OPPSKRIFTEN PÅ ET LYKKELIG LIV

Aloha ♥

I dag har jeg dykket og svømt litt rundt i bloggarkivet, og der kom jeg over et viktig innlegg jeg skrev for et år siden. Dette trengte jeg å lese nå.. Jeg trengte denne reminderen så til de grader, og jeg er hundre prosent sikker på at denne teksten vil gjøre godt for mange der ute.  

Det handler om å finne en fin balanse i livet, være den beste versjonen av seg selv, leve ut noen drømmer og samtidig ta noen sjanser. Livet er for kort.. Så altfor, altfor kort. Noen ganger MÅ man bare hoppe i det, hoppe i det for å oppnå det man ønsker aller mest..

Under her er noen gode råd på veien mot suksess - på veien mot lykke! Jeg valgte å gi innlegget overskrifen; Oppskriften på et lykkelig liv. Hva som er et lykkelig liv er naturligvis veldig individuelt, men jeg er sikker på at mange av punktene under her vil fungere som en oppskrift for mange. Smil - Ikke la et dårlig øyeblikk ødelegge dagen din. Tenk på det som KUN et lite øyeblikk, ikke en dårlig dag. Stresset melder sin ankomst når listen over bekymringer er lengre enn listen over det du er takknemlig over, og lykken begynner når den sistnevnte listen er lengst. Finn noe å være takknemlig for i dag. Sørg for å sette pris på hva du har, og vær takknemlig for de små tingene i livet som betyr så mye.

Følg magefølelsen - Livet er for kort til å vente på at spennende ting skal skje, og hver dag er en ny sjanse til å forandre livet ditt. Enhver stor bragd starter med beslutningen om å prøve, og da gjelder det å stole på den lille stemmen inni hodet ditt som sier, "men tenk hvis..." og deretter kjøre på. Gi deg selv en fair sjanse. Du ville bli overrasket over hvor ofte " tenk hvis " fungerer. Det er ikke sikkert du vinner hver gang, men du taper som regel ingen ting på å prøve. Gjør det beste du kan hver dag, for å forbedre det du lærte i går.

Tro på dine egne evner - Du har alt du trenger inni deg til å bli en best mulig versjon av deg selv. Tro at du kan. Tro at du er i stand til å skyve hardere og lenger enn du har gjort før. Tro at du er ung nok, gammel nok, smart nok og sterk nok til å oppnå dine mål. 

Ta et steg videre i dag - Livet har ingen garanti, og en dag er vi ikke mer.. Uansett hvor dramatisk dette høres ut, så er nok dette dessverre den nakne sannheten. Spørsmålet er; Vil du velge å leve akkurat nå? Tenk litt over at livet ikke starter når  "dette eller dette er ordnet opp i." Dette er din tid. Livet er nå. Gjør noe med det, og ikke vent det bort fra deg.

Prioriter dine mål - Hvis du ønsker å leve et lykkelig og fullverdig liv, må du binde deg til meningsfylte mål og ikke bare til mennesker og ting. Aldri gi opp på noe som er viktig for deg... Ikke fordi du fortsatt har i morgen for å starte eller prøve igjen, men fordi du kanskje ikke har i morgen i det hele tatt. Livet er kortere enn det noen ganger virker. Gjør at i dag teller. Om det så er et lite skritt hver dag, er et lite skritt et stort i den store sammenhengen. Ta fatt på et mål hver eneste dag, og avslutt dagen med ordet; "Check!"

Arbeid hardt selv når det gjør vondt - Husk, personlig vekst i alle samfunnslag er en langsom, jevn prosess, og du har faktisk rikelig med tid på deg til å bli den du ønsker å være i livet. Ikke nøy deg med mindre enn hva du tror du fortjener, eller mindre enn hva du vet at du kan være verdt. Til tross for de utfordringer du vil møte underveis gjelder det å aldri gi opp på deg selv. Du er modigere enn du tror, sterkere enn du synes, smartere enn du tror, og dobbelt så dyktig som du noensinne har forestilt deg. Hold det gående!

Oppretthold dine standarder - Ikke lat som om du ikke trenger kjærlighet og respekt når du faktisk har behov for dette. Ikke hold deg selv for narr ved å si alt er OK, når det ikke er det. Dropp også å prøve å overbevise deg selv om at du liker jobben din, om du vet så inderlig godt at du er i stand til mye bedre. Elsk deg selv nok til å aldri senke standarden for de gale grunnene.

Slå tilbake - Når du blir avvist fra noe godt, betyr det ofte at du blir omdirigert til noe bedre. Vær tålmodig. Vær positiv, og husk at uansett hvor mange feil du gjør eller hvor sakte fremgangen er, er du fortsatt langt foran alle som ikke prøver.

Vær oppriktig snill mot andre - Godhet i ord skaper tillit og motivasjon. Godhet i tenkning skaper positivitet og muligheter. Godhet i å gi skaper styrke og kjærlighet, og gjennom godhet har du muligheten til å gjøre en enorm forskjell i hvert liv du berører, inkludert ditt eget. Når du leder noen som er lost og forvirret, når du holder noen som er trist og sørgende, når du klemmer noen som har mistet alt sitt håp, vil du også føle deg selv sterkere. Spre rundt deg av godhet akkurat der du er. Det er disse små bitene som er satt sammen av godhet som sammen endrer verden.

Lev et liv med integritet og ære - Integritet er å velge dine handlinger basert på moralske verdier snarere enn personlig vinning. Det handler om å leve hederlig. Det handler om å gjøre det rette uansett hva, selv når ingen kommer til å vite om du gjorde det eller ikke. På slutten av dagen er ditt omdømme hva andre folk vet om deg. Din ære er hva du vet om deg selv.

Vær rar på din egen måte - Vi er alle rare, spesielt jeg, og livet er merkelig. Når vi finner noe vi brenner for og som gjør at vi ønsker å jobbe hardt, kaller vi dette lidenskap. Når vi finner noen som er like rare og skrullete som oss selv, og som vi finner gnisten og kemien med, kaller vi det kjærlighet. Hvis vi zoomer objektivet helt ut slik at vi kan se alle de rare folkene i verden gjøre sine rare ting, innser vi at det å være merkelig ikke er så rart likevel. Det er menneskets natur, og jeg elsker det!

Vær åpen for å elske - Din største oppgave er ikke å finne kjærligheten, men å oppdage og fjerne alle barrierer i deg selv som du har bygget opp mot den. Selvom man sitter på erfaringer som tilsier at alle menn er ubrukelige douche bags, og du har mistet alt håp på kjærlighet og menn generelt, vil det alltid finnes en eller annen der ute som vil få deg til å endre oppfatning. Plutselig står han der, og uansett hvor tåpelig det kan høres ut, så gjør han faktisk det. Ikke når du jakter som verst, men når du minst venter det. 

La ting som har skjedd tilhøre fortiden - Det å holde igjen på det som ikke lenger er, holder mange av oss tilbake. Noen av oss bruker mye tid på å tenke over fortiden og la den styre nåtiden. Ikke kast bort tid på å prøve å leve i en annen tid og på et annet sted. La det gå! Du må godta slutten av noe for å begynne å bygge noe nytt, så i dag oppfordrer jeg deg til å lukke noen gamle dører som fortsatt står åpen. Fortiden kan ikke endres, men den kan ødelegge nuet. Det er ikke verdt det.  

Ta deg tid til å bare være der du er - Du vil alltid gå glipp av noe, du kan ikke få alt, og det er helt greit. La det gå, og innse at du har det fint der du er NÅ. Det beste i livet er ikke et annet sted, det er akkurat der du er i dette øyeblikk. Du må akseptere at noen ting aldri vil bli ditt, og lære deg å sette pris på det som faktisk er ditt. Her snakker jeg av erfaring, og etter at jeg innså at det faktisk ikke var så himla ille å gå glipp av DEN festen, eller DÈT møbelsalget på Bohus, har jeg fått en ny og indre ro som gjør meg så uendelig godt.

Le ofte og elsk genuint - Respekter andre og døm mindre. Smil, vær en venn, sett pris på skjønnheten rundt deg uansett hvor du er, og se det gode i mennesker og situasjoner. Utforsk dine idéer, ta noen utfordringer, vær deg selv, vær rar, og elsk deg selv. Vær snill, ærlig, tro på dine egne evner, jobb hardt, reis ut i verden, nyt, følg magefølelsen og LEV.

Lerretet er ditt - en verden venter på deg!

 

Hva mener dere er oppskriften på et lykkelig liv? Finner der noen oppskrift i det hele tatt?

Klem i fleng ♥

48 kommentarer

13.04.2015 kl.19:46

<3 takk

Mathilde s

13.04.2015 kl.19:46

Det jeg trengte nå på en kjedeeelig og travel mandag :)

Caroline

13.04.2015 kl.19:49

Takk for tipsene <3

Marianne

13.04.2015 kl.19:54

fantastisk <3

Guro

13.04.2015 kl.20:00

Mange kloke ord her <3 tror nok mange av oss ikke tør å leve opp til potensialet vi har i oss, meg inkludert. Men jeg prøver litt hver dag å gjøre små endringer som gjør meg glad og lykkelig, og bloggen din er en stor inspirasjon til å gjøre nettopp det! :-) <3

Madeleine

13.04.2015 kl.20:01

kjempe fint skrevet og beskrevet! Ha en fin kveld =)

Lene

13.04.2015 kl.20:06

Amen! Takk, trengte den i dag :)

Silje Marie Angell

13.04.2015 kl.20:10

Godt skrevet! Jeg lagrer denne som bokmerke for å ta opp ved en senere anledning. Har hatt litt for mange dårlige øyeblikk i det siste som har blitt til dårlige dager. Men det er bare holdningen som setter stopper!

Ha en fin kveld, Kristin <3

Lena Pedersen

13.04.2015 kl.20:15

Tuuuusen takk fine du! <3 dette var godt å lese på en litt grå og tung dag! Du løftet meg noen hakk fra det humøret jeg var i! :D

Emma Julie

13.04.2015 kl.20:28

Gud, for noen nydelige og betydningsfulle ord! Et utrolig flott innlegg. Nyt kvelden :)

Linda

13.04.2015 kl.20:29

Åh, dette trengte jeg i dag! Hadde eksamen forgje uke og gikk ut med en god følelse, de siste dagene har panikken tatt meg og scenarioet med 3x stryk og utkastelse fra studie forfølger meg. "Hva skal jeg gjøre da, jeg hsr kastet bort tre år av livet mitt, jeg begynner å bli for gammel til det her, må jeg virkelig hige etter ekstravakter resten av livet fordi jeg er for dum til å klare sykepleiestudet" alle disse tankene gjør jo noe med humøret, motivasjon, selvtillit og selvfølelsen, så å lese disse punktene fikk meg til å smile litt igjen :) takk!

Nancy Elin

13.04.2015 kl.20:31

Tusen takk! Takk for at du fikk meg til å tenke i over og sette pris på ting ❤️

Ha en nydelig kveld videre❤️

Otilie S

13.04.2015 kl.20:36

Dette innlegget husker jeg faktisk! Tiden flyr. Veldig godt skrevet, mange gode punkter her! Da jeg konfirmerte meg skrev mamma i kortet hun ga meg "råd: elsk deg selv, det gode i livet og din neste" og det syns jeg var kloke ord. Når alt kommer til alt er det alt man behøver for å ha det fint. Selvsagt lettere sagt enn gjort, men så lenge man forsøker så er det bra nok :-)

Evelyn

13.04.2015 kl.20:38

takk for tipsene, du gjør dagen bedre :)

13.04.2015 kl.20:39

I LOVE YOU KRISTIN!! <3

Cassandra

13.04.2015 kl.20:45

For en timing! Dette innlegget traff meg på best mulig tidspunkt. Jeg har selv "valgt" å ha en crappy dag, men etter å ha lest dette hevet dagen seg flere hakk. TAKK, gode Kristin!

Alva

13.04.2015 kl.20:47

For noen fantastiske ord. Så inspirerende og riktige! Veldig glad for at du skriver slike inlegg som dette, de settes pris på

Marthe

13.04.2015 kl.20:53

Ååh, så godt å lese. Ting ein eigentleg veit, men på ein måte gløymer litt i det travle livet vi lever..

Katrine Mariell Karlsen

13.04.2015 kl.21:00

Åhh, for et fantastisk innlegg! Har hatt det litt tungt i det siste, men dette innlegget fikk meg til å smile og tenke over ting. Du har absolutt rett i mye av det du sier, og jeg vil derfor anbefale andre å ta det til seg - det har nemlig jeg gjort :) <3

Miriam

13.04.2015 kl.21:02

Disse ordene trengte jeg akkurat nå. Er noe rart med denne psyken...

Helene Alvestad

13.04.2015 kl.21:03

<3 jeg elsker deg

Veronica Hassum

13.04.2015 kl.21:06

Tusen takk for en hel haug av så utrolige kloke og betydningsfulle ord, dette gjorde dagen min en god del bedre!! Man skal man lete langt og lenge etter en mer motiverende tekst enn nettopp denne!! Du skriver helt magisk bra, og du kunne virkelig skrevet en bok, flotte du☺️ dette innlegget skal jeg se tilbake på hver eneste gang jeg trenger et løft på humøret og ikke minst inspirasjon!! prøver og ønsker så inderlig sterkt å leve etter disse punktene hver eneste dag!! Du sprer så stor glede og betyr så mye for mange, inkludert meg selv såklart!! så nok en gang takk til deg!! Fabulous👏👏

Anniken Lyng

13.04.2015 kl.21:19

Herregud for noen fine ord! Du tenker så positivt og du sprer det virkelig videre, Kristin❤ denne skal jeg dele videre! Fordi det er så mange som ikke tenker slikt. Men med din fine beskrivelse av ting tror jeg det er mange som får en vekker.

U made my day 💋

Vanja

13.04.2015 kl.21:26

FOR ett fantastisk innlegg, Kristin! Bøyer meg virkelig i støvet (?) for denne altså! :) Jeg har faktisk ikke innsett før nå at jeg må starte å prioritere meg selv litt. Og selv om jeg har hatt store drømmer i mange år, så er det ikke før nå jeg realiserer dem. Men alt til sin tid, og man lærer på veien. Nå har jeg snart lastebillappen og kan kjøre land og strand så mye jeg vil :p Haha.

Jeg ser så opp til deg, på dårlige dager søker jeg like så greit opp deg på youtube istedet for Kjell Bigset, like masse humor i deg som han fyren der :p

Jannicke

13.04.2015 kl.21:27

Så bra skrevet! ❤️

Hannepanne

13.04.2015 kl.21:41

Kristin!

Jeg har aldri lagt igjen kommentar hos deg før, selv om jeg er fast leser og innom flere ganger om dagen for fantastisk inspirasjon, amazinge bilder og masse gladtekst som spriter opp hverdagen :) Elsker ærligheten i det du skriver, du skriver rett fra hjertet og pynter ikke på noe, det digger jeg!

Har ett spørsmål ; du har tidligere skrevet innlegg om div glattetenger, og husker jeg ikke feil, testa du en ny type med vibrasjon i fjor engang. Jeg har planer om å gå til innkjøp av ny rettetang, men det er jo et flust å velge i! Så lurte på om du hadde noe tips til nettopp dette :)

Igjen, elsker bloggen din og hele deg, selv om jeg ikke kjenner deg og du ikke kjenner meg, så vet jeg at du er en fantastisk person med ekstrem ståpåvilje, noe du har bevist med alt du har fått til med blant annet nettbutikk! Du virker som en fantastisk venninne, tar virkelig vare på alle rundt deg og er ikke redd for å vise alle hvor glade du er i de. Dette formidler du på en fantastisk måte!

Takk for at du er nettopp du <3

Stor klem fra meg

Rebecca

13.04.2015 kl.21:53

for noen kjempe fine ord og kjempe bra skrevet!! du er bare så sykt flink til å komme med innlegg som er inspirerende og gjør at man blir glad innvendig!! du har den beste bloggen, den er bare helt amazing, finner alltid innspiradjon til å gjøre nye ting eller kjøpe noe nytt som piffer opp hverdagen!!

ha en super mandags kveld<3

Anita

13.04.2015 kl.22:02

Utruleg bra innlegg Kristin.

Tusen takk for mange gode råd, og generelt ein awesome blogg! =)

Trur mange har godt av å løfte blikket og tenke på kva som er viktig i det lange løp i staden for å kun fokusere på dei oppgavene som er rett foran seg.

Fekk forøvrig ein herlig pakke fra StyleConnection her om dagen med galaxy sweat og hangover hoodie, begge er allerede favorittar i garderoben! TUSEN TAKK!!!

Kine lunde

13.04.2015 kl.22:06

wow!! For et innlegg! Dette va amazing lesing på en mandag! Hipp hipp for deg!

Karoline E.N

13.04.2015 kl.22:12

tusen takk, dette trengte jeg! ❤️ mange kloke ord. J vet faktisk ikke hvordan j skal skrive oppskriften på et lykkelig liv, men j vet at og hjelpe andre og være litt positivt, hjelper meg veldig masse :) men ingen fasit har j nok ikke! Du er så flink med ord, så igjen! Takk for at du delte dette 😃 ha en fiin kveld - klem :)

krist.in

13.04.2015 kl.22:13

herlig innlegg! Jeg har akkurat takket nei til fast jobb og a4-liv, og har lyst til å gjøre de tingene jeg virkelig føler for å gjøre. Det er litt av en risiko, but hey, 20årene er vel til for å gjøre litt smådumme ting? Nå er jeg skikkelig inspirert og gleder meg til å bruke mer tid på design, foto og blogg, istedetfor kontorjobb !

Henriette S.

13.04.2015 kl.22:40

Dette trengte jeg skikkelig i dag. Sliter ordentlig med å komme meg videre etter et helt håpløst forhold til en fyr som egentlig tok slutt for ett år siden, men som ikke gir slipp. Så ordene om å la fortid være fortid fordi den kan ødelegge nåtiden kjente jeg meg veldig godt igjen i. Hadde håpet på noen ord som dette, så dette var godt. Takk for fantastisk blogg! Ingen dag uten :-)

merethe

13.04.2015 kl.22:48

Inspirerende 😊❤ nylig blitt singel, fant ut ny mening med live måtte bli å ver glad\lykkelig 😊

13.04.2015 kl.23:17

Dette innlegget trengte jeg idag! Jeg genuint en glad person, men de par siste dagene har ikke vært på topp, men det er helt greit. Sånn er det vel noen ganger, men dette innlegget skal jeg se tilbake på om jeg har en tung dag senere. Digget det du skrev om at lerretet er ditt. Jeg er 18 år og flytter til New York til høsten og det er fader ikke dårlig. Jeg skal male NYC i mine farger

Emelie Isabell

13.04.2015 kl.23:56

dette trengte jeg virkelig lese i dag, etter en tung og kjipt periode! <3

Takk for at du er du Kristin! Du er et herlig og fantastisk menneske :*

Guro

14.04.2015 kl.00:49

Trengte dette i dag, tusen takk!

Marita

14.04.2015 kl.01:58

Jeg kaster meg inn i rekken og takker deg inderlig for disse ordene i dag, de trengtes. Jeg er nå klar for å stå opp i morgen og prøve å spre en like stor glede hos de jeg møter på min vei, på samme måte som du gjorde for meg og alle andre blogglesere med dette innlegget. Til og med to ganger har du klart det! Husker da du publiserte dette sist, men det er alltid bra med en påminnelse :)

Igjen, tusen takk!

Caroline

14.04.2015 kl.02:01

Flotte tips <3

Cami

14.04.2015 kl.07:52

Denne var så fin, spot on! :) Skal spare på denne og ta den fram innimellom for å holde fokus på hva som er viktig i livet. Ha en flott dag! <3

Hanne

14.04.2015 kl.09:48

Søndagkveld ble jeg påvist blodpropp i beinet, og lykken er vel egentlig å være frisk. Er ihvertfall der det starter.. Ikke lett å se kun de positive tingene i hverdagen når sånne ting skjer.. Fint å lese disse tipsene! Man må ihvertfall ikke glemme å smile og se på de positive tingene :)

Kristine

14.04.2015 kl.10:23

Takk for et fint innlegg! Dette trengte jeg. Jeg sliter veldig for tiden med dårlig økonomi og ikke så mye livsglede. Heldigvis har jeg en helt fantastisk kjæreste som jeg er så glad i.. Jeg vil aldri miste han, så for meg er det en oppskrift på å være lykkelig å ha en som elsker deg for den du er. Når jeg er med kjæresten min glemmes alt det andre og jeg føler meg rett og slett som verdens heldigste jente.

Mari

14.04.2015 kl.10:50

Tusen takk for fine ord Kristin! Det var dette jeg trengte i dag 💗

Linda

14.04.2015 kl.12:20

Tuuusen takk!! Dette trengte jeg nå i og med at jeg er inne i en litt

Kjedelig periode nå.. Men snart kommer noe bra og jeg står på og teller ned dagene :) Man må aldri være redd for å faile. Det er mitt livsmotto. Går det galt, så går det galt!

Mathilde

14.04.2015 kl.18:59

Når jeg leste dette innså jeg at jeg overhodet ikke har det bra med meg selv :(

ingvild L

15.04.2015 kl.09:19

Deilig å kunne lese et slikt innlegg. Trenger det i en travel, stressende hverdag :-) Gogogo girl, du er super!

ML

15.04.2015 kl.18:24

En lettelse å se så mange flotte tips! Selv mener jeg at man ikke kan ha et perfekt liv, ja at man selv synes livet sitt er perfekt er noe helt annet enn at noen ute i verden har oppsriften på det perfekte liv. Men det blir jo det du gjør det til! Det er fult lov å si at man har et perfekt liv, det viser at man setter pris på det man har! Men en oppskrift er det ikke.

Takk for tipsene Kristin;)

Thea Henriksen

15.04.2015 kl.18:44

Liker flere av restaurentene du har nevnt i innlegget! Du burde også virkelig prøve ut en tapasrestaurant som heter "Rust". Den ligger helt nederst i Bogstadveien, bak slottet. Der har de viirkelig god tapas, og til en grei penge:)

Meg

19.04.2015 kl.23:35

Okay.. Jeg pleier aldri å lese blogger, men kom tilfeldigvis over din nå i kveld. Dette innlegget gjorde et eller annet med meg. Jeg vet ikke helt hva, men føler at jeg legger meg i kveld med en utrolig god følelse i kropp og sjel. Jeg vil bare si tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

hits