ADVERTISING MAKES THE WORLD GO ROUND

En riktig god og fabelaktig lørdagsmorgen, skjønneste deiligste lesere ♥

Jeg synes at vi rett og slett starter denne lørdagen med en liten "oppvask" hvis jeg kan si det sånn, for nå har jeg lenge gått og ergret meg over et par tre ting vedrørende reklame på blogg. 

I bloggverden blir man møtt med annonnser, anbefalinger, og reklame, og grunnen til dette er selvfølgelig fordi at blogg er en meget god markedskanal. Man når ut til et publikum på en helt annen måte enn via en banner som henger på Oslo S, men som jeg tror de aller fleste lesere reagerer negativt på, så er det hvis man blir overeksponert for denne reklamen. 

For meg er et par reklameinnlegg en viktig del av bloggen, det er dette jeg får inntektene min fra, ergo dette som gjør at jeg får muligheten til å faktisk kunne blogge på fulltid og holde dere oppdatert minimum to ganger hver eneste dag, 365 dager i året. HVER dag! Alltid! Hele tiden! Om det er søndag spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Om jeg er på ferie spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Om jeg er fyllesjuk og ligger med hodet ned i doskålen spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Hver dag skal jeg prestere, inspirere og motivere, og jeg er uendelig glad for at jeg faktisk kan tjene en slant på akkurat det jeg liker best!

Husk også på det, at blogg er for alle dere som leser en gratis inspirasjonskilde. Her kan dere finne tips, triks og inspo til bl.a outfits, hvilke bikini du bør bruke til sommeren, DIY, oppskrifter, kosthold og reise bare for å nevne noe, uten å måtte vandre ned på nærbutikken for å bruke hundrevis av kroner på flere magasiner som du ikke kjøper for kosen sin del, men fordi du er helt tom for inspirasjon. Når det kommer til reklame på blogg kan det fort bli for mye. Enkelte bloggere har annonse i annenhvert innlegg noe som jeg tror virker helt mot sin hensikt. Troverdigheten synker, og bloggeren fremstår som kjøpt og betalt. Flere av dere sier til meg at jeg fremstår som en blogger med beina plantet på jorden, hvor reklamen faktisk er noe jeg kan stå inne for, og at jeg ikke er en av dem som pøser ut annonnse etter annonse KUN fordi at jeg skal tjene noen tusenlapper ekstra. Takk for at dere har lagt merke til dette. For dere har helt rett, jeg reklamerer KUN for produkter jeg faktisk liker og kan anbefale med god samvittighet. 

I flere tilfeller har jeg takket nei til tusenvis av kroner rett og slett fordi at reklamen ikke har noe på bloggen min å gjøre, eller fordi det krasjer med en annen samarbeidspartner og dermed blir lite troverdig. For å gi dere et eksempel, så fikk jeg en forespørsel om å skrive om en annen barberhøvel enn Shai som jeg har skrevet om tretusen ganger. Innlegget betalte godt, virkelig godt, men her takket jeg pent nei til samarbeidet. Dette ville blitt falskt og uekte, for hvorfor i alle dager skulle jeg plutselig få en ny favoritt som liksom skulle gjøre shaving jobben bedre enn Shai? Ville ikke dette vært litt unaturlig? Det synes i hvert fall jeg, og jeg nølte ikke et sekund med å takke nei for å ikke miste troverdigheten hos dere. 

En annen aktør jeg naturligvis også har takket nei til er alt som har med restylane, plastiske operasjoner, vippe extensions osv. Mine lesere vet at jeg holder meg langt unna produkter og tjenester som dette, så selvom jeg ville fått flere tusen kroner for å få litt større lepper for så å skrive om det etterpå, hadde jeg naturligvis aldri gjort dette, selvom pengene kunne kommet godt med. Dette MÅ dere vite, og dere MÅ vite at alt jeg reklamerer for på blogg er noe jeg faktisk anbefaler av hele mitt hjerte. 

Det som derimot er fryktelig trist er at det i bloggverden ikke lenger er mulig å skrive om produkter, opplevelser, reisemål eller steder, UTEN at du blir stemplet som en blogger som driver skjult reklame. Det er så mange som er på hugget etter å ta deg, finne feil, finne ett eller annet å ta deg på, og hvis det er en bitteliten antydning til et innlegg med en anbefaling som IKKE er merket med reklame, er klørene ute og kommentarene på god vei inn i kommentarfeltet. Har dere tenkt på at det finnes uendelig mange fantastiske ting vi ønsker å skrive om UTEN å ta betalt for det? Ta for eksempel innlegget jeg skrev om Rosendal Turisthotell og de nydelige sokkene jeg fikk fra de skjønne menneksene som jobber der. Her fikk jeg masse hets for å ikke markere innlegget mitt med reklame, selvom dette ikke var et betalt innlegg. Jeg har enormt sterke følelser for denne plassen, og vil i den anledning gi dem mine varmeste anbefalinger uten å sende faktura markert med "markedsføring på blogg" i etterkant. Jeg vil jo at hele verden skal vite om denne perlen i Hardanger, og det samme gjelder f.eks Paper Factory Hotel i New York. Jeg skriver om disse stedene fordi jeg har LYST, og det er så synd at jeg faktisk må bruke hele første avsnitt til å forklare dere at dette ikke er et innlegg som er kjøpt og betalt, før jeg kan gå i gang med anbefalingen. Skriver jeg om et produkt eller et tilbud og innelgget ikke er merket med "annonse" så skriver jeg dette fordi jeg sånn helt seriøst har lagt mitt elsk på produktet eller tilbudet, og kunne brukt mine egne penger på det gjentatte ganger uten at aktøren skulle fått en faktura i etterkant. 

Sånn.. Er vi enige da? Skal vi bare være enige i at:

1. Det er ok at bloggere innimellom har reklameinnlegg på bloggene sine, fordi de faktisk har like mye rett til å tjene penger som hvilken som helst andre mennesker i ulike yrker.

2. At det er helt ok at bloggere skriver om produkter de elsker uten å merke innleggene sine med reklame. UTEN å få hets og refs fra lesere som kun leter etter feil, eller at noen rapporterer bloggeren til forbrukerombudet.

Takk.. Da lukker vi denne skuffen én gang for alle, og så åpner jeg den igjen kun ved behov. Hehe!

Nyt dagen ♥

34 kommentarer

Siri

28.06.2014 kl.11:06

enig :)

Mariel

28.06.2014 kl.11:06

HELT enig med deg! :) HA EN NYDELIG LØRDAG, SUPERSTAR :* Loveyou

Marlene Nilsen

28.06.2014 kl.11:14

Så totalt enig ! :D

Mie

28.06.2014 kl.11:29

Du er herlig Kristin :)

Estefania

28.06.2014 kl.11:33

Enig! Ønsker deg en strålende fin dag! ❤️

Hege

28.06.2014 kl.11:34

Wow! Så sykt enig! Ha en fin dag Kristin:-)

Din Pay

28.06.2014 kl.12:21

Du skriver så bra, baby <3

Malin

28.06.2014 kl.12:30

Veldig enig! Herregud, noen folk leser jo alle bloggene på topplisten og er på heksejakt etter feil og innlegg som ikke er merket med reklame, for så å sende det inn til Forbrukerrådet, SELV OM DET FAKTISK IKKE VAR REKLAME, men bare en varm anbefaling fra bloggeren! Vet du hva, jeg har faktisk ikke oppfattet noe på bloggen din som reklame, jeg! Hver gang du skriver reklame/sponset innlegg på toppen, så gleder jeg meg til å lese, fordi det ikke er en ren reklame som du ikke har noe forhold til, men noe du har prøvt ut og liker, og skriver gode anbefalinger og dine erfaringer med produktet! Det samme gjelder Fotballfrue. Hun og deg er de to mest seriøse bloggerne i Norge, fordi begge lever av det. Fotballfrue prøvde seg jo også på nettbutikk, men smykker var ikke noe hun hadde lyst å drive me fremover så hun la ned det. Dere begge lever jo av bloggen og jobber fulltid med den :)

Marit

28.06.2014 kl.12:41

Kjære søte du. Jeg er ei gammal røy men leser bloggen din hver dag og er så takknemlig for ar du er du :) stå på videre du er ei jente som fortjener alt og mer til.

Guro

28.06.2014 kl.13:15

Helt på trynet at det faktisk skal være nødvendig for deg å skrive dette i et eget innlegg.. Du har i hvert fall min støtte! ;) fortsatt god helg!

Emma Julie

28.06.2014 kl.14:22

Så utrolig sant og bra skrevet! Hvis det ikke står at det er et reklameinnlegg skjønner jeg at det er noe "bloggerne" virkelig liker utenom, og som deg foreksempel vil anbefale flotte hoteller til de som en gang vil besøke disse byene. Dette er jo flott, for da kan man få tips og høre dine/andres anbefalinger om akkurat disse hotellene. Jeg skjønner jo at for å kunne leve av en blogg må man ha noen reklameinnlegg i ny og ne, men som du gjør skriver du bare om de produktene du virkelig liker - dette er bra, for dette er ikke en katogori alle bloggere går under! Ha en fantastisk lørdag Kristin :)

♛ juliehae

28.06.2014 kl.14:44

Er så enig med deg. Bra skrevet, Kristin

Tomine

28.06.2014 kl.15:01

Jeg er helt enig i det du skriver her! Bra skrevet, stå på:-)!

Anniken

28.06.2014 kl.15:22

Utrolig bra skrevet, Kristin! Er helt enig i alt du skriver og er spesielt glad for at du ikke annonserer for vippeextensions, silikon og restylane på bloggen din! Jeg leser kun din blogg fast hver eneste dag, og dette er grunnen. Ha en fantastisk helg, vakre deg :-)

Ingrid Charlotte Christiansen

28.06.2014 kl.15:39

God lørdag, ja!

Jeg er 100% enig i det du skriver. Bloggere må selvsagt få tjene penger til å drive bloggen, og da er reklame veien. Jeg er så lut lei av alle de kjøpte og betalte bloggerne, der jeg ikke kan stole på at de kan gå god for det de skriver om. Det er derfor du er bloggeren nr 1 for meg, du er en massiv kilde for inspirasjon. Inspirasjon som ikke er kjøpt. Det at du med omhu velger hva du skal reklamere for synes jeg er helt fantastisk, for det gjør at jeg faktisk stoler på det du skriver. Og det har jeg absolutt lagt merke til gjennom det siste året som jeg har lest bloggen din. Så tusen takk for det!

Synes også det er fantastisk at du ikke reklamerer for restylane osv, og for at du er et så godt forbilde. Du fremmer godt selvbilde og kan gjerne le av deg selv. Det er sååå forfriskende. Hater å lese blogger der man blir presset på tannbleking, restylane, silikon, et tonn sminke osv. Føler meg jo alt annet en vakker da.

Når det kommer til Rosendal, jeg tenkte aldri at det var reklame. Hvis man faktisk leser innleggene dine fra da hører man hvor høyt du elsker den plassen, og det er såå godt å lese om. Samme med hotellet i New York fra noen dager siden, elsker faktisk at du tipser oss uten å kreve betaling fra noen. Det er så bra, og ikke minst et friskt pust i bakken fra mange andre toppbloggere. Det er med god grunn at du er yndlingsbloggeren min!

Så, jeg kunne ikke vært mer enig i deg. Synes det er synd at du, og andre, får tyn når dere gjør en god jobb! Du fortjener ikke noe annet enn ros for det gode arbeidet du gjør! Så ta helg med gooood samvittighet nå! :) Selv har jeg nettopp vært ute på Hove for å sette opp telt og gjøre klart for festivaluka, jihuu! Heldigvis bor jeg i nærområdet, så jeg slipper å sove der ute. Deilig!

Ha en flott dag videre, fine deg! Håper du får en super lørdag! :)

Camilla Berg

28.06.2014 kl.16:34

Jeg er HELT enig med deg! :) jeg synst du gjør en utrolig BRA jobb med bloggingen din. Jeg synst du kun fortjener ros for det du gjør :) Digger bloggen din så masse! Stå på videre, du er flink!

Emma Østli

28.06.2014 kl.16:50

Ååå, Kristin! Kjære, kjære Kristin! Jeg er så enig med deg! 100%! Du aner ikke hvor glad jeg er for at noen endelig skrev dette i et langt og flott, og for at den som skrev det var akkurat DEG!

Du blogger for oss, du bruker tid på oss hver dag! Hver eneste dag skriver du motiverende, inspirerende og hjelpende innlegg til oss, du tar i mot produkter du tester for oss, kanskje du får litt betalt med du gjør det for OSS og folk begynner å klage på at du ikke har merket innlegget med *reklame*.

Du er en av de få, få, få bloggerne jeg stoler på. Jeg vet at du aldri ville gitt oss dårlige anbefalinger eller dårlige råd. Jeg vet 100% at du er til å stole på og du aner ikke hvor mye det betyr for meg! Jeg vet dette kanskje høres litt rart ut, men uansett... Jeg har hatt flere venner som har svikta meg. Som snakker negativt bak ryggen min, som forteller mine aller største hemmeligheter videre, som går fra meg. Folk jeg trodde var vennene mine. Jeg har mistet så utrolig mange "venner" i det siste, men da har det hjulpet så utrolig mye å ha deg. Selv om du kun kanskje har sett navnet mitt i et kommentarfelt så tenker jeg på en måte på deg som en venn. En fantastisk god venninne. Den venninnen jeg alltid har ønsket meg. Du gir meg selvtillit og det er virkelig noe jeg trenger. Kanskje dette høres veldig sært ut, men jeg vil du skal vite at det at du er såpass ærlig og troverdig her på bloggen hjelper! Og i mitt tilfelle så hjelper det MYE! Tusen hjertelig takk! Ha en utrolig fantastisk lørdag, snuppis!

Marie Harnes Håheim

28.06.2014 kl.16:51

SÅÅ enig med hva du skriver her, elsker bloggen din over alt på jord, jeg får så mye inspirasjon og glede fra denne bloggen her, du skulle visst! Stå på videre Kristin!

STOR KLEM

Katarina

28.06.2014 kl.16:56

Den biten om å takke nei til vippeextensions, restylan og hele pappa må jeg bare skryte opp i skyene. Takk for at du ikke er blitt sånn!!! Og jeg føler dette innlegg var oppklarernde også. At du er en blogger som faktisk kan like ting og skrive om dem uten at det er reklame. Det synes jeg er fint, da handler det ikke alltid om penger. Du er god!

Sofie

28.06.2014 kl.17:18

Har selv vært på Baroniet i Rosendal, og skjønner VELDIG GODT hvorfor du har valgt å skrive om dette fantastiske stedet!! Er helt enig i dine synspunkter :-) Synes du skriver godt og seriøst, og bildene dine er FANTASTISK fine!! <3

Kristine

28.06.2014 kl.17:25

Du får sagt det. Er så glad for at du er så jordnær og ærlig, hadde det bare vært flere bloggere som deg. Får ikke det nok frem hvor bra denne bloggen er, og det fordi at din personlighet lyser tvers igjennom. Mange sier de fremstår som kun en brøkdel av seg selv i bloggen, men du er åpen, ærlig og er helt deg selv. Mener ikke at vi kjenner deg 100% men så godt som man kan gjennom tekster du skriver. Stå på, Kristin! Du er enestående :)

Pia Vinningland

28.06.2014 kl.18:39

Åå, dette innlegget var bare helt fantastisk! Du viser at du ikke er som store deler av topplisten, og det bør du være så utrolig stolt av! Folk burde være overlykkelige for at det enda finnes noen godhjertede bloggere, som ikke er kjøpt og betalt :) Fortsett slik du gjør, du kommer alltid lengst med ærlighet! :D

Astrid

28.06.2014 kl.18:47

Det er jo akkurat derfor jeg leser bloggen din. Du er troverdig, og bloggen din er unik, så du må bare stå på videre og jeg digger deg :-D

Hanna

28.06.2014 kl.18:51

Kunne virkelig ikke sagt det bedre selv!! Jeg følger kun en blogg og det er denne, og jeg har aldri reagert på at du virker "falsk" eller prøver å pushe på oss ting som du selv ikke står innenfor. Alle tips og råd tas imot med STOR takk, og jeg anbefaler alltid produktene og reisetipsene dine til andre. Det skal også sies at disse reklamevarslene i første avsnitt i blogginnlegg er gørr kjedelig å lese.. Hva så om en blogger reklamerer eller anbefaler et produkt - betalt eller ei? Vi eksponeres for reklame hver eneste dag, og bloggerne er ikke det verste. Jeg syns der i mot de små "varslene" nederst i hvert innlegg som jeg ser du noen ganger har er veldig bra. Da blir man bevist på hvilken innlegg som er hva uten at det er hovedfokuset. Veldig bra Kristin!! Stå på og fortsett som du gjør, blogg din er rett og slett fantastisk og en kjempe inspirasjon for meg og sikkert mange mange andre :)))) ha en fortsatt strålende lørdagskveld ❤️❤️❤️❤️

Mia

28.06.2014 kl.21:06

Jeg må først få si at jeg elsker slike innlegg, har sikkert sagt det hvert slik innlegg, men serist jeg elsker når du skriver rett fra hjerterota :) Men over til noe annet! Jeg er 100 % enig med deg! Blogg er for mange en jobb og det er mange som "lever" på å blogge. Jeg vet ikke hvordan jeg kan få sagt hvor enig jeg faktisk er med deg. Og hvis noen har noe i mot å få tips, ispirasjon osv..

Du får kose deg masse i kvled hva enn du finner på <3 KLEM!

Sandra Lærum

28.06.2014 kl.23:00

Herlig innlegg, og så nødvendig! Jeg leser av og til gjennom kommentarer, og noen er bare så irriterende! Jeg skjønner kjempegodt at du vil skrive om ting rett fra hjertet, og jeg tror på deg med hele mitt hjerte at det er det du gjør også!

Jeg har alltid elsker bloggen din, og mye av grunnen til det tror jeg ganske sikkert er fordi jeg ALDRI har lest ett innlegg og tenkt "å gud, DETTE er bare reklame". Nei, jeg har vær gang følt at dette er noe du virkelig mener og brenner for, og først etterpå når jeg har sett "annonse"-merket, har jeg skjønt at det er det. Og det er SÅNN det skal være, og det er DET som gjør bloggen din så utrolig gøy og inspirerende å lese! Jeg elsker måten du skriver på Kristin, og det er ingenting som kan underholde meg mer enn å klikke innom bloggen din og skrolle meg gjennom de gode tekstene og de NYDELIGE bildene du lager og tar!

Hanne

28.06.2014 kl.23:47

Jeg er helt enig! Det virker som at de fleste nå ha skjønt at reklame må merkes, og det ser jeg at du har blitt flink til og. MEN jeg syns du klager unødvendig mye over disse reglene, og iogmed at du faktisk har valgt å ha blogging som fulltidsjobb burde du klare å holde deg for god til å oppføre deg som et barnehagebarn med en gang noen prøver å ta deg for det. Si pent ifra at det er reklame/dette er ikke reklame og så blir det ikke noe problem! Og dette er bare ment som en godt tips for din blogg er en av de jeg virkelig craver nye updates fra, du er rå!

Stephansen

29.06.2014 kl.01:59

Så utrolig bra skrevet vennen! Og støtter deg 100%!! <3

Er en viktig forskjell som folk bør være oppmerksom på! Kjærleik fra San Diego;)

Tattavkvinnene

29.06.2014 kl.02:47

Ååå, endelig! Dette har irritert meg mer enn en gang (lol, for et liv)! Jeg ser så ofte at folk blir sure når bloggere anbefaler ting og ikke merker innlegget med reklame. Men da har de jo helt tydelig misforstått hva reklamemerkingen betyr! Jeg synes det er helt supert å få tips fra deg (uansett om det er sponsede ting eller ikke) fordi jeg VET at du skriver om ting fordi du liker det. Du står frem som en troverdig blogger som holder fast ved produkter og på grunn av det stoler jeg alltid på dine anbefalinger. Det er faktisk bare to bloggere jeg leser anbefalinger fra og stoler 100% på og det er fordi dere over langt tid har bygget opp en tillitt.

Så tusen takk for at du har denne fine bloggen og tusen takk for at du tipser oss flotte reisemål, produkter og alt mulig annet <3 Klem

Amalie

29.06.2014 kl.10:40

WOW. Herregud jeg vet ikke hva jeg skal skrive, du treffer meg hver gang med alle de seriøse innleggene dine! :)

Du er den beste bloggen jeg har lest og du er ikke i nærheten av de rosabloggerne som har sillikon i brystene og restylane i lepper og alt det der, og det er jeg så glad for! Du er forbildet mitt! <3

Håper du får en fin dag i dag! <3

LOVE <3

Cathrine :)

29.06.2014 kl.12:14

Så flott skrevet Kristin <3

Jeg synes hvertfall det kommer fryktelig tydelig frem når du, og andre, reklamerer for noe dere selv ønsker og elsker eller når dere reklamerer for noe som er sponset :)

Håper helga har vært fantastisk og nyt søndagen :D

Klem fra Cathrine :))

Madeleine

29.06.2014 kl.14:23

Det du skriver er helt sant! Så synd at noen anklager dere bloggere for noe sånt når det ikke er sant! Folk burde tenke seg om før man kommenterer❤️ Jeg synes du er veldig flink med reklame❤️ Du forteller hva du mener!😊 ha en fin søndag!

Tonje

29.06.2014 kl.19:36

Har aldri oppfatta bloggen din som kjøpt og betalt! Og når du skriver om produkter eller andre ting så skriver du på ein måte som gjer at det er lett å tru på det du skriver, for eg føler ikkje at du overdriver sånn som mange andre bloggarar gjer.. :)

Fortsett sånn som du alltid har gjort! :D

siljepia

30.06.2014 kl.00:33

Er enig i det du skriver ;) Elsker når du skrive slike dype og lange tekster fortsette sikt.. <3 Fortjener det beste :) <3

Skriv en ny kommentar

hits