THROWBACK TIL RUSSETIDEN

Hahaha.. 

Flere har ønsket seg en aldri så liten oppsummering av min russetid, og i den forbindelse etterlyste jeg noen russebilder blant bergensgjengen. Vi håpet vel egentlig på at det ikke skulle finnes et eneste bilde fra denne tiden, men etter noen minutter hadde noen av jentene klart å finne et par-tre godt skjulte blinkskudd i arkivet.. Jeg dør av latter. 

Jeg var russ i 2005 - jubileumsruss, faktisk, og det er jo allerede blitt 10 år siden. TI år for pokker.. Herregud! Hvor ble alle disse årene av? Og på denne tiden, i 2005, var det ikke snakk om å bruke like mye penger på russefeiringen som nå, og det var heller ikke fokus på å dele russetiden på sosiale medier. Det skal vi vel egentlig bare være glade for, haha. Vi hadde ikke Facebook en gang, men jeg husker at det var i anledning russetiden, et eget nettsted hvor vi kunne opprette profiler og komme i kontakt med andre russ. Denne profilen hadde vi kun tilgang til gjennom året vi var russ, og jeg tror ikke det var noen av oss som fikk noe ut av å være en del av dette forumet. Vi brukte jo ikke tid på den slags heller, og jeg er så glad for at jeg faktisk fikk oppleve det å være russ, uten å skulle dokumentere alt vi gjorde til enhver tid. 

Ikke gikk det noe særlig drastisk ut over økonomien heller. Vi kjøpte en rimelig van, vi kjøpte litt interiør, og vi brukte ikke mer enn totalt 50.000 kroner fordelt på åtte jenter. Var vi åtte? Jeg husker ikke helt, men vi ble i hvert fall ikke loppet for penger. Nå får jeg inntrykk av at det viktigste med russetiden er å flashe med det dyreste av det dyre, og når jeg hører om dem som bruker millionbeløp på russebuss og russetiden generelt, får jeg fullstendig hakeslepp. Man trenger ikke en buss i millionklassen for å ha det gøy, man trenger kun festlige venner og godt humør. 

Herreguuud.. Se på oss! Det er lov å le. Høyt! 

I 2005 var vi dessverre ekstremt uheldig med været. Det regnet mer eller mindre konstant gjennom hele russetiden, men det hindret ikke oss i å kose oss gløgg, cruise rundt og være på en konstant fin bris. Vi var alltid på fylla, hver eneste kveld.. Det var jo alltid et russetreff på diverse parkeringsplasser rundt om kring i Bergen, hvor en av bilene tok ansvar for musikken, mens vi andre danset som gale og klinte med en haug av medruss.

Jeg klinte riktignok ikke, jeg var jo i et forhold på den tiden, men jeg husker at jeg syntes det var litt kjipt å ikke være singel, haha. Kanskje jeg allerede da burde forstå at jeg ikke var klar for et seriøst forhold? Det var så mye klining og ligging, og det ville jeg også være med på. Men jeg drev ikke med noe tull, så jeg fikk heller leve litt gjennom de andres elleville historier. Guri land for en tid. En herlig, herlig tid, hvor vi fikk kjenne litt ekstra på samholdet og det å virkelig glede seg til noe. 

Vi planla jo denne tiden i flere måneder, og jeg husker så innmari godt hvor gøy det var å innrede bilen, bestille russekort- og klær, og telle dager til russedåpen. Vi skrev lister over russeknutene vi skulle utføre, og gledet oss stort til å gå i gang. Og så engasjerte vi oss skikkelig i å brenne noen kule CD-er som skulle bli med oss rundt på tur. Tenk det da, CD-er, som alltid fikk et par hakk som irriterte vettet av oss. Det var alltid de kuleste sangene som hakket skikkelig, noe som passet ekstremt dårlig da vi rullet ned vinduene og satt musikken på full guffe, mens vi suste gjennom Nesttun sentrum. Jeg ler enda mer! Jeg minnes en galen tid jeg aldri ville vært foruten. 

Hvis jeg finner russebuksen og russeluen boden, skal jeg søren meg kle meg ut som russ og ta et par bilder til dere. Kanskje jeg skal leke russ for en dag, og bli med en av dere på en real russefest? Regner med alkoholen ikke er like lunken og kjip som den var i 2005, og river mer enn gjerne i en skål! Kanksje keg til og med skal prøve meg på en spenstig russeknute? Haha. 

Så, til alle dere russ eller dere som gleder seg til denne tiden; husk å ha det gøy. Husk å nyte øyeblikket og gi faen i å bruke tid på å poste, like og dele. Før du vet ordet av det er russetiden over, og du kommer garantert til å angre på at du ikke var mer opptatt av å faktisk være tilstede. 

Have fun, go mad, og klin med god samvittighet!

SMASK

26 kommentarer

synnøve

29.04.2015 kl.15:58

Hei, siden jeg ikke har fått noe svar på mail enda, er det greit at jeg lukker instagrammen min? Er ikke komfortabel med å ha den åpen så hele verden kan se bildene mine. (den har vært åpen i over to uker nå...) Håper du får tid til å svare snart :)

:)

29.04.2015 kl.16:10

DER ER JEG I ÅR! LOL

Pappa Larsen

29.04.2015 kl.16:15

Russetiden, en fin tid det der!

Ser ut som du hadde det morsomt, iallefall : )

29.04.2015 kl.16:22

Er russ i år, vi er 9 stk i bilen og betalte ikke mer en 25.000 ca. for bilen. Ser ikke vitsen med å betale så ekstremt mye for en bil man bare skal ha i noen uker

Miriam

29.04.2015 kl.16:25

De bildene der ser akkurat ut som en russetid skal gjøre! Savner russetida <3 En tid man kunne være craazy og det var helt okei! Hadde vært morsomt å se deg med russebuksa på, haha.

Ha en fin dag videre<3

Otilie S

29.04.2015 kl.16:31

Dette virket som en veldig god russetid! Haha, flere av bildene er jo bare gullkorn ;)

ingvild

29.04.2015 kl.16:43

En russeknute er jo faktisk å få en Ikke-eksisterende til å ta en russeknute- hiv deg med noen Osloruss, sikker på at du har noen lesere som gledelig tilbyr deg en midlertidig plass i bussen !:)

29.04.2015 kl.16:48

Hva var russenavne ditt ?:)

Emma Julie

29.04.2015 kl.16:48

Haha, så artig at du viser dette når jeg har på min russebukse. I morgen er det dåp for meg og det fyrer løs! Har jo allerede vært på et treff og rullet rundt i russebilen som jeg deler med seks andre, men nå skal det bli enda mer morsomt fremover! Åå, gleder meg. Virker som om du selv hadde en veldig fin russetid tross at du var støkk med kjæreste. Tenker at det viktigste er at man tar vare på hverandre, har det morsomt og er snille mot hverandre. Så kommer selvfølgelig alkoholen, rullingen, historiene og de artige bildene i tillegg! Stor klem :)

29.04.2015 kl.17:44

Hvordan lagde du den collagen? :)

Karoline E.N

29.04.2015 kl.18:23

Hallo fine du ❤️ Haha. Jeg faktisk ikke russ jeg, da jeg gikk to årig og alle mine venner gikk 3 årig. Så da jeg var lærling, var dem russ, så da ble det ingen russe tid da heller. Men j var med mine venner ut og rullet litt forde, og grillet i parken med dem :) angrer ikke på at jeg ikke var russ, selvom det så kjempe morsomt ut. Det er jo en del år siden, så var heller ikke den tiden der folk brukte masse masse penger på buss! Ser ut som du hadde en super fin russefeiring! Ønsker deg en super fin kveld :)

Lena Pedersen

29.04.2015 kl.19:15

Åh, russetida! <3 Savner den sykt mye! Et 1 år siden for min del :) Var så godt å ha noen uker hvor man bare kunne gi faen i alt av seriøse problemer og bare ha det gøy! Men det er vell meninga at det bare skal være en sånn periode i livet, og er litt ferdig med den tida nå! :D

Vilde S

29.04.2015 kl.19:28

Savner russetiden!!! Jeg var russ for fem år siden, og jeg var på buss. Dyrt, men verdt hver eneste krone! Men det har forandret seg EKSTREMT på fem år!! Vi brukte langt i fra like mye penger på bussen vår som man gjør nå. Man brukte mye da også, og mange brukte mer enn oss. Vi var langt unna millionen, men tipper vi hadde det mye morsommere enn de såkalt "beste" bussene. Men det er en opplevelse jeg ikke ville vært foruten :) jeg tror at hvert år så blir det glemt hva russetiden egentlig handler om. Jeg er hvertfall glad for at jeg ikke er russ nå!

Morsomt å se bilder fra din russetid :)

Evelyn

29.04.2015 kl.20:56

bra dere hadde det gøy selv om det regner :)

helt enig i at man ikke trenger den dyreste bussen, for å ha det gøy!

29.04.2015 kl.21:45

Er det ikke på tide med en ny sex-talk da, kristin?

Jenny Aare

29.04.2015 kl.21:46

Haha så gøy det ser ut!

Men jeg er helt enig i kommentaren ovenfor, kan du ikke komme med en ny sex-talk??

camilla

29.04.2015 kl.21:50

haha så gøy med russetid ! Husker min, hadde det så moro!

Hege

29.04.2015 kl.21:56

Spot on! Var mammaruss så ungikk russekroene aka ukesfudla. Men var jeg med på resten?? Oh yeah!!! Med en super samboer/pappa som tok hensyn til at kjæresten sin, som ble så altfor ung at hun trengte en liten utskeielse- faktisk sa han JA! Dette fortjener du! Og lot meg gå på party i helgene, DET var fantastisk! Jeg sprang rundt med MILF på hodet og hadde en awesome tid!! Russeknuter -oh yes! Haha! Jeg gjorde d beste ut av min russetid og angrer ikke et sekund! Sitter as we speak i LA hoodie! ELSKER klærna dine!! Følte meg superhot i dongritopp! Kort fortalt - get laid! Big time! Min kjære, elska den😍 vi har 9 år i mai! Woop!! Slutter av m at jeg digger deg Kristin 😍😍😍😍😍

Rebecca

29.04.2015 kl.22:00

hahha, høres ut som du hadde en fantastisk russetid!!! gleder meg til jeg blir russ i 2017, ikke så veldig lenge til!! hadde vært kjempe morsomt vis du hadde funnet russeklærne dine og postet noe bilder!!!

ha en kjempe fin kveld Kristin<3 Du er best!!!

29.04.2015 kl.22:06

var på intervju hos Dennis her om dagen :)

Lena Pedersen

29.04.2015 kl.22:43

Hva skjedde forresten med dagens farge/bursdag? Jeg har bursdag på fredag og gledet meg til å se min farge!

Mari

30.04.2015 kl.07:02

Hei Kristin, dette har ingenting med russetid å gjøre, men jeg lurer på om du vet om noen butikker i oslo som selger merket one teaspoon?

Camilla.

30.04.2015 kl.08:28

Åååh! Jeg savner russetiden allerede. Det var heller ikke så særlig fint vær det året jeg var russ, men sånt må man nesten regne med i Bergen haha :-) Skulle likt å se deg som x-russ i år!! :-D

StyleConnection

30.04.2015 kl.10:09

Mari: Jeg aner ikke. Har aldri hørt om One Teaspoon heller, sorry.. Smask

Ingvild L

30.04.2015 kl.12:24

Åh, for en herlig tid! Jeg er selv russ i år, og det er sååå herlig :-D

Alexandra

30.04.2015 kl.14:34

Hahha, jeg tror jeg dør!! Er selv russ om to år, og jeg gleder meg sykt :D

xoxo

Skriv en ny kommentar

hits