TIL ETTERTANKE

En riktig god mandags ettermiddag, vakre lesere ♥

Hvordan har dere det i dag? 

Jeg sitter her på plassen min som vanlig, og prøver å få system i alt rotet. Mye som skal på plass før jul, så nå svømmer jeg i papirer, lister, kaffekopper og post-it lapper. Phuuu!

Det blir jo litt veksling mellom jobb, mailboks, alle disse papirene, og nettsurfing, og nå kom jeg akkurat over en artikkel som virkelig fikk meg til å tenke. 

Bonnie Ware er en australsk dame, som i flere år jobbet med pasieneter som hadde få uker igjen å leve, og her fikk hun virkelig innsikt i hva de dødende angret på i livet. Hennes eget liv ble totalforandret som et resultat av dette, og under bildet kan dere lese de fem punktene disse pasientene angret oftest på. 

Nå er det forhåpentligvis ingen av oss som er døden nær, og dette er ikke ment som et deprimerende innlegg på noen som helst måte... Heller en motivasjon og en tankevekker for å huske på at livet er NÅ. Vi får ikke livet i reprise, så vær tilstede, nyt øyeblikket, vær DEG, utfordre deg selv, vær tro mot deg selv, og ta vare på deg selv. Vær der for de rundt deg, smil, og vitkigst av alt... La deg selv være lykkelig. Livet er en reise... Enjoy the ride! 1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv tro mot meg selv, ikke det livet andre forventet av meg.

Dette var det de døende oftest angret på. - Når folk innser at livet deres snart er over og ser klart tilbake på det, er det lett å se hvor mange drømmer de ikke har forfulgt, sier Ware.

2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så hardt.

Ifølge Ware var dette noe alle de mannlige pasientene sa. De skulle ønske de hadde brukt mer tid på barna og partneren. Også noen kvinner snakket om dette, men ettersom de fleste var fra den eldre generasjonen, hadde mange av dem vært hjemmeværende.

3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å uttrykke følelsene mine.

Mange har undertrykt følelsene sine for å unngå konflikt med andre. Ifølge Ware resulterte dette både i at de aldri ble den personen de hadde potensial til å bli, og at de utviklet sykdommer knyttet til bitterheten de bar på.

4. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt kontakten med vennene mine.

Ofte ville de ikke innse de store fordelene ved gamle venner før uken før de døde og det umulig å spore dem opp. Alle savner venner når de er døende, sier Ware.

5. Jeg skulle ønske jeg hadde latt meg selv være lykkeligere.

Ifølge Ware ble denne angeren uttrykt overraskende ofte. - Mange innså ikke før slutten at lykke er et valg. De hadde fastnet i gamle mønstre og vaner. Frykt for forandring fikk dem til å late som de var fornøyd, mens de dypt inne i seg lengtet etter en skikkelig latter og å ha morsomheter i livet sitt igjen.

Virkelig noe å tenke på, eller hva? 

Selvom jeg føler en enorm medfølelse for disse pasientene, blir jeg samtidig ekstremt motivert av denne artikkelen. Jada, så er det kanskje andre ting som vil bekymre oss når vi blir eldre, ettersom at tidene forandrer seg og forskjellene mellom generasjonene blir større og større, men jeg vet ihvertfall hvordan jeg vil leve livet mitt. Hva jeg ønsker å oppleve før jeg takker for meg, og at jeg ikke skal angre på noe som helst når jeg blir gammel og grå. 

Grip dagen, ta noen sjanser, gjør livet ditt til den mest spennende og gripende boken, som et hvert forlag ville publisert og distribuert til hver eneste forhandler i landet. Det er nemlig DITT liv og det er DU som har hovedrollen. Omfavn den!

Kjærleik ♥

 Image and video hosting by TinyPic

29 kommentarer

Lena Pedersen

16.12.2013 kl.13:37

Helt utrolig at jeg allerede kjenner jeg angrer på mye av det, og jeg er bare 18år... Virkelig en tankevekker! Tror jeg må bli flinkere til enkelte av de tingene der ja :)

Ha en fin dag, Kristin! :) håper du ikke blir sittende så alt for lenge med arbeid da, hehe :)

Marte

16.12.2013 kl.13:48

Dette var virkelig en tankevekker! Godt du kommer med slike innlegg, det får meg til å innse at jeg må slutte å stresse så mye. Selv om det er mye å gjøre i perioder, er det viktig å sette av tid til å være med venner og kose seg!

Håper du får en fin dag, Kristin! Nå skal jeg hive meg rundt å få unna litt eksamens lesing, før jeg skal ut på julegaveshopping med en venninne! :)

kriss91

16.12.2013 kl.13:50

Så utrolig koselig innlegg. Morbid. Men koselig <3

16.12.2013 kl.14:09

Kan du svare på mailen min Kristin? :)

Sofie Losnedal

16.12.2013 kl.14:10

Det der fikk meg faktisk til å tenke. Synes et er så bra at du skriver sånne innlegg, for sånne personer som meg tenker ikke over sånt før noen nevner det <3

Mari

16.12.2013 kl.14:21

Åhh, for et innlegg Kristin!

Elsker slike innlegg på bloggen din som du har brukt

lang tid på og som får oss til å tenke litt på livet!:-)

Ha en superduper dag!:)

sofie

16.12.2013 kl.14:22

Jeg er ikke gamle jenta, men alikevel tenker jeg også på disse punktene. Prøver så godt jeg kan å "gripe dagen" ;-)

Charlotte

16.12.2013 kl.15:12

Veldig bra innlegg! Dette får meg og mange andre til å tenke på ting som er viktig :)

Amalie

16.12.2013 kl.15:23

Nå fikk du meg til å tenke! :)

Kjempe bra innlegg! <3

Elsker deg <3

Rikke

16.12.2013 kl.15:34

Helt enig med deg. Etter at jeg begynte å jobbe som sykepleier og har holdt mang en pasient i hånden mens de dør, til tross for mine 22 år, har jeg begynt å se annerledes på livet. Jeg er generelt mye mer lykkelig, og prøver å se det vakre i alt. Jeg har blant annet begynt å få øynene mer opp for naturen, og hvor vakre og unike hver enkelt årstid er. Før var jeg nesten deprimert fra september til mai, mens nå syns jeg høsten og vinteren er helt utrolig! Og småting, f eks frekke folk på butikken, gærne gubber i trafikken, slikt som jeg tidligere før ville irritert meg grønn av, kunne ikke brydd meg mindre. Ja, såklart jeg blir litt irritert, men jeg ser at andre mennesker gjerne kan få en hel dag ødelagt på grunn av en slengkommentar fra en fremmed. Jeg har heller begynt å synes synd på disse frekke og sinte menneskene, og tenker at de umulig kan ha det godt når de oppfører seg sånn. I forhold til min utdannelse har jeg lært en del om psykologi, og helheten virker mye klarer nå. Jeg tror jeg er ganske heldig som har fått denne insikten av livet allerede i så ung alder.

Jeg sier ikke at alle dagene mine er en dans på roser, men det å bli sykepleier har reddet meg fra en hverdag med spiseforstyrrelser, depresjoner og et skjønnhetsfokus uten like. Jeg tror jeg er ganske heldig som har fått denne insikten av livet allerede i så ung alder. Håper jeg klarer å bevare det, og bli enda flinkere. Dette er egenskaper jeg unner alle i verden!

Ta vare på øyeblikkene! Stor klem <3

MarlenHL

16.12.2013 kl.15:37

Jeg er ganske alvorlig syk nå, men faren for å dø er ikke der helt enda. Jeg er bare 17 og angrer på alt dette allrede. Tankene som jeg får nå som jeg er så syk som jeg er tar veldig overhånd. Jeg har mange vanskelige valg og ta fremover og det er utrolig tungt!

Man må bare kjempe på!

Karoline E.N

16.12.2013 kl.15:41

Helt enig med deg. Jeg har selv hvert borti der pasienter forteller meg det dem angrer på, og veldig mange av de pasintene har ligget for døden! Veldig mange skulle ønske dem kunne gjennopprette kontakten med vennene sine, men som da har godt bort pgr av alder. Jeg har begynt og se anderledes på livet, begynt og sette mer pris på de små tingene en de store og prøver og gjøre en hver situasjon til lykke!

Klem!

Emilie Eliassen

16.12.2013 kl.16:01

Det minnet meg litt om boken "The secret" , den er veldig inspirerende å motiverende så den burde alle lese synest jeg :D

Lena Pedersen

16.12.2013 kl.16:22

Hei! :)

Jeg ser du har annonsert at det er 20% salg på Junkyard i dag... Har fortsatt ikke fått mailen i forbindelse med forrige konkurranse, men det haster egentlig ikke. Hadde bare vært fint om jeg kunne rukket det salget? :)

Ida Lorvik

16.12.2013 kl.16:26

jeg er bare 16, og jeg angrer allerede på ting jeg ikke har turt å gjøre, eller ting jeg ikke har satt av tid til osv.. Fint innlegg!!

Helene Alvestad

16.12.2013 kl.17:01

Sykt bra innlegg, får en virkelig til å tenke over en selv..

Dette skal jeg ta med meg videre, takk<3

Loveu, ha en fin dag fineste deg!

siljepia

16.12.2013 kl.17:10

Det var veldig bra skrevet og en skikkelig tankevekker :) Ha en fin dag :) klem :) <3
Er enig med deg på veldig mange av punktene du skriver! :-)

Helli

16.12.2013 kl.18:32

"Du har hovedrollen". Liker det! Karpe Diem <3

Kristiane Lie

16.12.2013 kl.19:03

Wow. Dette skal jeg ta med meg videre. Viktig å leve livet fult ut. Jeg føler selv jeg har det veldig greit og gjør de tingene jeg har mest lyst til. Vi må leve mens vi kan og vise at vi tørr.

Emilie ML

16.12.2013 kl.19:48

Siden jeg går i 10ende klasse så har vi noe som heter arbeidsuke denne siste tiden før ferien kommer! For en dritt dag!! Jobber på Sandnes sushi, og fy flate som de utnytter at jeg jobber der. Måtte pokker stå å vaske i både skaper og hyller dagen lang.. Æsj for en dritt jobb! Så dagen min har ikke vært så veldig bra :(

Enig i at dette kan vi se på sol noe veldig motiverende :) Jeg har selv begynt å tenke litt på akkurat dette faktisk. Er absolutt noe jeg har tenkt å forandre på når det gjelder å si mer mine meninger, være meg selv helt 100% og ikke minst ha mer troen på meg selv !

Ha en fin kveld videre, så håper jeg virkelig du har hatt en bedre dag enn det jeg har hatt! <3

Stoor klem fra meg <3 <3

Elizabeth

16.12.2013 kl.20:45

Inspirerende! Vi vet aldri hvor lenge vi har igjen på denne jord, så grip dagen og gjør det beste ut av den :)

*klem*

Julie Haga

16.12.2013 kl.21:55

En go tankevekker! Liker utrolig godt når det komme slike innlegg som dett iblandt. Du er inspirerende Kristin, helt super!

Vera

16.12.2013 kl.23:58

må si dette var et utrolig inspirerende innlegg, hadde vært kjekkt me kanskje noen flere sånn!:-)

og jeg savner litt mer outfit innlegg for tiden! elsker klærne du går med og syns det er kjekkt hvordan du setter antrekk sammen, og skriver hvor de er fra!:-)

Marita Malmgren

17.12.2013 kl.09:14

Jeg tenker ofte på livet selv og hvordan jeg vil leve det. Jeg tror dette var en tankevekker for mange. Det handler bare om hvordan du vil leve, det er bare du selv som bestemmer hvordan du vil leve ditt liv, ene og alene. For til syvende og sist er det oss selv vi har å takke, altså da tenker jeg ikke på ting som kanskje har skjedd i folk sitt liv, men på hvordan du lever og hvordan du velger livet. Livet er litt av en reise, og jeg prøver å nyte det så godt jeg kan! :) Stor klem fra Marita! :)

17.12.2013 kl.14:54

er veldig enig i det du sier. "Grip dagen, ta noen sjanser, gjør livet ditt til den mest spennende og gripende boken, som et hvert forlag ville publisert og distribuert til hver eneste forhandler i landet. Det er nemlig DITT liv og det er DU som har hovedrollen. Omfavn den!"

Det siste året har jeg tenkt veldig mye på livet og at det er viktig å ta øyeblikket og bruke tiden man har. kose seg dag for dag. En nær slektning døde i høst etter to perioder med kreft, hun overlevde første kreft runde men så fikk hun en ny kreft som tok over hele hennes liv. Utrolig trist. Hun var ung også.

Ta dag for dag og grip dagen med et smil!

Love, love, love

Marte Strømme

17.12.2013 kl.14:57

Det er veldig fine ting du skriver og jeg tror det er viktig å tenke gjennom slike ting. Er veldig enig i det du sier. "Grip dagen, ta noen sjanser, gjør livet ditt til den mest spennende og gripende boken, som et hvert forlag ville publisert og distribuert til hver eneste forhandler i landet. Det er nemlig DITT liv og det er DU som har hovedrollen. Omfavn den!"

Det siste året har jeg tenkt veldig mye på livet og at det er viktig å ta øyeblikket og bruke tiden man har. kose seg dag for dag. En nær slektning døde i høst etter to perioder med kreft, hun overlevde første kreft runde men så fikk hun en ny kreft som tok over hele hennes liv. Utrolig trist. Hun var ung også.

Ta dag for dag og grip dagen med et smil!

Love, love, love

Hanne Alsaker Mathiesen

17.12.2013 kl.19:40

WOWWWw, dette var virkelig inspirerene, dette skal jeg tenke påå videre i livet mitt!! :-D <3

Takker for innlegget <3:-D

Jenny Aasebø

17.12.2013 kl.21:19

Utrolig bra innlegg med et veldig godt poeng! Man vet aldri hva som skjer i morgen, neste uke, eller om et halvt år. Så hvorfor ikke bare gjøre vær dag til den beste? :)

Skriv en ny kommentar

hits