FRA BLOGGENORGE TIL MOBBENORGE

En riktig god lørdagsmorgen ♥

Èn ting som gjør meg litt irritert, er at jeg sjelden klarer å holde tilbake når ting provoserer meg, og det som er enda mer irriterende, er at jeg ikke får fingeren ut og kommer med mine meninger, før saken er på vei til å bli glemt. I dette tilfellet går det nok lang tid før saken bli glemt, for saken jeg refererer til er Fotballfrues lille instagram stunt, som har fått de aller fleste til å gå ut av sitt gode skinn... 

Sitt gode skinn, ja... Hva faen er galt med folk? Den oppførselen jeg har sett i media de siste dagene skremmer vettet av meg, og enda en gang har det norske folk bevist at vi elsker å rakke ned på de som får til noe her i livet... Jeg lukter sjalusi laaang vei, og jeg blir så inn i satans kvalm av enkeltes trang til å slenge så vanvittig mye dritt i det offentlige rom... Som faktisk kan få seg selv til å direkte mobbe et menneske som aldri har gjort noe galt. For Fotballfrue har vel strengt tatt aldri gjort noe galt... Bortsett fra å provosere, og hun har ihvertfall klart å opprettholde plassen sin på toppen av blogglisten for resten av bloggnorges historie. Godt jobbet!

Det jeg ikke kan forstå er at man lar seg sjokkerer... ALLE vet at Fotballfrue er en egen art, og jeg er også rimelig sikker på at en god slant av dem som leser bloggen hennes, leser den fordi nysgjerrigheten omkring "hva blir det neste", tar fullstendig overhånd. Jeg er ihvertfall en av de leserne, som bare MÅ klikke meg inn for å se hvor støvfritt og perfekt alt var i dag, og jeg klikker meg ikke inn for å la meg inspirere, snarere tvert i mot, for et såpass støvfritt og rosa liv er jeg på ingen som helst måte interessert i å ha, men det Fotballfrue skal få cred for... Det er at hun faen aldri gir seg, at hun jobber intenst hardt, både når det gjelder blogg og ikke minst trening, og at hun faktisk klarer å holder motet oppe på tross av all den dritten som florerer i kommentarfeltet på bloggen hennes, og ikke minst i de uendelig mange diskusjonsforumene som har blitt opprettet iløpet av de siste dagene. Jeg blir faktisk mektig imponert!

Jeg er enig i at bildet på instagram på mange måter ikke hører hjemme der i det hele tatt. Jeg synes faktisk at det er i overkant vulgært, jeg synes det er feil å sende ut signaler om at dette er fasiten til unge jenter som tydeligvis lar seg påvirke av alt og alle, men folkens? Vi vet jo alle at dette her ikke er det mest vanlige, og vi vet jo alle at vi innerst inne når vi ser dette bildet, egentlig tenker "fy flate så sinnsykt bra hun ser ut. Er det i det hele tatt mulig å ha en SÅ bangin' body fire dager etter fødselen? OMG!" Det er det de aller fleste av oss egentlig tenker, og er det noe Fotballfrue burde bli hyllet for, så er det jo at hun faktisk gidder å slite seg ut på mølla hver bidige dag, at hun trener 9 dager i uken, og at hun faktisk elsker det, men i Norge skal man egentlig ikke gi cred til sånne maskiner av noen treningsfreaks som ELSKER det, neida... I Norge gir vi cred til de som er chubby, til de som tør å vise slafsemagene sine frem, og til de som kan vise helt Norges land at det er HELT ok å ha 20 ekstra kilo på kroppen... Takk guuud for at det faktisk er ok, men hvorfor er det da ikke ok å være supertrent? Er det ok å mobbe de tjukke jentene i klassen? Nei, det finnes ikke ok på noen som helst måte, men da er det for pokker ikke ok å mobbe de som enten er trent, eller som rett og slett bare er superskinny av natur.

Kvinnekroppen er fantastisk, uansett fasong, men i Norge føler jeg at chubby is the new skinny, og for å være helt ærlig... SE på oss. Ta en god titt på det norske folk... Det er vel en overflod av de med litt ekstra, og enkelte av disse med det lille ekstra fyrer seg altså opp, tar fullstendig av i media, og skriver et hat-innlegg på bloggen sin som forhåpentligvis kommer opp på topplisten, etterfulgt av kvinnfolk som mener det samme, og som kan leke seg fritt i kommentarfeltet på en stakkars nybakt mors bekostning. Dette er på ingen måte akseptabelt, og jeg blir direkte flau over enkeltes manglende filter, når det kommer til det å uttrykke sine meninger. Det er faktisk lov til å holde bittelitt tilbake!

Enkelte bruker graviditeten til en unnskyldning for å spise ekstra godt, til å dytte i seg all slag dritt fordi "man spiser for to", og da kan man heller ikke forvente å se smashing ut etter at barnet har kommet til verden. Andre bruker graviditeten som en motivasjon til å holde seg sunn og til å trene litt ekstra, rett og slett for å komme fortere tilbake til sin idealvekt etter fødselen. Noen trener hardt som pokker gjennom hele året for å holde seg fit. Noen ser resultater, andre ikke, og her spiller også gener en stor rolle. Noen har rett og slett ikke muligheter for å bli skikkelig slank, fordi man ikke har anlegg for det, mens andre har lettere for å gå fort ned i vekt. Ingen kvinner er like, noen er syltynne, noen er "normale", noen er chubby, noen er supertrent, og noen er tjukk, og INGEN av dem bør bli mobbet for hvordan de ser ut.

Hvordan tror dere EGENTLIG at det er å være den mest skinny i klassen? Tror dere det er alright? Jeg har to venninner som er tynne som stilker, og som HATER det. Ingen klær passer, og når man må få skreddersydde jeans fordi at det ikke er mulig å finne riktig størrelse i favorittbutikken, nei da suges all motivasjon ut av dem. Og ja... De prøver å legge på seg, men for noen er det faktisk helt umulig, uansett hvilken sammensetning de går for kombinert med eventuell trening. Jeg føler virkelig med disse nydelige jentene, og samtidig er jeg glad for at jeg ikke er en stilk, men ønsker man å være en stilk og føler seg mest komfortabel med det, da er det opp til oss å akseptere dette. 

Det er lov til å være stolt av seg selv... Både når det kommer til arbeidsinnsats, eller treningsinnsats, og man skal kunne få muligheten til å være stolt, UTEN å bli rakket ned på. 

Fotballfrue er stolt av seg selv, hun velger å vise sin stolthet til hele verden, og hun kan være stolt med god grunn. Hun har jo tross alt slitt rumpen av seg de siste årene for å oppnå ønskede resultater, og resultatene kommer bedre frem nå enn noen gang tidligere. Ja, så er hun i overkant kroppsfiksert, men det er hennes valg. Nå er det bare opp til dem som ikke aksepterer henne, å la være å klikke seg inn på bloggen for å la seg provosere, og i tillegg prøve å holde de upassende kommentarene tilbake. 

Helt på tampen... Det er viktig å unne andre gode ting her i livet, og noe av den viktigste egenskapen man kan ha, er faktisk evnen til å kunne bli glad på andres vegne. Fokuser heller på dette, enn å rakke ned på dem som oppnår noe godt her i livet. 

Ønsker dere en fantastisk lørdag ♥

 Image and video hosting by TinyPic

//Bildet er hentet fra Dove-kampanjen

112 kommentarer

30.11.2013 kl.11:29

Utrolig bra skrevet! Er så enig som det går ann å bli :)

Oda♥

30.11.2013 kl.11:29

WORDS

May-Ingrid Thommesen

30.11.2013 kl.11:30

Veldig godt skrevet! :)

Kine

30.11.2013 kl.11:32

Endelig!! Har venta på et innlegg som sier akkurat det jeg mener. Veldig bra skrevet. Er så utrolig enig!

siljepia

30.11.2013 kl.11:32

Du får sagt det så bra du, får til å bruke de riktige og passende ordene :)

Er helt enig i alt det du skriver :D

Ha en fin dag du også :)

Anonym

30.11.2013 kl.11:34

Sinnsykt bra skrivet!! Kunne ikkje ha sagt det bedre sjøl! Digger forresten bloggen din!!

Bettina

30.11.2013 kl.11:36

Veldig bra skrevet!!

Siri

30.11.2013 kl.11:37

Utrolig bra skrevet! Det var akkurat disse tankene jeg selv satt med, og skulle ønske jeg kunne delt det med flere. Har ingen blogg å dele det på, desverre. Takk for at du skrev dette, Kristin! Kunne ikke vært mer enig. Vær glad på andres vegne, så får man det bedre selv også :)

Ønske deg en god helg!

Cathrine Nilsen

30.11.2013 kl.11:39

Du får virkelig sagt det! Kunne ikke vært mer enig.

Lena Pedersen

30.11.2013 kl.11:39

Kunne ikke vært mer enig! :D

Skjønner ikke hvorfor man ikke kan se forbi utseendet og kroppsfasongen til andre mennesker, og fokusere på personligheten! Det er så utrolig mange bra mennesker der ute, som få vet hvem er fordi de ser litt annerledes ut, så ingen bryr seg om å bli kjent med dem.

Jeg hadde selv en periode på ungdomsskolen hvor jeg gikk i de rareste klær! Jeg gjorde det som et "prosjekt" for å se reaksjonene til de rundt meg og hvem som fortsatt var med meg pga personligheten min :) må si jeg ble overasket over hvor negativt mange reagerte! For min del var det "skuespill", men synes virkelig synd på de som opplever det daglig!

Vil at folk skal se forbi utseendet til et menneske, for det ligger så utrolig mye mer bak! :)

Amalie

30.11.2013 kl.11:43

Så sant! Bra skrevet :)

Benedicte Skahjem Tokvam

30.11.2013 kl.11:46

Jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv! Du har så utrolig rett, og jeg blir rett og slett skikkelig inspirert her jeg sitter. At noen kan være så ondskapsfulle bare på grunn av ren sjalusi, det er rett og slett sjokkerende. Jeg håper mange leser innlegget ditt og kanskje tenker seg om en ekstra gang, det fikk du iallefall meg til å gjøre!

Ha en strålende dag videre <3 klem

Stine

30.11.2013 kl.11:46

Fantastisk bra skrevet, Kristin!

tonje

30.11.2013 kl.11:48

Helt enig med deg! du skriver bra og er flink til å formidle det du vil!

ALLE er nydlige på sin måte! enten en har for få kilo på kroppen eller for mye! det er som du sier, noen klarer ikke å legge på seg, mens noen klarer ikke å ta av.. selv sliter jeg med å ta av da jeg er for syk til å kunne trene, og har derfor noen kilo for mye! Men i det siste har jeg faktisk begynnt å akseptere det, det er ikke noe jeg kan gjøre så mye mer med, enn det jeg allerede gjør!

Josefine

30.11.2013 kl.12:08

Du får virkelig sagt det , Kristin!! Jeg kunne ikke vært mer enig enn det jeg er nå. Skjønner ikke at folk skal drive å rakke ned på folk på den måten. At folk kan være så onde bare på grunn av sjalusi, det er helt sykt. Håper MANGE leser dette innlegget ditt!! Kanskje folk tenker seg om en ekstra gang!!

Stå på videre, Kristin! <3 Elsker bloggen din !

Ha en fantastisk dag videre!

Lise

30.11.2013 kl.12:08

TAKK for at du skrev et FANTASTISK innlegg om denne saken! AMEN. Jeg har HELT LIKE meninger som deg på dette området. Og jeg er glad for at du deler det. Håper hver eneste sjel i Norge leser dette!

Ida Helen

30.11.2013 kl.12:08

Word!

Kamilla

30.11.2013 kl.12:17

Bra skrevet!

Mirjam

30.11.2013 kl.12:19

Helt enig! Bra skrevet! <3

30.11.2013 kl.12:20

Wow så bra skrevet

Christine Hindenes

30.11.2013 kl.12:26

Utrolig bra skrevet! Det er innlegg som dette som får meg til å klikke innpå bloggen din hver dag!

Kristine

30.11.2013 kl.12:28

Amen!

Lena Ludvigsen -

30.11.2013 kl.12:30

Som vanlig presenterer du gode tanker og meninger. Er helt enig:)

30.11.2013 kl.12:34

Du får det sagt!

30.11.2013 kl.12:37

Kunne ikke vært mer enig!

Charlotte

30.11.2013 kl.12:39

word. =)

Elisabeth

30.11.2013 kl.12:47

Kan egentlig si meg enig i alt du sa nå! Godt skrevet og veldig reflektert! :)

Tonje

30.11.2013 kl.12:55

Amen. Digger deg, Kristin!!

Janette

30.11.2013 kl.13:02

Endeliiiig noen med samme mening som meg

Mariell

30.11.2013 kl.13:06

Er så enig! Synes det er helt fantastisk at du tar opp dette temaet og deler noen kloke ord. Har aldri helt skjønt hvorfor enkelte folk føler denne trangen om å måtte i det hele tatt kommentere når det skal være negativt. Det kan man heller så enkelt og greit holde for seg selv. Har null respekt for dem som er så hatefull og sitter å hetse uskyldige mennesker over nett eller andre sosiale medier, det er de som gjør det som er den største skammen av alle.

Ida Kristin

30.11.2013 kl.13:16

AMEN!!!

Melissa Sundo

30.11.2013 kl.13:31

wow, sykt bra skrevet! godt å høre at det er noen andre enn meg som også tenker sånn <3

Kaja

30.11.2013 kl.13:42

Herregud... DU fikk ned alt det jeg har tenkt de siste dagene! Dette er det beste innlegget jeg har lest på LENGE. Anbefaler alle til å dele dette for å få spredd det videre :) Herlig! Ha en fin helg Kristin :)

Renate Kjellevold

30.11.2013 kl.13:44

sinnsykt bra skrevet Kristin! eg er så utrulig enig.

Trine

30.11.2013 kl.13:52

Kunne ikke vært mer enig!:)

Skjønner ikke at det er bedre å ha litt for mye enn å være trent og tynn.. Bra skrevet!:) heia fotballfrue, og heia deg!:D

Jeanette

30.11.2013 kl.13:57

Er så enig. Sykt bra skrevet!!

Folk er så innmari sjalu og det er fælt å lese. Jeg er ikke superfan av Fotballfrua siden hun skal få alt til å virke så perfekt.. men det er sånn hun her og det er hennes liv. I tillegg så jobber hun hardt for å oppnå ting, og det står det respekt av. Hun har jobbet beinhardt for den kroppen, og hvorfor skal hun ikke få vise den frem? Det er hennes valg.. men selvfølgelig da må man regne med dritt også (selvom det er synd at det blir sånn).

bare meg

30.11.2013 kl.14:06

Bra skrevet!

Kvinner skal få se ut slik de vil, uansett om de er tjukk-litt ekstra-superskinny. Min egen mening er vel at Marilyn Monroe er idealet av hvordan en kvinnekropp er perfekt! - noe som ingen burde streve etter å bli selvom. Man er kvinne som er født med rumpe, pupper og lår. Det er alltid det som har vært idealet, og har troen på at det er slik det for alltid vil være, og slik de fleste mannfolk vil sikle etter. Det som teller helt til slutt er uansett personlighet; for de som ikke er pene på utsiden, kan faktisk alltid bli elsket for sin pene innside - til slutt! Fotballfrue skal få leve livet sitt slik hun vil, har allerede en mann, så hvorfor føle seg truet av utseendet hennes? Instagrambildet hennes burde kanskje blitt latt liggende i bildene hennes privat men alle jenter bør huske på at det alltid er noen som vil elske oss for vår skinny,normal, frodig eller litt-ekstraskilo kropp :)

Lene

30.11.2013 kl.14:08

Fy søren, du får virkelig sagt det! Og du får sagt det på en fantastisk måte.

Rebecca

30.11.2013 kl.14:20

Enig med deg !

Sofie

30.11.2013 kl.14:20

Utrolig bra skrevet!!!!

Kaja

30.11.2013 kl.14:21

Håper fotballfrue leser dette :)

Elin

30.11.2013 kl.14:27

Endelig var det noen som skrev akkurat det jeg tenker. Digger deg!

Victoria

30.11.2013 kl.14:32

Takk!<3

Anna Charlotte

30.11.2013 kl.14:52

Fantastisk skrevet, jeg er så enig! :)

Maja Skalska

30.11.2013 kl.14:53

Så utrolig bra skrevet! Elsker bloggen din Kristin.

Du er et stort forbildet!

Viola Hansen

30.11.2013 kl.15:10

Åh, nå satte du ord på det jeg har tenkt hele tida! Takk! :) Selv om jeg selv en en 22 år gammel småchubby jente (ikke egentlig tjukk, men 3-4 kilo mer enn behagelig, you know) og er veldig imponert over hvordan FF orker å trene hver dag, men har innsett at hun er så heldig å virkelig elske det! Hvorfor skal ikke hun få drive med det hun elsker, slik som andre, uten å få hatmeldinger fra sånne som meg, som ikke gidder å trene? Nei vettu hva! Tulle-Norge..!

Jeg blir så glad for at blogg-Norge har oppegående folk som deg! <3 :D Ha en knallhelg!

Rikke Moxnes

30.11.2013 kl.15:13

super bra skrevet Kristin! Du er så flink til å oppdatere bloggen din med dagsaktuelle temaer i hverdagslivet, når det skjer!

Jeg blir så inspirert av deg og i flere tilfeller har jeg fått opp selvtilliten pga deg!!

Ha en fin lørdag stilikon

Juni

30.11.2013 kl.15:14

Det var det beste innlegget angående denne saken jeg har lest. Takk for at du er her, Kristin!

Christina

30.11.2013 kl.15:24

JANTELOVEN!! De fleste er i mot at man selv ikke har lov til å vise at man selv er bra! Men joda, vi som er i mot den er de som forsterker den. Enn om folk kan starte å tenke på seg selv i stede for å rakke ned på andre?

Vi bruker mer tid på å fokusere på andre, enn oss selv! Synd, men sant

Tonje

30.11.2013 kl.15:24

Tusen takk for dette innlegget. Har lekt med tanken i et par dager om å opprette min egen blogg for å få frem nettopp dette du skrev! Er 100% enig me deg. Du er helt fantastisk, har så lyst å klemme deg:D

karoline E.N

30.11.2013 kl.15:30

Hallo :) og igjen skriver du bare helt fantastisk BRA!! Jeg er så enig med deg, og jeg blir like provosert når jeg leser de fæle kommentarene folk i det hele tatt tør og legge ut! Jeg mener det at når man har slitt ræva av seg, så er det lov og være stolt over kroppen sin og er man ikke syltynn så skal man også være stolt av kroppen sin <3 uansett hva.. lillesøsteren min har alltid hvert tynn, og hun liker ikke at folk sier det til henne hele tiden! Og jeg har noen kilo ekstra, og uansett er jeg fornøyd med meg selv. Ville jeg hvert tynn, så hadde jeg gjort noe med det. Folk som slenger dritt, kan heller ta på seg treningssko og jogge seg en tur.

30.11.2013 kl.15:35

Endelig noen som tar hensyn til de som faktisk er tynne også, spyr av jenter som skal slenge dritt om folk med tynn, fin kropp for å føle seg bedre selv.

Bra innlegg Kristin!

Marthe

30.11.2013 kl.15:37

Så sinnsykt bra sagt! Du får virkelig satt ord på akkurat det du mener og jeg er helt enig!

Digger deg, du er en stor inspirasjon <3!

Ha en god helg herlige Kristin!

Stoor Klem<3!

Ann C

30.11.2013 kl.15:37

Det å si at Fotballfrue "er en egen art", er vel på grensen til å være mobbing det også vel?!?!?!

Sånn ellers så er jeg enig i det meste du skriver i dette innlegget.

Knallbra blogg forresten!

:-)

monika

30.11.2013 kl.15:38

Endelig noen med litt ekte innsikt! Beroliggende å se at det fortsatt finnes støttende og positiv energi rundt oss. Viktig å stå sammen! Veldig fint skrevet av deg, Kristin! :D

Kristiane

30.11.2013 kl.15:50

Hei. Jeg er veldig enig med deg i store deler av innlegget men, og det er et heftig MEN her. Nemlig;

"Det er vel en overflod av de med litt ekstra, og det er disse med det lille ekstra som fyrer seg opp, tar fullstendig av i media, og som skriver et hat-innlegg på bloggen sin som forhåpentligvis kommer opp på topplisten..."

Jeg synes det er kjipt at du mener det er oss med det lille ekstra som blir provoserte og rakker ned på fotballfrue. Jeg er helt sikker på at mange av de som har rakket ned på fotballfrue er flotte jenter og damer som likevel ikke er fornøyde med seg selv og aldri i livet hadde lagt ut et liknende bilde av seg selv, nettopp på grunn av disse "usynlige" skavanker. For all del, det er nok en del som rakker ned på fotballfrue som har synlige skavanker også. Jeg bare vet at kanskje jeg sitter her med det lille ekstra, men min reaksjon når jeg så bilde var ikke å bli provosert, heller ekstremt motivert til å fortsette treningen og kostholdet. Grunnen er nok at jeg har sluttet å sammenlikne meg med alle ande.. Min kommentar på bilde hennes var "hot mama".

Style By Keinapel

30.11.2013 kl.15:56

Så utrolig bra skrevet, er absolutt enig med deg :)

StyleConnection

30.11.2013 kl.16:01

Kristiane: Bra observert, Kristiane. Det var selvfølgelig ikke meningen å plassere noen i en bestemt bås, og jeg har derfor gjort en ørliten endring i teksten. Takk for ditt engasjement :)

30.11.2013 kl.16:06

ENIG

Wilma

30.11.2013 kl.16:09

Tusen takk Kristin!

Takk for at du fokuserte like mye på det å være tynn og det å være tjukk.

Og at det sårer like mye hvis noen sier til deg, "oj, du var tynn!" Som, "oj, du var tjukk!" For det opplevde jeg hele barneskolen og begynnelsen av ungdomsskolen... Mennesker nå tildags tror det er så lett å være tynn, at man ikke kan gå opp i vekt! Men NEI, det er det ikke og du beviser det! Stolt av deg, Kristin!! Elsker bloggen din OG personligheten din! Fyttikatta, STÅ PÅ!

Karine

30.11.2013 kl.16:22

Kjempebra skrevet :) Du får virkelig sagt det! Bloggen din er et friskt pust i hverdagen:)

Kristin

30.11.2013 kl.16:35

Utrolig bra skrevet, kunne ikke vært mer enig! Stå på videre :) God helg!

Mia Tønder Pettersen

30.11.2013 kl.16:42

Utrolig bra skrevet, kunne ikke vært mer enig! Og det er dette jeg like så godt med deg og bloggen du kommer med dine egne meninger. Du skriver de med passende og brae ord :)

Det er helt sikker likt for de som er tynn og få kommentarer enn de som er tjukk. Stå på videre og kom med flere slike innlegg <3

Loveu! Stor KLEM!

Gina

30.11.2013 kl.16:49

AMEN!

Stine

30.11.2013 kl.16:49

kunne ikke sagt det bedre selv! det er som om du sier akkurat det jeg tenker! Elsker når du sier meningene dine, for de gir alltid så mye mening!<3 fortsett med det kristin, digger hele deg jeg<3

Martine

30.11.2013 kl.17:09

Du får det sagt! Er så latterlig at alle som har noen ekstra kilo skal få være stolte av kroppen sin, men hun som har jobba ræva av seg får halve Norge på nakken, når hun viser fram den utrolige kroppen hennes. Nesten komisk å se hvor sjalu folk kan være. Istede for å hate på fotballfrue, kunne de konsentrert seg om seg selv og heller tatt en joggetur!

Ha en flott helg videre Kristin! <3

Kokohjørnet

30.11.2013 kl.17:11

Er så sinnsykt enig i det du sier . Jeg får vondt i sjelen av å høre på folk som slenger dritt og er sjalu på andre !!! Folk blir provosert men bør heller bli inspirert !

Amalie

30.11.2013 kl.17:22

Du fikk sagt det! Man er den man er!

Har to i klassen som er syltynne, buksene er helt slakke å de passer ikke.

Det at folk slenger dritt er bare sjalusi..

De skjønner ikke at det går an å trene til man blir helt fit!

Fotballfrue må være sterk for å ta inn den dritten som blir slengt om henne.

Kamilla Haaland

30.11.2013 kl.17:23

Skrev et innlegg igår om "fat is the new skinny." det er virkelig sant at tykt er det nye tynt. Og hvis man liker å trene er man liksom syk... Jeg skjønner meg ikke på det fokuset som er rundt og går... Det virkelig som om folk ikke tenker på at fedme faktisk er et problem, og heller jubler det frem som vakkert...

Ingvild

30.11.2013 kl.17:27

oh gad ikke du også, kan ikke bloggerne roe seg litt a.

dette "fotballfrue-styre" er på hver eneste blogg, jeg klikker snart.

Lina

30.11.2013 kl.17:41

Det hadde vært en fordel om du klarte å ikke angripe noen i dette innlegget, men dessverre gjør du også det. Å hevde at de med noen kilo for mye angriper fotballflua pga sjalusi er nok feil, og det ødelegger dessverre et ellers fornuftig innlegg.

Grunnen til at mange med"litt ekstra' reagerer er ikke fordi de ønsker å fremheve seg selv som bedre - det handler om behovet for å vise at man ikke må se ut som flua 4 dager etter graviditet.

Jeg er like gammel som deg, og liker å tro at jeg står ganske støtt i troen på at jeg er god nok - men det er faen ikke lett. Når jeg da tenker på usikre tenåringsjenter som daglig forholder seg og ser opp til fotballfrue, kristine ullebø osv så blir jeg alvorlig bekymra. DERFOR er det viktig at de som ikke ser ut som fotballfrue tar til motmæle. Ikke fordi det er BEDRE å være tjukk enn tynn, men fordi det aller aller viktigste er å ha det bra med seg selv! Når du nå kaller dette sjalusi.. Vel.

Ida

30.11.2013 kl.17:43

Utrolig bra skrevet, Kristin! Er såå enig

Anna Grindvold

30.11.2013 kl.18:00

AMEN! Jeg er så enig idet du skriver.

Det som er så bra med bloggen din at du også deler meningene dine!

Det er alt formye fokus på hvordan du ser ut! Er du tykk eller er du tynn... Det gjör meg kvalm!! ( gleder meg til å höre hvem som blir månens leser!)

Ha en fantastisk helg!

Klen fraaa Mörejentaaa :*

Madelen

30.11.2013 kl.18:12

Veldig bra skrevet! Bedre sent enn aldri ;)

Martine

30.11.2013 kl.18:22

bra skrevet, men likte ikke helt den med "se på det norske folk", virket som du mente at norge er det nye amerika. Greit nok, er jo en del som gir litt f. i hva de putter i seg osv., men for min del føler jeg faktisk av overtallet av de norske jentene ser faktisk bra normale ut! :)

Rikke

30.11.2013 kl.18:27

Ufattelig godt skrevet, kunne ikke vært mer enig selv!

Marita Malmgren

30.11.2013 kl.18:35

utrolig bra skrevet, kunne ikke sagt det bedre selv! Fotballfrue ser nydelig ut og jeg unner henne det! Hun har tross alt slitt for å se ut som hun gjør. All creds til den dama der! Håper du har en super fantastisk lørdag! Stor klem fra Marita! :)

Frøydis

30.11.2013 kl.18:57

Helt enig med deg, fine Kristin :-)

Lene

30.11.2013 kl.19:12

Du er helt rå Kristin! Du satte nettopp satte ord på følelsene jeg har i forhold til dette enorme fokuset på kropp - takk ♥ Håper og tror du klarer å åpne mange øyne med dette innlegget.

Linn Terese, linnsway

30.11.2013 kl.19:22

10 poeng og en stemme til Kristin.

Ser det er noen som reagerer på at du kaller det sjalusi, og det kan jeg på noen måter forstå, men på andre måter, så går de glipp av poenget? Det har vel mer med det at har du ikke noe godt å si, så trenger du ikke si noe i det hele tatt. Spesielt når det kommer til noe så sårbart som ens utsende. For kommentarene rundt innleggene, er vel like påvirkende og skadelig for de unge som det leserne mener innlegget er.

Ett godt skrevet innlegg Kristin, ikke ta dette feil, men jeg liker litt når du blir provosert :)

Ha en nydelig lørdag!

mvh Linn Terese:)

Hilde

30.11.2013 kl.20:14

Du skriver så bra!! Og jeg er selvfølgelig helt enig :)

Tine Fiskaa Håvak

30.11.2013 kl.20:21

Jeg er så enig som det går an! Det visse mennesker trenger å trene litt på er å være glad på andres vegne. Selvom en kanskje ikke lykkes selv, trenger en ikke å dra alle andre ned i dritten med seg...

Hanne

30.11.2013 kl.20:22

Enig! :)

Stine

30.11.2013 kl.20:29

Så bra skrevet! Jeg er en av de "stilkene", men som du sa, jeg trives best med det:) Det er så unødvendig å mobbe og kommentere andre bare fordi de er annerledes enn deg selv, skjønner ikke hvorfor så mange gjør det, de må da ha bedre ting å bruke tida si på...

Digger deg Kristin<3

Ingeborg

30.11.2013 kl.21:20

Elsket meningene dine, Kristin!

Du er så utrolig kul!!! Mitt eneste forbilde!

Du er fantastisk og har AMAZING KUUUL STIL!!

Stå på, gleder meg til du avslører hemmeligheten din

Kooos:):):):

Svanhild

30.11.2013 kl.21:42

Ok, Dette mååå jeg bare kommentere! Utrolig flott skrevet!

Jeg har slitt veldig med å formulere min mening ang denne saken, mest fordi jeg i starten ble så provosert av denne damen som la ut DET bildet for et VELDIG påvirkelig publikum. Jeg ble skuffet, og jeg synes synd på alle mine gravide venninner og alle fremtidige gravide kvinner som plutselig skulle få en ting til å bekymre seg over, hvordan man ser ut fire dager etter fødsel :p

MEN så kom alle reaksjonene. Folk disser og mobber og sier at ingen menn liker tynne jenter (????). Altså, halloo, det er er dame med følelser dette. Jeg er sjokkert over hva folk får seg til å si. Er dette bedre forbilder enn hun som stiller i sexy undertøy rett etter fødsel? Neimen ikke sikkert.

Totalt sett har jeg blitt sjokkert x 2, både av frua selv, men også av oss andre. Alt folk tør å lire fra seg. Gudameg.

Takk for et ordentlig innlegg om saken, jeg støtter så absolutt det du sier.

Gog helg til deg <3

Therese

30.11.2013 kl.23:07

Saken om fotballfrue og bilde hun la ut har tatt helt av. Personlig mener jeg det er å øke kroppshysteriet ennå mer ved å legge ut slike bilder, spesielt siden de som leser blogger ofte er i ung alder og påvirkelige. Synes generelt folk som legger ut bilder av seg i undertøy ikke hører hjemme i sosiale medier, blogger e.l. Men nå gjorde hun nå det, og det er jo greit. Det som ikke er greit, er alle reaksjonene fra mennesker. Netthets er en utrolig skremmende og økende fenomen. Bare fordi man sitter bak en skjerm, gir deg ikke rett til å si hva enn du mener. Om fotballfrue var stolt av sin kropp og har jobbet for den, så la henne være stolt. Å begynne å regelrett mobbe og kalle henne en dårlig mor, synes jeg er å dra den langt over streken for akseptabelt. Om alle hadde hatt litt folkeskikk, så hadde de sett at slikt passer seg ikke å si, uansett situasjon.

Ida hindenes

30.11.2013 kl.23:10

Er enig i poenget ditt, men det fotballfruen gjør er nok mer skadelig en det du vil gjøre det til. Er kanskje noen unge faner som også nett har født og ikke ser ut som hun og dette kan gi signaler om at du bør se slik ut eller ikke vise deg. Eg har god selvtillit og driter i vekta, men andre har ikke det og hun er en av Norges mest leste blogger og sender ut ganske skarpe signaler. Men for all del det er yttringsfrihet og hun kan ligge ut så mange bilder hun vil. Men ville ikke gjort det selv da eg ville tenkt på hvilke signaler det sender ut. Men alle burde elske kroppen sin i sin figur,realiteten er at få gjør det ;).en du skriver bra, og er enig med prinsippet :)

Hilde

30.11.2013 kl.23:29

Er så enig med deg!!!! Årh, kunne ikke sagt setta bedre!!!

Ida

01.12.2013 kl.00:04

Dette er det beste innlegget du noen sinne har skrevet!jeg er mektig imponert over hvordan du skriver om dette teamet, så utrolig bra formulert og fengende!jeg er hjertens enig!fantastisk, godt jobba!klem fra meg

Johanne

01.12.2013 kl.00:38

åh, AMEN for dette innlegget!

Utrolig bra skrevet, og jeg tror de fleste kjenner seg igjen i det du skriver innerst inne. Desverre er det så utrolig enkelt å slenge seg på den negative bølgen når den tar overhånd overalt, spesielt i media.

Du skriver så utrolig bra og "rett frem". Elsker bergensere takket være deg!

Kristine Pedersen

01.12.2013 kl.11:33

Så utrolig bra skrevet, Kristin! Jeg er så enig med deg, og du skriver det på den råeste måte! Love youuu <3

Benedikte

01.12.2013 kl.12:15

Såå enig med deg!

Helli

01.12.2013 kl.13:33

you go girl! Mye bra du kommer med her!

Karla Suzanne

01.12.2013 kl.13:39

Takk!

Luksusdyret

01.12.2013 kl.15:57

I <3 U !

01.12.2013 kl.16:19

så bra skrevet! Og det med at det er de som er chuppy som få cred og ikke de tynne. Har du noen gang hørt noen si te en tjukk/chuppy person "du er altfor feit" nei, det har nok ikke så mangen. Men derimot, har du hørt noen si til en tynn person "off, du e så tynn, du må legga på deg" det har nok de fleste. Hvorfor skal man bare kunne rakke ned på de tynne? de har jo følelser om det! De tror bare at det ikke såre oss. Noe det egentlig gjør heilt innerst.

Mailin Hoel

01.12.2013 kl.16:42

HELT enig med det du skriver her, kunne ikke sagt det på en bedre måte selv.

Har merket i det siste selv at de som har litt ektra på kroppen er de som er "perfekte"... fordi "menn liker kjøtt, ikke bein" ... Det synes jeg også blir feil å si, tenk på de som er naturlig tynne uten at de en gang prøver. Liker at du godtar alle fasonger og skriver om det i dette innlegget. Håper folk kan ta det til seg, og skjønne at ingen er like. Alle kropper er fine, uansett lite eller mye kjøtt.

Jeg er av den typen som kan spise akkurat hva jeg vil, og uansett hvor mye så legger jeg ikke på meg en kilo. Og for min del er det helt okei, men for slengt kommentarer som "legg på deg, fattige unge"..

Utrolig bra skrevet, tommel opp! :)

Pia

01.12.2013 kl.16:49

Veldig bra skreve!!! eg e veldig enig!

ane olivia

01.12.2013 kl.16:54

fyfaen, du er rå. - P R E A C H

Nina

01.12.2013 kl.18:53

Kommenterer sjeldent på blogger, men føler for å gjøre det nå. Jeg er enig i mye du skriver her Kristin, virkelig, men! Fotballfrue har vel egentlig aldri sagt/skrevet at dette er hvordan man SKAL se ut etter en fødsel? At dette er en fasit på hvordan en kvinnekropp skal være? Det er slik HUN ser ut. Enig i at man ikke trenger å legge ut slike bilder, syns selv det passer til privatbruk. Men vi må gi Fotballfrue en liten break her assa...Just saying:)

Linda

01.12.2013 kl.19:38

Jeg syntes det er vanskelig å skrive uten å virke kjip, for jeg liker deg så ufattelig godt Kristin, og syntes bloggen din er DEN viktigste på hele topplisten.

Den er det av den ene grunn at du er et ufattelig sunt forbilde for unge jenter. Du er reflektert og smart og samtidig utrolig avslappet og det er så viktig at Norske jenter kan lese om et ekte liv og ikke et fasade liv. Derfor ble jeg så skuffet av dette innlegget.

Jeg er helt enig i at kommentarene mot FF er grusomme, det er mye ondskap og direkte mobbing og det er forferdelig og jeg kunne ønske at så mange holdt seg for gode for de usakelige kommentarene, for de overskygger den virkelige og viktige kritikken her.

Fotballfrue er en av de kvinnene som påvirker unge jenter og deres skjønnhetsideal så til de grader, og ved å legge ut det bildet så viser hun at hun ikke reflekterer rundt hennes egen påvirkningskraft og hvilket ideal hun skaper.

Er det verdt å legge ut et slik "skrytebilde" av seg selv 4 dager etter fødselen hvis det får tusenvis av kvinner som har født til å føle seg stygge og mislykket? og hvis det får unge jenter som ikke har født, men føler FF ser millioner ganger finere ut en dem tilogmed rett etter hun har født? Og ikke minst, at alle mannfolkene som ser dette kan få tanker og forventninger om at det er slik dama skal se ut etter hun har presset ut en baby...

Jeg mener det ikke bør være verdt det. Og det er her skaden ligger, når 100.000 leser bloggen hennes hver eneste dag bør man forstå den makten man har, den evnen man har til å påvirke. Og folk blir påvirket, enten de vil eller ikke. 60% av alle 16 åringer syntes de er for tykke mens bare et veldig lite mindretall faktisk er det, det er pga media.

Jeg vet ikke om du gjør det bevist eller ikke, men du fremstår konsekvent som et godt forbilde og det virker som du er så inderlig reflektert over singnalene du sender ut og den makten du har. Du er en utrolig vakker og slank kvinne, men du har ALDRI fokus på det. Selvom du hver dag legger ut outfitbilder hvor kroppen din syntes er det ikke kropp i fokus på hva du skriver og hva du signaliserer. Du signaliserer positivitet, og en glede over livet og det å være seg selv, og det er så ufattelig verdifullt og sårt trengt i blogg-Norge.

I mine øyne er du alt fotballfrue ikke er, og derfor hadde jeg ønsket du i dette inlegget hadde fokusert på hvordan hun missbruker sin posisjon som et kvinnelig forbildet istedet for å kommentere at de med det lille ekstra er damene som hetser.. du fremstår det som om bare de som har litt mer på kroppen reagerer, jeg reagerer ikke på dette pga hvordan kroppen min er, dette handler ikke om at jeg er for tynn eller om jeg er for tykk, dette handler ikke om sjalusi, det handler om barn og unge kvinner i Norge som hver dag føler de ikke er bra nok.

kelly

01.12.2013 kl.20:56

Helt enig i det Linda skriver!Det du skriver doesnt add up!Først er du positiv etterpå så måtte du bare få ut fordommene dine med engang!"Det er vel en overflod av de med litt ekstra, og det er disse med det lille ekstra som fyrer seg opp, tar fullstendig av i media, og som skriver et hat-innlegg på bloggen sin som forhåpentligvis kommer opp på topplisten?" IKKE OK!

02.12.2013 kl.02:07

Du skrev for en stund siden at du hadde hatt litt komplekser med magen din osv. Men nå når du var blitt så slank etter Robinson turte du å legge ut bilde av magen. D påvirke vell ungdom mer enn fotballfruen sin sunne og veltrente kropp.

idakristana

02.12.2013 kl.03:10

Hei, du er flink til å skrive! Jeg var kjempetjukk etter jeg fødte nr2, men har gått ned 30 kg og er enda litt chubby! Jeg syns fotballfrue er helt rå, og er ikke sjalu! :) Stå på Kristin mor!

Helene Grøvo

02.12.2013 kl.07:32

Bra skrevet Kristin. Jeg er veldig enig, jeg syntes det blir for dumt at de som er ''chubby'' skal få vise seg fram og skryte av seg selv hvis ikke de med andre kroppsfasonger skal få vise seg fram å..Dessuten så blir ikke ungdommer påvirket av alt de ser, eller jeg blir hvertfall ikke det, vet ikke hvordan det er med alle andre. Jeg føler meg ikke tjukk bare fordi jeg ser bilde av noen som er fit.

02.12.2013 kl.08:56

Er så enig her! veldig bra skrevet

Tonje

02.12.2013 kl.12:50

Janteloven ser det ut som vi aldri skal bli kvitt her i Norge, er flaut hvor lite folk klarer å være glad på andres vegne når de klarer å oppnå ting de ikke klarer selv.. Da skal man heller kritisere og rakke ned på dem.

Utrolig bra skrevet Kristin, HELT enig i alt! :-) Å bli glad på andres vegne er så utrolig viktig, og jeg er så glad jeg, du og flere av de som kommenterer her er av de som klarer det, i stedet for å rakke ned på personer som kanskje har klart å oppnå noe du selv ikke har.

Lisa Uhlén

02.12.2013 kl.23:33

JA! Flott! ;D

Ida

03.12.2013 kl.21:40

Syntes dette var et bra innlegg!

Jeg er også lei av det at kvinner i Norge skal være så chubby. Jeg syntes former og kurver er fint, men føler liksom nordmenn tenker på en helt annen måte?

Jeg har vært tynn hele livet og føler jeg alltid blir hakket ned på.

Synne Nes

18.12.2013 kl.00:25

Veldig bra skrevet! Du har helt rett i at alle burde bli akseptert for den de er, uansett kroppsfasong. Synes overskriften din beskriver bra hva som skjer med bloggnorge. Leser en del blogger selv og følger med på det som skjer rundt dem, ser at flere og flere får utrolig mange stygge kommentarer. Skjønner ikke hvordan folk kan oppføre seg på den måten, har de noe i mot bloggeren er det bare å holde seg unna! Personlig synes jeg det er inspirerende hvor fit fotballfrue var så kort tid etter fødselen. Hun fikk veldig mange neative kommentarer knyttet til hvor mye hun trente under graviditeten, men hun viste jo nå i ettertid at det virkleig gav resultater. Liker de innleggene du skriver rett fra hjerte, du har så mye bra å komme med! Fortsett sånn :D

17.01.2014 kl.16:23

Supert skrevet! Som om du tok ordene rett ut av kjeften på meg her! Må folk se til å holde kjeft, og oppføre seg voksent. Eller bare dra til pieces vis dere ikke liker det!

Skriv en ny kommentar

hits