DAY 39 - DITT POLITISKE STÅSTED

God morgen, vakre lesere ♥

Jeg vet ikke helt hva jeg egentlig tenkte på da jeg la inn dette punktet i challengen, for det er vel kanskje de færreste av dere som egentlig interesserer seg for politikk, MEN det er faktisk rimelig greit å få inn noe annet enn "nytt i garderoben", "dagens outfit", osv. Litt mer kjøtt på beinet er viktig, og jeg lover å ikke skrive side opp og side ned, med gørrkjedelige gloser som omhandler mitt politiske ståsted. 

Politikk er jo egentlig ikke noe jeg interesserer meg noe spesielt for, men likevel er det viktig å holde både øyner og ører åpne, slik at man faktisk vet hvilket parti man skal stemme på. Det er jo så viktig å bruke stemmeretten sin, og ved forrige stortingsvalg tok jeg meg selv i å følge intenst med på TV, for å se om vi kom til å få en ny regjering. For første gang i historien syntes jeg faktisk at politikk ble bittelit interessant, og vedder en hundrings på at jeg kommer til å sitte klistret til TV-skjermen denne gangen også. Mandag 9.september, for å være mer eksakt.  Hehe!Jeg mener at alle mennesker er født likeverdige uansett rase, kjønn eller seksuell legning, og skal ha like retter og muligheter til å delta i samfunnet og være med å forme dets felles kjøreregler. Jeg vil derfor støtte en pollitikk som fremmer personlig og menneskelig frihet, og for at dette skal fungere trenger vi et aktivt og deltakende folkestyre som gir alle mennesker gode vilkår for personlig vekst og frihet.

Jeg stiller likevel alltid spørsmål til innvandingspolitikken, til utenlandske statsborgeres mulighet til innreise, opphold og bosetting i Norge. Jeg synes det er fantastisk at vi bor i et land hvor vi kan samle x antall ulike nasjonaliteter under ett og samme tak, men selvom jeg mener at alle er likeverdige uansett rase, så skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke setter pris på et ukontrollert hav av innvandrere, hvis de bryter de regler og lover som vi har her i landet. Jeg finnes ikke på noen som helst måte rasist, men man kan ikke unngå at tankene løper litt løpsk, hvis man hører at kriminelle handlinger har blitt begått av en eller flere innvandrere. Innvandrerne skal selvfølgelig få bo her i Norge, og det viktigste er at de ikke blir satt i én og samme bås, men kriminelle innvandrere har jeg ingenting til overs for, og mener bestemt at de kan dra seg tilbake til der de kom fra. Punktum! 

Når jeg skal stemme på et parti er det naturligvis mange faktorer som spiller inn, og de viktigste må være, eldreomsorg, økt fokus på å bekjempe mobbing i skoen, miljø, innvandringspolitikk, kortere helsekøer samt bedre kvalitet, og lavere skatter. Høyre er et parti som fokuserer på flere av disse punktene, og derfor blir det ganske naturlig for meg å stemme på dem. I tillegg synes jeg at Erna Solberg er helt rå, hun er så sinnsykt flink til å ordlegge- og snakke for seg, og jeg hadde digget å se henne som vår nye statsminister, så da får vi se hva som skjer i september...

Hva tenker dere? Er det noen av dere som er mer politisk engasjert enn andre? 

SMASK ♥

52 kommentarer

Nikita <3

03.07.2013 kl.12:58

Jeg er nok ikke så politisk engasjert, men synes det er spennende når andre er det :D

Oda Ulrikke

03.07.2013 kl.12:59

jeg er enig med deg på så og si alle punktene, men vil legge til ett til. Jeg er utrolig opptatt av dyr og at de skal ha det bra, så når jeg får stemmerett om et par år, kommer jeg også til å legge fokus på at partiet ikke støtter dyremishandling!

Ha en fortsatt fin dag, Kristin! Digger deg <3<3

Renate Kjellevold

03.07.2013 kl.13:12

eg er ikkje noke særlig politisk engasjert, men syns til tider at det er spennande! er enig med deg i alle punkta dine, men har liksom ikkje satt meg ut ett parti :)

Maja Romstad

03.07.2013 kl.13:14

Jeg er nok ikke politisk engasjert i det heletatt, men det har mye med alderen min og gjøre!

Jeg er bare 14 år og det er enda fire år til jeg blir myndig. Men når den tid kommer, så skal du ikke se bort ifra at jeg engasjerer meg.

Jeg må skynde meg fordi jeg bruker mobilnett og skal på båttur...

Du får ha en strålende dag Kristin! Her er det sol og jeg håper for din del at det er like fint i hovedstaten!

suss og klem <3

MarleneHL

03.07.2013 kl.13:27

Jeg er ikke politisk engasjert jeg heller. Men jeg følger litt med og vet hva jeg står for. Det tror jeg er noe av det viktigste en person kan vite, hvor man står og hva man mener!

De sakene jeg tenker mest over er eldreomsorgen og økt fokus på mobbing. Mobbing er det værste som finnes og det kan fort ødelegge en person for livet.

Ha en fin dag, vakre. :-)

Cathrine F

03.07.2013 kl.13:27

Jeg er ikke så opptatt av politikken rundt i Norge. Men her jeg bor er jeg vel litt med. Har vært i elevråde på barneskolen to ganger og ble spurt rett før sommeren om jeg ville være med i en politisk gruppe som representerer den lille plassen jeg bor i. Slik at kommunen får litt mer innblikk fra vi som bor her også. Har ikke fått så mye info ennå, men det høres kjekt ut og man får betalt. Noe jeg fikk vite etter jeg takket ja. Slik at nå får vi bare se, hehe.

Men, kos deg videre Kristin ♥

Cecilie Lien

03.07.2013 kl.13:28

For å være helt ærlig, så er jeg ikke politisk engasjert i det hele tatt.. Har alltid syntes det er gørr kjedelig å sette seg inn i alle de forskjellige partiene, og forstår ikke at folk kan engasjere seg så mye i dette. Hahaha! I år har jeg faktisk stemmerett, men har ingen anelse om hvem jeg skal stemme på. Må si meg enig i flere av de punktene du har skrevet her da, så skal ikke se bort om jeg muligens stemmer på høyre jeg også. Har heldigvis et par måneder til å prøve å sette meg litt inn i det, og finne ut hvem som jeg blir å stemme på, haha!

Ha en fantastisk dag videre, Kristin!

Maria

03.07.2013 kl.13:53

Fullt enig med deg, i hvertfall når det kommer til innvandring..

Men, stemmer ikke Høyre :)

Mia Tønder Pettersen

03.07.2013 kl.14:19

Jeg er faktisk ganske engasjert, jeg er medlem av AUF og føler det er det partiet jeg kommer til å holde meg til :D altså AP :) Men jeg er enig med deg om det med innvandring osv.. Noe som AUF virkelig er for :D

Håper du har hatt en nydelig dag videre, skjønne deg<3 Klem!

Johanna Kristin

03.07.2013 kl.14:27

Jeg er veldig politisk engasjert, selv om jeg bare er 14 (snart 15). Jeg er enig med veldig mye av det du skriver Kristin, og du er en av de mest fornuftige personene jeg vet om. Jeg er veldig glad du ikke stemmer FrP, og selv liker jeg høyre godt. Men på en annen side er det en liten ting jeg er uenig med deg i.. Lavere skatt er noe de fleste vil ha, men det fører til dårligere velferdsstat! De med god rå vil jo selvfølgelig ha pengene sine for seg selv, men hva med de litt fattigere da? Hvis en person med dårlig råd plutselig får en alvorlig sykdom (som kan koste mange mange tusen kroner), er det ikke sikkert personen kan betale for sykehus! I tillegg kan det faktisk hende vi må betale for skole.. Mye bedre å betale en god sum i måneden for å få gratis tilbud i samfunnet ;) GO AP!!

Elise

03.07.2013 kl.14:44

Kan for første gang stemme under et valg, og selvfølgelig skal jeg benytte meg av tilbudet når jeg har mulighet! Er veldig enig i punktene, helt til det kommer til Erna Solberg, er virkelig ikke noe fan av hu.

Selvfølgelig skal folk få stemme eller ikke som dem sjøl vil, men om du ikke har stemt, så kom fanken meg ikke hit å klag, for akkurat den stemma du ikke la ned, kunne vært med å endra på resultatet!

Altså er både missfornøyd og fornøyd med ting her, men har stor respekt for Jens Stoltenberg og hvor dyktig han er :)

Mathea Strømmegjerde

03.07.2013 kl.14:52

Jeg engasjerer meg litt, men ikke mye siden det enda er noen år til jeg kan stemme.

Men jeg mener nesten det samme som deg + jeg vil at kulturlivet i norge skal komme mer frem enn all denne teite sporten. Vil vertfall at Jens Stoltenberg skal byttes ut!

Digger bloggen din kristin! Så må du ha en fin dag!

Stine Ailin

03.07.2013 kl.15:13

Enig!!

T

03.07.2013 kl.15:35

Ikkje stem høgre!! Rekner med moren din er uføretrygdet pga MSen? Blir høgre valgt kjem alle som får penger fra nav mindre.. Og må i tillegg betale mer skatt, vertfall sånn eg har skjønnt det.. Og en person som får penger derfra klarer seg knapt med det lille en allerede får!

Får selv penger fra NAV, så akkuratt dette er viktig for meg.. Tenker på di som har bolig og familie itillegg til andre utgifter..

Er og enig i mange av sakene til høgre, men akkuratt dette øydlegg for at dei får mi stemme.. Kjem høgre til regjering blir dei rike rikare og dei fattige fattigare.. Og det er jo ikkje rett!

T

03.07.2013 kl.15:39

Glømte å skrive:

Istaden for å gjere dei som faktisk er sjuke og ikkje har helse til å arbeide fattigare fordi dei skal prøve å få fleire i jobb, da dei som kanskje ikkje "giddar", og som brukar sjukdom for å sleppe jobb.. Da bør ein finne andre alternativ til å få unnasluntarane ut i jobb.. Som foreksempel at før folk kan få penger fra nav kan ein måtte innom psykolog..

Anne Mari

03.07.2013 kl.15:45

hva synes du om at høyre vil legge ned/ gi mye mindre subsider til bønder og landbruket generelt? det vil resultere i at gårdene legger ned, og bøndene sitter uten jobber. kommer selv fra gård ;) Bøndene får lite nok som det er.

edithhe

03.07.2013 kl.15:57

Er ikke så veldig engasjert i politikk. Men det kan hende for jeg bare er 17 år. Kan jo hende det kommer seg!

Men når jeg leser det du skriver, er jeg helt enig med deg! Alle er like mye verdt å sånn!

Så jeg kommer nok til å legge vekten på det når jeg skal stemme! :)

Ha en fin dag, Kristin! :) <3

Emma

03.07.2013 kl.16:15

Så enig i det du sier! selv om jeg ikke er gammel nok til å stemme selv er jeg helt enig i at høyre er best!! :D

INGELIN RYSTAD

03.07.2013 kl.16:17

Enig der :) er ikke så engasjert i Politikk men litt det er jeg. Er jo viiktig å stemme på den man vil slik at man kanskje får en verdig kandidat :) Blir spennende å se hvem den nye statsministeren blir :)

Ha en fin dag :) <3

Tina Bolstad

03.07.2013 kl.16:24

Jeg engasjerer meg ikke i det hele tatt rundt det her. Mye av grunnen er jo at jeg enda er veldig ung og ikke har hatt noe behov for å måtte interessere meg i det. Alt jeg vet sånn passe sikkert er at om jeg kunne stemme, hadde jeg stemt på høyre, enkelt og greit pga. punktene du alt har skrevet ned :) noe mer enn det har jeg egentlig ikke peiling på.

Jo foresten! Jeg bare lurer på en ting.. siden jeg er veldid sikker på at personen du skal ta med deg til Spania er Dennis, og siden det ikke er så lenge til Dennis har bursdag.. Så er det bursdagsgaven kanskje? :D er bare litt nysgjerrig.. Hehe!

Ha en herlig dag, Kristin <3 klemmer

AMALIE MARIE!

03.07.2013 kl.16:31

Jeg følger ikke så veldig mye med på politikk jeg heller, men nok til at jeg vet hva de forskjellige partiene står for osv! Hvis jeg kunne( er 14)så hadde jeg stemt på høyre akkurat som deg :)Glad for at du stemmer på høyre, de er best!

Digger bloggen din og stilen din! Blir ALLTID glad når jeg går inn på bloggen din, jeg kan sitte å grine også går jeg inn på bloggen din også bare begynner jeg å smile. Du er et SÅ stort forbilde for meg og jeg er så utrolig glad for at du har blogg, den lyser opp hverdagen min :) og jeg liker at du ikke er et sånn A4 menneske, men at du er en livssnyter og tar livet som det kommer, det er en av de største grunnene til at jeg ser opp til deg. Du er absolutt en helt fantastisk person, glem aldri det! Du er alt jeg ønsker å være!

Torunn Mikkelsen

03.07.2013 kl.17:03

Jeg er utrolig enig med deg og jeg synes at det er så utrolig bra at du skrivet om ting som dette på bloggen også. Jeg blir faktisk glad hver eneste gang jeg klikker meg inn på bloggen din fordi du skriver variert og ikke minst ærlig.

Stine

03.07.2013 kl.17:14

Jeg har ikke så mye interesse innenfor politikk at det gjør noe, men jeg kan jo si at jeg er veldig enig i alt det du sier i innlegget! ;) Hadde jo faktisk vært litt morsomt hvis Erna ble statsminister i Norge :)

Ha en fin dag videre, elsker å lese bloggen din ;) <3

Iris Breivik

03.07.2013 kl.17:44

Jeg har ikke noen særlig interesse innenfor politikken i Norge, ikke har jeg stemmerett heller. Men jeg syns at din mening er utrolig bra, og jeg er på parti med deg her!

Stine

03.07.2013 kl.17:48

Men vil ikke lavere skatter bety en nedbygging av velferdsstaten? Eller er du for en privatisering av helsesektoren? I såfall betyr dette at mennesker IKKE får de samme mulighetene til hjelp og pleie, fordi ikke alle vil ha råd til å betale for de beste helsetilbudene og de beste eldrehjemmene.

Anniken

03.07.2013 kl.18:46

Interesserer meg ikke så veldig mye politikk. Men det er jo viktig at vi har en regjering som gjør det beste for alle. Det er sikkert mye bra og mye dårlig ved en regjering, og det kan være vanskelig å velge den som er best for akkurat deg og meg, men du får ikke gjort noe med det hvis du ikke bruker din stemme og stemmer på det partiet som støtter dine saker :)

Elise

03.07.2013 kl.19:09

Helt helt ærlig med deg, vil jeg ikke si at høyre er partiet å stemme på når verdiene du står for går på likhet. Sikkert på mange av de punktene du nevner , men når du fekt sier å senke skatten, det er jo sånn vi gjør fattige fattigere og rike rikere. Og det med kortere helsekø og et helsevesen med bedre kvalitet + mer satsning på en mobbefri skole. Der påpeker forbedring du ønsker i to velferdsgoder. Er det ikke en selvmotsigelse at vi kan minke skatten og samtidig få bedre velferdsgoder? jo, samtidig som at subsidering i landbruket er veldig sårbart med høyreregjering.

Jeg respekterer 100 % hva du stemmer på, så absolutt- men ser ikke helt hvordan disse punktene gir mening i forhold til verdiene dine. Det du sier om utsending av invandrere som begår kriminelle handlinger, kunne jeg ikke vært mer enig.

Karoline Larsen

03.07.2013 kl.19:35

heheh, kan så si ingenting om politikk.. (Kan grunnen være for at vi bare lærer om historie og geografi på skolen??)

Emma

03.07.2013 kl.20:00

Jeg er egentlig ikke så interessert i politikk, men veldig interessant å høre/lese hva du mener!

Er veldig enig med deg Kristin! <3

Meg

03.07.2013 kl.20:07

Jeg respketerer det valget du står for, men jeg er helt uenig!

Høyre, og erna solberg generelt er kun ute etter mer penger til de rike, og mindre til de som ikke har så mye penger! Og før vi vet ordet av det, er vi inne i eu, noe som absolutt ikke er greit! Blir vi medlem eu, går alle pengene våre i deres styre! Og vi har ikke kontroll i det hele tatt! Man ser jo bare alle de landene som er medlem av eu, hvor mye de sliter i økonomien? Det er akkurat sånn partier som høyre, frp som er med på akkurat det. Det skulle ikke forundre meg om 3.verdenskrig brøt ut snart, for det er nemlig sånn krig oppstår, det blir uenigheter i landet, og folk begynner å demonstrere. Og visst det bryter ut krig i landet, får vi ikke hjelp av de landene som er medlem i nato, fordi da er vi gått inn i eu! Jeg håper for guds skyld at ikke erna blir statsminister, eller siv jensen! Da er det bedre med en litt for gammel statsminister! :-) ble mye tekst her nå, men jeg synes det er så dumt at høyre er favoritten.. Vil folk i norge virkelig inn i eu, eller vet de ikke at høyre står for det? Jeg tror det er sant det du sier kristin, folk er for lite opptatt i politikken til å skjønne hva de skal stemme på. Nå sikter jeg ikke til deg, fordi du har grunner til å stemme på høyre, men de som bare stemmer for å stemme, de burde bare ikke stemme da.. Det er min mening!

Håper di fortsatt får en fin kveld videre! Utrolig koselig blogg du har :-)

Inger-johanne Fjærtoft

03.07.2013 kl.21:04

Hei , fin blogg du har!

Enig med det du sier !!!

Emma

03.07.2013 kl.22:31

Hei!

Det høres ut som om dine ønsker for borgerne er i tråd med arbeids- og partiprogrammet til Miljøpartiet de grønne. ALT du nevner ønsker de også å gjøre noe med, særlig eldreomsorg, mobbing i skolen, bedre læring og vilkår på skolen, miljø, krav til innvandrere og å benytte de som ressurser. De vil også hindre at bl.a innvandrere kan velge å føde 6 barn og leve på barnetrygd og stønader, siden situasjonen i dag er at mange gjør det. De har også et eget punkt for dyrevelferd som er veldig humant og fint.

Det hadde vært fint med et par miljøvennlige og realistiske mennesker på tinget, og jeg vil gjerne be deg om å vurdere å stemme på dem :)

theresesv

03.07.2013 kl.22:49

Jeg er nok ikke politisk engasjert i det hele, men har sikkrert noe med alder å gjøre..

Navn

03.07.2013 kl.23:51

ÅÅÅÅ, nå ble unge høyre-hjertet mitt glad!

Lene

03.07.2013 kl.23:58

Lavere skatter vil IKKE(!!!) bety en nedbygging av velferdsstaten. Det tullet de rødgrønne kommer med at "en krone i skattelette, er en krone mindre i velferd". Det er TULL!

Privatisering av helsesektoren er BRA. Det vil gjøre at de som ikke ønsker å stå i kø hos det offentlige, kan betale det private selv for behandlingen de måtte trenge. Dessuten ønsker Høyre å finansiere de private sykehusene med offentlige midler.

Vi skal jo ikke legge ned det offentlige bare fordi vi skal åpne for muligheten for å etablere flere sykehus? Flere sykehus er BRA. En økt privatisering i helsetjenesten vil føre til mindre helsekøer, mindre byråkrati og at flere kommer ut i jobb tidligere.

Maria Mathiassen

03.07.2013 kl.23:59

Ååå, du er så herlig! Alle de gode verdiene du har digger jeg. Jeg er enig i absolutt alt du sier, samtidig bikker jeg litt mer over på arbeiderpartiet hvor en god fellesskole, arbeid til alle, styrke samhold, nok omsorgsplasser og listene er lange. Så jeg håper rett og slett på 4 nye år med Ap og Jens. Men må innrømme at om Erna og Høyre kommer til så tror jeg det blir noen bra år. Vi får se hva som skjer til høsten :D

XOX

ingvild

04.07.2013 kl.00:45

høyre og frp ftw :))

Vilde

04.07.2013 kl.01:40

Er veldig politisk interessert, og usikker på om jeg skal stemme Høyre eller AP (!!). Det er de eneste politiske partiene jeg syns virker seriøse og verdige regjeringen. Når det kommer til høyre er det en ting jeg misliker sterkt, og det er at de vil inn i EU. Det er det som får meg til å tvile. Liker AP veldig godt, men det er er behov for mer privatisering. Liker heller ikke fri innvandring for gud og hvermann som skal misbruke samfunnets goder og gi lite igjen. Også hater jeg at det er sigøynere/ frekke tiggere/ pirater i landet. hmm.

E

04.07.2013 kl.03:52

Jeg er 14 år og er litt politisk engasjert :-) kan du skrive hva du mener om AP- og FRP? Det lurer jeg veldig på. Og hva synest du om privatisering av offentlige stader-som skoler og sykehus? :) en ting jeg er uenig i, er at du vil ha mindre skatt... Fordi da må vi betale mer når vi er syke, og mer for skole og sånt... Også for eldre må vi betale mer... Hva tenker du om det? :-) BTW: jeg digger deg Kristin, og stilen din! Du er et godt forbilde for mange! <3

Flodhest

04.07.2013 kl.12:42

Høyre er minimalt opptatt av miljø. De vil også innskrenke abortloven, senke skatter og privatisere offentlig sektor. Det betyr at penger blir viktigst, og personlig ønsker jeg ikke at bestemor skal "legges ut for salg". Ap har alltid styrt Norge stødig og forutsigbart, og det ønsker jeg videre i fremtiden.

Dette er et tema som få bloggere tar opp, så takk for at du gjør det!! Et viktig tema som snakkes for lite om ;)

<3

04.07.2013 kl.14:54

Jeg er veldig interessert i politik til å vær 13. (Moren min er politiker i AP og søsteren min har vert lenge i AUFJeg er med i AUF og kommer alltid til å holde meg til det rød/grønne partiet, er ikke så veldig stor fan av høyre. Så jeg håper det blir fire nye år!!<3

<3

04.07.2013 kl.15:09

Er ikke så veldig glad i at Erna sier" Jeg ser fram til å samarbeide med Frb videre." Og at de sier at de alltid vert enig med at kvinner skal ha stemmerett og abort når de stemte imot det... Og at de sier at de som har gått på skolen når AP har riert har ikke lært noe, men jeg har gått på skolen og jeg har søren lært meg noe!!. Og at studenter må betale skolebøker selv.

Anonym

04.07.2013 kl.19:58

Får å få bedre eldreomsorg og bedre helsetjeneste kan man vel ikke kutte skatten (som faktisk er det som betaler for disse tjenestene), med mindre du vil bruke av oljepengene? Men det å bruke opp dem er vel som å tømme sparekontoen sin for å finansiere noe i stedenfor å bruke av de pengene man faktisk tjener og heller holde på sparekontoen til en senere anledning hvor man plutselig møter økonomisk uforutsett motgang for eksempel. Man kan mene hva man vil, jeg ønsket bare å komme med et innspill:-)

Silje Skogli

04.07.2013 kl.23:02

Jeg er ikke politisk engaskjert i det hele tatt! : p

Elise Cathrin

06.07.2013 kl.23:23

Ler litt når jeg leser kommentarene om Høyre her. For når jeg leser innlegget ditt, så virker du som en veldig høyrevridd person (yey you!). Og når folk skriver at de er enig i alt du skriver, unntatt at de ikke liker Erna Solberg? Makes no sense. Og at velferdsstaten blir ødelagt? Og mindre penger fra NAV? Blir litt trist når jeg tenker på (og ser på måten det er skrevet) at dette er 14 år gamle jenter som har hørt foreldrene si disse tingene og tror på dem. AP sin politikk går generelt ut på å rakke ned Høyres. Anyways, god helg!

Ida :-)

07.07.2013 kl.15:43

Jeg vil berømme deg for at du tør og ha politiske innlegg på bloggen din og ikke bare kjører den typiske "rosablogg"-stilen. Dette gjør virkelig, som du selv også skriver, at bloggen får mer tyngde!

Jeg er selv bare 18 år, men er en engasjert AUFer, og vil her bare komme kjapt med noen av mine synspunkter. Jeg er nemlig livredd for en regjering bestående av Høyre og i verste fall FrP.

Jeg opplever det litt merkelig at du på bakgrunn av det du skriver at du interesserer deg for - like rettigheter for alle, eldreomsorg, innvandring osv. ender opp med at Høyre er det beste alternativet. Ut i fra retorikken Erna Solberg og Høyre har brukt den siste tiden er det helt klart lett å få inntrykk av at det er dette de vil fremme, men slik jeg ser det er det kun retorikk og ikke mye dybde i det Høyre uttaler. For at velferdsstaten skal utvikle seg i positiv retning er vi fullstendig avhengige av at alle er med å bidrar til fellesskapet, gjennom skattesystemet vårt. Jeg er selv en jusstudent og ville antageligvis som kommende advokat klart meg ypperlig dersom Høyre og FrP kommer til makten, men jeg føler ikke at det nytter å tenke slik. Jeg vil ha et samfunn der alle har like rettigheter og muligheter til utdannning osv.

Slik jeg ser det lever vi i lille Norge i en liten, lykkelig boble, litt blinde for en verden i stadig større økonomisk krise. Vi vet at det skjer, men klarer likevel ikke å ta det skikkelig innover oss, til tross for at det til de grader angår oss. Finanskrisen merket vi knapt da den inntraff, noe som skyldes en trygg og stabil økonomiføring. Dette mener jeg vil være noe av det aller viktigste for Norge i tiden fremover. Vi trenger en stabil og trygg økonomi og falle tilbake på under denne vanskelige tiden!

Når det gjelder det du skriver om innvandring er jeg veldig enig med deg. Vi er nødt til å ha kontrollerte former for innvandringen, uten at hvem som helst skal kunne komme inn i landet vårt. Slik jeg ser det har Høyre og FrP "tatt" dette temaet som sitt, selv om partier som de aller fleste andre partier også er fullstendig enige i at innvandringen må reguleres.

- Jeg tror jeg skal stoppe her for jeg blir så carried away når jeg først går i gang. Jeg håper ikke dette innlegget blir tatt negativt i mot! Jeg er virkelig glad for å se en blogger som tør å ta opp politikk og politiske spørsmål, og jeg mener dette innlegget kun som hjelp til å ta det viktige valget! Dersom du kommer frem til at Høyre er det beste alternativet så skal du selvfølgelig stemme på dem, jeg ønsker bare at alle skal sette seg skikkelig inn i det før man bestemmer seg. :):)

08.07.2013 kl.20:34

Ikke stem AP, for guds skyld. Jens har skakkjørt landet, og jeg personlig har ikke sett snurten av han etter 22.juli 2011 - noe som er synd, da han er en del av norges personlighet og ansikt utad. Det er på tide med regjeringsskifte, uansett hvem det er som kommer til makten. Folk dør i helsekø, sykehus legges ned, veiene blir bare dårligere og dårligere. Jeg bor i Hamar, vi fikk ny ordfører for litt siden. Det ENESTE den ordføreren (han er fra AP seff) har utrettet, er å sprenge budsjettet på kulturhuset, pusset opp strandgata(en stor stolthet, men igjen så har de jo stengt halve sentrum) og sprengt budsjettet på et stupetårn. Stupetårnet skulle koste 4 millioner, nå er prislappen 16 mill. Og hvor kommer de pengene fra? Han tror vel sikkert kredittgrensa er unlimited. Så etter at vi fikk ny ordfører i Hamar, så tror jeg kommunen går konkurs.

(nå blir dette en veldig lang kommentar) Jeg er også halvveis engasjert i landbrukspolitikken, da jeg har minst 8 genereasjoner bak meg som er bønder (også jobber jeg på bondebutikk #1 aka felleskjøpet). Høyre står for ting som landbruket ikke akkurat jubler for, men jeg håper og tror at Høyre kommer i regjering sammen med noen som ønsker det godt for landbruket. Dessuten så tror jeg at Høyre kommer til å innse at landbruket trenger MER, og ikke mindre, etter at de eventuelt kommer til makten. Så jeg støtter det at du vil stemme Høyre, for Norge trenger regjeringsskifte sårt!!

Navn

09.07.2013 kl.13:02

HERLIG!! Høyre-dame!

MALENA!!!!!

10.07.2013 kl.22:15

For det første; ingen bombe at du stemmer Høyre med din inntekt. Det er selvfølgelig helt suverent for deg personlig i og med at Høyre vil gi mer til de som har mer fra før og gi mindre til de som har minst. Enkelt og greit. Slik er det, og har alltid vært, og kommer alltid til å være. Dette er selvfølgelig noe Høyre ikke legger vekt på under valgkampen for det hadde jo ikke sanket veldig mange stemmer. ((Derfor vanskelig å legge merke til dette da når man ikke følger ordentlig med, noe du tydeligvis ikke gjør). Derfor tar de heller opp store temaer som også andre partier ser på som viktige.

Vi hadde en høyre-regjering før Arbeiderpartiet kom til makten og hvis vi tenker tilbake på det var ikke det veldig vellykket. Hele Norge var blitt et klasse og skillesamfunn nettopp fordi at de rike faktisk får mest. Det må vi ta som en realitet under en høyre-regjering. Høyre vil for eksempel kutte formueskatten - og hvem har faktisk en stor nok formue for at dette skal være nyttig? -jo, De rike/de med mye penger, kall det hva du vil. Derfra igjen må pengene komme fra et sted - nemlig vanlige mennesker med middelmådig inntekt. Skatten kommer da til å øke på landsbasis, noe som vil skape STORE skiller i samfunnet.

Etter forrige Høyre-regjering slet også både skolene og eldrehjemmene kraftig. Jens Stoltenberg har derfor brukt MASSE TID på å rydde opp og stabilisere landet slik at alle i Norge skal ha rett til å leve godt og å ha like goder.

På en annen side; du sier at ERna Solberg er helt Rå. Har du derimot tenkt på Stoltenberg? I mine øyne finnes det ikke en mer sympatisk, jordnær og EKTE statsminister enn han. Du kan ofte se han på både sykehjemmet, i vanlige OFFENTLIGE skoler og han deltok til og mange begravelser til Utøya-overlevende. Han er en mann av hjerte og ønsker ikke noe form for skiller i landet - noe som er en stor forskjell fra Erna. Dette syns jeg du skal tenke litt ¨på. En ser aldri Erna i slike "situasjoner".

Venstreleder Sponheim har også uttalt Høyre-partiet som "kaldt" og "ensidig" og at "hun bryr seg lite om mennesker". Et annet eksmepel på at det ikke kun er Ap-folk som ser dette.

Så tenk på dette før valget ditt: ønsker du klasseskiller? Norge TRENGER skatten(som Høyre ønsker å kutte så forferdelig) , skatten gir Norge velferd og alle like muligheter og goder. Skatt er VIKTIG og ikke en dårlig ting. Poenget er at når skatten kuttes, må pengene komme fra et annet sted. og selv om høyre sier de ikke vil kutte sååååå mye, så legger du Norge til en vane om at skatten er lav og folk begynner (de rike ofc) å bruke penger på andre ting. PENGENE MÅ KOMME FRA ET STED ELLER SÅ TAR DET SLUTT. Vi kan ikke ha skattekutt i 4/8 år - så plutselig be folket begynne å betale igjen fordi "nå tar pengene snaart slutt.."

For GUDS SKYLD jeg håper du ombestemmer deg eller tenker over spørsmålet en gang til. Vi trenger en jordnær og ikke minst FOLKELIG regjering. ikke en som ønsker å se de mest sukksessrike på toppet og som gir blaffen i de andre. Husk at det er viktig å ikke se på hva de kun SIER på Tv2 og NRK - tenk på hvordan de har skakk.kjørt Norge tidligere.

Martine Borthen

14.07.2013 kl.01:12

Har lest gjennom alle kommentarene på dette innlegget og jeg vil bare komme med et par kommentarer tilbake;

1. Synes det er rart at flere av dere skriver at Høyre vil gi mer til de rike og mindre til de fattige. Hvordan da, vil jeg spørre dere? Ved å kutta formueskatten og arveavgiften? Vet dere hva det er? Det er å fjerne skatten på at noen eier en bedrift. Jeg har en mor som må skatte fordi hun er flink, og har startet sin egen bedrift, og formueskatten skakkjører bedriften hennes. Arveavgiften vil Høyre også fjerne. Enkelt og greit fordi det er en skam at man må skatte for at foreldrene skal dø.

2. Skattekutt handler ikke om at vi skal betale mindre skatt i måneden, året osv - det handler om å kutte i de skattene som ødelegger for den norske næringen, og det handler om å omprioritere pengene. Staten vil fremdeles motta like mye penger, så jeg vil be dere om å sjekke fakta.

3. Ser at flere skriver at dersom Høyre kommer i regjering så vil det kun være de rike som kan betale seg inn på sykehus, og at de fattige ikke får plass og blir enda sykere. Vel, dette er feil. Private sykehus vil bli betalt av staten, slik at helsekøene skal bli kortere. Samme hvilken lege som gjør deg frisk, så lenge du blir frisk. Du skal ikke betale det, det er staten sin oppgave fordi man betaler skatt. Det samme med privatskoler. Det er for å skape konkurranse, for å øke kompetanse, og for å styrke de offentlige og private tilbudene enda mer.

Det er viktig at man heller snakker om egen politikk - jeg ser at mange av dem som kommenterer er fra AUF - enn å rakke ned på andres politikk. Det er ikke veldig bra for partiene dersom det kun skal komme anklager og påstander uten fakta. :)

Andrea

14.07.2013 kl.01:32

AUFerne her rakker da ikke ned på Høyre sin politikk. De forteller jo bare hvordan det fungerer i praksis. Hvis dere er redde for at velgerne skal bli skremt av sannheten tror jeg dere hør legge om politikken deres og slutte å kalle det skremselspropaganda når det faktisk er sant. Velgerne bør få vite sannheten, ikke deres måte å skjule deres politikk på som en usynlig spiller.

Jeg er selv ikke AUFer men synes nå at høyre ikke er det smarteste partiet å stemme på, om man ønsker alles beste istedenfor dem med penga i lomma og champangen i hånda.

Jaja, vinner høyre valget skjer det samme som sist. Dem styrer i 4 år så får noen andre komme å rydde opp etter dem!

Legestudent 22 år

25.07.2013 kl.17:45

Hei Kristin, jeg er ofte innom bloggen din og synes den for det aller meste er spennende. Du inspirerer på mange fronter, men akkurat når det kommer helsepolitikk så har jeg lyst til å fortelle og kanskje inspirere meg mitt synspunkt.

Jeg viser særlig til din tankegang vedrørende eldreomsorg. Høyre vil redusere helsekøene samtidig som de ønsker å bedre kvaliteten i helsevesenet. Dette er ved første øyenkast en ideell målsetting. Ved nærmere undersøkelse kommer det til overflaten at de ønsker å gjøre dette ved å legge til rette for at flere private aktører skal komme på banen i helsesektoren. Dessverre tilsier erfaring fra bl.a. USA og Sverige at privatisering ikke er en god løsning for helsesektorerens kvalitet og tilgjengelighet for alle. Eksperter fra disse landene anbefaler Norge å tenke seg om før de styrer helsevesnet mot ordninger som likner de som eksisterer i deres land. Ved alle private foretak er profitt et serdeles viktig punkt for å videre drift. Profitt oppnås enten ved å øke inntekter eller ved å redusere kostnader. Redusere kostnader er nesten ensbetydende med å redusere kvalitet: ansette færre sykepleiere til fordel for ufaglærte, eller ved å kutte lønninger. Øke inntekter vil ofte være ensbetydende med å øke kostnadene for å benytte seg av den private helsetjenesten noe som igjen reduserer tilgjengelighet for alle. Et alternativ for å unngå dette vil være subsidier fra staten, men da kan man ikke redusere skatter. Misforstå meg rett: jeg håper høyre klarer å forene kvalitet og tilgjengelighet for alle med privatisering dersom de kommer til makten. Det er rett og slett en vanskelig kombinasjon da profitt kommer inn i bidle. For min del tør jeg ikke ta sjansen.

Skriv en ny kommentar

hits