SELVTILLIT

God kveld i stuggu, vakre lesere ♥

Akkurat i kveld har jeg så sykt mye å gjøre, så derfor velger jeg å gå for en aldri så liten throwbackthursday... Jeg satt nettopp nå og tittet igjennom blogg-arkivet, og fant et litt interessant innlegg fra april i fjor. Jeg kan ikke tro at det er et helt år siden jeg skrev dette innlegget om selvtillit, men budskapet er såpass viktig, så jeg velger derfor å poste det igjen. Kanskje er det noen av dere som ikke har lest det, og i tillegg får jeg stadig henvendelser fra fantastiske lesere som sliter med dårlig selvtillit, og som har behov for noen råd til hvordan man kanskje kan føle seg litt bedre.

Nå er jeg på ingen måte en ekspert på dette området, men jeg kan jo ihvertfall dele mine tanker og erfaringer rundt nettopp selvtillit.."Selvtillit er individets tiltro til sin evne til å prestere, og det er ikke uvanlig å ha dårlig selvtillit i ungdomstiden. Dette handler mye om å finne ut hvem man er og å bli trygg på det man gjør, og det tar tid og krever en innsats å få denne tryggheten...

For det første så er dette med dårlig selvtillit en forferdelig følelse. Jeg føler virkelig med dere som ikke har det beste selvbildet, og jeg kan faktisk si at jeg vet hvordan dere har det! Jeg slet selv med dårlig selvtillit før i tiden. Vi snakker en god del år tilbake, og skal nok tilbake til 12-13 års alderen. Jeg glemmer aldri følelsen av å være usikker. Usikker på det aller meste, som f.eks. hva jeg kunne ta på meg på skolen. Var jeg kul nok? Så jeg grei ut? Var denne frisyrene fin? Osv... Jeg hadde en venninne som var den kuleste jenten i klassen, men jeg falt i skyggen av henne. Jeg kan fortsatt huske at jeg flere ganger ringte henne kvelden før jeg skulle på skolen, for å spørre om jeg kunne ta på meg den burgunderrøde genseren og roots platåskoene. Ja, det var faktisk platåsko fra roots som var det hippe på den tiden. Så lenge venninnen min sa det var greit, var jeg trygg. Jeg kjøpte ikke et nytt plagg uten hennes godkjennelse, og jeg husker hvor slitsomt det var. Jeg ville jo bare være like kul som henne, og denne følelsen er det nok flere av dere som kjenner seg igjen i... Følelsen av å ikke være trygg på seg selv. Det er nå på tide å kvitte seg med denne! 

Ettersom årene gikk fant jeg ut at jeg ville gi litt mer faen. Faen i om det jeg hadde på meg ikke falt i smak hos andre. Hvorfor i alle dager skal en annen person enn deg selv fortelle deg hva du skal gå med? Hva gjør vedkommendet til innehaver av fasiten? Det er du selv som sitter på fasiten. Så enkelt er det bare... Selvfølgelig er det diverse trender som er med på å avgjøre hva som er hot eller not, men trives du i det du går med og føler deg komfortabel, så et det det som betyr noe. Hva så, om den toppen ikke koster en formue, og at du ikke er den stolte eier av en Mulberry? Som dere har sett på bloggen, så tar jeg på meg akkurat det som faller meg inn. Det er dagsform og humør som bestemmer trendene for meg. Come as you are... Det er det det handler om... 

Det er viktig å tro på seg selv. Tro at du er bra nok, for det er du. Jeg har lagt alt som heter angst og den slags på hyllen. Jeg tør å drite meg ut! Dette med selvironi er en bra ting. Det å ikke ta seg selv så veldig høytidelig. Jeg merket at etter jeg faktisk kunne le litt av meg selv og si, "jaja, nå gikk jeg på en kjempe smell, men whatever! Who cares" etterfulgt av en helsikens latterkrampe, ble mer trygg på meg selv. Det er så utolig viktig at man ikke bryr seg om hva alle de andre sier... Det smarteste du kan si hvis noen skulle komme med en upassende kommentar eller tilbakemelding er rett og slett "Og så da!!?" Ja, nettopp... "Hva så?" Hva så om du ikke synes den genseren var super hot. Hva skal man svare tilbake på det da? "eehhh, nei altså, joo, nei...eeehh" Enig? Vær stolt av deg selv. Si det til deg selv i speilet... "Jeg liker deg"!

Stol på at du er bra nok. Ikke prøv å imponere vennene dine med å gjøre noe du egentlig ikke vil. Ekte venner vil sette pris på deg for den du er. Ta vare på de vennene du har. Hvis du bruker tid på å lytte, være omtenksom, sjenerøs og oppriktig, vil du få flere, gode venner. Vær ærlig, og kvitt deg med venner som behandler deg dårlig eller tar deg for gitt. Det skal du rett og slett ikke finne deg i! 

Du trenger å bli glad i deg selv for at at andre kan bli glad i deg. Er du fornøyd med deg selv, vil du framstå som mer positiv. En person som er hyggelig, smilende og har humoristisk sans, er lettere å komme i kontakt med enn en person som virker misfornøyd... Legg til side de negative tankene og lag rom for de positive... Husk også på det at det er ofte de som slenger mest drit og som behandler andre mennesker dårlig, som faktisk er dem med dårligst selvtillit. Det er mange som dessverre har et behov for å rakke ned på andre, for å få seg selv til å føle seg bedre. 

DU er verdifull... Øv deg på å se det og sette pris på det!"

Be yourself! Everyone else is taken ♥

44 kommentarer

Linn Terese, linnsway.

18.04.2013 kl.20:38

Her skulle det vært en likes knapp. For jeg liker dette innlegget høyere enn himmelen. Flott skrevet Kristin! Du er en Go girl, god jente :)

Kristine

18.04.2013 kl.20:39

Jeg liker deg

amaliekd - kommenterer tilbake

18.04.2013 kl.20:40

Kjempe vitkig sak dette her! Og kunne ikke vert mer enig, har nettopp tatt opp det samme på min blogg, fordi det er så viktig å være fornøgd med seg selv! Heldigvis er jeg det, og visst folk skulle beskrevet meg med ett ord måtte det vært; selvironi, fordi folk blir stadig mer overasket over hvor mye jeg ler av meg selv, og dette er en ting som jeg mener jeg en god egenskap! TAkk for at du deler dine tanker, tipp topp <3

Amalie

18.04.2013 kl.20:41

Utrolig flott skrevet. Respect <3

rikkebergmann

18.04.2013 kl.20:41

<3 <3

SørlandsGirlsa<3 AogM

18.04.2013 kl.20:42

Du er fin du Kristin<3

sussSuss

Sandra♥

18.04.2013 kl.20:42

Utrolig flott innlegg Kristin! Du får frem noen av de viktigste tingene innen selvtillit i denne teksten. Er sikker på mange sliter med dårlig selvtillit selv om de ikke alltid viser det. Noe andre burde tenke over. Også er det kjempe bra at det løste seg for deg til slutt. :-)

Ingelin Rystad

18.04.2013 kl.20:49

Utrulig bra skrevet Kristin <3<3

Kjenner meg igjen jah, sliter med dårlig selvtillit selv. Så føltes godt å lese dette :-) <3<3

Håper du får en fantastisk kveld søta <3<3

Cecilia Catharina

18.04.2013 kl.20:49

Så utrolig bra skrevet om en så viktig sak! Har vært der akkurat selv, og vet hvordan det er å ha dårlig selvtilit, og å bli mobbet. Men selv om det sitter litt i enda, har jeg lært i gi litt faen og ha selvironi. Så har det selvfølgelig mye bedre nå :) Men er fortsatt litt greit at slike innlegg blir lagt ut en gang i blant :)

"Tuva"

18.04.2013 kl.20:53

Wow! Fikk nesten en tåre i øyekroken (nærmere sagt, fikk) Kjenner meg absolutt igjen i det du har skrevet. Tusen takk, må jeg si. Dette skal jeg huske på og ta med meg i hverdagen. Det var akkurat disse ordene jeg trengte. Noen som har troa på meg og noen som forstår meg. Og dette fikk du tydelig frem. Tusen takk! Tror faktisk dette kommer til å hjelpe meg i hverdagen fremover. Så TUSEN TAKK, nok en gang.

CrispyRed

18.04.2013 kl.20:53

FInt skrevet :D

TerAnd

18.04.2013 kl.20:59

Bra skrevet, - BE YOURSELF!! - viktig budskap!

Cecilie Lien

18.04.2013 kl.21:01

Såå fint innlegg ❤ hadde utrolig dårlig selvtillit på ungdomsskolen, og turde ikke å gå med noe annet enn det som var på moten, for da gikk omtrent halve skolen i det samme, og da skilte jeg meg ikke ut. Utrolig teit og slitsomt, men sånn er det bare noen ganger.

Det er vel ungdomsskole-perioden som har gjort meg så skjenert, fordi jeg var så redd for å dumme meg ut. Når jeg begynte på vgs kom selvtilliten seg litt, og etter jeg begynte å lese bloggen din er jeg ikke lengre redd for å skille meg ut på klesveien. Jeg går med det jeg liker, og gir litt mer faen i hva de andre tenker! Er utrolig deiligt, så en stor takk til deg, fineste ❤ Du er en så stor inspirasjon, på alle mulige måter!

Anne-Lene

18.04.2013 kl.21:02

Et utrolig fint innlegg, med et viktig budskap!

Lea Egeberg

18.04.2013 kl.21:09

ÅÅ, dette er dypt skrevet! :) Jeg liker deg<3

Stine

18.04.2013 kl.21:14

Du er helt KONGE på ord!! fikk så utrolig mange positive tanker akuratt nå<3

Linda

18.04.2013 kl.21:15

Utrolig bra skrevet! Jeg vet akkurat hvordan det er å ha dårlig selvtillit. Det er ingen god følelse. Jeg får faktisk bedre selvtillit av å lese bloggen din! <3

Tina Bolstad

18.04.2013 kl.21:24

Dette er så sant! Jeg har egentlig aldri hatt så veldig dårlig selvtillit før (noe jeg selvfølgelig er veldig glad for), men det er fordi at siden jeg var liten har jeg aldri brydd meg så veldig mye om hva folk syntes om meg. Jeg har aldri gått i noe for å "imponere" noen, eller prøvd å være noen jeg ikke er. Jeg har alltid tatt mine egne valg, og jeg bryr meg ikke om hva folk skal syntes om det, for det er ingenting de kan gjør med det!

Jeg syntes det er veldig fint at du skriver dette til alle leserene dine. Selvtillit er veldig viktig og jeg vet at det er mange som sliter med det. Jeg er heldig som har sluppet dette, men jeg har (som sikkert mange andre) venner som sliter med det. Jeg gjør så godt jeg kan og forteller dem at de bare må drite i hva andre mener, men noen ting er enklere sagt enn gjort..

Håper mange leser dette og klarer å bygge opp selvtilliten sin. Jeg er sikker på at det kan hjelpe mange av å lese dette :)

Håper du har en herlig kveld, skjønning <3 kjærlighet fra meg

Solveig

18.04.2013 kl.21:46

utrlolig bra skrevet :D så sant

Maja Romstad

18.04.2013 kl.21:53

Herlighet, nå fikk jeg frysninger! Jeg har slitt med dårlig selvtillit faktisk fordi jeg følte at jeg måtte gjøre akkurat som dem for å være perfekt hvis ikke var jeg ikke akseptert liksom. Og det har ikke vært enkelt i det siste året.. Jeg sliter enda med at jeg føler at jeg ikke er bra nok og at jeg må endre alt med personligheten min og stilen min for at jeg også skal være like perfekt som dem! Jeg sliter enda, men venninnene mine sier til meg at jeg har fine klær og at jeg har sminket meg fint osv.. men det hjelper derogda, å så forsvinner det igjen når jeg kommer hjem f.eks.

Du er så utrolig inspirerende Kristin! You go girl! smask <3

Sandra

18.04.2013 kl.22:02

Kristin!

Den inspirasjonen jeg får ut ifra å lese bloggen din og følge deg i din hverdag er helt fantastisk. Helt siden jeg startet og lese bloggen din rett etter Paradise var ferdig i fjor har det ikke gått en eneste dag der jeg ikke har klikket meg inn på bloggen din for å kose meg med dine mange og morsomme innlegg - rett og slett fordi det du skriver er så utrolig bra!

Jeg har selv vert den usikre, det er ikke så lenge siden og jeg er snart 17. Men du viser nok en gang hvor viktig det er å være seg selv, og det er det som har fått meg til å komme over den "knekken", og jeg er mye mer selvsikker nå.

I tillegg til å være mitt store forbilde og inspirasjonskilde så får det du skriver meg til å smile hver gang. Du har utrolig mange kloke ord å komme med, tusen takk ! <3

Oda Ulrikke

18.04.2013 kl.22:50

har ikke lest innlegget før, for på denne tiden følgte jeg ikke bloggen din, men WOW, så utrolig bra skrevet! jeg har vært veldig heldig når det kommer til å ha dårlig selvtillit, føle seg usikker osv. i ungdomstiden, rett og slett fordi jeg har så utrolig gode venner som jeg vet at jeg kan stole 110% på, og, jeg har kjent de i alle mine 8 skoleår. Jeg kan stå opp på feil ben om morgenen, men med en gang jeg kommer på skolen og ser mine herlige venner blir jeg straks i bedre humør. Det er så utrolig deilig å ha det sånn, og slippe å gå rundt med en sånn kjip følelse hver dag. Redd for at de rundt deg ikke aksepterer deg som du er. Men jeg har vært usikker jeg også (3 år siden), og det at du aldri kan slappe helt av er helt jævlig! Jeg blir veldig lei meg på andres vegne som det har sånn, for jeg vet hvordan det føles. Men ting blir bedre! Slutten er alltid lykkelig, og er du ikke lykkelig så er ikke det slutten! The end.

Mathilde

18.04.2013 kl.23:42

Fint innlegg :)

Mia Tønder Pettersen

18.04.2013 kl.23:42

Veldig bra skrevet Kristin! Det var et tidspunkt for ikke så lenge siden at jeg hadde sikkert seltillit på 0. Jeg følte jeg ble truffet av et lyn midt i panna! Det svei, så jævlig også.. Jeg slet en stund med (litt) selvskading men klarte heldigvis å venne det av meg. Jeg hadde det forferdelig, ingen å snakke med, ingen å dele tanken med, ingen som viste hvordan det føltes. Troskap er noe som er veldig viktig for meg og når noen som står meg så nært velger å lyve meg rett opp i trynet, da blir jeg skuffa. Men så har jeg jo denne fantastiske bloggen her som har en fantastisk eier som bestandig er så blid og fornøyd, og har det så bra. Da er det ikke vanskelig å flire og være glad :D

Vil bare si det en gang til at innlegget var dritbra skrevet.

Emily Refsnes

19.04.2013 kl.00:41

Helt nydelig skrevet! Husker selv overgangen fra det å være usikker og litt tilbaketrukken, til å gi mer faen og le av megselv hvis jeg dreit meg ut. Jeg ble mer selsikker og hadde det så mye morsommere i hverdagen og på skolen. Jeg sitter igjen med så mange gode venner og ikke minst minner. Og dere har rett i det at minner er meningen med livet. Håper alle andre jenter der ute som har dårlig selvtillit leser godt gjennom det folk skriver her og prøv det ut. Du vil føle deg så mye bedre! Se deg i speilet og forstå at du er vakker. Er det ikke det alltid mamma forteller oss? Hun er gjerne ikke så dom og teit som vi tror ;)

Renate Kjellevold

19.04.2013 kl.00:55

las det ifjor eg! du er heilt fantastisk Kristin! :') du får meg alltid i godt humøør!

Camilla

19.04.2013 kl.08:49

Jeg liker deg! Det her er så sant. Og jeg er stor fan av "be yourself, everyone else is taken!". Det er så sant. Bare alle kunne levd etter den.. :) Flott innlegg!

Iselin

19.04.2013 kl.08:58

Åh, tusen takk Kristin, jeg trengte virkelig å lese dette!

YV

19.04.2013 kl.09:06

Gjorde godt å lese! Fine tips. Men jeg er 23 og sliter fortsatt veldig med dårlig selvtillit. Det er plagsomt, for det er jo i disse årene her man skal "leve". Men når det kommer til gutter f.eks, så holder jeg meg heller unna - for hvordan kan de noen gang like meg liksom? Teit å tenke slik, skal skjerpe meg!

Maria Lunde

19.04.2013 kl.10:04

Så utrolig fint innlegg! :)

Jeg har selv slitt med dårlig selvtillit i flere år, på grunn av all mobbingen jeg opplevde..

Og det unner jeg virkelig ingen, for det var mildt sagt jævlig å gå igjennom..

Benedicte

19.04.2013 kl.11:13

Helt sant <3 Du er bare helt fantastisk!

Kristine

19.04.2013 kl.12:16

Veldig viktig, og kjempebra skrevet :-) Bra at du tar det opp!

MF

19.04.2013 kl.13:01

Dette innlegget er utrolig fint Kristin! Det er så utrolig viktig å være seg selv, og å være det med stolthet!! Jeg er selv en person som har lært å være meg selv, etter noen litt ubehagelige situasjoner for noen år tilbake. En ting er å være seg selv og stole på sine valg, men at man også en gang i mellom blir påminnet om å fortsette i riktig retning og vite at man er på riktig spor er også veldig godt. Det hjelper du meg veldig med i denne teksten Kristin. Teksten er like god i dag som den var første gang jeg leste den. Det at du kan bringe gamle innlegg opp i lyset igjen viser bare hvor gode innlegg du lager og hvilke sterke budskap du både kommer med og står for:D

Du er en fantastisk person, og du aner ikke hvor mye en slik tekst hjelper for meg! Tusen takk K<3

Kristine K. Bårdsen

19.04.2013 kl.13:07

Husker dette innlegget fra i fjor, og hvor fantastisk bra jeg synes du skrev og formidlet deg på. Du har så absolutt rett i alt du sier her, og når jeg leser det får jeg en liten påminnelse om hva som er viktig for å klare å holde seg selv oppe :-) Tusen takk Kristin, du er helt fantastisk!

Amanda

19.04.2013 kl.13:36

Kristin, du er helten min.

Inger

19.04.2013 kl.18:56

Husker så godt jeg leste dette i fjord og, og det gjør ingenting å lese det igjen! :)

Det er helt fantastisk skrevet! Og det hjelper! <3

Marion Einarsen

19.04.2013 kl.21:40

Det er så flott at du deler dette med oss, og at du faktisk har et såpass stort fokus på disse fæle tignene som oppstår i livet; dårlig selvtillit og mobbing! Det står respekt av alt du gjør. Du er vakker både innvendig og utenpå du! Stå på, jeg digger deg:D

klem

silje

20.04.2013 kl.02:55

Det her var ett supert innlegg, Kristin :) godt og lese at det er fler som har de meningene som meg når det kommer til selvtillit :)

Navn

20.04.2013 kl.10:57

Utrolig bra skrevet! Du skriver så bra, og jeg kjenner meg så igjen! Stå på Kristin, du er en bra inspirasjonskilde når det gjelder.... hmm .... ALT !! Klær, måten du er på, ja rett og slett alt!

Stå på!

Anna Grindvold

20.04.2013 kl.17:16

KJEMPE BRA SKREVET KRISTIN!! Jeg kjenner meg i gjenn i mye av det du skriver.

KAn du ha en dag annen hver uke foreksempel der du skriver inn på bloggen og folk kan sende mail til deg om en ''trist'' hendelse i livet eller om selvtilitten sin! så kan vi andre lese hvordan de har det og kanskej vi kan ''hjelpe'' den personen?

men det er jo hemmelig hvem som skrev det inn. viss du skjønner hva jeg mener med det jeg skreiv!

Viss ikke kan du kontakte meg på e-mail skal jeg forklare deg bedre :)

Mina Wøien

20.04.2013 kl.22:23

Kjempe bra skrevet! Kjenner meg veldig godt igjen på mye av det, spessielt på det med klær.. Alle låner klær av hverandre, men ingen vil låne av meg.. men jeg har begynt å skjønnet at jeg bares kal drite i det og det du skrev her var veldig motiverende kristin <3 Og alle må huske at du er perfekt som du er <3

Håper du vet at du er en fantastisk jente Kristin<3

Amanda Iren

21.04.2013 kl.13:13

åå, du er så god Kristin. Du aner ikke, sitter her med tårer i øyekroken.. ble veldig rørt av dette innlegget. Jeg er så glad for at du er en så fin og positiv blogger. Du er så super og jeg er fryktelig glad for at jeg har blitt så godt kjent med deg gjennom bloggen, føler på en måte at jeg kjenner deg.

DIGGER DEG! DU ER SUPER <3

Navn

22.04.2013 kl.18:38

Dette innlegget, ja akkurat dette innlegget er en av mange - men kanskje den viktigste - grunnen til at jeg leser din blogg. En klok, selvstendig og selvironisk kvinne som vet hvem hun vil være, det er noen å se opp til.

Johanne

23.04.2013 kl.17:48

Takk...!

Skriv en ny kommentar

hits