BIDRA DU OGSÅ!

Hei igjen, godtfolk ♥

Når dere leser dette, sitter vi rundt bordet og hygger oss med en nydelig pinnkjøttmiddag, etterfulgt av hjemmelaget oreokake. Jaaada, dere hørte riktig! Hva skjer med meg, egentlig? Den derre "Ain't No Wifey" luen kan jo jeg faktisk bare slenge rett i søppla, for hvis ikke det er noe wifey over meg etter den matlagingen i kveld, nei da vet jeg ikke hva som skal til. Tenk... 2 store oreokaker... Hjemmelaget, HEEELT fra bunnen. Det er søren meg ikke verst, men når sant skal sies, så er det faktisk ikke første gang jeg lager denne kaken, og nå har jeg såpass dreisen på den, at jeg blir nødt til å dele oppskriften med dere, hvis det er ønskelig!

Bedre kake finnes faktisk ikke. Mmmmmmm!

Men folkens? Før jeg viser dere både bilder av kake, dekorasjon og selvfølgelig festens gang, så tenkte jeg å prøve å formidle et viktig budskap. 

Jeg ble nemlig kontaktet av Renovasjonsetaten, som ønsket et lite samarbeid i forbindelse med kampanjen de kjører om dagen, og da jeg først hørte ordet "Renovasjonsetaten" tenkte jeg vel egentlig bare at dette ikke ville passe helt inn her på bloggen. Jeg tenkte meg om en ekstra gang og bare, "visst pokker passer det vel inn". Jeg er da seriøst opptatt av miljøet vårt, og vi kan faktisk gjøre en forskjell ved ett enkelt grep - Kaste matavfallet i de grønne posene som man får fatt i på diverse dagligvarebutikker. Matavfallet gjennvinnes nemlig til drivstoff til offentlig transport, biogass og biogjødsel. De sistnevnte er et miljøvennlig og næringsrikt gjødslingsprodukt for landbruket, og DÈT kan vi like. 


Nå skal jeg ikke mase i det uendelige om kildesortering, men alt jeg ønsker er bare at vi alle skal få opp øynene litt. Selv har jeg aldri kildesortert en dritt, og jeg har bare travet forbi de grønne posene på ICA'n. Hvorfor skulle jeg gidde å kildesortere, liksom? Tåpelig tanke, men etter å ha skrelt nesten 10kg poteter, for deretter å innse at potetskallet kan bli til noe mer enn bare søppel, var det helt naturlig for meg å stikke bort på butikken tidligere i dag, for å hente disse grønne posene, helt gratis, sånn at ihvertfall jeg kan bidra til et bedre miljø. 

Sånn... Det var dagens lille tankevekker, og sammen med denne tankevekkeren ønsker jeg å dele den sjarmerende og festlige reklamesnutten som Renovasjonsetaten har gående om dagen. Flott budskap, og enda mer interessant info finner dere på Renovasjonsetaten sin Facebookside.

Med dette ønsker jeg dere en fantastisk lørdagskveld.

LOVE YOU ALL ♥

// I samarbeid med Renovasjonsetaten

15 kommentarer

Linda Mari

14.12.2013 kl.20:05

God kveld:)

Ååå herregud så misunnelig eg ble når eg leste at du har laget oreokake, eg elsker oreokaken!! Definitivt min favoritt kake:) ville uansett bare ønske dere en fin kveld og julebord:) og kjekt du tenker på miljøet:)

Klem fra Bergen

Nora Bender

14.12.2013 kl.20:36

Åå! Fantastisk at du tar det opp, blir så glad når folk viser at de bryr seg! Vi må tenke på at jordkloden ikke er til engangsbruk, men faktisk skal vare i mange år..

Marita Malmgren

14.12.2013 kl.20:38

Høres suuuuper koselig ut! Ingenting slår oreokake, oreokake er LIVET! Kom gjerne med din oppskrift den er sikkert kjempe god <3 du er så flink! Gleder meg utrolig mye til å se bilder fra dette :)

Jeg er veldig enig med deg, jeg syntes det er så utrolig viktig å ta vare på miljøet! Det handler jo faktisk om oss og det er oss selv det blir rammet mot hvis vi ikke gjør en forskjell!

Ha en super kveld videre, det skal hvertfall jeg, woop woop :) stor klem fra Marita! :)

Cathrine Nilsen

14.12.2013 kl.22:45

Oppskrift på oreokake passer jo helt perfekt, siden jeg skal lage det i imorgen! Heheh :)

Kos dåkker masse videre med julebord ♥ SMASK

siljepia

15.12.2013 kl.00:27

Hei og god kveld ;) Du koser deg sikkert i julebordet med dine venner nå :) Bare rolig kveld her.. Har gjerne lyst på oppskriften på denne hjemmelaget oreokaken du har laget til i kveld,samme med den oppskriften på den pølsegratengen du serverte til Betty :) klem <3

Gro

15.12.2013 kl.00:41

Ja til oreokakeoppskrift! :D

Kjempebra at du skriver om kildesortering, jeg er kildesorteringnazi :p haha! Men i her i Vestfold så sorterer hver husstand både restavfall, matavfall, plast og metall/glass. Er det ikke matavfall en gang i Oslo? :o

Kristiane Lie

15.12.2013 kl.01:19

Herlig engasjement! Deilig å se noe annet en dyr og pels på blogger (men det er flott det også). Tommel opp! Selv er jeg en flittig gjenvinne og har både blå og grønn pose i bruk i søppeldunker under vasken. Fortsett og stå på! Også må jeg si at du imponerer med maten ;)

Ida Hindenes

15.12.2013 kl.01:23

På landsbygden sorterer vi både mat, plastikk, papir og rest;) mange muligheter. Og vil veldig gjerne ha oppskriften! Håper dere har det gøy!

Helene Alvestad

15.12.2013 kl.04:50

Veldig bra innlegg!

Loveu, ha en fin aften med jentene Kristin <3 <3

Stine

15.12.2013 kl.08:48

Når legger du ut mer på bloppis? :)

Sofie Losnedal

15.12.2013 kl.09:25

Synes det er kjempebra at du tar det opp å bloggen og minner oss på det! Har alltid kildesortert selv, men har aldri vært ekstremt nøye på det. Men nå må jeg tenke meg om en ekstra gang før jeg kaster mat i søpla.

Digger deg!<3

Amalie

15.12.2013 kl.11:25

Håper du koste deg veldig, det fortjener du!

Skikkelig misunnelig på den oreokaka! <3

anne siri

15.12.2013 kl.14:30

NAAM, oreokake!! det er jo tidenes beste kake. Hvertfall dagenderpå!

Godt å se at du også er miljøbevisst. Er tross alt planeten det går ut over når folk ikke bryr seg... :)

Helli

16.12.2013 kl.18:44

jeg vil veeldig gjerne ha oppskrift!

Lina

19.12.2013 kl.00:13

Kjempebra att vi iallfall har noen som bryr seg om jordkloden og ikke bare kaster søpla hvor som helst. Jeg er ganske flink på kildesortering selv men det hender at jeg kaster søpla i naturen uten og tenke over det.

Du er fremdeles like nydelig håper du hadde en fin dag <3

Skriv en ny kommentar

hits