"DIY - SELF SURGERY"

God morgen, vakre venner ♥

Noe som skremmer meg er at en app eller et bilderedigeringsprogram får navnet "Perfect365" og "Beautify", for det finnes vel ikke noe perfekt eller vakkert over ihjelredigerte bilder, eller hva? Jeg ble rett og slett sjokkert over hvor enkelt det var å miste to tredjedeler av vekten ved tre tastetrykk, da jeg testet ut et bilderedigeringsprogram jeg nylig kom over. 

Jeg har den senere tiden sett noen ytterst skremmende bilder på et knippe blogger, og etter å ha lest en artikkel i VG, hersket der ingen tvil om at det finnes redigeringsprogrammer som kan forvandle deg til det ugjennkjennelige. Jeg tviler ikke et sekund på at utallige bilder som florerer på sosiale medier er retusjert herfra til Hollywood og tilbake, og det er så forferdelig synd at retusjerte bilder påvirker ungdom. Jeg har ingen vanskeligheter med å forstå at enkelte nettopp lar seg påvirke, at de tror på det de ser, og at man deretter får en kraftig knekk i selvtilliten. 

Det verste av alt er at det er umulig å sette en stopper for denne usunne utviklingen, for retusjeringen og redigeringen har nok kommet for å bli, og det er ubeskrivelig trist at noen ser et marked i andres dårlige selvtillit. 

Under her har jeg overdrevet drastisk, men jeg skal vedde alle julegavene mine på at jeg kunne lurt dere alle sammen ved å roe ned redigeringen to hakk. Selvbruningen kunne jeg sikkert sluppet unna med, det samme med den ekstra mørke sminken, samt highlightsene i håret... Det er søren meg utrolig hva man kan gjøre med nåtidens fotoverktøy.


At "Vi bare fikser på småting" har jeg svært vanskelig for å tro i flere tilfeller. Man trenger nemlig ikke å være en føkkings rakettforsker for å se at det ikke bare er småting som har fått en liten gjennomgang i enkelte tilfeller.

Å fikse på småting synes jeg faktisk er helt ok, og jeg skal ikke legge skjul på at også jeg har dempet et kviseutbrudd fra en annen verden som resulat av et mensenhelvete. Når det gjelder bruken av økt kontast og farger, og til tider noen festlige filter, er dette også noe jeg synes er helt ok, og jeg setter rett og slett pris på at der finnes effekter som kan gjøre bildene enda mer fengende og visuelt mer innbydende. Men å redigere seg selv ned 4 størrelser, gjøre øynene om til de største dådyrøynene, gjøre leppene større og i tillegg slenge inn noen plantater i titsa, nei da ødelegger du rett og slett bare for deg selv. 

Det er vel ikke noe som er mer nitrist enn å ikke kunne gå utenfor døren i fare for at folk faktisk skal se hvordan du egentlig ser ut. Dessverre tror jeg også at det kan være svært vanskelig å gi seg med denne overdrevne redigeringen hvis man først har begynt, for har man plutselig fått bittelitt større øyne, eller gått ned 4 størrelser på bildene du deler på disse sosiale mediene, skal det godt gjøres å gi en solid forklaring som folk faktisk biter på, når man viser seg i virkeligheten. Alt i alt, er det nok litt for lett å se seg blind på eget utseende... "Bare én størrelse ned. Det er det ingen som merker"... "Bare bittelitt mer fylde på leppene. Ingen ser vel ikke det"... "Bare to størrelser ned siden forrige uke. Null stress", og vips så sitter du der, ugjennkjennelig for både deg selv og andre, og med en helsikens vanskelig forklaring foran deg. 

Nei, folkens? Vær fornøyd med den du er. Det finnes faktisk bare én av deg som gjør deg helt unik, og det er ingen grunn til å gjøre dette vakre og unike om til noe som egentlig ikke eksisterer. Du er vakker, du er deg, og det kan ingen ta i fra deg!

Kjærleik ♥

Image and video hosting by TinyPic

47 kommentarer

anne siri

11.12.2013 kl.10:10

å herregud så sykt.. alle er jo vakre på hver sin måte. skremmer meg like mye at folk tror at de er nødt å redigere seg selv, at de tror at de må for å fremstå "perfekte". syns det er fryktelig synd at unge vakre norske jenter syns at de ser for feit ut, at de har for mange kilo på hoftene, at de har for stygg hud, for skeiv nese eller noe annet fordi de kanskje har fått EN kommentar i hele sitt liv eller bare har fått det for seg etter å ha gransket seg selv etter feil i speilet hver eneste morgen fordi de også har et bilde i hodet som sier "du må være perfekt". det er helt syykt at det faktisk har gått så langt, og det som er trist er jo at de faktisk tjener en hel del de som lager slike programmer og apper, fordi folk bruker de jo og betaler gjerne også dyre dommer for å få fjernet litt "fett" fra seg selv.. helt sykt, jeg blir kvalm!

anne siri

11.12.2013 kl.10:10

å herregud så sykt.. alle er jo vakre på hver sin måte. skremmer meg like mye at folk tror at de er nødt å redigere seg selv, at de tror at de må for å fremstå "perfekte". syns det er fryktelig synd at unge vakre norske jenter syns at de ser for feit ut, at de har for mange kilo på hoftene, at de har for stygg hud, for skeiv nese eller noe annet fordi de kanskje har fått EN kommentar i hele sitt liv eller bare har fått det for seg etter å ha gransket seg selv etter feil i speilet hver eneste morgen fordi de også har et bilde i hodet som sier "du må være perfekt". det er helt syykt at det faktisk har gått så langt, og det som er trist er jo at de faktisk tjener en hel del de som lager slike programmer og apper, fordi folk bruker de jo og betaler gjerne også dyre dommer for å få fjernet litt "fett" fra seg selv.. helt sykt, jeg blir kvalm!

Ida Biancq

11.12.2013 kl.10:11

Kristin, du er så BRA! Elsker at du skriver så fantastisk bra, og jeg kunne ikke vært mer enig med deg i dette!

11.12.2013 kl.10:18

Enig!men noen ganger syns jeg dine bilder er overredigert i forhold til farver og kontraster!tror man blir litt blind selv hvis man holder på med å redigere mye..når bildene er så redigeret så blir det et forvrengt bilde av virkeligheden og det syns jeg er synd!

Marthe

11.12.2013 kl.10:25

God morgen, Kristin :D Oiii, dette innlegget skremte meg litt, helt sinnsykt at det eksisterer et sånt redigeringsprogram, og det er som du sier, helt sprøtt hvordan jenter i ung alder påvirkes av media den dag i dag! Blir helt sjokkert over at man kan jukse så mye:o Når det er sagt, så synes jeg at det er bra du informerer og "advarer" dine lesere om at den perfekte dama man ser rundt på nette, ikke alltid har et perfekt og feilfritt utsenede som hun fremstår med!

Jeg synes at damer skal ha litt former, og synes du ser mye bedre ut på de bildene som ikke er redigert av deg! Du er rett og slett utrolig nydelig! Kos deg masse i dag;*

Signe

11.12.2013 kl.10:32

Kristin! Tusen hjertelig takk for alle de viktige temaene du tar opp! Du har jo helt rett! Det er helt forferdelig det presset vi har i dagens samfunn, ingen er like og vi er alle pene på hver vår måte, med disse app'ene blir ikke presset på oss noe mindre!

Igjen, tusen takk for at du skriver og setter lys på slike temaer som dette!

Du er fantastisk!

Klem

Kristiane Lie

11.12.2013 kl.10:45

Jøss, jeg visste ikke at dette fantes engang. Jeg blir fascinert over hva mennesker finner på. Det hjelper i alle fall ikke på selvtilliten på lenger sikt. Nei, jeg er enig med deg. Mennesket er vakkert som det er.

Kine

11.12.2013 kl.11:01

Kristin, jeg digger deg mer og mer for hver dag som går!

Charlotte

11.12.2013 kl.11:19

oi! har lest litt rundt om denne trenden. Er veldig glad for at du tok deg tid til å vise at denne trenden kan skape et forvridd tankesett om seg selv og hvordan man ønsker å fremstille seg selv.

Du er så flink til å skrive Kristin =) Bloggen din gjør meg glad og du skriver inspirerte innlegg =)

Hanne Alsaker Mathiesen

11.12.2013 kl.11:33

Oii! Dette er sykt!! DER SA DU DU DET!!! ❤️

Line Breilid

11.12.2013 kl.11:38

Woow sier jeg bare! Endelig noen som kunne sette ord på det! Det var et utrolig bra innlegg jeg nettop leste, kommer til å tenke over det i hele dag! Off det er en så syk verden vi lever i! Men jeg må også si at jeg digger måten du skriver på - ordene er så fengende!

Ha en fin dag videre! Lots of love! <3

siljepia

11.12.2013 kl.11:40

God morgen :) Herlighet ,det er sykt og ikke minst trist å se hvilken utviklingen endrer seg.

Veldig skremmende å se at ting endrer seg i total feil retning..

Helt enig i at alle er fine slik man er,, og man må kunne godta seg selv slik man er.

Det er utrolig bra at du skriver om dette temaet på bloggen din ;) Ha en fin dag ;) klem <3

Benedicte Skahjem Tokvam

11.12.2013 kl.11:47

Du har en fantastisk formidlingsevne! Jeg setter sånn pris på at du tar opp slike tema, det er så viktig å få det frem. Du er en herlig jente, og bloggen din er av dagens store høydepunkter. Fortsett slik du gjør, du er en inspirasjon uten like!

Ha en flott dag <3 Klem

Solveig Gravem

11.12.2013 kl.12:08

Men så er jo du sykt pen også da Kjære! Jeg er helt ærlig ikke fornøyd med meg selv, men er det mange jenter som er det da? Men herregud, jeg er enig i den " Elsk deg selv, det er ingen som deg" liksom.. Men noenganger er det så sykt vanskelig.. er så mye kroppspress.. Elsker bloggen din Kristin <3

11.12.2013 kl.13:01

helt enig! du skriver så utrolig bra kristin!!

Jenny Aasebø

11.12.2013 kl.13:03

Helt enig med et du skrev der! Jeg har selv gjort småting som å redigere på filter og sånt, men visse ting går litt vel langt noen ganger for noen, alle burde være fornøyd med seg selv. Kjempe bra innlegg Kristin, inspirerende:)

Ha en fin dag videre pena!!

Mariell

11.12.2013 kl.13:27

Amen! Digger at du er så ærlig og oppriktig.

Amalie

11.12.2013 kl.13:51

Kristin, du er helt rå! jeg elsker innstillingen din til livet, og at du har så sunne og reflekterte meninger! keep it up!

stor klem fra en fellow bergenser i Oslo

Sanne

11.12.2013 kl.13:58

Åh, TAKK for at du skrev dette innlegget, og takk for at du er så ærlig og oppriktig! Merket at jeg ble provosert når jeg leste overskriften på vg i går. Litt redigering og fancy filter er jeg helt for, men det fins da grenser.

Ha en super lillelørdag videre! Klem <3

11.12.2013 kl.14:17

Kommer et STORT TAKK ifra meg og!! TAKKtakktakk,som skriver om akkurat dette. Det er så alt for FEIL dette med redigering/retusjering. Hva er det vi gjør imot hverandre ?! Hva gjør at noen føler de MÅ redigere bildene og hva er det som gjør at vi "andre" som ser bildene IKKE føler oss bra nok bare fordi vi ikke er så tilsynelatende "perfekte" som de som fremkommer på bildene ? Hvis alle bare kunne ta 10 skritt tilbake, senke skuldrene og vite at en er bra nok akkurat som du er ville det vært(forhåpentligvis) så mye lettere og være seg selv og være fornøyd med det!!

Ingvild

11.12.2013 kl.14:34

stort hjelpemiddel for oss stygge som gjerne vil se bra ut på bilder da..

11.12.2013 kl.14:51

Sjokert

Emma Ravndal

11.12.2013 kl.14:54

Wow det er helt sykt !

Edward Sveen

11.12.2013 kl.16:30

Kristin!! Jeg har et skikkelig viktig spm som jeg håper du svarer på slutten av et innlegg eller noe sånt! Jeg lurer på hvor man får kjøpt billetter til ALCATRAZ i San Francisco? Drar til California om 10 dager så det er fint om du svarer så fort som mulig" :) Ikke svar i kommentarfeltet, for jeg kommer ikke til å sjekke det. Takk! <3

Amalie

11.12.2013 kl.16:46

Elsker sånne innlegg du skriver du skjønner virkelig hva en blogger er, alle toppbloggere redigerer veldig mye!

Helt sykt å se hva man kan gjøre med kroppen å utseende!

Hva heter appen?

Digger deg! <3

Maria Mathiassen

11.12.2013 kl.16:47

Kan ikke annet enn å digge ditt herlige vesen!!!

Helene Alvestad

11.12.2013 kl.16:59

Så utrolig bra at du tar opp nettopp dette Kristin!

Du er så god til å ordlegge deg.

Er helt helt sykt at dette faktisk går ann.. Og trist at mange tror på dette osv.

Sofie Losnedal

11.12.2013 kl.17:03

Jeg var ikke klar over at det fantes sånne apper en gang, jeg! Utrolig bra skrevet, kunne virkelig ikke vært mer enig i deg, Kristin

Marie

11.12.2013 kl.17:51

NOEN SOM HVET HVA DET REDIGERINGSPROGRAMMET HETER?

Marita Malmgren

11.12.2013 kl.18:01

Jeg er så enig med deg! Det er helt INSANE hvor mye denne verden har forandret seg! Jeg blir nesten skremt men er så glad for at jeg selv ikke er så ''avhenigig'' i alt som skjer rundt på sosiale medier osv men jeg syntes det er trist å se mennesker som havner der...

Men dette er et veldig bra innlegg, takk for at du deler slike ting :) stor klem fra Marita! :)

Rebekka

11.12.2013 kl.18:02

Digger deg Kristin! Du er fantastisk og jeg kunne ikke vært mer enig med deg <3 Trist at verden har forandret seg sånn..

Malene Hovden

11.12.2013 kl.19:00

Hvilket program brukte du for å redigere? Jeg vil og overredigere meg selv til å se ut som en fjott! <3

Mona

11.12.2013 kl.19:25

love u

Cathrine Nilsen

11.12.2013 kl.19:48

Jeg er helt enig i alt du skriver! Det er helt utrolig at sånne apper i det hele tatt eksisterer. Og at folk faktisk bruker de, at de redigerer bildene av seg selv før de legger de ut. Jeg skjønner det ikke... Det må da være mye bedre å bli likt for den man er, enn noe man har lyst å være. Rett og slett bare helt utrolig..

hilde skaiå tveit

11.12.2013 kl.20:49

så trist!

Liza

11.12.2013 kl.21:02

I really love how you think Kristin and how you make everyone smile with your opinion and I think you also give girls a better life while they are reading your blog. Thank you for being you! <3 love from Holland. p.s. are you coming to Amsterdam soon? xxx

Ingvild

11.12.2013 kl.21:26

Du er så bra! Blir alltid så glad når jeg leser det du skriver! Godt det er noen bloggere som er godt plantet på jorda!

Emilie ML

11.12.2013 kl.21:56

Jeg leste også om dette i en artikkel på VG, som jeg da leste for kun noen dager siden! Jeg lastet ned denne appen for å se hva det var for noe. Fyysøren, jeg kunne ikke kjenne meg selv igjen! Tenk at det er kun det lille der, med redigering osv. som skal til får å knekke selvtilliten til andre, og de er villige til å gjøre det bare for at de selv må vise seg frem å få "godkjennelse" av samfunnet som jeg kaller det ! DRIT OG DRA SIER NÅ JEG!

Når alt kommer et stykke vedder jeg en hundrings på at de fleste er enige i at det naturlige er det fineste!

Syns det var bra av deg å dele dette med oss :)<3

Er du ennå i Stavanger med Dennis eller?

Åååh drømmen hadde vært å truffet på dere to her, jeg kan nesten ikke se for meg rekasjonen min engang haha!<3 hadde vært såååå kjekt!

Ha en fin kveld kjære, fine, gode deg <3

Lena Pedersen

11.12.2013 kl.22:31

Bra skrevet! :) Du setter virkelig en vekker i de fleste av oss, utrolig at verden har blitt så forferdelig! :O

Cecilie Lien

11.12.2013 kl.22:52

Kan ikke bli mer enig i hva du skriver! At folk i det hele tatt lager slike apper/redigeringsprogram liksom. Hvordan vil de selvtilliten til folk skal være da? Nei vettu hva! Og i tillegg til å redigere seg tynnere, så bruker de også den air-brushen for å redigere huden sin så den bokstaveligtalt skinner gjennom bildet.. Ikke rart noen folk sliter med dårlig samvittighet, når det er slike bilder vi blir servert i media.. Stay real, sier jeg bare ;)

Guro Strømmen

11.12.2013 kl.23:02

Du er så fantastisk herlig!! Er helt enig med deg i det du sier ❤️❤️

Synne Nes

12.12.2013 kl.00:23

Veldig bra at du tar opp et såpass viktig tema, helt enig med deg i at dette er en utrolig negativ utvikling! Alle personer er perfekte på sin måte, med eller uten former. Nå kan man veldig enkelt retusjerer seg selv til praktisk talt ingenting, som du viser. Ingen, spesielt ungdom, har godt av å se slike retusjerte bilder hvor enn de går! Dette kan føre til mange problemer knyttet til selvtillit, som spiseforstyrrelser. Håper dette innlegget får mange til å tenke seg om, og til kanskje ikke å gå rett på de bildene de ser der ute. Nok en gang, bra du tar opp et så viktig tema! Du er en stor inspirasjon for mange av oss!

Jeanette

12.12.2013 kl.01:10

AMEN!!

Du skriver så bra, og det er bra at du tar opp dette.

Ida Lorvik

12.12.2013 kl.09:03

Wow! Det du skriver er så utrolig bra!! Er helt enig med deg!

THEA

12.12.2013 kl.19:18

haha det er så sykt sant! jeg va selv superstor fan av livingdoll før, og for et par måneder siden møtte jeg hun i byen og freaka helt ut. Jeg løp bort og spurte om jeg kunne ta et bilde med hun og hun bare sa nei og gikk videre. Hun så ikke engang på meg. Og for å si det sånn, hun så SÅ SINNSYKT annerledes ut i virkeligheten. Er rett og slett morsomt å se hvor usikker hun var på seg selv i virkeligheten (siden hun ellers redigerer bildene sine så mye), hun turde engang ikke se meg i øynene. Nei vet du hva, etter det "møtet" har jeg mistet all respekt for den dama. Det at hun redigerer bare på "småting" er så sykt bullshit, jeg har sett dama face2face 40cm fra meg, og hun var nesten ikke gjenkjennelig.

Rick

13.12.2013 kl.22:13

Å nei uffameg så teit dem e som redigere bildan sine. Det e jo helt kriminelt å se bra ut over nett. LOL tapera hele gjengen. Dumme hjernevaska robota. Alle bloggera

Magnhild :)

27.12.2014 kl.12:36

Du skriver så bra Kristin! Og du er fin nok som du er. :-)

Skriv en ny kommentar

hits