NOK ER NOK!

Kjære venner!

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne.. Når jeg engasjerer meg ekstremt mye for en bestemt sak, er det vanskelig å bestemme seg for hvordan det første avsnittet skal begynne, og ikke minst hvor og hvordan det skal avsluttes. Jeg koker! Jeg rister! Jeg er så engasjert at det gjør vondt.. Jeg håper dere tar dere tid til å lese dette, og til å la teksten og budskapet synke inn. 

I dag hadde jeg den store gleden av å være til stede på lanseringen av «Matro», som fant sted på Villa Sult (Institutt for spiseforstyrrelser) - En så ekstremt viktig kampanje hvor formålet er å senke skuldrene, puste, og legge kropps- og mathysteriet på hyllen én gang for alle. Det skal være en bevisstgjøring om at kostholdshysteriet har gått for langt.

Daglig knives det om å vinne frem med råd om hvordan vi skal leve livene våre, hva vi bør spise og hva som er sunt. Dette skaper forvirrede og usikre forbrukere, og tar motet fra folk! Det er nok nå, er det ikke? Flere lever så sunt at det er usunt. For mange er ikke lenger mat noe de bare spiser, men noe de gruer seg til. Mat er viktig. Mat er kos. 

Jeg har lenge vært opptatt av denne debatten, debatten om mat - hva man bør og ikke bør spise, dietter, treningstips, slanking.. Hysteri. Jeg prøver så godt det går, å bruke min posisjon til å bidra til noe helt annet enn det vanvittige fokuset på mat og kropp. Det har tatt fullstendig av i media og på alt av sosiale medier, og sånn kan det faktisk ikke fortsette. Overskrifter som "Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen", "Fire tips til en sunnere pizza", "Her kommer Norges første søtpotetlompe", "All frukt er godteri", "Banan er ikke bra for deg", "Nå skal du holde deg unna disse matvarene", "Slik kommer du i form på fire uker", "Veien til Sommerkroppen", "Slik blir du slank og flott", bare for å nevne en brøkdel, MÅ ta slutt. Er det rart befolkningen har et anstrengt forhold til kropp og mat? NEI! Media, bloggere, og soliale medier bidrar til å skape en enorm uro, og det er dette Mills og Villa Sult, ønsker å sette en stopper for. Det er på høy tid! Så til de grader.

Mathilde i videoen, som også var til stede på eventet i dag, og som var med i panelet slik som meg, forteller at hennes personlige historie gjorde at hun plasserte de vonde følelsene, i den kontrollen hun kunne utøve på matinntak og strikt trening. Hun plasserte all uroen i kontrollen over kroppen, begynte å spise sunnere og trene, og fikk et anstrengt forhold til mat. Frem til hun var 20 år hadde hun aldri ofret mat en tanke. Hun kunne sette til livs en hel pizza hvis hun ville, uten å tenke over det, nå unner hun seg så vidt en pose med yoghurtnøtter en gang i uken, men da MÅ hun være iført treningstøy for å vise de rundt seg at hun ikke er en latsabb som trøkker i seg drittmat. Yogurtnøtter, faktisk.. Dette er ekstremt trist og ekstremt tragisk. Mathildes historie gjør sterkt inntrykk på meg, og videoen under her rører meg til tårer. 

Undersøkelsen viser at 2 av 3 nordmenn gir bloggere skylden for et usunt fokus på diett-tips, og det forstår jeg ekstremt godt.

Man har som som blogger, med mange unge lesere, stor påvirkningskraft, og dermed et hinsides stort ansvar. Vi er rollemodeller, venninner, personer leserne våre ser opp til og ønsker å være i en eller annen grad. Vi er så «nær» leserne våre, vi blir så godt «kjent», og jeg tør å påstå at leserne har en helt egen tiltro til oss, i forhold til kjendiser og modeller man ser i magasiner. Vi kan guide på en helt spesiell og svært troverdig måte, rett og slett fordi at leserne føler de kjenner oss, og da er det ekstremt viktig at vi tar ansvar for den posisjonen vi befinner oss i.

Det er viktig at vi tenker nøye over den makten og påvirkningskraften vi har, og at vi bruker denne godt og til noe positivt. 

Når det kommer til kroppshysteriet, som jeg velger å kalle det, så skjønner jeg veldig godt at 2 av 3 nordmenn gir bloggerne skylden. Bare SE hvor vanvittig mange innlegg som har blitt skrevet de siste årene med inkluderte hashtags som #sommerkroppen2015 #fitness #weightloss o.s.v. Det har tatt fullstendig av. Blogg- og Instagram-Norge er fylt til randen av treningstips, kostholdstips, diettforslag, sunne oppskrifter, grønne smoothies, fresht treningstøy +++, det er ikke rart at det norske folk føler på presset.

Den ene bloggeren etter den andre langer ut om fordeler med ulike treningsformer, og opptrer i mange tilfeller som en PT for sine lesere, som kommer med skreddersydde kostholdstips. Dette ser jeg på som svært skremmende. Jeg ser at flere bloggere deler sin guide til en vektnedgang på et visst antall kilo, men dette er en metode som funket for akkurat denne bloggeren, og kanskje ikke en metode som funker for noen andre. Man burde ikke få lov til å gi slike tips kun basert på egne erfaringer. Hvordan man reagerer på diverse dietter og treningsformer er svært individuelt, og det er fryktelig skummelt og legge ut et innlegg med overskriften "Slik går du ned 10kg", det burde vært forbudt. Dette kan være direkte farlig!

Vi har blitt hysteriske med all denne matfrykten vår. Hva skjedde med den gode gamle matsirkelen? Den som har funket i flere tiår, som plutselig ikke var en fin pekepinn!? Jeg mener vi bør gå back to basic, senke skuldrene og finne hvilepulsen. Vi har utvilket en frykt for grovt brød. Vi har utviklet en frykt for alt som inneholder sukker og karbohydrater, og kalorier for den saks skyld. Vi er livredde for melkeprodukter som gresk yoghurt og mager cottage cheese, som har fremstått som supersunne alternativer i en god stund nå. Dette har gått for langt!

Vi MÅ kunne unne oss taco på fredagen og pizza på lørdagen med god samvittighet, UTEN at denne pizzaen er laget på blomkålbunn, eller hva det nå er som er mest «trendy».. For det handler i mange tilfeller om trender. Mange av de forskrudde «matvanene» vi har lagt til oss, er ofte et resultat av en eller annen trend. Er det grunnet delingen og antall likes? Matbilder skal tas, de skal publiseres, og de skal for guds skyld ikke inneholde såkalte "usunne" matvarer. 

I dag er en stor dag. Jeg håper så inderlig at vi vil se klare endringer i det forskrudde matbildet, men verken Mills, Villa Sult, Mathilde eller jeg kan gjøre dette alene. Vi må skape et felles engasjement. Et felles engasjement for å hente frem den gode gamle matroen blant det norske folk. 

Stor klem meg ♥

119 kommentarer

Marianne M H'

27.05.2015 kl.18:40

MAT i mitt hjarta <3 takk for eit heidundrandes flott innlegg :D blei litt sulten av det såååå no skal kjøkkenet gjennomsøkast for eit eller anna godt :D

koz og klemz

Kine

27.05.2015 kl.18:40

du er bare så utrolig god Kristin!! Jeg er så enig med deg, og at du gjør dette til en viktig sak gjør meg så glad, jeg blir så stolt av å være en fast bloggleser av deg! Er så bra og vite hva noen folk gjør for andre, åhh, du er bare så skjønn!!!! Stå på videre<3

Emma Julie

27.05.2015 kl.18:42

Et utrolig viktig tema du har tatt tak i der! Kjempe bra skrevet og jeg kunne ikke sagt meg mer enig. Takk, kjære Kristin! :)

Camilla.

27.05.2015 kl.18:43

Så utrolig bra at du støtter oppom og deler budskapet som kommer frem i slike prosjekt! Heier på at folket skal få et mer avslappet forhold til mat. Tror det er en hel generasjon som nesten er 'skadet', men det betyr ikke at neste generasjon ikke kan få det bedre! Det er viktig å komme med holdningsendringer og vise at mat ikke er farlig. Det er jo inaktiviteten som er farlig.

Stå på videre og for et bra prosjekt. Stor klem xx

Tine N

27.05.2015 kl.18:43

Skjønne Kristin, nå er vi enige igjen :)

SÅ BRA at du skriver om dette! Det er et stort problem som flere bør bli bevist..

Hele denne trenings og ernærings greia har tatt av!

Elsker at du tar det opp ❤

Maren Andersen

27.05.2015 kl.18:47

<3

27.05.2015 kl.18:49

Det du skriver er så sant! Jeg, som aldri før har tenkt over hvordan kroppen min ser ut, og trent fordi jeg synes det er gøy med lagsport, har nå begynt å mislike kroppen min, gjøre alt jeg kan for å spise sunt, bli skuffet over meg selv dersom jeg tar en minste liten usunn matbit. Jeg slutter nå med lagsport fordi det tar for mye av fritiden min dersom jeg skal trene både for å bli god i sport, og for å få en finere kropp. Det er trist, men jeg kan ikke noe for at det er slik jeg tenker nå.

27.05.2015 kl.18:49

Helt enig!!!

Lena Pedersen

27.05.2015 kl.18:51

Jeg håper virkelig ikke du slettet(!!) min forrige kommentar, men at den bare forsvant ut i det blå av seg selv..

Poenget med den var at jeg er helt enig i det du sier! Det er alt for høyt press og et unaturlig ideal som går for tiden. Jeg synes også det blir feil slik du sier det. Det er litt som feministene, som var ute etter rettferdighet, men endte opp med å vil ha makt istede.. Det virker som du oppfordrer til å spise usunt, ikke trene osv fordi det gjør deg lykkelig! Det er en grunn til at disse sunnhets-idealene blir fulgt av så mange mennesker, og det er fordi de gjør noe positivt i deres liv. Kosthold og trening er noe av det viktigste vi kan fokusere på. Selvølgelig er det viktig å vite at de modellene vi ser ikke er ekte, men ofte redigert. Det er viktig å ha en grense for hvor mye trening som er sunt. Det har på en måte blitt en "trend" med slike innlegg som dette også, fordi alle vil protestere mot den tynne kroppen! Men statuser/bilder/innlegg som "Her er sommerkroppen 2015, jeg har 10 valker, store lår osv, men så lenge man er komfortabel er det den perfekte kroppen!"...NEI! Man skal ikke være 100% komfortabel i kroppen sin uansett utseende, for det er faktisk en øvre grense på hvor usunn/stor man kan være også. Det blir feil å oppfordre til (no offense!) din livvstil som spiser grandis, smågodt og trener 10min i året, for det er heller ikke sunt! En matro hvor man kan spise det man har lyst til når som helst, er veldig usunt det også.. Jeg synes det er bra at det er fokus på sunnhet i media, men selvfølgelig så drar noen det også for langt. Det er viktig å finne en balanse mellom livsstilene, men slik du skriver dette innlegget så virker det som om du "oppfordrer" til den slappe livsstilen..

Føler meg ekkel nå som kommer med en slik kommentar på bloggen din, og er virkelig ikke ment som kritikk! Jeg digger deg og den innsatsen du gjør, men måtte bare komme med min mening :)

Martha

27.05.2015 kl.18:51

Bra og superviktig innlegg!

D ;-)

27.05.2015 kl.18:56

Tusen hjertlig takk Kristin, endelig noen som fikk sagt det!

Nancy Elin

27.05.2015 kl.18:57

Har ikke ord for hvor inspirerende, motiverende og omsorgsfull du er!

TUSEN TAKK for at det ENDELIG settes en stopper for det forvridde bildet av mat og fysisk aktivitet! Jeg har selv slitt med å synes jeg er bra nok, og ja, noe av grunnen er alt det media sier om ditt og datt. Når til og med rektoren på skolen kommer bort til meg og sier jeg burde gå en tur, istedet for å spise en sjokolade, ja da vet man at det er feil, HELT FEIL! (Ikke spiser jeg ofte godteri eller usunn mat heller, jeg lever etter den "normale" kosten)

Du er virkelig et godt forbilde Kristin! Igjen, tusen takk for at du er med i kampen mot dette❤️ Det at det finnes kjente mennesker som virkelig ønsker å hjelpe andre setter jeg utrolig stor pris på, og du er en av de!! Har ikke ord som kan beskrive hvor bra det er at du står opp mot dette! DU ER HERLIG!!

Mange gode klemmer fra meg❤️ Måtte du, Dennis og Fokus få en fantastisk kveld!

Linnea

27.05.2015 kl.18:57

Det er nettopp dette som har gjort meg til fast leser helt siden jeg "oppdaget" bloggen når du ble med i Paradise. Takknemlig for at du søkte deg inn på programmet, og ikke minst har kommet inn i mitt personlige søkelys. Dette er et hinsides viktig tema, og jeg elsker at du fronter det, sammen med herlige Mathilde her. Det er synd at det er en såpass brutal realitet at maten skaper frykt - som du sier, skal man ikke kunne glede seg over mat? Jeg snakker som ei jente i slutten av tenårene, sånn som nesten alle andre er jeg usikker på kroppen min, mest fordi jeg synes jeg er feit - men jeg har selv tatt et valg om å fortsette å være lat en stund til, for jeg ikke klarer å pushe meg ut i trening, og jeg er redd for sunn mat. En eller annen gang kom det en voldsom uvane - og vips så likte jeg ikke grønnsaker. Dette er utrolig lenge siden, og jeg vet ikke hva som skjedde, men nå de siste tre årene har jeg tvingt meg selv til å smake og spise mer grønt. Jeg har et håp om at jeg en dag skal finne motivasjonen til å komme meg ut, men som regel er jeg den som pusher andre, og har ikke funnet personen som pusher MEG ennå. Det er det jeg føler jeg trenger for å føle meg bedre, miste litt kroppsfett - og så ser jeg for meg at jeg får DEN selvtilliten, for per dags dato er det bare kroppen min som hindrer meg. Det er min største drøm, i tillegg til å få reist jorden rundt, per dags dato - og det er bare jeg som hindrer meg.

Tilbake til mat, jeg heier på deg Kristin! Ufarliggjør maten og slutt med de jævla overskriftene på VG. Jeg blir provosert jeg også! Mat er godt, og det er bedre å spise enn å ikke gjøre det. Jeg har troen på at man ikke skal ha i seg for mye av noe, men moderate mengder av alt. Litt søtt, litt surt, litt korn, litt fett, u know the drill. HURRA FOR MAT

Miriam

27.05.2015 kl.18:58

Jeg er så enig! JEG ER SÅ ENIG! Det har gått for langt dette mat- og kropphysteriet. Må innrømme jeg blir litt påvirket selv, typ mtp hva som er normalt og ikke. Heldigvis er jeg flink til å legge det til siden og sette pris på meg selv :-)

Heia Kristin 🙌

Astrid

27.05.2015 kl.19:00

TUSEN TAKK!

Det går ihvertfall innpå meg. Jeg er slank, og trener, men allikevel tar jeg meg ofte i å tenke at "dette burde du ikke spist", eller "trenger du virkelig å spise dette". Det er utrolig kjipt å bruke energi på det. Heldigvis er jeg bevisst disse tankene, og kan styre meg inn på rett kjøl når det skjer, men det skulle ikke være nødvendig en gang...

Og helt til slutt, jeg er uansett alt for glad i god mat til å gjøre noe med det. Men skulle ønske jeg kunne slutte å bruke energi på samvittighet rundt det jeg spiser. Så tusen takk for at du driver en usensurert blogg, der det går an å klikke seg inn for å lese litt om det virkelige liv, og om hva gode holdninger og hardt arbeid kan gi en i livet. Det gir en frihetsfølelse og en lettelse. Stå på Kristin! Du er en sann inspirasjon!!

Karolina

27.05.2015 kl.19:01

Jeg er ikke så flink til å kommentere blogger, men HERLIGHET! Dette engasjementet fortjener en hyllest og stående applaus, minst.

Jeg er rørt av hva du skriver, hvordan du skriver og at det endelig er noen som ser hvordan denne verden har blitt.

Fra eget perspektiv så synes jeg selv at har et normalt og variert kosthold, men det er jo for å sette det litt på spissen, i følge media, "å spise seg til døde".

Og som du så fint sier; hva skjedde med å faktisk kose seg med maten?

Tusen takk, Kristin, for at du engasjerer deg og setter dette i søkelyset.

Og tusen takk for at du deler din hverdag med oss :)

Klem

Sara

27.05.2015 kl.19:01

Flott innlegg!

Jeg opplever at Du er den ENESTE bloggeren i Norge som virkelig står for det du skriver! Ikke bare står du for det men du viser det utad med hele deg og med hele din store stemme. Jeg leser sikkert 10 ulike blogger hver dag, og det som hver dag slår meg er at jeg aldri føler meg hverken bedre, klokere, roligere, mer avbalansert, opplyst eller noe som er positivt.... men når jeg leser din blogg så føler jeg på alt det over. DU får meg til å føle meg bedre, DU får meg til å føle at jeg er god nok som jeg er. Ja, det er bra å trene og ha ett sunt kosthold men det er fokuset som er stikkordet her. Så lenge man har det godt "inni" seg så hjelper det ikke hvor mye du trener eller hvor mange blomkålpizzaer du spiser eller grønne smoothies du drikker. Du er ekte og det er DET som er sunt!!!! det er det som gir en god helse, som jo må være det viktigste? :):) All ære til deg, bruk stemmen din og lov meg at du aldri dukker under for presset!

Veronica Bremnes

27.05.2015 kl.19:05

Takk, Kristin. <3

Anita

27.05.2015 kl.19:16

E så utrulig enig i alt det her! Kvar morgon er eg innom vg for å sjekke dagens nyheter, og det går ikkje ein einaste dag uten at eg skrollar med nedover og det kjem opp noke om sunn mat, trening eller andre slike ting. For ikkje lenge sidan når eg var innom vg var det kun gode mattips, bakstar, kaker, boller, rundstykker osv som kom opp på vg, men no kan ikkje dette. Det er ikkje kjekt å sitte å se på den fantatiske gode frukosten min som er brødmat med masse smør og godt pålegg når det kjem opp at ein ikkje skal ete brød for dette gjer deg tjukk. syns dette er ufattelig trist at det skal være slik, at mange blir bitt av basillen.

Mia

27.05.2015 kl.19:17

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen kristin, du er den kuleste dama jeg vet om. Dette er en av de mange grunnene til at jeg digger deg og bloggen din! Du er den en av de få av toppbloggerne som ikke skriver om hvordan man skal spise eller hvordan man skal trene for å kunne få "den perfekte kroppen"

Jeg har selv slitt med dette her i en alder av 17 år!! Jeg følte at jeg aldri trente nok og at jeg alltid spiste mer enn det jeg hadde "lov" til jeg haddde til og med en app som telte kaloriene jeg fikk i meg hver bidige dag. Til slutt endte jeg opp med å få den "perfekte kroppen" men jeg har aldri vært så ulykkelig som da når jeg så meg selv i speilet med de tynne avmagrede bena og den flate magen jeg hadde lengtet etter. Ja kroppen var endelig sånn som jeg hadde drømt om men jeg hadde mistet all livsgnisten. Jeg unngikk sosiale settinger som hadde noe som helst med usunn mat å gjøre slik at jeg ingenting skulle komme i veien for den nye kroppen min. Sukker og fett måtte unngås for enhver pris, nesten ingenting var sunt nok for meg. Til slutt endte jeg opp med en enorm fetthunger og søtsug som varte i flere måneder, jeg spiste i ett sett noe som førte til en ganske dyp depresjon som førte til mye trøstespising. Heldigvis er ting adskillig bedre i dag :D

Men det er noe som ikke stemmer her i dette samfunnet vårt, det skal ikke være sånn at jenter (og gutter), eller spiser minimalt og trener mer enn de burde for å få "den perfekte kroppen". Eller det omvendte, at man sitter hjemme og "trøstespiser" til man nesten kaster opp.

Jeg er veldig glad for at du skriver om dette det betyr utrolig mye for de som har/har hatt et anstrengt forhold til mat <3

Du er best <3 <3

StyleConnection

27.05.2015 kl.19:21

Lena Pedersen: Dette var trist! Det er stor forskjell på å være sunn, frisk og rask, og faktisk bli så sunn at man blir syk. Jeg hyller den gode balansen, og formålet med dette innlegget er at vi må finne hvilepuls og matro. Jeg oppfordrer aldri dere til å spise grandis hver dag, selvom jeg forteller at jeg elsker grandis. Jeg oppfordrer ikke folk til å sitte på rævva og ikke bevege seg, selvom jeg ikke er den mest aktive. Jeg synes denne kommentaren du kommer med blir helt feil i forhold til hva innlegget faktisk handler om. Innlegget protesterer ikke mot den "tynne" kroppen, innlegget handler ikke om fasong og vekt, men om det massive hysteriet! Klem

ida

27.05.2015 kl.19:35

Altså, Kristin <3

Mathilde

27.05.2015 kl.19:36

JEG ELSKER MAT<3

Jeg er så glad for at du skriver om dette på bloggen din, kanskje noen får hjelp :)

Marita Aas

27.05.2015 kl.19:38

Så sinnsjukt bra Kristin!!!

Elsk!

Er så forbanna lei alt detta kroppspresset, matpresset og u name it! Heilt enig, detta må ta slutt!

Du burde fått pris for kor inspirerande og ekta du er, i forhold til resten av bloggnorge. Stå på!

Nyt maten din uansett om da e ein salat eller cheeseburger fra mc donalds<3

Marthe N.

27.05.2015 kl.19:44

Åh, så viktig! Så altfor viktig!

La oss starte delingen, la oss sørge for at budskapet når ut til flest mulig!

Jeg frykter kropps- og mathysteriet aldri vil forsvinne, men kanskje er det håp om å drepe medias rolle i det hele.

Takk til deg Kristin, for ditt engasjement og for at du tar deg tid til å bruke stemmen din på slike viktige saker! Det viser seg, atter igjen, at du er en det er verdt å følge ;)

Anni

27.05.2015 kl.19:47

Dette må være den første gangen jeg kommenterer et innlegg på en blogg noen gang.

Først og fremst, tusen takk for at du deler et så viktig tema! Jeg har selv en bachelor i fysisk aktivitet og helse og har fulgt med på denne skumle "trenden" i lang tid. Jeg kjenner jeg blir helt varm innvendig når noen tar dette opp til diskusjon. Det at enkelte bloggere fremstiller seg selv som såkalte "kostholds- og treningseksperter", og at media kommer med slanketips, mattips og you name it, er virkelig kjempe skummelt. Unge jenter påvirkes daglig av dette, og kropps- og mathysteriert er større enn aldri før. En sunn livsstil er viktig, men det er da måte på.

Du er en sann inspirasjon Kristin, og jeg håper mange leser dette og engaserer seg i det nye konseptet. Dette må ta slutt!

Veldig, veldig bra! Hurra!:)

Stor klem til deg <3

Carina

27.05.2015 kl.19:48

Så forbanna enig!! Endelig en blogger med vett i hode!! Dette er så et utrolig viktig tema og det er veldig på tide med en stor stopper for det hele. HEIA Matro!!

ps: Kan jeg dele dette på bloggen min? Linker selvsagt til deg ;)

Lene

27.05.2015 kl.19:48

Kristin! Tusen takk for at du tar opp dette. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg er helt enig. Jeg har slitt med spiseforstyrrelser i 12 år, da jeg følte meg på riktig spor igjen ble det kjempe bluss i media om all "nei-mat" og nye treningsformer, noe som har gjorde at jeg ramla tilbake på kjøret igjen. Man er så svak og sårbar i en slik situasjon at det ikke er mye som skal til. Visse blogger kan man selvfølgelig velge å ikke klikke seg inn på, men det er like mye i aviser og lignende slik at det er umulig å holde seg unna. Takk for at du bidrar til noen positive tanker i mitt forvirrende hode! Du er fantastisk! Klem fra Lene

27.05.2015 kl.19:54

Helt enig med deg Kristin. Utrolig bra og viktig innlegg.

Nathalie

27.05.2015 kl.19:57

Så utrolig bra skrevet, jeg må bare si: word, word, word.

Jeg håper virkelig at dette kan være starten på det som vi så lenge har gjort oss usikre og jeg håper at dette kan bidra til noe positivt for veldig mange.

Utrolig tøft av Mathilde, med sin sterke histore, men også ekstremt tøft at en gutt tørr å vise at det faktisk finnes untak også her.

Stå på, fast leser fra nå!

Lille meg

27.05.2015 kl.20:00

Takk, tusen takk. Jeg er ei jente som i mange år har slitt med vekten (jeg veier nok litt mer enn det BMI'en min sier jeg skal veie). Jeg prøver alle slags dietter, trener, spiser ikke karbohydrater.. Alt, jeg føler jeg gjør alt. Hvorfor? Jo, fordi jeg føler meg ikke godtatt av andre. Jeg selv er fornøyd med kroppen min. Men alle andre har ett så enormt kroppsfokus, at da må det være noe galt med meg som er fornøyd med noen kg ekstra? Takk Kristin, for at du skrev dette innlegget ❤️

Maren

27.05.2015 kl.20:06

FANTASTISK!!! Såå enig. Du lever bare en gang. Nyt det til det fulle. Selvfølgelig lov å bruke fornuften mtp inntak, men forskjell på fornuft og galskap!

Eirin

27.05.2015 kl.20:06

Kristin, du har en helt unik kvalitet. Nemlig at du klarer å formulere deg på en måte som gjør at jeg kan se på dette "populære" temaet med friske øyne. På en eller annen måte klarer du å si noe nytt om denne debatten hvor jeg lenge har følt at alt som kan sies er blitt sagt. Jeg beundrer deg for hvordan du bruker kanalen din og tar ansvar som blogger. Jeg heier på innholdet i dette innlegget og jeg heier på deg!

Jenny

27.05.2015 kl.20:06

Har ikke ord Kristin. Dette er superviktig og noe jeg også brenner sterkt for, mest sannsynlig fordi spiseforstyrrelser snart har tatt 10 år av det 23 år lange livet mitt.. Jeg lurer noen ganger på hva slags idiotisk fucka sykdom jeg har som gjør at mat ødelegger livet mitt. At skole, venner, studier, penger, kjærlighet, nærhet og jobb "ikke er for meg". Jeg får det ennå ikke helt til. Jeg vil jeg vil, (og sloss), men får det ikke helt til (ennå, for jeg skal faen meg bli frisk!!).

Hvordan kan man hjelpe??

martha Hægland

27.05.2015 kl.20:17

Jeg er nok en av disse menneskene som er i intens trening hele tiden og som ikke klarer å nyte et kakestykke for eksempel. Det er veldig slitsomt. Jeg må planlegge måltidene mine for morgendagen, slik st jeg ikke får i meg så mye kalorier. Å ikke ha samvittighet til å nyte litt mat, tærer på og det er eb fryktelig følelse jeg får visst jeg spiser noe usunt. Likevel føler jeg en slags trøst i treningen og sunn mat. Jeg har kontroll over noe og jeg føler meg flottere enn noengang. Det har gitt meg en mestringsfølelse jeg aldri har hatt før og det jeg presterer i treningsøktene mine og ikke minst i gymtimene på skolen får meg til å ville gi enda mer. Å bli best, ikke bare i klassen, men ellers også. Satse på det. For det er en livsstil. Kanskje den ikke funker for alle, men finner man glede i det man gjør, føler jeg at nesten alt kan være bra. Det handler om å finne lykke. Noen finner den i å spise det man vil og ta livet med ro, mens andre finner den i å leve sunt og trene masse for å få fremgang og mestringsfølelse. Det er vell det som gjør oss mennesker forskjellige. Det er ikke noe fasitsvar på hvordan vår kropp SKAL se ut, eller hvordan vi SKAL leve. Det er opp til oss selv. Og så lenge vår kropp fungerer og vi ikke får helseplager, så er det greit.

Frøken Andersen

27.05.2015 kl.20:21

Jeg forstår at du mener godt med dette innlegget :)

Jeg synes man skal ha respekt for sukker. Jeg er så glad for at jeg har funnet ut hvor skadelig sukker er - i ung alder. Sånn at jeg kan leve et langt og friskt liv :) Den norske husmannskosten er desverre ikke så sunn som man skulle ønske seg. Selv elsker jeg mitt lavkarbokosthold og spiser meg god og mett hver dag. Med mat laget fra bunnen av :) Det kan ikke bli sånn at holder man seg unna sukker og mel, så har man et dårlig forhold til mat. Jeg velger å snu på det. Jeg synes det er et slags hysteri over å få beholde sukker i kosten.

Men som sagt, jeg vet at du bare vil godt med dette innlegget, og det er kjempebra :)

Helt uenig med dere

27.05.2015 kl.20:24

Man vet man har det bra her på berget når det fiksjonelle kroppspresset er jentenes største fiende. Har vi blitt så følsomme og svake at vi undertrykker oss selv så grovt som vi gjør nå? Hva blir det neste? Må vi kutte internett-tilgangen fordi vi kan risikere å lese en "feil" overskrift om mat eller se en trent toppmodell i et nettmagasin? Kvinner er tydligvis det svakeste kjønn, det er nettopp det dere implisitt antyder ved denne forbanna hylingen.

Dette kroppspresset er kun i hodet. Dere tolker overskriftene, bildene, tipsene osv som et press når det egentlig ikke er det. Dere må jobbe med dere selv. Jobbe med selvtilliten! Slutt å sammenlign dere med andre for pokker.

Beklager, dere får ingen sympati herfra. Det finnes VIRKELIGE problemer her til lands og i utlandet, kroppspresset er virkelig ikke et av de. Når ble jenter så svake egentlig? Hvordan i svarte kan vi forvente oss likestilling og gjensidig respekt når dere ikke tåler en dritt? "unge jenter" dit, "unge jenter" datt, "påvirket av" ditt, "påvirket av" datt. Daaakar de unge jentene.

Hvordan skal dette ende??

- Jente 27

Lena Pedersen

27.05.2015 kl.20:28

Mulig det kom ut/ble tolket feil, og jeg sa ikke at du protesterer mot den "tynne" kroppen. Jeg vet du protesterer mot hysteriet, men det er i ferd med å bli et hysteri mot hysteriet, om du skjønner hva jeg mener.. Det er plutselig blitt fokus/ros til de som viser seg offentlig med større vekt (som kommer av at mange fremmer poenget i innlegget her, altså at hver fasong er "perfekt") , og jeg mener det er på vei til å gå over i motsatt bane hvor man spiser ekstra usunt for å få fram et poeng.. Men hvorfor snakke om kropp i det hele tatt? uansett vinkling på temaet "kropp" vil være støtende for noen. Bare å nevne ordet "kropp" gjør at hysteriet fortsetter... Jeg mener det ikke er nødvendig å snakke om kropp uansett sammenheng :)

Nona

27.05.2015 kl.20:35

Hvordan har du tenkt å bidra ?

Hva er planen? Det skriver du ingenting om.

De flytter problemet til media. Hva med å ta egne valg og ikke la seg bli påvirket av hysteriet ?

Trening forebygger mange sykdommer og syken blir sterkere. Virker som det trengs !

Alle bør trene litt.

Spent hva planene dine er for hvordan du skal bidra og hvilke resultat du forventer?

Ikke ta dette som kritikk eller bli irritert og sur.

Linda Nordgård

27.05.2015 kl.20:40

HALLELUJA!!!!

Tusen, tusen, TUSEN takk for dette innlegget! Jeg er så drittlei av å lese om alt som har med kropp å gjøre. Jeg har slutta å trene og er DRITTLEI av mat. Og sånn skal det ikke være.

27.05.2015 kl.20:42

Bedre blogger enn du skal man lete lenge etter!:) digger deg!!

Cathrine

27.05.2015 kl.21:07

Wow, Kristin! Jeg vil bare begynne med å si hvor utrolig bra det er at du skriver dette innlegget! TUSEN TAKK! Jeg har aldri egentlig brydd med om dietter, men alltid lagt en tanke på hva jeg skal spise før og etter trening i og med at jeg trente i store mengder, men bortsett fra det har jeg egentlig spist det jeg føler for. Jeg har alltid vært storspist, og derfor har kanskje andre sett på meg som "kraftig/muskuløs" - et bilde jeg alltid har vært enig i... Jeg driter egentlig i hva folk mener om hva jeg spiser, hvor mye og når jeg spiser det, og egentlig var jeg fornøyd med hvordan kroppen min ser ut... MEN, nå kjenner jeg at jeg begynner å bli påvirket og ikke i det minste LEI av alt som media skal dytte på meg av treningsråd, kosthold og alt det andre av hva du fremmer i innlegget ditt.. Jeg kjenner at jeg er misfornøyd med kroppen min...Så min løsning har etterhvert blitt å finne ut hvilke vinkler og sider som ser bra ut ved kroppen min, og jeg kjenner at dette tærer på meg. For det er ikke bra, og jeg klarer seriøst ikke å elske meg selv for dette. Jeg vil ikke endre meg, og det jeg ønsker meg mest av alt er å ikke føle at jeg må det!

TAKK IGJEN

Caroline

27.05.2015 kl.21:08

Jeg er helt enig at ting tar litt for mye av, men samtidig synes jeg det er viktig å sette fokus på for eksempel sukker, og hvor mye dritt det gjør med kroppen vår. Blant annet kreft, hjerte- og kar sykdommer, diabetes osv. Å ha et bra kosthold er faktisk utrolig viktig for helsen vår, men samtidig er det viktig at man ikke blir fanatisk. Man må kunne kose seg en gang i uken eller så med god samvittighet.

Maren

27.05.2015 kl.21:12

AMEN

Silje

27.05.2015 kl.21:12

Helt fantastisk flott, Kristin👏 Det her er et utrolig viktig tema og ta opp, og som du i tillegg formidler veldig bra! Dette er grunnen til at jeg klikker meg inn på akkurat din blogg hver dag. Du vet hva som er viktig i livet i tillegg til OPI, interiør og klær. Ditt engasjement, altså! Skulle virkelig ønske unge jenter og gutter hadde flere å se opp til som deg.

Selmas

27.05.2015 kl.21:27

Bra skrevet! Helt enig❤❤

Lene

27.05.2015 kl.21:35

Utrolig viktig innlegg, kropp er viktig, kropp selger, mange sentrale kjendiskvinner spiller på kroppen sin og sex for å spille spillet med de store gutta, for det er slik de kan vinne frem. Samme me bloggere. Kropp selger, så det er sykt deilig å komme inn på din der ting faktisk er mer rett frem. Kropp er kropp og alle er faktisk bra nok akkurat som de er! Så lenge vekta ikke skader helsa i noen av retningene burde en ikke trenge å bry seg den døyt om det!

Dette har aldri påvirket meg så mye, jeg har aldri ønsket å være tynn eller se sånn og sånn ut. Alle mine matrelaterte problem har alltid hatt nær tilknytting til den mentale helsen min og depresjoner. Jeg kan se tilbake på bilder og se hvor ille jeg hadde det mentalt på hvor tynn jeg var. Mine favoritthashtag av den treningsrelaterte sorten "girlswholiftandeatlikeahippopotamus", "helårskroppen" og "høstkroppen2015"!

27.05.2015 kl.21:38

Jeg er så glad for at du er i bloggnorge jeg, Kristin <3

Jeg har alltid vært naturlig slank. Kan spise hva jeg vil uten å legge på meg, men kroppen er jo døds slapp. Men jeg kunne ikke gitt mer f.

Har venninner som trener og trener, og spiser blomkålpizza, søtpotet istedenfor vanlig potet og listen er lang. På jentekvelder kjøper vi alltid inn godteri, potetgull og brus, men det er kun jeg og ei annen venninne som sitter og gomler i oss mens de andre sitter å drikker vann...

Emilie

27.05.2015 kl.21:47

Hver gang jeg leser ett av dine innlegg om kosthold og kroppsfokus blir jeg motivert, ikke motivert til å trene masse og spise sunt, men jeg blir motivert til å gi faen. Rett og slett gi faen. Det er ingen bloggere som klarer å påvirke meg, men DU klarer det! Og det klarte du, igjen. Jeg gir faen i noen timer eller kanskje helt til i morgen, men så kommer alt presset tilbake. Er det verdt å spise den ene skålen med is? Er det verdt å kjøpe inn sjokolade til jentekvelden? Eller kanskje man kan kjøpe inn litt god frukt istedenfor? Eller ingenting? Fordi ingenting er bedre enn alt.

Jeg kommenterer aldri blogger og har ALDRI sendt en mail til en blogger i hele mitt liv, men nå må jeg bare få det ut. Alle vennene mine er slanke og har veltrente kropper, absolutt alle. Og jeg er kjempestolt av dem alle. Men så har du meg, har ikke trent på over 1 år og føler meg mer og mer chubby for hver dag som går. Jeg trenger overhode ikke slanke meg eller gjøre noen drastiske endringer, da mister jeg det lille jeg har av former. Jeg har aldri hatt noen 'problemer' sosialt eller med gutter, men jeg blir fortsatt aldri bra nok. Jeg har vært veldig tynn og underernært, jeg har vært veltrent og muskulær, og den jeg er i dag som er helt normal A4. Aldri fornøyd. Jeg har vært alt og blir aldri bra nok, og det skremmer meg.

Jeg vet ikke hvor jeg vil med dette og skriver bare i ren frustrasjon og sinne. For jeg får aldri snakke om temaet blitt tatt opp, fordi "Hallo se på deg. Hva er jeg, om du klager?" Jeg har alltid vært hun som spiser det hun vil når hun vil, og ikke trenger å trene engang. Ingen vet at jeg spiser med dårlig samvittighet, uansett om det er brokkoli, yogurtnøtter eller en bigmac meny. For om jeg kan spise hva jeg vil uten noen endringer utseendemessig, spiser jeg med dårlig samvittighet. Jeg har et usunt forhold til mat når jeg ikke trenger å bekymre meg engang.

Men uansett så jeg vil takke deg. Takk for at du hjelper meg. Takk for at du tar deg tid til å skrive slike innlegg. Takk for at du ikke bare vil gjøre en forskjell, men også være forskjellen. Takk for at du prøver. Takk for at du er deg. Jeg setter utrolig stor pris på det. Tusen takk!

Mego

27.05.2015 kl.21:49

Sette uendelig stor pris på engasjementet ditt og at du setter søkelyset på et så viktig tema! Du utrettet masse ved bare å skrive dette!

Jeg er i utgangspunktet "for" at treningssider skal poste sine tips og at det opprettes magasiner og diskusjonsforum for kostholds- og treninginteresserte, utover det så deler jeg nøyaktig de samme meningene som du beskriver over her!

Jeg var vel litt lik som den jenta du beskriver her. Viss jeg hadde lyst på en hel pizza for meg selv, ja, da spiste jeg en hel pizza for meg selv og følte meg kjempefin! Jeg har vel alltid ligget i grenseland til å kategoriseres som overvektig, og uten å gå inn på alle detaljer så har jeg virkelig følt på det presset som kommer fra alle kanter, og har hatt noe kjipe perioder. Redselen for å spise noe usunt i offentligheten fordi jeg har noen kilo ekstra. Er de egentlig "ekstra"? Har vi en "normal standard" å gå ut i fra? Det har i såfall ikke jeg fått med meg...

Poenget mitt er at det virkelig har gått altfor langt når man nærmest må lyve om hva du spiste til middag, fordi den inneholdt mer kalorier enn "regelen" tilsier. Ser på instragram at folk poster bilder at av granola med chiafrø og gudene vet, så all ære til dem. Men her om dagen hadde vi en samtale om frokost, hvor jeg fortale at jeg spiste havregrøt til frokost,,,, Og fikk responsen; at det var alt for mye kalorier til frokost. Ja, da fikk jeg lyst til å melde meg ut av samfunnet.

Så tusen takk til deg som setter søkelyset på det. Og tro det eller ei men du har hjulpet meg ekstremt mye med selvbildet! Pila på vekta peker ca. 7 kilo over den "berømte" BMI-skalaen for normalvektig, så er smilet like bredt hos meg altså! .

Så selv om du ikke får hjulpet alle med disse postene, så har du værtfall oppnådd noe med å hjelpe MEG !

Karoline E.N

27.05.2015 kl.21:52

Kristin, hvordan skal jeg få takket deg for at du er den du er og at du blogger? Du skriver så utrolig bra, og jeg kunne ikke hvert mere enig i det du skriver. Det du skriver er så viktig, og jeg syns det er så trist at verden har blitt sånn. Jeg har hvert på butikken der jeg har sett folk lese bakpå det dem skal ha, notert seg, sjekket tlf og lagdt tilbake varen. Det er skremmende at det har blitt sånn, det er skremmende at folk tipser om ting som kanskje funker for dem, og det er skremmende at folk kan komme med sånne slanke tips. Det får oss mennesker til og få et press på oss, vi slutter og spise, vi e livredde for og ikke være bra nok. Dette er faktisk ikke greit! Jeg har en venninne, som har slitet med spiseforstyrrelser/bullimi, i mange år fordi folk hele tiden sa at hun ikke var slank nok. Jeg blir virkelig lei meg! Det er så klart viktig og ta vare på kroppen, er viktig og av og til røre på seg, men man faktisk få lov til og ta seg en pizza på en onsdag om man vil det. Man må få kjøpe seg en sjokolade i uke om man har lyst til det! Mat skal nytes, det skal ikke være skremmende. J blir faktisk lei meg for at ting har blitt som det har blitt, og at denne kroppen og hva man spiser er så innmari i fokus. Jeg er verken super slank eller fet, men har masse ekstra fett på kroppen, men kunne faktisk ikke brydd meg mindre. Jeg håper at dette kropps presset snart tar slutt.

Jeg ble sikkelig rørt av denne filmen du la ut og sitter enda med tårere i øyekroken! Får faktisk gåsehud på kroppen. Igjen Kristin, utrolig bra skrevet.

Håper du har hatt en helt fantastisk dag <3 stor klem

27.05.2015 kl.21:55

Takk:) blir rørt av innlegget.. For jeg er så lei, så lei av fitspo, og av alt må være så forbanna sunt, og at noen "skeier ut" med en fuckings Atkins bar eller litt frukt..

aba

27.05.2015 kl.21:55

Hyller deg og engasjementet ditt!!!! Tusen takk. Jeg er selv helt ødelagt av dette, og endrer med å endre tankegang. Gull verdt at det finnes sånne som deg. Er så lei av de bloggerne som trener hver dag.

Sara

27.05.2015 kl.21:56

Jeg vil bare si TAKK, for at du deler slike innlegg. Selv traff det så inderlig hardt, men det er akkurat sånne ting jeg, og garantert flere, trenger å høre. Det er også sånn alle burde bli flinkere til å tenke. Du inspirerer så utrolig mye, Kristin! Bloggverdenen er så sinnsykt mye mer beriket av at du er en del av det! Så TAKK, for at du står i mot og prøver å være et sunt forbilde! (Noe jeg mener du lykkes veldig med)

27.05.2015 kl.22:09

faantastisk kampanje som treffer midt i hjertet. Håper virkelig dere klarer å skape engasjement og at vi ser resultater i mediene, hadde vært herlig å kunne gå inn på en nettside uten å få tyve motstridende kropps-, mat og treningstips i fleisen. Stå på!

Ja

27.05.2015 kl.22:13

Du er magisk

kosskoss

27.05.2015 kl.22:14

Jeg er innom bloggen din daglig, men er jaggu ikke ofte jeg kommenterer. Selv om jeg liker den svært godt. Men jeg vil si jeg er jo innom kanskje minst 10 ulike blogger hver dag å leser, ser nøye på bilder- for å bli inspirert. Du gjør en herlig jobb og har en bra moral! <3Meen jeg er en oppegående (vil jeg selv kalle meg) 22 år gammel jente med bein i nesa som sier hva hun mener. Men den dagen livet endrer seg, eller du begynner å tro noe er galt eller kunne vert bedre.. da hjelper det ikke om du er i unge eller eldre alder. Mennesker vil alltid strebe etter det uoppnåelige, og i dagens samfunn er det blitt bloggere. Dere er blitt en stor del av oss på en rar fucka måte. Når min farmor på 60 kan sitte å referere til ulike blogger, da er det spora av for meg. Jeg vil ikke la meg påvirke, men synd og si-vi alle gjør det (i ulike grader) men det og telle kallorier er ingen god greie. Det har ødelagt så mange år. Jeg har ingen og skylde på for jeg ville bare være like pen, sprek og tynn som noen bloggere kan være. Det er ikke greit og fortelle andre hvordan de skal leve livet sitt, med å sette press rundt det.

tusen takk for at du velger og 'reklamere' så bra for et normalt liv. Din humor, sjarm, serriøseside og utrolige bilder gjør meg varm <3 Vil bare si du er min soleklare favoritt. :)

Anneli

27.05.2015 kl.22:53

Fantastisk!

Er det ikke rart hvordan mor og far alltid har rett?

Godteri er kun på lørdag. I uka spiser man fornuftig med grønnsaker og næringsrik mat så vi blir store og sterke. Og en is på en onsdag ettermiddag er ikke så farlig når det er fint vær og sommer :) Kan vi ikke bare gjøre slik som vi har vokst opp med?

Tone

27.05.2015 kl.23:00

Jeg har bare en ting og si til deg.. TUSEN TAKK! Åhr dette var godt og lese:-) Tusen takk for at du er som du er!

Otilie S

27.05.2015 kl.23:13

Dette er så SINNSYKT viktig!! Jeg vil ha matro! Om det bare var mulig å dele flere ganger. Tallene på hvor mange som har et anstrengt forhold til mat er så skremmende høye og jeg er dessverre en del av den statistikken. Det var en gang en tid hvor vi spiste sunn og variert mat fordi kroppen trenger mat for å fungere. Innimellom spiste vi godteri, men det var helt greit fordi vi passet på å spise grønnsaker til middagen. Hvorfor kan det ikke være så enkelt? Hvorfor må vi gjøre mat til så big deal? Mat er drivstoff for kroppen, PUNKTUM. Trening er bra, i visse mengder og godteri er søren meg bra det også, i visse mengder. Ferdig snakka! Takk for et innmari viktig innlegg, Kristin. Jeg digger deg for at du gjør dette!

Marte

27.05.2015 kl.23:13

Du er helt rå Kristin! Du er så flink og er så utrolig flott at du tar opp slike ting og engasjerer deg så for det!

Tuuusen tusen takk!

Digger deg!!!

27.05.2015 kl.23:28

Spot on!!! Halleluja! Fantastisk skrive og FOR eit budskap. Du e rå og absolutt eit bra førebilete!

krist.in

27.05.2015 kl.23:38

åh, såå bra <3 Det er en av grunnene til at jeg digger deg - at du ikke er enda en blogger som forteller deg hvordan man skal få flatere mage og oppskrift på suuupersunne rundstykker som ser ut som stein. JA til pizza hvis man føler for det, og JA til å ikke få dårlig samvittighet fordi man hadde lyst på godteri. Selvfølgelig er det viktig å ta vare på kroppen sin og ikke ha grandis til middag hver dag, men hvis jeg har lyst på grandis på en onsdag etter jobb - så kjøper jeg faktisk det altså !

Nora Myhr

27.05.2015 kl.23:44

Takk, dette var veldig bra skrevet<3

Digger deg <3

Elisabeth

27.05.2015 kl.23:53

High five! Ingen kunne sagt det bedre, bra jobbet Kristin♡

Hilde

27.05.2015 kl.23:59

Flott innlegg! Dette burde blitt sendt videre til særlig en bestemt blogger - som jeg tenkte på med engang - når jeg leste dette!

Emely

28.05.2015 kl.00:08

Du er ei god jente du Kristin❤️

mari

28.05.2015 kl.00:14

Det er så bra at noen tar opp dette, skal man liksom spise mat uten kalorier nå? altså det er helt sykt, ingen kropp fungerer uten næringsrik, god og sunn mat! alle disse diettene, det er helt sykt! og når han i filmen kommenteret at han ikke spiser eggeplommer for det er så mye fett .. jeg kjenner jeg får helt grøsninger! SPIS EGGEPLOMMEN! det ligger så mye næring i den, og fett er bra for kroppen! alle disse redslende for karbohydrater, fett, sukker osv har tatt helt av! Hvor ble det av sunn fornuft og balanse, treningsglede? jeg er ei normalt aktiv jente, trener styrke 4 ganger i uken og spiser godteri hver uke, noen ganger flere dager i uken! Synes ikke det er rett å skal gå igjennom livet å nekte seg alt mulig, gå på dietter og utvikle spiseforstyrrelser osv!! SPIS MAT, normal husmanskost, gluten, karbodydrater og fett dreper deg ikke, alt med måte! det handler om GLEDE, BALANSE og FORNUFT! du er en god blogger kristin, stå på! jeg digger deg

Ida

28.05.2015 kl.00:26

BRA Kristin!

Jeg kunne ikke sagt meg mer enig. Dette er mye av grunnen til at jeg leser din blogg kontra fotballfrue sin blogg hvor det kun er snakk om sunt kosthold og trening. Blir gal av det!

Jeg koser meg med taco med en god klæsj rømme og smeltet ost på fredager, jeg er en stor godtemoms som spiser sjokolade/godteri akkurat når det skulle passe meg. Jeg er helt normalvektig, trener ikke, men spiser likevel akkurat det jeg vil ha med god samvittighet :) Mat er livet!

Takk for at du deler dette på bloggen din. Du skriver jo aldri om noe kjedelig :) digger deg ♡

28.05.2015 kl.00:34

Gråter nesten! Du sa det så jævlig bra!!! Har ikke mer å si enn det

Mariann

28.05.2015 kl.01:24

Amen to that!

M

28.05.2015 kl.01:38

I LOVE YOU

Nora

28.05.2015 kl.07:25

Jeg liker innstillingen din =)

Selv har jeg kun en regel jeg går etter, og det er "Alt med måte", den fungerer =)

Victoria

28.05.2015 kl.08:14

Utrolig bra skrevet Kristin! Det er så utrolig bra at du tar opp dette tema og for oss som er unge så er det bra at vi kan se opp til noen som har så bra innstillinger når det kommer til slike temaer.

Jeg personlig synes at bloggere som hele tiden skriver om mat og trening ikke er så gode forbilder. Men du derimot. Du er et sunt forbilde for oss som er unge! <3

Jeg elsker bloggen din og jeg elsker måten du skriver på! Stå på! Sammen må vi kjempe for en god sak <3

o2magasinet.no

28.05.2015 kl.09:28

Fint og viktig innlegg!

Victoria

28.05.2015 kl.09:37

Kjempebra innlegg! Jeg synes det er utrolig bra at du som er en av de store bloggerne kan skrive på denne måten, virkelig ta ansvar for deler av problemstillingen. For jeg tror ikke man kan skylde på bloggere eller magasiner alene, men at det polerte bildet derfra er med på å påføre oss en følelse av ikke å strekke til... det er jeg ikke i tvil om.

Superbra, Kristin!

Pia

28.05.2015 kl.09:42

Jeg er helt enig Kristin! Det er akkurat som om tipsene og rådene som florerer rundt overalt er en guide to acceptance for mange, og det eneste som er lov til å unne seg med er sukrin gold eller matretter som krever så mange ingredienser jeg aldri har hørt om, og trenger så lang hvile/steketid at du sikkert kunne spist en hest i mellomtiden. For meg virker det som om alle som ikke trener hver eneste dag, 7 dager i uka, og står i protest foran Stortinget når noen spiser en bolle, er sykelig overvektige og trenger disse "super"-diettene. Jeg syntes det er synd at en barn ikke kan få lørdagsgodt uten at moren blir sett stygt på i butikken, og at det ikke er lov til å drikke vanlig brus på restauranter uten at servitøren spør "Pepsi Max"? Jeg har nok selv blitt bitt av basillen hvor jeg over en periode ikke spiste brød eller andre melprodukter. Jeg trente fire ganger i uken og levde fra dag til dag ved å tenke på neste trening, neste måltid og neste styrkeøkt.

Helt ærlig har jeg aldri følt dårligere om kroppen min enn det jeg gjorde i den perioden, for droppet jeg en trening følte jeg hele verden var i mot meg, og at alle kunne se det. Selv vil jeg si jeg har en ganske normal kropp, helt som gjennomsnittet og jeg har lært og være ganske fornøyd med det. Jeg spiser når jeg er sulten, og trener når jeg har lyst. Jeg sier ikke at man skal droppe alt, og spise pasta hver dag til hvert måltid, men at det faktisk er ok å ha helmelk i kaffen dersom du liker det. Og det er greit å spise brød og ta heisen innimellom. Å være aktiv betyr nødvendigvis ikke å løpe 4x4 intervaller hver dag om du syntes sette er dødskjedelig, ta trappene, gå deg en tur, dropp snarveien gjennom skogen, gå til butikken. Det er mye som gjør at man holder seg aktiv om dagen, som holder helsen på et godt nivå uten at man trenger å få en regning fra satselixia på 730kr i måneden eller ha er usunt forhold til mat. Jeg er så enig med deg Kristin, når sluttet det å spise variert med noen grønnsaker til et måltid å være nok?

Cecilie

28.05.2015 kl.10:07

Utrolig bra skrevet! Elsker å lese bloggen din, du inspirerer og tar opp temaer som betyr mye for mange😃 Stå på,du er fantastisk!

Mette

28.05.2015 kl.10:38

TUSEN TAKK for et fantastisk innlegg! Utrolig bra skrevet, og ikke minst viktig at noen setter fokus på temaet!

Elise

28.05.2015 kl.10:41

Takk for et bra innlegg Kristin! Måtte dele videoen på facebook med engang for dette er et så utrolig viktig budskap. Samtidig så har jeg også vanskelig for å ta helt dette standpunktet for jeg mener at bloggere som skriver mye om trening og sunt kosthold i utgangspunktet også gjør noe bra. For et enda større helseproblem enn undervekt i Norge er jo overvekt og et større fokus på fysisk aktivitet og sunnere kosthold er jo også helt nødvendig. Spørsmålet er bare når det går for langt og hvem det er som skal formidle alt dette. Nei, jeg blir ikke klok på hva som er rett og feil, men dette innlegget var i alle fall helt rett, så takk igjen! Klem!

Maria U

28.05.2015 kl.11:25

Leste en artikkel om dette hvor du var nevnt, og ble enda mer glad i deg og bloggen din :-) Virker som du er den eneste toppbloggeren som faktisk bryr seg om dette! Mange sier jo de bryr seg, men viser det ikke med handlinger.

Selv studerer jeg jo ernæring og er over gjennomsnittlig opptatt av det, men grunnen til at jeg studerer det er jo fordi jeg eeelsker mat og er interessert i hvordan kroppen funker. I fremtiden vil jeg gjerne jobbe med folkehelse, og jeg er helt 100% sikker på at veien til bedre helse IKKE går gjennom ekstreme dietter og strenge treningsregimer! Spis sunt de fleste dager, spis usunt noen dager, og ikke ha dårlig samvittighet for det. Jeg vil gå så langt som å si at det er sunt å spise usunt i blandt :-) Kombiner denne "dietten" med å bevege litt på kroppen gjennomsnittlig en halvtime-time om dagen. Om du velger hardtrening 2-3 ganger i uka, eller å bare rusle en tur daglig, det er egentlig helt opp til deg. Litt bevegelse er alltid bedre enn å sitte på rumpa, og crossfit eller maraton er faktisk ikke for alle!

Tommel opp for engasjementet ditt og ærligheten din :-)

Elisabeth

28.05.2015 kl.12:00

JA! Det må kunne gå an å nyte fredagstacoen med "gode gamle" ingredienser uten at man føler skam! Som 29-åring kjenner jeg kroppspresset, så jeg kan bare tenke meg hvordan det er å være 16 år i 2015, og det tror jeg ikke er helt bra. Bra skrevet!!

28.05.2015 kl.12:19

100% enig! Et normalt, variert kosthold er det beste!!

:-)

28.05.2015 kl.12:34

Takk for et meget viktig innlegg! Hadde det bare vært flere bloggere som deg! :-)

Henriette

28.05.2015 kl.12:36

Veldig viktig tema du tar opp, glad noen gjør det! Jeg er 24 år og har alltid hatt former og litt ekstra på magen-men kan likevel bruke de minste størrelsene i butikken. Men de to siste årene har jeg merket kroppspresset skikkelig, og klarer ikke lenger tenke at jeg er bra som jeg er. Trist at det er blitt sånn!

Marte Victoria

28.05.2015 kl.13:08

Amen!

R

28.05.2015 kl.13:50

Nå skal jeg lage meg en Toro brownies, fordi jeg fortjener det, og ikke den cake in a cup posen jeg mest vil ha, fordi noen har fortalt meg at den er sunn.

Lotte J.

28.05.2015 kl.13:55

Endelig! Den bloggen du driver Kristin, er med på å hjelpe jenter og gutter til å godta seg selv slik som de er. Du har hatt et normalt fokus på kropp siden du startet bloggen, og jeg beundrer og takker deg for det <3

Marie

28.05.2015 kl.14:53

Takk for et flott og veldig viktig innlegg. Selv har jeg også i 20 år hatt et normalt kosthold der jeg både har spist sunt, men og hevet i meg en skolebolle eller to når jeg ønsket det. Jeg hadde et veldig avslappet forhold til mat. Alltid vært litt smålubben, så når jeg la ekstra mye merke til det har jeg begynt å trene mye mer og spise mye sunnere. Dette er jo vel og bra det, og jeg er sånn sett mer fornøyd med kroppen min nå enn før. Men jeg har fått så utrolig anstrengt forhold til mat. jeg ELSKER mat, men jeg tenker på det konstant og planlegger måltidene mine hele tiden slik jeg skal prøve å ikke overskride 1500 kalorier. Dette er ikke særlig mentalt sunt merker jeg, og jeg burde heller ta det litt mer med ro. Derfor hjalp dette innlegget skikkelig. Takk for at du er en blogger som påvirker i bra mental stand. Du er flott! Ha en nydelig dag <3

28.05.2015 kl.15:26

ENDELIG!!!!!

Gunilla

28.05.2015 kl.15:44

Flott initiativ, du vet jo mest om dette også ;) Typisk deg å vite best, og du er direkte pinlig å se på Bloggerne.

Der oppegående folk hadde gjort det slutt, så går dere til parterapaut. Da måtte jeg slå av, for det ble sosialpornografi og dumskap, -veldig dårlig kombo. Den verste.

Ang spiseforstyrrelser, så har jeg jo vært innlagt noen år. Men, tenker ikke å si så mye om det, for du vet jo best ;)

28.05.2015 kl.15:49

Heia Kristin! Fortsett sånn :)

Jorunn

28.05.2015 kl.16:39

jeg bukker og nikker. Amen og hatten av for deg

Live

28.05.2015 kl.16:45

Du er så bra Kristin! Jeg blir så stolt når jeg ser at du bruker din posisjon for å fremme de virkelig viktige sakene. jeg har alltid følt at jeg kan lese bloggen din når jeg trenger å ta avstand fra presset rundt mat. Veldig ofte når jeg må velge mellom å spise gulrøtter og jogge en tur opp til grefsenkollen, eller å ligge på sofaen og spise akkurat det jeg har lyst på og se på favoritt tv-seriene, så hjelper det veldig å tenke på deg og det gode forholde til mat som du alltid fremmer på bloggen din. Vil veldig gjerne takke deg for det. Det som skremmer meg mest er tanken på de som skal vokse opp i dette matpresset. Selv har jeg passert 20, men merker fremdeles hvordan dette presset kjemper mot fornuften hver eneste dag. Kan nesten ikke se for meg hvor ødeleggende dette måte være om man er feks. 12 år.

Igjen, tusen hjertelig takk for at du skaper engasjement rundt denne saken. Det er så ufattelig viktig å ta tak i dette problemet. Og det er forferdelig trist at det overhodet er et problem. Jeg vil så gjerne tilbake til en hverdag hvor frokosten skal bestå av 3 skiver med gulost og et glass melk, ikke en algesmoothie.

Frida Pedersen

28.05.2015 kl.16:52

Dette er så fantastisk at blir satt i lyset og at fokuset blir større på det. Jeg studerer ernæring og skal senere inn i bransjen der hysteriet er som værst og jeg tror nok ikke jeg vet hvor stor motgang og vanskeligheter jeg kommer til å møte i forhold til å trå varsomt og oppfylle ønskene til folket uten å tråkke andre på tærne osv. Jeg har slitt mye selv med mat, kropp, veknedgang, spiseforstyrrelser, vektoppgang og fokuset på mat har til tider tatt helt over og tatt styringen i livet og plassen i hodet mitt. Jeg tar med meg min erfaring videre inn i mine fremtidige arbeid og håper og få være med på å hjelpe og utvikle slik at flere kan føle seg bedre og at presse på så mange skuldre der ute skal synke noen hakk. Jeg er kjempe begeistret for denne kampanjen og filmen som er laget både på vegne av mine egne problemer men også mitt utdanningsfelt og arbeid. Dette blir spennende å følge med på fremover :) Kjempeflott at du også engasjerer deg Kristin, du er topp som alltid :*

:)

28.05.2015 kl.17:31

Utrolig bra innlegg Kristin!! Superflott!! Det er helt sant, en kan ikke gå rundt å tenke sånn at man ikke kan spise sånn og sånn, tenk heller at jo nå kan jeg godt unne meg dette!! En kan ikke gå rundt å veie ting fordi om en går 100gram over grensen er det fyfy! NEI!!! Gjør som du selv vil!! Vil du ha en sjokolade ta en sjokolade, bare det ikke er 24/7!!! SUPERBRA KRISTIN! NYDELIG!!! TAKKER DEG!!

Cecilie Vervik

28.05.2015 kl.18:02

Kjempe flott innlegg Kristin!💜

Renate Østreng

28.05.2015 kl.18:23

For ett innlegg Kristin <3 jeg har tenkt i det siste, med alt rundt oss, at jeg har sluttet og tenke på sommerkroppen, jeg går ikke/ har aldri gått på noe diett. som jeg leste et annet sted på nettet, sommerkroppen er den kroppen du føler deg komfortabel i :)

Therese K

28.05.2015 kl.18:46

Ble så utrolig glad når jeg så du hadde tatt opp dette!

Kjenner jeg blir skikkelig stolt av deg, Kristin, fordi du engasjerer deg i slike viktige saker. Det er godt vi har noen bloggere som er bevisste på hva som faktisk foregår, og som velger å ta det opp og slenge sannheten ut.

Håper virkelig du har nådd ut til de som sliter med nettopp dette kroppspresset.. det er et nærmest ondt fenomen.

astrid

28.05.2015 kl.19:16

For ett fantastisk innlegg. Jeg er helt enig i med alt det du sier. Hvorfor kan en ikke unne seg noen ting noen ganger uten å måtte løpe seg en tur etter på?

Jeg har ikke den fineste kroppen, og jeg tror ingen drømmer om å ha min kropp, men jeg er fornøyd med den Hvorfor har det blitt sånn at alle skal ha en stram og fin kropp? Håper dette er en trend som gir seg etter vært.

Mer å ta i, mer og være glad i :) <3

28.05.2015 kl.20:35

fantastisk bra skrevet - du får sagt det! jeg er så glad for dette initativet. Det er så viktig! Kosthold og trening har tatt alt for stor del av livet til de aller fleste. Jeg er intet unntak. Det er så forferdelig at vi ikke kan ha et avslappet forhold til mat og trening. Spise og nyte maten med god samvittighet. Trene fordi vi VIL og har lyst, ikke fordi vi må.. du, Kristin, er et utrolig bra forbilde som virkelig har innsett hvor stor påvirkningskraft bloggere har og jeg er så glad for det budskapet du deler med bloggen din. FORTSETT SLIK , vær så snill!

Lene

28.05.2015 kl.21:26

Åååh <3

Emma

28.05.2015 kl.21:27

Jeg synes du skriver kjempebra, og jeg er ikke noen fanatiker, men jeg skjønner godt at folk prøver å kutte ned på sukker og karbohydrater dersom de mistrives i kroppen sin og ønsker å få ned litt i vekt for å føle seg vel med seg selv. Jeg har den oppfatning at du er en av de heldige som kan spise hva du vil så og si uten å merke det kroppslig - mens jeg legger på meg lett som bare det.. Det må man også tenke på; Ikke alle kan gi faen uten å faktisk legge på seg..

Vilde S

28.05.2015 kl.22:06

Jeg ELSKER frukt og grønnsaker så jeg spiser mye av det fordi det er GODT ikke fordi det er SUNT. Jeg ELSKER pizza og potetgull, så jeg spise også mye av det! Jeg blåser i om noe er sunt eller usunt, jeg spiser det jeg syns er godt. Jeg hadde aldri klart meg uten potetgull og jeg hadde aldri klart meg uten grønnsaker. Jeg elsker også Pepsi Max, pga smaken, ikke fordi det er sukkerfritt. Hvor sunt det er med søtningsstoffer vet jeg ikke helt, men jeg liker smaken. Jeg hater folk som er hysterisk sunne, og tenker på alt de putter i seg, i frykt for kalorier. Jeg føler at jeg er litt usunn på trass bare for å vise at det går an, fordi jeg blir så oppgitt av alle som er så forbanna sunne fordi det er sunt, ikke fordi det er GODT. Det er jo selvfølgelig kjempebra å være sunn og å trene og sånn, men da må du gjøre det av riktige grunner, ikke fordi det er trendy å være tynn.. Lenge leve chips og gulrøtter!

hanne

28.05.2015 kl.22:10

Fint skrevet, og så utrolig bra at du tar ansvar og prøver å gjøre noe. Selv er jeg 15 og trener nesten hver dag. Noen dager fordi jeg har lyst, andre fordi jeg føler jeg må. For er det ikke slik det er? Man skal trene, alle andre gjør det jo også. Noen ganger føler jeg at jeg selv går for langt, jeg savner det å ikke tenke over hva jeg spiser. Ta meg et kakestykke eller en kjeks, uten den jævla samvittigheten hengende på skuldrene. Men det er bare jeg selv som kan gjøre noe med det, og det er vanskelig. Å lese innlegg som dette hjelper faktisk. Stor klem til deg Kristin, du har virkelig et stort hjerte<3

Siri Berntsen

28.05.2015 kl.23:59

Veldig bra skrevet!

Aurora

29.05.2015 kl.00:10

Bra innlegg, Kristin! Du er et SUNT og GODT forbilde! Takk!!

www.postenfrue.blogg.no

Catharina

29.05.2015 kl.14:29

W😍W

Cleo-Mag

29.05.2015 kl.16:21

Dette innlegget har blitt festet på forsiden av Cleo-Mag.com. Fortsett med den flotte bloggingen! :)

Malin

29.05.2015 kl.19:40

Jeg kan definitivt kjenne meg igjen i dette hysteriet.Jeg er tretten år og bekymrer meg for sommerferien siden jeg ikke har thighgap eller sixpack.. Jeg har tilogmed planlagt diett. Jeg vil ikke være sånn. Jeg vil ikke gråte med tanken på når jeg drar til Thailand og hvordan jeg ser ut i bikini. Jeg vil bekymre meg om gutter og mensen. Jeg vil være fornøyd med meg selv. Jeg vil kunne spise pizza uten å kaste opp med vilje etterpå. Jeg vil ikke planlegge trening og kosthold. Jeg trener 4 ganger i uka, men er det nok? Ikke i følge media. Jeg kan ikke spise grandis. Jeg må være sunn. Og disse bloggerne som gir samvittigheten en jævla dytt. Og når jeg sitter her med valkene mine og leser blogger, hvordan føler jeg meg? Som en feit ku. Rett og slett. Jeg dusjer ikke med klassen, men på doen. Hvorfor? Jo fordi jeg føler meg ikke fin nok. Sånn er livet mitt, bare bekymringer om det å være fin. Er jeg god/sunn/tynn nok?

Tusen takk Kristin for at du setter lys på dette, du hjelper meg med å bli kvitt med disse tankene. Jeg tror jeg skal spise potetgull ikveld. Uten dårlig samvittighet!

Marie

29.05.2015 kl.22:10

Unnskyld uttrykket, men så jævlig bra forbilde du er!

Jente, 13 år <3

Vendla

29.05.2015 kl.23:23

Et lite tips.. når man refererer til undersøkelser som hevder at 2 av 3 nordmenn gir bloggere skylden, er det litt greit å si hvilken undersøkelse det er hentet fra ;) Ikke for å være slem :p men det blir et svakt argument, når det mangler kilde :P

StyleConnection

30.05.2015 kl.02:23

Vendla: Enig!! Jeg burde gitt en bedre henvisning!! Klem

Elin

30.05.2015 kl.17:19

Opplever mye press fra media når det kommer til dette. Før spiste jeg så usunt jeg bare ville, var gjerne på mcdonalds flere ganger i uka og pizza var min favorittrett. Nå tenker jeg utrolig mye over hva jeg spiser og om det er sunt. Er aldri på mcdonalds lenger, og spiser nesten heller aldri pizza. Jeg får dårlig samvittighet hvis jeg spiser mye usunt og ikke trener. Jeg kan nesten ikke tro selv hva slags påvirkning jeg har fått, men at det absolutt bør gjøres noe med! Kjempebra innlegg, Kristin!

Kristine

30.05.2015 kl.23:56

Fra en 19-årig jente som har slitt med anoreksi i ca 4 år nå: TUSEN TAKK for dette innlegget og for at du er et godt og sunt forbilde! Du er fantastisk og jeg digger deg. Stå på videre! <3

Andrine

31.05.2015 kl.10:58

Jeg har bare en ting å si: Tusen takk Kristin!

Maiken

31.05.2015 kl.14:08

Jeg får ordentlig vondt av å tenke på at noen mennesker har det sånn! en ordentlig klump i magen. Det er helt forferdelig hvordan det med mat og kropp har forandret seg og for et press det har blitt! det er press fra alle kanter! Man trenger ikke faste eller gå på dietter, for det er ikke en sunn livsstil, det er heller ikke mcdonalds mat hver dag til alle måltider. Men det finnes en mellomting. Mat er noe helt fantastisk og alle fortjener å nyte det!

Jeg tror selv jeg aldri kommer til å forstå mennesker 100% som sliter med spiseforstyrrelser! Jeg tror det er noe man må oppleve selv for å virkelig forstå. Jeg skulle virklig ønske folk klarte å se på seg selv som fine, og gull verdt, for det er de også! du Kristin er med på få vekk alt dette presse med å tørre å vise frem kroppen din, og det er jeg utrolig glad for! jeg skulle ønske flere turte dette, og klarte å se på kroppen sin fra en annen vinkel.

MATRO er en utrolig viktig kampanje! jeg er så glad noen tar tak og gjør dette, for det trengs, for jeg har et håp om at vi kan klare å få vekk dette presset om slanking og kropp. For hvem skaper dette presset! jo det er oss mennesker og det er kun vi som kan ta det vekk og det er hver enkelt person som har ansvert for om de blir påvirket eller ikke. Det er hardt å ikke bli det men jeg tror man klarer det om man setetr seg inn for det!

noe av det farligste med det her er at mennsker ikke skjønner hvor mye de ødelegger seg selv ved å bli påvirket av dette presset. du blir ikke lykkelig selv om du går ned to bukse størrelser. Det er ikke det som betyr noe. Slankekuerer, og fastetider ødelegger også organer, for de får ikke næringen de trenger!

Jeg har håpet på at kampanjer som MATRO fortsetter og påvirke andre på en positiv måte!

Kristin H. G.

01.06.2015 kl.12:43

Jeg syns det er paradoksalt at Mills, som ikke er noen leverandør av noe helsemat, skal stå opp mot det som er snakk om kroppspress, matro og helse. Det henger ikke sammen. Jeg er jo helt enig at det er altfor mye fokus på mat, jeg er der selv og jobber i en bransje der kroppsfokus og usikkerhet rammer svært mange og som jeg hjelper daglig med å finne en slags ro i seg selv og bli glade i seg selv.

For meg betyr mat prestasjon og noe jeg virkelig nyter, og det handler om mat som gjør meg godt. Jeg tenker først og fremst helse og vet at Norges befolkning faktisk har en stor prosentandel med overvektige, sykelig overvektige faktisk, og til de grads fedme. Jeg sier ikke at disse menneskene har blitt overvektige pga av Mills sine produkter, det er mange årsaker til fedme, men utfallet er katastrofalt uansett hvordan vi vrir og vender på det. Hovedproblemet i vårt samfunn er at vi først og fremst beveger oss minimalt i løpet av dagen.

Det er ikke naturlig for folk flest å trene 5-7 dager i uka, men kanskje det er der vi må begynne. Stillesitting er en stadig økende trent og trening skremmer mange pga fitness-hysteriet og frykten for å ikke være god nok. Vi må gripe tak i dette med MATVETT! Ikke matro, for folk må være bevisste ved hva de putter i kroppene sine, for de fleste har søren min ikke peiling.

Ingen mat er direkte usunn, det er heller det at folk har problemer med å begrense seg. Alt eller ingenting? Trenger ikke å være sånn, for det er bare skadelig uansett hvilken retning man velger. FINN MATVETT!
Er så utrolig enig med dere!

Skriv en ny kommentar

hits