ET AV DE ELDSTE "TRIKSENE" I BOKEN...

.. er å snakke andre ned for å løfte seg selv.. 

Dette forekommer veldig ofte på det private plan - det er trist, mrn ikke minst et tegn på lavmål ut til fingerspissene. I jobbsammenheng er det nesten verre å snakke kolleger eller andre aktører og konkurrenter ned, for å fremme seg selv. Dette forekommer ofte, det har forekommet siden tidenes morgen, og i det siste har jeg følt litt ekstra på dårlig forretningsskikk fra enkelte aktører i dette absurde blogguniverset. 

Den siste uken har bloggaktører vært i en aldri så liten klinsj. En ny aktør har kommet på banen, og ikke fulgt god forretningsskikk. Dette her er sikkert skikkelig kjedelig for dere å lese om, og mer interessant for oss i bransjen, men når jeg er irritert klarer jeg ikke å holde meningene mine tilbake. I dagens DN kan dere lese litt mer, så da kan de mest interesserte kjøpe med seg avisen hjem. Endelig slår verdens beste aktør, Nettavisen, tilbake, og i tillegg er vi fire bloggere som uttaler oss om saken. Ikke kom her å rakk ned på vår arbeidsplass, liksom.. Da er det kroken på døren!

Så..

Jeg skal ikke kjede dere mer med interne uenigheter, men for å gå tilbake til starten av innlegget - Å snakke andre ned for å løfte seg selv.. 

Det er som om enkelte utelukkende leter etter feil hos andre for å føle seg bedre selv. Og det er ganske påfallende at kritikken ofte er rettet mot dem som er vellykkede på den ene eller den andre måten. Enkelte har problemer med å stille spørsmål og hvordan du har det i f.eks. et forhold, om de vet at du har et lykkelig samliv. Er det bare interessant å snakke om det dersom det er problemer i forholdet? Og hvorfor er det så mange som unngår å spørre hvordan det går på jobben når de er klar over at du gjør suksess? 

For mange er det også vanskelig å gratulere noen når de har oppnådd noe stort. Når de har oppnådd suksess, eller når de har vært tøff nok til å kaste seg ut i noe helt nytt. Hvorfor? 

Enkelte klarer kun å engasjere seg med oppriktig entusiasme når det er noe som ikke er så perfekt eller vellykket.. Hvorfor kan vi ikke bare glede oss på andres vegne, ønske det beste for andre og unne hverandre lykke og suksess?

Alt bunner vel til syvende og sist i dårlig selvfølelse. Og det er jo selvfølgelig bare trist! Jeg tror virkelig ikke at de menneskene som snakker negativt om andre, eller som ikke engasjerer seg i de som er "vellykkede", er dårlige mennesker. Jeg forstår at de bare ikke har det så godt med seg selv. Det føles kanskje litt bedre å finne feil hos andre slik at man føler seg litt bedre selv et kort øyeblikk, og i enkelte tilfeller er det kanskje tungt å høre på hvor lykkelige andre er, dersom man selv føler seg underlegen. 

Jeg håper virkelig at de som har behov for å snakke andre ned for å løfte seg selv, blir tryggere på sin egen identitet og at de får en bedre selvfølelse ? slik at de også etterhvert klarer å se det beste i andre mennesker, heie på og støtte personene rundt dem og generelt unne andre vel. 

Nå skal jeg en kjapp tur innom TV2 før jeg suser utover til mammaen min. I dag skal jeg ta henne med på shopping, og det skal bli såååå koselig!

Nyt fredagen så lenge, så skravles vi senere ♥

LOVE YOU ALL!

25 kommentarer

krist.in

24.04.2015 kl.10:01

Har ikke fått med meg den saken her, men er så veldig for at vi burde være såå mye flinkere til å rose hverandre, og også unne andre suksess!

Camilla.

24.04.2015 kl.10:13

God morgen <3

Har heller ikke fått med meg denne saken, men synes det er bra du tenker deg godt om når du får tilbud rundt om kring. Det er som det står at du har sagt i saken, at dersom det høres for godt ut til å være sant, så er det ofte det. :-)

Klem til deg <3

Veronika S

24.04.2015 kl.10:50

Elsker de reflekterte gode innleggene dine, Kristin! Hvorfor kan ikke mennesker være glad på vegne av andres suksess? Herregud liksom...

Nå er det en stund siden jeg har hatt muligheten til å legge igjen noen ord i en alt for travel hverdag, men så utrolig bra bloggen din er om dagen. Har savnet inspo-kickene jeg får fra bloggen din, så det var godt å sette seg ned og ta en skikkelig gjennomgang på hva jeg har gått glipp av!

Ha en fiiiin dag videre, og kos deg med moren din! :-)

Karoline E.N

24.04.2015 kl.11:44

Kjempe bra skrevet, Kristin! J er helt enig i det du skriver. Jeg syns det er så stygt og snakke fælt om andre, bare for og stille seg selv i et bedre lys og føle seg bedre. Syns alle bare kan være snille mot hverandre jeg :) ønsker deg og mammaen din en hos fredag og shopping. Kos dere, det fortjener dere ❤️

Emma Julie

24.04.2015 kl.11:54

Kjempe fint skrevet! Nå skal jeg på Landstreff Fredriksten i min egen by hele helgen! Fyfader, det blir gøy å bli kjent med nye russ og gjøre tull og fanteri. Kos deg masse på shopping hos din mor :)

Otilie S

24.04.2015 kl.12:39

Noen kommer seg liksom ikke videre fra barneskolen. Det var ikke greit da og er hvert fall ikke greit så mange år etter. Noe av det beste som finnes er jo å glede seg på andres vegne og det er trist at det er mange som ikke ser det.

Nyyyyt dagen med den flotte mammaen din<3

Stine

24.04.2015 kl.12:51

Helt fantastiiiiisk (!!)

Lena Pedersen

24.04.2015 kl.12:54

De ordene var gode ord å lese i dag! :D er godt å bli minnet på sånt en gang i blant, og hvor viktig det er å gi komplimenter til andre mennesker uavhengig av hvilken suksess de har gjort! :D

Kos deg masse på shopping med fine mamsen i dag! <3

Charlotte

24.04.2015 kl.17:12

Hei!😊😊 du har så rett i det du skriver.. Hvorfor kunne ikke alle bare tenkt sånn?

Men lurte på en annen ting egentelig..

Hvor har du kjøpt de gule stolene dine? :D

:)

24.04.2015 kl.17:22

vet du hva jeg gjør da?? da joker jeg og snakker ned om meg selv!! det hjelper faktisk litt for da blir det morsomt også gjør jeg det før de andre!! akkurat som fat amy! :)

:)

24.04.2015 kl.17:23

ikke les feil der^ hahahah

Silje

24.04.2015 kl.18:05

Veldig godt skrevet!! De dagene jeg baksnakker andre mest, avslutter jeg gjerne med " jøss, idag har jeg det skikkelig dårlig med meg selv, som må snakke stygt om andre for å føle meg bedre". For det er jo nettopp sånn det er.

cathrine steinnes

24.04.2015 kl.19:00

Heilt enig me det du skriver her. Men lurte påom du kunne hive ut et innlegg om brae uteplassa i oslo. Vi e 4 jenter som sitte i bilen på vei til oslo som skal zipline i holmenkollen å trenger noen gode råd til hvor det er best å dra ut en lørdagskveld? :)

Ingrid

24.04.2015 kl.19:14

Digger deg!

signe

24.04.2015 kl.21:15

hei! kan du skrive et innlegg om hvordan du går frem når du designer et nytt produkt til styleconnection? hadde vært utrolig gøy å se hvordan du jobber! :)

Evelyn

24.04.2015 kl.22:10

det er veldig gode ord! å det å trekke ned andre mennesker for og føle seg bedre er helt teit!

ha en fin kveld videre:) håper du har hatt en fin dag :)

Hege Naimi

25.04.2015 kl.01:06

Ja, det der med å rakke hverandre ned i steden for å støtte hverandre å glede seg på hverandres vegne er velkjent. Det er sjeldent man hører noen kommer å forteller om en person som har gjort det bra, men heller ofte noen kommer med "sladder" om noen som har tabbet seg ut eller mislyktes med noe. Det er utrolig trist! Og ikke bare det, men generelt kunne nok mange blitt flinkere til å si det høyt hvis man mener at noen gjør noe bra osv. Jeg tar ganske ofte meg selv i å tenke "h*n var veldig flink!" f eks, men ikke si det høyt. Jeg har prøvd å bli litt mer bevisst på akkurat det, når jeg tenker noe positivt om noen rundt meg så skal jeg si det! :-)

Annie

25.04.2015 kl.16:31

Bra sagt :) Som alltid! Jeg har et par x-venner faktisk, som jeg har måtte se meg nødt til å "kvitte" meg med, fordi de aldri klarte å gratulere folk når de klarte noe bra, og istede bare dro menneskene rundt seg ned når de var stolte av selg selv.. Janteloven i praksis for å si det sånn!

Synes det er bra at du skriver litt alvorlig innimellom også, satt veldig pris på det tanke-innlegget ditt her forleden! Jeg føler at jeg har verden på mine skuldre innimellom, og det er "godt" å vite at tilogmed du - fargerike, søte og sprudlende Kristin også har det slik noen ganger. Jeg elsker alt ved bloggen din, og du er mitt største idol når det gjelder klær, og alt annet :) You are so fucking beautiful, å det håper jeg du vet! Så EKTE, liksom <3

Synes det er helt fantastisk at du har satset alt, og fulgt drømmen din! Jeg har ikke helt turt å gjøre det samme enda, men du gir meg mye motivasjon og håp om at det faktisk går an å realisere de sykeste drømmer :D

Stå på videre - søte, fine du :D

Elise

25.04.2015 kl.16:42

Jeg er ofte innom bloggen din, rett og slett fordi jeg liker de innleggene dine "rett fra hjertet", og jeg synes du virker som ei skikkelig bra jente. Nå når jeg leser dette innlegget så slår det meg likevel; JA, det er fryktelig synd at man hever seg selv ved å snakke ned andre, men som jeg synes å huske så var det vel akkurat det du gjorde rundt juletider da det stormet som verst rundt fotballfrue? Mange lurte nok på hva du mente om saken, og jeg tror samtlige i Norges land mente at hun og Lasse "dreit på draget", og dette tar du tydelig for deg i et innlegg, der du etter det jeg mener er både rimelig krass og dømmende. I stedet for å heller leve etter regelen "har du ikke noe positivt å si, så vær stille". Jeg er dobbeltmoralsk selv nå når jeg kommenterer, vel vitende om det, jeg burde nok bare vært stille, men jeg klarte ikke det likevel.

Haley

25.04.2015 kl.22:04

For et bra innlegg! Du skriver så utrolig bra, Kristin! Ha en fin kveld videre :)

Christin

25.04.2015 kl.22:39

Elise: er forskjell på å heve seg selv ved å snakke nedsettende om andre, og det å komme med sin mening om et ganske viktig tema. Det er ikke akkurat slik at fotballfrue og fotballfruemannen var uskyldige, de ble faktisk tatt i løgn, og personlig synes jeg Kristin var en av de få som faktisk diskuterte saken saklig.

Alexandra

27.04.2015 kl.08:27

Ahh, det der kjenner jeg så godt på! Han jeg driver på med sa i går "jeg vet at jeg er bedre enn det du skal ha det til", så han mener visst jeg snakker så mye dritt om han, mens han egentlig er verdens herligste, og jeg tar til meg alt han sier til meg, så jeg tørr f.eks. ikke gå uten sminke lenger.. Så jeg føler han egentlig er en sånn som dytter meg ned for å få seg selv til å føle seg bedre...

xoxo

Ingvild L

27.04.2015 kl.08:47

Jeg synes det er veldig riktig det du skriver. Det er så utrolig vanskelig å gjøre noe annerledes, noe som gir suksess. Men jeg er helt sikker på at du, Kristin, vil se at det du får til gir andre glede. Å rakke ned på andre, for å føle seg bedre er blitt litt for vanlig i dagens samfunn, og jeg synes virkelig ikke det er greit. Jeg håper i allefall at du ser det gode i det du gjør, og at du aldri må ta til deg drittsnakket :-) du er herlig, god, bra- best!

Selma

27.04.2015 kl.18:38

Har ikkje fått med meg det::))

Du er helt fantastisk !love you<<<3333

Lotte

27.04.2015 kl.18:57

Enig med Elise

"JA, det er fryktelig synd at man hever seg selv ved å snakke ned andre, men som jeg synes å huske så var det vel akkurat det du gjorde rundt juletider da det stormet som verst rundt fotballfrue? (...) dette tar du tydelig for deg i et innlegg, der du etter det jeg mener er både rimelig krass og dømmende."

Skriv en ny kommentar

hits