WIFEY WEDNESDAY

Heheheheheh!

Gjett hvem som nettopp har svingt seg på kjøkkenet og bare, "hello there wifey"... Joda, det er meg, og selvom det bare er taco vi snakker om, så har jeg faktisk begynt å bli bittelitt mer interessert i å ta i bruk kjøkkenet enn det jeg var før. Jeg har faktisk begynt å bli såpass engasjert at jeg vurderer å prøve meg på enkle retter, og det er her dere kommer inn... Har dere noen enkle forslag til noe skikkelig godt man kan lage i en fei og som ikke krever kokkeskills?

Alle tips taes i mot med stor takk ♥

Nå trøkker vi i oss taco til den store gullmedalje mens en komedie snurrer på TV'n, og denne lille lørdagen kunne faktisk ikke vært hyggeligere. Ihvertfall siden jeg i tillegg til kos med mannen, fikk tatt en kaffe med min bestevenninne fra barndommen, tidligere i ettermiddag.

Hun er i Stavanger i jobbforbindelse, og dette er en sånn venninne som jeg alltid kommer til å ha et fantastisk herlig forhold til, på tross av at vi bor i forskjellige byer, og at vi ikke snakker så altfor ofte. Uansett hvor lang tid det går mellom hver telefonsamtale eller hver gang vi ser hverandre, så føles det liksom som at vi traff hverandre for noen timer siden, og det er ubeskrivelig herlig. Det har nok noe å gjøre med den unike kontakten mellom oss, siden vi faktisk vokste opp rett ved siden av hverandre, og siden vi aldri trengte noen andre å være med enn hverandre. Heheh. Søtt!

Da gjenstår det bare for meg å ønske dere en nydelig onsdagskveld, så snakkes vi i morgen.

Love you all ♥

52 kommentarer

Renate

08.01.2014 kl.22:34

så flink du er! :)

salater og woker er suuper enkelt og suuper godt!

amaliemariee<3<3

08.01.2014 kl.22:34

så flink du er daa, taco og greier ;) hehe! tikka masala er en veldig god og enkel rett og er vel egentlig den eneste retten jeg kan lage ;) Det er bare å kjøpe noe priorkyllingfilet og uncle bens tikka masala saus, blande det i en panne og enten ha ris/poteter/pasta eller hva du måtte ønske til! :)

Så bra at du har hatt en fin dag og at du fikk ''catchet up'' med en gammel kjenning eller hva man kaller deet!

Ha en super kveld og hils dennis så mye. Loveyou<3

smask!

Kine Elise

08.01.2014 kl.22:38

Verdens sjønneste, blideste og mest positive Kristin!! Jeg blir så glad av å se deg og Dennis sammen, og måten dere nyter hverandres selskap mens dere kan. Har selv avstandsforhold da jeg studerer i Spania mens gutten er hjemme i Stavanger, og tiden vi hadde i juleferien nå gjør det ekstra vanskelig å reise fra ham igjen. Ta godt vare på det dere har, og tiden sammen - du STRÅLER!! Dennis også :-))

Nyt denne "lillelørdagen", her finnes ikke lørdag før helgen virkelig treffer inn. Skolearbeidet er det jeg koser meg med, og bloggen din som en liten avkobling.

Ha en fortsatt fin kveld <3

Linea

08.01.2014 kl.22:38

Flink du er! :), pannekaker er jo lett og lage, middagspai er også ganske lett(ost og skinke pai f.eks). Makaronigryte er heller ikke en krevende rett, og det samme med lasagne :)

Helene Alvestad

08.01.2014 kl.22:43

Ååå det såå nyyydelig ut med taco nå! <3 har ikke fått spist middag i dag, da jeg var på jobb til sent.. Haha *vann i munnen* sikle :)

Åå det er fantastisk herlig med sånne veninner, gull verdt!!

Koos dere masse! *misunner* heheh <3 :D

SMASK OG DASK, som du sier hihi <3 :*

Carina h

08.01.2014 kl.22:47

Skjær 2 kyllingfilet i terninger, skjær rød og gul paprika og vårløk i ringer

Stek kyllingbitene på middels varme i stekepanne med litt olje.

Ha i paprika og vårløk, dryss over tilka masala krydder og rør godt.

Vendt inn matyouhurt. Bland alt godt sammen og la det bli gjennomvarmt.

Fyll varmepitabrød med kyllingblandingen og friske salatblader. Server med mer salat og ønskelig. Veldig enkel og utrolig god middag! ☺️☺️

siljepia

08.01.2014 kl.22:49

Det høres ut som et bra husmoremne ;) hehe , Det er faktisk morsomt å kokkelere litt når man faktisk får det til :) Oppskrifter som kyllingfilet med bacon, er veldig godt da. Wok er også godt som du kan varigere med fisk eller kjøtt eller egentlig omtrent det du vil :) sunt er det også :) Et tips hvis du ikke har hørt det før. : Bytt ut risen med noe som heter byggryn , selger i dagligvarebutikker , sunt og godt og fin erstatning av ris og pasta :) Ha en fantastisk kveld dere også :) klem :)

Benedicte

08.01.2014 kl.22:53

Har en enkel rett du kan prøve deg på!

Makaroniform, som består av hurtig-makaroni og en pakke kjøttdeig +matfløte. ..oog ost.

Du koker altså makaronien, og steker kjøttdeigen(kan ha i tacopulver om du vil), heller dette i en ildfast form, heller matfløten sånn ca gjevnt over og strør ost på toppen, så skal dette stå i ovnen til osten er smeltet :-)

Hanne R

08.01.2014 kl.22:57

Hey there! Jeg er ikke så rå på kjøkkenet selv, men lager fantasisk god lasagne. Det er helt ypperlig hvis man skal ha gjester da den skal en stund i ovnen og lage seg selv. Så kan du være tilstede for folket når de kommer =) Let me know if you wanna know! Jeg så på 50 most perfectly timed phoos ever. og disse fantastiske bildene må du bare se! http://twistedsifter.com/2013/03/most-perfectly-timed-photos-ever/ sjekk det ut, sjekk det ut! Ønsker deg en super duper kveld Kristin. You're the best. <3

Hilde

08.01.2014 kl.22:58

Jeg synes kyllingwraps er godt og enkelt - tortillas, salatkylling, salat, løk, dressing. Nam!

Jeg skjønner akkurat hva du mener med venninnen du møtte i dag. Jeg har også en sånn venninne, og hun heter faktisk Kristin :) Etter å ha vært vant til å møtes hver dag på skolen i seks år, flyttet jeg for å studere. I høst flyttet hun også for å studere, og nå bor vi ganske langt unna hverandre. Selv om det tar en lang stund mellom hver gang vi snakker sammen, har vi det samme fine forholdet og vi kan skravle og le sammen uansett :)

thelifeofmagnus

08.01.2014 kl.22:59

Kylling eller laks stekt i terninger med wokgrønnsaker og lett kokosmelk! :) Eller naturell. Nam!

J

08.01.2014 kl.23:00

tips fra en som blir letter mobbet av sine venner for sine fantastisk fraværende kokkekunnskaper: kylling, brokkoli, sukkererter, squash og gulrøtter (++ etter ønske) - skjær i biter og stek i stekepannen, tilsett så uncle ben´s sweet and sour saus når alt er ferdig stekt. fantastisk godt, og superenkelt. kok litt ris hvis du ønsker "mer" mat :)

Marleny

08.01.2014 kl.23:01

Så flink du er, fin kniv!!!! Her er min forslag.. Laks i aluminiumsfolie er veldig lett og deilig. Tar du et stykke aluminiumsfolie smører det med litt smør og legger oppi noen laksefilet, grønnsaker som brokoli, løk, blomkål, litt soyasaus, sitronsaft, litt salt og pepper, brett aluminium sammen som en pose, deretter steker den oven i 180 grader i 25 min. Håper du prøver den...klem.

Tine

08.01.2014 kl.23:03

Her har du en skikkelig god og enkel oppskrift, får jeg bestemme her i huset, blir det nesten alltid denne:

Bland kjøttdeig egg og ost (ett egg og en neve ost pr pakke kjøttdeig) form det til små boller og stek de nesten ferdig.

Fres 1 finhakket løk,3 fedd hvitløk og 1chilli (uten frø) i en gryte og ha oppi 2 bokser hakkede tomater litt smør og alt av krydder du vil! (Jeg bruker kun salt og pepper) Kok opp.

Når du har kokt opp tomatsausen har du kjøttbollene oppi og koker til de er gjennomkokt.

Serveres med pasta, masse salat, hvitløksbrød og et dryss parmesan på toppen!

God rødvin er også et must!

Godt og kjempe enkelt!

Christine

08.01.2014 kl.23:06

Heisann! :)

Jeg er født dårlig kokk, men en ting jeg klarer å lage, som faktisk blir veldig godt, er tomatsuppe. Enkelt er det også. :)

Kutt opp så mye løk du ønsker, til to personer pleier jeg å bruke en løk. Jeg er veldig glad i løk da. Og så mye hvitløk du ønsker. Ha litt olje i en gryte og ha løken og hvitløken oppi der. Så lar du de kose seg litt (det må ikke bli brent) Så slenger du oppi en boks med hakka tomat, en terning hønsebuljong og et glass vann. Så lar du bare det kose seg enda litt til. Ha i litt sukker, salt, pepper, basilikum, jaaaa egentlig hva du vil av krydder. Og voila, enklere og bedre tomatsuppe enn fra toro. (er godt å frese litt choritzo å ha oppi sammen med litt mozarella.)

Jeg har vel egentlig aldri kommentert en blogg før, så når jeg først er i gang, kan jeg jo si at jeg syns du er ei bra dame. Internett trenger sånne som deg. :)

Marthe Gulbrandsen

08.01.2014 kl.23:15

God kvæææld :)

Er ikke særlig flink på kjøkkenet selv, men det virker jo som du har dreisen på det:)

Ville bare minne på igjen at du har en super fin blogg.

JEG ELSKER BARE HELE DEG!!!

Kos deg videre

Kos og klem

Christina hetland

08.01.2014 kl.23:24

Du er flink!

Her er en oppskrift av en indisk gryte ,elsker den ^^ Fant denne oppskriften på en annen blogg, men den er virkelig til å anbefale ! tar kunne 10-15 minutter å lage den :-)

Red curry-gryte;

En chili

En boks med kokosmelk

En halv lime

En neve frisk basilikum

Tre ts red curry paste

(Valgfritt med en ts chili paste)

En dl med hønsebuljong eller kyllingkraft

En ss fish sauce

En ss sukker

to ts maisenna

Tre ss tandoori krydder

To-tre ss crem fraiche eller lett rømme.

400-600 gram kyllingfilet, og grønnsaker/ris ved behov.

Mikse alt i en blender utenom rømme/crem fraiche.

Skjær kyllingene i biter og stek de kjapt i pannen, tilsett sausblandinga med kyllingen og rør til oppkok. Tilsett deretter rømme i gryta og rør om.

Jeg foretrekker selv å kutte ut grønnsaker i gryta og heller ha ris og salat til, men det er jo valgfritt sånn sett, anbefales!!

08.01.2014 kl.23:26

Kutt opp kyllingfilet i terninger og stek det mens du samtidig woker grønnsaker i en annen panne, så tilsetter du den ferdige kyllingen sammen med grønnsakene. Til dette kan du ha nudler, ris osv :-) Og selvfølgelig valgfri saus. Veldig godt, sunt og enkelt

Marlene Nilsen

08.01.2014 kl.23:30

flink du er da :)

Birthe

08.01.2014 kl.23:30

Legg kyllingfileter i en ildfastform. Ha over sursøt chilisaus eller lignende saus. Kutt opp løk, paprika, andre grønnsaker og ha over. Ha over fetaost. Ta på aluminiumsfolie og ha i ovnen. 200 grader i 30 min. Ta av folien og stek i 5 min til.

DIGG!! Ris og pasta til. Eller kun kyllingen og mye grønnsaker.

Jeanette

08.01.2014 kl.23:37

Så flink du er :D Greit å lese igjennom kommentarene dine nå, for jeg trenger litt middagstips selv. Skal lage middagen til familien i morgen (har en fast dag hver) og jeg er så dårlig på det. Blir som regel det samme hver gang, så nå håper jeg at jeg finner på noe annet smart :)

Nyt kvelden :)

Friiiiida

08.01.2014 kl.23:40

Noe som er godt og enkelt er wok, noe som er kjempe godt til wok er laks! Del laksen opp i små biter slik at de blir ganske "crispy" når du steker dem og selvfølgelig med ris (og selv valgte grønnsaker)! Yummi!

Noe som tar litt lenger tid og er litt "vanskeligere" er hjemmelagde vårruller! Men er ganske lett, bare finn en oppskrift på nettet;) Ta å stek dem i ovnen hvis du ikke har frityrsteker, da må du ha filo deig og glassnudler til å ha i(liker jeg best hvertfall), det får du kanskje kjøpt i vanlig butikk, men hvertfall på en asiatisk butikk! Nammm.. Lag mange og frys det ned, enkelt å tine i microen! Hehe mine to tips!

Ylva

09.01.2014 kl.01:19

Ha laksefilet(krydre den med sitronpepper), brokkolibuketter og oppskjærte gulrøtter i en ildfast form, krydre med salt og timian. Dryss over ren fetaost, inn i ovnen i ca 25 min. Server med potetstapp : ) Høres utrolig kjedelig ut. Men det smaker himmelsk! :D

Amalie

09.01.2014 kl.07:35

Kjempe flink! :)

Har dessverre ikke noen tips.

Håper dere koste dere med taco og film! :)

Ha en fin dag i dag! <3

Lena Pedersen

09.01.2014 kl.07:43

Valnøttsteik!!! Det er en vegetar-rett som jeg spiste både julaften og nyttårsaften, er helt klart favorittmaten! Det mener alle jeg har vist den til, enten de er vegetarianere eller ikke! Den er fantastisk med alt tilbehøret du kan ønske deg. Er god med potet, salat, ris osv.. Selv bruker jeg alltid fløtegratinerte poteter til, fordi valnøttsteika er et festmåltid i seg selv! :) så bruker jeg alltid å lage toro sopp-saus, og peppersaus til de som ikke liker sopp :) det er utrolig lett, er bare å kutte og bland alt i en bolle, og så legg det i ildfast form i 60min på 200grader. Oppskriften ser veldig rar ut, alle har vært skeptiske til den, men jeg anbefaler på det sterkeste å prøve!!!

1 boks Valnøtter (kutt opp litt grovt)

1 Løk (grovkuttet)

2 kopper Cornflakes

2 bokser Cottage cheese

3 Egg

1/2ts Muskat malt

1/2ts Pepper

1/2kopp Margarin

2ss grønnsaks Buljong

Håper du prøver den, for du vil absolutt like den! :D lykke til <3

Charlotte M

09.01.2014 kl.08:02

Så flink du er! Noe som jeg synes er veldig enkelt å lage, og super godt i tillegg er WOK! Og det er superenkelt å lage i, og hvem som helst kan klare det! Du burde teste det ut! Det eneste du trenger er kylling delt opp i små biter, ulike grønnsaker du ønsker å bruke, og en pose nudler! Og man trenger ikke å ha en WOKpanne, du kan bare bruke en vanlig stekepanne! 😊ha en flott dag! Klem❤️

Kjerstin Søreide

09.01.2014 kl.09:06

Stek svinekjøtt, kos pasta og wok grønnsaker! Kjempe enkelt og kjempegodt! :)

Tiril! :D

09.01.2014 kl.09:10

Jeg pleier bruke sånn boil in bag ris og lage stekt ris.

Først skjærer jeg opp kyllingfilet i passe bilter og steker på panna

Deretter blander jeg inn en pose kokt boilinbag ris og en kopp med grønnsaksblanding. Så krydrer jeg med litt piffi og flytter alt med stekepanna ut i kantene slik at det blir en sirkel i midten, og der kakker jeg et egg som får steke en liten stund før jeg bare rører alt rundt og få en nydelig stekt ris! Prøv gjerne med litt soyasaus oppi også, bare ikke for mye! :D

Inger

09.01.2014 kl.10:56

Indisk kyllinggryte. Super enkelt og raskt.

Skjær kyllingfilet i biter. (Én per person)

Kok opp ris (anvisning pr person på pakken)

Stek kyllingen i smør

Tilsett én ts salt

Ta det over i en gryte

Tilsett alt dette:

to fedd hvitløk

1 ts chilipowder

1ts gurkemeie

1ts paprikakrydder

1 ts garahm masala

1ts malt ingefær

Litt pepper

1 SS tomatpuré

2 dl creme fraiche

1 dl vann

La det småkoke i 10 min.

Serveres med valgfri salat og naanbrød hvis du ønsker det.

(Alt av krydder finnes på vanlig matbutikk)

Camilla

09.01.2014 kl.10:59

Du burde prøve sweetchilli marinert scampi med ruccola, guacomole og hvitløksbaguetter. Superenkelt og altfor godt!! Jeg er ikke noe glad i å lage mat, men dette er null problem, så enkelt og så godt!

Ta scampi, sweetchillisaus, finhakket hvitløk, salt og pepper i en pose og bland godt, stekes i stekepanne. Guacomolen er best med bare avocado, hvitløk, salt og pepper. Kjempe enkelt og super godt!

Elsker bloggen og stilen din!!

Rebekka Heggelund

09.01.2014 kl.11:22

Så bra at du begynne å ville lage litt mat! Taco er jo en soleklar favoritt for alle. Du kan jo lage kyllingretter, det er veldig enkelt og du kan jo faktisk lage akkurat det tilbehøret du vil, siden kylling passer til nesten alt.

Den beste kyllingretten jeg vet er kylling i karrisaus. Du kjøper en ferdig pakke med alt det krydderet du skal blande med kyllingen, det eneste du trenger å kjøpe utenom er creame fresh og kylling filet :)

Trine

09.01.2014 kl.11:24

Prøv lakseburger med polarbrød, det er veldig enkelt og så utrolig godt! :)

Til 2 personer:

2-3 laksefileter uten skinn

gressløk

creme fraiche

dill

salt & pepper

sitronsaft

grove polarbrød

salat

Finhakk laksen med en skarp kniv og bland inn gressløk (du kan bruke ferdighakket gressløk fra krydderhyllen) Form de med hendene og legg de forsiktig i en varm panne med nøytral olje. Burgerne trenger kun 2-3 min på middels varme, så det går veldig fort å lage.

Bland creme fraiche med dill, salt, pepper og sitronsaft, smak til etter ønske. Smør det på polarbrødene og less på med masse deilig salat og grønnsaker.

Enkel og kjapp middag eller lunsj :) Til middag kan man lage båtpoteter til så det blir litt mer mat^^,

Håper dette er noe som kan falle i smak for deg, lagde dette sammen med kusinen min som aldri hadde laget et måltid i hele sitt liv. Så det er ikke noe man trenger kokke skole for å lage ;) Ha en vidunderlig dag :D

Elise

09.01.2014 kl.11:39

Super enkel rett som ser fancy ut, som jeg pleier å inponere med er svin med stasj.

Ha en pose spinat i ildfastform, lag stekeskorpe på svinebiffer og sleng over spinaten, knus feta ost og ha på toppen. Dette slenger du i ovnen på 200 grader til svinet er gjennomstekt, ca 15-20 min, så kok opp båndspaketti mens det er i ovnen.

Kjempe godt og enkelt å lage! :)

Maria

09.01.2014 kl.12:04

Jeg og kjæresten elsker wok med kylling eller svin. Bare hakk opp kjøtt med enkle grønnsaker som gulrot, brokkoli, løk, paprika og stek. På slutten tilsetter vi en blanding av sweet chilli saus og soyasaus. Det blir litt sterkt, men superdigg ! Kan jo ha sausen ved siden av etterpå og :-)

Marie Jøntvedt

09.01.2014 kl.12:47

Er glad i å lage god mat, men elsker at det er kjapt og enkelt! Og har ofte lagd en enkel nachos rett:) Mange forskjellige måter å lage det på, men den enkleste er å putte alt lag for lag i en ildfast form. kylligkjøttdeig er min favoritt sammen med taco krydder som vanlig tacokjøtt. også legger du kjøttdeigen og nachoqchipsen lag for lag i formen med ost på toppen. stek i ovm i 5-10 min å voila! Så kan du velge om du vil ha det som en liten forrett, hovedrett eller spise for kos med jentegjengen.

Benedicte

09.01.2014 kl.13:23

Mos ca 2 bananer sammen med 2-4 dl havregryn. La det bli en sånn "smørje". Bruk spiseskjeer til å forme dem a la slik små karbonader ser ut. Ha de på middels varme. Pass på å snu de ofte i begynnelsen. Stek det til det blir gyllenbrunt. Det er digg mat og mettende!

Camilla kristiansen

09.01.2014 kl.14:28

Åhhhh peneste i verden❤️ kos deg, stoooor klem fra meg ❤️

Sofie Losnedal

09.01.2014 kl.16:11

Er skikkelig dårlig på å lage mat selv, så kan nok ikke komme med noe forslag :D Men taco er jo alltids godt, og det er faktisk en ting jeg er god til å lage. Det krever heller ikke så mye å lage det da.

Tror jeg må vurdere å bli flinkere selv. I fjor kjedet jeg meg fryktelig i sommerferien. Det gjorde at jeg startet å bake, for å ha noe å gjøre. Så nå synes jeg det er kjempemorsomt, og jeg gjør det ganske ofte. Det er spesielt morsom når man faktisk får det til. Så nå gjenstår det bare å bli like flink til å lage mat som desserter <3

Elisabeth

09.01.2014 kl.16:45

Følgende rett er rask, enkel og god(men ikke laget fra bunnen av):

- Lag potetmos og ha i en ildfast form

- Stek kjøttdeig med ønsket krydder(bruker bare salt og pepper)

- Bland et glass med Sopps spagettifyll sammen med kjøttdeigen(evt. et glass med annet pasta- eller pizzafyll)

- Hell blandingen over potetmosen

- Topp dette med ost og stek til osten er smeltet.

Så kan du selvfølgelig servere med salat hvis du ønsker det :)

Silja Kavli

09.01.2014 kl.16:56

Indisk gryte!

Stek løk og kjøtt ( kyllingfilet, lammekjøtt hva som helst)

Hell løken og kjøttet opp i en kaserolle, ha vann, noen tomatbokser og currypasta! Og volia verdens enkleste og beste gryte! Kok ris ved siden av.

-14 år <3

Karoline

09.01.2014 kl.17:07

Jeg er ikke typen som daglig gidder å bruke flere timer på kjøkkenet for å mekke sammen en ålreit middag, så det blir en del raske løsninger på meg! Jeg unngår å bruke så mye karbohydrater i maten, og sper derfor på med litt ekstra fett.. I går stekte jeg kyllingfilet og pølsebiter i panna, før jeg slang det over i en liten kjele sammen med en halv boks fløte (den minste kremfløtekartongen) og en halv boks philadelphiaost (den med hvitløkssmak), og så tilsatte jeg ett fedd hvitløk.. Lot det stå og trekke en stund, slik at kjøttet fikk en god smak av fløte og hvitløk.. Veldig godt og VELDIG enkelt :D Kylling og pølse kan jo også byttes ut med kjøttdeig, biffkjøtt, etc.. alt etter hva man har lyst på :)

Karen beate

09.01.2014 kl.18:29

Laksewok anbefales på det sterkeste og er superenkelt!

Du har i gulrøtter, brokkoli, minimais, laks og nuddler i en stekepanne. Det er veldig godt å ha sweet chili saus til woken når den er ferdig :-)

Klem

Emilie ML

09.01.2014 kl.18:35

Nei så kjekt!! Endelig har du fått interessen og ikke minst lysten til å lage god og herlig mat!

Jeg og er litt sånn som deg hehe :D

Jeg sitter å prøve å komme på noen retter nå og de jeg har kommet frem til er nemlig pita brød med tilbehør som du liker, og kan velge hvilket kjøtt du vil ha selv (kjøttdeig, kylling osv), lasange med hvitløksbrød, stekte "båt poteter" i ovnen (med krydder) stekt kylling og en salt! Meen det går og an å prøve seg noe mer litt sunnere også, kanskje noen vokket grønnsaker og noe annet som du vil ha til :D

Nei vet du hva kan sidde i timesvis her å ramse opp mat (som jeg elsker)... Er sååå glad i mat :) Håper du får noen ideer utifra det jeg skrev!

Ha en nyyydeli dag videre så må du dele med oss hvilken rett du skal prøve deg på i helgen? Hehe ;)))

Storstoooor klem fra meg!!! Loveyou kristin <333

Linnea

09.01.2014 kl.19:40

Jeg og mine venninner pleier å kjøpe sånne indiske retter "på boks", altså et dinnerkit med nesten alt du trenger, og det er suksess hver gang! :-)

Trine Cook Espedal

09.01.2014 kl.20:43

Gir deg linken til en av mine favoritter. Kyllingfiét kan varieres mye med. Se gjerne fler oppskrofter i min kategori mat og borddekking ;-)

http://trinemors.blogg.no/1360868546_kyllingfillt_med_moza.html

Emelie Øveråsen Bergström

09.01.2014 kl.21:28

Kyllingwraps! Super godt og superenkelt!

Lag sausen:

1 boks rømme

En halv majonestube (smak til om du vil ha mer)

2 fedd hvitløk

2 ss sitronsaft

salt

pepper

Bland alt dette sammen. Skjer opp kyllingfile i biter, stek og ha på tacokrydder. Ha over halvparten av sausen.

Resten av sausen bruker man i wrapen.

Dette er en annen variant av taco bare at kjøttdeigen er byttet ut med kylling og sausen med "hjemmelaget" saus. Tilbehøret velger man selv. Men jeg pleier og bruke det samme tilbehøret som jeg bruker til tacoen!

Håper det smaker :)

Ingunn

09.01.2014 kl.23:02

Super enkel og deilig oppskrift på laks:

Legg laksefiletene du skal spise,(ferdig krydret eller krydre dem selv med salt, pepper, sitronpepper og litt sukker) i en ildfast form. Sett dette midt i ovnen på 175grader i 15 min, ta ut formen, fyll med fløte til det nesten dekker og krydre over med dill, hel dekkende og sett det inni ovnen på nytt i 15 min. Serveres med kokte poteter og brokkoli, eller andre grønnsaker!

Helt klart min favoritt av laks! Super enkelt, trenger ikke gjøre noe som helst og så godt da, lover deg at dette blir din nye favoritt.

Lykke til! Klem

Matilde

10.01.2014 kl.01:23

Kylling i karri! åååh gud det er nydelig.

skjer kyllingfilet i små tærninger og krydre det med salt og pepper ( bruker bare pepper selv)

når det er ferdig har du rømme eller kesam oppi også tilsetter du karri krydder! så rømme/kesamen blir en slags "saus"

det kan fort bli ganske sterkt men du smaker bare til!

også kan du ha ris og grønnsaker til!! spesielt brokkoli!!! PRØV DET!!! nydelig. lager det hver gang jeg skal lage noe enkelt før trening eller ellers.

Matilde

10.01.2014 kl.01:28

fajitas!! NAM!!

skjær kyllingfilet i tærninger og steker det ferdig! ingen krydder til. Deretter skjærer du paprika i grønn,gul og rød i lange strimler, og løk i strimler ( ikke småe biter)

Når kyllingen er ferdig tilsetter du paprika og løken og blander alt sammen og stek det en stund til du ser at paprikaen og løken er stekt.

Da er du ferdig! så varmer du lefser i mikroen, har rømme/kesam og taco saus i lefsa! NYDELIIIGG!!! OMG... må lage det selv snart... ÅÅH!!

Karoline

10.01.2014 kl.06:47

Kyllingburger! Det er det beste jeg lager i en travel hverdag. Stek kyllingfilet (hel eller delt i to), bruk gjerne grovt hamburgerbrød, ha på masse salat blader og legg på kyllingen. Dressing blir chilli majones. 4 ss med majones + 2 ss. Sweet chilli says. Bland sammen i en bolle og ha på burgeren. Du blir alt for mett, men det er så sunt og godt ;)

Anette

10.01.2014 kl.18:46

Åh må bare si at du er fantastisk fin og flott!!

En kjempeenkel oppskift:

1) Kok tagliatelle-pasta

2) Bland det sammen med smårettsskinke, creme fraiche og pesto

Superenkelt og godt!

ps: smaker også godt med laksefilet i stedet for smårettskinken!

12.01.2014 kl.02:04

Verdens letteste, men også veldig god middagsoppskrift!

Stek kjøttdeig, tilsett tacokrydder, en pakke creme fraiche, paprika og purreløk (alt skal blandes i kjøttdeigen). Så finner du frem tacolefser, legger litt av kjøttdeigblandingen oppi og ruller sammen, legger oppi en ildfast form med litt ost over og sett i ovnen til osten smelter - vips så er det ferdig;)

Skriv en ny kommentar

hits