igjennom årene? Så det var nok veldig gjennomtenkt og med vilje å skape en slik film. Men for min del ble den ikke akkurat så vakker og jeg ser den nok ikke flere ganger,haha. Ble som sagt litt på kanten for min del at alle satt å så på at de pulte i ei kirke, men hadde nok reagert like mye om det var ei dame og en mann.. Og jeg er ikke kristen engang, men har stor respekt for kirken og de som er det. Så ja for min del hadde nok et bryllup vært mer vakkert, men han hadde nok ikke fått de reaksjonene han gjerne ville ha da? Så saken om homofile har jo fått mer PR gjennom nettopp det han gjorde, så selv om man ikke direkte liker filmen så liker man kanskje budskapet så godt at man ser mer positivt på den enn negativt?

Veronika

09.06.2015 kl.20:20

Amen, Kristin!

Jeg kunne ikke sagt det bedre selv?.!!

StoryPain

09.06.2015 kl.20:24

Vel jeg er selv Bifil så på en måte halvt om halvt, og jeg kan si at jeg synes at dette kanskje var litt langt å gå når det kommer til å skulle komme ut av skapet! Ja det er jo et veldig flott budskap han KUNNE ha kommet med, men ha ha sex med en prest foran et alter er ikke måten å nå frem med et budskap på for å si det sånn! Jeg er ikke veldig kristen(er døpt og konfirmert i kirken ja) Men denne videoen synes jeg var litt vel på kanten og det gir jo ikke den neste generasjonen noe respekt for homofile eller bifile! Blir litt oppgitt av at han MÅ ha PR over dette å komme ut av skapet samtidig som at han MÅ bruke kirken på den måten han har gjort i denne videoen, så nei er ikke veldig fornøyd med denne videoen, selv om budskapet kunne ha vært fint, vis han hadde kommet med budskapet på en litt annen måte en å ha sex foran et alter! Er faktisk respektløst for alle religioner å sulle ha sex foran noe som religionene ser på som hellig!

09.06.2015 kl.20:27

Har ikke noe som helst imot homofile og ønsker selvfølgelig at de skal ha de samme rettighetene som alle andre. Men å spille inne en sex scene i kirka syns jeg er respektløst og jeg hadde ment akkurat det samme om det var ett heterofilt par som hadde gjort det samme. Så det kunne han ha spart seg for eller rett og slett gjort det en annen plass.

Anette

09.06.2015 kl.20:34

HEILT ENIG MED MARITA(LENGER OPPE HER) AMEN til deg!

Rebecca

09.06.2015 kl.20:36

Syns ingenting om videoen! Er helt for homofili, men syns det er ekkelt og respektløst mot kirken. Forstår ikke poenget med å ha sex offentlig på den måten, og syns faktisk det var direkte ubehagelig. Jeg er enig med deg om at feks. et bryllup hadde vært myyyye finere!

susanne casandra

09.06.2015 kl.20:36

er så enig med deg kristin.

folk må få lov å være det de vill. vis man vill være hetro eller homofil eller hva man vill.

:)

karo

09.06.2015 kl.20:44

Et sååå endog. Heia homofili og retten til å elske den man vvil sier jeg og , men fyren har jo misforstått hele gria!! Denne videoen funker jo mot sin hensikt. Den setter all fokus på sex og NULL fokus på det han påstår at budskapet i filmen er....han fremstår jo som en stor tulling!

Maria

09.06.2015 kl.20:58

Mener det samme som deg, Kristin!!

Iselin F

09.06.2015 kl.20:59

Det har ikke noe å si om du er homo-, bi- eller hetrofil. Det viktigste er at man elsker hverandre, og blir lykkelige. Det har vært store diskusjoner rundt kirken og homofili. Jeg kjenner en prest som hadde nektet å gifte et homofilt par, noe jeg mener er helt absurd. Videre kan debatten om prestene skal kunne nekte å holde et homofilt bryllup. Det at Toji tar frem kirken mener jeg er veldig aktuelt, men måten det utvikler seg på synes jeg er upassende. Ja, sex selger, men han ønsket å få frem et budskap som jeg er enig i at ble svekket. Om jeg ikke tar helt feil så hadde Sam Smith en musikkvideo hvor han giftet seg med en mann. Denne var så søt og nydelig at jeg fikk skikkelig godfølelsen og et smil om munnen. Dette skjedde ikke med Toji sin musikkvideo, og det er nok ikke det han ønsket å oppnå heller. Han ønsket å sjokere, komme ut med et PANG. Han ønsket publisiteten, han ønsket oppmerksomheten. Det har han oppnådd. Han har skapt diskusjoner. Selv synes jeg han tok den for langt, men det har kanskje fått folk til å tenke?..

Hanne

09.06.2015 kl.21:01

Jeg synes det er bra at han gikk såpass langt.. Hadde det vært en mann & kvinne, hadde vel nesten ingen reagert..? Jeg heier på de homofile, og tror dette er ett viktig skritt. Folk blir sjokkerte, fordi de enda ikke er helt komfortable med homofile. Synes musikkvideoen er både sjokkerende, vakker og ikke minst sterk <3 Hilsen heterofil

Jeanette

09.06.2015 kl.21:03

Super fyr,ikke noe mot han 😃 Kjempe bra han kom ut av "skapet" ,men synes hele videoen er respektløs! Man har bare rett og slett ikke sex i kirken uansett hvem det er😉 man må respektere hverandre😉 helt for at man må elske hvem man vil men sex passer seg virkelig ikke i kirken👌🏼

Nancy Elin

09.06.2015 kl.21:05

Selv er jeg kristen og har nær familie som er sammen med samme kjønn. Dette er jo et tema hvor uenigheter og diskusjoner aldri ender. Vel, selv om jeg et kristen så betyr ikke det at jeg er i mot homofili. Jeg synes det er helt greit og fint at to av samme kjønn er sammen og vil gifte seg, MEN jeg tenker at de heller kanskje kan gifte seg andre steder enn akkurat i kirka fordi de da ikke respekterer "våre" kristnes syn. Selvfølgelig er det også kristne mennesker som er homofile, men jeg holder meg fortsatt til den at de kan gifte seg et annet sted. Dette handler ikke om at jeg ikke godtar eller respekter at de er homofile, men det handler om at de da kanskje ikke respekterer "oss". Jeg skjønner hvis det kan være vanskelig å holde styr på hva jeg mener, men hele poenget mitt er kort sagt; JEG RESPEKTERER DEG/DERE SOM HOMOFIL(E), MEN TENKER AT DET KANSKJE ER GREIT AT DERE GIFTER DERE ET ANNET STED (siden du mest sannsynlig da ikke står for det "vi" kristne gjør). Dette handler om de homofiles respekt til de kristne også, ikke bare at "vi" kristne skal respektere homofile.

Sånn, håper du som leste det skjønte poenget mitt og at du ikke ble provosert av det (for det var ikke meningen). Og sorry for at jeg brukte caps-lock, men det gjorde poenget mitt tydligere 😂

Uansett homofil eller ikke skal du vite at jeg respekterer deg og godtar deg for den du er❤️

Ønsker akkurat DU en fin kveld videre, klem fra meg❤️

Maiken

09.06.2015 kl.21:06

Det er veldig stort av han å komme ut av skapet og det skal stå respekt for det. Men musikkvideoen hans var ikke måten å gjøre det på. Jeg vil si at homofili nå idag er mye mer akseptert og med den videoen gjør man det bare vanskeligere for seg selv. Han blander i tillegg religion og seksualitet noe som absolutt ikke henger på greip. For de som virkelig er religiøse er det en stor greie. Det er lov for homofilme å gifte seg og det er likstilling. Men sex i kirka?? det gjør man ikke hverken om man er hetro eller homo spør du meg.

Lena Pedersen

09.06.2015 kl.21:07

Jeg er så enig som det går an å bli at homofili er så naturlig som man kan få det! Men hvorfor ikke gjøre det naturlig også da? Hvorfor må man skape så stort styr rundt det? Synes også det er feil av Tooji å være så lite respektfull ovenfor en religion! Religion er stort for mange mennesker. Jeg har full respekt for de som ikke vil vie homofile i kirken, fordi det strider mot kirkens "regler".. Men igjen så burde alle ha samme rettigheter! Her vet jeg ikke helt hva jeg skal mene, for jeg bikker mot begge sidene! Men en ting er sikkert, det er at det var veldig unødvendig gjort av Tooji å være så krenkende mot en religion! :)

Tine N

09.06.2015 kl.21:07

Her er jeg helt enig med deg. Man skal ha respekt for alle, uansett legning.. men også religion. Ønsker Tooji respekt, må han også vise respekt, det gjør han ikke i denne videoen.

Ingrid Kristiansen

09.06.2015 kl.21:09

Jeg har også veldig mange tanker som florerer rundt denne debatten. Jeg har selv ikke noen spesiell mening om dette, jeg er liksom både enig og uenig. Men jeg gir all ros til Toji som kom ut av skapet!

Emma Julie

09.06.2015 kl.21:14

Flott! Jeg er så og si enig. Synes det er helt fantastisk å ville ta opp homofili på denne måten og at kirken forhåpentligvis tilater det etterhvert, men som du sier var å ha sex i kirken litt i det meste laget. Synes videoen er kul i seg selv, men ja! God kveld :)

Charlotte Wollan

09.06.2015 kl.21:23

Okey, hvem fant ut at, jo, vi skal ha sex på alteret, hvilken sløkket ide? Jeg kunne ikke vert mer enig eller ha skrevet det bedre selv enn hva du har gjort. Men herregud, eier han ikke selvrespekt, eller respekt ovenfor andre? jeg blir bare så oppgitt

Marielle

09.06.2015 kl.21:38

All respekt til Toji som har komt ut av skapet, MEN denne videoen synes ikke jeg hører noen plass hjemme! Det har ikke noe med at det er homofili inne i bildet, men fordi det er sex på alteret, i en nydelig kirke. Det er noe jeg mener ikke hører hjemme under noen omstendigheter, verken for homofile eller hetrofile!

Ha en fortsatt fin kveld Kristin!

Christina

09.06.2015 kl.21:46

Kristin. Du skriver det jeg tenker. Takk for at du et du :)

Lise

09.06.2015 kl.21:52

Du er så sinnsykt flink til å sette ord på ting! Jeg er helt enig med deg. Budskapet han ønsker å få frem er godt, men det blir gjort helt feil. Hadde selv ikke tenkt tanken på at de kunne giftet seg, men det var en god idé! Da kunne han skapt en sterk og gripende video.

Vilde

09.06.2015 kl.22:03

Kirken er for kristne og Gud. Gud støtter ikke homofili, og dermed har de ingenting i en kirke å gjøre enten ved å gifte seg eller noe annet. Det er kvalmt og ekkelt. Gud skapte ikke Adam og Adam eller Eva og Eva, han skapte Adam og Eva, og det er meningen at jenter og gutter ikke skal være sammen på den måten. Det er ekkelt og kvalmt og jeg syns ikke det er greit.

Ina

09.06.2015 kl.22:04

Jeg synes det er flott at Tooji har valgt å komme ut som homofil. Det er ikke noe man skal skamme seg over uansett hvilken religion man hører til. Alle skal bli respektert uansett legning, men at han i videoen kobler homofili opp mot sex synes jeg er så feil som det kan bli! Homofile forhold eller heterofile forhold handler ikke bare om sex, men om kjærlighet. Måten Tooji framstiller homofili i videoen mener jeg er totalt respektløst overfor de som er kristne. Å ha sex i en kirke er feil og respektløst uansett om man er homofil eller heterofil, ferdig snakka! Jeg skjønner at homofile har følt seg krenket av kirkens holdninger til homofili, men man kommer absolutt ingen vei med å få kirken til å føle seg krenket tilbake. Jeg håper absolutt at homofile får gifte seg i kirken, vi lever i 2015 og det burde vært lov for lenge siden etter min mening. Likevel gir det ingen rett til å framstile en sexscene i en kirke, som du også sier Kristin "Hvorfor kunne han ikke ha giftet seg med presten i stedet?" eller for den saks skyld at presten hadde viet et homofilt par. Det hadde vært mange "finere" måter å framstilt homofili og "human rights before religion" på! Jeg kjenner flere homofile og min alleraller beste venn er homofil og jeg skjemmes over at hans legning blir koblet opp mot sex i videoen da jeg vet at det ligger så mye mer bak et homofilt forhold enn bare sex. Da han og kjæresten kom ut for klassen fikk de stående aplaus! Det er fantastisk synes jeg! Det hadde vært SÅ mye bedre å framstilt homofiles rettigheter på en annen måte enn ved å spille på sex! Vi har da nok av musikkvideoer som spiller på sex fra før om dette ikke skulle gjort det å! Jaggu!

Ida

09.06.2015 kl.22:14

Hvorfor heier vi på de som tegner karikaturer av profeten, samtidig som Tooji blir slaktet for å ikke respektere andre menneskers religion? I begge tilfeller blir religion utfordret ved bruk av hellige religiøse symboler. Hva får oss til å reagere så sterkt på Toojis musikkvideo?

Sofie

09.06.2015 kl.22:18

Enig. enig. enig.

Har ingenting imot at han gikk ut som homofil. Men tenker også at det hadde vært bedre å gjøre det på en måte som ikkje skapte like mykje debatt. Nå kommer alle til å huske han som "han som først hadde sex i ei kirke, så jugde om å få sparken fra NRK". ikkje at han var åpen om homofili.

Selv om jeg ikkje er så veldig personlig kristen, så synst jeg at man skal respekte "guds hus". Det hadde vært like ille om det var to hetrofile som hadde sex i kirka.

Men for all del. Mulig han ikkje meinte noe negativt med det. Men frustrerende, og ganske latterlig, er det uansett.

Elisabeth

09.06.2015 kl.22:30

Jeg syns det er rart at han er så opptatt av at kirken skal vise respekt for han og homofile osv, men så går han å tramper så veldig på kirkens verdier. Helt greit å tenke at kirken ikke akkurat bidrar til økt toleranse, men jeg syns rett og slett det var stygt gjort mot kirken og de kristne. Jeg er kristen, men mener at homofile og heterofile alle er like mye verdt og at forskjellen er hvem man forelsker seg i og ikke noe mer. Det er fint at folk tør å komme ut, men kan man ikke gjøre det på en fin måte og prøve å stå for gjensidig toleranse i stedet for å rakke ned på andre.

Du skriver at menneskerettigheter bør gå over religion, men religionsfrihet er også en rettighet mennesket har. De kan vel sidestilles, og så kan vi jobbe enda mer for respekt og toleranse. GJENSIDIG respekt og toleranse.

Dette var helt feil måte å gjøre det på. Det som egentlig plager meg aller mest, er når media spør han om ikke det han gjorde egentlig var dårlig gjort mot kirken og han svarer noe som at: Det er jo ikke temaet her.. Det som er viktig er hvordan kirken behandler homofile. Men det er viktig hvordan alle mennesker behandler de som har en tro som betyr noe for dem. Det bør ikke gjøres mindre viktig enn homofiles rettigheter. Det bør være en selvfølge at de som er kristne får være kristne og de som er homofile får være homofile uten at noen skal trampe på de verdiene et menneske lever med.

Uenighet er viktig mener jeg, men det bør høre sammen med toleranse og respekt (som går igjen i min kommentar ser jeg.).

beklager, dette ble litt rotete og langt, men jeg har tenkt mye på dette etter den kom ut og trengte egentlig å få det ut. Jeg syns har gjorde helt feil her. Det er flott at han kommer ut og jeg syns alle som ønsker det skal føle at de kan komme ut uten å bli sett ned på eller behandlet annerledes, men dette ble respektløst.

marte

09.06.2015 kl.22:30

Denne debatten hadde ALDRI blitt så stor hadde han ikke provosert på den måten han gjorde

Torhild

09.06.2015 kl.22:34

helt enig! Utrolig bra skrevet!

Karoline E.N

09.06.2015 kl.22:37

Jeg er helt enig med deg, Kristin! Jeg har ingenting imot homofile, bifile eller lesbiske, da mange av min vennekrets er nettopp dette! J sånn også kirken kan vie både homofile og lesbiske på lik linje som oss heterofile! Men i denne videoen syns jeg han har lite respekt for kirken, så syns faktisk det er hårreisende. Syns også det blir og sende ut litt feile budskap til andre som ikke har turt og komme helt ut av skapet enda, for det finnes folk der ute som fremdeles gjør det! Nei, syns rett og slett det var respektløst 😳 nå er det natta her! Håper du får en god natts søvn :) klem

Malin

09.06.2015 kl.22:37

Helt enig med deg! Blir litt for dumt.

Silje

09.06.2015 kl.22:37

Årrrh den videoen provoserer meg sånn.. Jeg føler at han med denne videoen prøver å skuffe alle kristne under samme kam. Jeg som selv er kristen har ingen problemer med homofile, ingen som helst. Men dette blir for meg alt for respektløst.. Kirken er et hellig sted for de som tror, det er et hellig sted for meg og så mange andre. At han da skal trakke over dette med å ha sex på et alter synes jeg er lavmål. Jeg er helt enig med at budskapet er bra, men måten han prøver å få det fram på er ufyselig. Jeg er rett og slett utrolig irritert og litt såret. Ingen burde trakke ned på andre og det er akkurat det han gjorde, når han har sex i et hellig hus med en prest oppå et alter. Nei vet du hva, dette handler om respekt for andre.

Christine

09.06.2015 kl.22:38

kjærlighet er noe ubeskrivelig vakkert, og jeg synes det er så synd at kjærlighet har blitt synonymt med sex. Det er klart sex er viktig i ett forhold, men kjærlighet er så mye mer enn hva sex er. Du har kjærligheten mellom familie, venner, kjærester og kjærlighet til noen du ikke kjenner. Som deg Kristin, det er så mange som har en kjærlighet til deg - fordi du er ett utrolig vakkert menneske. Ikke fordi alle har hatt sex med deg. Jeg synes det er på tide å skille mellom kjærlighet og sex - før vi får barn som tror at sex er eneste måten å få noen til å elske deg på.

Det at Tooji er homofil kom ikke som en stor overraskelse. Jeg trodde faktisk at han var åpen om det. Men, han har nå kommet ut av skapet, han har skapt blest rundt seg selv og musikken sin med en musikkvideo som skaper sterke reaksjoner. Jo, han er kanskje tøff som står frem som homofil. Men, er det virkelig nødvendig å tråkke på andre for å gjøre det?

Det kjempes for homofiles rettigheter. Homofile bør ha like rettigheter som alle andre. Men det som kanskje er viktigere er å respektere alle, uansett hva de gjør annerledes enn deg. Tooji viser absolutt ingen respekt for de som har ett nært forhold til kirken og den kristne tro. Han turer fram for sin egen del, å jeg er ganske sikker på at det stuntet var for å få tjent mer penger. (Jeg kan ikke forstå annet)

Vi burde alle respektere andre. Uansett hva mennesker tror på, føler, ser ut, mener eller drømmer om. Det er en menneskerett å få tro og mene uten å bli dømt. Mennesker bør holde seg for god til å tråkke på andre, spesielt når de selv kjemper for ikke å bli tråkket på.

Jeg synes dobbeltmoralen i Norge er til å bli kvalm av!

Mia

09.06.2015 kl.22:43

Jeg er ganske enig med deg Kristin, men mer enig med Ida som har kommentert ovenfor her.

For muslimer er noe av det verste man kan gjøre, å tegne Muhammed - men vi heier på de som likevel tegner - fordi vi er for ytringsfrihet. Karikaturtegnerne tramper på en religion, men vi støtter dem fordi vi ikke føler at de gjør noe galt. Tooji viser også en ekstrem form for ytrningsfrihet, men samtidig tramper han på en religion;kristendommen. Bør vi ikke da også heie på han, som vi gjør med karikaturtegnerne? Og disse tilfellene kan faktisk sammenlignes fordi begge religionene ser på det som er gjort mot dem som like respektløst.

09.06.2015 kl.22:44

En kirke er en bygning bygd av mennsker, og noen mennesker har bestemt at dette skal kalles et hellig sted. Vi burde heller begynne å helliggjøre naturen, mennesker, dyr alt denne planeten består av.., For det har vi mennesker lite respekt for det. Men en kirke.. Dette skal kjempes for? Dessuten er det ikke puling som skjer på alteret, det er samleie mellom to mennesker som elsker hverandre.

Malene

09.06.2015 kl.22:56

Endelig noen som er enige med meg. For meg ser jeg det som et eneste stort PR stunt for å, nettopp, bli snakket om. Som du sier, hadde han giftet seg med presten så ville musikkvideoen vært mye bedre. Men den hadde ikke fått i nærheten av samme oppmerksomhet. For meg handler det ikke om å likestille homofile, men at Tooji faktisk bruker dette for å profilere seg selv som artist. For å bli snakket om og for at folk skal vite hvem han er. Jeg har ingenting imot homofili, og er fullstendig enig i at de skal likestilles med heterofile. Men sex i kirka er kanskje ikke veien å gå, i tillegg trekker det fokuset vekk fra der det burde ligge som er nettopp likestilling.

Så har han brutt avtaler. Kirka har slik jeg har forstått vært veldig imøtekommende om denne musikkvideoen, men ante ingenting om at den skulle inneholde sexscener. Han fikk også et valg hos nrk, ingen som ga han sparken. Nei jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men for meg er dette et eneste stort PR stunt fra Tooji for å bli kjent og det blir helt feil i mine øyne.

Susanne

09.06.2015 kl.22:57

det sier litt når youtube ikke tillater meg å se videoen i en alder av 17 år! Hahahah

Marita Malmgren

09.06.2015 kl.22:57

Og en annen ting, den såkalte forkalringen på at ikke kirken eller da kristne godtar homofili er jo fordi vi lever under Gud og hans ord hvor det står svart på hvitt at "Da Gud skapte menneskene, var det hans hensikt at sex bare skulle finne sted i et ekteskap mellom en mann og en kvinne." (1. Mosebok 1:27, 28; 3. Mosebok 18:22; Ordspråkene 5:18, 19) Bibelen forbyr all annen sex enn sex mellom mann og kone, enten det er homoseksuelle eller heteroseksuelle handlinger. (1. Korinter 6:18) Dette gjelder både samleie, kjærtegning av en annen persons kjønnsorganer, munnsex og analsex. Og i og med at dette er Guds ord og ord vi kristne lever under så sier det jo seg selv at det er sånn vår religion er, og da kan man ikke forvente at homofili skal bli godtat på den måten når Gud ikke har skapt oss på den måten at vi skal leve med det. Men selv om Bibelen ikke godkjenner homoseksuelle handlinger, tolererer den ikke homofobi eller hat mot homoseksuelle. De kristne får i stedet oppfordringen: «Respekter alle.» ? 1. Peter 2:17, og derfor handler det også om at "ukristne" og homofile/lesbiske kan godta VÅR religion. Og gjennom denne videoen og det Tooji står fram med å sier så er det iallefall ikke respekt mot kirken og oss kristne. Ønsker man respekt så må man gi respekt, sånn er det.

Linda

09.06.2015 kl.22:59

Helt enig med deg. Jeg heier på kjærligheten, i alle former og farger, men dette syns jeg ingenting om. Hvis budskapet hans er like rettigheter i kirken, ville det vært vakrere og kommet bedre frem, som du sier, ved at han giftet seg med presten.

Silje Wold

09.06.2015 kl.23:03

Jeg har ikke engang tatt meg tid til å se videoen da jeg hørte om dette, og har heller ingen planer om det!

Jeg personlig er kristen og synes det er feil å ha noen som helst seksuell handling i en kirke i det hele tatt, eller en Moske, et tempel eller et hellig hus! Det er bare respektløst! Dette er noe jeg synes Tooji kunne klart seg fint uten, såklart er det menneskerettigheter foran religion, men si hvis jeg hadde ligget med noen over noen andres grav, for å gjøre klart at ting har endret seg siden deres tid, så ville jeg blitt buret inne og ikke minst ført skam på hele den yngre gennerasjonen!

Tooji hadde en ide, men noe må ha godt riktig galt da denne ideen skulle virkeliggjøres!

Feil er feil uannsett!

Julie Nomeland

09.06.2015 kl.23:06

Ble for dumt syns jeg..

Camilla.

09.06.2015 kl.23:14

Når jeg hørte om videoen så var jeg først utrolig positiv, men når jeg så den så ble jeg mest sjokkert. Jeg kjente at jeg skammet meg på hans vegne. Ikke fordi han kom ut som homofil, eller hadde 'sex' på film, men fordi jeg følte han dro det altfor altfor langt.

Jeg er ikke personlig kristen, men jeg mener likevel at man må respektere andre kulturer og trosretninger. Selv om ikke kristendommen/kirken ser på sex som noe feil eller skitten, så er det ikke DET som skal skje inni Guds hus. I kirken skal man jo samles som 'Guds barn'. Følte bare det ble helt feil.

Jeg er utrolig glad for at Tooji åpnet seg, men jeg håper inderlig ikke han angrer. Dette kan umulig være PR man vil ha. Hadde SÅ godt inntrykk av ham etter han kom med barneboken sin som introduserte temaet død på en god måte. Men nå får jeg bare vondt i magen av hele Toojis situasjon og tematikk i videoen.

Ønsker ham alt godt, though. Glad du tenker det samme Kristin, om at dette kanskje ikke var helt heldig måte å gjøre det på. Ekteskap mellom to menn i kirken hadde vært helt nydelig!

Olav-Inge

09.06.2015 kl.23:19

For homofili.

Mot krenking av det jeg og sikkert andre mener er oss hellig.

Hvis mannen vil ut av skapet så er det vel bare å få oppmerksomhet i rikspressen på en skikkelig måte?

Smaker av et klamt reklamestunt for låta og er bare kleint og skadende for toleransen.

Ikke noe som passer seg rett og slett uansett seksuell smak og retning.

Tommel ned for Tooji!

Kjersti

09.06.2015 kl.23:19

Når han ikke respekterer kirken, hvordan kan han forvente at de skal respektere han? Jeg er 100% for at folk skal få elske hvem de vil, og jeg mener selvfølgelig ikke at kirken nå kan gå i mot homofile pga dette, men om det er respekt han vil ha, bør han vise det samme. Er jo veldig modig av han, og skjønner hva han vil, men syns det er respektløst for de som har kirken som sin helligste plass. Jeg er ateist, men man skal absolutt respektere de som er troende, så får man som regel respekt tilbake også. :)

astrid

09.06.2015 kl.23:22

hmm, ja første tanke var respektløst uavhengig av legning. Hadde vært like respektløst om det var heterosex.

Litt ening i det med bryllup, hvorfor ikke bryllup heller feks.. MEN det har vært et lenge brukt ståsted fra konservative kristne at homoSEX er dødssynd.. .at de gjener må være homofile, bare de ikke "praktiserer" det, altså har sex. Noen har ikke fått bli prest om de levde sammen med en av samme kjønn, dvs hadde SEX... Men helt greit ellers. Så ståstedet til kirka har vært/er at "vi aksepterer homofile, for vi er så noble så!! MÅ vite!!" MEN "bare de ikke har sex". Altså at homofile kan være homo.... bare de ikke lever det ut.... til helv.. med den SKINN-toleransen/fake-toleransen.

Det virker på meg som om kirka VIL være tolerante pga at de da frmstår som NOBLE... Så de har lagd en latterlig diskriminerende grense.. AT det er greit bare man ikke VIRKELIG LEVER som homofil... Homser skal ikke få ha samme kjærlighet, altså ikke gå så langt som å ha SEX. Derfor og bare derfor synes jeg FAKTISK at den 100% RESPEKTLØSE videoen, oppveier ulempene, selv om jeg faktisk ble støtt!! Så det så! (og når noen først skulle rå-ri, så var det bra at det var DRITVAKRE tooji, så ble det ikke nasty)

Anna

09.06.2015 kl.23:23

Hei.

Jeg synes at det OVERHODET ikke var greit å lage en slik video. Jeg skjønner ikke at noen kunne komme på noe så dumt.

Det er så innmari respektløs mot de som går i kirken og tror på Gud.

Synes at det er helt utrolig dårlig gjort å lage en sånn video at jeg nesten ikke har ord.

Hva slags budskap vil han komme med?

Forventes det at folk skal være tolerante og akseptere homofili, mens de selv kan tråkke på de troende og gjøre (på en måte )narr av det som er hellig for mange?

Jeg får bare dårlige assosiasjoner med homofili når jeg ser på den videoen. Som om det det dreier seg om. Å pule med hverandre på "forbudte" plasser siden det er slike steder som gir de mest spenning?

Nei, nei, og atter nei. Ekkelt hele greie. Har ikke noen respekt for han som artist, og kan ikke forstå at noen foreldre skal kjøpe boken han ikke s lenge siden ga ut til sine barn, og i det hele tatt at noen kan like det han gjør

Synne

09.06.2015 kl.23:59

jeg er så enig! Kjempeflott skrevet! Syns det er innmari respektløst og mener at det ikke hjelper noen. Om man vil ha respekt må man også vise respekt. Man kan ikke gå rundt å tro at respekt er noe man vinner med å være respektløs. Jeg tror egentlig at denne videoen setter en aldri så liten bremse på homofiles kamp om likestilling, når noe slikt kommer i media.

Elise

10.06.2015 kl.00:02

Vel. Syns det blir rart å skrive "vi heier på karikaturtegnere" (som kommentert lenger opp her), det er det kanskje noen som gjør for å støtte ytringsfriheten, men jeg tror det er minoriteten av befolkningen som heier på disse. De fleste har kanskje et nøytralt forhold til dette? Ikke vet jeg. Men jeg syns ikke akkurat at disse har så mye for seg. Koranen og Hadith forbyr tegning av både Allah, Muhammad og enkelte dyr faktisk. Dette syns jeg at vi må respektere, så jeg støtter ikke karikatur. Når det er sagt, så syns jeg denne videoen er helt tragisk. Jeg syns også som noen kommenterte her oppe, at det er direkte ubehagelig å se på. Det er bare så bisarre scener, og det er så utrolig respektløst ovenfor kirken og kristendommen. Jeg hadde reagert like kraftig om det var heterofile, for man spiller ikke inn sexscener på et alter ass. Nei. I tillegg så er det ganske heftige scener hvor han rir og koser seg, nei ass igjen. Det bare er så... ute. Jeg bare lurer på hvor sykt kleint det var å spille inn det der? HAHA! Sitte og se på, også i en kirke? Nei. Det er mange involvert i produksjon av en musikkvideo, syns det er helt fucked up at ingen har brukt hue og tenkt at dette er helt på dritern?

Når det er sagt digger jeg homofile, min beste kompis er homofil og han er så fin. Akkurat som alle andre vennene mine. Jeg har lenge tenkt at Tooji har vært homofil, så endelig får han kanskje sunket skuldrene litt.

Jeg er det man kaller "vanlig kristen", døpt og konfirmert i kirken. Så jeg er ikke praktiserende kristen nå, men jeg syns likevel at alle religioner skal respekteres. Takk for meg ass.

Camlla

10.06.2015 kl.00:13

Etter at jeg så Tooki fortelle om dette på TV2, forstod jeg mer om at det er et kunstnerisk uttrykk, og at det har til hensikt å skape diskusjon om homofili i kirken. Det synes jeg er viktig. Takk til Tooji for det!

Guro

10.06.2015 kl.00:13

Tooji er homofil, greit, det hadde vel alle en mistanke om fra før, creds for at du kommer ut av skapet, og all respekt for at du ønsker å skape likestillig, men er dette virkelig måten å gjøre det på?

Jeg som heterofil ville aldri i livet hatt sex i en kirke, og i hvert fall ikke med hele menigheten som publikum! Det er bare ikke akseptabelt, og å framstille homofile på denne måten blir helt feil! Homofili er ikke synonymt med sex, og det er på tide å skillle mellom sex og kjærlighet, for setter vi ikke et klart skille snart, kommer det til å gå riktig galt! Tenk på de som er barn i dag, de kommer til å tro at sex er nødvendig for å bli alseptert og elsket, er det virkelig det vi vil lære barna våre?

Sara

10.06.2015 kl.00:18

Enig med deg Kristin, og om ikke jeg tar veldig feil mener jeg at dette var noe Morten Tyldym reagerte på og. Da folk mente det burde være sex scener for å få frem poenget ved at Alan Turing (Imitation Game) var homofil, mente han at det ikke må være sex for å bevise om noen er homofil/hetrofil. Var noe i den duren hvertfall.

Syntes man skal få ha sex/være forelsket i hvem man vil, men å være homofil/hetrofil/bifil handler ikke bare om sex

May Kristin

10.06.2015 kl.00:41

Jeg må si jeg er enig i det du skriver. Jeg satt å måpa etter jeg så den i går Jeg er ikke selv kristen. Men ville aldri gjort noe stykt mot kirken. Jeg er ikke i mot homofili, Men jeg ble helt skjokka rett og slett at han turte å gjøre dette i en kirke.

Anette

10.06.2015 kl.00:51

Enig med deg! Sex har vi hjemme, dette ble jo bare helt merkelig. Første og siste gang jeg så den filmen.

Jenny

10.06.2015 kl.03:59

"...hvorfor i alle dager skal homofil kjærlighet gjøres synonymt med sex?"

Word!

Julie

10.06.2015 kl.06:54

Du har ett godt poeng der kristin! Er nok ganske enig i at det er ganske respekt løst, men samtidig så veit jeg egt ikke hva jeg synes om videoen i utgangspunktet.

Men ja at han hadde gifta seg hadde vært bedre og kanskje fått fram poenget bedre

Runa

10.06.2015 kl.08:10

.... Men han hadde ikke baller nok til å utføre stuntet i en moské .

10.06.2015 kl.09:01

sex i en kirke er vel aldri greit.. Uansett om man er heterofil eller homofil, men jeg skjønner budskapet hans godt også! Han får virkelig fram poenget om at homofili er greit og han at demonstrerte det foran "gud" og kirken som aldri har støttet det. Delte meninger om denne videoen!

Donna Timida

10.06.2015 kl.09:19

Så utrolig flott at Tooji kommer ut av skapet, applauderer ham for det, men applauderer overhodet ikke måten han gjorde det på. Helt enig med deg, hvorfor i alle dager skal homofil kjærlighet gjøres synonymt med sex? Ja, ok, kirken + homofili = mismatch, men han trenger ikke å fornærme alle kristne ved å illustrere sex i et hellig rom. Denne videoen skaper debatt, men neppe anliggende det temaet han hadde sett for seg. Veldig synd at han gjorde det slik :/

"Krenket"

10.06.2015 kl.09:24

Herrefred, er dere krenket? "Respektløst"? Ærlig talt, kirken må tåle å få en slik på kjeften for sitt fornektende syn på homofili. Kirken har enda et stykke å gå før vi kan si at homofile er likestilte heterofile i sitt hus. De må gjerne velge å aldri fullt ut akseptere og anerkjenne homofile på lik linje med heterofile, men kom ikke da og vær såret og krenket over en musikkvideo. Det eneste man kan hekte dette på er at sex er gjort til synd av kriken, og det samme er homofili, derfor er det tilsynelatende legitimt å bli krenket. Gamle grunnfjell begynner å vise seg litt igjen når uttrykkene blir såpass direkte. Blir det demo på Karl Johan med brenning av homoflagget snart?

Mislik det gjerne, men ikke vær såret og krenket. Da er vi i samme gata som noen vi ikke liker å sammenlikne oss med. Dette må vi tåle. Det er ingen som skades av å se dette, eller bør få vondt noen plass. Derav ufarlig.

Er det virkelig respektløst, gitt måten kirken har behandlet homofile i et historisk perspektiv, og også i dagens kontekst? Kirken KAN IKKE forlange noe som helst av homofile, på generelt grunnlag. Det eneste er at videoens innhold kanskje bryter med avtalen mellom kriken og produksjonen av videoen. Kun DET er på grensen til respektløst.

Harmen vi ser nå, viser at videoen var meget viktig.

krist.in

10.06.2015 kl.10:27

Jeg er så enig med deg! Jeg er veldig for at ingen skal føle seg utelatt fra kirken, uansett hvem de elsker. Men å spille inn "sextape" på alteret? Det passer seg ikke uansett om det er mellom to menn, eller kvinne og mann altså..

Caroline

10.06.2015 kl.11:07

Jeg er så enig med deg! Heia kjærligheten, uansett rase eller legning!! Dette synes jeg derimot bare er et desperat forsøk på å bli lagt merke til blant alle de andre som ukentlig "kommer ut", og i mine øyne feilet han totalt, for nei all PR er IKKE god PR!!

Maria

10.06.2015 kl.11:30

Heia! Hipp dobbelt hundre hurra for Tooji har kommet ut av skapet, og står frem som ett eksempel for andre muslimske gutter. Madonna provoserte jo i sin tid med "Just like a pray" med en mørkhudet Jesus. Men helt ærlig Tooji går for langt.. jeg tenker at hvis han hadde gjort dette i en moske med en mullah, så hadde gutten blitt drapstruet og kunne visst seg på åpen gate. Kirken er ett sted for tro, håp, kjærlighet og sorg - ikke ett sted der du skal knulle presten på alteret.

M.k.h

10.06.2015 kl.13:43

Heldigvis er det bare en video.

Det er meningen å sett det på spissen, på lik linje som andre videoer/maleri/tekster som skal formidle et sterkt budskap.

Vi har sett 1000 vi av tegninger av profeter som ikke skal tegnes. Vi har hørt russelåter handle om sex og fyll, og vi har lest blogger som har skrevet om "ikke aksepterte" temaer. Vi tolker alt på vår egen måte og Tooji gjore noe som er absolutt nødvendig. Selvmordsstatestikken blant homofile er skammeli høy. Vi må slå opp i lovene og lese oss frem til faktiske standpunkt før vi mener og dømmer.

I og for seg er jeg enig i det du skriver, men Tooji er langt fra respektløs ovenfor kirken. At vi har latt diskriminering få være i samfunnet er respektløst. Vi lar det skje enda.

Og vi burde snart slutte å referere til årstall, det er trossalt 2015 ;)

Sandnes jenta

10.06.2015 kl.15:10

Eg suns den musikkviden va litt drøy. Men alikavel tøft gjort av han Tooji!, han har unge mennesker som ser opp te han. På en måte så suns eg det va overdrevent å komma ut på. Går grenser! han sette på en måte homofile feil lys, når det gjelde den sexen på filmen. Hallo. Eg har en sønn på 12 år, å har kje lyst å visa den videon te han. Blei litt for porno, selvom det e kje ekta. Men alikavel.

Eg heie på homofil, lesbiske, bifile og kje minste transeksuelle.

Heia Tooji så kom ut:) men konne gjort det på en fin måte.

E enige me deg Kristin.

Cecilie

10.06.2015 kl.16:41

Med interesse har jeg de siste dagene fulgt diskusjonen i kjølvannet av Toojis musikkvideo og at han nå offentlig bekrefter at han er homofil. Det påstås at han vil ha bort unge menn og kvinners skamfølelse relatert til å være ung og homofil. Jeg tenker at Tooji, gjennom denne visjonen, ødelegger for "homokampen". Det er dessverre slik at homofili, for mange kritikere, kun omhandler sex. Og ved å komme ut av skapet med en musikkvideo hvor han ikke bare eksplisitt viser seksuelt samkvem, men også i et hellig rom. Selv ikke-kristne kan forstå kritikken som kommer, da de fleste forstår at dette er respektløst. Uansett legning og uansett religiøs tilhørighet.

I de fleste diskusjoner jeg har hatt med motstandere av homofili er det veldig klassisk at det er tanken på seksualakten som byr dem i mot (de tar hverandre i ræva, er et "argument" jeg har hørt litt for mange ganger). Derfor syns jeg det er trist at kampen for homofiles rettigheter og likeverd nok en gang degraderes til en diskusjon om retten til å ligge med hvem man vil, i stedet for retten til å elske hvem man vil. Kjærlighet er mer en sex, uansett hvem man elsker, og man kommer ikke bort fra at man må vise respekt for å få respekt.

Amalie

10.06.2015 kl.17:05

Enig med deg!!

Nikita <3

10.06.2015 kl.18:47

Helt enig! :)

10.06.2015 kl.20:21

Jeg synes det er fint at noen står frem som homofil, men jeg synes dette ble HELT feil! Jeg er selv i skapet og jeg synes ikke det blir noe lettere av at homofili for så mye "kritikk"!

Klem i fleng <3

Anonym 22

10.06.2015 kl.22:50

Dette er et bra tema, og på mange måter skjønner jeg hvorfor han gjør som han gjør. Her i Skandinavia er det på mange måter lettere å komme ut som homofil, mens i resten av verden er det ikke like lett i det hele tatt. Man kan fortsette å komme ut på en diskre måte, men noen ganger så trengs det et hyl! Noen som sier at: "Hei, jeg snakker ikke bare for vesten. Folk over hele verden diskriminerer og dreper folk som oss, og vi fortjener mer!". Så sånn sett så kan jeg forstå en video som dette.. MEN jeg mener fortsatt ikke at det er den absoultt rette måten å deale med dette på! Helt klart ikke en vei jeg ville ha valgt.. Jeg kan se begge sider!

Ik

10.06.2015 kl.22:52

Hvorfor dette ble feil i mine øyne:

-han hadde fått tillatelse av kirken til å lage en musikkvideo med kjærlighet mellom mennesker uansett legning, hvorfor ikke vise sin takknemlighet til kirken for denne åpenheten og gjøre det på en fin måte?

-mange har et forhold til denne kirken gjennom dåp og begravelse, en så mye omtalt sexscene ved alteret i kirken ødelegger for disse menneskenes minner og fremtidige minner.

-hvorfor ikke kjempe for homofiles rett til å vise kjærlighet, nærhet og seg selv i offentlighet, sex hører hjemme bak lukkede dører og privatlivet. Enig med Erlend Elias kommentar om at homofile ønsker å ikke forbindes kun med homsex men faktisk homofil kjærlighet.

- på samme måte som homofile diskrimineres diskriminerer Tooji selv når han drar alle prester og alle kristne når han påstår alle de har et negativt syn på homofili..

Maria

11.06.2015 kl.11:02

To venninner av meg gifter seg om et par uker. De skal i kirken for å bli velsignet. De skal stråle sammen, og kirken gleder seg over at de har funnet hverandre. Det er det som hører til i kirken.

anniken

11.06.2015 kl.11:07

Helt enig!

Det er kjempe respektløst. Jeg syns det er så provoserende at tar Tooji seg 'friheten' til å gjøre noe sånt fordi han er homofil - det spiller da søren meg ikke noe rolle! Homofil eller ei, det der er ikke greit.

I tilegg legitimerer han det, og sier at 'beviset' på at det ikke er et PR-stønt er alt han har ofret mye (dvs. en jobb som MGPjr programleder) og lagt i mye hardt arbeid. Det er et ekstremt enkelt argument, og viser hvor naiv Tooji er. Ja, seff er det kjipt å få ris for noe man har jobbet hardt for. Men - selv en forferdelig handling som ex. skader noen kan noen ha jobbet hardt for. Det der blir for dumt.

Unnskyld meg altså - men vet ikke hvem Tooji har forhørt seg med når han har 'gått mange runder meg seg selv' (Ref. Tooji), men til neste gang han 'ofter alt' så burde han revurdere og se saken fra flere sider.

JA for homofili og hva enn man vil være - men respekter andres troslik en vil at andre skal respektere homofili.

C

11.06.2015 kl.15:09

Jeg har ikke helt opparbeidet meg en mening om videoen og føler meg egentlig litt nøytral til hele greien.. Jeg klarer helt klart å se begge sider av saken, men for meg er det litt merkelig at folk tar det så til seg da jeg ikke skjønner helt greien med å tro på gud osv. Men det er meg og så klart skal de som tror få tro i fred. Tenker dette er mer en debatt for de som har et forhold til kirken eller har en klar mening om Tooji's video å delta i. En ting jeg derimot har en klar mening om er at det bør være likestilling for ALLE mennesker!

Thea

11.06.2015 kl.18:20

Budskapet er tydelig. Fuck kirken og deres meninger.

Hvorfor skulle de måtte gifte seg, det å gifte seg er ikke et symbol på ekte kjærlighet, men det er ikke sex heller. Og det er jo en video.

Jeg ser ikke noe problem med denne videoen. Det er latterlig at alle som går i kirken hver jul nå plutselig føler seg krenket.

Hanne

11.06.2015 kl.19:04

Sex er like naturlig for mennesker som det homofili er, så de som skriver i dette kommentarfeltet at det er unaturlig å blande homofili og sex sammen har i mine øyne misforstått litt. Jeg synes det er bra at en person med såpass mye innflytelse som det Tooji nå har gått skikkelig hardt ut mot kirken. Greit at det ikke var det mest respektfulle han kunne gjort, men hvor respektløse har ikke kirken vært mot homofile? Den nekter to personer som elsker hverandre å gifte seg FORDI de begge to har samme kjønnsorgan, det er i mine øyne virkelig grunnt og respektløst. Og jeg tror ikke at Tooji har ment å gå ut mot enkeltpersoner, han har ment å gå etter kirken og religionen. Hadde han gått ut mot en enkeltperson hadde det vært respektløst, men "konsepter", som religion, har ikke rettigheter slik som mennesker har. Ja, han har gått ut mot "et konsept", et konsept som har krenket homofile i laang tid. Og jeg syns ikke det er noe respektløst i at han går i mot dette "konseptet" og står opp for seg selv og andre homofile.

Kamilla

12.06.2015 kl.00:54

Som jeg skulle sagt det sjæl!

J

12.06.2015 kl.01:53

Her hadde Tooji en gyllen sjangse til å påvirke kirkens syn på homofili, det er jo en grunn til at de valgte å låne bort kirken for at Tooji skulle få tale de homofiles sak i musikkvideoen sin; da er det tydeligvis en endringsprosess pågående i kirka i forhold til aksept og syn på homofili. Også velger Tooji å kaste bort hele sjangsen med å simulere sex med en prest forran alteret?! Hva tenkte han å oppnå med det? Å vise hvor lite respekt han selv har for kirka? Eller kanskje endelig få spilt ut sin innerste fantasi om å ha sex med en prest i kirka? Er ikke godt å si hva han tenkte på.. Hvordan tenker han dette fungerer for de homofile som i årevis har kjempet for aksept fra kirken? Hvordan tenker han at de som fortsatt er i mot/delvis i mot homofili skal få mer innblikk i hva det egentlig vil si å være homofil i dagens samfunn?

Hanne- homofili er kjærlighet, og sex er bare en del av den kjærligheten. Som du sier selv har kirken vært respektløs ovenfor homofile, men her strakte de faktisk ut en hånd. Da burde Tooji valgt en helt annen vei enn å ha sex forran alteret. Det løser jo absolutt ingenting, han risikerer med ette å gjøre ting værre.

Jeg er selv ikke en ivrig kirkegjenger, og for meg personlig gjør det svært lite at han gjorde det, men dette er så utrolig respektløst for de som et glad i kirken og det den reprensenterer. Uansett tro så er man ikke så respektløs mot en annen tro. Uansett om det er et "konsept" som du kaller det, Hanne, så er religion og tro svært personlig for veldig mange.

Holzer med "take me to church" er et skikkelig godt eksempel på en musikkvideo som tar for sg både kjærligheten og utfordinger mange homofile opplever verden over. Den rørte i alle fall noe i meg. Det samme kan jeg ikke si om Toojis musikkvideo, den var for meg bare respektløs, både ovenfor kirka og for mange homofile.

12.06.2015 kl.12:58

restpektløs.

Mia

13.06.2015 kl.06:22

Dere må huske han er muslim og har ikke noe forhold ptil kirken. På en måte han vil med musikkvideoen drifter i kirken og ville vise alle pedofile som finnes i kirke. Sex er sex Tooji filmer og viser alle de pedofile gjør det i skjold . Hvor mange barn ble/blir sexual misbruk i kirker????????

Mia

13.06.2015 kl.06:50

Dere må huske at han er muslim og har ikke noe forhold til kirke. På en måte han med musikkvideoen sin vil vise alle pedofile som finnes i kirke. Tooji filmer og viser fram men alle de pedofile ..............gjør det i skjold . Hvor mange barn blir sexual misbruk i kirker????????

Hvordan kan Frogner kirke tillater at en lager en sånn film. de som styrer kirken må svare. Her man ser store forskjellen mellom Islam og Kristindom. Han hadde aldri fått lov å gjøre det samme i en moske. Det er Respektløs og satnis.

Frida

13.06.2015 kl.18:17

ALLE dere som føler dere så utrooolig "krenket", hadde gitt langt FAEN om han, som flere foreslår, hadde gjort det i en moske. DA vet du, da hadde dere sagt "Jeg er så stolt av Tooji!! Han får frem et bra poeng om at muslimer ikke respekterer homofile!", osv. Fordi da er det plutselig ikke en av dere. Det er lett å ikke føle med andre, som er annerledes enn deg. Sånn med f.eks karikaturtegningene. JO det kan sammenlignes. Var det noen som helst debatt ut i fra at "de fleste i Norge" syntes at dette var SÅ slemt mot muslimene pga dette er hellig for dem? Nei! haha, 1000 + tok bilder på face/instagrammen sin med quote "Je sius Charlie" osv osv. DA skulle aaalle støtte ytringsfriheten, uansett om muslimene følte seg krenket. INGEN var ute å ropte om at dette var tramping på deres hellige tro, ingen! Det er så dobbeltmoralsk at det ikke går ann. Nå når han har sex i en kirke (nei uffa meg så ekkelt altså, aldri sett sex før) så skal dere rope ut om hvor respektløst det er? Jeg sier som noen over her har gjort, hvorfor i alle dager skal ikke kirken tåle å bli litt "krenket" da? Etter at kirken i SÅ lang tid, og FORTSATT - krenker homofile? Og btw: å føle seg krenket er ikke i samsvar med at du ER krenket. Følelsen ligger INNI deg. Det at Kirken har gjort sex til en synd, er noe MENNESKER/KRISTNE har funnet opp. Det er ikke dermed sagt at det er synd, vet dere. ikke ALT en prest sier er sant, osv. Det er lov å tenke selv, og det er fult lov, OG bra, og kritisere ting - UTEN at du/dere/meg kan føle at en er krenket.

Ps: Har INGEN sett Orange is the new black?

Frida

13.06.2015 kl.18:21

+ Det at folk sier at han hadde "sjansen" til å påvirke kirken til å "godta" homofile, men han bomma totalt med videoen osv? Haha er dere D U M M E ? - Hvis du/dere/prester/kristne etc ikke respekterer homofiles rettigheter, før eller etter denne videoen så sier det BARE noe om deg. Det har INGENTING med han, hans musikkvideo eller homofile å gjøre. Hvis du følte deg så utrolig "krenket" (buhu) av videoen, eller ikke forsto poenget, eller what ever - og nå plustelig ikke har noen respekt lenger? Da ligger jo det inn i DEG. Alene. ingenting med videoen å gjøre. jeeeesus (ops sry krenka jeg noen nå?????)

Heidi

15.06.2015 kl.01:05

Syns det var bra! Skapte stor engasjement i hvertfall og når ble det sist gjort av en musikkvideo? Han er modig, og det må roses!

Hvorfor heier vi på de som tegner karikaturer av profeten, samtidig som Tooji blir slaktet for å ikke respektere andre menneskers religion? I begge tilfeller blir religion utfordret ved bruk av hellige religiøse symboler. Hva får oss til å reagere så sterkt på Toojis musikkvideo? <-- Virkelig enig med dette!

Skriv en ny kommentar

hits