#RYGGENTILPELS

Kampen for et pelsfritt Norge er mer aktuell enn noen gang tidligere, og jeg blir bare mer og mer bevisst på at jeg alltid har vært- og alltid kommer til å være en evig pelsmotstander. 

God ettermiddag, kjære venner. Har dere en bra dag så langt?

Jeg har en hektisk timeplan om dagen, desember tar knekken på meg (på en positiv måte), og denne dagen har gått med til noe så spennende som regnskap. Jeg er fortsatt ikke ferdig, men jeg ble faktisk bare nødt til å legge kvitteringer og bilag på hyllen et lite øyeblikk for å dele et viktig budskap.

I dag snur både Fokus og jeg ryggen til pels, og siden fotografen min (aka Dennis) er på jobb, og derfor ikke tilgjengelig for en fotoshoot som innebører bilder av meg med ryggen til, måtte Fokusen finne seg i å være modell til dagens blogginnlegg.

Jeg synes det funket som bare rakkern, selvom han var en smule misfornøyd da jeg på død og liv skulle kle han opp i t-shirten som jeg har fått tilsendt av teamet bak kampanjen Vi snur #ryggentilpels , og skal jeg være helt ærlig føler jeg at budskapet kommer enda bedre frem. Når jeg ser det uskyldige ansiktet til den lille vofsen min, tenker jeg på brått på de stakkars dyrene som blir et offer for pelsindustrien, og jeg kjenner det knyter seg ganske så godt i magen av tanken på hvor ille de hjelpeløse små krabatene er. Innesperret i små nettingbur for at vi skal ha noe "fint" å kle oss opp i. Nei fysj.. Det der tar jeg fullstendig avstand fra!

Var det noen av dere som så dokumentaren om norsk pelsdyroppdrett på tirsdag? 

Jeg er dessverre altfor svak til å takle slike dokumentarer. Jeg vet at jeg burde for å få et enda bedre innblikk i faenskapet, men jeg klarer det bare ikke. Heldigvis har dokumentaren skapt stor medieoppmerksomhet rundt pelssaken allerede, og med denne kampanjen har søren meg Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs frihet allerede samlet 22 organisasjoner og politiske partier bak et felles opprop mot pelsdyroppdrett. Målet er å synliggjøre befolkningens sterke motstand mot pelsindustrien i sosiale medier, og det er her både jeg og forhåpentligvis dere kommer inn. 

Vær så snill.. Bli med å snu #ryggentilpels ved å: 

1. Ta et bilde av deg selv hvor du står med ryggen til, eller på andre måter viser tydleig at du tar avstand fra pelsdyroppdrett
2. Post og tagg bildet på Instagram, Facebook og/eller Twitter med hashtaggen #ryggentilpels, og oppfordre dine følgere til å gjøre det samme.

Slik kan vi enkelt gi et viktig bidrag i kampanjen og samtidig vise at vi tar avstand fra dyremishandling. Vi trenger nemlig et synlig, folkelig engasjement som regjeringen ikke kan unngå å legge merke til!!

Nok er nok, og jeg håper virkelig vi klarer å gjøre noe med situasjonen denne gangen. Jeg er så lei av pelsdiskusjoner som dukker opp et par ganger i året, hvor meninger deles uten at det fører noe annet med seg enn ord, og jeg tror virkelig at denne kampanjen kan få satt sving i sakene! La de stakkars dyrene leve et godt liv i frihet. 

Klem i fleng ♥

   

38 kommentarer

silje k

11.12.2014 kl.15:40

Enig! Hvor fikk du tak i tskjorten?

Siri

11.12.2014 kl.15:42

Nå ble jeg skikkelig provosert. Jeg bor på en liten plass hvor det er faktisk er en minkfarm. Menneskene som driver denne farmen vier all sin tid til den, de bruker mange mange timer i døgnet for at nettopp minken som bor der skal ha det best mulig. De er skikkelige mennesker som er opptatt av god dyrevelferd. Dette er et eksempel på en farm som gjør jobben de skal for at minken som er der skal ha det BEST mulig!! Det er desverre slik at det ikke er alle farmer som er like bra, og det er også slik at det finnes mennesker her i verden som ikke bryr seg særlig om dette. Pelsindustrien i Norge er generellt bra, og dyrene her i Norge har det bedre enn andre som er i andre land. Det som skjer hvis det ikke lenger blir lov med pelsindustri i Norge, er at det blir dobbelt så mye dyr og dobbelt så mye jobb i de andre landene og på farmene som driver dårlig. Da blir det dobbelt så mange dyr som LIDER bare fordi de som faktisk gjør jobben skikkelig ikke får lov. Ikke dra alle under en kam, det fins nok av folk som faktisk gjør jobben sin akkurat som de skal! DESSUTEN. Den såkalte "dokumentaren" som det nettopp har vært masse snakk om i media, er laget av aktivister som er MOT pels. Selvsagt vises det verste av det verste på denne. Selvsagt er fokuset i dokumentaren rettet mot de verste tilfellene og hvor fælt dyrene har det. Spør du meg så burde de som gjør jobben slik de skal få gjøre jobben, mens de som vanskjøtter og mishandler dyrene bli fjernet.

Litt hissig nå, men jeg er så utrooolig lei av folk som dømmer før de faktisk har satt seg skikkelig inn saken her.

catarina kippersund

11.12.2014 kl.15:47

Er 110% mot det, har alltid vært det, skal alltid være mot det.

Det er tragisk at folk må utsette dyrene for slike fæle ting, bare for å få sin luksus, noe vi klarer oss VELDIG FINT uten.

Jeg skal legge ut på instagram senere!! :)

Miriam Korsfur

11.12.2014 kl.15:52

Fantastisk at du skrver om dette, Kristin!!

Malin

11.12.2014 kl.15:54

Siri: Det er ingenting som er riktig med å sperre dyr som egentlig skal være fri i naturen, inn i små nettingbur uansett. Jeg tror det er syke mennesker som driver disse pelsdyrfarmene, jeg. Normalt oppegående mennesker vil ikke ha en jobb der de må sperre rovdyr inn i trange nettingbur. Det er absolutt ingenting som kan forsvare denne forferdelige industrien. INGEN trenger pels i dag, og det går det faktisk ikke ann å si noe i mot.

Malin

11.12.2014 kl.15:56

og "skikkelige mennesker som er opptatt av god dyrevelferd", ja, men da hadde de vel for søren meg ikke hatt en minkfarm i det hele tatt.

Emma Julie

11.12.2014 kl.15:57

Jeg er ingen aktiv motstander, men er totalt imot pelsindustrien! Jeg bruker ikke pels og skulle ønske de kunne la dyrene være. Jeg takler heller ikke å se på programmer som handler om slike ting, fordi det blir rett og slett for sterkt for meg. Jeg håper selvfølgelig at det en dag blir resultater, og at det blir slutt på det. Klem :)

Silje

11.12.2014 kl.15:59

Svar til Siri over her; det spiller ikke alltid noen rolle for folk om den lille gården du kjenner til er så fryktelig god, for bare faktumet å holde dyr innesperret med det ene formålet å lage klær av pelsen deres er forkastelig. Det er vanskelig å ikke gre alle pelsfarmer under alle kam fordi det er så stort flertall av de som behandler dyrene dårlig, og de få som følger "reglene" kan sees på som samme måte jeg nevnte først.

Pelsdyrfarmene i Norge har blitt tatt i regelbrudd gang etter gang, så det du sier på slutten med at folk ikke har satt seg inn i saken er faktisk feil. Dyrevernerne er lei av at saker alltid blir henlagt og alt bevis mot pelsfarmene blir glemt.

Det er ikke bare aktivister mot pels som har laget filmen, det er kamerateam og reggisører som har laget den.

Dersom vi i Norge går frem med et godt eksempel og avvikler pelsindustrien kan det godt tenkes at budskapet blir spredt videre ut i verden.

Geir

11.12.2014 kl.16:00

Fint å se engasjementet ditt for pelsdyrenes frihet og mot dyremishandling!

Siri: Om du vil lese mer om plesdyroppdrett kan du sjekke bilder, video og fakta her: http://www.forbypels.no

Det å være for en avvikling av pelsdyroppdrett handler ikke bare om å ta et prinsipielt standpunkt. Det handler også om hva som er faglig forsvarlig å gjøre mot dyr. Også Veterinærinstituttet er enig i at pelsfarmer bør avvikles fordi det ikke er forenelig med god dyrevelferd:

"Veterinærinstituttet mener at de krav regelverket vårt stiller til hold av pelsdyr ikke i rimelig grad sikrer akseptabel dyrevelferd, selv om forskriftskravene følges. [...] På denne bakgrunn mener Veterinærinstituttet at vårt pelsdyrhold bør avvikles."

Margrethe

11.12.2014 kl.16:18

Denne saken engasjerer meg!

Siri: For det første var denne dokumentaren filmet på de "bedre" pelsfarmene. Produsenten har sagt at ikke har tatt med de verste klippene. Holdningene til dyrene plager meg mest. De gidder jo ikke å sjekke hvert eneste dyr. Og hvor mye får de med seg når de kjører rundt med den formaskinen?

I følge dyrevelferdloven § 25: Så skal det ikke drives med avl som reduserer dyrs mulighet til å utøve naturlig adferd eller vekker allmenne etiske reaksjoner. Referer også til dyrevelferdloven § 3 at dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.

Tror du disse dyrene får mulighet til å utøve naturlig adferd? Nei, det får de ikke plass eller muligheter til. Og blåreven er så stor at den har forkrøplet bein.

Norske myndigheter bryter lovverket ved å tillate pelsdyroppdrett...

Måtte bare få dette ut! Ellers så håper jeg at dere har hatt en fin dag så langt :)

Karoline E.N

11.12.2014 kl.16:25

Åh, en sånn t-skjorte vil jeg også ha! Går det ann og få tak i den? Herregud så søt fokus her, dåner her jeg ligger, han er et sikkelig sjarmtroll og det spres glede i hele meg når jeg se de søte små øynene hans! Han var en sikkelig fin modell, den jobben gjorde han BRA! hihi. Ønsker deg en deilig kveld! Her skal det knaskes paracet og drikke masse vann.. Klem

Helene

11.12.2014 kl.16:26

Siri: 1. Jeg ser ikke at det er greit uansett hvordan dyrene blir behandlet i forveien. Livene deres går tapt pågrunn av pels uansett hvor godt de måtte ha det de siste dagene. Ser heller ikke at det er mulig for dem å ha det fint i små bur: så hva bruker dem disse timene på, koser med dem? Dersom jeg ble fanget for å dø, hadde det ihvertfall ikke vært mer greit bare fordi jeg ble behandlet som en prinsesse den siste tiden. Hva har det å si når man uansett er dømt til å dø?

2. Det videoen prøver å få frem er nettopp slike myter som du nevner, om at "pelsindustrien i Norge er generelt bra" og at "dyrene i Norge har det bra".

3. Jeg ser ingen tegn til at Kristin drar alle over en kam i dette innlegget uansett, så for meg ble det hele helt usaklig.

Fantastisk bra innlegg, som alltid! :D

Kristin

11.12.2014 kl.17:20

Åå gud, Fokus er bare så skjønn!! En av de aller søteste vofsene i verden :) Hvem kan vel ikke bli forelsket i det søte fjeset hans?

#Ryggentilpels ! Men klarer helle ikke å se på den dokumentaren. Det blir altfor sterkt og jeg får vondt i hjertet av å se på at dyr blir behandlet dårlig. Får håpe debatten gjør at dyr også får en stemme, for de fortjener å bli behandlet med respekt og kjærlighet.

Tonje

11.12.2014 kl.17:38

Noen av dere burde ha alle fakta på bordet før dere ytrer meningene deres.

Jeg selv har ingen formening om pels bruk i det hele tatt, bortsett fra at jeg hadde ikke tatt på meg en pelsjakke rett og slett fordi jeg synes det er tacky. En dunjakke med pels rundt hetta, helt greit for meg.

Det første dere må tenke på hvis man skal legge ned farmene er hvor skal dyrene som lever? Vil dere slippe dem ut igjen i naturen? For da er dere like jævlig mot dyrene som de som driver farmene.

Brukere dere ull undertøy, kanskje av merino eller alpakka ull?

Tenk på kua som er i bås hele vinteren og oksene som blir puttet i en bås sammen ved siden av kua. Det kaller jeg å være seksuelt frustrert!

Jeg synes det er kjempe fint at vi alle er så engasjert om dyrenes veldferd, men kanskje dere har begynt i litt feil ende?

Caroline

11.12.2014 kl.17:41

Heia Kristin! Jeg blir såå glad når dere bloggere bruker bloggen til å få frem slike budskap fordi det når ut til så mange og er et så viktig tema. Og jeg kunne ikke vært mer enig, verden er faktisk grusom når man åpner øynene litt men jeg er lik deg på det området at jeg ikke klarer å se slike dokumentarer, men for oss som er motstandere vet vi jo allerede hva som foregår og skal jeg være ærlig, etter en sånn dokumentar ville jeg nok ligget i fosterstilling i mange dager og grått øynene ut av meg, men mennesker som går i pels uten å vite hva det innebærer trenger sårt slike oppvekkere.

krist.in

11.12.2014 kl.17:43

såå bra med slike kampanjer! Egentlig skjønner jeg ikke at folk bruker pels heller - det er jo ikke no særlig fint en gang!

Anniken

11.12.2014 kl.17:58

Hei! Jeg har sett dokumentaren, tok ca 1 min før tårene strømmet. Var helt grusomt!! Men jeg ville se den for å føle at jeg virkelig kan fraråde alle jeg kjenner å bruke pels. Det som blir gjort mot disse stakkars dyra er helt grusomt. Sikkert helt vanvittig å dra denne sammenligningen men - minner mye om hva tyskerne gjorde mot jødene under andre verdenskrig. Fysj så fæle vi mennesker er! Nåde den som kommer i veien for oss. Vi skal tjene penger, koste hva det koste vil. Å den holdningen de bøndene viser, til dyra sine og systemet de jobber i, er forkastelig. De latterliggjør det dyrene går igjennom. Den holdningen de har til disse dyrene viser hva slags mennesker de er. Hadde ikke klart å omgås slike mennesker engang. Få slutt på pels, vi trenger ikke pels i 2014!!!

Marlin lf

11.12.2014 kl.18:27

Så bra at du er i mot pels. Er forferdelig at dyr blir pinet til døde for forfengeligheten.

Fikk dessverre ikke sett dokumentaren på tirsdag men skal se nå om den er og finne på nett.

Du får ha en fin dag videre kristin:)

Simone hoddø breitsrand

11.12.2014 kl.18:31

ENDELIG skrev du, mitt største forbilde, om dyrepels osv! Jeg er totalt mot pels. Jeg skjønner jo at noen få pelsoppdrettere som ikke behandler dyra sååå ille som mange faktisk gjør, men mennesket har ingen tett til å ta uskyldige dyr i et bur og holde dem der til de skal dø..

Nathalie

11.12.2014 kl.18:39

jeg er verken for eller mot pels. Kjøper det ikke besvistfor å provosere, men unngår ikke å kjøpe det heller. Nå skal det no alikavell sies at jeg kjenner til en del pelsfarmer i landet. Jeg har vert leser av din blogg siden Du startet. Du har alltid stilt deg nøytral til det meste , alltid sett ting fra to sider, og aldring undervurdert noe eller noen. Men her stoppet du fullstendig opp! Som sakt er jeg verken for eller mot, men dessverre så er det sånn at jeg har en liten tå innipelsdyr industrien. Fordi jeg har nær familie som driver pelsfarmer. Når jeg leser dette blir jeg rett og slett rystet! For som sakt pleier du å ha full peiling. For det første, så er denne dokumentaren en klipp og lim på langt over to år som de uttaler seg for å ha hold på med dette prosjektet. Fordi: rundt 2010 kom det et nytt krav innen pelsdyr industri om at et bur skulle ha 3 vegger. Og det er også krav om synfaring minst 2 ganger i året, dermed kan ingen slippe unna med disse veggene. Dette har ikke alle disse farmene og dermed er klipp gamlere enn 3 år. For det andre, så har dette ingenting med søte lille fokus å gjøre. Han er en hund.... For det tredje, selv om noen pelsbønder i Norge dessverre har skadede dyr så er det ikke dermed sakt at de har det så grådig vondt, blir misshandlet? Pleier folk å spørre deg om du har blitt misshandlet fordi du kutta deg på brødkniven, eller fordi du vrikka foten på fest i går? Men jeg skal absolutt alikavell ikke nekte for at det er noen pelsbønder som ikke burde vert pelsbønder, på samme måte som at jeg ikke kan nekte for at noen ikke burde vert frisør, butikk produsent, eller barnehagetanter.... Hvorfor er folk så innmari trangsynt på akkurat pels, når dette skjer så mye verre ting med andre dyr eller folk i verden? Poenget mitt er at folk må få opp øynene og undersøke litt bedre før de jammrer om ting de ikke har kontroll over.

Christine Hindenes

11.12.2014 kl.19:23

Åååå jeg blir så glad og stolt når jeg ser at du som topp blogger faktisk bruker din stemme og blogger om et SÅ VIKTIG TEMA som nettopp dette er! Jeg jobber frivillig i dyrebeskyttelsen og har alltid stilt opp i fakkeltog mot pels! Det er en helt forferdelig industri som driver med dyremishandling på høyt nivå! Jeg måtte se videoen for å vite mer om hva jeg virkelig står for og skal stå på stand for. Det var en utrolig tøff dokumentar film hvor jeg skalv og gren i flere timer etter og ikke minst mens jeg så den. Men Gud så bra at den ble lagt og at den nå får mye oppmerksomhet. Pels er ment for å være på dyrene, ikke på oss. Det er en unødvendig luksus som dyrene lider for at vi skal ha! Jeg snur ryggen til pels akkurat som deg Kristin! Tusen takk for at du deler dette innlegget på bloggen din <3 dyrene trenger vår stemme.

Jeg ser så utrolig opp til deg som person og som blogger og det har jeg gjort alle de årene jeg har fulgt bloggen din. Jeg har lyst å starte min egen blogg som jeg vil skal handle om dyrevern. Håper jeg klarer å få det til en dag :-) du er ihvertfall min inspirasjon. :-)

g

11.12.2014 kl.19:52

Så Brennpunkt tirsdag og har sett mange andre dokumentarer om emnet, og griner like hardt hver gang. Grusomt

11.12.2014 kl.20:03

NATHALIE: Barnehagetanter hehe virkelig? Hvilke århundre lever du i? Og et lite råd neste gang du har tenkt å komme med meningene dine : DYR er IKKE mennesker, for en fantastisk sammenligning av deg...

Maria Christine Hammer

11.12.2014 kl.21:57

Så fantastisk at du skriver om dette temaet. Jeg er så enig med deg å er helt imot pels. Fatter ikke at mennesker ikke tenker lengre når de kjøper pels å foreksempel Canada goose jakker..Det er rett å slett tragisk! Hær i heimen så er vi alle, både tobeinte å firbeinte imot pels å støtter #ryggentilpels fult ut!

Anniken

11.12.2014 kl.22:48

Utrolig viktig tema og jeg er så glad for at det blir mer fokus på nettopp dette! Jeg sliter veldig med å se videoer som viser dyremishandling selv og det er uforståelig at noen kan behandle dyr på den måten! Tusen takk for at du setter fokus på denne kampanjen og dette viktige temaet, gode Krisitin <3

Ps, Fokus ser helt nydelig ut! For en kosebamse! <3

Linnea

11.12.2014 kl.22:53

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har satt meg noe særlig inn i situasjonen, men jeg sitter nå og bevitner NRKdebatt om nettopp dette - pelsoppdrett. Jeg så klippet fra en minkfarm hvor de tydeligvis hadde det "bra". Det JEG mener, og jeg leste kommentaren nesten på topp her, av "Siri", at folkene som driver minkfarmer ofte behandler dyrene så bra de bare kan. Det jeg umiddelbart tenker er at INGEN dyr skal leve i et bur 24/7. Bor hunden din i bur dagen lang? Er den aldri ute i det habitatet det er ment å skulle være? Å flå en mink, blir nesten det samme - uten den emosjonelle tilknytningen, som å flå hunden din.

Flott at du også setter problemet under debatt, og for en flott dag for Dennis - din trofaste kameramann å være borte! Helt fantastisk å bruke Fokus i denne saken. Bur inne minken og reven, men hunden kan få kose seg i sofaen? NEI. Som sagt har jeg ikke satt meg ordentlig inn i saken, men uansett hva jeg vet og ikke, det virker ikke umiddelbart rettferdig? 90*90 bur er ikke godt nok.

Tina

12.12.2014 kl.00:01

Takk for at du har satt enda litt mer fokus på denne saken!

12.12.2014 kl.01:41

Hvor kan jeg kjøpe tsjorten ? :-) skulle absolutt ha hatt den :-D 💗 håper du kan svare meg ! :-)

Hanna

12.12.2014 kl.10:34

Åh så fint du skriver om dette. Dette er et så viktig tema, og håper virkelig det blir avviklet en gang for alle!

Maria Uldahl

12.12.2014 kl.11:25

Ja!!! Det er så viktig å vise sin motstand. Det virker kanskje som et lite bidrag, men når så mange viser ryggen til pels sender det ut et viktig budskap til de som skal ta avgjørelser på høyeste nivå! :)

Sofie

12.12.2014 kl.17:19

Nathalie oppi her..

Jeg måtte nesten le da jeg leste innlegge ditt.. Jeg er 110% imot pels! jeg hater alt med dyremisshandling og slikt å gjøre. dyr må få være dyr. altså frie, leve der de er skapt for å leve i NATUREN. selv om du har familie som driver med pels er det absloutt ikke greit å si at pelsoppdrett er ok. dyrene sitter i trange nettingbur. de får aldri kjenne gresset under sine poter, minken som elsker å bade får aldri badet i elva, dyrene har det absolutt ikke bra i det hele tatt med et liv i fangeskap. og det du skrev som fikk meg til å le var"Pleier folk å spørre deg om du har blitt misshandlet fordi du kutta deg på brødkniven, eller fordi du vrikka foten på fest i går?". for ja slik er det faktisk. folk spørr faktisk om det går bra med deg, tar vare på hverandre og hjelper hverandre. og hadde du kuttet deg på kniven foreksempel og noen hadde vært i nærheten kan jeg nestn si 100% sikkert at noen hadde spurt om de gikk bra med deg. og når en minsk foreksempel har mistet øyet sitt til og med fordi andre minker slåss med den,er jeg sikker på at det er mange som hadde valgt å ignorere det. tror du virkelig ikke den minken lider?

William

12.12.2014 kl.21:47

Fantastisk innlegg! Nå har du fått en ny fast leser. Tusen takk for at du skriver om et viktig og svært aktuelt tema.

Nathalie

13.12.2014 kl.00:00

til dere som svarte, så er dette eksempler. Og det dere svarer med er at de ikke kan sammenlignes med mennesker? Hva i allverden er det dere syter over da? Jeg bryr meg ikke om noen er for eller mot, eller om dere er enig eller ikke i mine forklaringer, poenget er at folk må opne øynene og forstå ting før de jammrer om ting. Diss med dere vil, min mening er like logisk for meg som din er for deg :)

Emma Østli

13.12.2014 kl.11:38

Jeg har alltid syntes at dette med pels er så fælt og jeg har aldri vært FOR pels, men jeg skal ærlig innrømme at jeg har hatt noen plagg i pels. Jeg vil nok ikke kjøpe verken klær eller noe annet i pels igjen og jeg har virkelig begynt å følge med litt mer på hva som er pels og ikke. Det er forferdelig at dyr blir holdt i fangenskap for at vi skal få klær!

Thea

13.12.2014 kl.20:22

Ekstremt provoserende med kommentarer som "Tenk på kua som er i bås hele vinteren!" eller enda oftere: "Hold kjeft i pelsdyrdebatten om dere spiser kjøtt."

Det blir som å si "Du er så egoistisk som bryr seg om barn som blir mobbet på skolen - I Afrika sulter de til døde!"

Man gjør en innsats der man kan! Og en innsats for noe er bedre enn ingen innsats i det hele tatt. Å avskaffe pelsindustrien i Norge gjør det hverken bedre eller verre for dyrene i kjøttindustrien, men det er da en annen sak?

Rettferdiggjør dere virkelig pelsindustrien (som ikke har noen som helst nytteverdi i dagens samfunn) med at vi fortsatt spiser kjøtt? "Når kuene har det vondt kan likegodt reven og minken ha det jævlig i samme slengen!" ??

Og til dere som snakker om at dokumentaren er ensidig, og kun viser de verste tilfellene; Det er konseptet med å ta fra dyrene deres naturlige omgivelser for å lage en jævla pelskåpe som er poenget her, og det skjer like fult på de "snille pelsdyrfarmene".

Veronica

14.12.2014 kl.12:25

Jeg elsker at du skriver om dette, du er bare helt super! Jeg har alltid og kommer alltid til å være imot pels! Tusen takk for at du skriver et innlegg om et så viktig tema! Jeg støtter selv NOAHs arbeid i kampen for dyrs rettigheter! DYR FORTJENER SIN FRIHET!!

Helene

14.12.2014 kl.23:32

Så bra at du også snur #ryggentilpels! Kjempefint blogginnlegg :)

16.12.2014 kl.07:58

Kjempe bra innlegg! Helt forferdeligt at dette enda pågår i 2014. Helt jævligt ;S.

Og det store spørsmålet: PS! HVOR KAN MAN FÅ DEN T-skjorten da?

Skriv en ny kommentar

hits