VEIEN TIL ET VIDUNDERLIG AVSTANDSFORHOLD

Hello, distance... You're not so bad after all!

Selvom ordet "avstandsforhold" kan virke skremmende for mange, kan et forhold fungere ypperlig så lenge man engasjerer seg, og jobber for å få det til å funke. Det viktigste er jo at man elsker hverandre høyt nok, til å kunne akseptere denne avstanden. 

Jeg er på ingen måte ekspert på området, men jeg har vært i et avstandsforhold lenge nok, til å ha fått med meg noen erfaringer i kofferten. Jeg har opplevd distansen på godt og vondt, og siden flere av dere er i samme situasjon, og etterlyser noen tips til hvordan man kan skape det perfekte avstandsforholdet, tenkte jeg at det var på tide å dele mine tips og erfaringer. Det er flere faktorer som spiller inn for å få et avstandsforhold til å fungere, og under her tar jeg for meg de viktigste. 

Tillit: Mangel på tillit er mangel på grunnmur, dette gjelder jo for forhold og vennskap generelt, men er tilliten ikke-eksisterende, kan man se langt etter å fungere i et avstandsforhold. Man skal være trygg på hverandre hver eneste dag, og ikke minst hver eneste helg... Ingenting er verre enn å ikke få fatt i kjæresten på nattestid, hvis han eller hun har vært på fest, og avstanden gjør mangel på kontakt enda verre. Visst pokker skal man ta seg en fest i hver sin by, men lag en regel på at man alltid ringer til hverandre når man kommer hjem fra nattens festligheter. Dette synes jeg er en fin ting å gjøre uansett hvor mye man stoler på hverandre, og jeg regner med at man uavhengig av en fest eller ikke, har både behov og ikke minst lyst til å si natta til kjæresten.

Prioriteringer: Et avstandsforhold krever sine prioriteringer for at det skal fungere, og det er ikke rom for å ikke ta seg tid til den ene viktige samtalen, eller den viktige skype-daten. Jada, man har nok en ganske stappet agenda på hvert sitt hold, men har man det travelt, gjelder det å være stukturert nok til å kunne sette av litt tid til en telefon. Om det så er snakk om noen få minutter, er det gjerne ikke mer som skal til, og man kan få sag mye på kort tid. Dessuten har man alltid tid til å ringe eller FaceTime når man ligger i sengen før leggetid, og denne stunden før man sovner er viktig å sette av til en samtale med kjæresten.

Lidenskap: Med avstand kommer også en mer intens lidenskap. Det mener i hvert fall jeg, og denne er viktig å omfavne med vidåpne armer. Det er deilig å savne hverandre, desto deiligere å se hverandre igjen, og når man ser hverandre gjelder der å legge vekk elektronikken, til fordel for sengehygge, kyssing, kosing, og samtaler. Som blogger er det naturlig at jeg blir sittende med data'n i fanget noen timer ila dagen, men når jeg er med Dennis gjør jeg meg kjapt ferdig mens han spiller Fifa, sånn at vi kan gå tilbake til å være med hverandre. Ta hverandre med ut på date, spis gode middager i sofaen eller i sengen, se på film sammen mens dere ligger så tett inntil hverandre som mulig, ta en tur på café, nyt noen kvelder sammen akkompagnert av noen flasker vin, bli småbrisen sammen, le, ha masse sex, og vær leken når dere går ut på byen. Det er viktig at man kan feste sammen, og noe av det gøyeste jeg vet er faktisk å gå ut med Dennis. Om man skal gjøre kvelden ekstra spennende, kan man sjekke hverandre opp på dansegulvet, og da skal jeg love dere at det blir hett. Heheh.

Positive vibber: Når man ikke har sett hverandre på lenge, er det viktig å fylle de dagene eller ukene man endelig får sammen, med gode vibber. Gi hverandre komplimenter, og drit i å klage på at oppvasken ikke er tatt. Tiden du bruker på å irritere deg over ditt eller datt, er tid du aldri får tilbake, så stay positive, og vis din kjære at tiden han eller hun har med deg, er den beste tiden han kan oppleve. Det samme gjelder for telefon- og FaceTime dates. Ikke bruk tiden i telefonen på å hyle og skrike til hverandre hvis det ikke er en grunn til det, og viktigst av alt... Ikke bli et jævla nag! Det finnes ikke noe mer tåpelig enn kjærester som skal drive å kryssforhøre hverandre omkring kveldens bytur eller sammenkomst med vennegjengen. "Hvor er du?", "Hva skal du?", "Hva har du på deg?", "Hva skal du drikke"?, "Når kommer du hjem?", "Hvem er du med? ". Altså come on... Når man først snakker sammen på telefonen, er det hyggeligere å si, "Kjære, kos deg masse i kveld, og så snakkes vi når du kommer hjem". Positive vibber, altså! Capiche? 

FaceTime: Lenge leve teknologien og hallelujaaa for FaceTime. Dette er en viktig del for å få et avstandsforhold til å fungere noen hakk bedre, for selvom man ikke har kroppskontakt, føles det i hvert fall som at man befinner seg i samme rom. Med hjelp av en liten slant med fantasi og godvilje, selvfølgelig. Hehe. Dennis og jeg er FaceTime-slaver, og er vi bare hjemme uten å ha noe spesielt på agendaen, har vi hverandre på skjermen så og si hele tiden. Selvom man ikke snakker sammen hvert bidige minutt, er det allikevel ekstremt hyggelig å titte opp fra det du driver med, se bort på skjermen og bare, "babe? Jeg elsker deg"

Unngå krangling: Dette punktet er ikke til å unngå, men en avstandskrangel er verre enn en krangel face to face. En krangel her og en krangel der, ser jeg på som sunt, men skal man først krangle, så får man for pokker ha noe skikkelig å krangle om. Jeg har en tendens til å bli litt kranglete over små bagateller, men dette er kun fordi jeg vil ha oppmerksomhet. Herreguuud så dumt, men dette er noe jeg er klar over, og noe jeg jobber med å få en slutt på. Et real utblåsning kan være vitkig i ny og ne, men går krangelen helt ut av kontroll, gjelder det å prøve å bli enige om å sette en strek, roe ned temperamentet, snakke rolig til hverandre, og forklare hva som er galt, uten å snakke i munnen på hverandre. Vær en god lytter, vær åpen, og snakk sammen!

Elsk hverandre: Dere er sammen for en grunn, og takler avstanden fordi dere er ubeskrivelig glad i hverandre eller fordi dere elsker hverandre. Er følelsene på riktig plass, får man et avstandsforhold til å fungere, og forhåpentligvis har man jo en visjon om å komme nærmere på ett eller annet tidspunkt. Et avstandsforhold kan ikke vare evig, og det er bare en slags mellomfase frem til man evt. blir samborere, og når man har noe såpass stort å se frem til, klarer man å komme seg rimelig greit igjennom dagene fra hverandre. 

Phuu.. Det ble visst noen linjer det her, men jeg håper punktene over her kan være til hjelp for alle som er i samme situasjon som meg. Dennis og jeg har støtt på noen utfordringer tidligere, som har gjort avstanden svært vanskelig, men nå er vi der vi skal være, og sammen har vi det helt fantastisk. Det bunner ut i denne tilliten som vi nå har fått på plass, og skal jeg være helt ærlig, så er det jo deilig å savne hverandre litt. Som jeg nevnte over her, blir jo gleden når man omsider ser hverandre ekstra stor, og nå kjenner jeg at det kribler ekstra godt i kroppen... Jeg sitter i skrivende stund på Gardermoen, flyet mitt går om en liten halvtime, og før jeg aner ordet av det ligger jeg inntil mannen min i Stavanger. 

Åh, livet er godt!

Nyt kvelden, fininger. Jeg er uendelig glad i dere ♥

39 kommentarer

Julie Storlien

26.02.2014 kl.18:19

Hei Kristin! Kjempe fint skrevet. Tror du hjelper mange som er i samme situasjon som deg!

Så koselig at du er på vei til Dennis, kos dere masse <3

klem i fleng

ineskau

26.02.2014 kl.18:21

Her var det mange gode tips. Tusen takk for det. Jeg krysser fingrene og håper det går like bra for oss også! :):) Mange, men fine ord. :):)

lene

26.02.2014 kl.18:25

Tuuuuuusen takk! trengte virkelig å lese dette innlegget. er i et avstands forhold nå med en i nederland så takk for gode tips!

kos deg med dennis! dere fortjener det. :)

Astrid

26.02.2014 kl.18:31

Har vært i avstandsforhold i snart 2,5 år. Det fungerer kjempebra :D Vi gjør ikke alle rådene du nevnte, men veldig fint å se at alle forhold er forskjellige og fungerer, i alle fall så lenge tillit og kjærlighet er i grunnmuren.

Morro å lese om!

birgitte

26.02.2014 kl.18:33

Kjempe bra innlegg!

Min fantastiske kjæreste jobber på havet, så han er borte halve året i året og det er absolutt ikke lett. Men som du sier, har man tillitt og elsker hverandre høyt nok så er det verdt det!

S.R

26.02.2014 kl.18:39

åh bra skrevet, jeg har kjæreste i Stavanger og jeg bor i Moss (en time unna oslo, mot svergie) så det du sktev der var fantastisk

Martine Kristine

26.02.2014 kl.18:41

Selv har jeg ikke vært i noe forhold, men er ganske enig med det du sier i starten om avstand ikke spiller noen rolle så lenge man elsker hverandre! Som sagt har jeg ikke vært i noe forhold, men syntes dette var et bra innlegg. Noe av de passer jo også når man har vennes som ikke bor i nærheten! :)

Maria Oppedal

26.02.2014 kl.18:49

Ååh, Kristin. Tusen takk for så mange fine tips til oss med avstandsforhold!

Det var noe annet enn det som stod på google for å si det sånn. Det er alltid bedre å høre med en som har erfaringer og går gjennom nesten akkurat det samme som deg. De tipsene ble veldig til hjelp og skal bruke de veldig godt for å holde lengst mulig på avstandsforholdet mitt.

Heldigvis har vi noe å se frem til når det kommer til avstanden. Flytter nemlig til Skjeberg (mellom Halden og Sarpsborg) for å gå på folkehøgskole nå til høsten, så det blir en ganske så mye bedre avstand enn fra Oslo til Halden. Går fra nesten to timer til 20 minutter med tog, så det gleder jeg meg veldig til!

Kos deg masse videre i kveld med Dennis, det fortjener du etter det lange innlegget du skrev! :)

Estefania

26.02.2014 kl.18:50

Wow! Det var gode tips og utrolig godt skrevet! Tenk hvis disse smarte tipsene var nedskrevet før? Haha. Avstandsforhold er vanskelig! Men med disse tipsene, tror jeg mange vil føle det litt lettere - hvis dem følger dem ;) Så tusen takk for at du tar deg tid til å skrive slike ting! Og takk for at du er deg, you're amazing! <3

Kos deg med Dennis! Hils :)

Glad i deg :)

Mia

26.02.2014 kl.18:59

Her kom du med utrolig mange gode tips! De er vell kanskje veldig sande også :)

Du sier du ikke er noe ekspert, men du er hvertfall flink til det du snakker om, og jeg tror det er veldig "godt" å få høre det fra noen som faktisk har vært i et avstandsforhold lenge. Hehe!

Jeg syns virkelig du er flink slikt! Når det kommer til å gi oss råd :)

Kos deg masse i kveld <3 Klem!

Vilde

26.02.2014 kl.19:21

Jeg har vært i avstandsforhold m i flere år. Vi får det til å funke, og sees 1-2 helger i måneden sånn ca. Det er utrolig fint å se slike innlegg, for da føler jeg at det finnes andre i samme situasjon som meg, at jeg ikke er alene! *lykke*. Et tips jeg vil komme med er å sette seg mål når man er fra hverandre. Dette kan være det meste, mitt mål går på trening. Hver gang vi sier hade og vet at det er 2-3 uker til vi sees, har jeg som mål at til neste gang skal jeg ha trent så så mye, eller klart å løpe så så langt, ha fått så stor rumpe(haha) eller noe annet. Slike mål kan man sette seg uansett hva hobbyen eller lidenskapen er, for da er man opptatt med noe slik at savnet ikke tar overhånd, samtidig som man kan puste lettet ut når man ser kjæresten igjen. Koble av, ta pause, det har man fortjent! :)

Charlotte M

26.02.2014 kl.19:25

Hei Kristin! Mange gode tips her! Selv er jeg ikke i noen avstandsforhold, men hvis jeg hadde vært det hadde jeg garantert fulgt disse punktene! Tror virkelig at disse punktene hjelper mange i samme situasjon!

Ha en flott kveld videre da søte deg! Klem <3

thea

26.02.2014 kl.19:25

glad i deg å

Frida Pedersen

26.02.2014 kl.19:34

Flott innlegg Kristin <3 man bør ikke være ekspert bare man har litt erfaring og dele :) Er nok mange som setter pris på det her nå og kanskje jeg også kommer til å trenge det en gang?! men først trenger jeg en mann, avstand eller ei. God Onsdag kveld til deg <3

Renate Kjellevold

26.02.2014 kl.19:48

Du er flink, Kristin!

Koos deg mykje i Stavanger <3

Lina

26.02.2014 kl.19:59

Fantasisk bra skrevet! Bor ikke mer en 1,5 time fra kjæresten, men kjenner at det er langt nok.. heldigvis ser jeg han vær helg og har mulighet til å reise i uka hvis savnet blir for stort.. snart vært sammen i 1 år, men kjærligheten er like sterk som da vi møttes :)

Annette Heimland

26.02.2014 kl.20:05

Bra skrevet!

Kos deg mye i Stavanger :)

Nina J

26.02.2014 kl.20:34

Det er ikke rart at du ble kåret til folkets favoritt på Blog awards. Du er så ærlig og livlig, og du tør å skrive rett fra hjertet. Jeg synes også du er en av få (ingen??) som ikke kaster rosa skyer over ALT du skriver, men samtidig virker ærlig og positiv. I tillegg føler jeg at du oppriktig er så utrolig glad i oss lesere, og bryr deg om hva vi gjør og at vi støtter deg. Mange bloggere føler jeg bare "later som" på grunn av penger og fasade. Du er RÅSKJØNN, og Dennis er en heldig mann! Han virker også utrolig trivlig, så dere er et superpar! Stor klem :D

Tattavkvinnene

26.02.2014 kl.20:44

Så gode tips! Mange av disse er superviktige i et vanlig forhold også, men helt sikkert ekstra gjeldene når man har litt avstand mellom seg. Håper du får en fin tur til Stavner, kos deg masse <3

Nicolea M

26.02.2014 kl.20:51

Kjenner godt til dette. Havnet plutselig i et avstandsforhold selv... Var ikke planen i utgangspunktet, men det er jo virkelig ikke verre enn hva man gjør det til selv. Det verste jeg vet er når andre synes synd på meg osv. da blir jeg irritert. Jeg har jo fått enda mere tid til meg selv og mitt. Det er i grunn mange fordeler ved avstanden også :D

Susanne

26.02.2014 kl.21:04

Deilig å se at vi er fler om et sånn forhold! Jeg bor i Stavanger og kjæresten bor i Oslo. Vi gjør mange av de samme punktene over :)

Du er flink :D

Elise

26.02.2014 kl.21:28

Enig i absolutt alt du sier! Jeg og kjæresten var i et avstandsforhold i to år, men nå bor vi sammen og er lykkeligere enn noen gang! Håper du får noen fine dager sammen med Dennis!

sunniva

26.02.2014 kl.21:41

Hei :) jeg liker da du kommer med egene meninger! du må vite dette: (selv om det ikke har noe med innlegget å gjøre), du er fantastisk på alle måter! Du har fått opp min selvtillit! Du er min insirasjon! Du har en driiit kul stil, and I LOVE yA!

26.02.2014 kl.21:55

det var da VELDIG å du skulle prøve å overbevise om at forholdet deres er perfekt

Marita Malmgren

26.02.2014 kl.22:37

Jeg elsker slike innlegg fra deg! Du skriver så utrolig mye bra! Disse tipsene tror jeg kan hjelpe mange som er i en slik situasjon! Du er fantastisk! Mye å lære fra deg! Jeg ser virkelig opp til deg. Stor klem fra Marita! :)

CAROLINE MARIA

26.02.2014 kl.22:41

Ååhhh, FaceTime!!! <3 Det er det beste med et avstandsforhold. Så nærme hverandre, men likevel ikke.

siljepia

26.02.2014 kl.22:49

Utrolig bra og godt skrevet ;) Håper du fikk en fin flytur og at du nå har kommet frem og koser deg med din kjære :) Ha en fin kveld ;) vi er mange av dine lesere som også er glad i deg må du huske på ;) <3

Gina Sjøstrøm

26.02.2014 kl.23:04

Du skriver så fantastisk bra. Men som sant skal sies, så er jeg ekstremt glad for at jeg ikke har et avstands forhold. Jeg tror rett og slett ikke at jeg hadde klart det. Jeg er så utrolig glad for at jeg kan våkne opp til gutten/mannen i mitt liv hver eneste dag!

Ida Evjen

27.02.2014 kl.00:52

Her var det mange gode tips ja! Du skriver så utrolig bra. Det er en fryd å klikke seg innom bloggen din hver dag. Elsker når du skriver slike innlegg. Dette kan nok hjelpe mange som er i samme situasjon. Dere er veldig flinke som takler det så bra, men som du sier er FaceTime en reddende engel! Håper du får et supert opphold hos Dennis når du kommer fram <3

maria skjørestad

27.02.2014 kl.01:25

Hei. Tusen takk for så mange gode råd og tips du alltid gir oss. Jeg setter stor pris på at du bruker så mye tid til å blogge sånn at vi vet hva du holder på med, og all inspirasjonen som jeg får.!. Tusen takk igjen:* <3

Helene

27.02.2014 kl.02:25

Vakkert innlegg, utrolig mange gode råd å komme med... og ikke minst ærlig. Tusen takk for alt du kommer med, for det er faktisk en liten fryd å lese bloggen din hver dag :)

camilla

27.02.2014 kl.11:19

kjente meg utrolig godt igjen her. Har hatt avstands forhold med kjæresten min fra Oslo i 2 år. I fjor sommer flyttet vi sammen her i Stavanger. Han skal tilbake neste sommer, så da er det på`an igjen med avstands forhold. Er veldig kjekt å høre at så mange faktisk har det så bra i avstands forhold. Jeg fikk høre av andre at det ikke kom til å fungere i begynnelsen, men der tok de grundig feil! Lykke til videre, heier på dere!

Frida

27.02.2014 kl.12:32

Jeg syns avstandsforhold er heeerlige. Klart jeg savner kjæresten når det går en stund mellom hver gang, men hva er verre enn de som aldri har tid til venner og familie fordi de er med kjæresten? Med tillit og kommunikasjon er det jo ingen problem (: Og teknologien nå til dags gjør det jo lettere (:

Ida Marie Hansen

27.02.2014 kl.15:43

Fantastisk bra innlegg! Kjenner meg så igjen! Jeg og kjæresten møtes så og si aldri i ukedagene, og ikke hver helg heller.. Alle sier de er så sjalu fordi vi har ett så godt forhold, men jeg tror det kommer av at vi ikke alltid går oppi hverandre, og vi nyter tiden vi har sammen til det fulleste! Vi er alltid glad og finner på masse gøy sammen, og det er det koseligste i verden å være med han <3 Jeg tror også på at et avstandforhold fører til en mer lidenskapelig forelskelse.. Jeg er jo helt i himmelen i forhold til de andre venninnene mine som krangler og er sur på typen sin på daglig basis..

Ingrid

27.02.2014 kl.16:54

Så mange gode tips, Kristin! :) Har vært i to avstandsforhold, men de tok slutt etter 1 og 2 år :P Kanskje de hadde hold lenger hvis jeg hadde tatt i bruk disse tipsene? Haha! Skal hvert fall huske på dette dersom jeg skulle havnet i et nytt avstandsforhold i fremtiden! Er så glad for at dere har det så bra sammen! Det fortjener du! :)

Amalie

27.02.2014 kl.17:55

Kjempe fint skrevet! :)

Elsker sånne innlegg! <3

Du fortjener å ha en så bra gutt som Dennis! <3

Hannah

27.02.2014 kl.20:58

Så fint innlegg! :) Bra skrevet!

Kine

03.03.2014 kl.22:05

Kjempe fint innlegg! Jeg og min kjære var vell i et avstands forhold i 1 år da jeg bodde i bergen og han i Stavanger.. Nå bor jeg også i Stavanger og vi har bodd sammen i snart 4 år.. :P Husker jeg syns det var kjipt med avstanden i begynnelsen for venninnegjengen min støttet ikke forholdet i det hele tatt.. Men jeg er glad jeg holdt ut med min kjære da jeg etter hvert fant ut at de venninnene ikke var noe å samle på.. :) Du har hvertfall noe å glede deg til når du og Dennis flytter sammen, for det er fantastisk å legge seg og våkne opp med sin kjære hver dag!

12.05.2014 kl.23:38

Er det galt å være i et avstandsforhold når jenta er 14 og han er 16/17?

Skriv en ny kommentar

hits