KJÆRE FOTBALLFRUE

Kjære Fotballfrue, 

Det måtte være noe med deg som ikke var 110%, og dette klarte media å hoste opp til min store glede! Misforstå meg rett, jeg er ikke glad for at du ikke har det bra, men jeg er glad for at et viktig tema blir bragt på banen. Som blogger er man dessverre et gigantisk target for mennesker uten manerer eller sosiale antenner. Ufine kommentarer, drittslenging og netthets er noe skremmende greier, og det er ubegripelig at enkelte er i stand til å lire av seg de mest forferdelige utsagn. Når det er sagt, så synes jeg at noe av kritikken finner sted på riktig plass, for dette her er faktisk ikke ok. 

Jeg har vært innom alle nettaviser hvor din bilderedigering er toppmateriale.. Forståelig nok, for det er noe ekstremt skremmende over det at en såpass profilert person som deg, med såpass stor påvirkningskraft og en kropp som er over gjennomsnittet, unormalt strøken, faktisk kan redigere seg selv tynnere etter uendelig mange utsagn vedr. det å være fornøyd med egen kropp. Vi skal sette pris på oss selv, vi skal elske hver eneste del av kroppen vår, rett og slett fordi vi er unik, og uansett hvor mange ganger man hører deg si det, kan det nok virke svært vanskelig for mange å faktisk tro på det du sier, når ordene kommer fra en veltrent frøken som er så bangable at man nesten ikke klarer å se på deg. For det er det du er, Caroline! Du er flott, og du har nok det veldig mange vil karakterisere som drømmekroppen over alle drømmekropper. 

Nå har det kommet frem at du i enkelte tilfeller har gjort deg selv mindre. Du har nektet for dette tidligere, men nå kom VG og Dagbladet og la bevisene på bordet. Dette kan ikke være lett, og jeg føler virkelig med meg, men jeg vil samtidig si at du har et stort ansvar i den rollen du befinner deg i. Det er ekstremt viktig at unge mennesker ser virkeligheten slik den faktisk er, og ikke gjennom noen photoshoppede øyne. Joda.. Det er da lov å drømme seg bort, og det er også viktig, men å strekke seg etter noe som faktisk ikke har rot i virkeligheten, med tanken om at dette er det perfekte liv skremmer meg.

 

 

 


På bloggen din er alt støvfritt. Slik vi ser det finnes der ikke en dårlig dag på din kant. Du har tid til alt. Du er en superkvinne. Du har en datter som er like perfekt som moren, et perfekt hus, to eller tre biler, du har tid til å lage mer eller mindre alle måltider fra bunnen av, du har tid til å blogge flere ganger om dagen, du har ikke en eneste dårlig dag, du krangler ikke med mannen din, du fiser luftfrisker og bæsjer blomster, du har tid til å løpe en mil før klokken har bikket syv på morgenkvisten, og du er vel egentlig det man kan kalle umennesklig. Du er flink! Det er det ingen tvil om.. Du har jobbet deg opp mot et nettsted med 100.000 daglige lesere, du lever godt av bloggen din, og slik jeg ser det jobber du iherdig for å nå dine mål, det står det respekt av. Samtidig må det være ekstremt tøft å alltid måtte vise de perfekte sider til en hver tid. Vi vet jo alle at man har dårlige dager, og at du velger å holde disse stundene for deg selv er helt greit. Du leverer et overfladisk produkt, og jeg mener bestemt at du ikke fortjener kritikk for nettopp dette. Vi vet jo alle hva bloggen din inneholder, og liker man ikke det man ser, er det bedre å logge ut enn å komme med opppgulp som ikke hører hjemme en eneste plass. 

Det jeg derimot mener du skal få kritikk for, er å legge noe av skylden på leserne dine. Jada, stygge kommentarer kan gjøre vondt som fy og få en til å føle seg så jævlig at det gjør vondt, men å unnskylde redigeringen med at kommentarene gjorde vondt, at du dermed følte deg dårlig, at du ser feil ut, og at det da har føltes ok å redigere litt på midjen, pupper, armen eller på et ben? Hvorfor ikke si det som det er? Hvorfor ikke fortelle at du føler deg shitty, at du har tidenes kjipeste dag, men å likevel fremvise et realistisk resultat av nettopp det å være litt nedfor? Jeg forstår ikke hvorfor alt skal være så himla perfekt hele tiden. Å redigere bort kviser og gjøre huden litt freshere synes jeg er helt ok. Å redigere farger og kontraster i bilder er også helt ok, men å gjøre en midje som i uganspunktet er så bittebitteliten mindre? Hvilke signaler sender dette til alle andre kvinner som er større enn deg? Hvor tykk er vi da egentlig? Burde vi ikke være fornøyd med kroppen vår likevel da? Slik du har proklamert så til de grader? 

Du forklarer som sagt at det er forventningene og dette presset som har drevet deg til til å foreta visse endringer, men kan det ikke være at mye av dette presset kommer fra deg selv? Du gir jo bevisst et inntrykk av en uvirkelig verden på bloggen din. Hvorfor har du da gitt leserne dine skyhøye forventninger hvis det har kostet deg så mye? Er det virkelig så uendelig viktig for deg at fasaden alltid er plettfri? Jeg er så nysgjerrig!

Jeg bekymrer meg over utviklingen. De sosiale mediene er noen skumle sons of bitches, men det som faktisk bekymrer meg mest er all feedbacken du får på at dette er helt ok. At det er helt innafor at du har redigert deg selv i et større omfang enn airbrush, og det er jaggu ikke få av dem som faktisk støtter deg her. Dette sjokkerer meg, det må jeg ærlig innrømme! Jeg støtter som sagt ikke drittslenging og ufyselige gloser, men jeg støtter konstruktiv kritikk, og det fortjener du i dette tilfellet. Det er min mening!

Jeg forstår at "Fotballfrue", eller nå "Caroline Berg Eriksen" er en merkevare, og at du har et image å ivareta, men om du mister deg selv oppi det hele.. Er det da verdt det? Hvorfor redigere bort deg selv og forandre på ting du ikke liker? På den måten tar du jo faktisk avstand fra den virkelige Caroline, mens du samtidig skaper et uærlig image du deretter må strekke deg etter. Jeg vet at du ikke ønsker å bidra til et større press enn det som allerede finnes i dagens samfunn, men her bommet du. Det er trist at en som tilsynelatende har det som plommen i egget, faktisk har følt presset så sterkt. Presset som du selv oppfordrer alle rundt deg til å stå i mot. Det burde i seg selv være grunnlag for å føre et mer naturlig og sunnere image.  

Så..

Kjære Caroline, kjære lesere.. Det er den uredigerte deg som er unik! Så enkelt er det bare. 

Sjekk gjerne ut: http://styleconnection.blogg.no/1386722229_diy__self_surgery.html

 

       

  

183 kommentarer

Gamla

27.12.2014 kl.08:50

Det er dette jeg kaller konstruktiv kritikk! Veldig bra skrevet Kristin.

Ha en flot dag videre:)

Lina

27.12.2014 kl.09:19

Utrolig bra skrevet! :)

Karoline E.N

27.12.2014 kl.10:01

Dette var kjempe bra skrevet, Kristin :) kunne ikke hvert mer enig! Ønsker deg en super herlig dag, måtte dere kose dere masse! Stor klem

Kristine L

27.12.2014 kl.10:10

Amen!

Spretten

27.12.2014 kl.10:17

At Fotballfruens bilder er superredigerte det har jeg sett veldig lenge, og det var jo litt festlig når hun også svarte en av sine kommentarlesere at bildet som var på forsiden av et eller annet blad (et sort hvitt bilde av henne i en sort drakt) ikke var redigert/retusjert på. Altså, mulig hun tror folk er dumme, men ikke så dumme.

Hun bare fremstår som mer og mer som et salgsprodukt og er totalt uinteressant som person. Hun har i grunn egentlig ingenting å komme med og at hun føler behov for å gjøre seg selv mer til en perfekt barbiedukke burde jo bare bevise det. Bare så synd at småsnupper ikke forstår dette, dessverre blir det vel en rude awakening en dag når man forstår at alt er fasade og manipulert.

ja ja...

that's modern life for å si det på godt norsk.

Jeg håper Fotballfruen forsvinner snart, men det dukker vel opp 10 andre troll i hennes fravær. Right?

Spretten

27.12.2014 kl.10:18

ps! Jeg kan ikke helt se at dagbladet har lagt noe bevis på bordet, de viser ikke egentlig noen avslørende bilder. Det burde de gjøre.

StyleConnection

27.12.2014 kl.10:50

Spretten: VG viser mer: http://www.vg.no/rampelys/berg-eriksen-beklager-fototukling/a/23363342/

Camilla

27.12.2014 kl.10:52

For ett bra innlegg, Kristin! Kunne ikke vært mer enig med deg.

Veronica S

27.12.2014 kl.11:17

Veldig bra skrevet Kristin. Det er det jeg liker med deg, du er rett frem og legger ikke ting mellom! Jeg ble ikke sjokkert over å lese at hun hadde redigert på bildene.. men jeg skal innrømme at jeg selv fikk enda dårligere selvtillit.. for nå føler jeg meg som en virkelig flodhest.. for når jenter som henne føler de må fikse seg tynnere.. ja da bør ikke jeg en gang legge ut et bilde som er redigert en gang. Ikke at jeg redigerer bilder sånn.. enste jeg redigerer er lys om jeg gidder det da. Men satt i går og tenkte at om fotballfrue ikke føler hun passer inn slik som hun er og må fikse på seg selv før hun legger ut et bilde på bloggen..så burde jeg bare bure meg inne.

catarina kippersund

27.12.2014 kl.11:27

Ahh! Dette er en av grunnene til at jeg leser bloggen din! SÅ bra skrevet! du får fram så utrolig mye på en fin og vennelig måte. Jeg er så lei av folk som skriver slike innlegg der de anngrper personen det gjelder, på en fæl, sur og aggresiv måte.

Jeg er så utrolig enig i hver eneste ting du skriver. Hun er en vakker dame nett som hun er.

Mari

27.12.2014 kl.11:32

Så utrolig bra skrevet, Kristin!

Fredrikke Lous

27.12.2014 kl.11:33

fy søren Kristin! Sinnsykt bra skrevet 😃 Helt 100% enig og du forklarer det fantastisk bra 👏👏 Takk! Du sa det! <3

camilla

27.12.2014 kl.11:36

Bra skrevet:)

Eneste kritikken jeg har lest og hørt Caroline har fått, er over hvor tynn hun er. Man redigerer seg da vel ikke ENDA tynnere om man får kritikk om at man er tynn..

27.12.2014 kl.11:42

hhaha lol

Estefania

27.12.2014 kl.11:46

Damn girl! Du kan å ordlegge deg! Dette var sinnsykt bra!! Ha en fin lørdag fineste. Jeg har savnet deg (vært meget offline på bloggfronten i det siste pga alt som har skjedd, men gleder meg nå til å få lest alt!) Hils D-boy! Klem i fleng!

I r l i n

27.12.2014 kl.11:51

hehe bra innlegg ;)

Martine S

27.12.2014 kl.11:55

Utrolig bra skrevet, Kristin! Du er så flink til å formulere deg. Selv leser jeg ikke hennes blogg, men vet nå hvem jenta er. Og det er vel gjerne de som utgir seg for å være perfekt, ha det perfekt HELE tiden, er de som sliter mest. Og nå beviser jo det hvor mye dette stemmer. Så om noen skulle komme over slike, tenk litt over at det er umenneskelig og ha det fint og flott hele forbanna tiden, det er ingen som har det. Litt humper og dumper på veien har ALLE. Så aldri tro at noen har ett perfekt liv. De som utgir seg for å ha det, har det ganske så ille faktisk.. De tør bare ikke skrive/fortelle om det.

Ha en strålende lørdag, Kristin! Smask <3

Aurora

27.12.2014 kl.11:55

Veldig bra skrevet! Takk for at du får frem mange viktige og GODE poeng!

marn

27.12.2014 kl.12:06

Utrolig bra innlegg! Fantastisk bra skrevet. Ble ikke overraska når det kom frem at hun gjorde det. Og det er bra det har kommet frem!

Og takk fr at du skrev dette innlegget. Nå krysser jeg fingrene får at hun leser det selv.

Emma Julie

27.12.2014 kl.12:06

Flott skrevet! Gir et syn på hva som er rett. Håper Fotballfrue føler seg bedre nå! Uredigert er best. Stor klem :)

Frkmalin

27.12.2014 kl.12:08

10 poeng til deg!!! *klappklapp*

Veldig bra skrevet og veldig enig!!!!

Sol

27.12.2014 kl.12:10

Kunne ikke vært mer enig! Digger deg Kristin!

Caroline!

27.12.2014 kl.12:13

Jeg er nå enig, men det er jo lov å legge ut det man vil, og hvordan man vil. Det som jeg synes er bra med bildene er at de ikke er "overredigerte". Og VG har tatt feil før, så hvem vet om de har redigert bildene?

Madde K.K

27.12.2014 kl.12:21

Dette var veldig bra skrevet av deg, Kristin. Konstruktiv kritkk er helt greit. Jeg deltok selv på "Det Nye Jenta" og det var ingen trivelig opplevelse. En ting er at man sitter i et trangt rom, ditten og datten - det er på ingen måte Caroline sin feil. Caroline som du sikkert vet var en av dommerne, og derimot at hun oppførte seg som bedre enn meg som sto der, aldri har vært med på noe sånt før var ingen hyggelig opplevelse. Arrogant og overlegen virket hun rett og slett - derfor syns jeg det er utrolig fint at dette tema blir tatt opp, selv om det ikke handler om akkruat det jeg opplevde. Men endelig kommer "sannheten" frem og det var kanskje på tide. Lunsjen til fotballfruen den dagen aner jeg ikke hva ble brukt til, men hun tok ihvertfall 2 timer ekstra av min tid og satt å spise salaten sin på ballkongen ved siden av oss deltagerne?

Carina

27.12.2014 kl.12:22

Fy søren, du er så bra Kristin!! Jeg har ikke ord

27.12.2014 kl.12:23

Dette er smålig og noe du bør holde deg unna. Fotballfrue er i sin fullerett til å redigere bildene sine akkurat som hun vil. Det blir for dumt

Når du som en av Norges største bloggere skal kommentere dette, selv om du forsåvidt er saklig nok. Du skuffer

Johanne

27.12.2014 kl.12:24

Utrolig bra skrevet! Vil også benytte sjansen til å rette en stor takk til deg for at du blogger som du gjør. Har nå vært fast leser av den fantastiske bloggen din en stund, og synes det er spennende å følge deg! Du har så mye bra å komme med, er flott at du kan vise det fantastiske livet har å by på samtidig som du ikke legger skjul på den noen ganger bittre sannheten. Takk!

Guro

27.12.2014 kl.12:25

Godt skrevet, Kristin. :-) Amen!

Så enig med deg!

Signe

27.12.2014 kl.12:28

Vær så snill, er det virkelig ingen som synes Caroline snart har fått nok? Greit nok at ho er et forbilde for mange, men kjære dere: Ho er da bare et MENNESKE som alle oss andre, og mennesker gjør feil. Jeg skjønner godt at ho føler presset til å virke perfekt, og at det kan virke fristende når man sitter hjemme for seg selv å gi bildet sitt en to-tre klikk og justeringer før man legger det ut i all stillhet uten å forestille seg at noen kommer til å merke det.

Jeg syns ærlig talt dette er et ekstremt oppblåst tema. Hun har innrømt det på bloggen sin, og det er antageligvis mye mer enn det de fleste andre bloggere har gjort. Jeg tviler veldig på at alle andre toppbloggere der ute baare legger ut uredigerte bilder av seg selv. LA HENNE VÆRE, HO ER DA BARE ET MENNESKE FOR GUDS SKYLD

Magnhild :)

27.12.2014 kl.12:30

Beste jeg har lest på lenge! You go Kristin <3

Juliane

27.12.2014 kl.12:36

Amen! Jeg har alltid ment at Caroline er et usunt forbilde. Jeg har hatt venninner som er tynne og flotte men vil bli akkurat som Caroline.. Da føler jeg meg som en flodhest for hvis jeg skal bli så tynn som caroline så må jeg slutte å spise og trene meg ihjel, men det er vel ikke så sunt? Jeg liker at du er voksen og skriver på en måte som ikke er slem:-)

Mia

27.12.2014 kl.12:40

Utrolig bra skrevet! Håper du får en fin dag! :)

27.12.2014 kl.12:41

Tidenes blogger du, Kristin! For noen fantastiske innlegg de siste dagene! Hurra for deg :)

Malena

27.12.2014 kl.12:54

Flott innlegg og meget bra skrevet Kristin! Viktig tema som ikke kan få nok oppmerksomhet.

Jeg sier som Meghan Trainor ;)

"I see the magazine workin' that Photoshop

We know that shit ain't real

C'mon now, make it stop"

Mari

27.12.2014 kl.13:01

wow, dette er DET beste blogginnlegget jeg har lest i hele år! Jeg kan nesten begynne å gråte, for som 16 -åring med perfeksjonisttendenser er det godt å få noe sånt på bordet! Denne kritikken er perfekt på hva som er galt, her oppsummerer du mine meninger i hvert fall:)

Jeg er blogger selv og fullstendig klar over det sørgelige kroppsidealet. Jeg er str 36-38 selv, hva nå enn det sier, og prøver så godt jeg kan å elske min egen kropp og være 100% ærlig og lite overfladisk på bloggen. Jeg redigerer aldri noe annet en lyset på bildene mine, men det er jo også mange bilder jeg dermed ikke deler, fordi jeg finner "feil". Måten du skriver på er bare så utrolig bra, og du har en blogg som er litt annerledes. Du er fantastisk, virkelig virkelig, tusen takk! Jeg har stemt på deg som årets blogger og skal stemme flere og flere ganger, det er denne holdningen jeg vil fronte i hvert fall!!

Nora

27.12.2014 kl.13:11

Det du skriver kunne vært korta ned til ca to setninger..gjeeesp...ble alt for langt og bare gjentagelser. Snakk om å blåse opp en liten sak til noe stort. Det er like galt å fjerne kviser og gjøre seg selv flawless i ansiktet sånn som du gjør..

Hilde

27.12.2014 kl.13:21

TAKK! og fortsatt god jul! :-)

Emma

27.12.2014 kl.13:24

Kristin, jeg må bare få sagt det.... DU ER RÅ!

Du skriver så sinnsykt bra, med så god innlevelse og man kan se så godt at du mener det du skriver. Det er så... BRA!

Du er definitivt den beste blogger her i Norge. Ikke alle som tørr og nevne at de fiser, fjerter og raper som en Gud i hverdagen.

Kos deg videre i jula søta:)

Hilsen ivrig 17-åring som elsker bloggen din

Ida

27.12.2014 kl.13:24

Utrolig bra skrevet! (Y) God jul

silje

27.12.2014 kl.13:27

skjønner poenget ditt

men du kritiserer for mye, Caroline har dårlige dager, hun redigerte litt på seg selv, ho har ett enormt press, jeg syntest at det er tøft at hun står frem, og uansett, hvem syntest ikke hun er perfekt uansett? Alle er unike. Du var FOR kritiserende altså,

Marthe

27.12.2014 kl.13:36

Heihei!

Jeg elsker å lese det du skriver, tekstene dine er virkelig gode!! Men tilbake til meningen med teksten. Du skriver utrolig bra, og poenget ditt har virkelig en god moral. Din side av saken er det vi alle burde se på. Jeg håper Caroline ikke gjør dette igjen. Jeg er også helt enig i at hun ikke burde "skylde" på leserne, er man blogger så MÅ man takle sånn. Alle jobber kommer med et unatak, og i denne tilfellen er det drittsleningen. Caroline takler ikke saken riktig, og setter et (helt jævlig) dårlig selvbilde for oss jenter(jeg er 15 år). Hun er en mor, ikke alt skal være på sin plass, hun er unik som hun er, akkurat som alle andre mennesker her i verden!

frida

27.12.2014 kl.13:46

DRIIITBRA skrevet kristin!!

<3

Thilde

27.12.2014 kl.13:46

Wow, dette var helt utrolig bra skrevet! Nok en gang beviser du hvorfor du hører til på topplisten:-) Kjempebra!!

Anette

27.12.2014 kl.13:56

Tipp topp, tommel opp :) bra skrevet.

Renate Kjellevold

27.12.2014 kl.14:02

ÅH DU ER FANTASTISK

hypevision

27.12.2014 kl.14:20

Veldig flott srevet Kristin! Dette er det jeg ville kalt konstruktiv kritikk i særklasse.

Emilie

27.12.2014 kl.14:26

Beste jeg har lest på lenge!!

Gerd Poppe Thorsen

27.12.2014 kl.14:31

kjempebra skrevet Kristin!! Tilogmed ortografien er perfekt!!!!! Godt nytt år til deg og Dennis, håper vi sees i 2015. Klem fra "mor" på Fevik

Selma

27.12.2014 kl.14:31

Haha, skjønner virkelig ikke hvorfor du, og sinnsykt mange andre med deg, gidder å bry seg? snakk om å ha lite å gjøre :)

Julie

27.12.2014 kl.14:32

Er enig i noe av det du skriver. Men husk at Caroline er bare et menneske akkurat som deg og meg. Og vi mennesker gjør feil i blant. Jeg synes det er unødvendig at det skal bli SÅ mye oppmerksomhet rundt dette. Det er vell ikke dette som spiller noe rolle i det store løp? Skal ikke en person få lov til å gjøre feil uten at så mange skal hetse henne? Vi må også huske at hun ikke er den eneste som har redigert på bildene sine. Vi trenger ikke lete lenge for å finne de på blogglisten.

Det er lov å si ifra når man føler en person gjør feil. Men please ikke BARE døm henne når det er så mange dere ut som har gjort verre ting enn henne. Jeg ville ikke betegnet "å redigere seg tynnere" som noe ille i forhold til hva som faktisk er ille.. Bare mine tanker.

Ha en fin dag, Kristin :)

Tea

27.12.2014 kl.14:33

Det er virkelig ingen norsk kvinne som setter høyere standard når det gjelder å være perfekt på alle plan slik som henne. Å da blir det latterlig når hun ikke når opp selv.

Det blir noe motbydelig hyklerisk over det hele når hun snakker om at alle skal elske kroppen sin, samler inn og lager kollage av andre jenter sine ekte kropper og hyller jentkroppen. Mannen forsvarer henne opp og ned i mente når folk kritiserer at hun er for tynn, og så redigerer hun seg tynnere. Ingen hadde brydd seg om bildene var retusjert, hadde det ikke vært for den falske holdning-rundt-kropp-kampanjen hun skaper på bloggen.

Jeg lurer mest på om det bilde som ga internasjonale oppslag og fikk alle mødre til å føle seg som late flodhester etter fødselen, er ekte. Om det ikke er tatt fire dager etter fødselen, eller om det er retusjert. Da er dama direkte fæl.

Kristine

27.12.2014 kl.14:41

Wow, dette var virkelig bra skrevet. Ikke frekt, men konstruktivt og to the point! Det likte jeg. Er så utrolig enig med deg Kristin! Derfor det er så digg å lese bloggen din, den har med alle sider i hverdagen :)

God jul og godt nyttår!

Jenny Gulbbrandsen

27.12.2014 kl.15:02

kjære, kjære Kristin! hvis alle bare kunne vært som deg. Håper fru Berg Eriksen leser dette og tar en titt på sin egen virkelighet, og forstår at hun kanskje må redigere litt på den før hun går inn i photoshop og gjør det ennå værre.

digger deg, kristin! stor juleklem

fjellblomsten

27.12.2014 kl.15:06

AMEN!

Ine

27.12.2014 kl.15:10

Til de som forsvarer FF, og mener at det er snakk om veldig lite redigering: http://imgur.com/a/hx32B

27.12.2014 kl.15:20

http://m.db.no/2014/12/27/kultur/meninger/debattinnlegg/fotballfrue/caroline_berg_eriksen/36912322/

Ine

27.12.2014 kl.15:22

http://www.dagbladet.no/2014/12/27/kultur/meninger/debatt/debattinnlegg/fotballfrue/36912455/

27.12.2014 kl.15:28

"Noe som veldig mange vil karakterisere som drømmekroppen over alle drømmekropper"?? Virkelig? Snakk for deg selv, ikke for "veldig mange" Kristin...

Annelin, ur biggest fan

27.12.2014 kl.15:29

DIGGER deg så til de grader. Takk for at du skrev dette innlegget, håper ikke bare Caroline Berg Eriksen leser dette, men også hele Norge. Dette med photoshop og utseendepress er så tidsrelevant som det over hodet kan bli, folk burde lære fra deg!

Christine

27.12.2014 kl.15:43

Utrolig bra skrevet!! Har lest på vg om dette med fotballfrue men jeg har aldri lest bloggen hennes fordi alt er så perfekt. Uekte. Liker det ikke. Derfor holder jeg meg til din ekte, ærlige og helt fantastiske blogg i stedet! Du har virkelig mot du som står fram og gir beskjed når ting ikke er som de skal! Stå på!

Karin S

27.12.2014 kl.15:48

C.B.E er grunnen til at jordmødrene nå får spørsmål som "hvordan kan jeg få en liten baby?". Dama kan ingenting om å være forbilde. Det er bra Styleconnection kommenterer på dette, kollegial stillhet er ikke rettferdig ovenfor en ung lederskare.

Yoflo

27.12.2014 kl.16:05

Get a fucking life

Janne

27.12.2014 kl.16:06

Bra skrevet og jeg er på mange måter enig. men at hun redigerer litt bryr jeg meg ikke om og legger heller ikke merke til. At hun skal få så mye pepper av andre mennesker er ufortjent. Alle tar vel seg selv i å bli tatt av kroppspresset av og til? Og som hun sier er jo at det ligger til fortiden. Jeg elsker den ærlige bloggen din,og jeg elsker fotballfrues mer overfladiske blogg.

Monica's Verden

27.12.2014 kl.16:18

Kjempe bra skrevet :)

Du gir en kritikk som er å leve med, å skulle nesten ønske jeg hadde skrevet det :)

Du er som alltid veldig flink med ordene :)

Jeg har vært innom Fotball frues blogg maks 5 ganger siden den startet, å skal helle rikke innom der... Den blir for perfekt for min del, det blir for mye Barbie verden for meg, der er også alt perfekt. :)

Jeg liker bedre en blogg som viser at man kan ha det shitty, eller man har det topp, man kan ha en kvise å magen kan også være i ulage :) (sier ikke man skal legge ut bilder av det da) :)

Nei gi meg en blogg der jeg kan kjenne meg igjen, ikke en blogg der jeg sitter igjen med følelsen av at alt er Stage'et :)

Ønsker deg en flott Rom Jul videre :)

jørgen

27.12.2014 kl.16:19

hva fanken betyr bangable???

trine

27.12.2014 kl.16:24

oi oi oi,, her var det litt mat for de som ønsker å kritisere enda mere,, her går det i engelsk og norsk

K

27.12.2014 kl.16:39

Noe jeg virkelig ikke skjønner er hvorfor det er greit å redigere kvisene på trynet men ikke midja. Uansett hva det er du redigerer er det en forandring på virkeligheten. Tenk på alle med dårlig hud da? Hvor dårlig selvtillit får ikke de når hvor enn de går på nettet finner de retusjerte dokker med porselenshud? Er det virkelig bedre enn en som redigerer midja mindre? Bare fordi det kanskje ikke treffer akkurat deg, betyr det ikke at det ikke treffer andre.

Victoria

27.12.2014 kl.16:47

Flott skrevet!

oda

27.12.2014 kl.16:56

Nydelig skrevet, Kristin!

Elin

27.12.2014 kl.17:03

Amen sistah!

limda

27.12.2014 kl.17:04

At fotballfrue må redigere seg sjæk tynnere e fader mdg sjukt! Syk verden

Anneli

27.12.2014 kl.17:07

Kristin jeg liker deg, men skulle ønske du hadde tatt dette privat med Caroline. Jeg synes det er trist at dette bidrar til å skape større oppmerksomhet rundt en sak som gagner Caroline på en negativ måte. Hun har allerede lagt seg flat, og sagt at det er en feil begått i fortiden som ikke skal skje igjen. Da er det ikke mye man kan gjøre. Det eneste man sitter igjen med er samvittigheten over å ha gjort noe man vet er galt. Du har mange gode poeng men det burde vært mulig å skrive om dette uten å nevne henne spesifikt. Vi er alle bare mennesker. Håper du får en fin dag videre :)

Sara

27.12.2014 kl.17:09

Jeg tenker som så; om ei som er så pen og vakker kvinne må redigere seg penere, hvordan skal det gå med oss "normale" da?... Hun har absolutt alt, eller det virker iallefall sånn, gigantisk hus, pen mann, pen kropp, herlig unge, fine biler, fint intriør... Ja alt..

Er ikke enkelt å være verken gutt eller jente i dagens samfunn der alt handler om å være PERFEKT.

Jeg melder meg snart ut av denne verden....

Og Kristin; Supert innlegg :-) Du får virkelig sagt det!

jj

27.12.2014 kl.17:19

Du har skrevet alt det her om en annen person som du ikke kjenner, og som du aldri kommer til å kjenne. du vil bare ha oppmerksomhet til din egen blogg. Du har vært med på paradise hotell, du er nederst på rang stigen i hele verden, er så flaut og se sånne som deg fiske oppmerksomhet fra andre. Lykke til videre hele norge generelt syns jo synd på sånne som deg, utenom jenter-gutter alder 13-18.

okei

27.12.2014 kl.17:21

Sjeldent på leiting etter oppmerksomhet du

27.12.2014 kl.17:25

Hun har lagt det frem som om at dette er noe hun har gjort FØR og at det var ved få tilfeller. Nesten ALLE bilder hun har lagt it av seg selv er redigert. T.o.m siste innlegg før hun ble avslørt. Hun klarte ikke dekke løgnen lengere nå når det kom bevis før har hun løyet og nektet selv om folk har ølagt frem bevis. Hun har snakket ned om disse menneskene som "patetiske" og løgnere som bare vil knekke henne.

Linda

27.12.2014 kl.17:28

Amen :)

Sanne

27.12.2014 kl.17:57

Hei

pleier vanligvis ikke å kommentere blogger, men jeg digger deg Kristin! Du hjelper folk på flere måter enn du forstår. Du er ærlig og viser livet fra alle sider! Du er super!!

Hilsen en happy bergenser

Stine

27.12.2014 kl.18:15

Dette var bra Kristin,flott at du tar opp et viktig tema som dette for jeg synes heller ikke at Caroline Berg Eriksen er et godt forbilde når hun retusjerer bilder,alle kropper er flotte og gode nok som de er ! Dermed basta

Elin

27.12.2014 kl.18:21

Fantastisk skrevet! Ærlig og rett på sak på en konstruktiv måte! Du er så rå Kristin♥ you go! :-D

Odd

27.12.2014 kl.18:37

Hei Jørgen

Bangaibel betyr ; klar til å knulles, eller...

27.12.2014 kl.18:58

Hvorfor i huleste gidder du å bry seg om hva hun gjør? Jeg skal love deg at hun ikke er den eneste bloggeren som gjør sånt! Så hvorfor skal bare hun få kritikk? Uansett så er ikke det noe bedre å redigere kvise som du gjør! Hva er forskjellen? Det er fortsatt redigering!

Kald

27.12.2014 kl.19:15

Hurra!!! Kjempebra innlegg! Helt ærlig burde du sende det til Dagbladets Meninger. Dette utsagnet bør komme ut til flere.

kjetil

27.12.2014 kl.19:27

fotballfrue hele jenta er bare helt tragisk, skjønner ikke at noen gidder å lese bloggen hennes i det hele tatt.

27.12.2014 kl.19:31

Du har skrevet ett flott innlegg med et givende budskap! Jeg beundrer deg for din ærlighet og din måte å ordlegge deg på.

Jeg syntes derrimot det er unødvendig å skape noe mer oppmerksomhet rundt dette enn det som allerede har blitt gjort. Saken har blitt skrevet om i flere aviser og Caroline har fått høre at det var galt. Hun har beklaget seg og lakt seg helt flat, men kom også med sin begrunnelse til hvorfor dette har skjedd. Å kommentere dette syntes jeg bare blir å lete etter feil, og å hakke på en som allerede er presset opp i en vanskelig situasjon.

Jenta er ikke perfekt og gjorde en feil, det fortjener hun å høre. Men å kommentere hennes begrunnelser syntes jeg blir irrelevant. Det er nok mange ting hun kunne gjort anderledes, men jenta er ikke perfekt, hun svarte vertfall leserne ærlig og sier at dette er en feil som var begått i fortiden som ikke skal gjenta seg.

Spørr du meg så bør dette legges på is, fotballfrue har lært av sine feil og dette kommer antagligvis ikke til å gjenta seg. Jeg syntes det er viktig å huske at bak fasaden av det glamorøse livet sitter det er jente lik som meg og deg. Alle gjør feil :)

Lena

27.12.2014 kl.19:40

Her er noen eksempler;

http://imgur.com/a/hx32B

Det meste har blitt redigert, alt fra hunder, interiør, mannen, barn og henne selv og hun har nok gjort dette hver eneste dag, men nå kan man ikke lete etter "bevis" lengre.

Flott skrevet, Style, dette er konstruktiv kritikk.

Helene

27.12.2014 kl.19:42

Det verste er jo at hun redigerer datteren.

Her kan dere se noen før og etter bilder av ff. http://imgur.com/a/hx32B

27.12.2014 kl.19:43

Takk for godt og konstruktivt innlegg ang. saken !

Til de som tenker at Caroline har fått nok, det har hun helt sikkert, men jeg tenker kvalitet fremfor kvantitet. Det er nok godt for henne (selv om det sikkert gjør vondt NÅ) å få vite HVA mennesker tenker om løgnene hun har gitt leserne og løgnene hun egentlig også gir til seg selv.. Det er ganske trist, sånn egentlig.

Poenget er at det er bra med artikler og innlegg som viser et innhold , og ikke bare overskrifter .

Helene

27.12.2014 kl.19:44

Og til dere som nevnte små babyer og miniatyrirske gravid-mager, hun redigerte magen sin mindre igjennom hele svangerskapet, det holdt ikke med at den var liten i utgangspunktet liksom.

Jeg synes synd på henne, hun burde virkelig søke hjelp.

trym

27.12.2014 kl.19:47

Velskrevet, bullseye i forhold til tematikk. Bra!!

Iselin

27.12.2014 kl.19:52

tipp topp med oppegående mennesker som deg🙏

Forundrer meg ikke om hun( Caroline) har skrevet dette innlegget bare for å skape masse greier rundt seg Selv igjen😳

Malin

27.12.2014 kl.19:53

Ikke første gangen det ekteparet driter seg ut. Når skal de skjønne at de ikke slipper unna? Ja ja.

27.12.2014 kl.19:55

Synes det er trist at dere ikke har noe bedre å gjøre en å rakke ned på Caroline. Ingen er perfekte og det burde være lov å gjøre feil.

Trine

27.12.2014 kl.19:59

Flott og gjennomtenkt inlegg som jeg er veldig enig i. Men en ting reagerer jeg på at det er at du syns det er OK å redigere bort kviser og uren hud. Hvorfor er dette OK? Det er fryktelig mange som sliter med kviser og det har man liksom lov til å fjerne, det skjønner jeg ikke. jeg slet veldig med dette som ung og det er like lite gøy å se at alle bloggere har glatt hud når dette faktisk ikke er virkeligheten.

Jeg syns generelt at all redusjering av bilder må vekk.

Amalie

27.12.2014 kl.20:03

Enig med kommentaren ovenfor!

27.12.2014 kl.20:07

http://imgur.com/hdppL2X

27.12.2014 kl.20:18

Men hun, Fotballfrue, har jo ikke lagt seg flat. Det der var en halvveis unnskyldning, hvor hun også pynter på sannheten og later som om redigeringen var noe som skjedde sjelden og for lenge siden, og ingen av delene stemmer.

Jeg har selv sett utallige eksempler på redigerte bilder, mange fler enn de som er lagt ut på nett, de lå åpent i bloggens bildemappe uten passord (noe de kjapt endret på da dette ble oppdaget...)

Det siste redigerte bildet var fra 22. desember i år, ikke akkurat langt i fortiden.

Når hun lyver til og med i beklagelsen sin, i tillegg til å legge skylden på leserne sine som faktisk er de hun lever av, da mister hun det meste av sympati fra meg.

Marthe KS

27.12.2014 kl.20:27

Det med at Caroline må fikse på bildene sine sier jo litt om hvilket samfunn vi lever i da. Selv den "perfekte" kan ha problemer. ALLE skal passe inn i den modell-boksen med minst mulig fettprosent, og passer man ikke inn der, jo da er man overvektig. Når alt har kommet frem nå så synes jeg synd på Caroline. Ja, du kan bare tenke deg hvor mye hat og negativitet hun vil få nå. NÅ har folk fått en god grunn til å være stygg mot hun.

Hadde hun valgt å vise sitt sanne jeg, hadde folk rakket ned på det også. Folk blir aldri fornøyde. Synes synd på Caroline at hun må føle på den trangen for å fikse på bildene.

Men hvorfor synes du det er OK å retusjere bort kviser og urenhud, men IKKE OK å fikse litt ellers på kroppen. De små retusjeringene Caroline har foretatt seg er jo minimale.

anonym

27.12.2014 kl.20:32

Hvorfor bry seg i det hele tatt? Om unge jenter får oppdragelsen og hvordan de skal tenke om seg selv via media, er det foreldrene der ute som burde skjerpe seg og starte å formidle ekte verdier fremfor utseende. Fotballfrue kan gjøre slik hun ønsker for ingen burde føle seg nær av det.

Vips

27.12.2014 kl.20:37

.....hvordan i alle dager kan folk forsvare fotballfrue når hun redigerer inn en midje som hun selv har oppgitt til å være 46-47 cm i omkrets. Det er faktisk mindre enn min 6 åring sin....hva slags signaler er det da hun sender ut.....og dette ekteparet skal liksom være kristne, og gå foran med med høy moral. De har løyet bevisst for tusenvis av lesere. Hadde ikke dette blitt avslørt så hadde hun heller ikke innrømmet det, ikke spesielt ydmykt,modigt eller respektfullt spør du meg :-O

Maria

27.12.2014 kl.20:45

Det er jo synd på hun. Hun sliter jo med selvbildet og såklart liker å fremstå som perfekt. Alle skjønner jo at hun har dårlige dager, overtrener og har et sykt forvrengt kroppsbilde av hvordan man skal være og ikke minst seg selv. Synd hun ikke bare kan fremstå litt mer jordnært. Er ikke noe mer enn å syntes synd på hun og la hun være.

Marit Kristin Halvorsen

27.12.2014 kl.20:57

eg kan kje sei noe aent enn TAKK!!!! for at du satte ord på det eg føle!!! <3 Du e RÅ!!

27.12.2014 kl.21:01

Hurra for deg Kristin, kjempe innlegg! Gottah love you :D!!

Mari

27.12.2014 kl.21:06

Dette var himla bra skrevet! Jeg er så utrolig enig i alt du sier her.

Hannah

27.12.2014 kl.21:14

Nå skjønner jeg hvorfor gravidmagen hennes aldri ble større enn en håndball i svangerskapet hvert fall... Lenge leve photoshop... Kommer aldri til å gidde å klikke meg inn til den løgneren der mer. Og hvis hun "bare er et menneske som deg og meg", hvorfor ønsker hun da å fremstille seg selv som 110 % perfekt?

27.12.2014 kl.21:15

http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=892641&page=43

Ina

27.12.2014 kl.21:43

Så utrolig bra skrevet! 😊 veldig enig i det du skriver.

Er det for mye for fotballfrua å takle all kretikken og ikke lengre klarer å leve opp til det hun selv har skapt.. Janei, da burde hun trekke seg tilbake og legge alle kort på bordet! For dumt å skulle fortsette å leke perkekt i en rosa buble, som så og si har sprukket🙈

27.12.2014 kl.21:54

Stadig nye eksempler på redigering av bilder selv om hun har forsøkt å slette det meste.

Det sier vel mest om omfanget...

http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=892641&page=44

ML

27.12.2014 kl.23:19

Du får det sagt Kristin!!

Celine

27.12.2014 kl.23:54

utrolig bra skrevet! Det beste jeg har lest i år! Mange mener at man skal slutte å skrive om det, men hun fortjener også å høre det! Som oftes hjelper det ikke å høre det en gang. Toppbloggerne får mye kritikk men de stopper fortsatt ikke. Jeg er redd for hvordan framtiden vil se ut. Du ser at unge jenter blir lettere påvirket av det bloggerne gjør og viser enn å tenke på sin egen framtid. Jeg er glad jeg vokste opp med voe som Toppblogger. Hun var perfekt for alle, men fortsatt en jente du så på som oss andre. Det var et forbilde jeg ikke trengte å endre meg selv for å oppnå

Kimberly

28.12.2014 kl.00:07

Dette er akkurat derfor jeg ser opp til deg!

solvangworld

28.12.2014 kl.00:12

Jeg blir mildt sagt flau over hvor mye TID folk ofrer av sitt liv for å KRITTISERE hva andre mennesker velger å gjøre. Jeg må bare spørre rett til deg som er eier av denne bloggen. Syntes du at du fremstiller deg selv som en bedre person ved å bruke verdiløs tid på å krittisere hva "fotballfrua" velger å legger ut på SIN blogg? Nå står det strengtatt ingen steder at man er nødt til å besøke bloggen hennes for å se på de støtende bildene folk mener at det er.

Jeg har selv sett bildene å WOW for en forskjell, jeg måtte leite, seriøs..Hva med oss som har en slik "perfekt" kropp...skal vi da kle oss i burka fordi vår kropp er støtende for andre. Uredigert eller ei, jeg forstå sannelig ikke problemet.

Nettmobbing er noe mye værre etter min mening, for det er rett og slett det DU og de 10.000 andre er. Man kan vri å vende på det så mye man orker men det er faktisk det dere holder på med!

Å henge ut personer på det offentlige nett mener nå jeg er mye mer ekstremt å forkastelig! Jeg likte bloggen din og har vert fast leser siden tidenes morgen men nå mistet du all min respekt, helt tvert!

Hva andre velger å gjøre med sitt liv med sine bilder rakker ikke den på en plass, kjenner jeg blir så forbanna trekt. Å så lenge det er blitt snakk om nettmobbing og hvor fælt det er å ja you name it, så er det faen meg det du holder på meg...Dette er det mest forkastelige innlegget jeg noe gang har lest med et lavmål som slår hva som helst.

Du må jo ha fryktelig høye taker om deg selv siden du faktlig bruker så mye tid på å skrive et så langt innlegg om en person du mest sannsynlig ikke kjenner annet fra sladreblader og dramasider..Fin untganspunkt må jeg si.

Jeg håper da iallefall for din del at over gjennomsnitte av leserene dine er 20+ for slik som du fremstiller deg selv her så einer det seg ikke for ungdom. Du har tydeligvis missforstått alt...

Jeg blir bare så forbanna, hvorfor kan i allefall ikke du feie for din egen dør?

solvangworld

28.12.2014 kl.00:14

å jo forresten, jeg har faktisk noen overredigerte bilder på bloggen min...noe du kanskje finner av interesse sånn i tilfelle du skulle lure på hva du skulle blogge om. Mens vi først er inne på tema..

Larzan

28.12.2014 kl.00:27

Hvis man kritiserer bilderedigering burde man også la være å bruke sminke. Sminke er en direkte redigering av eget utseende, for å få rødere lepper, skarpere (eller mykere) konturer, større øyne osv. På ingen måte bedre enn å redigere en midje smalere.

28.12.2014 kl.00:32

Kunne ikke sagt det bedre enn deg Larzan!

Marianne

28.12.2014 kl.00:43

eksempler på redigerte bilder:

http://imgur.com/a/hx32B

http://imgur.com/hdppL2X

Michelle

28.12.2014 kl.01:32

Hærlig! Utrolig bra skrevet.

bente

28.12.2014 kl.01:32

http://m.imgur.com/a/hx32B

katrine

28.12.2014 kl.01:52

ÅÅÅÅ hadde flere tenkt det samme som deg,og meg!!!!! Helt enig i alt du skriver. =) =)

Andrea

28.12.2014 kl.01:59

Hei Solvangworld; Det er ikke nettmobbing. Det er ikke støtende og det finnes ikke å henge ut et menneske. Det Kristin Gjør her som jeg oppfatter det er faktisk å fortelle den vakre Caroline at hun er vakker, selv om alle nettrollene skriver noe annet. Hun prøver å formidle at Caroline selv må Være den rollemodellen hun ønsker å være. Hun forteller leserne sine at man skal Være lykkelig med seg selv uansett hvor vanskelig det er og uansett mangler man har. Når Caroline da redigerer seg sjøl smaler så føler jeg meg enda feitere enn jeg Gjør. For hun er så slank - og tre av Caroline ved siden av hverandre blir en av meg.

Kristin prøver å formidle til leserne hennes og Caroline at det er greit å ikke Være perfekt. Det er greit å ha dårlige dager. Hun skriver jo ikke noe vondt om Caroline sånn sett.

Og forresten er man blogger så vet man hva man går til. Da vet man på forhånd at det blir mye dritt. Alt du Gjør blir det snakk om, om man først havner på toppen. Dessverre.

Jeg synes dette var et godt innlegg. Jeg prøver hver dag å se meg i speilet å kunne smile. Det er vanskelig. Jeg prøver. Nå har jeg gått ned over 35 kg for å prøve å bli finere. Men nå dukker andre feil opp. Ved at da alle redigerer seg selv, blir jo alle så stive? Alle blir så oppdiktet.

Å dra med noen hjem etter en date begynner å bli skummelt. Man vet aldri hva som skjuler seg bak :-/

Hannah

28.12.2014 kl.02:03

mobbing finnes i mange former!

Anonym

28.12.2014 kl.03:10

(Kommenterer aldri, men her synes jeg Caroline får ufortjent kritikk!)

Har alltid fulgt bloggen din, og beundrer deg som blogger. Har også fulgt fotballfrue sin blogg over lengre tid, og dere er to forskjellige personer. Har alltid sett opp til deg som blogger, men med dette innlegget synes jeg du skuffer. Dere er forskjellige, og synes du skal la Caroline være Caroline uten at du skal kommentere dette. For meg er hun et godt mennesket jeg ser opp til, og selv om mye virker perfekt ved henne er det slik at hun fortsatt er et forbilde for mange. Inkludert meg. Trodde ikke du var den typen som rakker ned på andre blogger for å bevise leserne at du er en blogger som virkelig viser både oppturer og nedturer, og at de andre er kun barbiedukker som skal late som alt er perfekt. Vi lesere er også ute etter forskjellige blogger, så la nå Caroline få være den hun er, så er det opp til oss om vi leser bloggen hennes eller ikke..!

Sofia

28.12.2014 kl.04:58

Hei Kristin

Jeg har lenge følgt med på bloggen din og syns dette innlegget viser at du er veldig flink til å si dine meninger uten å mobbe. Man må ha lov til å si seg uenig i måten noen håndterer en sak, så lenge man er konstruktiv, noe jeg syns du er!

Jeg syns er det veldig synd at Caroline ikke bare sier "jeg har gjort en stor feil" og ferdig med det. Å skylde på lesere er en utrolig trist greie. Og hun har gang på gang sagt at folk må godta seg selv, så hvorfor i all verden gjør hun slikt? Ryggen som er utrolig slank, gjør hun slankere, og leggene tynnere?? Alle vet jo at hun har 0 prosent fett, så hvis hun har pittelitt kraftige legger, så er jo det rene muskler, som burde være et must å vise frem. Hva er hun redd for? Hun vet jo selv at hun er syltynn? Så hva er greia med å slanke lår og legger som kun har muskler? Det er helt uforståelig....

Alle gjør som de vil, og hun hadde iallefall tjent mye på å bare innrømmet og beklaget, uten å skylde på lesere.

Jeg er ikke overrasket over at det kommer mer og mer frem i media hvor uekte både hun og mannen er. Hvor lenge skal det gå før folk gjennomskuer dem? Lars kristian sa Beyonce var minst 15 kg for tykk (http://www.kjendis.no/2009/11/08/kjendis/beyonce/fotball/slanking/8918510/) og trakk delvis tilbake etterpå, men hvorf er det slik at deres beklagelser gang på gang gir inntrykk av at de "har egentlig rett, men de er så presset inn i et hjørne at de ikke kan gjøre annet enn å beklage, men de inrømmer aldri 100% at de feilet". De MÅ være perfekte, og finner alltid en slags unnskyldning. Beklager MEN MEN MEN....osv....

Jeg hørte fra en person som samarbeidet med Fotballfrue folkene og det jeg har hørt, er at det paret kun er opptatt av å få inn mest mulig penger, uten å gi tilbake noen form for service for pengene. Arrogante og egoistiske, tenker kun på seg selv. Det er de stikkordene jeg har hørt. Og nå ser media mer og mer tegn på dette. Man kan kun fremstå perfekt til fasaden sprekker. Er man ikke 100 prosent ekte så vil sannheten komme frem til slutt. Det var en som fortalte meg at en blogger hadde møtt henne, der hun fortalte at hun ofte spiste usundt, men ville aldri legge det ut på bloggen fordi bloggen handlet kun om et "tema", og det passet seg ikke. Men alle vil jo se et lite tegn til menneskelighet på bloggen hennes, som de kan kjenne seg igjen i. Snart er bildene hennes så teatralske og "proffe" og retusjerte som et magasin, at folk ikke kan identifisere seg med noe der lenger. Og det skaper avstand fra blogger til leser (jeg har studert markedsføring). Til slutt skaper det så mye irritasjon blant lesere at de ikke kan finne noe som de kan identifisere seg med, at bloggeren mister popularitet.

Det er noe de bør tenke på.

hvorfor i all verden legger ikke hun ut et bilde med litt rot, der babyen har barnemat rundt munnen, eller en hamburger fra kebabshappe? Hun ser nok ikke poenget med det, men folk ønsker å se litt menneskelighet. For alle spiser usundt i blandt, alle har det litt rotete i blandt og alle går litt på tryne.

Jeg hørte også rykter om at en eks kjæreste av Lars Kristian måtte slanke seg så mye at ribbebena syntes. Fordi det var det han likte best. Kan det være Caroline har litt for mye press fra sin kjære? Ikke vet jeg, men ut i fra å lese deres uttalelser i media får jeg den oppfatningen. Og ut i fra det jeg hører om deres arroganse mot folk som ikke er like "perfekte" som de, så er jeg ikke overrasket over det vi ser i media her.

Jeg så også at det var ei her som møtte Caroline på "det nye jenta" og at hun hadde vært total arrogant mot deltagerene. At hun ikke tenker mer over hvordan hun oppfører seg ute blant folk, når hun er så pass kjent og når hun er en rollemodell.....

Håper hun lærer av denne situasjonen...

Helene

28.12.2014 kl.05:24

jenter som ser opp til henne, og hvordan hun ser ut...de ser jo opp til noe uoppnåelig siden hun redigerer jo så jævlig. Skuffet over henne! Hun virker så arogant og alt må være perfekt......Jaaja lenge leve mannen som holder ut... Tror neppe hun er sånn egentlig. Bare noe hun VIL fremstå som. Ellers hadde nok han Stokke av for lengesiden!

Ingu

28.12.2014 kl.07:45

Håper mange leser dette innlegget! *Amen*

meg

28.12.2014 kl.09:48

Caroline har problemer med seg selv, er helt sikker på om det.. har sjønt ho har hatt spiseforstyrrelse..kunne tenkt seg at det er ikke over.du e kjempe flink å skrive:)

Frida Pedersen

28.12.2014 kl.09:54

Jeg har så mange ord jeg har lyst til å si her, men ser du allerede har fått over 100 kommentarer søm sier mye av det samme jeg også vil utfylle. Så vil bare si dette: fantastisk innlegg Kristin, jeg er enig ALT du skriver! Dette er så viktig at kom frem og at du fikk frem det du mente. Takk!!

Elisabeth

28.12.2014 kl.10:12

Ikke at jeg ikke er helt enig i hva du sier. Flott at du og andre tar avstand fra redigerte kropper i kampen mot kroppshysteri. Det er viktig. Men...

Var det nødvendig å skrive et innlegg om noe alle er enige i, mot en som akkurat nå er i spotlyset for kritikken fra alle kanter?

ronny

28.12.2014 kl.10:53

Etter at dagbladet og VG avslørte at Fotballfrue(Caroline Berg Eriksen) avslørte at hun har redigert ting på bloggen sin og da bla bilder.Da føler jeg at jeg må avsløre noen ting i forhold til min egen blogg og da helst før Dagbladet og VG blåser saken opp på sine første sider og helt ut av proposjoner. De som har fulgt meg en stund har vel fått med seg at jeg til tider kan ha virket som å være på to plasser sammtidig. Det er jo klin umulig så jeg må jo bare innrømme at det er ikke tilfelle at jeg var i Nice på shopping sammtidig som jeg var hjemme å laget verdens beste kjæreste middag. En annen ting som egentlig har plaget meg var et bilde jeg la ut for en god stund siden, og jeg må ærlig innrømme at de blå skoene jeg hadde til den Moods of Norway dressen var egentlig grønne. Når jeg først er inn på innrømelser, så var det ikke en gang en Moods of Norway dress, men egentlig bare noe jeg rasket sammen og sydde i en fart. Også til slutt kjære leser, jeg må jo bare innrømme en ting til. Husker dere den bilde serien jeg postet i påsken 2014, vel det var overhode ikke meg og Jenny skavlan som satt på hytta til Kurt Nilsen å sydde gamle kjoler om til soveposer til barn i Syria. Så folkens, ærlighet værer lengst og som en annen blogger jeg knappt har hørt om, men hu sier «be tru to who you are og disse kloke ord skal jeg herretter forholde meg til. Takk for meg,,

Stairs

28.12.2014 kl.11:26

Dette var spot on, Kristin! Du skriver akkurat det jeg føler, og det er så viktig at disse synspunktene kommer fram!

Trist hvordan samfunnet vårt utvikler seg, og trist at Caroline opplever motgang nå.. MEN paradokset er jo at hun møter seg sjøl i døra; mye av dette presset om å være perfekt har hun jo skapt selv. Og nå har hun løyet for leserne sine. Det som er aller mest trist er jo at hun lyver for seg selv...

Takk for at du er du Kristin, håper du vet at du er god nok som du er og at vi er mange som liker deg og bloggen selv om det ikke alltid bare er glansbildet som vises fram!

Caroline

28.12.2014 kl.11:31

Jeg har ikke kommentert et eneste blogginnlegg på ett år! Men nå følte jeg for å gjøre det: Flott skrevet! Helt enig med deg.

Jeanette

28.12.2014 kl.11:40

supert skrevet! Er så enig med deg!

ingvild

28.12.2014 kl.11:46

Og du fortjener ros hvor for hvor flink du er til å skrive. Jeg blir imponert. Nå håper jeg Caroline forstår hva hun har gjort, for dette var ikke bra. Er veldig glad for at du ikke skafremstå som perfekt Kristin. Det er en god egenskap å også vise dårlige dager mener jeg. Stå på Kristin! Du er en veldig flink blogger

kristina risløv

28.12.2014 kl.12:10

Utrolig bra skrevet, Kristin! jeg er så enig i det du skriver :-)

kristine

28.12.2014 kl.12:15

Det var egentlig meget unødvendig av deg å laget et innlegg om henne! Når eg ser igjennom kommentarfeltet er dt nesten, men bare nesten fult av negative kommentarer om Caroline. Du måtte jo innse att det kom til å skje på forhånd. Om du så skulle absolutt skulle skrive dette innlegget på liv og død kunne du stengt kommentarfeltet så folk ikke fikk lire av seg frekke kommentarer. Eg er enig att det ikke var greit av Caroline å gjøre det hun gjorde, men hun er bare et menneske. Og tydeligvis sliter hun med gamle arr fra den tiden hun hadde spiseforstyrrelse som gjør att du nettop gjorde det hun gjorde. Man skal ikke sparke en som allerede ligger nede.

Katti

28.12.2014 kl.12:21

and THIS is why I love you!

Amen til deg, kjære, gode, EKTE Kristin!

28.12.2014 kl.12:26

FYFAEN, dette er noe av det beste jeg har lest!

Skal jeg være ærlig så har jeg egentlig aldri hatt sansen for deg, men det har endret seg! Imponerende.

jannicke

28.12.2014 kl.12:43

Bra skrevet :) Men en hver person med sunn fornuft skjønner at det er ikke riktig .

Folk unnskylder henne og sier huff det er ikke greit og hun blir mobbet osv. Men det er jo slik at hun selvv har valgt å være offentlig .

Tone

28.12.2014 kl.12:49

fra vi er unge lærer vi oss å være kritisk til mennesker vi ikke kjenner. Ikke ta i mot godterier fra fremmede osv osv. Det er bekjymringsverdig hvordan unge i dag tror de "kjenner" bloggerne gjennom bare daglig lesing av deres blogg, og dermed skaper et tillitsbånd de ikke ellers ville gjort ved å lese en liten nyhetsartikkel om (eks;) Pamela Anderson.

Du er flink til å skrive for deg Kristin og jeg er helt enig med deg :) samtidig forstår jeg Caroline med sine argumentasjoner; Alle er unike og kanskje ligger nøkkelen ved å jobbe med seg selv, enn å skylde på alle andre!

K

28.12.2014 kl.13:11

Veldig bra skrevet. Ser at kommentarene på bloggen til fotballfrue er nesten utelukkende positive som støtter henne, og det er ikke så rart for når jeg prøvde å skrive noe kritisk ( ikke stygt) så ble den bare sletttet. Hun gir derfor et inntrykk på bloggen sin om at alle støtter henne, men her ser vi tydelig at mange er kritiske. Noe jeg synes er veldig bra!

Det handler ikke om henne personlig, men om hvilket ideal vi skal ha å leve opp til. Ja hun er bare et menneske, men hun burde lagt seg flat og ikke fortsette å lyge som hun gjør. Det er ikke få bilder som er redigert, og det hører ikke til fortiden som hun skriver. Hun mener også at andre legger press på henne? Merkelig å redigere seg tynnere viss hun mener at det er sårende med kommentarer om at hun er for tynn? Mitt inntrykk er at hun må være veldig syk, men nekter å innse det selv. Jeg var gravid samtidig som fotballfrue, men tenkte da at det ikke var hennes feil at hun hadde liten mage, og at det var stygt å kommentere dette. Men når jeg ser bevis på at hun har redigert gravidmagen smalere og mindre flere plasser, så synes jeg rett og slett det er sykt og kvalmende. Å være kritisk til slikt er ikke å være stygg med Caroline personlig, eller å mobbe.

Jeg synes det er skremmende med en holdning om at man ikke har lov å si meningen sin, eller være kristisk til et samfunnsproblem ( som kroppsideal, psykiske lidelser er) uten å bli kalt slem, mobber osv.... det er ekstremt naivt å bare si at dette er ok.

Susanne

28.12.2014 kl.13:51

Hats off!

Yasemin

28.12.2014 kl.13:53

K; jeg har opplevd akkurat det samme, at konstruktiv kritikk har blitt slettet.

Kristin; jeg kommenterer sjeldent på blogger lengre, jeg pleier som regel bare å lese, men nå skulle jeg gjerne reist meg opp og gitt deg stående applaus!

Eva

28.12.2014 kl.14:14

Du burde skamme deg!!!! Dette er nettmobbing av verste sort. Du bruker denne hendelsen for å fremheve deg selv, og pakker inn mobbingen gjennom såkalt velmenende ord og konstruktiv kritikk. Dette er den mobbingen som er vanskligst å få has på, nettopp fordi du bruker falsk omsorg ovenfor den du mobber. DU har også et ansvar ovenfor dine unge lesere. Denne teksten har du skrevet bare for å tjene på selv, og de som ser lenger enn nesa rekker skjønner dette. Jeg sier det igjen; SKAM DEG!!!!!

28.12.2014 kl.14:20

Du får sagt det du, Kristin! AMEN.

28.12.2014 kl.14:31

Syns det er mye rart i det her..

Alle dere "normale" som føler dere som "flodhester" nå som dere vet at "tynne og slanke" Caroline redigerer midjen smalere og hva mer går jo glipp av hele poenget. Caroline har da som alle dere blitt påvirket av sosiale medier og modellene som pryder magasinene, og ikke følt seg bra nok - dermed redigert på bilder. Tenkt på at hun også til tider har følt seg som en flodhest da hun har sett på Victorias Secret Fashion Show osv? Tviler på at alle dere "flodhester" i kommentarfeltet virkelig er så stor og fæl som dere skal ha det til, dere ser det bare ikke selv fordi dere aldri blir fornøyd som så mange andre..

Og hva er greia med at det går fint å redigere bort urenheter og eksponering på bilder, men ikke redigere størrelse? Det går altså greit å se brunete ut, gi inntrykk av at klærne har sterkere farger og at huden din er perfekt og øynene ser blåere ut på bilder enn de egentlig er? Det er jo like "falskt" som å redigere midjen mindre? En legger jo ut et bilde til offentligheten en redigert og i dine øyne "bedre" versjon av deg selv.

Hvorfor? Fordi en ikke er fornøyd, kanskje?

Og det er trist i seg selv det, men hvorfor henge seg opp i det? La nå mennesker takle utseendet sitt på sin egen måte, og la dem gjøre som dem vil for at hverdagen deres skal bli lettere. Uansett om man er konstruktiv med kritikken sin, betyr ikke det at man absolutt trenger å si noe i det hele og det store.. Nå har bloggeren sagt unnskyld, hvorfor ikke bare la det bli med det?

Flawless!

28.12.2014 kl.15:47

Why cant people just mind their own buisness? These debates over and over again its getting old. Let her be who she wants to be and you can be who you want to be. There is not need for people to keep going back and forth about a subject.

S.

28.12.2014 kl.15:49

Superbra skrevet Kristin!

Hovedpoenget er at Caroline har løyet til sine lesere, og det er DET som er hennes problem nå.

Ellers så har jeg skrevet kommentar til henne, men den ble ikke publisert, og sikkert fordi den var kritisk til henne. Har prøvd etterpå men det virker som om hun har lagt inn en slags sperre fordi jeg får ikke lagt inn mailadresse til posting. Ser ut til at hun også retusjerer/redigerer kommentarfeltet sitt også og dermed skaper et konstruert inntrykk. Hadde vært interessant om andre kan bekrefte det samme?

Maria Synnøve

28.12.2014 kl.16:38

For eit dritbra innlegg !! Digger deg og det du skriver :))

28.12.2014 kl.17:16

Til S over her: jeg kan bekrefte at Fotballfrue i aller høyeste grad redigerer kommentarfeltet sitt. Jeg ser at noen som ser ut som trofaste lesere har lagt inn kommentarer og spurt om det er sant at hun har lagt ut redigerte bilder så sent som 22. desember i år (og det er sant, jeg er en av dem som så det store omfanget av redigerte bilder før hun stengte sikkerhetshullet til bloggens bildemappe).

Disse kommentarene har hun ikke besvart, og mine spørsmål til henne om hvorfor hun gir inntrykk av at dette var noe som skjedde sjelden og kun i fortiden har ikke blitt sluppet igjennom.

De få bildene media har lagt ut er virkelig bare toppen av isfjellet, altså. Damen har redigert kropp og hud i stort omfang, redigert sin egen gravidemage mindre (det er jo bare kjempetrist) og også redigert ansiktet til ettåringen sin! Nå er alle bilder slettet og lukket, men vi var flere som så det og som har skrevet om det.

Jeg synes det et utrolig trist at hun lyver til leserne sine på denne måten, både gjennom det hun har gjort og gjennom unnskyldningen som slett ikke forteller sannheten. Og det betyr ikke at jeg er en mobber eller at jeg ønsker henne noe vondt, for det gjør jeg absolutt ikke, og har aldri på noe tidspunkt før skrevet noe negativt om henne. Men denne saken synes jeg er viktig.

Sofia

28.12.2014 kl.17:23

Er jeg den eneste som abolutt ikke syns "fotballfrue" er idealkvinnen? Hun virker ufattelig stuck up, hele henne skal være fikset og trikset med fra topp til tå uansett om det er et "god morgen"-bilde eller "galla"-bilde, hun virker ikke naturlig eller laidback eller komfortabel i det hele tatt.

Cecilie

28.12.2014 kl.18:33

Caroline har iallefall ikke brukt bloggen sin til å henge ut andre på den måten du gjør. Veldig synd at du føler du må gjøre det for å få lesere. Med dette innlegget fyrer du opp til mer nettmobbing, pluss at du sparker en som allerede ligger nede.

Connie

28.12.2014 kl.19:34

HVA SÅ om hun virker "ufattelig stuck opp, fikset og trikset", det trenger absolutt ikke å ha noe som helst effekt på andres liv?! Vi er nødt til å ta ansvar for oss selv, og ikke alle andre. Hadde vi konsentrert oss litt mindre om hvordan andre lever sitt liv og ser ut, hadde vi kanskje sluppet unna dette såkalte "kroppspresset".

28.12.2014 kl.19:37

Ohh takk for dette, utrolig bra skrevet! Til dere som forsvarer Caroline og sier at hun også har dårlige dager - greit nok, men hun framstiller livet sitt som at hun aldri har dårlige dager, ingenting på den bloggen er under gjennomsnittlig bra. Da blir det også for dumt å skylde på at hun er menneskelig og har dårlige dager som alle andre, når hun nettopp har prøvd så hardt å overbevise om det motsatte. Enig med Sofia over her- til og med da hun blogget fra sykehussengen for rundt et år siden skulle bildene være plettfrie og full av glans. Ugh, ideal- ikke veldig :-)

Renate

28.12.2014 kl.20:52

Jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli skuffet av noe jeg leste på bloggen din Kristin, men det ble jeg nå..

Jeg har ikke noe problem med konstruktiv kritikk, men hva er egentlig poenget? Hvorfor skal du ta opp denne saken på din blogg? En sak som faktisk ikke angår deg. For å lage diskusjon? Det har det vel vært nok av allerede. Jeg leser både din og Caroline sin blogg. Og selv om dere gjør noe med bildene av dere selv, eller av andre ting. Så er ikke det noe jeg bryr meg om. Jeg liker både din og hennes blogg. Og selv om det visstnok er Caroline som har løyet. Så er det likevel noe med dette blogg innlegget som ikke føles bra hos meg...

Luna

28.12.2014 kl.22:10

Mobbing er mobbing . Uansett hvor man prøver å skjule det bak ord med beste mening.

28.12.2014 kl.23:28

http://s374.photobucket.com/user/hayatin5/library/?sort=9&page=1

28.12.2014 kl.23:32

Jeg ante ikke hvem du var før jeg leste om blogginnlegget ditt på dagbladet.no.. Jeg angrer meg over at jeg i det hele tatt har trykket meg inn på bloggen din og i det hele tatt orker å kommentere på innlegget ditt. Applaus, du har oppnådd det eneste målet ditt i verden, oppmerksomhet - OPPMERKSOMHET!! Håper du er fornøyd med deg selv og smiler over alle lesertallene du har fått på bekostning av en annen kvinnes flåsete feil i livet..

Selv går jeg daglig inn på fotballfrue og tar det hele med en klype salt, samtidig som jeg blir imponert og motivert! Kunne faktisk ikke brydd meg om Beyonce eller Caroline blir tatt i å redigere bilder. Kommer ikke til å bry meg om du skulle bli tatt for å redigere bilder en gang i tiden heller.. Jeg hadde dog brydd meg om det eskalerte til nettmobbing, noe det absolutt har gjort nå på grunn av deg og dine lite gjennomtenkte uttalelser..

Siste gang jeg noen gang trykker meg inn her.

All sympati for Caroline! Heia!!

Caroline g

28.12.2014 kl.23:39

Der fikk du sagt det, Kristin! Jada, nå reddet du hele Norge fra å tenke for mye på kroppen. Det beste er jo å bruke en person som eksempel, ikke sant? Du sier ho lever i en "perfekt verden", men det virker som du vil ha det ganske sukkersøtt selv med at alle bare skal gi faen å hoppe i alle fargers glade dager. Å bruke henne akkurat som om du er smartere enn henne finner jeg nedverdigende mot hennes person. Dette innlegget skapte ikke mer enn sinne fra min side. Du har i allefall klart å skape litt blandende følelser rundt dette innlegget. Konstruktivt nok for deg?

Julie

29.12.2014 kl.00:46

Hm, hvordan voksne mennesker kritisere hverandre slik?

Om fotballfrue redigerer litt her og der, hva så? Å ta opp dette på din blogg er mobbing. Har alltid lest bloggen din, men kommer virkelig aldri til å lese den igjen.

Er ikke rart man redigerer bilder når folk lever av å kritisere deg.

29.12.2014 kl.00:48

Latterlig innlegg.

Linn

29.12.2014 kl.00:53

Ojojoj... Fotballfrues tilhengere altså! Jeg fatter ikke at det ikke er mulig for enkelte å forstå det ekstremt viktige budskapet i dette innlegget! Mobbing? Her er det ikke et snev av mobbing! Jeg blir så provosert!!!

TAKK Kristin!

fivrelden

29.12.2014 kl.03:42

Ah, dette var rett og slett godt skrevet. Takk for et ærlig og velskrevet fokus på saken.

Heidi

29.12.2014 kl.08:05

Veldig godt skrevet- jeg er helt enig mrd deg!

Mitt råd til alle som synes det hun har gjort er feil er rett og slett å slutte å lese bloggen hennes! Det har jeg gjort! Dette på bakgrunn av at jeg syne det blir helt feil at hun- er mer enn tynn nok- fører leserne sine bak lyset ved å redigere seg tynnere samtidig som hun nekter for at hun gjør det! Synes det er helt horribelt å lese at de har redigert alt fra babymage til biceps! Synes også det blir helt feil at hun reklamerer feks for div hudpleieprodukter- som veldig mange kjøper fordi de vil ha like pen hud som henne. Så viser det seg at bildene er redigert- noe som forsåvidt ble tydelig når en så henne på Tv i høst! Bilder i motemagasiner forventer jeg er redigert- men ikke nødvendigvis bilder på en blogg- og særlig ikke når bloggerem benekter dette selv!

Jeg synes det er viktig at dette settes fokus på! Er nok av jenter som har fotballfrue som forbilde- og tror at det er mulig å leve i en boble av perfekthet som hun fremstiller.

Til slutt; jeg la selv inn en saklig kommentar på bloggen hennes samme dag som hun valgte å tilstå. Denne ble aldri publisert. Ut fra kommentarfeltetet hennes virker det som om 99% av de som kommenterer støtter henne og synes det hele er en liten bagatell! Det nekter jeg å tro kan stemme!

Malin

29.12.2014 kl.09:07

Amen! utrolig bra skrevet. Skal signere meg enig i alt du har skrevet :)

29.12.2014 kl.10:15

Det er klart det ikke stemmer, hun slipper jo bare igjennom støttende positive "å, du er så sterk og vakker, Caroline"-kommentarer.

Og de aller, aller fleste som er støttende har jo ikke sett det fulle omfanget av redigeringen slik som jeg og noen andre har gjort. Redigering av gravidmage og av ansiktet til ettåringen din, det er ganske sprøtt!

Maria

29.12.2014 kl.11:13

Jeg syns hele saken har fått for mye oppmerksomhet. Ja, dumt å redigere bildene, men hvem er det som ikke har blitt fristet til å bare endre litt på bildet en gang?

Dette blogginnlegget får flere og flere til å slenge dritt og bry seg om det i og med at du gir saken enda mer lys.

Hvorfor bry seg? Uansett hvor tynn og flott hun er så har hun negative tanker om kroppen sin som alle andre har.

Selvfølgelig føler hun presset! Som du skriver selv så har hun 100 000 lesere daglig og føler at hun vil vise den perfekte fasaden og redd for hva folk sier. Har hun dårlig selvtillit fra før av så er det ikke rart at kommentarene sårer. Nå er ikke jeg spesielt fan av bloggen hennes, men jeg føler virkelig med henne.

Syns det rett og slett er dårlig og kvalmt at den saken her har fått så mye oppmerksomhet.

Ja jenter kjenner på presset og søker etter det "perfekte", men la oss innse det. Det vi tenker på som perfekt finnes ikke og er bare tull. Selv om hun viser det perfekte liv på bloggen sin så burde vel alle skjønne at det selvfølgelig ikke er slik. Og det er helt greit å ikke vise 100 000 lesere de dårlige dagene.

Jeg blir så frustrert og lei når jeg leser alt dette samt kommentarene. Er det virkelig ingen av dere som kjenner dere igjen i kroppspresset? Virker som mesteparten av dere har glemt at hun bare er et menneske som alle andre og gjør feil som alle andre, inkludert dere dømmende menneskene som ikke klarer å slutte å hakke ned på folk med en gang dere får en mulighet, spesielt på folk som vanligvis viser den perfekte fasaden og det kommer litt møkk ut gjennom sprekkene.

Alle mennesker må ta ansvar for seg selv og ikke skylde på alle andre. Hele denne saken er så idiotisk som den kan bli. Skriv heller et innlegg om alle de som dør i krig og at vi må alle hjelpe hverandre og stå opp for hverandre. Du er nå med på å gi den saken her så mye unødvendig dårlig oppmerksomhet og synd enkelte bloggere velger å gi lys til slike saker og ikke saker som er så mye viktigere å få frem i lyset som hva som skjer i for eksempel Syria.

29.12.2014 kl.11:28

Så alle bildene som ble lagt ut på kvinneguiden.

Det ene bilde hadde hun slanket ryggen sin sikkert 6 kg. Så mye for at hun redigerer lys. Hun sensurerer kommentarene så kun de støttende havner på bloggen, slipper et par negative innimellom sånn at blodfansen kan ta seg hånd om de.

Anya

29.12.2014 kl.14:42

Jeg er faktisk en stor fan av deg og ditt arbeid, Kristin, både blogg og nettbutikk, men dette innlegget synes jeg var unødvendig. Du skriver: Kjære fotballfrue, og fortsetter hele innlegegt som et slags personlig brev direkte rettet mot henne. Jeg tviler ikke på at du er klar over dette, og at du mener det var på sin plass; men dette er personangrep. Det er greit, som du nevner, at hun har et ansvar som et forbilde, men et slikt innlegg spiller på samvittigheten, det er vondt, det er et direkte og tøft og jeg kan se for meg at Caroline har det vondt nok fra før i denne tiden. Hun er en mor - noe du også trekker frem her; at hun har en perfekt datter.... Mener du at det er riktig å kritisere hvordan hun fremstiller seg selv og sin familie? Jeg blir lei meg på fotballfrues vegne, og jeg er i utgangspunktet en større tilhenger av din blogg, men nå kjenner jeg at alle følelser av empati vekkes i meg og jeg får kjempevondt av denne hardtarbeidene familiemoren og forretningskvinnen som har gjort noen feil og som nå betaler for de. Tror du ikke det er betaling nok at pressen legger ut om det på nettet, var dette innlegget virkelig nødvendig? Fordi, som sagt, det spiller på samvittigheten hennes, det er personangrep og det er vondt og tøft. Det er greit, det var feil å redigere bildene sine, men med en gang man begynner å snakke om og kritisere henne som en person, at hun viser en for ren leilighet på bloggen, at hun lager flotte måltider fra bunn og at hun steller og pynter datteren sin i fine kjoler og med spenner i håret, DA har man beveget seg ut i et urelevant og sårt terreng- det er ikke greit.. Det er nok mest sannsynlig sånn hun er; hun er nok glad i å ha det rent, hun er nok glad i å lage mat, og hun liker nok å dulle med datteren sin. Og ikke minst, så liker hun å glede leserne hver dag med bilder av disse tingene, som en inspirasjon og som en refleksjon av hennes faktiske virkelighet. Andre deler/sider av virkeligheten, som f.eks. krangler med mannen eller annet velger hun å ikke dele, det er ikke slik hun vil drive bloggen sin, og det er vel strengt talt helt greit? Skal vi andre ha dårlig samvittighet fordi vi ikke har et likt liv som henne, eller at vi ikke klarer alt hun klarer? Nei. Og hvis folk blir deppa over å lese en blogg som tilsynelatende er skrevet av en superkvinne, da må folk ta tak i seg selv, slutte å lese bloggen eller evt. godta at ikke alle mennesker har de samme egenskaper eller styrker, ikke alle ser like ut og ikke alle er like interessert i å vaske/lage mat/stelle med utseende. Når det kommer til kroppspress og bilderedigering: Hun gjorde en feil, hun har innrømmet det, det har ikke skjedd i den siste tiden (sier hun, og ser ut til å stemme i følge "bevisene") og sist, men ikke minst: dette innlegget var mer sårende og anklagende enn konstruktivt!!

29.12.2014 kl.16:41

Det stemmer ikke at det ikke har skjedd i den siste tiden!

De aller færreste har sett alle bevisene, men de lå åpent i bloggen, og jeg var en av de som så på de uredigerte bildene som lå åpent i bloggens bildemappe.

Senest 22. desember i år redigerte hun bilder, blant annet et hvor hun redigerte sin allerede slanke legg slankere.

Hun spekulerer i at svært få vet det reelle omfanget av redigeringen, og at de heller ikke vil få vite det da de nå har stengt tilgangen til bloggen bildemappe,

men jeg vet.

Og omfanget er dessverre helt sykt. Det er ikke snakk om noen få bilder, altså. Og ikke noe som kun skjedde for lenge siden.

Redigering av en allerede bitteliten gravidmage... Å slanke allerede tynne armer bittelittt tynnere... Det er helt sprøtt, og hvis dere hadde sett det fulle omfanget selv, og ikke bare de få eksemplene media har lagt ut, hadde dere nok vært enige.

Linn

29.12.2014 kl.20:23

Flott skrevet Kristin !!

Heidi

29.12.2014 kl.21:47

Stemmer det virkelig at hun har redigert datteren? Og gravidmagen? Finnes det "bevis" for det?

29.12.2014 kl.23:36

http://m.imgur.com/hdppL2X

Kari

30.12.2014 kl.10:33

Ekstremt bra skrevet!!! Er fullstendig enig med deg:)))

30.12.2014 kl.12:46

Ah, er ikke rart jeg digger deg Kristin! Du er rå, og tør å ta opp viktige temaer som folk mener er tabu. Gleder meg sykt til å se deg på bloggerne, du er så fantastisk og down to earth. Du har realistiske verdier, og er ikke en silikon og restylane rosablogger som resten av det norske blogg samfunnet :) You go gurl❤️❤️

30.12.2014 kl.17:46

DU ER SÅ JÆVLIG HESLIG KRISTIN FYTTI

Charlotte

31.12.2014 kl.07:08

Kjære Kristin, du har vært min FAVORITTblogger i lengre tid.. men dette er virkelig smålig og usmakelig!

Dette dilemmaet er da en liten bagatell som useriøse tabloider som VG og Side2 liker å blåse opp for å få mer lesere. Trist at du kaster deg i samme bandwagon og går til personangrep på noen som allerede ligger nede, for en liten PR-boost? Spesielt når det gjelder noe så uinteressant som redigering.

Lurer fælt på hvorfor du velger å henge ut forballfruen, i stede for å skrive et generelt innlegg om dette temaet?

Det er da KJENT OG VANLIG at mange profilerte personer bruker retusjering på bilder. Fotballfruen er bare en av tusen, så jeg ser ingen mening med å spytte ut et innlegg personlig rettet mot fotballfruen når hun allerede har lagt seg flat.

Hvis du skal være badcop hver gang en profilert person bruker photoshop (som egentlig ikke trenger det) så får du det travelt...

Dette var et uheldig innlegg som reflekterer utrolig mye dårligere over deg enn det gjør om fotbalfruen.

31.12.2014 kl.17:55

http://oddsavisen.com/caroline-berg-eriksen-fotballfrue-er-arets-mediehore-her-pa-oddsavisen-2014/

Maria U

01.01.2015 kl.18:21

Bra skrevet!

Jeg synes ikke det er OK å retusjere bilder på denne måten, ihvertfall ikke når man ikke er ærlig om det.

01.01.2015 kl.20:50

Denne nettmobbingen er direkte forkastelig. Skuffer meg at du deltar. Alt jeg har å si.

Hilde

08.01.2015 kl.19:52

Veldig bra skrevet!!

Det "skumle" med forballfrue er at hun ikke kan reflektere (åpent iallfall) om hvilken rollemodell hun er og at hun ikke evner å ta konstruktiv kritikk.

Skulle vært gjerne ha sett henne svare på dette innlegget :)

09.01.2015 kl.22:17

http://postimg.org/image/3txp8g39f/full/

Frida

12.01.2015 kl.16:00

Caroline skriver at hun sliter netthets og at det er vanskelig å takle.

Du er med på å skape denne netthetsen mot Caroline, du bringer mobberne hit for å kommentere hvor feil, grusomt og dårlig gjort dette er. Du er med på å skape denne klumpen i magen hennes til å bli enda større.

Caroline har alle avisene mot seg, følte du at det var nødvendig å skrive om dette du også?

Slenger meg en kommentar som står over her:

"Dette var et uheldig innlegg som reflekterer utrolig mye dårligere over deg enn det gjør om fotbalfruen"

Over The Weekend

13.01.2015 kl.13:09

Hei

Har aldri kommentert før, men denne gangen ville jeg bare skrive :)

Bra innlegg..

Du har en fin blogg...

Ha en fortsatt fin dag, og jeg kommer tibake...

Skriv en ny kommentar

hits