DAY 34 - DIN KARRIERE FRA A TIL Å

God kveld rockestjerner!

Nå sitter jeg og hygger max med de deilige bergenser-jentene med et glass vin i hånden mens vi utveksler herlige tanker om morgendagen. SOM vi gleder oss!

Jeg har selvfølgelig ikke glemt dagens challenge, som i dag går ut på å nevne litt mer om min karriere. Jeg vet at mange av dere lurer på nettopp dette, så her skal dere få hele storyen. 

Jeg er et levende bevis på at man ikke MÅ ha en utdannelse for å kunne komme langt her i livet, som har klart å jobbe meg oppover ved hjelp av pågangsmot og god innsats. Jeg har alltid vært opptatt av å jobbe, jeg var i jobb allerede som 13-åring som var vanlig på den tiden, og karrieren startet da jeg begynte som ekstrahjelp på ONLY på Lagunen Storsenter i Bergen i 2001. Jeg elsket denne jobben... Jeg elsket å jobbe med klær, å hjelpe kunder, å være kreativ med styling, og alt som hørte til butikkdrift. Arbeidsmiljøet var det beste, hver dag på jobb var en fest, og enda kjekkere ble det da jeg etter videregående ble fulltidsansatt som et resultat av et friår. Det å ta det friåret var det beste jeg kunne gjøre på den tiden, rett og slett fordi jeg var så inn i satans skoleLEI. Jeg hadde ikke taklet et minutt til på skolebenken, og fant fort ut at arbeidslivet var mer riktig for meg. Etter et år som fulltidsansatt fikk jeg tilbudt jobben som butikksjef, og det ble rom for enda flere spennende utfordringer. Jeg hadde i en alder av 19 år personalansvar for 6 ansatte, og det var virkelig gøy å kunne bevise at alderen ikke var et hinder i forhold til resultatene. Butikken gikk bedre enn noen gang, takket være tidenes beste team med tidenes beste arbeidsmoral. 

Året etter klatret jeg enda høyere, og fikk jobben som dekoratør for Only Norge. Det var nå jeg virkelig fikk feelingen på en hektisk hverdag med ekstremt mye reising, og det ene året hadde jeg 250 reisedager. Følelsen av å bo i en koffert ble bare mer og mer naturlig, og når jeg var på fornavn med diverse resepsjonister rundtom i landet, ja da skjønte jeg at jeg var mye på farten. Jeg elsket det! 

Jeg takket deretter ja til tilbudet om stillingen som dekoratør ansvarlig for Only Norge, som gav meg enda flere utfordringer. Jeg hadde det totale ansvaret for uttrykket til alle butikkene i Norge, og det var mitt ansvar å motivere, coache, og lære opp de ansatte i butikkene, slik at butikkene skulle fremstå best mulig. Sinnsykt utfordrende, supersosialt og ikke minst spennende, og jeg ble nå satt litt mer inn i selve driften. Det å drive butikker skulle visst også bli en realitet da jeg i 2010 ble tilbudt stillingen som Retail Manager for Only Norge. Jeg satt da med hovedansvaret for drift, etablering, partner-rekruttering, budsjetter, innkjøp, kategoristyring, uttrykk, og ja you name it, og det føltes virkelig godt å ha såpass mye å henge fingrene i, på tross av noen sinnsyke utfordringer. 

Etter 10 år i Only, bestemte jeg meg for å si takk og farvel. Det sier seg vel egentlig selv at man har godt av litt stueforandring, og for å kunne utvikles må man noen ganger bytte beite. Jeg ble tilbudt en jobb som salgssjef for et norsk designermerke, og inntok en ny rolle. Bort med driften, og frem med salgskunnskaper som jeg trodde var glemt for lengst. Denne jobben trivdes jeg godt i. Jeg var mye ute på veien, det var mye oppsøkende salg, nye kunder, nye bekjentskaper, nye opplevelser og en helt annerledes hverdag. Akkurat det jeg hadde behov for. Forandring!  

Forandring ble det også da jeg i mars i fjor bestemte meg for å satse på et eget foretak. Jeg kunne ikke tatt en bedre avgjørelse, og det å drive eget firma gir en helt egen giv i seg selv. Det er kun meg, og kun jeg som må jobbe hardt som pokker til å tjene til livets opphold samt alle de faste utgiftene. Dette er nok den mest utfordrende jobben jeg noen gang har hatt, særlig mht. at hverdagen og økonimien er så uforutsigbar. Uforutsigbarhet skremmer mange, men jeg inspireres. Jeg synes det er spennende, jeg jobber ekstra hardt, og da er det ekstra godt når man lykkes. Les gjerne mer om jobben bak StyleConnection HER

Hva jobber egentlig dere med, fininger? Det er jeg faktisk skikkelig nysgjerrig på...

SMASK ♥

33 kommentarer

ssfg ∞ Siri og Fredrikke

28.06.2013 kl.23:17

bra innlegg! digger deg

Tina Bolstad

28.06.2013 kl.23:32

Det har vært noen kjempespennende år for deg skjønner jeg! Det er urolig og langt du har kommet, Kristin. Jeg må si jeg er veldig imponert over deg :)

Selv er jeg utrolig lei av skolen, men har bestemt meg for å holde ut til siste slutt, for jeg tror det vil komme noe godt ut av det. Jeg vet ikke hva jeg vil bli da og har heller ingen jobb enda.. Jeg føler jeg ikke har tid til det og jeg har vel ikke akkurat prøvd å fått meg en heller. Så vi får bare se etter årene om hva Jeg bestemmer meg for å bli :)

Ha en herlig kveld! Kos deg masse i Bergen med den herlige gjengen din <3 smask

Cathrine F

28.06.2013 kl.23:59

Hva jeg jobber med? Ahh, mine dager utenom ferier går dessverre til skole. Utrolig lei, men skal jeg bli noe trenger jeg det. Med en drøm om en dag bli en sanger som kan leve av det sammen med min bestevenninne. Dessverre (igjen) er dette bare enda en drøm. Men vi jobber med det og har allerede flere planer for året som skal avsluttes og året som snart kommer.

Lykke til videre med foretaket ditt, Kristin! Det syntes jeg du fortjener. Og jeg kan si at hver gang jeg står foran klesskapet mitt og ser på den dystre haugen med klær som ligger der. Da kommer alle bildene av dine antrekk opp i hodet og jeg drømmer bare etter å kunne gå i slike klær. *Sukk* Men som sagt, kos deg videre! ;)

S

29.06.2013 kl.00:01

Vil bare gi seg skryt for dine ærlige innlegg. Jeg er en av de "eldre" leserne dine, og du gjør dagen min. Særlig med de personlige innelggene dine:) Du virker som en utrolig herlig peron!Så fortsett å oppdater oss:D Jeg bor nå i Stavanger, så er ny i byen. Hvilke utesteder anbefaler du?:)

fanny

29.06.2013 kl.00:20

bra skrevet! du er virkelig et god forbilde :) jeg er 16 og jobber på sfo, ganske spennende å måtte håndtere unger fra 6 år og oppover! å de ser jo opp til meg så er veldig gøy. jeg er der desverre veldig skjeldent fordi jeg vill ha god utdannelse,så skole kommer først. jeg SKAL bli dyrlege og det har jeg sakt siden jeg var 5 år og det skal jeg klare :)

Mia

29.06.2013 kl.01:07

Utrolig bra skrevet Kristin! Du er bare rå. Du har kommet deg langt med å jobbe (:

Jeg er så uheldig at jeg går skole, men nå i ferien jobber jeg faktisk som en slags gartner. Jeg klipper gress, lugger ugress, vasker hus osv..

Jobb videre med Styleconnection og de ærlige meningene dine<3 Digger deg! Klem

marlen!

29.06.2013 kl.01:17

super fin blogg! jeg er bare 18 år da, men jeg jobber i treningskjeden freshfitness! trives kjempe godt :) veldig bra miljø!

Stine bakkejordet

29.06.2013 kl.02:35

Du er en stor inspirasjon for veldig mange. Du er virkelig et stort forbilde. Det skal du være STOLT av! Stå på videre med bloggen/jobben. Det er godt å vite at du faktisk har jobbet for dette, at du faktisk fortjener en plass på topplisten. Digger deg !

Maren

29.06.2013 kl.03:02

Wow, dette er imponerende. For en selvdisiplin, sier jeg bare.

Selv er jeg musiker! Det er fint og flott, og innmari masse øving! GØY!

T

29.06.2013 kl.07:17

Eg jobbar desverre ikkje då eg har ein kronisk sjukdom.. Har ME og kjent som kronisk utmattelses syndrom.. Har vert sjuk sida eg var 8 år, men fikk ikkje diagnosen før eg var 16.. Satt rullestol som 12 åring.. (Den står no fint plassert i ein bod!) er no 18år og har fullført 1 året på vidaregåande, og skulle ta andreåret på to år då eg hadde flaks som fikk fullført 1 året.. Så eg klarte å fullføre fellesfaga det året.. Men så begynnte eg på igjen året etter med resten av faga.. Eg sleit meg gjennom det første halvåret og klarte fullføre det.. Så gjekk det nedover, eg låg og klarte ikkje noko.. Iapril ga eg opp for då hadde ikkje lærarane noko åvurdere meg etter uansett så hadde ikkje klart det.. Eg ville ikkje gi opp, men innsåg at det var over.. Men skal kanskje vegynne på igjen til vinteren om eg er bedre då! :D (kort fotalt)

Å klare å jobbe 100% i framtida tvila eg på (håpet er der), men eg er fornøyd om eg kan klare 50% så lenge eg klare litt! :D

Synst forresten du gjer ein god jobb her på bloggen! Og for megsom er sjuk er det ikkje lurt med negativitet så derfor likar eg bloggen din, du er så positiv og gjer det beste ut avalt og det likar eg med deg! Selføgelig ha du dårlige daga og det er viktig å skrive om det og (få fram sanheita), men du gjer alt positivt.. Føler at når du skrive om den dårlige dagen får du fram at du er positiv og veit du klarar det osv..

Glad det finst mennesker som deg!

29.06.2013 kl.07:34

Ved siden av å være heltidsstudent i sykepleie, jobber jeg som servitør og hjemmesykepleien :0)

Camilla

29.06.2013 kl.09:43

Så spennende å lese om karrieren din Kristin!:) Ærlig og hærlig;)

Er selv utdannet sosionom og jobber som miljøterapeut med psykisk utviklingshemmede:) En veldig givende jobb!

Maria Mathiassen

29.06.2013 kl.10:02

Ahh, tenk så herlig å jobbe i only da. Må være drømmen!! Kjempebra innlegg, digger at du deler hele deg med leserne dine. Det digger jeg!!!!

Jeg jobber på et bakeri i byen der jeg bor ved siden av vgs. En ting jeg ihvertfall vet er at jeg ikke skal være der hele livet :)

Kos deg masse i bryllup ikveld!

B

29.06.2013 kl.10:13

Åh så spennende!! Jeg er nettopp ferdig med 13 års skolegang, så i to år har jeg jobba på Klara. En klesbutikk med merker som Vila, Saint Tropez. Det er ikke akkurat dette jeg vil ende opp med, men jeg klager ikke.

flodhest

29.06.2013 kl.10:14

Utrolig inspirerende Kristin! Godt jobba og stå på, er sikker på at du kommer til å gjøre det bra i fremtiden også :)

Jeg er student, men jobber på sykehjem i alle feriene. Elsker jobben min, det er så utrolig givende å jobbe med mennesker. Man får liksom en helt ny respekt for eldre og for andres hverdag. Å bli satt pris på er verdens beste følelse, men jeg er like takknemlig for det de eldre gir meg tilbake.

Maja Romstad

29.06.2013 kl.11:43

Høres ut som du har hatt mange spennende jobbdager i løpet av årene og jeg er glad at du har kommet fram til det du elsker i løpet av jobbene sammen med Only Norge osv.. Har du virkelig klart og komme så langt uten utdanning? Da er det bare du som er best da? det MÅ jo være sånn, hehe :)

håper du har en hærlig dag! smask

INGELIN RYSTAD

29.06.2013 kl.12:08

Spennende å lese oom alle jobbene du har hadd :)

Er godt med litt forandringer ja :)

Elin

29.06.2013 kl.13:13

Jeg er førskolelærer, men begynner på Drama og teater utdannelse nå til høsten :) JA til å følge drømmene sine sier jeg :) Ha en flott helg i vakre Bergen :)

Mari

29.06.2013 kl.14:16

Wow, ståpåvilje som satan! :D Jeg jobber for tiden som bartender, haha! Begynte for et par måneder siden, og er superfornøyd med valg av jobb! :)

Madelen

29.06.2013 kl.14:20

For et utrolig arbeidsjern du er ! Inspirerende å høre om :) Selv jobber jeg som førskolelærer i en herlig barnehage på en avdeling med 9 småbarn i alderen 0-3 år og stortrives :D Har nå unnagjort mitt første arbeidsår etter studiene og det føles veldig deilig! Kjenner meg litt igjen i hvordan du har stått på i alle år.. Jeg har selv jobbet siden jeg var 14 og har alltid hatt ekstra jobb vedsiden av studiene frem til jeg ble ferdigutdannet :) Stå på videre :D

Karoline

29.06.2013 kl.14:43

Jeg er nyutdannet sykepleier, jobber innen rusomsorgen i Bergen :) Stortrives!

Digger bloggen din, Kristin! :D

siljepia

29.06.2013 kl.15:30

Jeg har tidligere gått helsefagarbeider når jeg gikk på videregående . Etter den tid har jeg fått litt praksis i barnehage og skal nå satse på å bli Barne og ungdomsarbeider ved voksenopplæring :) Fortsatt liker jeg å lese bloggen din :) sitter fortsatt med gode minner fra den kvelden jeg og venninna mi var i oslo på pizzafest med deg ,Betty og mange andre hyggelige folk :) Ha en fin helg :)

Malin Nordahl

29.06.2013 kl.16:33

Når jeg var ferdig med 10 klasse flyttet jeg til Danmark for å studere, skolesystemet her er helt annerledes enn det det er i Norge! Men jeg gikk noe som heter grundforløb i 20 uker som baker og nå er jeg lærling i et lite bakeri. Jeg skal min utdannelse tar ca 3 1/2 år og jeg skal vekselvis inn på skolen og arbeide :) jeg har nå arbeidet siden februar og skal inn på skolen igjen i august for så å jobbe igjen i september og frem til januar igjen :) på den måten den danske skolen er satt opp så er du mye mer i praksis enn det du gjør teoretisk, noe som passer meg bra siden jeg ikke er så glad i skolen men heller vil jobbe sånn som deg :) jeg er nå 17 år og har bodd alene i danmark i snart ett år :D er så lykkelig her, har virkelig funnet meg selv og byen i mitt hjerte ;) Aalborg er party byen! har du kanskje vært her? :)

Marie Harnes Håheim

29.06.2013 kl.16:43

Høres utrolig spennende ut! Har lyst til å bli sann som deg! Du er mitt forbilde, Kristin og jeg digger deg! Massemasse lykke til fremover, Kristin!

SMASK!<3

Marte

29.06.2013 kl.16:56

Virker utrolig spennende og du viser at man kan få til noe hvis man vil og jobber for det!! Så morsomt å lese det du har fått til!!

Jeg går på skole, men jobber nå i ferien med mennesker som er psykisk utviklingshemmende. Er utrolig glad i å jobbe og være med mennesker, og har planer om å bli sykepleier! :)

Stå på videre, Kristin!!

Klem

Oda Ulrikke Helgesen

29.06.2013 kl.21:14

Da fikk jeg svar på det også. Takk, for dette har jeg lurt på lenge!

Jeg går fortsatt på skole, og skal begynne i 9.klasse til høsten.

Kristine K. Bårdsen

29.06.2013 kl.23:38

Som du selv sier.. Det viser bare at utdanning ikke er alt, og at pågangsmot er minst like viktig! 19 år og så stort ansvar? Herlighet det er jo meg om 1 og 1/2 år det! Og jeg føler meg enda som 14.. Hahah. Du skal være stolt over alt du har oppnådd Kristin.. For det er ikke lite heller!

God klem fra meg <3

Hannah

30.06.2013 kl.00:00

Jeg går på videregående skole, og jobber som servitør på en cafè :)

Navn

30.06.2013 kl.12:54

Hva heter butikken din? Eller firmaet?

Anne-Lene Svendsen

30.06.2013 kl.14:30

Høres ut som du har hatt en fin karrierestige :)

Jeg har gått på elektro på videregående i to år og til høsten begynner jeg i lære som energimontør :)

Lene

01.07.2013 kl.20:24

Å herregud, dette må være noe av det mest tåpelige jeg noen gang har lest "Jobber hardt som pokker" Eneste grunnen til du er på topplisten er fordi du ble kjent igjennom Paradise hotel, ingen hadde hørt om deg før det :P Dagens samfunn ass

Iris Breivik

02.07.2013 kl.21:33

Føler det blir litt feil å si at du er heldig som har hatt den karrierestigen som du har, for det var jo ikke flaks. Du jobbet ekstremt hardt for å få de jobbene som du fikk, og at du har kommet så langt som du nå har. Det er utrolig bra, og jeg skulle ønske jeg kunne gjøre det samme, men jeg er nok litt ung ennå :) Uansett, stå på videre!

Eline

09.07.2013 kl.19:36

Utrolig motiverende å lese dette innlegget.

Det at du har klart å oppnå så mye i den alderen du er. Du viser

at man ikke trenger å ha 20 år med forskjellige erfaringer før man er ute i ordentlig jobb.

Selv har jeg hatt 4 jobber bare for i år, og 3 av de driver jeg med fortsatt, i en alder av snart 17.

To av jobbene er vasking av kontor og butikk og av et klubbhus. Den siste jobben er resepsjon jobb

på en camping hvor jeg tar meg av bookinger og nye campere. I resepsjon jobben får jeg forbedret alt av språk og service kunnskaper.

Innlegget ditt gjør at jeg får lyst til å jobbe hardere for å komme langt i livet.

Og 1 ting til... stå på og aldri gi opp du virker som ei flott jente!

Skriv en ny kommentar

hits