PARTERAPI? YES PLEASE!

God solfyllt ettermiddag, skjønninger ♥

Hvem gleder seg til kveldens episode av Bloggerne? Jeg håper dere alle sammen kommer til å gjøre som oss - sitte klistret til TV-skjermen når Dennis og jeg krangler til fillene fyker, og bestemmer oss for å gå i parterapi. Se teaser HER!

Dette med parterapi kan nok virke svært skremmende for mange. Jeg føler at dette er et tema man absolutt ikke skal snakke om, det er nærmest en tabu, og skal man til parterapi bør det ha gått så langt som at forholdet henger i en syltynn tråd.. Feil! Det er her mange tar så grundig feil, og det er her vi ønsker å gjøre en forskjell. Vi ønsker å ufarliggjøre hele temaet, være åpen om det, og oppfordre par der ute til å oppsøke litt hjelp og veiledning, selvom man har det helt fantastisk sammen. 

Vår største utfordring er kranglingen. Dette har jeg vært inne på tidligere, for når jeg blir rasende for noe, har Dennis en tendens til å tøyse det bort, få meg til å lå, for så å vifte problemet bort på null komma niks ved latter og tull. I noen tilfeller kan dette være fint, men andre ganger kan det bli ganske slitsomt, da man liksom aldri får satt seg ned og diskutert godt rundt et tema eller et problem som plager en.

Vi har det helt fantastisk på alle mulige måter, vi er kjærester, samboere og bestevenner. Vi elsker hverandre høyere enn himmelen, men innimellom oppstår et par-tre ting som kan være fint å snakke om med en terapeut til stede. En terapeut bidrar til å bedre både kommunikasjonen og samspillet oss i mellom, og for vår del oppleves parterapien som enormt positivt, da vi rett og slett trenger hjelp til å sortere tanker, hendelser og følelser. En time hos en terapeut ser jeg på som en viktig investering for livet videre, for som terapeuten så fint sa til oss; "det som nå virker som små gnagsår, kan om noen år utvikle seg til å bli store sår som er vanskelig å lege". Dette er spot on!Jeg vil anbefale en parterapitime på det aller varmeste. Det er ikke noe å skamme seg over, det er ikke flaut. Det er bare et bevis på at man har funnet mannen eller kvinnen man vil dele resten av livet med, og at man ikke vil at små bagateller skal utvikle seg til problemer på sikt. Problemer så store at den eneste uveien er å gå fra hverandre. 

I dagens samfunn hvor det forventes så vanvittig mye av en, i et samfunn med et stadig økende press på alle mulige områder, kan det være ekstra fornuftig å oppsøke litt veiledning. Enten om det er som par eller om man ønsker å gjøre det på egenhånd, og her er både terapeuter, psykologer og coacher noen å slå på tråden til. 

Jeg har fått en del spørsmål omkring hvem man bør kontakte, og jeg vil anbefale Andreas Løen Narum på det varmeste. Han er helt fantastisk - det får dere se i kveldens Bloggerne-episode, og han tilbyr i tillegg terapi på nett; Parweb, som det heter, som gjør det enda enklere å få den veiledningen og hjelpen man føler man har behov for. Her må jeg også få legge til at dette IKKE er annonse. Dette er kun en varm anbefaling til alle der ute som føler en time hos perterapeut kan gjøre godt. 

Så.. La oss slå et slag for parterapi én gang for alle.. La oss ufarliggjøre et tema som kan virke unødvendig skremmende for mange ♥

LOVE YOU ALL!

26 kommentarer

Lena Pedersen

14.05.2015 kl.17:19

Jeg må jo se bloggerne! Det er ukas høydepunkt ❤️ Så bra at du tar opp dette temaet, for det kan være løsningen for mange! Skal flytte sammen med kjæresten til høsten, så om vi krangler mye da, så skal jeg foreslå det! 😊 krangler selvfølgelig nå også, men det er i frustrasjon over at jeg savner han siden han bor langt unna! Så det ordner seg sikkert 😃

Ha en fortsatt fin dag! ❤️ Digger deg!

Ida

14.05.2015 kl.17:20

Du virker så vanvittig slitsom... Du skriker når du snakker og det virker som du krever så sykt mye. Blir stressa av å se på deg på bloggerne rett og slett.

Kristina SO

14.05.2015 kl.17:23

Så enig, syns de fleste par gir opp for lett, det er litt synd, det er jo ingen skam å oppsøke hjelp :) Så bra at du er så åpen om det, for håpe det ordner seg etter hvert for dere:)))

Ha en fin dag videre pena 💜💙💛💚

Karoline E.N

14.05.2015 kl.17:28

Gleder meg masse til dagens episode av bloggerne ❤️ parterapi er ikke usunt eller en skam, og jeg er sikker på at alle par har godt av og gå til parterapi. Jeg skulle selv ønske at jeg og samboer gikk i parterapi, ikke fordi vi har det noe dårlig sammen, for vi har det faktisk helt fantastisk og vi krangler sjeldent, men det skjer. Det er også godt og kunne gå til parterapi for og få råd og bare det og snakke med en annen, som kan se andre synspunkter en oss. Så man må ikke slite med forholdet for og gå til parterapi! Terapi er sunt for alle. Så er helt enig i det du skriver og det er flott av deg og ikke legge skjul på det. Gleder meg hvertfall til dagens episode 😃 ønsker deg en herlig kveld videre - stor klem ❤️❤️

Camilla.

14.05.2015 kl.17:34

Det er det som er så genialt med psykologi og terapi. Det kan brukes til å hjelpe mennesker som ikke fungerer i hverdagen lengre, men det kan også brukes for å få mennesker/par til å bli den beste versjonen av seg de kan bli! :-)

Selv studerer jeg psykologi nå og det er så utrolig mye man lærer som man bare suger til seg. Det er gullverdt å lære tips for stressmestring, måter for å løse konflikter, lære å tenke mer positivt, viktigheten av å vise at man setter pris på den andre osv. :-)

JA til åpenhet om at kommunikasjon er viktig. Dessuten er det nok utrolig nyttig med en nøytral part som kan kommentere situasjonene man får. Det er så lett å glemme å se det fra den andres synspunkt :-) Gleder meg til å se dere på Bloggerne. Kjenner igjen bergensertemperamentet ditt forresten, haha ;-)

Otilie S

14.05.2015 kl.17:38

Åh, så flott at du skriver om dette. Tabuer rundt slike temaer er det mest unødvendige vi har. Terapi er flott, i alle slags sammenhenger. Gleder meg til bloggerne :-)

Selma

14.05.2015 kl.17:47

Heia💕

Gleder meg så sykt til bloggerne i kveld!!!💘💙 har dataen klar og ingen skal bruke den til da😂 kos deg resten av denne solfylte dagen😘

Kleeeeeeeeem💋💕

Andrea Lille

14.05.2015 kl.18:39

Ska sitta klar når bloggarane begynne i kveld, da er ett program så eg bare må ha meg med! :D

Synset da er på sin plass at nåken tørr å snakka om terapeut og lignende! Da er nett så når ein går til psykolog, er ikkje sikker ein slite med for masse, men ting er oftas lettare når ein bere da sammen med noen ein kan stola på!

Maiken

14.05.2015 kl.20:17

Åhh gleder meg alltid til torsdager for da er det BLOGGERNE!

Parterapi er absolutt en god idé for å ordne opp i ting. Der man virkelig kan få ut tankene sine og se ting fra andre perspektiv. Ikke sikkert du selv tenker over det men synes det er utrolig herlig at du deler dette, og tanker rundt det på bloggen din. Er ikke mange andre som er så åpne som deg, og som faktisk tør å inrømme at ikke alt går på skinner. absolutt elsker det!

14.05.2015 kl.20:17

Hvorfor skriker du alltid, og er så sint og hissig?:( Må være bedre å ta det liiiitt med ro:p

Marthe

14.05.2015 kl.20:30

Kjæresten og jeg så et klipp der du sier "dette er hvorfor vi skal i parterapi", og kjæresten utbryter at han syns forholdet deres er veldig likt vårt. Og det er helt sant - på mange måter, for eksempel prøver han også å tøyse bort dilemmaer som jeg syns er viktige eller til tider går meg på nervene. Han er ikke alltid like flink til å ta et hint :)

Må si det er deilig å se noen andre som har det på samme måte som meg!

14.05.2015 kl.20:55

Jeg er også enig med flere over her :/ Du snakker så sinnsykt høyt og er veldig dramatisk. Personlig hadde jeg ikke orket det i en uke engang, men det kan være det er klippingen til tv2bliss :-)

Tone

14.05.2015 kl.21:32

Jeg bare lurer på dere anonyme lesere som skriver slike unødvendige og slemme kommentarer på bloggen hennes. Hvorfor? Hva får dere ut av dette? Alle har sine egne meninger, og det skal selvfølgelig alle få lov til og ha. Men viss dere mener Kristin er så hissig, sur og dramatisk, hvorfor i all verden bruker dere tiden på og gå inn for og skrive dette? Jeg forstår bare hvorfor dere ikke bruker tiden dere på noe mer nyttig. Tragisk! Syns hva dere synes og ha egne meninger men i all verden ta heller da og kommenter på de bloggerne dere liker, og la andre få være som de er!

Kristin, jeg digger deg! Du er rå, hissig og ærlig:-D Elsker det!

Emma

14.05.2015 kl.21:48

okei meg og exen hadde det HELT likt.. klarte ikke være sur når jeg "skulle" være sur

Julie

14.05.2015 kl.22:02

Har også en mann som liker å få meg til å le i slike situasjoner! Ganske irriterende, men også søtt på en måte! Men var som parterapeuten sa, det er søtt nå, men ikke om noen år... Elsker at du er så åpen :D Morsom episode idag :))

Sarah

14.05.2015 kl.22:28

Kjempefin episode av bloggerne! Bra at dere er åpne og dermed inspirerer fler til å gå i parterapi :-) OG, gratulerer så mye med superkul leilighet!! Så gøy!

PS: nydelig bilde av deg i headeren! Klem <3

Catharina

14.05.2015 kl.22:58

Bloggerne❤️

Susann Bang Grimestad

14.05.2015 kl.23:50

Kjempe fin side av bloggerene, og så utrolig tøft å være så åpen! du er så flink, stå på :-)

Guro

15.05.2015 kl.00:28

Så nettopp bloggerne, torsdagens lille høydepunkt i tillegg til parsermoni på paradise selvfølgelig! Haha, nå innser jeg hvor trist livet mitt er!! Hjelpes..

Men uansett, så bra at dere prøver å ufarliggjøre det å søke hjelp hos profesjonelle. Det tror jeg alle kan ha godt av, både parterapi og psykolog.. Man trenger faktisk ikke å nå bunnen før man får hjelp. Det er bare sunt tror jeg :-) gleder meg allerede til neste torsdag :D god helg <3 kos dere masse :-)

Anna G

15.05.2015 kl.00:52

Jeg og tantejenta mi på 5år satt å så på bloggerne i dag, så kommer det fra munnen hennes: Hu der damen var veldig pen, men jeg skjønner ikke hvorfor han mannen spyttet noe på henne. For vi har lært i barnehagen at det ikke er fint!"

Og så sitter hun og flirer så hun nesten tisser på seg samtidlig. Så dere har stått på 9-14 ganger her i kveld, og hun flirerer like masse vær gang.

PS: dette her var et bra innlegg! Synest det er bra at folk får hjelp når de trenger det. Også på partnerskap siden.

Ha en strålende kveld/natt herlige Kristin!! Digger deg

Runa Kristiansen

15.05.2015 kl.11:18

Helt enig med deg. Jeg mener det er bedre å snakke ut om vanskelighetene. Verden blir bedre når man bare får snakket ut<3

ha en super duper fin dag, kristin<3

StyleConnection

15.05.2015 kl.11:20

Anna G: Hhahaa, neimen guro land så herlig <3 Åh, for en liten hjerteknuser! Kjekt å høre at vi appellerer til de yngre også ;) Stor klem til dere

15.05.2015 kl.12:57

Jeg syns også du skriker og roper litt for mye på Dennis i bloggerne :p Men det er vel sikkert bare klipt sånn, for å skape litt action :)

Emm Julie

15.05.2015 kl.15:35

Synes det er kjempe fint at de som føler de trenger å gå i terapi gjør det før det er for seint! Bra innlegg. Klem :)

Tonje Siegel

15.05.2015 kl.16:15

Denne episoden likte jeg virkelig, føler man blir så mye mer kjent med deg gjennom slike personlige episoder :-) Parterapi tror jeg er noe de aller fleste par burde gå til, men dessverre er jo dette ganske tabu, og de fleste binder vel parterapi med folk som har seriøse problemer i forholdet sitt. Men jeg synes det bare er sunt jeg! Tror det er godt for begge i forholdet å se en profesjonell sin mening og sitt syn på problemene man har :-)

Alexandra

22.05.2015 kl.19:58

Irriterer meg skikkelig over at jeg ikke fikk sett denne episoden, og i går så jeg nesten ikke noe av dere..

xoxo

Skriv en ny kommentar

hits