MØKKAMANDAG

Fy fader, ass!

Mandager.. Jeg takler ikke mandager. Der hvor noen mener mandager er en ny start med blanke ark, er mandager for meg en evig påminnelse om alt jeg ikke fikk gjort før helgen. Det har nemlig hopet seg opp over uken som har gått, og ettersom problemet er vedvarende fra uke til uke, kommer jeg liksom aldri à jour. Hver eneste fredag sier jeg til meg selv at jeg i løpet av helgen skal komme i mål, sånn at jeg kan stå opp tidlig på mandag og starte uken på riktig vis. Med disse forpulte jævla hvite arkene and so on. Det skjer aldri.. 

Jeg er nemlig en typisk utsetter. Jeg utsetter alt, alltid. Og det er så forbanna irriterende. Når jeg da sier til meg selv på fredag at jeg ila. helgen skal ta meg av det jeg ikke fikk gjort gjennom uken, vet jeg egentlig innerst inne at det ikke kommer til å skje. Jeg har liksom to små personer som sitter på skuldrene mine. Den ene er fornuftig og prøver å guide meg inn på riktig spor, den oppmuntrer meg til å være strukturert, til å være organsiert og til å holde orden. Den andre lille mådderfåkkeren ler av meg, han ler av den snusfornuftige personen på den andre skulderen, og viser egentlig bare fingeren til oss begge to. "Yeah right, Kristin.. Du kan si til deg selv hundre ganger at du skal betale de regningene på søndag, svare på de e-postene, OG rydde den jævla leiligheten din, men både du og jeg vet at det aldri kommer til å skje". Han har helt rett.. Hver forbanna gang har han rett, og jeg er så jæva lei. 

Når jeg går og legger meg stiller jeg alltid vekkerklokken på syv. Klokken syv må jeg opp, klokken syv vil jeg opp. Jeg har lyst til å stå opp tidlig for å få gjort mest mulig før klokken ni, og når jeg stiller vekkerklokken sier jeg alltid til meg selv at "i morgen, Kristin.. I morgen klarer du å stå opp klokken syv. Null stress. Du bare reiser deg opp fra sengen og står opp". Vekkerklokken stilles deretter inn med en liten note to self: "KOM DEG OPP AV SENGEN DIN FORBANNA LATSABB", sånn at jeg skal få et lite ekstra push på morgenkvisten.. Når vekkerklokken ringer er den lille mådderfåkkeren tilbake igjen, og han sier at jeg bare kan bli liggende. At jeg kan slumre uten problem, for hvilken rolle spiller det egentlig. "Du skal jo bare opp på det stusselige hjemmekontoret ditt uansett, så hvem bryr seg om du kommer for sent eller ikke".   

Han har jo egentlig helt rett. Jeg får ikke anmerkning om jeg kommer for sent!

I tidraget klarer jeg å slå opp øynene.. Etter TI timer i sengen! Det er så kvalmt.. Man trenger ikke ti timer med søvn hver natt!! Og så setter jeg håret opp i en dult, slenger på meg noe slafsete klær, tusler opp på kontoret mitt aka kjøkkenet, for så å fyre i gang kaffemaskinen. Og så sitter jeg bare her.. På kjøkkenet! Ufresh og jævlig og med et evig ønske om å være effektiv og strukturert. 

Jeg tar meg selv i å ved flere anledninger bare sitte og glo inn i datan uten å gjøre en dritt. Jeg ser at mailboksen fylles opp, men jeg gjør ikke noe med det. Jeg ser at klokken tikker og at det er på tide å få ut et blogginnlegg, men jeg gjør ikke noe med det. Jeg bare sitter der på stolen min og lengter desperat etter en drivkraft som jeg egentlig har. Den er bare ikke tilstedeværende ved altfor mange anledninger, for selvom jeg jobber knallhardt når jeg først er på en god steam, er det ikke godt nok. Jeg MÅ skjerpe meg! 

Det gjelder jo ikke bare jobb.. Det gjelder det å holde orden også. Jeg gidder bare ikke.. Jeg utsetter! Jeg utsetter det til i morgen, så til dagen etter, og deretter til to dager etter det. Jeg kan sitte å se oppvaskkummen fylle seg opp av skitne kopper og kar, og selvom jeg har oppvaskemaskin gidder jeg bare ikke å sette jævelskapet inn i maskinen. Hvorfor? Klærene flyter rundt om kring, tørkestavtivet med nyvasket tøy står fortsatt midt i gangen, og det på tross av at vasken ble tatt for to uker siden. 

Jeg blir så forbanna oppgitt, for den eneste som kan gjøre noe med dette er jo meg selv. Vi er flere i samme båt, er vi ikke? Sant vi er flere som utsetter? Som ikke gidder å løfte en finger selvom vi ser at det er høyst nødvendig? Please si JA, for dette er vel strengt tatt virkeligheten for mange av oss, eller hva?

Følelsen av å ikke duge til en dritt og ikke strekke til suger big time, men så må man også tillate seg selv å føle litt på det også. Man kan ikke være wonder woman 24/7, man kan ikke være 100% tilstede til enhver tid, og det er faktisk helt ok. Det er greit å ha det rotete.. Det er greit å ikke få ting gjort, så lenge det bare er for en periode. Min periode med bullshit er herved over, og nå må jeg bare komme meg opp fra den latskapsgropen jeg befinner meg i, komme meg opp og ut, og søke etter inspirasjon. Kanskje jeg skal begynne å gå turer i skog og mark? Jeg vet jo at bevegelse og frisk luft gjør underverker for kropp og sjel, og det kan jo være at kroppen min nå har kommet til et punkt hvor den trenger å bytte ut sofasliting mot litt mer bevegelse.. 

Åhåj.. 

Her ble det mye tekst.. Egentlig skulle jeg bare skrive "føkk deg, mandag".. Haha! Deilig å få ut litt tanker.. Jeg kjenner allerede nå at jeg er litt mer skjerpet. Takk for at dere gidder å høre på!

Kjærleik i massevis ♥

70 kommentarer

juliane

06.10.2014 kl.12:41

Hahaha så vittig!! Regner med det var godt å få tømt seg! Mandager er et slit og et ork, uansett hva dagen bringer.. Det beste hadde I grunn vært å gå i dvale hver søndags kveld og våkne fredags kveld!! Amen for det.

Kristine

06.10.2014 kl.12:45

Du er heldigvis ikke den eneste, selvom det sikkert virker sånn når så mange bloggere og folk på Facebook skriver hvor fantastisk det er med mandager. Huff, jeg holder med deg, jeg :) takk for at du er så ærlig. Håper dagen din blir bedre etterhvert!

Jenny

06.10.2014 kl.12:50

Haha, føler med deg, er også en kronisk utsetter! Det verste er at man har ingen andre å skylde på enn seg selv. Håper du får en fin uke likevel!

Elise Karlstrøm Bjørnstad

06.10.2014 kl.12:55

Ååh, Kristin! <3 Jeg føler med deg..

Sara Elise Holtren

06.10.2014 kl.12:58

Mandager er noe dritt, Kristin! Alle har sine perioder hvor dem setter alt på vent og bare venter på at noen andre (i mitt tilfelle mamma) skal vaske klærene mine, rydde rommet MITT, ta tallerken min til alle måltider og sette det i maskinen.. Så er jeg skjerpet en periode, såå kommer latsabb-dagene tilbake. Håper du får en fin mandag og at inspirasjonen kommer. Du er jo så flink til å innspirere oss lesere hver dag, så kanskje du må finne en sporty kvinne som innspirerer deg? Mye kan endres på, jeg har troen på deg;)

malin seglem øksnebø

06.10.2014 kl.13:03

er det noen som klarer å komme opp og ut, å få ting gjort, så er det deg kristin! you go girl! Jeg DIGGER deg , klems

Anne Siri

06.10.2014 kl.13:04

Se på deg selv og alt du har oppnådd! Du gjør en kjempejobb. Du skriver en blogg som mange tusen følger, du har ditt eget klesmerke og du gjør en helt rå jobb. Start dagen med å tenke positive tanker, og ikke tenk på alt du kunne ha gjort! Jeg er sikker på at du fikser det. Gjør ditt beste, ingen kan forvente mer :) ønsker deg en fin mandag!

Christine

06.10.2014 kl.13:05

Ja, vi er flere i samme båt. Merker det samme. Ting hoper seg fort opp og jeg bare utsetter.. Er slitsomt. Men heldigvis er jeg ganske strukturert og organisert så jeg får som oftest jobben gjort.. Etter noen dager med avslapping hehe :-)

Jeg ønsker deg en riktig god mandag og en fin uke! Jeg begynte mandagen veldig bra så synd din ikke var like bra. Men ser du har Fokus der! Hunden min pleier alltid å gjøre en litt blåmandag til en fantastisk dag! Elsker min lille firbeinte venn :-)

Nikita <3

06.10.2014 kl.13:07

Håper dagen din blir bra :)

Annelin Kristiane

06.10.2014 kl.13:18

Det er greien med fleksibel arbeidstid, man må motivere seg selv, og det Er faktisk vanskelig! Det er mye vanskeligere å stå opp for seg selv, enn for noen som forventer at en gjør det og gir konsekvenser hvis ikke. Som student så er det mye av samme greien, for forelesningene er gjerne bare noen par dager i uken, og ikke nødvendigvis tidlig på dagen. Resten blir egenstudier... (For å ta et eksempel, nå sitter jeg jo her og svarer på dette mens jeg egentlig skulle lese en forberedende artikkel til i morgen. Jeg har jo fremdeles tid til å gjøre det, nettopp derfor kan jeg *kremt* utsette det, litt...)

Gå tur! For inspirasjon, frisk luft, blir mer våken av naturlig dagslys og mulighet til noe stabilt som faktisk gir energi, og som du kommer til å lengte etter hver dag hvis du bare klarer å gjennomføre den der første fasen. You know you can do it :o) Og en annen ting, ikke forandre på alt på en gang. Man trenger ukesvis, kanskje flere måneder, på å innarbeide èn vane. Begynn med en ting. Og husk at ingen blir perfekte, noensinne, noen gang. spesielt ikke på mandager...
Håper dagen din ble bedre :)

Eli

06.10.2014 kl.13:33

Jeg har det på samme måte på tirsdager. Tirsdager er døden.

Mandagen går som regel greit. Jeg får litt sjokk når klokken ringer - men jeg kommer meg alltids opp. Men på tirsdager - da er jeg trøtt fordi jeg kom meg tidlig opp på mandag morgen, men alt for sent i seng påfølgende kveld. Og så er det lenge til helg (det er jo bare tirsdag!) men på mandagen så var det jo nettopp helg - så den følelsen er heller ikke like illa da. haha. Jeg kunne nok fortsatt i evigheter om hvorfor jeg hater tirsdager! Hver våre møkkadager... :P

Mia Tønder Pettersen

06.10.2014 kl.13:36

Kristin, du er absolutt ikke alene om dette! Å komme seg opp tidlig om morgenen er hardt kjør for alle.. Sånn er det bare! Hvis vi ser bort fra denne mandagen :) for akkurat nå sitter jeg på Gardermoen og venter på å få dra til Kristiansand :)

Håper du (til tross for en dårlig start) får en fantastisk mandag videre <3 KLEM!

Julie

06.10.2014 kl.13:49

åh, fantastisk! Kom meg opp av sengen kl9 i dag morges og skulle være så fantastisk flink og effektiv og lese helt til klokken 14.00. Her sitter jeg fortsatt og glor i skjermen (med joggebukse på og dutt på hodet...), og på 5 timer har jeg prestert å kun lese 20 sider som jeg ikke engang husker hva handlet om... Det lettet godt på humøret mitt at vi er samme i flere båt! I morgen, ja i morgen skal jeg være flink pike igjen!

Katti

06.10.2014 kl.14:20

Høhø - de skoene der tråkka jeg i i 27 år. Også BÆÆNG, fikk jeg unge. Og da! Da er huset vasket, sengetøyet skiftet, hjemmelaget potetmos på kok og fire kaffekopper i magen før klokka er 9. Såh, løsningen: lag baby ;)

(Vi snakker ikke om hvordan det blir når unge nr.2 kommer 18 mnd senere, og når man 9 mnd'er etter det begynner på jobb igjen....)

Heier på deg - du oppnår sinnsyke ting uansett når du står opp - OG DU ER BRA NOK!

High five dude :)

Anne Marte

06.10.2014 kl.14:29

shit, nå ble jeg glad! dette innlegget gir en ganske nøyaktig beskrivelse av mitt liv, og etter å ha lest dette sitter jeg her og er uforskammet glad over å endelig få lese svart på hvitt at jeg ikke er den eneste som utsetter og dropper og ender opp med å gjøre ingenting av det jeg hadde planlag! får prøve å gjøre litt matte nå, så jeg vet at jeg har fått litt ut av de snart fire timene jeg har sittet på biblioteket og glodd på mobilen i stede for matteboka...

Benedicte

06.10.2014 kl.14:30

Jeg er også min egen sjef (herregud for en sjef) og har det samme problemet :P Kronisk prokrastinering :) Fin blogg, forresten. Elsker å lese om andre som lever litt som meg selv, i og med at jeg ikke kjenner noen som driver for seg selv og lever av det.

Siren

06.10.2014 kl.14:36

Kjenner meg så igjen! Fikk en oppgave for to uker siden som må være ferdig på onsdag. Oppgaven må være bestått for at jeg skal få ta eksamen. Har ikke begynt å skrive enda. Det går jo alltid bra, jeg blir jo ferdig, men hadde vært konge å slippe å sitte to døgn i strekk å skrive fordi jeg har vært for lat til å begynne før. Livet ass!

Hilde

06.10.2014 kl.14:42

Akkurat slik var min mandag i dag! Blæh. Tok til fornuften og innså at denne dagen ikke kom til å bli effektiv uansett; så da gav jeg beng og dro på besøk til tantebarna mine isteden;) ikke vær for hard mot deg selv- vi er flere i den mandagsbåten!

Gina

06.10.2014 kl.14:47

Jeg har blitt så glad i bloggen din, Kristin :) Du er ærlig, inspirerende og skriver om hverdagslige temaer på en utrolig fengende måte. Og til tross for at du føler deg kjip i dag, se på alt du faktisk har oppnådd! Det er helt fantastisk :)

Til vanlig er jeg utrolig strukturert og ryddig. Jeg klarer ikke å konsentrere meg når huset ikke på "stell". Nå forsøker jeg iherdig å overføre denne strukturen og dette ordensmennesket jeg egentlig er, over til studenten i meg. Som student opplever jeg akkurat det du her beskriver. Jeg får ikke gjort halvparten av det jeg har planer om å gjøre, og når jeg først kommer i gang med lesingen blir jeg forstyrret av alt jeg må huske, skal gjøre osv. Du gjør det sikkert allerede, men mitt tips er dermed å skrive liste. Skriv liste over det som skal gjøres og gå ikke over på neste punkt før du har fullført gjøremålet ovenfor :) Det føles SÅ godt når man kan krysse ut ting på den listen, for da er det faktisk ute av verden og tankene!

Marielle

06.10.2014 kl.14:49

Mandager altså.. Når jeg kjørte hjem fra skolen i dag tenkte jeg at jeg skulle vaske klær, lage middag, lese lekser og dra på spinningtime. Ligger på sofaen på hybelen min som er kaos av alt rotet, glor på tv og har nettopp spist grandis. Du er virkelig ikke den eneste som sliter med å komme i gang med ting! Kom meg forsåvidt opp kl 07 i dag,men det er nummeret før jeg sovner igjen.. Det er bra vi er flere, så får vi håpe på en bedre dag i morgen!! Ønsker deg en fin mandag :)

Annie

06.10.2014 kl.14:51

Hei Kristin! Kjenner meg så igjen i dette. Er så godt å lese at andre også har det slik. Legger planer og ting jeg skulle gjort, men ender som regelt med å gjør alt annet. Elsker bloggen din <3 Ønsker deg en fin dag videre :-)

Vilde

06.10.2014 kl.14:58

Takk skal du faen meg ha! Tusen takk for at du, som er en toppblogger, faktisk er som oss andre dødelige. Her er ingenting falskt og jeg elsker det!

Camilla

06.10.2014 kl.14:59

skal LÅVE deg vi er flere, altså.. Både jeg og typen er så sjukt late, skulle ikke vært lov.

Christine :)

06.10.2014 kl.15:02

Jeg er også en utsetter, du er ikke alene! Men har noen tips for å komme seg opp om du vil ha :) jeg pleier ofte å "lure" meg selv med at hvis jeg står opp, og får gjort et par ting, så kan jeg legge meg igjen etterpå. Morgen-meg tror på det og når jeg har gjort de tingene er jeg selvfølgelig ikke trøtt lenger. En annet triks som fungerer for meg er at jeg ser en episode med en serie jeg liker på morgenen. Det er mye enklere å stå opp når jeg skal se en time netflix og spise frokost enn hvis jeg skal sette meg rett ned å jobbe. Kanskje det om ikke annet kan hjelpe deg i en periode? Stor fan av bloggen din :)

Camilla

06.10.2014 kl.15:04

Men dette kommer vel helst av at jeg starter klokken 08.00 på en kontorjobb, men må ha alarm på klokken 6 og en på halv 7,og at bussen min går 07:05, og jeg ikke er på jobb før 08.55... Er HELT utslitt når jeg kommer hjem, orker bare spise, chille og sove, mens restene står på bordet, evnt kjøkkenbenken, i sikkert 1 uke. Fytti, må skjerpe oss altså. Time to get a baby ;)

Lisa Uhlén

06.10.2014 kl.15:04

"Du skal jo bare opp på det stusselige hjemmekontoret ditt uansett..." Så DEILIG å høre at flere sliter med motivasjon av og til! Rart at det er deilig å høre at andre sliter, egentlig... Det er jo fælt, men også så godt å høre at vi er flere! :P

Jeg føler med deg, altså!! Jeg sitte også ofte på mitt stusselige hjemmekontor og bare... glor... hehe :)

Oliver

06.10.2014 kl.15:34

bra innlegg fine bilder!:) mandager er bare starten på mer jobb:/

Annabelle Sørensen

06.10.2014 kl.15:46

Åh, feel you, virkelig! Etter jeg flytta for meg selv er det uendelig mange ting som trenger å bli gjort, som ikke blir gjort. Skolearbeid, husarbeid...åh, u name it!

Håper vi begge får rævene vår i gir og gjort vår selv fornøyde!

Astrid

06.10.2014 kl.16:02

Haha, jeg la akkurat inn bestilling på denne boken: https://www.tanum.no/_livssyn/selvutvikling/operasjon-sj%C3%B8lvdisiplin-agnes-ravatn-9788252186673

Kjenner meg veldig igjen i det du beskriver!

Camilla

06.10.2014 kl.16:18

Ååh, fine deg. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du sier, sånn var jeg alltid før. Kom så masse forsent til alt alltid og ble direkte lei meg av all unnasluntringen min. Jeg har heldigvis klart å snu det rundt nå. Blir stresset av rot og får det vekk så snart jeg kan slik at jeg kan slappe av og er så og si aldri forsen lengre. Aner ikke hvordan det skjedde, men tror jeg bare hadde fått NOK av meg selv. Nå har jeg plutselig god tid til rydding, lesing, aktivitet i hverdagen og sosiale ting. Herrelig. Håper du finne en rytme som passer deg bedre!

Klem:-)

Annelise

06.10.2014 kl.16:29

Haha, du har så rett. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver, men heldigvis er det bare for en periode, og ikke hele tiden. Digger at du er så ærlig i innleggene dine! :-D

Ha en fin mandag :)

Emma Julie

06.10.2014 kl.16:32

Omg, jeg er så enig! Mandager er aldri på min side heller.. Sofaen og latskapen er bare så utrolig deilig når man først har fri. Utsetning er jeg også flink til, men gud så godt det er å bli ferdig med det når man først gidder. Disse motsetningene av monstre altså, kjenner igjen de. "Kan vente litt til", er vel egentlig en ganske normal tanke hos oss mennesker. Men så må vi tenke på den positive siden også da: vi får jo faktisk huket av punktene på listen, bare at det kanskje er litt i seneste laget. Men det blir jo gjort! Får håpe du har en litt medre mandags ettermiddag. Kjærleik :)

Karoline

06.10.2014 kl.16:35

Jeg følte akkurat det samme i dag, men så leste jeg dette innlegget. Fikk fingen ut av ræva, og nå har jeg vasket kjøkkenet/stua og fått vasket en del klær! Takk for inspirasjon, girl <3

Kimberly

06.10.2014 kl.16:56

hahha, føler med deg ! Godt det er flere av oss !:)

Karoline

06.10.2014 kl.17:00

Kjenner meg så igjen! Så lett å tenke at "jeg gjør det i morgen" også kommer det en ny dag, så utsetter jeg det sørenmeg til neste dag da også! Heldigvis finnes det mange av oss. Så du er absolutt ikke alene :-)

Katarina Sandvik-Olsen

06.10.2014 kl.17:06

haha, huff, kjenner meg alt for godt igjen på dette området altså. Er det er bitteliten mulighet til å utsette ting så må det jo bare utsettes. Ender så godt som alltid med å utsette det såpass lenge at mamma ender opp med å sette ned foten og si, Katarina, nå må det virkelig skje noe her.

Når det kommer til skole og trening har jeg hvertfall klart å skjerpe meg stort, innleveringer klarer jeg nå å lever minst to dager før fristen går ut, så utrolig fornøyd der. Kanskje det henger sammen med at treningen gir meg litt mer energi, og den friske luften får meg til å tenke litt klarere.. hvem vet?

Håper mandagen blir bedre utover da! (haha, huff, klarer å skrive en lang tale hver gang jeg nå, jaja, kom til poenget, Katarina)

Klem<3

A

06.10.2014 kl.17:18

Selv om at jeg ikke har det slik som deg forstår jeg lett hvordan du føler deg! Min oppskrift er å snu det meste til noe positivt der og da.. som f.eks. når du skal stå opp: etter du har klart å bevege deg fra liggende stilling til sittende, er det ikke noe problem. Tenk der du ligger i sengen at du vil stå opp og du vil bli ferdig, det må bli gjort en eller annen gang uansett...Jeg går på skole og må dermed stå opp kl 07:00 hver eneste morgen, jeg spiser frokost, pusser tennene, og bretter opp armene for en ny dag med mange arbeidsoppgaver. En tur ut etter skoledagen gjør så ufattelig mye med hummøret. Det trenger ikke nødvendigvis være en sånn tur hvor du springer alt du klarer og svetter som en gris, nei da! Bare det å tusle ute, uten internet og ta alt med ro. Lufte tankene! Etter en slik "luftetur" er jeg klar for å sette i gang med eventuelle lekser, eller, om jeg går på turen etter jeg er ferdig med skolearbeidet, være klar for å kose meg i sofaen med en kopp med te. Det eneste du trenger å gjøre er å vri tankene dine, dytt den lille djevelen ned fra skulderen og hør på den andre!

amalie

06.10.2014 kl.17:58

føler med deg!! mandager er så fackings ræv!! jeg har bare lysst til å gå i dvale fra søndag til tirsdag! jeg har hatt en helt jævlig mandag :(

Marthe

06.10.2014 kl.18:44

Kunne ikkje sagt det betre sjøl!

Rikke Nilsen Skogland

06.10.2014 kl.19:01

AMEN! Prøver selv å se det positive i mandager, but hell no! Mandager er og forblir ukens verste dag, no doubt. Håper dagen ellers har vært strålende, skjønne!<3

Helene Alvestad

06.10.2014 kl.19:17

Du er god Kristin - jeg har selv vært der og det er så utrolig frustrerende!..

Jeg har blitt myye bedre og vil faktisk si at jeg nå gjør kjipe ting med en gang for å få det overstått - den følelsen du sitter igjen med etterpå er LETTET og en stk glad jente!

Jeg har troen på deg - dette klarer du :)

God klem <3 skulle gjerne gitt deg en i virkeligheten fine deg!

Line H

06.10.2014 kl.19:22

Skjenner meg godt igjen! Blir så fryktelig lei og kvalm av meg selv noen ganger. Jeg sliter med å komme meg opp av sofaen på ettermiddagen etter en arbeidsdag. Det ender med at jeg får dårlig samvittighet hver kveld.

Stine

06.10.2014 kl.19:31

En av reglene jeg har er å ikke lesse dritthumør over på andre. Noen kaller sånt for å utnytte andre mennesker for å tømme seg selv for dritt. Å plassere andre mennesker som sin søppelkasse var det noen som sa i den anledning. Det er usympatisk, og det er så negativt det kan bli i det som skal være relasjoner som er balanserte. Jeg husker tilbake da jeg delte leilighet med en venninne som nesten alltid var morgensur. Ja, skikkelig SUR var hun, og det var ordentlig utrivelig.

Når man er voksen, så må man også kreve mer av seg selv enn da man var bare ungdom. Livet har vist meg at jeg MÅ stå opp kl 0700 hver ukedag fordi barn skal på skolen. Deretter så MÅ jeg sørge for at alt går i orden av praktiske ting i hverdagene, og da går det ikke å ligge og dra seg langt utpå dagene og/eller la livet seile ivei som det måtte passe meg. Men, du er jo ikke der i livet enda. Det jeg kan si for meg selv er at livet er mangedobbelt så innholdsrikt og fylt av kjærleik nå som da man av og til lot humla suse.........

Så, mandag er en fin dag. Den er faktisk helt topp.

Wenchis

06.10.2014 kl.19:48

Takk for et sånt innlegg på en mandag. Jeg har det forøvrig litt sånn hver dag jeg da. Når forelesningen starter kl 12.45,har jeg alarm på kl 08.30, kommer meg sjeldent opp før 11. Jadaa, eksamen er ikke før om 3 uker, gooood tid.

28år liksom, og kommer meg ikke opp på mårran. Jeg kan aldri få barn :P

Nå er denne mandagen snart over da, lykke til med tirsdagen ;)

Anne

06.10.2014 kl.19:58

Haha det der høres ut som MEG! Haha, jeg hater det også den forbanna utsettingen arrrg...! Men nå har jeg ikke rett til å klage fordi jeg ligger å slapper av i Tyrkia. Med. Bestevenninna mi!! Sorry..Håper du har kommet deg gjennom masse arbeid til nå Kristin! Må tirsdagen din imåren bli like FAB som du!

Henriette

06.10.2014 kl.21:17

Har vert bortreist uten nett i en hel uke så jeg har dessverre ikke fått tittet innom boggen din den siste uken, men jeg håper du hadde en fin uke!

Ikke en superstor fan av mandager selv, og jeg kjenner meg så utrolig godt igjen når det gjelder å utsette ting, jeg utsetter alt og føler meg ofte lat, de fleste går igjennom slike perioder, og det er ikke lett å ta seg selv i nakken. Har selv erfart at bevegelse gjør noe med energien og humøret og ja egentlig alt. Går man seg en tur, tar avbrekk og gjør helt andre ting så er det lettere å fokusere når man faktisk trenger å fokusere!

Du må huske at du er bra nok, at du er en fantastisk blogger som gir så utrolig mye glede og inspirasjon til leserene dine at du skulle bare visst. Har virkelig aldri kommet over en blogger som gir like mye av seg selv som det du gjør! Du viser deg selv på så mange måter og jeg blir rett og slett glad av å lese bloggen din. Noen ganger må man ikke forvente så mye av seg selv, jeg tror man noen ganger tenker at man ikke duger til noe selv om man kanskje gjør det i andres øyne. Du må ihvertfall vite hvor utrolig stor pris leserene dine setter på deg!

Ønsker deg en super uke fineste Kristin!

Silje O

06.10.2014 kl.21:41

Du beskriver dagene mine, de fuckings morgenene hvor jeg har lyst til å hive den jævla telefonen ut av veggen. Vekk fra mine ører. Hahhaa. MEN her om dagen så kom sjefen min over et youtube-klipp av en coach. Se den imorgen til kaffen. Da blir ordet "skalling" og ikke "burting" framme i pannebrasken. For den jævla mandagen..eller, jeg syns tirsdag er verst.. Tror jeg må sette på klippet en gang til:

https://www.youtube.com/watch?v=YNBUBc5Fa18

Lov meg at du gir 10 minutter. Da har du en unnskyldning for å ikke ta klesvasken som henger i gangen..

//Silje :)

Lykkemamma

06.10.2014 kl.21:45

Åh, Kristin!! TAKK for dagens innlegg. Nå følte jeg meg litt mindre alene faktisk. Jeg er en utsetter!

Sigrid Elise

06.10.2014 kl.21:57

fy søren, så flink du er som innser dette, skriver det ned og poster det på bloggen! OG du er ikke aleine.. Jeg er en ryddig person som har styr på det meste, men når det gjelder å komme seg opp klokka åtte om morgenen når jeg ikke har forelesning før klokka tolv er håpløst. Jeg kjenner meg alt for godt igjen i det du sier... Du har så inderlig lyst og giv til å få det til neste dag, men skuffer deg sjøl om og om igjen.

Jeg tror det handler om babysteg.. Litt hver dag:) lykke til!

Christine

06.10.2014 kl.22:01

Du er nok ikke den eneste. Kjenner meg desverre veldig igjen.. Skal ikke være lett åltså..

Henriette

06.10.2014 kl.22:08

TAKK GUD, for at du skrev dette! virkelig det jeg trengte å lese akkurat nå, uansett hvor fælt det høres ut. Du er virkelig ikke alene. Jeg vil ikke si jeg er den som utsetter det veldig lenge, men litt.. Men denne mandagen går inn på førsteplass som en av de verste. Ikke nok med at jeg har vært sengeliggende pga sykdom i to uker, men har tre hjemmeeksamner som skal leveres i disse dager. Ferdig med en, nesten to. Og tror du ikke laderen til macen tok fyken i dag? På toppen av det hele ble jeg sengeliggende igjen etter to timer utenfor døren. Lykkelig student langt hjemmefra akkurat nå...

Håper du får en super fin uke ellers, gjør det beste ut av det! Du motiverer hvertfall meg.

LYKKE TIL!!

Marita Malmgren

06.10.2014 kl.22:24

Uff, jeg føler virkelig med deg.. slike dager har vi alle, dessverre :( Mandag kan egentlig bare gå å legge seg i dvale noen ganger. Har virkelig ikke noe særlig til overs for den dagen :P Men for å prøve å oppmuntre deg litt vil jeg bare si at jeg syntes du gjør en fantastisk bra jobb med denne bloggen og med nettbutikken din. Du er helt RÅ og har fått til så mye bra <3 Ikke glem det! Du er kjempe flink, det gjelder bare å virkelig ta seg sammen og si at nok er nok! Ikke la den djevelen på skulderen din bestemme hvordan du skal ha det! DU er sjefen! Håper dagen i morgen blir litt finere! Stor klem fra Marita! :)

Tyra <3

06.10.2014 kl.22:25

Hei du, at jeg hadde tenkt å kjøpe et av Skater Skirt-ene og jeg er ikke helt sikker på om hvilken størrelse jeg skal ha, så jeg lurte på om du kunne si meg hva midjemålet av størrelsen S og M var(cm)? Digger bloggen btw <3

Emma Østli

06.10.2014 kl.22:34

Åh, så deilig å høre at ikke jeg er den eneste som føler det sånn! Mandag er en helt jævlig dag, og det er egentlig aldri en dag jeg gleder meg til. Det er jo deilig å ha en god vennegjeng som alltid støtter og en herlig motiverende og inspirerende blogg som denne jeg kan gå innom hver grå mandagsmorgen. Takk for at du hjelper meg<3

Anniken

06.10.2014 kl.22:43

Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver, Kristin! Og noen dager er det rett og slett et ork å skulle rydde, vaske, gjøre ærend, ja i det hele tatt gjøre noe som helst... Man orker liksom ikke! Jeg er akkurat som deg, super effektiv når jeg først setter i gang, men det er liksom den lille pushen i ryggen som skal til!

Jeg har alltid vært ganske aktiv, men hjemme i Norge fristet det liksom ikke alltid like mye å gå ut døren, spesielt ikke i Bergen hvor regnet ikke akkurat er fraværende. Men etter at jeg kom til Hawaii og begynte å trene og gå på masse turer i fjellene har jeg fått så mye mer energi! Med andre ord, så burde du egentlig bare flytte til Hawaii, haha neida... Joda! Men som du skriver så tenker jeg faktisk at det kan være både en inspirasjonskilde og en energiboost å komme seg litt ut i skog og mark! <3 Takk for at du er deg selv til det fulle uansett, nydelige Kristin! Smask på både deg og Fokus :-)

Sofie

06.10.2014 kl.23:27

Åh, herrefred så godt og ekte det er å lese bloggen din! Du er overhode ikke alene, å jeg kan kjenne meg igjen i hvert eneste ett ord du skriver!! Alle har sine perioder (håper jeg) hvor alt er på hue, jeg har i hvertfall mine..

Å mandager suger! Tirsdager mer, men onsdag er det håp, da det går mot helg :D Digger bloggen din forresten <3

06.10.2014 kl.23:47

hvordan lager du dott? trenger seriøst hjelp, alle dottene mine glir bare sakte ut igjen så jeg får en slags "snabel" hengende haha, please help

AnetteL

07.10.2014 kl.00:45

Hei hei kjære Kristin! Jeg kjenner meg så absolutt igjen i disse beskrivelsene. Selv er jeg en person som liker å tro at jeg jobber best under press. Jeg utsetter så langt det går. Et eksempel er særoppgaven jeg måtte skrive for 5 år siden på vgs. Vi hadde vel 3 mnd å gjøre den på. Jeg startet bra, gjorde litt reaserch og laget et ark med linker. DAGEN FØR den skulle leveres hadde jeg skrevet nada. Jeg skulle bruke dagen på å skrive denne teksten som skulle ende opp på 13 sider, kl 23 hadde jeg laget forside. For å si det sånn, oppgaven ble levert med 13 sider, men kvalitet var det vel ikke. Har heldigvis forbedret meg litt. Skrev bachelor i vår, der begynte jeg i det minste å skrive på selve oppgaven 1 mnd i forveien. (Hadde gjort MYE grunnarbeid i forveien) når det var 1 uke til levering hadde jeg skrevet 4 sider, og jeg måtte ha 20. Men siden jobben i forveien var gjort grundig så var det dager der jeg fikk produsert 6-7 sider, og kunne da bruke siste dagene på språkvask og litt redigering. Går siste året på lærerskolen og skriver en del oppgaver der. Hver gang vi får en ny tenker jeg at jeg skal gjøre den ferdig så fort som mulig, så jeg kan tenke på andre ting. Jeg vet jeg går å tenker på alt jeg skulle gjort når jeg unner meg kos med venner, kjæresten, familie osv, som jeg kunne spart meg for hvis jeg bare hadde gjort den oppgaven. Hvem er det som sitter å gjør ferdig oppgavene dagen før fristen. Jo det er MEG. 23 år og enda ikke lært. Ellers så vil jeg si at livet er veldig bra, til tross for at huset ikke blir vasket hver helg, kasserollene fra middagen står på ovnen når jeg legger meg, kapitlet til boka vi skal gi ut i høst ikke er ferdigskrevet, osv osv.

Kos deg og nyt livet. Rot og støv forsvinner ingen steder, det venter på deg når du er klar til å ta oppgjøret med det :-D

07.10.2014 kl.01:27

Syns det er så flott at du appelerer til så mange folk der ute! Kanskje du burde få deg en assistent, faste rydde dager osv?

Tattavkvinnene

07.10.2014 kl.02:14

Du får et stort og rungende JA fra meg. Jeg er akkurat likedan! Hvis du ser når denne kommentaren er postet så skjønner du at jeg ikke kommer til å stå opp klokken 7 i morgen. Selv om jeg gjerne skulle vært et pliktoppfyllende og strukturert A-menneske. Det med bevegelse tror jeg dog hjelper veldig! De siste ukene har jeg vært flink til å trene (kostholdet not so much) og jeg er mer opplagt. Det er ikke bare noe treningsfreakene sier for å få oss latsabber opp av sofaen :)

Trine

07.10.2014 kl.10:50

Hei, jeg lurer på noe som er litt utenom denne bloggposten. For en god stund siden mener jeg å huske at du bestilte sånne "plakater/bilder" hvor du selv valgte hva som skulle stå på de? Og så rammet du de inn? Kunne veldig gjerne tenke meg å bestille noe sånt selv, men finner ikke noe slikt når jeg googler det :) noen mulighet for at du husker hvor du bestilte fra? :)

Josefine

07.10.2014 kl.11:41

Der beskrev du meg! Kjenner meg 110% igjen. Du er IKKE alene <3

Linn-Therese

07.10.2014 kl.12:37

Dette er heeelt likt sånn jeg har det, som om jeg skulle sagt det sjæl :P

Karoline

07.10.2014 kl.12:56

Kjempegodt skrevet! Jeg har hatt det akkurat likt de siste ukene. Nå denne uka har jeg heldigvis forelesninger på uni, så jeg må faktisk opp tidlig! Dette er sykt deilig! I tillegg bare det å ta på vanlige klær og sminke hjelper sykt på formen! Selv om man bare skal være hjemme så er det digg å få på litt sminke, så det skal jeg prøve å minne meg selv på når jeg sitter der på sofaen og bare MÅ se animal planets program om lemurene.....

Amanda

07.10.2014 kl.13:17

Alt jeg har å si er AMEN! Har det helt likens hver jævla mandag....tar skittentøyet i morgen, trener senere på dagen osvosv!!!

Karoline

07.10.2014 kl.21:12

Heheeeee, der har du meg.

malin

07.10.2014 kl.22:46

Heh... Satt nettopp vekkeklokken på fem.. Hvorfor? Jo, fordi jeg tenkte at det er lurt å stå opp klokken FEM for å øve til en prøve heg har samme dag. Har vært hjemme fra skolen idag, og har hatt hele dagen på å øve, fortsatt velger jeg å øve dagen jeg har prøven. Selv om jeg vet inderlig godt at jeg ikke kommer meg opp klokken FEM, og at den forbanna prøven om vulkaner og bergarter kommer til å gå til helvette.. Så du er absolutt ikke den eneste

Frøy

08.10.2014 kl.14:09

Å, du burde lese Operasjon sjølvdisiplin av kule Agnes Ravatn! Den er bare helt rå, med mange konkrete gode tips til hvordan å få styr på hverdagen. Virkelig en selvhjelpsbok som funker!!!! Om både hvordan å få gjort jobb, men og trening og slike ting. Fikk den til bursdagen min og har hjulpet meg mye. Siden du er blogger og sånn kunne du kanskje spurt forlaget om en gratis bok:)

Victoria Caroline

10.10.2014 kl.00:53

Vi er nok MANGE i samme båt når det kommer til dette, Kristin...og det er vanskelig å gjøre noe med det, og når man først klarer det - ja, da er det superlett å falle tilbake til gamle (u)vaner. Men jeg har tro på deg hvis du har det! ;-)

Skriv en ny kommentar

hits