EN AV DE VIKTIGSTE AVGJØRELSENE I DITT LIV!

God morgen, kjære venner ♥

Jeg burde egentlig filmet meg selv mens jeg snakker om det som blir nevnt i denne teksten, for jeg er så begeistret at det gjør vondt, haha!

Turen til Italia bestod like mye av business som pleasure, og jeg skal omsider fortelle litt om de unike studiemulighetene man har i Firenze gjennom IBS. På Accademia Italiana kan man velge blant interiørdesign og motedesign, og dette er studier for alle kreative sjeler der ute med en trang til å skape noe. Det beste av alt er at forkunnskaper ikke er et krav, så her kan hvem som helst slenge inn en søknad. 

Skolen ligger vakkert til midt i Firenze - sentral beliggenhet og nydelige omgivelser! Undervisningen som foregår på italiensk blir støttet av lånekassen, så her vil et 80 timers språkkurs inngå før skolestart, i tillegg til et 90 timers språkkurs i løpet av det første semester.

Dette ser jeg på som en ekstremt spennende utfordring - TENK, folkens.. Hvor mange går ikke rundt med en drøm om å lære flere språk? Her får man virkelig en unik mulighet til å gjøre noe helt annet. Man kommer seg ut i verden, man møter spennende mennesker fra alle verdens hjørner, og får i tillegg et ekstra språk på CV-en.. Fy søren for en mulighet!!

Hadde jeg bare hatt tid til overs og vært litt yngre, hadde jeg uten tvil kjørt på med flere ulike studieretninger gjennom IBS. Jeg hadde søren meg sittet på skolebenken i flere tiår fremover, haha!Det var så utrolig spennende å få en real omvisning på skolen, og jeg drømte tilbake til da jeg gikk på Design og Tekstil på Bergen Yrkesskole. Selv om dette var et enda tidligere stadie med en varighet på kun et år, lærte jeg likevel en hel del, og ble etterhvert en racer på symaskinen. Jeg konstruerte egne mønster, skisset i vei, og sydde som en gal. Jeg elsket å være kreativ, jeg elsket å se en idé bli til et produkt, og her på Accademia Italiana lærer man enda mer. Fantastisk!

På skolen møtte vi den første norske studenten som har gått all in på interiørdesign. Carl er helt rå og ikke minst tøffere enn toget. I en alder av 19 år har han flyttet til Firenze helt alene, blitt god i språket og i tillegg dannet seg et stort og herlig nettverk. Han har til og med møtt den store kjærligheten i Italia, og Carl er virkelig en sann inspirasjon til alle dere der ute som drømmer om en studieretning utenfor Norge. 

Jeg er så begeistret. Jeg er så imponert over alle dem som reiser ut i verden for å få seg en utdannelse. Alt er mulig i 2015, og det er bare til å gripe fatt i alle de ulike og ikke minst unike mulighetene!

Hva tenker dere om å studere i utlandet? Er det noen av dere som er giret?

SMASK

//I samarbeid med IBS

16 kommentarer

Lena Pedersen

22.04.2015 kl.11:25

Selv om design ikke er en del av framtidsplanene mine, er det veldig spennende å høre om muligheter og hva andre kan gjøre innenfor det! :D har alltid vært en drøm å bo i utlandet for en liten periode, men slik det ser ut nå, så får det bare bli en drøm :)

Anniken

22.04.2015 kl.11:33

Det er ingen tvil om at alle som går med en drøm om å studere i utlandet bør gripe den sjansen! Det beste valget jeg har tatt i livet mitt så langt <3 Elsker at du gir så mye inspirasjon til andre, vakre deg! Klemmer

krist.in

22.04.2015 kl.11:33

utrolig kult at det finnes slike muligheter! kunne absolutt tenkt meg å bo litt i utlandet og studere selv, men føler det begynner å bli litt sent for meg også :p er jo litt grenser for hvor mye studielån det er smart å ta opp. Men til de som er litt yngre : do it! tror ingen angrer på noe slik !

Emma Julie

22.04.2015 kl.12:08

Så utrolig gøy og spennende! Ønsker deg en flott onsdag :)

Christine Hindenes

22.04.2015 kl.12:49

Jeg har søkt skole gjennom IBS og skal flytte til Australia helt alene til sommeren! Alt er virkelig mulig i 2015 og jeg er så klar for å ta fatt på studielivet der nede. Håper du får mulighet til å dra ned dit også. Jeg skal begynne på University of the sunshine coast! Hadde vært så kult å møte på deg der nede :-D

Karoline E.N

22.04.2015 kl.13:58

Jeg skulle virkelig ønske jeg var yngre, for da hadde jeg selv tatt denne muligheten med en gang :) Tenkt så mye kunnskap du får med deg videre i livet! Det er kjempe fint at du inspirere andre til og ta denne muligheten, for trur ingen vil angre på og studere i utlandet. Håper du får en super fin dag, Kristin <3 klem

Evelyn

22.04.2015 kl.14:29

det høres veldig gøy ut å studere i ett annet land en norge, jeg kunne god tenkt meg dette :)

ha en fin dag kristin :)

Bitte

22.04.2015 kl.14:58

Så spennende dette høres ut! Selv er jeg ferdig utdannet, og stortrives i jobben min som lærer på videregående skole! Jeg tok selv et år i utlandet(Mexico) under utdannelsen min, og kan ikke få sagt det nok mange ganger hvor utrolig stor utbytte jeg hadde av det året!

Så utrolig mosomt at du er en liten syerske! Jeg håper virkelig du tar frem den interessen igjen, og deler med oss på bloggen! Jeg har selv veldig lyst å lære meg å sy litt, og med din herlige stil så tror jeg at jeg kunne hentet mye inspirasjon fra deg!

Takk for en flott blogg:) stor klem

Erle

22.04.2015 kl.16:17

Jeg studerer i København på Københavns Mode og Designskole. kjempe kult!! Selv om det ikke er langt unna Norge så er det forstatt en helt annen kultur.

Ha en fin dag

Linn Terese

22.04.2015 kl.17:20

IBS er virkelig en flott mulighet! Ikke dum ide du satte igang der:)

Sitter å taster i Australia nå, der jeg studerer Contemporary Music via IBS i Lismore.

Planlegger å ta hele bachleor graden her. Klager ikke på muligheten til hverdager ved poolen, time til stranden og muligheten til å oppleve dette fantastiske landet! Ved siden av ett spennende studie med flotte inspirerende lærere:)

Tusen takk for tips Kristin!

Klemmer og klapser ;*

Otilie S

22.04.2015 kl.17:52

Jeg har så lyst til å ta studier i utlandet, åh!! Design er ikke det jeg ville gått for men Firenze virker jo som en helt fantastisk by å studere i. Elsker at du forteller om mulighetene som er der

Alexandra

23.04.2015 kl.08:02

Bestevenninna mi har sendt søknad om å ta kokke utdanning i Frankrike, er så glad på hennes vegne siden ho har blitt kalt inn til intervju! :D

xoxo

23.04.2015 kl.19:13

Som du sier, alt er mulig i 2015. Dette gjelder også for Deg. :) Du ER ung. Og om du hadde vært 50 år eldre og sprek nok så kunne du Fremdeles gjort dette. Det krever først og fremst guts og viljestyrke. ^^

Stine

24.04.2015 kl.09:57

Jeg fullfører videregående akkurat nå, og har kommet inn på universitet i London!! Er sykt giret på å flytte ut og oppleve kulturer. Turistlivet hater jeg, men elsker å oppleve nye kulturer!!

Ingvild L

27.04.2015 kl.08:50

Sååå spennende!! Hadde jeg enda vært kreativ... Men fy søren, det hadde vært utrolig kult å lære italiensk, og TENK å studere i en så vakker by!! aahhh..

Camilla

28.04.2015 kl.00:41

Digge palmen diiiiiiinnn!!!!!! Kor fekk du tagi den? å k måtte du ud m???

Skriv en ny kommentar

hits