M FOR MANDAG

Jaddaa.. Da kom mandagen som et gigantisk slag i trynet og bare, "Yo, ferien er over missy. Få opp tempoet"

Bah!

Jeg likte ferien så godt jooo.. Selvom jeg liksom ikke hadde helt fri, var det noe deilig over det å holde seg helt unna mailboks og hverdagslige plikter. Nå er den tiden hvor jeg har ligget på latsiden over, og det er på høy tid å få orden i rotet. Den første hele uken i 2015 begynner ikke sånn jeg hadde håpet på, haha. Jeg satte vekkerklokken på seks for å komme tidlig i gang, men jeg klarte selvfølgelig ikke å komme meg opp før de ringte fra verkstedet med en trist melding vedr. Yarisen.. 

Dere vet jo at hele bilen klikket i vinkel like før jul, sant? Vel.. Den har klikket for godt, og jeg må bare innse at den ikke orker mer. I 15 år har den levert varene og aldri sviktet oss. Den har vært med på øvelseskjøring, langturer, jenteturer, kjæresteturer og gudene vet hva, men nå er den helt kaputt. Det vil koste så mye mer å fikse den enn hva bilen faktisk er verdt, så da er det vel bare én ting å gjøre.. Vrake hele herligheten. Triste greier ass! Det er liksom så mange fine minner knyttet til den lille Toyotaen, spesielt fra tiden da den var splitter ny. Da kjørte nemlig mamma og meg rundt om kring, superstolt over familiens nye medlem som vi ble så glad i.. Haha, det er en bil, liksom, men en skjønn liten bil med sjarm! 

Nå ble altså litt flere ting ført opp på dagens to do- liste, og heldigvis har jeg herlige og fargerike hjelpemidler rundt meg som gjør det lettere å holde en god oversikt. Både lettere og ikke minst kjekkere, og disse fargene bidrar alltid til økt motivasjon! 

Nei dere, jeg må få fingern ut og få gang på en ny bil. Jeg er jo helt avhengig av et kjøretøy, så nå leker jeg med tanken på å lease en bil. Har dere noen erfaringer her? Jeg er nemlig helt grønn når det kommer til dette, og trenger alt jeg kan av tips og råd!

Nyt dagen, babes. Håper den behandler dere bra!

LOVE LOVE LOVE 

 

 

24 kommentarer

Karoline E.N

05.01.2015 kl.11:47

Hallo solstråle :))

For en kjiip beskje, men godt den har hvert trofast i hele 15 år! Hurra for yarisen. Lise en bil er vel både ulemper og fordeler, man må betale alt på den selv + det den koster og lise den i mnd. Også må den inn på en kontroll som også koster penger! Men det fine med og lise en bil er at du kan bli eier av den og kjøpe den når du er ferdig med lising tiden eller om du vil bytte til en annen. Kan ikke så mye om det jeg heller også er jeg verdens dårligste til og forklare! men andbefaler deg og søke litt om det på Google! Her startet jeg dagen med og rydde boden som er så rotere atman nesten ikke ser hvilken farge det er på veggen. Jeg begynner og se enden, men midt i ryddingen meldte her neseblod på besøk og jeg ble vetta skremt, da jeg ALDRI har hatt nese blod bortsett fra som liten, da jeg falt og slo meg.. Gud sååå fælt! Jaja, skal straks hive meg ut døra, kjøpe noe bokser så det blir organisert på boden! Ønsker deg en deilig deilig dag - stor klem

Emma Julie

05.01.2015 kl.11:48

Det var trist, men slik er det i blandt, men minnene er der i alle fall da! Bra at du har fargerike ting som kan lyse opp dagen. Kos deg med leting på ny bil mens jeg sliter gjennom første skoledag med å holde meg våken :)

Camilla

05.01.2015 kl.12:11

Så kjipt! Skjønner godt at man blir knyttet til en bil man har opplevd så mye med. Ha en fin og effektiv dag videre :* fine bilder!!:)

Astrid

05.01.2015 kl.12:15

Det er både fordeler og ulemper med å lease bil. En av de største fordelene er at du får kjøre en bil som har garanti, og nyere biler er sikrere enn gamle. Det som er en ulempe er at du ofte får en smekk når du leverer bilen inn igjen etter at avtaletiden er over (du må gjerne betale for parkeringsbulker, riper osv som har kommet i løpet av leasingtiden). Her har jeg hørt at det er mulig å skrive en avtale med en makssum, så blir det iallefall ikke et sjokk når den tid kommer. Det er ofte lurt å følge med på FINN og på billeverandørene sine nettsider, fordi noen ganger kommer det gode tilbud når noen ønsker å selge videre en leasingavtale. Det kan gjøre at man før veldig redusert engangssum når man overtar bilen. Den kan ofte være høy. Det er også vanlig at høy engangssum gir lavere månedsutgift, og lav engangssum gir høyere månedsutgift. Men som sagt er det innimellom gode tilbud på begge deler, så det er verdt å følge med litt. Håper dette kan være til hjelp for deg :-)

Eirin

05.01.2015 kl.12:38

åååh, Kristin!! Jeg MÅ ha alle de lappene du har nå når jeg skal ta fatt på et nytt semester. Hvor er de kjøpt? :D

Karoline Systad

05.01.2015 kl.13:16

Håper mandagen ikke blir for utfordrende (det er lov å ta seg pauser vet du, og det finnes ingen regler for hvor lenge eller hvor mange), og alt ordner seg med bilen! Man føler seg jo helt hjelpesløs uten en bil som fremkomstmiddel, så håper det går i orden enten om det blir leasing eller kjøp. Ha en fin uke, solstråle <3

Guro

05.01.2015 kl.13:34

God mandag! Har en litt treg start på uka selv, og klarte å sove helt til kl 13!! Hjelp, det er ikke greit.. :p så trist beskjed å få om bilen, det var kjipt.. Jeg kan ikke så mye om leasing, men det er jo på en måte som å leie istedet for å kjøpe leilighet, og da kaster man bare penger ut av vinduet.. Det er jo ikke penger å tjene på å kjøpe bil heller, men du får i alle fall igjen litt når du selger den igjen! :-) men selvfølgelig kan leasing også funke for deg, da får du kanskje muligheten til å kjøre en mye nyere og dyrere bil enn ved et kjøp! :D hehe! Fortsatt god mandag <3

05.01.2015 kl.14:44

AUDIIII

Cecilia Catharina

05.01.2015 kl.14:47

God mandag til deg også!☺️ Alltid litt deilig å ha en litt treg start på dagen og uken etter en slik herlig ferie😊 Selv sov jeg til halv ti og synes det var helt fantastisk, enn å stå opp åtte som egentlig var planen😜

Så trist å høre at den kjære Yarisen din har tatt kvelden, men håper det ordner seg, uansett om du velger å kjøpe eller lease en bil😃

Nikita <3

05.01.2015 kl.14:48

Herlige farger :D

Lea

05.01.2015 kl.15:02

ÅÅ, trist å høre. Det kan skje i blant. HAPPY YARISEN, som har vært trofast i 15 år! Håper du får en super, duper dag Kristin! KLEM

Christina

05.01.2015 kl.15:38

For en herlig blogg du har :) Elsker fargene du bruker. Hvor har du kjøpt de fine "stickersene"?

Ha en flott mandag :)

Veronica

05.01.2015 kl.17:15

Det er lov å sove litt lenge så tett på ferien:D

Ang leasing, så vil jeg egentlig ikke anbefale det til noen som ikke er ute etter å bytte bil hvert 3. År.

Fordelene er helt klart at du vil få en splitter ny bil for en "billig" pris i mnd.

Ulempen er hva denne bilen vil komme til å koste deg til syvende og sist.. Du må ut med en engangssum som gjerne er et par måneder med husleie (vi betalte 60 000 som en inngangspris for å lease dette gliset vårt) deretter kostet det oss 2500 i mnd for bilen alene i mnd. Bensin, bom og forsikring kom utenom. Etter 3 år får du tilbud om å kjøpe denne bilen til den prisen som ligger som markedsverdi etter ant kjørte kilometer osv. Hvis du vil ha en annen bil må du nok en gang ut med denne "inngangsprisen"

Vi kjøpte bilen vår etter 3 år, og når vi regner på det i etterkant så hadde det vært mye billigere for oss å bruke 60k som egenkapital i et billån. Men pyttsan-pytt. Gjort er gjort, og det går selvfølgelig an å lease en bil helt ned i 1000 kr i mnd om du vil ha en enda mindre bil en yarisen (rip)

Lykke til med valget av bil- det er gøy :D

05.01.2015 kl.17:28

Anbefaler ikke å lease. Med så lave renter det er nå, ta heller opp et lite lån og kjøp deg en bil.

Lykke til :)

Hanne

05.01.2015 kl.18:31

Heidu!

Akkuratt nå er jeg helt i ekstase, for vet du hva? Idag fikk jeg nemlig noe råkule og digge t-skjorter i posten, selvfølgelig fra Styleconnection. Nå har jeg hele 3 t-skjorter fra Styleconnection, og jeg elsker dem alle sammen!!

Kristin, jeg elsker deg og bloggen din! <3 Alle de fargerike og fine bildene du tar er virkelig til mye inspiriasjon for meg på disse gråe dagene!!

Åse

06.01.2015 kl.01:29

Digger deg og bloggen din, Kristin, selv om det var leit å høre om bilen

Caroline

06.01.2015 kl.01:48

Du er så flink til å ta bilder! Jeg leaser og er veldig fornøyd, kommer garantert til å fortsette med det :-) Det lønner seg økonomisk og du har da selvfølgelig en ny bil. Jeg er på min tredje bil nå, som er en VW Golf 2013, og neste blir VW Polo 2016! Negative er at når du leverer bilen må du selvfølgelig koste på eventuelle skader, men dette har jeg aldri hatt problemer med. En ripe går helt fint, du betaler for slitasje inkludert i summen, men er du er ulykkesfugl og har vært i dine støt og kræsj ville jeg ikke leaset, da taper du på det(om det skulle skje noe). Men ellers så er det veldig bra! Jeg betaler ca 2000 i måneden :-)

Camilla Margrethe

06.01.2015 kl.07:58

Som student må eg bare spør kor du har fått tak i de herlige lappene?

Elsker bloggen din! masse inspo!!
Føler at uansett hva du tar bilder av så ser det like bra ut! Er det farger som er hemmeligheten? jeg mener... en kaffekopp og en mac er ikke tidenes mest spennende motiv, men du får det til å se så koselig ut! Love it!

Kjipt med Bilen. Jeg hear ingen peiling på leasing... vet ikke helt hva det er for å være ærliig, men håper du finner ut av det og at du får deg en ny bil snart!

Ha en superduper uke kristin! :D

Karoline H

06.01.2015 kl.18:02

Jeg er helt grønn på bil selv så jeg kan desverre ikke hjelpe, haha :) men jeg lurer på en ting, de stickersene hvor det står "read this" og "remember this", hvor har du kjøpt de hen? De var jo sååå fine!!

Benedicte

06.01.2015 kl.21:06

Eg må spørra om det som eg ser at to andre har spurt om før meg: Kor har du kjøpt dei rosa stickers'ene hen? Dei var flotte! :)

07.01.2015 kl.20:24

hvor har du kjøpt de stickersene? <3 rålekre!!

ida

09.01.2015 kl.21:56

Hei fantastiske du!

Hvor har du kjøpt planleggeren?

Ida

13.01.2015 kl.09:58

Hei fine deg!

Mulig du har nevnt det før, men hvor er det du har kjøpt klistrelappene ("read me", "do this" osv)? De var utrolig kule :)

Skriv en ny kommentar

hits